Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Kézben illetve ölben mikortól lehet leültetni a picit? Úgy, hogy még fogom persze. Azt tudom, hogy biztosan kb fél éves korától ül.
Köszi a segítséget! :)

Anita

anitapo20

Dius, remélem nem baj, hogy picit leutánoztalak?! :D

Anita

anitapo20

Anita...20 éves vagy ? :)

A születendő babciknak és anyukájuknak egészséget kívánok :) És Horror mentes szülést :) És persze, hogy ne kelljen egyedül végig csinálnotok :) Hajrá ! Meg drukk a pár centis manóhoz!

Van mit meséljek!
Ez az Uzsoki kórház :D nevetséges ! Nekem kellett megtanítanom mindenre... az a köldökápolás...azt mutatták neki, hogy alkohollal itassa át a vattát aztán pacsmagolja szét a köldökén majd hintőpor...úgy le volt tapadva a köldöke :shock: Pelenkázást se mutatták meg....és el sem mondták milyen veszélyes a bébi kaki...rota vírus stb. stb.
A védőnője se kutya....azt mondta, hogy egész nap feküdjön és szoptasson anyuka meg vigye neki be a kaját ágyba...mik vannak...csak kamilláztam :)

A lakás még mindig sehogy sem áll :(
a hajam kihullik az itt lakástól....

Dius

Jobbulást

Veronika
Ti csak kislányban gondolkodtok ?

Kép

NIKI
nini.n

Van egy aranyos történetem.
Kisgyerek már együtt ebédel a családdal, egész ügyesen tudta használni a villát...nagy harcok közepette próbálta feltűzni a sült krumplikat a villájára...ami persze a földön landolt...ijedten nézett édesannyára aki mosolyogva mondta - semmi baj, mennyél szépen dobd ki a kukába. Ment és kidobta...tovább próbálkozott, természetesen a következő is a földön landolt. Nagy trappolások és duzzogás közepette bevágta azt is a szemetesbe és hozzá fűzte - tessék hülye krumplik, mostmár beszélgethettek!

:)

Kép

NIKI
nini.n

Livi - tökéletesen egyetértek. a magyar ember mindig azt várja, hogy az állam majd segít, majd ad, mert a szocializmusban ezt szokta meg. csak hát a világ nem úgy működik. nem lehet csak adni, ha nincs miből, ha az ország fele nem fizet adót, mert feketén dolgozik, vagy sehogy... hosszútávn is gondolkozni kéne, de erre a magyar nem képes... kövezzetek meg nyugodtan, de ez az én privát véleményem (így kora reggel, hogy öt óta nem alszok :) )

dytke

Sziasztok!

Örülök hogy ilyen sok a jó hír! Drukkolok babáknak, mamáknak és persze az októberi kistesónak is!

Nikuc,
tedd gyakran mellre Petit, simán lehet, hogy éppen növekedési ugrása van. Dominak is 4 hónapos kora körül volt olyan pár napja, amikor gyakorlatilag egész nap mellen akart lenni. Aztán szépen beállt újra a kereslet-kínálat.

Susy
,
Nekem a várandósságom elején volt egy cisztám, de szerencsére nekem is magától felszívódott.

Anna
b.anna

Sziasztok!

Nini, igen 20 éves vagyok. Miért?

Anita

anitapo20

Dius, Barnusnak boldog két hónapos hófordulót kívánok! :D

anitapo20

Lívia!

