Új privát üzeneted érkezett!

ide

Marcsi

KépKép
alon
 
 


na akkor akinek van ideje-energiája-kedve, ide tegye fel a legfinomabb,leggyorsabb receptjeit.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


[quote="fatima"]
írta:
fatima
Sült padlizsános saláta

Padlizsánt felkarikázni újjnyi vastagságúra. Olajban kisütni és lecsöpögtetni. Friss paradicsomot leforrázni és a bőrét lehúzni, majd összetörni vagy turmixolni. Ha nincs idő macerára, akkor jó a kész héjazott paradicsompüré is (így hívják??). A paradicsomos cuccot sóval, borssal, oreganoval, sok-sok fokhagymával ízesíteni. Aztán hőálló edénybe egy réteg padlizsán, rá a szósz és így tovább... Végül megsütni az egészet!

Fetás-spenótos rakott tészta

Tésztát kifőzzük. Spenótot elkészítjük és a kockára vágott fetát beletesszük. Az egészet összekeverjük és hőálló tálban összesütjük jó sok sajttal a tetején!

Marcsi

KépKép
alon
 
 

 
 

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocak
rövid makaróni tésztát kifőzök

szósz: darált hús, hagyma, picire vágott gomba olajon megpirít, 2 paradicsomkonzerv (nem sűrített, rendes úgy h előtte, ha nem lé, hanem egész, akkor turmix), pici sűrített pari, 1 kemping sajt, + esetleg macisajt hozzá, bors, só, oregánó, baszalikom, összekever-kavar, forral

tepsi : tészta, szósz, tészta, szósz rétegek, rengeteg sajt- előmelegített sütő, aranybarnára.

isteni!!!!- bár lehet h nem újdonság

Marcsi

KépKép
alon
 
 


[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocakjuhtúrós, tejszines zöldbab (aki szereti a juhtúrót, tejszint és zöldbabot :))

zöldbabot (üveges 2 db) serpenyőben minimál olajon párolgatom, közben eklőmelegítem a sütőt és bekeverem a 15 dkg juhtúrót, 2dl főzőtejszínt, és fél folyékony kemping sajtot egy masszává. amikor már átforgattam megfelelően a zöldbabot hozzáöntöm a juhtúrós masszát. elkeverem kicsit főzöm. szerecsendiót, borsot, sót, pici petrezselymet teszek hozzá. amikor (kb 3-5 perc) kész a bab, átöntöm egy tepsibe, sjtot (sokat!) reszelek rá, és beteszem a sütőbe, míg aranybarnára nem pirul. én uborkával 8kovi/csemege) eszem.

nagyon finom és nagyon gyors.


Marcsi

KépKép
alon
 
 


[quote="stellina"]
írta:
stellina
spenótos köles:
*1 bögre bio köles megfőzök (3 bögre vízbe, addig amíg kásaszerű nem lesz) + dm-es alnatura zöldségpor bele (isteni ízt ad neki, de nem kell túl sok belőle)
* egy zacsi fagyasztott spenót kiengedek + kis só + jó sok szerecsendió (őrölt) + 250 g túró
ezt az egészet összekeverem, tűzálló tálba teszem. tetejére ízlés szerint reszelek sajtot.
kb. 20-30 percig közepes hőfokon sütöm.


ákos miatt pedig másnaponta dobom össze a következő sütit, h ne a bolti drága bio kekszeket keljen megvenni.

*2 bögre bio alnatura zabpehely + 2 bögre tej (45 percet állni hagyom a hűtőben)

* 4 tojás + 2,5 dl. bio cukor v. méz összekeverem + 2 dl olaj összekeverem + 2 bögre teljes kiörlésű búzaliszt + 1 sütőpor összekever + tejes zabpehely bele, összekeve

opcionálisan + bio kakaópor (ezt soha nem sajnálom bele, ezzel a legfincsibb, legalábbis nekünk)
+ reszelt alma fahéjjal
+ kotányi féle mézessüti keverék


Marcsi

KépKép
alon
 
 


[quote="alon"]
írta:
alonnekem a gyors kajám:
hagyma csíkokra,fokhagyma karikára vág, olajon üvegesre párol, bele lecsöpögtetett tonhal konzerv, paradicsompüré, v. hámozott-felezett verzió {nyáron igazi karikára vágott}, bazsalikom,oregánó,feketebors, tejszín-kempingsajt, jó bőven. rotyogtat, majd kifőtt tésztára önt, sajt ráreszel.


