Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, láttam is a babaelőrekalkulátorral megnéztétek hogy fog titibébi kinézni, lehet hogy tényleg vöri lesz, ez még nagyon sokat változhat.

Lilypie Third Birthday tickers

Lőrinc babának Sok Boldog Névnapot! :D

Képzeljétek Kincsőnek bal felső egyes megrepedve az íny! Csak behozzuk szép lassan a lemaradást! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hajrá Kincső hajrá fogicák!!!!
Nem viseli meg nagyon Kincsőt a fogzás? Mert Hannát a felsők nagyon bántották, főleg az első felső. Gondolom olyankor még mikor szűz a terep, jobban húzódik. A másodikkal kevesebb gond volt, de mindent összevetve így is jó szar 2 hetünk volt akkor. Az alsókkal pedig nem volt ez. Remélem most egy ideig szünetelteti a fogzást :D

Bejja!

Eddig egy foga sem viselte meg! Ezt is tegnap hancúrozás közben vettem észre neki! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Megnéztem Hannát, nagyon cukker! És a haja gyönyörű! Nagyon irigy vagyok ám! Mindig ilyen vörös hajról álmodoztam. Sajnos hiába.

Szilvi!
Legyen tali a Népszigeten? Kinek milyen időpont jó?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ne ezen a héten, egyébként mindegy.
legyen, legyen, legyeeeen... biztos jönnek csipeték is....úúgye csipet?!
meg többen.. úúúgye többek?
de írjatok már légyszi, kinek mikor jó!
szilvi35

Én is úgy de úgy de nagyon szeretnék menni!

De ez a hét nekünk sem a jövőhét eleje sem jó, viszont a jövőhéten csütörtöktől jó!
Kivéve a szombat mert az 20-a és az nálunk a délelött mindíg foglalt!
Az utána héten meg elvileg nyaralunk egy rövidet hétfőtől-péntekig és a hétvége ismét jó!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja!
Akkor most már az emberről is toljál fel pikcsört izibe, mert felcsigáztál :lol: Viking :) Legalább Eriknek hívják?

Ildóca!
Domónak a két felső szemfoggal, aminek ugyan még csak a csücske van kint, de már azt is teljes fognak veszem, szal azzal együtt nálunk 14 van, a paradicsomot még sem eszi. Se az almát (héjastul), se az uborkát, se a paprikát és nem azért, mert nem szeretné, hanem a héja miatt. A virslit is kiköpködi, ha kicsit keményebb a kérge (persze a műanyag bélt leszedem róla, mielőtt valaki gyagyának nézne)
Ma barackor adtam és gondoltam, nem nyúzom le a héját, hát ki is köpködte annak rendje, s módja szerint

az a babakalkulátor nagyon mellé lőtt a sógornőméknél
tejföl szőke és kék szemű babát jósolt, aztán meg jól barna lett a lány hajilag és szemileg is és egyáltalán nem olyan rusnya, mint a kalkulált képen

Kattkat

Kép
kattkat

Bejja, így akkor már értem a tökfedeles babafejet a vonalzódban :lol: itt a szomszédban a kisfiúnak is vörös, de az ő anyukája nem örül neki, mert szerinte csúfolni fogják miatta. ha így is lenne, hát majd megvédi magát :)

Igeeen, legyen tali!!!!! Nekünk jövő hét péntektől keddig itt vannak anyuék, amúgy bármi jóó!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet, én nem félek attól hogy csúfolni fogják. Ha meg igen, majd szerintem meg fogja tudni védeni magát, de ha mégsem majd én adok azoknak a kölköknek :) Egyébként apáját is csúfolták kicsit de azt mondta nem gáz, mégis felnőtt, de szerinte is a fiúkat jobban kipécézik ha vörös a hajuk, a lánnyal szerinte nincs gond ha vörös. Úgyhogy nem szeretné ő se ha a fiúnk (ha lesz) vörös lenne. Dehát ezt nyilván nem ő dönti el.
Kattkatt, nem Erik, Attila, mint Isten ostora :) Mingyá nézek akkor valami képet :)
Mi is szívesen mennénk talizni asszem, és nekünk bármelyik hétvége jó, kivéve most, mert anyámékhoz megyünk, meg hétköznap se mert nem szívesen bumlizok a gyerekkel be Pestre tömegközivel, de apa hétvégén ráér szállítani minket.