Nem jövök azzal,bár sokkal több esetben van máshol így...és nem tátom a szám,hogy adjanak már,tartson már el az állam stb.,azt hiszem piszok sokat adóztam és fogok is még,a töredékét nem látom vissza....és keress még egy országot,ahol ilyen magas az adó,illetve ilyen rémes az adó-bér arány! A férjem gyakran jár külföldre auditra, és szembesül vele,hogy bizony a gyárban dolgozó fizikai munkás bére 3x-osa az övének,miközben a férjem a sajtot,cipőt kint veszi meg itthonra,mert olcsóbb,mintha nálunk venné meg! A részmunkaidő 1 dolog,ok.,hogy civilizált országban az is megy,meg tény,hogy másutt max. fél évig lehet otthon az anyuka a gyerkőccel,ha azt akarja,hogy vissza is mehessen dolgozni! De az is tény,hogy mondjuk Ausztriában csak a családi pótlékból egyedülálló nők simán felnevelnek 3 gyereket! Szóval sokkal komolyabb támogatást élveznek a családok mint itthon és akkor még nem is beszélek Finnországról,ahol a hozzánk hasonlóan tragikus demográfiai helyzet miatt valóban,szint szélsőségesen család-és gyerekbarát a szociális rendszer és minden, és az a ritka,ahol csak 3 gyerek van!
Ja,és olyan bölcsibe-oviba én is szívesen beadnám a gyerekeimet,amik akárcsak 2 km-re az osztrák határtól vannak (láttam,néztem mint Rozi a moziban)! Itt nálunk nem csupán színvonal alatti a helyzet az inkább kivont mint benthagyott,de véletlen sem beleinjekciózott pénzek miatt a közöktatási intézményekben,az is csoda,ha találsz egyáltalán helyet a gyerekednek és nem lehetsz ám válogatós! Arról jobb nem is beszélni,hogy milyen alapanyagból,mit esznek a picik...szóval tudnék mesélni! és szerintem durva,hogy,még így is annyiba kerü 1 bölcsis gyerek az államnak,hogyha azt a pénzt anyuka megkapná és a gyerekre fordítaná,hát hidd el nem panaszkodna!
Én ezzel nem a szocializmusból ittragadt dolgokhoz ragaszkodom,csak akkor lássam,hogy a gyerekem emberi körülmények között tölti a napjait! Ausztriában pl. nagyon sok oviban nem is adnak ebédet,Anya viszont annyi ebédszünetet kap,hogy szépen hazaviszi,megebédelteti a gyerkőcöt,Ő is nyugodtan eszik,majd vissza a gyereka az oviba,Anya a munkahelyre és nem ám este 18h-kor találkoznak legközelebb! Pénteken meg délben bezár az ovi! És sok helyen egyáltalán nincs is du. óvoda,mert tudják,hogy bizony nem jó a gyerekeknek!

Márti
borossné becz márta

Hmm... nekem is egy véleményem van Mártával.
A férjem itteni viszonyokhoz képest egész jól keres. Nemzetközi cégnél dolgozik, Ő is sokat volt Németországban. Az ottani külföldi kollégái nem akarták elhinni hány eurót keres (akkor, mikor kint volt, még többet is kapott), és abból mennyit adózik, azt hitték viccel, mert az nem létezik, hogy ilyen kevés a keresete,és ennyi az adó... és sokmindent Ő is ott vett meg, mert sokkal olcsóbb, mint itthon. Állítólag csak a péksütemények drágábbak.
Ha lenne lehetőségem, én akár most is szívesen dolgoznék itthonról, egy éves korától pedig akár részmunkaidőben, ha valami jó helyen tudnám addig. Az óvodák meg... sokszor már ott terrorizálják a gyereket... szomorú, hogy úgy kellett lakhelyet választanunk, hol nincs ilyen. Persze azon a településen emiatt magasabb házárak vannak (és az eladók nyítak ki is mondják, hogy miért)...
Ráadásul a közbiztonság az országban rémes. A veszprémi eset kapcsán jutott eszembe, hogy hogy engedem majd el szórakozni, lehet, hogy sose jön haza többet, és nem azért, mert iszik, és vezet. :oops: A szomszédunkat fényes nappal, az utcán akarták leszúrni a pénzéért. A mellzsebben hordott pénztárca mentette meg az életét. Az apja feljelentést tett, de az elkövető családja megfenyegette, hogy annyi a családjának.
Ha látnám, hogy azt a sok adót a közbiztonságra, az óvodákra, és munkahelyteremtésre fordítják, egy cseppet sem "sírnék", hogy elveszik az egy év GYED-et. De nem arra fogják költeni... :cry:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Detto! Szóba került Németországban,Ausztriában,Lengyelországban is,hogy mennyit keres a férjem (itteni viszonyokhoz képest azért mi sem panaszkodhatunk...)Mikor megmondta,kerek szemekkel néztek rá és megkérdezték,hogy lehet ennyiből megélni? Találgattak,hogy talán olyan olsó az élelmiszer vagy a rezsi? Estleg tudtukon kívűl ilyen alacsony lenne az adózás? Mondta a férjem,hogy nem! és mikor ezek után megtudták,hogy úton a 4. baba, végképp elképedtek!

