Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Mindnyájan,

ez egy cikk, engem konkrétan ez gondolkodtatott el annak idején, a szüléshez közeledvén...

Ági! Mint fentebb írtam, én ráajánlottam és nem volt.
Egyébként én ezért végeztem intim tornát, mert állítólag azzal elkerülhető és vele a szülés után is csak "kívül tágasabb". Nekem bejött!
Egyébként szerintem középkori és "alul edzetteknél" felesleges beavatkozás, és engem személy szerint megbotránkoztatott a Jánosban, ahogy a pár napja szült kismamák tyúklépésben araszolnak a folyosón!!!
Ha megteheted, ajánlj rá.
Ha meg mégis lesz, akkor is ajánlom a Kriston-könyvet, úgyis sokkal gyorsabban fogsz regenerálódni.

Janka!

Az elég furi, hogy az orvosod nem tudta kommentálni a dolgot, én mindenesetre azt olvastam erről, hogy ha az ember "korai edzés végett" el is kedzi korán kenegetni a bimbót, akkor is csak azt tegye, a bimbóudvart ne, mert a mirigyek felett elhelyezkedő pórusokat eltömi és ez idézi elő a gyulladást akár már várandósan.
A bimbóudvart tehát nem szükséges bekenni, annál is inkább nem, mert legjobb ápolószer rá saját nedve, mely most még szemmel nem látható, a szülés után pedig a rászáradt anyatej.

Zsófi! Köszi a linket, nagyon érdekes volt!

Remélem, segítettem. Üdv mindenkinek

P.S. Honnan szedtétek ezeket a jópofa vonalzókat? Én is szeretnék a kiscicánknak!
Évi
évi j

gátmetszés

Ez egy csatolt word dokumentum, benne még egy-két tartalmas, jó cikk, ebben pro és kontra, minden egy helyen! :wink:

Évi
évi j

Akit egyébként érdekel a Kriston,
www.intimtorna.hu

Én tényleg mindenkinek csak ajánlom (és a párom is :wink: ), és nem szükséges tanfolyamra beiratkozni, könyvből is könnyen megtanulható!
évi j

Évi!

Én csak akkor kezdtem el kenegetni ezeket amikor már sebes és száraz volt, mert nagyon fájt. Most hogy kenem egyre kevésbé érzékeny. Nem tudom mit tegyek, de nagyon sebes. Talán el kellene mennem bőrgyógyászhoz.

Mindenkihez!

Meg aztán van egy másik problémám is: az egyik mirigy egy kicsit kitüremkedett, kinövés lett, ezzel aztán meg végképp nem tudom, hogy mit tegyek?

Ha vki tud segítsen!
Köszi
janka1

Sziasztok! A gátmetszéssel kapcsolatban természetesen nem tudok a tudományos állásponthoz hozzászólni, de leírom a saját tapasztalatomat nektek.
Nekem volt gátmetszés és előre tudtam, hogy lesz. Azért javasolják, mert ha szakad akkor az akár a végbél irányába is mehet és az erős szövödményekkel járhat ami talán teljesen nem is jön rendbe és egy szakadást nem is lehet olyan szépen varrni, mint egy szabályosan vágott sebet. Én hálát adok hogy volt mert a babám úgy bújt ki, hogy a keze a feje előtt volt, tehát szakadtam volna nagyon. A varrásnál SEMMIT nem éreztem, igaz kaptam helyi érzéstelenítést és amúgy is az a véleményem a dokimról hogy szuper és talán ezért. :lol: (dr. Serfőző) Mondjuk a szüléshez képest nem is értem hogy fájhat valami jobban. A lábadozás pár hétig tartott és csak egy hétig volt rossz. A házaséletünk pedig teljesen olyan mint baba előtt volt. :wink: :oops: Intimtornát magamtól végeztem (azaz nem voltam tanfolyamon) és csak lightosan, mert a baba mellet ritkán jutott eszembe.

Ha nagyon ellenzitek akkor szerintem meg lehet abban állapodni, hogy menetközben döntse el a doki, ha úgy látja, hogy túl nagy a baba feje és szakadna. A teljes betiltással én nem tudok egyetérteni ahogy a saját esetemet végiggondoltam.