Tőtikéztem képeket fel még az albumba. Az a néni a vörös hajú bácsi mögött én lennék. A tma amúgy a húgom esküvője.

1. Attila ..... akkor kamuviking :!:
2. egyszerű odaközlekedni nagyon . tömeggel. no para :!:
3. katt! neaggyadhéjjastúakaját :!: :!: :!: :wink:
4. szonja! ember legyél a talpadon, ha tudod követni :)
5. tegyek táblázatot g-re, kinek, mikor NEM jó? akkor az üresen maradt hely jó lesz. és mindenki kitölti a saját igényei szerint.
6. ati a viking, ki hallott még ilyet :?:
szilvi35

Szilvimegmondjaasszonyság: Cseréld le a vonalzódat, mert Tiva ugyan valóban csak egyszer 1 éves, na de ennyi ideig!

Kattkat!

Nálunk is héjastul csak a paradicsom és a kopasz barack megy. Az ubit meg csak ubisalinak eszi meg csak úgy nyersen nem . Az almát meg még miníg reszelem mert ne tudja másképpen megenni. :(
A virsli meg nálunk tök mindegy milyen virsli. Na meg persze legyen elég pázsizsi (párizsi) itthon . Mert mihelyt mondom, hogy reggeli már áll a hűtőnél és kiabál, hogy pázsizsi. Persze a legújab, hogy a kenyér marad a párizsi meg eltűnik.

Szilvi !

Igen kérünk szépen táblázatot! Úgy is biztos unatkozol. :wink:
Asszonyág kérünk szépen új vonalzót! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csajok, nincs köztetek véletlenül ügyvéd, vagy valami jogban jártas személy? Volna egy kérdésem.

Bejja!

Sajna én nem tudok ilyesmiben segíteni! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:D 8) :D

este csinálok táblázatot
szilvi35

ahuna táblázat, csak a megfelelő helyre , bele klikk, oszt nevet beírni
az üres a nyerő
bejjus! nem megharagudni, csak viccőtem ám! Attilaittü, hehe megnéztem
szilvi35

Sziasztok!

Megnéztem a képeket :D Szépek ezek a kölkök. Most az összes gyereket végignéztem és mind nagyon csini :D

Bejja nekem a "gonosz törpe" a kedvenc. Ja, és én is féltem a tömegközlekedéstől, de tényleg nem gáz.

Találkozó!!!! Juhéjjjj!!!! Mi is mi is. Nekünk bármi jó, asszem.

Tlindi

Kép
tlindi

Szilvi: vonalzó juhéj!! Milyen szépen eszik a képen Tiva :) ehhe
Táblicskut megleltem, ápdéjteltem (az elérhetőségeset is)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!

Nagyon kafa a vonlzód! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sehol senki?

Megnéztem a táblázatot Elég rosszul alakul! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

kellett nekem du. aludni a gyerekkel... :twisted:

Bejja, Ti hol laktok? már nem emléxem, ha írtad egyáltalán...
urad tényleg viking jellegű :D

Kattkat

Kép
kattkat

Viking jellegű :D:D:D:D Maglódon lakunk amúgy. Majd beírom az elérhetőségbe. Na megkukkantom azt a táblát már én is.

Bejja!

Akkor mi nem vagyunk egymástól messze! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildóca! szerintem éppen így reagáltál legutóbb is, amikor megtudtad, hogy merre laknak bejjáék :)

mi vidéken, anyámék (nem tudom sírjak vagy nevese , bár sírva vigad a magyar, hehe)
szilvi35

Szilvi!