Márti
borossné becz márta

Dytke, Anna
Nektek mekkora volt a ciszta?

Anna
Hogy érted azt, hogy a várandósság elején? Elvileg nem lehetek terhes a doki azt mondta. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, átolvas.

Dytke - Köszi, édes vagy. Akkartam írni, hogy nem megyünk, csak aztán elfeljtettem. :oops: Szabi 10 óra után aludt el, nem volt szívem felkelteni, mert akkor megint csak nyűglődés lett volna. Utána meg mentünk a suliba GYED-et igényelni. EGy napra ennyi is elég volt: sok gyerek, sok tanár. Ma jön az unkoatesóm felesége babázni, szóval nem untakozunk. Kupak. :lol: Szerintem hagyd a manóba, majd ha végre kiérünk hozzátok elhozom.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Anita nem baj! :lol: Nem is tudtam hogy itt nem én vagyok a legfiatalabb. :D

Márti, Nikuc teljesen egyet értek veletek!

Susy nagyon sajnálom a ciszta dolgok, remélem felszívódik és hamar jön a kistesó!!!!!!

Kép
dius87

Márti veletek is egyet tudok érteni, csak nyugaton az emberek mások, itt Mo-on az emberek nem szeretnek adót fizetni, inkább kikerülik (és persze tisztelet a kivételnek), de ha nem fizetünk adót, nincs miból támogatást adni.

dytke

köszi csajok a drukkot :D
tegnap megegyeztünk a dokival is, hogy ha addig magától nem indulna el ez a kismanó, akkor jövő csütörtökön indít.
addigra nagy valószínűséggel lesz már apás szülés újra.
jóóó alaposan megvizsgált, egy ujjnyira nyitva is vagyok már, málnalevél teát és sok szexet javasolt :lol:

susy hát ez a ciszta dolog nem túl jó hír :( a cisztában az a "jó", hogy abszolut jóindulatú elváltozás, és elég változékony is.
simán lehet az is, hogy magától felszívódik, elég nagy rá az esély.
drukkolok, hogy minden a lehető legjobban alakuljon!

dannan gyes ügyben maximálisan egyetértek veled.

nini én kétszer szültem az uzsokiban, igaz utoljára több, mint 4 éve, de én ilyesmit nem tapasztaltam. nekünk nagyon alaposan megtanítottak, elmagyaráztak mindent.
nem akarlak megbántani, de szerintem nagyon negatívan látod a világot. sok rossz dolog történt veled, ezt elismerem, és így nehéz is pozitívnak maradni, de szerintem próbáld meg megtalálni a jó oldalát is a dolgoknak.
hidd el, jobb lesz neked is...

Kép
Kép
Kép
iricc

Becsengo,
Nagyon helyesek a gyerekek és milyen csini kismama vagy! :D Már nincs sok hátra, mindjárt itt lesz Kiseszter :D :D

Ildi,
Nagyon drukkolok – azért én szeretnék gratulálni is meg drukkolni is :D

Iricc,
Milyen jó hír! További javulást kívános Milosnak :D

Susy,
A ciszta fel is szívódhat magától, koncentrálj erre és így lesz!!! Nekem volt petefészekcisztám 18 éves koromban (valószínűleg a fogamzásgátló gyógyszertől, amit akkor kezdtem el szedni, ezért abbahagytam, majd váltottam), de szerencsére 1 hónap alatt felszívódott. :D Baba ettől még lehet :) Sőt, jópár ilyen sztorit hallottam, hogy a peteérés idején a doki "cisztát" vélt felfedezni, mikor minden teljesen normális volt, meg hogy a babát nézte cisztának meg hasonlók! Szerintem a következő vizsgálatnál nem lesz semmi! :D :D

Kép
ugabesz

GYES,GYED egyebek:
igen, sajna Mo-on az aktív dolgozók max. negyede fizet adót, negyede be sincs jelentve, fele meg minimálbér közelében van bejelentve, a többit kézbe kapja - szóval kevesen adózunk, csak pár száz ezren, ebből tartunk el 10millió embert....