Kép
viky30

Sziasztok,
üdv mindenkinek, zitának hívnak, és most szeretnék Hozzátok csatlakozni. A 8. hónapban vagyunk, és most előre nem tervezett akadályok miatt fogok átjönni a Jánosba, és orvost váltani. Gondolom, elég ciki így a vége felé.
Szóval majd lesz bőven kérdésem.
Olvasgattam a hozzászólásokat, és a gátmetszéses problémátokat nem namgyon értem...
Mármin nem akkora nagy cucc, nekem volt az előző szülésnél természetesen, mivel ez Magyarországon bevett gyakorlat. Egy picike kis metszésről van szó, ami a bőr feszültségét oldalra vezeti ki, hogy ne a végbél irányába szakadj, ha szakadsz. Ugyanis azt aztán tényleg nehéz lehet összefoltozni, ráadásul lépten nyomon elfertőznénk. Egy egyenes vágást viszont szépen lehet varrni. Nem akarok senki idegesíteni, de rajtam két vágás is van, mindkét oldalra egy-egy. A metszés utáni első tolásra megszületett a kisfiam...
Ami a nemi életet illeti, tényleg elég gáz volt az első... de ez csak egy gyengéd megértő patner kérdése, amiben biztos nálatok sincs hiány - és egyáltalán nem biztos, hogy gátmetszél nélkül jobb lett volna. Ja, 5 héttel szülés után lovon ültem. Higgyétek el, ha annyira káros dolog lenne, erre nemigen lettem volna alkalmas.
Ha valaki nem szeretné, szíve joga, és biztosan meg lehet beszélni az orvosokkal; de szerintem legyetek óvatosak: nekik mégiscsak diplomájuk van, meg nem mellesleg szakvizsgájuk --- szóval azért óvatosan bíráljátok felül, amit ajánlanak...
bocsi, ha esetleg tömény lett a bemutatkozás!
zita :lol:
1zizi

sziasztok!

Bogen nekem is megvan a csomag igaz kérnem kellett de ideadta. :) jó a cumisüveg... a cumi is jó lesz én nem tervezek használni de ha mégis kell elsőre megteszi

Lányok valaki írta, hogy bemutatták TV-be a János kórház új szülőszobáit sajnos már nem találom hogy hol és ki írta... én is megnézném tudtok segíteni (NEM az otthon szüléses dolog érdekel azt szerintem aki nem látta inkább ne is kezdje megnézni főleg így szülés előtt !!!!! én 2 másodpercet láttam és sírva fakadtam....)

ági

Kép
cica_1

ági: az előző oldalon én tettem el a linket! nézd meg!
kerekpocak

sziasztok!

Én az anyukás topikból vagyok, és olvastam a gátmetszésről az írásokat, ehhez szeretnék hozzászólni mint tapasztalt anyuka :wink:

Nekem az első fásájtól a baba megszületéséig 3,5 óra telt csak el, igaz 2,5 centis méhszájjal indultam kapásból, de ennyi idő alatt nem tudtam olyan lassan tágulni jogy esetleg ne kelljen gátmetszés. Ráadásul nagyon esett a szívhang, ezért nagyot vágott az orvos kívül belül , hogy gyorsabban kijöjjön a baba (2700 gramm volt egyébként, de még így is). A lényeg, hogy a varrás nagyon fájt, hiába az érzéstelenítés, de másnap már simán ültem (kb 4-5 centis vágással), és utána is csak azért mentem tyúklépésben, mert ahogy száradtak a varratok, nagyon szúrták a fenekemet (bocs hogy ilyen konkrét vagyok de így volt :oops: ). Varratszedés után már futni is tudtam volna. Első együttlét fájt ugyan, de utána még jobb volt mint azelőtt :wink:

VISZONT: Intim torna kötelező mindenkinek, akinek csinálnak gátmetszést!!! És rögtön el kell kezdeni!!! Így higyjétek el, semmi gond nem lesz vele!!

Szóval ne féljetek tőle, persze én is el akartam kerülni, de így alakult, SEMMI bajom nem lett tőle.

