Drága Lányok!
Ismét itt vagyok, jöttem, hogy fellendítsem a topicot.
Bár ilyenkor ünnepek előtt mindenkinek ezer a dolga és ez érthető is, lehet, hogy kicsit pangás lesz a napokban...
Bocsi, az eltűnésért, péntek óta nem tudtam behozni magam, most is próbálkozom. Rengeteg a dolgom. Ilyenkor eszembe jut, hogy vajon a két gyermekes anyukáknak hogy van idejük akár netezni is, akár egyéb szabadidős tevékenységre?
Lehet, hogy én gazdálkodom rosszul az időmmel, a fene se tudja.
A héten itthon volt a férjem és egy csomó mindent intéztünk. Megvásároltuk az utolsó karácsonyi ajándékokat is. Balázsnak vettünk egy autósülést, ugyanis a hordozót már kinőtte. Úgy döntöttünk, hogy a dömper mellé ezt kapja még karácsonyra, mert ez eléggé megviselte a családi kasszánkat. Voltunk tanácsadáson 7790 gramm és 73 cm a kis ördögfiókám. A súlyával nem vagyok megelégedve, kicsit soványnak tartom ehhez a magassághoz. Mostmár elkezdett mászni, úgy teper, hogy ajajajjj… persze rögtön megtalálta a dugaljakat, kábeleket, valahogy ki tudja szúrni a veszélyes dolgokat. Az egyik fiókunkból is kipakolt már. A kiságyában a betétet lejjebb kellett rakni, mert már megfogja a rácsot és úgy térdepel, próbálkozott az állással is, de az még sikertelen volt. Szóval számomra vége a jó életnek.
Ja, és felháborodott, amikor látta, hogy szereljük át a kiságyát, tisztára rosszul volt, hogy most mit csinálunk. Zabálnivaló egy gyerek, imádom nagyon.
Most először hagytuk egy éjszakára a szüleimmel, jól elvolt, a fürdetés nem tetszett neki, pedig itthon szereti, csak gondolom rájött, hogy az nem az ő kádja… Amikor pedig meglátott bennünket rögtön elkezdett sírni, akkor jutott eszébe, hogy mi két napra őt másra hagytuk. Ez a szeparációs akármi nálunk is megvan, ha kimegyek a szobából rögtön sírás van.
És képzeljétek kijött a második fogunk is, úgyhogy már nagyfiúk vagyunk ám!
Az ünnepekben megyünk uszodába is, elkezdem szoktatni a vízhez, járatni szeretném babaúszásra is, az is jót tesz állítólag a ferdeségének.
Tényleg, nem tudjátok, hogy ilyenkor télen hol lehet úszógumit, vagy úszómellényt, karúszót kapni?
Porsika: korábbi kérdésedre válaszolva, szerintem lehetséges, hogy a gabona másképp bomlik le és büdösebb a kaki tőle. Tegnap én is szinte egész nap tápszert és tejpépet adtam Balinak, mert nem volt időm etetni főzelékkel (úton voltunk) és a kakija büdösebb is volt, meg nagyon zöld. Ne aggódj, én úgy gondolom ez normális.
Jobbulást Ákinak!
Csajok! Épp már írni akartam, hogy ha vesztek bébiételt, akkor figyeljetek oda, hogy melyikben van cukor és só. Pl. a kecskeméti kaják tele vannak cukorral. Én ezért csak univert adok a gyereknek. A hipp lenne az igazi, azt mindenki dícséri, néha veszek is, de hosszabb távon csődbe mennék…
Nán-dorka: még nem volt időm megnézni a rádió hangtárát, de észben tartom és visszakeresem, mert érdekel, hogy mit mondtak a tévénézésről.
Jobbulást Dorkának! Adsz neki cebiont? Én minden nap adok Balinak, jó lenne megúszni a telet megfázás nélkül.