Kép
ugabesz

Lányok múlthéten a csípőszűrésen, kaptunk beutalót a Tűzoltó utcai gyerekklinikára csípő uh.ra és mondták hogy szóljak hogy nem sűrgős és akkor ingyen van. Ma felhívtam őket időpontért és mondta a csaj hogy minden esetben térítéses és 6000-ft egy ultrahang. Na most mondjátok meg! Holnap megyünk oltásra majd kérek a doktornőtöl máshova beutalót, de mondta mindenhol fizetni kell érte de majd kutalálunk egy betegséget és akkor ingyen megcsinálják, jó mi????

Kép
dius87

Tegnap voltam dokinál:
újabb ecsetelés, durvább anyaggal, mert nem sokat javult a helyzet. Popsikenőccsel kenjem napi 3-szor a sebemet, ezt javasolta a doki :shock: Hát jó, talán használ...ha nem, jövő héten lézer :(

Lányok,
nálunk az altatási idő kitolódott....korábban 10 perc hordozókendő és leraktam, aludt is. Tegnap előtt már 1 óra volt, mire letettem este. Tegnap fél óra után tettem le és felébredt, nyüszögött a kiságyban Dávid. Úgy döntöttem, kivárom, hátha elalszik. 45 perc!!! kellett ahhoz, hogy félkómás állapotból visszaaludja magát. Cuppogtatta az öklét szegénykém, bukott is egyet. Annyira vadul cuppogtatta, hogy a szivem szakadt meg. Örültem, hogy sikerült sírás nélkül elaludnia, de utána nagyot sírtam, hogy nem segítettem neki és magára hagytam. Nagyon lelkiismeretfurdalásom volt és őrült szarul éreztem magam! Normális ez? Sok volt az 1 óra kendőzés már nekem, most meg hiányzik???

Kép
ugabesz

Márti!
Tényleg ne menjünk nagyon bele, mert te is másik szeletét látod a világnak, én is, máshogy is nézzük, nem fogjuk ugyan úgy látni.
Azok a nyugatiak akkor csodálkoztak volna csak el igazán, ha azt is megtudják, milyen mértékű itthon az adók és járulékok elcsalása. Nekem meg az APEHnél van ’beépített emberem’, tud csodákat mesélni. Biztos van, aki kényszerből nem fizet be ezt-azt, de nem ez a jellemző, ez alapvető mentalitásbeli probléma, ahogy Dytke is, Gabesz is mondta.
Te is írtad, hogy mennyi mindenre nem jut elég pénz, óvodák, bölcsődék, hogy az eü-t ne is említsem, és sorolhatnánk napestig, de nem is fog, mert szerintem egyik oldal sem elég tökös
ahhoz, hogy bevállaljon nagyon sok népszerűtlen intézkedést, ami hosszú távon talán vinne valahova, de rövidtávon csak a szavazókat vinnél el. Sok minden megy rosszul ebben az országban, konkrétumok felemlegetése nélkül ezt mindenki elismerheti, de a kiutat még senki nem találta meg, és szerintem nem is nagyon keresik. Túl sok minden jár alanyi jogon, és túl sokan gondolják, hogy kibújhatnak a kötelezettségek alól.
Az adó meg per def. nem arra van, hogy fillérre pontosan annyit kapj vissza, amennyit befizettél. Tegyük fel, hogy van egy házaspár, ahol a nő annyi ideje dolgozik, annyit keres, stb, mint te, a férje meg mint a te férjed, csak éppen nincs gyerekük. Ők jogosan reklamálnának, hogy az adójukból a közoktatásra, a gyerekkórházak fenntartására eső részt adják vissza nekik, hiszen soha nem fogják azt a gyerekeik által igénybe venni? Volt egy kolléganőm, pár hónappal előttem szült. Tudom, hogy kevesebbet keresett, mint én, ergo kevesebb adót vontak tőle. Az ő babája a második lombikos próbálkozásra fogant meg, az enyém a második otthonira, de eszembe sem jutna ’irigyelni’ tőle azt a pénzt, amit ő kvázi visszakapott a TBtől a kezelésekre, mondjuk, hogy nagyobb részben az én adómból. Addig örülök, amíg nem kapom vissza egy nagy részét, nem kell igénybe vennem a kórházat, a rendőrséget, a mentőket, a tűzoltókat.