Marcsi

KépKép
alon
 
 


na akkor még egy nagy kedvenc, olasz barátoktól tanultam, lehet h hangzásra nem túl guszta de én imádom, isteni sztem
hozzávalók:

tonhal, pari, csemege ubi, lila hagyma, sok sajt, tojás, füstli virsli, csemege kukorica,

a tésztát (apró szarvacskás) kifőzöd, a hozzávalókat apróra vágod (a tojást, virslit előbb nyilván főzöd) a vzet leöntöd a tésztáról belezúdítod a hozzávalókat (a tonhalat TILOS lecsepegtetni- ettől lesz masszás) és rengeteg sajtot reszelsz hozzá, majd jól összekevered.

majd megeszed.

mennyei.
kerekpocak
 
 


A mákos bab egy étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben. :lol:

Kép
viky30
 
 


Tepsis csirke

Hozzávalók:
# 8 dkg liszt,
# 1 teáskanál só,
# 1 teáskanál pirospaprika,
# 1 mokkáskanál bors,
# 1 mokkáskanál majoranna,
# 1 tejföl,
# 20 dkg sajt,
# csirke (bármilyen része jó, én 2 mellből és 4 combból szoktam)

Elkészítés: A csirkedarabokat enyhén besózzuk és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Tepsibe rakjuk, a maradék lisztet rászórjuk. Egy kis fej hagymát a húsra karikázunk. 1 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál olajat és ezzel meglocsoljuk a húst. Végül 10 dkg reszelt sajtot rászórunk. Alufóliával letakarva sütjük, amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.
viky30
 
 


jajj csajok, megyek megnézem mi van itthon a hűtőben, mert a nyálam csorog...

mindent ki fogok próbálni, az összes ízlik így olvasásra is ;)

(vagy lehet h csak olvasgatnom kéne, az legalább nem hízlal hehehehehehehehehe - bár ezek a recik még a lightos táplálkozásmódba is szuperül illenek! ;) )
lmkata
 
 


marcsi tonhalasa és zsófi babosa letesztelve ákoson, csabán :arrow: még a tányérukat is kinyalták :lol: :lol: :lol:

jönnek sorba a következők.........


sonkás krumplisali:

sok-sok krumpli (szemmértékre kb 1 kg) feldarabolva megfőz, félretesz kihűlni, majd végül kis kockákra aprít

póréhagyma apróra vág (nélküle is kitűnő), főtt sonka vékony csíkokra szeletel.
joghurt + tejföl + citromlé + méz + mustár + őrölt szerecsendió összemix

végül mindent összekever, és a max ízhatás eléréséhez 15 percre be a hűtőbe.

isteni reggelinek is :lol:

rakott krumpli felturbózva:

tepsibe egy réteg karikára vágott főtt buri, majd rá sonkák csíkokra vágva, majd karikákra vágott mozzarella sajt, majd a fenti sonkás krumplisalis dresszinggel meglocskol (ettől lesz nagyon fincsi), majd ha a tepsi mélyésgétől függően ill. ízléstől függően újabb réteg buri, sonka, sajt........... be a sütőbe, amig aranybarnára nem sül!

sütőtökrémleves

1 nagy fej hagyma + 2-3 gerezd fokhagyma + 1 ek. őrölt kömény + 2 ek. őrölt koriander + gyömbér + (én alnaturát használok)fűszersó olajon megpirít

+ zöldségek (1 kg sütőtök felaprítva, 1-2 fej krumpli + 1-2 sárgarépa) és felönt vízzel úgy h éppen h ellepje, óvatosan a vízzel!!!!

amikor a zöldségek megfőttek, alaposan összeturmixolom őket úgy, h homogén legyen!
Vendég
 


vki profi brokkolikrémleves készítésben??????
Vendég
 


Lányok, nagyon jó ez a receptes topic. Innen aztán lehet csemegézni.
Nekem is van egy-két saját jól bevált receptem, feltöltöttem a weboldalamra, ami jelenleg nem működik és így nem tudom elérni, brühhhü. Na de majd megszerzem és felteszem ide Nektek!

Kép
niki30
 
 


Szuper ez a topik Marcsi!!!

Eddig két receptet próbáltunk ki: Niki spenótos kajáját és Zsófi juhtúros-babosát, mindkettő mennyei...
A Viki-féle tepsis csirke és a rakott krumpli feltúrbózva ala Stellina is nagyon jónak tűnik :wink: . Ezek lesznek a következők!! :D

S.Niki, várom a következő spenótos kreációd receptjét!! :wink: :)

puszik

KépKép
logi
 
 


Ez nem fogyis sajna, de még anyuéknak is csinálnom kell dupla adagot! Nem saját reci, de fini!