Ha el akarjátok kerülni: intim torna szülés előtt is, illetve vannak mindenféle masszázsolajok, amivel a gáttájékot lehet masszírozni már a szülés előtti hetekben is, meg a szülés alatt is. Ezekről szerintem a szülésznők tudnak többet.

Klári
Kép
ganti

Na, mekkora port kavart ez a téma!

Klárinak teljesen igaza van, a gátmetszés elkerülhető a szülés előtt jóval elkezdett intim tornával és a szülés után a szülés minden nyoma is eltüntethető ugyanezzel.

Zita, én nem szeretnék kekec lenni, mindenki véleményét tiszteletben tartom, csak (!) a tisztán látás kedvéért:
Azt írod, "nekem volt az előző szülésnél természetesen".
Nos, ez éppen hogy nem természetes!
Ha már ezen a szón lovagolunk, a természeti népeknél a szokás még sok helyütt ma is a következő:
Ha egy ffi meg akar nősülni, leendőbelijét el kell hogy vigye a mamájához (mármint a lány leendő anyósához), aki kicsit közelebbről is "bevizsgálja" a menyasszonyt mint az nálunk szokás: medencealapi izmainak erejét teszteli ugyanis, és ha azokat nem találja elég edzettnek, a fia nem veheti el.
Ennek oka, h. arrafelé nem szülnek kórházban, hanem egyedül vonulnak el, persze szó sem lehet gátmetszésről és egy a kitolás során keletkező repedés életveszélyes is lehet.
De aki "leány a gáton", azzal ez nem fordulhat elő.
Vki egy másik topikban azt írja, nem akart gátmetszést, de a baba fejkörmérete 38 cm volt. Az én kislányomé 39 cm volt (maga az orvosom alig hitte el, hogy ezt megúsztam), de edzetten mégsem volt szükség arra, hogy elvágják a... Már bocsánat, de én továbbra is ellene vagyok!!

DE! Fentebb Zita azt írja, bízzunk az orvosok szaktudásában. Ezzel egyet is értek. Az orvosok nagyon jól TUDJÁK, hogy a mai nyugati kultúránknak (? :lol: ) nem része, hogy már a kislányokkal tudatosítsák, mennyire fontos, hogy intim testtájaikat felkészítsék az életre – nem csak az életadásra!
Az intim torna nem csak a kismamák tornája!
Vele megelőzhető: méhsüllyedés, hólyagsüllyedés, végbélsüllyedés, inkontinencia stb.
De mivel tehát ma az erre való felkészítés így Közép-Európában nem szokás, a gátmetszés térnyerése kultúránkban valóban elkerülhetetlenné vált!
Summa summarum, szerintem ha nem végzem ezeket a gyakorlatokat minden nap, nem kizárt, hogy ekkora fejű babával úgy végigrepedtem volna, mint egy papírlap...

Ja, én mindössze három órát vajúdtam (noha első szülés), tehát igazán gyorsan jött a baba, a kitolás is csak kb. 15-20 perc volt... Nem is ettől függ tehát, hogy van-e rá szükség.
Szerintem akkor is barbárság, példát kellene vennünk a távol keletiekről, pl. a koreaiakról, akik egyébiránt olyan szemérmesek, hogy csak na (van egy dél-koreai házaspár ismerősöm), de csodamód ez (!) náluk nem tabu, már az egész kicsi kislányokkal elsajátíttatják ezeket a gyakorlatokat...

P.S. Fent említettem, hogy ma Magyarországon a biztosító miatt azt is megvágják, akinél erre semmi szükség. A biztosító ugyanis a kórháznak fizet azért, ha gátmetszés történt. Gondolom, mert szövődménymentes szülésnél már bocs, de az orvosnak SEMMI DOLGA (ezért érthető, hogy vannak, akik csak gyakorlott szülésznőt választanak), és akkor miért fizessék őket, hogy éjjel-nappal legyen ott ügyeletes doki is??? Gondolom, ezért a vágás, mert a vágás és ellátása a szülészorvos dolga. (így csinál ő is vmit).
Ezt az infót fülesből kaptam, de úgyse mondom meg, kitől. – Szánalmas egy ország ez...
É.
évi j

Sziasztok!