Dius, nem értem, nekünk ingyen volt a csípőUH, meg a kontrollja is! :shock: Nem lehet, hogy az a baj, nem a lakóhely szerinti szakrendelőbe mentetek volna?

Gabesz, ez az altatás-mizéria nekünk is kb ilyenkor kezdődött, szerintem a fogzás komolyabb beindulásával. Próbálj ki többféle módszert, szerintem sajnos el fog tartani egy darabig, de aztán rendeződik majd! Remélem, el tudod kerülni a sebnél a beavatkozást!

Iricc, mostmár tényleg célegyenes akkor! :)

Cisztáról nem tudok semmit, nekem nem volt eddig, vagy nem derült ki.
danann

Dius, Anita, milyen fiatalok vagytok!
Én meg valószínűleg a legidősebb vagyok :oops: Úghogy nekem biztosan nem lesz vonalzóm :lol: :lol: :lol:

Nini,
a fiúnevünk még az előző körből megmaradt :) A párom Bendegúzt akar, bár nekem annyira nem jön be, de ő meg teljesen odáig van érte, hát legyen :) Lehet, hogy ezért álmodom már másodjára a fiúnévvel? Az első álmomban Ádám volt a fiam még vagy egy hónapja, most meg Gergő :)

Becézve viszont már nem olyan rossz: Bende.

Persze az én szívszerelmem az Adrienn le lett fújjolva :lol: :lol: Na lehet, hogy ezt szóvá is teszem, ha nekem nem lehetett Adriennem, akkor neki sem lehet Bendegúza :lol: :lol: :lol: Jó kis ovis viselkedés :)

Kép

Kép
sz.veronika

dius - mi is fizettünk a tűzoltó u-i kórházban az uh-ért, mert privát cég csinálj

dytke

Livi - nagyorn egyformán látjuk a világot
mintha én írtam volna.

dytke

Susy,

és hogy fáj a belső varrat? Folyamatosan? Vagy mozdulatokra? Vagy néha-néha?

Nekem is még mindig fáj, de a doki nem látott semmit múltkor.

Anita,
az ültetés engem is érdekelne, Pálmi szinte folyamatosan ülne, emelgeti magát.

Kép

Kép
sz.veronika

Hű, látom a GYED téma sokakat érzékenyen érint.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy nem lehet külföldhöz hasonlítani minket GYED és itthonmaradás ügyben, hisz más ügyben sem tesszük ezt meg. Egyszerűen más világ van kinn, más világ van itthon. Én remélem, hogy marad a GYED két éves korig, bár szerencsére Apa keresete elég nekünk, de sokaknak nem. És hiszem azt, hogy két éves koráig a gyereknek az anyukája mellett a jó.

Ildi: itt is mennek a drukkok :wink:

Anita: jó fiatal vagy :wink:

iricc: örülök a jó hírnek :)
Vendég

Iricc
Remélem igazad lesz.

Veronika
Úgy fáj, mintha nemrég lett volna a császár. Igazából nagyon érzékeny. De bízom benne, hogy elmúlik,és minden rendben lesz.

Kép
Kép
susytunder

Az ültetés engem is érdekelne: nálunk a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, nem ültessem Rózát (ő felülni nem tud, de ha felültetem, az esetek felében szépen, egyenes háttal ül, másik felében összecsuklik, ilyenkor púpos alul a gerince, láthatóan nem lehet túl jó - ilyenkor igyekszem lefektetni inkább). Ugyanakkor pl. a Boldog baba, illetve a Babamóka című könyv is alapnak veszi, hogy a baba megtámasztva, vagy maga egyensúlyozva ilyenkor már ül, s erre épít is bizonyos játékokban. Így aztán én is elbizonytalanodtam, de egyelőre hagyom ülni, ha nagyon szeretne.