Csőben sült spagetti:

400 g spagetti
500g paradicsom
200g sonka
3-4 ger. fokhagyma
1/4 liter tejszin
só, fehér bors, majoranna (egy csipet mindből, vagy izlés szerint)
kis darab trappista

A spagettit megfőzzük, leszürjük, félretesszük. Paradicsomot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, a sonkát szintén felkockázzuk.
A tejszint felfőzzük az összenyomott fokhagymával és a füszerekkel. Hőálló tálba tesszük a spagettit, hozzáadjuk a parit, sonit meg a tejszint és összekeverjük. Tetejére izlés szerinti mennyiségü sajtot reszelünk (ki mennyire szereti a sajtot) és kb. fél órára közepes hőfokú sütőbe tesszük. Kb. 20 percet fólia alatt, 10 percet fólia nélkül sütjük, hogy megpiruljon kicsit a sajt rajta.
Vendég
 


Pumpóka, ez valami mennyei lehet :D .....
Na a héten nem lesz nehéz főzni :wink: ,ennyi finomságból könnyű választani.
(pumpóka, olvastalak az otthonszülős topikban, nagyon jól írtál :wink: )

KépKép
logi
 
 


Egy kis nasi......

Tortaforma kell hozzá, olyan, ami kicsit laposabb és a torta tetején lesz egy kis mélyedés.....

Gyümitorta:

15 dkg vaj v. margarin, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3 tojás, 1/2 zacsi sütőpor.

Összekeverni és a kivajazott tortaformába rakni.

Közepes lángon sütni (és figyelni hogy mikor kezd pirulni, meg szurkálni, ha már nem ragad a türe v villára semmi, akkor megsült) szégyellem magam, de sose néztem, mennyi időt sütöm, de sokat nem kell. :lol:

A tetejére majd puding izlés szerint, meg gyümi ami ráfér.......


(Logi: az osz-hez csak annyit, már nagyon durva ami ott megy, eljutottunk a rohadékozásig,mert nem úgy állunk hozzájuk.) Bocsi lányok, ez nem ide tartozik!!!!
Vendég
 


hmmm... Nyami... NAgyon finomak lehetnek...

Íme a mi egyik kedvenc krémlevesünk:

Zöldséges krémleves:

2 fej vöröshagymát,
20 dkg kruplit,
20 dkg sárgarépát vékony csíkokra vágunk (én le szoktam gyalulni őket), majd
olajon megpirítom őket egy kicsit.
Felöntöm 7,5 dl forró tyúkhúslevessel (lehet kockából is).
Ha teljesen puhára főttek a zöldségek, jól összeturmixolni.
2,5 dl tejszínnel felönteni.
Sóval, fehérborssal és curryvel fűszerezni.

Pirított zsemlekockával tálalni.

Nagyon fini és gyorsan kész van :)

Kép

Kép
timtom
 
 


Még egy kedvenc:

Ananászos pulyka/csirekmell:
1,5 kg pulyka/csirkemellfilét szeletekre vágunk (nem kell kiklopfolni)
Egyik oldalát grill fűszersóval, a másikat vegetával beszórjuk, fél órát állni hagyjuk.
(Rizs)lisztbe beforgatjuk a szeleteket.
Ujjnyi olajon megkapatjuk a szeletek, majd kivesszük őket és letakarva melegen tartjuk.
A visszamaradt olajon 3 fej aprított hagymát dinsztelünk és visszatesszük rá a hússzeleteket.
Fokhagymát nyomunk rájuk.
Forró vízzel felengedjük, hogy a víz ellepje a hússzeleteket.
Puhára főzzük a husikat.
Husikat kiszedjük egy tepsire.
Mindegyikre teszünk egy ananászkarikát, valamint sajttal befedjük őket és sütőben összemelegítjük őket.
A serpenyőben maradt szafthoz hozzáadunk 1 doboz tejfölt , feketeborsot, valamint 0,5 dl tejben elkevert 1 ek étkezési keményítőt. A szaft éppen hogy csak rottyanjon egyet.

Köretként: párolt rizs + szaft

Kép

Kép
timtom
 
 


mostanra ennyi, de jövök majd még ... :wink:

Kép

Kép
timtom
 
 


SNikinek és persze mindenkinek:

Brokkolikrémleves

Hozzávalók

Brokkoli (kb 1 nagy fej, fagyiból egy zacskó)

bors
szerecsendió
tejszín (kb 1,5-2 dl)
keményítő (kb 2 kiskanálnyi)

Brokkolit annyi vízben, hogy éppen ellepje megfőzzük, só, bors bele, szerecsendió szintén. Mikor megfőtt, zutty bele a tejszínt, szintén forralni. Ezután jöhet a gyerekordítástól felgyülemlett rejtett agresszió kiélése: brutálisan turmixoljuk össze az egészet, és amikor még egyet rottyan, a keményítőt, amit kicsi vízben el kell keverni, öntsük bele. Még egy rotty és készen van.