Miért már tudtam, hogy hol laknak Bejjáék?
Én nem emlékszem, de az mondjuk nem jelent semmit. Öregszem már! :D

Ne síííírj!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Megnéztem a táblázatot :shock: most akkor ki mit írt be :D ? Hogy mikor értek rá, vagy mikor nem?
Ha azt írtátok be, hogy mikor nem ér rá, akkor jól érzékelem, hogy az aug. 28. elvileg mindenkinek jó? Vagy az a senkinek :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Szonja

Azt írtuk ki mikor nem ér rá. Vagyis én azt írtam. Remélem nem értelmeztem félre a feladatot :roll:

Megirígyeltem az új vonalzókat. Beújítottam én is :D

Szonja nem akar aludni 4 napja éjszaka. Pont olyan, mint 8 hónappal ezelőtt. Sokszor felébred éjjel ( 4x-5x-6x ) és nem akar visszaaludni. Kész vagyok meg az apja is. Ma reggel ( 5-kor) , 1 órás ringatás után átvittem a nappaliba, hogy akkor jó reggel van és játszunk. Szonja ezerrel rongyolt vissza a hálóba, be feküdt a mi ágyunkba és vigyorgott. Ott 2 percen belül aludt 8-ig. Alig vártam , hogy mondja az anya-apa szavakat, már nem is olyan jó. Ha felébred akkor szól, hogy kit akar maga mellé rendelni. Természetesen, ha én kelek fel hozzá, akkor apa kell, ha az apja akkor meg én.

Holnap megyünk bőrgyógyászhoz. Valami kiütés van az egész arcán. Írt krémet a gyerekdoki, de nem ér egy kalap sz.rt se. Kedden pedig oltás. Végre az utolsó :D

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja!

Én is azt írtam, hogy mi nem jó.

Igen a 28-a az jó mindenkinek!
Illetve Kattkatnak sajnos nem jó! :(

Tlindi !

Sajnálom a nem alvást!
Kitartás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

azt írtam, mi nem jó

ildóca! igen, szerintem már írta és éppen ugyan ez volt a reakció :D
szilvi35

Tlindi: Hova tudtok bőrgyógyászhoz menni? Mi is keresünk, inkább magánt, hogy azonnal tudjanak fogadni. Nekünk ekcéma a gond, most, nyáron még rosszabb. Meg valami gond van a lábkörmökkel is. Eddig 4 doki látta, egy bőrgyógyász, de azt mondta, hogy nem gomba. De akkor mi? És nem múlik el. Vastagok a körmök a kislábujján.

Más: Auchanban Siesta cipő akció van, 08 25-ig. 6990 Ft/pár. Vettünk mi is őszi cipő Dorkának, amit máshol 15900 Ft-ért láttunk ám:) És egészségpénztárra el lehet számolni, így számlát is kértünk és ingyen volt így gyakorlatilag.)
Ezért jöttem, hogy elmondjam, hogy akciósak ezek a jó kis cipők.
Vendég

Szilvi, szerintem wf-ről állapította meg hogy milyen közel laknak egymáshoz. Én legalábbis erre emlékszem, de amúgy ja, tényleg közel lakunk :)

Sziasztok!

Én is arra emlékszem, hogy Maglódról volt szó, de csak azért mert anyumék Tápióságon laknak, szóval Szolnoki vonalon és ezerszer megfordultam már Maglódon. :-P Vonattal, persze. :-)

Mi elutazunk ma ebéd után, Tihanyra egy hétig... Juhhhhhéééé... Csak ne anyósékkal mennénk és férjem ne tegnap nyögte volna be, hogy tanulni is szándékozik a nyaraláson, és Hubának ne lett volna éjszaka hőemelkedése... Ja, már 5 fogunk van, az 5, csak úgy kijött magától, semmi láz meg ilyenek. Most a hatodik készülődik.