Alvás: nem akarom elkiabálni (meg kopp-kopp-kopp), de most napközben nálunk nyugi van, Rózát sétálgatva elringatom kicsit, utána mellé fekszem s így hamar elalszik. Hatszor szopizik egy nap, és ebből öt alkalommal alszik is - csak este az utolsó két szopi között van ébren.

Kaja: képzeljétek, Róza allergiás az üveges bébikajára. Kétféle kiütés is megjelent rajta, abbahagytam az üvegest, aztán újrakezdtük, mostanra (ez már a többedik újrakezdés) már csak alig van apró pici kis kiütés. Kecskemétire is, Hippre is így reagált. Most Ca-Kid-et is kap, hogy csökkentse az allergiás reakciókat. A krumplit nem eszi meg továbbra sem, sárgarépát nem mertem adni mert nem volt bio, ami volt, annak meg több vásárláskor is lyukacsos volt a közepe - de most van rendes, ma főzök neki :) Meg vettem spenótos babakaját, alig várom, hogy fog neki ízleni (férjem és én imádjuk a spenótot).
Már a friss zöldborsón jár az eszem, bár tudom hogy még odébb van, ott a passzírozás elég, hogy megszabaduljunk a héjától?

Kép
Kép
szalamandra

Jajj még az ültetéssel kapcsolatban akartam, hogy azt mondják, hogy amit a baba magától csinál azt hagyni kell. De erőltetni nem szabad, nekem Kristóf kb. 5 hónaposan akart üldögélni az ölünkben, de magától csak majd' 8 hónaposan ült. Lányok állítólag mindent hamarább csinálnak. Szerintem ráértek még az ültetéssel, de látni fogjátok, ha eljön az ideje.

Kép
Kép
susytunder

ugabesz, szerintem is próbálj más módszereket, figyeld nagyon a babát, aztán lehet benne bízni, hogy hamar rájössz, hogy mi jó éppen neki.

susy, én sem vagyok járatos ciszta-kérdésben.

kincsesi, örülök, hogy ízlett a muffin. Ebben a szakácskönyvben nagyon sok hagyományos süti muffin-változata benne van (pl. sacher, feketeerdő, rigó jancsi, oroszkrémtorta muffin), így lehet, hogy a diós kevert is belekerült :)

Kép
Kép
szalamandra

Susy: egy munkatársnőm úgy lett babás, hogy volt egy cisztája. Az orvosa nem javasolta a műtétet. Azt mondta, hogy ha állapotos lesz, az eltűnik. Így is lett.

Danann: Nem osztozkodni szeretnék, én elégedett vagyok, nem akarok többet. Azt tartom furcsának, hogy sok okos közgazdász, és szakember adott olyan tanácsokat a helyzet kezelésére, amik valóban jók lettek volna, az emberek nagyrészének tetszettek, és kiutat biztosítanának a jelen helyzetből. Ötletek munkahelyteremtésre, a munkanélküli réteg munkára ösztönzésére, a feketemunka mérséklésére, a családok okos támogatására, de azokat nem akarják megvalósítani. Az valósul meg, ami azzal a maradék néhány emberrel szúr ki, aki még becsületesen, bejelentve dolgozik, így egyre nagyobb a társadalmi elégedetlenség.

Anita, Dius: Tényleg fiatalok vagytok.

Veronika: Nem hiszem, hogy olyan idős lennél. Annyira fiatal arcod van!

Ültetés: Tegnap volt a védőnénim. Azt mondta, úgy ülhet Peti, ha tartom a hóna alatt, meg a hasamnak dől a hátával, csak önálóan, kitámasztva nem ülhet.