Ínyenceknek 1.
tetejére reszelt sajt

Ínyenceknek 2.
Kis vajban pirítsunk meg mandulaforgácsot, picit sózzuk és ezt szórjuk a leves tetejére.

:lol: [/u]

Klári
Kép
ganti
 
 


Sziasztok!

Marcsi, de jó, hogy a tettek mezejére léptél... :lol:

Én sajnos nem vagyok egy mesterszakács, így nagyon hasznos ötleteket gyűjtök innen. Holnapi menü lesz a spenótos, köleses csoda...

Azért én is hozzájárulok a topichoz...

Pizzatészta
(ha van kenyérsütőtök, akkor nem kell gyúrni sem, mert a gép összegyúrja :lol: )

1/2 kg liszt
1 tasak élesztőpor
6 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
2,5 dl víz

Sütés - sütőpapíron 200 fokon 10 perc légkeverés, után sajtot rátenni és még 5 perc felső grillen

feltétnek meg amit szerettek, ízlés szerint. az én kedvencem a sonka, ananász, sok sajttal - Márknak is nagyon ízlett...

Nem gyerekeknek (kismamák is lapozzanak :oops: ), de karácsonykor nagyon finom...

Borleves

5 dl debrői hárslevelű vagy fűszerezett fehér bor
5 dl főzőtejszín
15 dkg porcukor
3 db vaniliás cukor
8 db tojássárgája
3-4 db fahéj
10 db szegfűszeg
díszítés - 10 dkg mazsola 1 dl rumban áztatva, tejszínhab

bort felforralni a fahéjjal és a szegfűszeggel - hűlni hagyni
tojássárgáját kikeverni a porcukorral és a vaniliás cukorral

Lassan hozzákeverni a habosra dolgozott tojás sárgákat a leszűrt borhoz, majd kis lángon kevergetve felforralni. hűtve fogyasztandó és vigyázat nagyobb mennyiségben árt... :lol:

Ja és még egy tipp a gyorsasághoz...

Én a legtöbb kaját kuktában készítem el. Pl. rizs, köles sokkal gyorsabb és nem is ég le. Meg kell várni míg sziszeg és utána levenni a tűzről, majd addig állni hagyni, míg vissza nem megy a szelep. Csirkelevest is így szoktam, de amiben hús van azt nem veszem a főzőlapról, csak kikapcsolom.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


SPENÓTOS TÉSZTA!

Spenótot elkészítjük, mintha főzeléket készítenénk, fokhagymát, tejet, vegetát teszünk bele. Zsemlét hagyjuk ki egyedül.
A tésztát megfőzzük és beletesszük a spenótba.
Rá sajt, bármilyen. Leginkább parmezán.

Ugye milyen egyszerű? És nagyon gyors.
Mi imádjuk!

Kép
niki30
 
 


TONHALAS MARCSIS RECEPT NYAMÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ :arrow: 5ÖSRE VIZSGÁZOTT :lol: :lol: :lol:
(én még dobtam bele egy konzerv kukit is :wink: )

borleves?????????????????? hűűűűűű ez nagyon izgin hangzik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! olyan ünnepi feelingje van... :wink:
és a bor íze megmarad Panni?? vagy mégis milyen ízt képzeljünk mellé???
lmkata
 
 


Zabpehely leves:

Hozzávalók: sárgarépa, fehér répa, mindenféle zöldség, zabpehely, leveskocka

kevés olajon kicsit meg kell párolni reszelt sárgarépát, fehérrépát, utána annyi zabpelyhet bele, amennyire sűrűre szeretné az ember. (az egész kb 1 perc), utána vízzel felönteni, leveskocka bele, lehet még zöldségeket is, a végén pár krumplit belefőzni. Kb fél óra alatt megfő.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


jöttem kicsit csemegézni... nyami.

köszi klári a brokkolis levit!

zsóka, nem felejtem el a spenótos receptet :wink:
Vendég
 


Niki - a zabpelyhes sütit mennyi ideig sütöd és hány fokon?