Szép hetet Nektek!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami, ha legközelebb erre jártok, szólj, összefuthatunk :) Persze ez mindenkire vonatkozik. Melyik fog/fogak jöttek ki? Nálunk eddig egy sem járt lázzal szerencsére. Egyszer azt mondta nekünk a doki, hogy hőemelkedés a nagyon meleg miatt is lehet, éshát tegnap azért elég meleg volt. De remélem nincs komoly baba Hubának.
Ja amúgy a nemalvásról: Nem tudom mi van Hannával de ez már komolyan aggaszt hogy kb óránként másfél óránként kel sírva éjszaka, van amikor elég a cumi, máskor itatom is teával, de amikor az sem kell, ordít mint a sakál. Nem tudom mit csináljak, mert én kelek hozzá, de gyakorlatilag nem is alszom, mert mire megint sikerülne elaludni, akkor kel fel megint. Emlékszem pont ebben a korban sokótoknak volt baj a babák éjszakai kelésével. Ti hogy vészeltétek át? Mi volt a megoldás?

Ja, és amúgy nem is mondtam, de tegnap Hanna a semmiből elkezdett mászni. Mintha tök természetes lenne neki hogy csinálja. Annyira aranyos, az első lépéseit mindig megfontolja, látszik hogy nagyon koncentrál, mikor hogy pakolja a kezét lábát, de annyira ügyes. Aztán a végére úgy beindul hogy néha azt hiszem meg se tud állni :)

Sziasztok

Dorka

Bőrgyógyászhoz Újpestre mentünk a Görgey utcába. Ez sztk-s rendelés. Jól fel is bosszantottak. Ott voltunk másfél órát, de orvos nem látta Szonját. A védőnő adott egy számot, felhívtam, már nem él. Kikerestem a neten a számukat, azt mondták nem kell időpont. Oda is mentünk, közölték a gyerek rendelésre kell időpont. Rendes volt a pultos nőci, beszólt a dokinak, hogy időpont nélkül megvizsgálná -e a gyereket. Mondta, hogy igen. Szépen vártunk is, már amennyire egy másfél évessel lehet szépen. Egy óra várakozás után Szonjánál elszakadt a cérna és nem tudtam vele mit kezdeni. Fél órát még küzdöttem, hátha bejutunk, de nem. Hétfőre van IDŐPONTUNK, majd újra megyünk.

Bejja

Nekünk 3 hét alatt sikerült Szonját megtanítani az alvásra. Én nem hagytam sírni a kiságyban, nekünk ez nem volt célravezető. Ha sírt kivettem, megnyugtattam, visszatettem ébren. Ezt addig játszottuk míg el nem aludt. Ezt sikerült pár nap alatt megtanulni, utána kezdtük, hogy cicit se kap éjszaka. Mikor ezt is megszokta, utána szépen aludt. Nem aludja át az éjszakát. 1x-2x mindíg felébred, de általában elég, ha szólok neki, hogy este van aludni kell. Jó, a mostani időszak kivétel, remélem hamar túl leszünk rajta. Ma már csak 2x ébredt. Szonja77 ajánlott egy könyvet, a címére sajnos nem emlékszem (hátha ő igen), nagyon sokat segített. A Suttogóval együtt gyúrtam össze a nekünk megfelelő módszert. Kitartás.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Sajna nem jó az augusztus nekem :cry: Balázsnak pénteken kiveszik az orrmanduláját és elvileg 10 napig nem mehet közösségbe. Elég gyorsan jött ez az egész: egy hete hétfőn vittük el a gyerek dokihoz, hogy akkor mi legyen, szerdán voltunk allergia vizsgálaton, ma a fül-orr-gégészeten (persze ismeretséggel) és péntekre kaptunk időpontot. Addig labort, meg ekg-t is intézni kell.

Szóval ne haragudjatok, de így nem akarok rizikózni, mert jó lenne, ha idén már elkerülnének a betegségek, legfőképp pedig a középfül gyuszi.