Kép

Kép
nikuc

Köszönöm az ültetéssel kapcsolatos válaszokat!
Csak úgy ültettem idáig kétszer, hogy a hasamnak támaszkodott a háta és a hóna alatt fogtam az egyik kezemmel a másikkal pedig a popsiját. Nagyon tetszett neki, hogy sok mindent lát. :) Csak úgy kapkodta a kis fejét jobbra-balra. Nem tudta eldönteni mit nézzen. :)

Susy, sajnos én sem tudok segíteni cisztával kapcsolatban, de remélem minnél hamarabb jöhet a kistesó. :)

Anita

anitapo20

Susy: a pozitív terhességi teszt utáni első orvosi vizsgálaton látott a doki nálam cisztát a baba mellett. A papírra 42x42 cisztikus képletet írtak fel. Nekem azt mondta, ez meglehetősen gyakori a terhesség elején, és általában magától felszívódik. Nálam így is volt, 3 héttel később nyomát sem láttuk.

Ültetés: nekem is azt mondták, hogy kézben, ölben magunkhoz döntve szabad ültetni, csak kitámasztva nem.

Anna
b.anna

Lívia!

Én sem akarom visszakapni az egészet,nem is fogom, nem ez a bajom! És azzal is tisztában vagyok,hogy milyen őrűlt pénzek vándodolnak ide-oda,anélkül,hogy bárki is adózna belőle! De ahogy Nikuc is írta,lehetnének jó megoldások,csak nem csinálják! Az a bajom,hogy nem akarják engedni,hogy a gyerekek az esetek jó részében sokkal jobb körülmények között otthon maradhassanak a családban, mint amilyenek a bölsiben-oviban várnak rájuk (pl. sosem tudod meg,ha a gyerekednek 2 éve lejárt ivólevet adnak az ebédhez, csak meglepődsz,hogy miért van már megint hasmenése-megtörtént ,hétköznapi,nem szélsőséges eset)! Persze,előbb-utóbb úgyis közösségbe kerül,csak nem mindegy,hogy mondjuk 1 évesen vagy 3 évesen történnek ehhez hasonló dolgok vele...de ne menjünk bele,mert elképesztő! És nem hiszem,hogy az a legjobb megoldás,ha általánosítunk,meg legyintünk,hogy úgysem lesz jobb..
Hú,adócsalásokról ne is beszélj! A nővérem adótanácsadó,anyukám meg bankfiókvezető,hát mesélnek cifra dolgokat!
Viszont nagyon komoly szakemberek készítettek tanulmányokat,hogy mennyivel kifizetődőbb lenne a társadalomnak,ha a gyerekek elég időt töltenek a családban, az anyjukkal,mert sokkal fejlettebbek,érettebbek,jobban megállják a helyüket mind a társadalomban,mind később az életben,egyszerűen azért mert az érzelmi igényeik kielégítettek, egyénileg többet tudtak velük foglalkozni!

Gabesz!

Ülőfürdőt próbáltad? A lézeres dolog ugye ambulláns?

Márti
borossné becz márta

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Nagyon köszönöm a linkeket, este tüzetesen átböngészem. Nagyon aranyos vagy!
Viszont nekem nem a petefészekben van a ciszta, hanem a méhem előtt. A méhszájnál.

De köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Kép
Kép
susytunder

Tudom, de hátha segít. :(

Kép

Kép
nikuc

Köszi még egyszer. na ná, hogy mindent bevetek. :)

Kép
Kép
susytunder

Márti,
persze, csináltam az ülőfürdőt! :D A doki szerint javult a seb...hát én nem látok különbséget... De azt mondta, hogy ne fürödjek, csak tusoljak, ne ázzon...hát most inkább hanyagolom az ülőfürdőt is.
Helyben csinálja meg jövő kedden a doki a rendelőben - én legalább is így értettem...

Nem akarom elkiabálni, de Dávid már 6 napja MINDEN NAP kakil :D :D Úgy tűnik a Normaflore hatásos, a védőnőnk 10 napos kúrát javasolt, napi fél ampulla. Az is igaz, hogy az őszilének is vannak útózöngéi :) Egy kiskanállal kapott múlt hétfőn, az 5 nap múlva jött ki :))) (más az illata és színe, csak ezért tudom) Remélem, ezzel nem okoztam neki túl nagy bajt az emésztőrendszerében, de a Normaflore majd remélhetőleg rendbe rakja.
Kérdésem: a Normaflore-t kúraszerűen lehet csak alkalmazni, ugye?

Kép
ugabesz

Lányok,

Ti mennyire óvatoskodtok még az influenza miatt?