én is csemegézek egy kicsit

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


panni, utólag leesett, h az lemaradt, és elfelejtettem pótolni :oops:
én mindig gázsütőben sütöttem, ami nagyon kiszámíthatatlan, mindig másképp süt. hát elvileg egy órát is bent hagyhatod a sütőben középlángon, ami 5-6-os fokozatot jelent, villanynál kb. 180 fok. én fél óra elteltével sűrűn rákukucskálok és félidőnél megfordítom a tepsit. ha már jó barna a teteje, akkor kiveheted!
sok sikert és jó étvágyat hozzá :wink:
Vendég
 


fú csajok, eszméletlen sok fincsiség gyüült itt össze. amúgy a topikdicséretet köszi, de nem engem illet - hanem Snikit, mert az ő ötlete volt.

biztos gáz.. :oops: de nekem ez a sok számomra újfajta füüszer tetszik, én még pl. sosem használtam koriandert, meg szerencsediót.. :oops: de itt az ideje a só-bors-paprikán kívül ezeket is kipróbálni. pont ma voltunk tescoban, vettem is pár zacsi ezt-azt.

majd jövök a másikba is.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


hagymaleves:

mindenféle (!!!) hagymát veszek és felkarikázom, a fokhagymát kinyomom és a tejszínhez teszem majd csak hozzá, olajon kicsit megdinsztelem, vízzel felengedem, egy leveskockát teszek bele, főzöm, majd félrehúzom és a hagymából egy közepes adagot kis tányérkába kiteszek (díszítés meg izgalmassá tétel gyanánt) a fazékban maradt hagymát összeturmix, tejszín és camping bele, szerecsendió, só, bors, fokhagyma,
visszateszem a díszítős részt, rottyantom, majd RENGETEG sajttal és pirított kenyérkockával (én boltban veszem) tálalva.
kerekpocak
 
 


Tejszínes, curry-s csirke

A csirkehusit (mellfilé vagy combfilé) kockára vágjuk. Nagyon sok fokhagymát zúzok rá. Fűszerezem kicsi sóval, borssal, szerecsendióval, sok-sok curry-vel, gyömbérrel, csípős (de lehet csemege is, bár csípősen az igazi) pirosarannyal. 1 konzerv sűrített paradicsommal jól összekeverem és hagyom állni kb fél órát.
Közben hagymát dinsztelek és a fél óra után az egész masszás husit hozzáadom. Pár perc múlva (ha a husi "kérget" kapott) teszek hozzá kb 1 dl vizet. Hagyom így egy picit főni (kb 15 percet), majd 2X2 dl főző tejszínt keverek hozzá. Összefőzöm még azzal is (megint kb 10 perc) és ha netán nem elég sűrű, akkor még egy kicsi sűrített parit adok hozzá. Köretnek rizzsel a legszuperebb!

Jó étvágyat!!! :)

U.I. Nálunk ez volt tegnap az ebéd! Még mára is maradt belőle! Nyami-nyami! :)

fatima
 
 


Szószos hús (Nagyim féle gyerekkori kedvenc azóta is)

60 dkg marhafelsál - ujjnyi vastag közepes szeletek
hagymát fehéredésig megdinsztelni rajta a húst
só, bors, 1 mokkáskanál mustármag
1 nagy alma meghámozva és belereszelve
felönteni vízzel kb. 1/4 bögre
2 nagy babérlevél
KUKTÁ-ban főzni szuszogás után kis lángon 35-40 perc
1 nagy pohár tejfölt elkeverni 1 nagy evőkanál mustárral, 2 kávéskanál cukorral és 2 kk liszttel
ráönteni, egyet forrni hagyni

galuskával, ubival fincsi!!!!

Kép
viky30
 
 


Semmi újdonság? Most mit főzök holnap? :lol: :lol:
Akkor felteszek egy gyors SÜTI receptet, gulyás leves után ez lesz a holnapi ebéd:

Egyensúly tészta

Hozzávalók:
4-5 tojást megmérni, súlyban annyi liszt, cukor és margarin. Ha van egy reszelt citrom héja. Ez utóbbi elhagyható, de pikánsabbá teszi.
Gyümölcs, ha befőtt akkor benyomkodás előtt lisztben meg kell hempergetni a lecsöpögtetett gyümölcsöt, különben nyers marad a tészta körülötte. Legjobb a meggy, azután az őszibarack, de cikkekre vágva. Nagyon finom almával is, amit meghámozva, cikkekre vágva lehet bedugdosni a tésztába.