Eddig még nem írtam a topikba, de mióta kiválasztottam a dokimat, rendszeres olvasója vagyok. A várandósságom kicsit későbbi fázisára terveztem a bejelentkezést, de most szükségem lenne néhány támogató történetre, jótanácsra.

2 nappal ezelőtt mini barnafolyásom volt, és mivel korábban sajna voltak sikertelen babavárások, teljes rémülettel látogattam el a dokimhoz, aki UH után mondta, hogy minden rendben. Tegnap is volt még két UHm, a 12hetes vizsgálatoknak köszönhetően, úgyhogy gyors egymásutánban háromszor is láttam a babámat ficánkolni. Ezek óta nyugodt vagyok.

A dokim azt mondta, hogy a méhlepény közvetlenül a méhszájnál tapadt és valószínűleg ez okozta a nagyon enyhe vérzést. Állítólag a terhesség előrehaladtával ez valószínűleg magától elmúlik. Ma reggel megint vérezgettem picit és azóta ágyban pihizek.

Tudtok olyanról, akinél volt ilyen probléma és lett baba a történet végén? Ilyen esetben gyakran előfordul, hogy végig kell feküdni a terhességet? És egyáltalán, mit jelent, ha egy orvos azt mondja, hogy pihenjek, de azt nem mondja, hogy ágynyugalom? Én úgy gondolom, amíg nem múlik el teljesen a maszatolás, nem kelek fel, de persze nagyon unom
:oops:

Előre is köszi a visszajelzéseket!

Eszter

Kép
eszter.eu

vizsgált "manuálisan" a dokid? tegnap este a pároddal volt valami? ezek mind okozhatnak ártalmatlan barnás vérzést. az nem para- előfordul. ha élénkpiros, akkor van gáz. (de akkor sem mindig). pihi: minél kevesebb stressz, emelgetés, lépcsőzés, bkv (!), és társai. nem hinném h feküdni kell. ha élénpiros a vérzés akkor igen. a barna az nem olyan vészes. én így tudom legalábbis. egy mozgalmasabb :lol: :lol: éjszaka után is előfordulhat és nem jelent semmit.
kerekpocak

Tegnap volt méhszáj vizsgálat; az esti 'valamiket' most kicsit halasztjuk :? Reggel sajna már nem szimpla barnás folyás volt, de szerencsére nem is friss vér.

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter!

nekem kb a 28. (vagy mar hamarabb? nem emlekszem)hettöl melyen-mehszajnal tapad a mehlepenyem, volt pecsetelgetesem, sötetebb-barnas, aztan vilagosabb-rozsaszin(nehez leirni a szinet)folyas, par napja is, de semmi baj jelenleg, minden ok :D egyebkent azt mondta a dokim(konzultaltam :D ), hogy sex tilalom, semmi emelgetes es megeröltetö mozdulatok, es akkor a termeszet majd rendb hozza a dolgokat 8)
nos, nekünk a 3o. heti 4D teljsen jo helyen tapado mehlepenyt mutatott, de a 32. heti uh ujra mehszajnal tapadot..szoval ez tenyleg nagyon gyorsan tud valtozni :cry: :?

jelenleg ugy allunk, hogy a lepeny egy resze log a mehszaj ele, amit elvileg fel tud nyomni a baba feje a szüleskor es akkor jöhet a golyaval, nem kell csaszar..hogy ez igy marad e?remeljük :wink:

ugyhogy nyugi :wink: a lenyeg, semmi hirtelen mozdulat, semmi megeröltetes :wink:

pusszancs
Vendég

eszter: akkor tuti h a tegnapi vizsgálat utóhatása a barnás pecsételgetés.

ne aggdój.
kerekpocak

Kedves Zsófi és Vanda!