Nekem a védőnő ajánlotta a könyvet, mert nekem semmilyen ilyen alapmű nincs meg. Akkor már 10x keltünk egy éjjel és rohadtul kivoltunk. Szóval ha gondolod elküldöm a címét, de egyébként nem ajánlgatom, mert volt aki lefikázta, mivel hagyja a gyereket sírni. Nálunk bevált és engem innentől nem érdekel. Ádi első nap kb. 10-15 percet sírt és legközelebb órákkal később kelt. Akkor is visszaaludt pár perc alatt. Szóval viszonylag kevéssel megúsztuk. Mondtam is ha, én ezt előbb tudom.
Egyébként nagyobb virnyákolás esetén is csináltam volna egy darabig, mert mi meg már a fáradtságtól sírtunk és hónapok óta tartott az éjjeli sokszori kelés. Nekem nem jött be, hogy mellettem aludt: állandóan kelt cicizni. Előbb csak éjjel 2x, majd 3x, a végén óránként, fél óránként. Szeptemberbe kezdődött és januárba mondtam, hogy nem bírom tovább. Én felkeltem, mikor cici kellett neki, éber lettem, mire visszaaludtam, megint kelt.
Éjjel nálunk sincs csöcs, mert akkor állandóan kel.
Szóval valszeg egy lusta, álomszuszék dög vagyok, de nekem/nekünk kell az alvás, ennél többet nem bírtunk. Még két hónap és valszeg el is válunk.

Most szépen egy bolyban alszunk, faltól falig ágy van :D mindenki elfér.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Hogy lennél már lusta dög? Én már egy olyan éjszakától is kivagyok, amikor D. besztrájkol alvásilag. Szerencsére nagyon-nagyon ritka.

Itt a 7. kerben a Csengery u.-i rendelőben a bőrgyógyászaton tök rendes volt a sorszámosztó néne, mert mikor kérdeztem, hogy a felnőtt rendelésen megnézik-e az 1 éves gyerekem, azonnal felszólt, hogy megy egy baba, vegyenek előre. Kb 15 ember utált minket miatta És a dokinő szimpi volt, ráadásul el is találta D. baját, mert hatásos volt a kence, amit felírt.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!

Sajnálom az orrmandulát!
De hamar túl lesztek rajta és tényleg jobb lesz után.
Csengének is ki kellett vetetni annó amikor 4 éves volt és tényleg jobb lett a helyzet mert sajnos ő is nagyon füles maci volt ha már folyt az orra egy kicsit mindjárt bedurrantak az orrmandulák és teljesen elnyomta a halljáratokat és már jelbeszéddel beszéltünk majdnem a gyerekkel.
De sajnos visszanőtt 6 éves korára de a gyerekorvos azt mondta, hogy egy-két év és kinövi. Úgyhogy nem vették ki még egyszer és tényleg kinőtte.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Bocsánat, egy kicsit offolok. Tud valaki jó áron babaruha boltot?
Meg minden egyéb felszerelés is érdekelne a bababútoron, babakocsin kívül.
És ha valaki tud jó bőrgyógyászt (felnőttnek), az is jól jönne!
Köszi!

Szonja!

Orrmandula műtéthez drukkolok!

Szép napot mindenkinek!

wf

Kép
wf

wf: mi innnen szoktunk nézegetni, majdnem minden hiányzó cuccot innen szereztünk be, nagyon olcsó és nagyon sok mindenük van: http://babaholmiolcson.hu asszem közel is van hozzátok, a 18 kerben. Hozzánk is közel van, csak azért gondolom :) Amúgy mi a helyzet veled? Hogy van a pocaklakód?

Bejja!

Köszi a tippet! :) Megnézem!
Megvagyok, mostanában sokat rugdos a picuri, de még élvezem a szitut. Gondolom a végére nem lesz túl kellemes...

wf

Kép
wf

Sziasztok

Szonja

Ne viccelj, dehogy vagy lusta dög. Azért mert gyereke van az embernek nem kell zombivá válni. Ne haragudj, hogy ajánlgatom a könyvedet, de nekünk kis túlzással az életünket mentette meg. Szerintem már én se bírtam volna túl sokáig normális alvás nélkül. A mostani nem alvás is kezd megoldódni :D Sajnálom az orrmandulaműtétet, remélem hamar túl lesztek a nehezén.