Elkészítés:
1. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a tojások sárgáját egyenként adva hozzá habosítjuk.
2. Egy megfelelő nagyságú tepsit kizsírozunk és lisztezünk, bemelegítjük a sütőt.
3. A margarinos masszába beletesszük a citrom reszelt héját, a lisztet, a tojások habját, amit egy csipet sóval vertünk fel, majd a ráborítjuk a lisztre. És így együtt óvatosan alányúlva összekeverjük a masszát.
4. A masszát beöntjük a tepsibe, belenyomkodjuk egyenletesen elosztva a lisztes gyümölcsöt.
5. Közepes lángon tűpróbáig sütjük. Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
viky30
 
 


Édesség, szigorún nem fogyókúrázoknak!!!!!
(receptet Stahl nénitől vettem kölcsön, de nagyon nagyon nagyon fini, és remélem nem haragszik, hogy ide is felteszem)

30dkg fehércsokoládé, apróra darabolva
20dkg vaj
3 tojás
15dkg cukor
1 kávéskanál vaniliaaroma
20dkg finomliszt
1 púpos kávéskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
10dkg mazsola, rumban felfőzve és leszűrve

(mi az utolsó kettőt és az aromát ki szoktuk hagyni, de ez mit sem változtat azon, milyen fini)

Tepsi előkészítéséhez vaj és kevés liszt

Előmelegíti a sütőt és előkészíti a tepsit
Fehércsokit gőz fölött kevergetve összeolvasztja a felét az összes vajjal, aztán langyosra hűti. A maradék csokit apró darabokra vágja

Elkészíti a tésztát. A tojásokat, a cukrot és az aromát habosra veri, majd hozzáadja a csokis-vajas keveréket. Ehhez jön a liszt, a sütőpor és a citrom héja, és a rumban felfőzött, leszürt mazsola, végül a maradék csokidarabok.

A tészta belekerül a tepsibe és 25 perc alatt megsül.
A külseje kemény lesz, de a belseje finom puha marad, benne az olvadt csokidarabokkal.

Hát nálunk az életideje a sütinek kb 30 perc, no de csak azért, mert várni kell egy kicsit, hogy kihüljön. :wink:

Kép

Kép
b79andi
 
 


Nos, mindig csak készülök, hogy belenézzek ebbe a topic-ba is, mert nagyon izgalmas de csak most jutottam ide!
Ki is nyomtattam néhány receptet azonnal... nagyon klasszak!!!

Lassan majd akkor én is jövök, s írok bele néhányat...de most megyek és lefexem aludni:) Manóka úgy tűnik nagyon alszik, végre... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bogen
 
 


Csak gyorsan egy tényleg gyorskaja...aztán fexem!!!! (Net-függő vagy topic-függő lennék, hogy nem bírok elszakadni?!)

Gyors sajtleves

Hozzávalók:
1 tyúkhúsleves-kocka, 1 maroknyi cérnametélt, 5 dkg reszelt sajt, személyenként 1 tojás

Elkészítés:
A leveskockát egy liter forrásban lévő vízben feloldjuk, ízlés szerint még ráfűszerezhetünk ételízesítővel, beletesszük a cérnametéltet, majd a tojásokat, legvégül, amikor a beleütött tojások már megfőttek, beleszórjuk a reszelt sajtot. A reszelt sajtot nem muszáj rögtön a levesbe szórni, lehet külön is asztalra adni.

Kép
bogen
 
 


Valaki lányok!!!!!!!!!!!!!!!

Most vettem egy gofrisütőt........ merten imádom a gofrit.....
Eddig palancsintatésztát csináltam jobbhiján, csak sürübbre, de igy plötty lett sütés után pár perccel.

Valakinek nincs receptje gofricsináláshoz?
Tudjátok, ami olyan lesz, mint amit kapni lehet palacsintasütödékben meg strandon.....

SOS! Hétvégén jön a "harmadik gyerekem" Zolim lánya és gofrit (rendeset) szeretnék csinálni!!!!!

Köszi, ha valaki megszán :)

Ági
Vendég
 


Sajnos fogalmam sincs, de engem is érdekel a dolog!!! MErt én is imádom a Gofrit :twisted:

Kép
bogen
 
 


ugyan nem konkrét recept, de egy kis nyálcsöpögtetésre alkalmas :)

lakoma Krumlovban ;)

fokhagymaleves cipóban:
Kép

egy kis lightos grilltál
Kép

no és a kihagyhatatlan barnasör (én nem iszom szinte soha sört, de ez.....) plusz beherovka :wink:
szoptatósoknak, bébit váróknak csak sör :wink:
Kép

és mindezt itt:
Kép

jó étvágyakat!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata
 
 


Pumpóka!