Köszi a nyugtatást, igazad van, mindenkinek van hibája, csak az a jó hiba, ami nem látszik. És én nem szeretném, hogy látszódjon bármi is Balin, főleg, hogy majd ne csúfolják az oviban, isiben, bárhol, hogy ferde, vagy bénán jár… de hát most jelenleg ezen dolgozunk.
Vicky kérdezte, hogy mitől alakulhatott ez ki nála… hát pontos választ még nem kaptam, de veleszületett dolog lehet. Általában koraszülötteknél, vagy oxigénhiányosoknál van ilyen betegség… ő egyik sem, így kivételek vagyunk. Már az sem biztos, hogy kiskorában a csípőjével volt a gond, hanem már akkor is ez az izomtónus jelentkezett.
Nán-dorka: a masszír mindenképp jó a hátadra, de ha nem múlik, akkor orvos. Hogy vagy egyébként? Fáj még? Még annyit, hogy én a férjemnek Fastum géllel szoktam ilyenkor kenni és az elmulasztja.
Dorka kis csáboska! Meg is mutatom majd Balinak a fényképét…
A kérdésedre a válasz, nekem annyira elegem volt a munkából, meg közben a fősulit is végeztem és így cakkpakk a tanulásból is, hogy nekem ez most megváltás, hogy itthon lehetek. Mégha nem is pihenhetek igazán, de ezt a fáradtságot a fiam feledteti, amikor rámmosolyog, szóval én imádok itthon lenni és gyereket nevelni, mert látom értelmét. Az élet minden más területe eltörpül mellette. Ha kicsit ki is akadok néha, akkor mindig ezekre szoktam gondolni és máris jobb lesz.
Arwen drága! Nagyon sokat gondolok rátok, remélem, hogy lassan visszatérsz közénk.
Vicky: lábad jobban van már?
Párod kivizsgálásában végülis az a jó és persze ez a rossz is benne, hogy kiderült kinél van a gond és mi a gond. Annyira jó lenne, ha rendbe hoznák a párodat. Szegénykém… gondolom hogy kilehet, pedig nem is tehet róla. Mikor műtteti meg magát? Nagyon-nagyon szorítok nektek és erőt kívánok az egész hercehurcához! Januárban pedig új év, új élet és egy bébike.
Esztora: Nyunyinak és neked is jobbulást! Ez a fránya nátha…
Adri: a biobeszerzést én is irigylem. Képet kérünk Gabi babáról! (állósat is!)
Fio: nagyon jót nevettem a Medvék életéről tett kijelentésen.
Oli (elgondolkodtatott, hogy Lilla-e vagy Oli) tündéri ebben a mikulásos cuccban… nekünk is pont ugyanilyen szundikendőnk van! Bali ezzel alszik, imádja. És az a liberós virágocskánk is van.
A kevés alvást sajnálom…
Csengének is gyógyulást!
Ragota: Csongi is milyen ügyes!!! Látom erősít már ő is rendesen!
Rájöttem, hogy nekem tetszik a Ghymes zenéje. Pl. ez a dunatévés kimondottan. De felmentem az oldalukra és ott van egy karácsonyi cd-jük bele lehet hallgatni, hát nekem az kell, annyira jó!
Muffint én is sütök, már egy ideje nem volt időm és porosodott a muffinsütő, de most meghoztátok a kedvem. És Marietta félét ki is próbálom.
A hétvégén pedig mézeskalit fogunk sütni anyukámmal. Úgy imádom az illatát…
Nálunk is műfenyő van, de nagyon tuti, formás, pár éve vettük. Így környezetkímélő is vagyok… viszont egyszer azért szeretnék élő fenyőt, hogy Bali olyat is lásson, de majd pár év múlva…
Kismamik hogy vagytok? Pocakfotók?
Orsi: nagyon édes a babód! Az első képen mintha puszit dobna, jól látom?
Hajni: köszi a hiányolást. Karácsonyi készülődés alakul már nálatok?
Bodzi: Neked utólag is nagyon boldog születésnapot!
Még képet is akartam tenni, de nyekereg a fiam... így most adós maradok, de igyekszem.
Pussszzzz