wf

Mi a Minimanóban vásároltunk meg mindent. Van olcsó, drága, közepes árfekvés is. Nagy a választék is és értenek is a baba cuccokhoz. A 14. kerületben van a Nagy Lajos király útján.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Tlindi!
Jaj dehogy baj, hogy ajánlgatod. Akinek nem szimpi, nem alkalmazza. Csak azt akartam írni, hogy máshol nem aratott osztatlan sikert.
Meg nem úgy értettem a lustát sem, csak tudom, hogy van aki jobban bírja a gyűrődést nálam. Mármint a kialvatlanságot. Hiába, nem vagyunk egyformák, ettől kerek a világ.
És örülök ám, hogy nektek is megoldódott akkor.

Ildóca!
Remélem megoldódik nekünk is. Mert azért az nem normális, hogy még hőemelkedése sincs, de nyakra főre szedi az antibogyót. Mert ugye a középfülgyuszira az kell, és mivel nem akarom a gyereket kínozni, adom neki. Nekem volt felnőtt fejjel is, hát azt se kívánom az ellenségemnek se.
Azért azt el kell mondjam, hogy a klinikán, meg ma a vérvételen is idegesebbek voltunk, mint a gyerek. Hja, a boldog tudatlanság...Szóval ott volt a zabszem rendesen. Mi lesz pénteken?

Wf!
Hát én nem tudok tanácsot adni. Ádámnak megmaradt Balázsról egy csomó mindent. Balázsnak rugit a kenguru kidben vettem, kombit az auchanban, tescoban, mikor hol volt akciós. De a tesco most kicsit drága lett, vagy csak én érzem úgy. Mikor nagyobb lett én vettem használtat is. Ja, és sokat kaptam ismerősöktől is. Mindent elraktam, azt is, ami csak itthonra volt jó. Azt nem sajnáltam ráadni, hogy kimenjen a kertbe nyakig fetrengeni a sárba, meg a tyúkszarba.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tippeket, elkezdek bogarászni... :)

wf

Kép
wf

mária bababolt olcsó, nagy és remek
babadiszkont szintén (de inkább mária)
+vaterka és teszvesz

szonja! akkor szeptember? legyen szeptemberes táblázat? vagy ne?
mi volt az alvás tipp? nem emlékszem... írd le légyszi 1-2 mondatban, szerintem senki sem harapja ketté a torkod.

anyumat kipontozta Tiva :twisted: :twisted: :twisted: nem tudott elkészíteni egy vacak krumplipapririt a kicsi mellet :D :D :D pedig szerinte olyan egyszerű :D :D :D
szilvi35

vannak szavai: a lámpa+labda+pápá+hoppá (azt hiszem ennyi) = mind ápá vagy áppá vagy áápá :)
van kutya:
van kacsa:áp
ori: ááááááááá
meg ilyenek, tök édi
és feszt megy, ha fogjuk a kezét
szilvi35

Szilvi!

Köszi! :)
És mit mond a kutyára? Vagy az csak nekem maradt le?

wf

Kép
wf

Szonja!

Ezek szerint pénteken veszik ki a madulát?
Drukkolunk nektek!

Szilvi!

Nagyon ügyi Tiva! Csak így tovább!

Jaj nekünk készülődik a negyedik fogacska is! :lol:
Lassan már egy egész fogsorunk lesz!
De annyira édes Kincső mutogatja nekem a fogát és aztmondja, hogy szája fáj!
Hát imádom ahogy mondja és ahogy néz ilyenkor.
Olyan jó, hogy beszél és megtudja mondani, hogy mi baja van!
Ma meg szőlőt evett és fent ragadt a szájpadlásán a szőlőnek a héja és egyfolytában mondta, hogy héja-héja én meg benyúltam a szájába persze nem érezte a szőlő héját és elkezdte a lábát a földhöz csapkodni és csak mondta a magét, hogy héja-héja. Aztán benéztem és szegénynek tényleg ott volt volt a héja! Milyen egy értetlen anya vagyok én! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?