Jövök neked egy gofri recepttel, ami nálunk nagyon bevált.
Túrós az alaptésztája, és nagyon fini.
Anyumtól megszerzem és jövök.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Kukoricaleves

Közepes hagymát olajon megpirítani, majd 1 doboz kukorica konzervet hozzáadni.
2 leveses csésze vízzel felönteni. Kell még hozzá só, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál bazsalikom és fél teáskanál bors. Fél óráig főzni. Kicsit ki kell merni belőle és 250 gramm Mascarponéval elkeverni, majd a forró levesbe visszaönteni. Újraforralni és kész.
Én az egészet összeszoktam turmixolni, úgy hogy csak kevés egész szem kukorica marad, mint levesbetét.

Egy kis Karácsony
Mary’s Chunky Cookies

1 csésze margarint
1 csésze kristálycukrot
1 csésze barnacukrot két egész tojással összekeverni.

Ehhez jön 2,5-3 csésze liszt , 2 csésze zabliszt, ½ tk sütőpor, 1 tk vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csésze csokoládé dara /darabok/ ½ tk só, 1 csésze kókusz, 1 csésze mogyoró, 1 csésze mazsola.

Sütőpapírral kibélelt sütőlapra adagoljuk kiskanállal. Kis halmocskák lesznek, amik megnőnek. 150 fokon kell sütni 9-12 percig.

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Kedvenc gofrireceptünk:

Túrós gofri

100 g puha vajat vagy margarint,
50 g cukorral,
1 csomag vanillincukorral és
3 tojássárgájával habosra keverünk.
Ezután 125 g túrót,
150 g lisztet,
100-150 ml tejjel elkeverünk,
kevés sóval és
reszelt citromhéjjal,
végül pedig a keményre vert tojásfehérjével összekeverjük.

A gofri sütőt előmelegítjük. A masszából ca. 5 cm széles csíkot öntünk az alsó lemezre. A felső lemezt ráhajtva 2 percig sütjük. Ezután porcukorral behintjük, s lekvárral vagy egyéb töltelékkel tálaljuk.

Kép

Kép
timtom
 
 


:) Nagyon köszönöm Timi, megmentettél a holnapi piskótasütögetéstől! Merthogy gofri hiján azt sütöttem volna, csak az rettenet macerás!
Holnap kipróbáljuk, aztán majd jövök és leirom, hány ujjacskát nyalt meg utána a három gyerekem...... meg a negyedik :lol: a párom , merthogy ő is rettenet édesszájú, rosszabb, mint a három gyerek együttvéve! :)
Még egyszer köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ági
Vendég
 


Jöttem, egy kis recivel :)

Melegszendvicskrém:

párizsi vagy akármilyen maradék felvágott (nem szalámi!)
vöröshagyma
pirospaprika, só, bors
tejföl
sajt

A párizsit (vagy felvágottakat) húsdarálón ledaráljuk. A vöröshagymát felapritjuk és kicsit megdinszteljük és belekeverjük a darált párizsiba, de úgy, hogy ha lehet, próbáljuk meg leszedni a hagymáról az olajat, minél kevesebb kerüljön bele, mert akkor nagyon olajos lesz. Teszünk bele pirospaprikát, hogy kicsit elszinezze, borsot, sót izlés szerint. Tejfölt pedig annyit, hogy kenhető állapotba kerüljön tőle.
Kenyérre vagy félbevágott zsömire vagy kiflire kenjük, tetejére sajtot reszelünk, és a sütőben addig kell sütni, mig a sajt a tetején kissé megpirul.

Azért nem irtam adagokat, mert nálunk mindig az éppen megmaradt felvágottakból és párizsiból készül, hagymát is annyit tegyünk bele, amennyire szeretjük a hagymás kajcsikat.

Nálunk nagyon megy vacsira ez a melegszendvics!

Ági
Vendég
 


Sziasztok!

A Mézeskalács receptet küldöm, a másik topikban kép is van róla a kis kuktával együtt! :lol:

- 1 kg liszt
- 4 dl porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézessüti keverék ( én beledobom az egész csomagot )
- csipet só
- 10 dkg margarin
- 3 tojás
- 3 dl méz

Díszítéshez 1 tojás fehérje+ 6 ek porcukor ( de ezt gyorsan kell csinálni, mielőtt még elfogy!!! :lol: :lol: :lol: )

Az alapanyagot összekeverem és kb. fél centisre nyújtom. Alá kell lisztezni, hogy ne ragadjon, de óvatosan. Gyorsan sül!!! Fémdobozban jól eláll és puha marad!!!
Sok lesz belőle, kb. 5x 5 centis csillagformából kb. 200 darab lett.