Kép
ugabesz

Barnabás minden nap min 4x kakil... olyanokat rotyogtat jókat mosolygunk rajta :lol: Tök jó Gabesz hogy nálatok is kezd helyre állni a kakis téma :)

Kép
dius87

Gabesz!

Akkor zuhany közben lemosással próbálkozz az ülőfürdő hatóanyagaival,hátha! És, ha popsikrém,akkor a jól bevált Neogranormonnal próbálkozz,szerintem,nekem anno a gátsebbel csodát tett!

Dius!

Boldog hófordulót a nagyfiúnak!

Megyek,mert sül a rétes és már itt fent is érezni a fahéj illatát! Nehogy odaégjen!

Márti
borossné becz márta

Márti! Rétes? Nyami... Én mióta tejet termelek állandóan édességre vágyom. Ma is sütöttem muffint.

Gabesz! Én még óvatoskodom, nagyon. Még mindig növekszik a betegek száma. sőt Pest megyében calici is van.Így mi nem nagyon megyünk tömegbe.

Dius, Anita! Nagyon fiatal anyukák vagytok, nagyon szuper!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Rétes? Márti, Te mikre érsz rá? Hogy csinálod? :D :D

Kép
ugabesz

Na én rétest csak enni bírnék perpillanat :lol:
Két napja nagyon sokat féj, keményedik és görcsöl a hasam, pihenek, amennyit bírok, remélem nem lesz gond.
Vendég

Lányok, itt az új megszorításcsomag.
http://www.fn.hu/ado/20090211/alakul_br ... to_csomag/
Továbbra is két évig jár a GYED, de ha ennél kevesebbet töltöttél munkaviszonyban, akkor csak annyi időre jár, amennyit munkaviszonyban töltöttél!

Kép

Kép
nikuc

Gabi: Én is nagyon édesség kívánós lettem! :lol:

Gabesz: Én elvittem Petit bababoltba hétvégén, és Kikába. Holnap pedig muszáj elmenni a Tecsóba, de egy kisebbe megyünk. Viszont szedjük az oscill... izét. :oops: azt a kimondhatatlan nevűt. Gondolom Peti is megkapja az ellenanyagot az anyatejjel.

Kép

Kép
nikuc

nikuc én is lázas beteg voltam, de hála az égnek Barnuson nem látszik, gondolom megkapta a tejből az ellen anyagot!

Márti köszi! Holnap megyünk a 2hós oltásra, drukkoljatok hogy jól viselje.. előre félek!

Nekem is lenne kérdésem. A fenekemben az izom 4 napja kegyetlenül fáj egész nap feküdtem ma is tegnap is, de nem ér semmit a pihenés, fürdésnél megnéztem a tükörben, piros és kemény, ez gyulladás? Arra jó a borogatás? Vagy kamilla tea? Párom zaklat hogy menjek el orvos mert már 4napja szenvedek, (Menni alig bírok, és nem is tudom rendesen emelni a lábam) de nem akarok elmenni. És mit mondjak? Doktor nő, baromira fáj a fenekemben az izom vagy valami mit tudom én... :lol: :lol:

Kép
dius87

Pár kérdés a cikkel kapcsolatban:

"A korábban kiszivárogtatott anyaggal szemben az MTI úgy tudja, nem változik az 1 950 forintos eho."

Mi az az eho?

"Jövőre a 13. havi nyugdíj beépül a jelenlegi nyugdíjasok ellátásába, az akkortól belépőknek pedig már nem járna ez a juttatás."

Akkor aki már nyugdíjas annak járni fog továbbra is a 13. havi nyugdíj és csak az új nyugdíjasok nem fognak kapni?

És ha ezeket bevezetik, nem lesz válság?

Bocsi, a kérdésekért, de nem értek a politikához :? [/b]

Kép
dius87

Dius, szurkolok, hogy jól viseljétek az oltást!! :D

Én sem értek igazán a politikához de a nyugdíj szerintem is úgy lesz, ahogy te is írod. Válság lesz utána is, csak így legalább van mire fogni ezeket az intézkedéseket. Szerintem az a szomorú, hogy most mindent a válságra fognak.

Anita

anitapo20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?