Noémi


Kép
Kép
Kép
kenoemi77
 
 


Még a gofrimat is beírom, finom, könnyű a tésztája, gyerekek nagy kedvence nálunk is! :o

- 4 dl tej
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- pici só
- pici cukor
- citromhéj
- fahéj

Az egészet összekeverem, és kicsit állni hagyom, amíg az élesztő dolgozik benne. Legjobb minden alapanyagot szobahőmérsékleten beletenni, vagy kicsit melegíteni. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak simán megy bele!
Szoktam almát reszelni a tésztába, vagy sütés előtt közvetlenül csokireszeléket szórni bele!

Jó étvágyat! :lol:

Noémi


Kép
Kép
Kép
kenoemi77
 
 


Diós kosárkák avagy kedvenc ünnepi sütim!

Hozzávalók: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor

A hozzávalókat a tojás kivételével jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőben rövid ideig pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságrúra gyúrjuk és szaggatóvel köröket vágunk belőle. (Megfelelő méretű szaggató hiányában megfelel egy pohár is megfordítva.) A köröket belenyomkodjuk a kosárkaformákba. A formákat nem szükséges kikenni, anélkül is szépen kijön mert a linzertészta nem tapad.

Egy adag kb. 25 kosárkához elegendő.

Töltelék: Alulra lekvárt teszünk - szerintem a házi baracklekvár a legfinomabb. 4 db tojásfehérjével verjük fel 20 dkg porcukrot, hozzáadunk negyed citrom levét és 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárba adagoljuk és halványra sütjük.

kb. 180-200 fokon 20-30 perc alatt sül meg.

Kép
Ez tavaly karácsony előtti kép, Beni már a pocakomban volt :-)

Kép

Kép
viky30
 
 


Sziasztok!

Nekem egy tepsis husim van!

Ujnyi vasragra szeled a sertéshúst, sózod, tepsibe fekteted, leöntöd tejszínnel, megszórod sajttal, és amikor a sajt megpirult, már puha a husi is. Nem kell mellette állni. Tehetsz rá gombát is, ha gondolod!


Aztán van egy olyan, hogy

hagyma apróra, pirítani, bele a darálthusi, fűszerek (ízlés szerint só, bors, bazsalikom,vegeta.......) esetleg gomba, aztán kicsi vízzel átpárolni, hogy tuti puha legyen a husi, liszttel megszórni, vízzel kicsi vízet önteni rá, tejfölt bele, és kész.
Vagy spagettivel összekevered, vagy krumpliközé teszed (én előre megszoktam főzni), sajttal szórod, majd egy sütöd.

Megyek mert nem hagynak!

Kati

Kép
übi
 
 


Vegyes rakottas

Ez mindig úgy néz ki, hogy tényleg az és annyi kerül éppen bele, amit itthon találok, tehát
hozzávalók:
rizs v bulglur v kuszkusz (de egyféle legyen, legalábbis én nem szoktam keverni)
mirelitt vagy friss zöldség (karfiol, brokkoli, kelbimbó, sárgarépa, zöldbab, gomba ...megint csak bármi jó, amit szerettek...minnél többféle annál ízesebb, finomabb)
szójakocka v virsli
hagyma
tejföl
mustár
reszelt sajt
fűszerek ízlés szerint (só, vegeta, bors, fokhagyma, bármi...)

Kifőzöm a rizst, közben egy másik edényben kifőzöm a zöldségeket. (ha több félét főzök, akkor is egy fazékban csak ha más a főzési idejük, akkor úgy dobálom bele őket)
A zöldségek levébe beleteszem a szójakockát, s kicsit felfőzöm sok fűszerrel (paprika, bors, só)
Utána hagymás alapon megpirítom (kicsit mintha pörköltet csinálnék, de annál lightosabb) - szaftja lesz abból a léből, amit felszedett előfőzésnél - ezért nem nyomkodtam ki
Aztán jön a rétegezés: kikenem a jénait, először rizs, zöldségek, szója, aztán rizs és a legtetejére nagyobb, szebb zöldségek.
Alufóliával be a sütöbe, amikor már majdnem megsült, akkor ráteszem a mustárral és curryvel összekevert tejfölt. Néhol kilátszanak felső réteg zöldségeinek tetejei (az nagyon fini barnára fog sülni). Vissza a sütőbe, hogy jól összesüljön az egész, ekkor már nincs alufólia rajta, s csak felső grillen sütöm.
Lehet turbózni főtt tojás karikákkal, vagy a tetejét szoktam paradicsommal díszíteni - az is fini, mikor rásül...
Amikor kész lekapcsolom a sütőt, rászórom a sajtot és visszateszem a meleg sütőbe, hogy ráolvadjon! (Persze a sajt is rásüthető)
Mi nagyon szeretjük és nagyon változatos tud lenni...soha nincs két egyforma vegyes rakottas ez a jó benne!
:wink:

Kép
bogen
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?