Köszi szépen a bíztató infókat! :)

Eszter

Kép
eszter.eu

Zsofi: arra gondolsz ami az otthonszulessel kapcsolatos.... koszi az ma nagyon meghato volt sajnos nem tudtam eleg gyorsan leallitani ezert ma egesz nap rosszul voltam... :( mindegy, miert inditottam el :roll:

engem az erdekel ahol a korhaz uj szuleszetet mutatjak be (de lehet hogy csak valamit rosszul olvastam es nincs is ilyen) :shock: de vegul is nem fontos

Lanyok koszonom a gatmetszessel kapcsolatos velemenyeket majd elvalik mi lesz, sajnos en nem csinaltam intim tornat de utanna biztosan fogok... jobb kesobb mint soha :wink: ... azt hiszem a legfontosabb a kisbabam aztan a tobbi majd csak megoldodik

Agi

Kép
cica_1

Ági: az otthonszüléses végén van a kórház. az otthonszüléses témával kapcsolatban mutatják be a jános modern szülőszobáit.- hogy azok milyen otthonosak.
kerekpocak

Lányok jó sokat írtatok. És ahogy látom, a téma is érdekfeszítő.
Gátmetszés, hm.
Először (mikor még nem tudtam, h. császáros leszek), én is úgy voltam vele, h. nem akarok gátmetszést.
Ugyan nincs tapasztalatom erről, de azt gondolom, h. még mindig jobb ha vágnak, minthogy az ember szakadjon. És igen, Magyarországon ez a szokás, minden első szülő nőt vágnak.
Én azt mondom, inkább, mint h. a szakadásból nagyobb baj legyen.
Csak azon csodálkozom mindig, hogy miért retteg ettől mindenki annyira? Még talán jobban, mint magától a vajúdástól.
Lányok, kihordtok egy terhességet, megszülitek a babákat és egy vágástól aggódtok?
Na most jófej vagyok, tapasztalatok nélkül belekotyogok.

Remélem nem sértettem meg senkit... :oops:

Kép
niki30

Sziasztok,
és szia Eszter, nálam az első terhességnél mondták UHn már a tizenakárhanyadik héten, hogy a lepény alacsonyan tapad. Azt hiszem, akkoriban nálam is takarta a méhszájat. Így aztán tilos volt emelgetni, sportolni (lovaglás, sízés), és buszozni meg vonatozni, viszont a házasélettől nem tiltottak el, és folyamatosan feküdnöm sem kellett. Ilyen idős terhességnél - úgy mondták - nincs jelentősége a tapadás helyének, ugyanis a méh növekedtével a tapadás helye nem változik elvileg, így automatikusan feljebb kerül a méhlepény, ahogy a méh tágul. Nem tudom értelmesen elmagyarázni, azt hiszem, de ha egy lufira gondolsz, amire ráfestesz filctollal, és utána felfújnád, akkor ugye a festés feljebb kerül amikor felfújod... talán így érthetőbb... :roll: ?
Ha ugyanez sokkal később van, már a 3. trimeszterben, arról nincs fogalmam sem, de akkor is erőteljesen nyúlik még a méh, tehát elvben szerintem még az is "elmehet" az útból... reméljük
Ne aggódj, 12 hét az rengeteg idő, a nagyon kritikus részeken túl vagy. Főleg, ha ilyen kis ficánka a baba!
zita
1zizi

Szia Zita!

Köszi szépen az infókat, tökéletesen érthető volt :)
Majd igyekszem elmagyarázni a férjemnek is, aki aggodalmában a szigorú fekvést preferálja... (persze nem doki)

Eszter

Kép
eszter.eu

1 gyors vélemény mindennel, szülés, gátmetszés stb téma.

sztem SEMMIVEL kapcsolatban nem lehet azt mondani, h én így csináltam ezért ha te is így csinálod az 100% biztos.

mindenki más, minden szülés más, minden fizikum, személyiség, reakció stb más.

és sose tudod megjósolni, h mi vár rád. egy simának induló szülés is végződhet császárral és ez nem feltétlenül az anyukán, az anya fizikumának fittségén stb múlik. senki ne érezze úgy, h hibás, amiért nem 3 óra alatt fájdalom és gátmetszés nélkül szült.

én 11 órán át vajúdtam, végül császár lett, de nem azért mert nem intim és terhestornáztam, hanem mert samunak elment a szívhangja. ilyen is van. 1 percig nem vádoltam magamat a heyzetért és nem gondolom azt h az a szuperanyuka aki természetesen szül hipp-hopp és másnap már olyan mint 9 hónappal azelőtt.

szuperanyuka mindenki aki szeretettel szül és szeretettel neveli a babáját. és ne aggódjon senki, akinek máshogy alakul! nem (csak) a szülés a lényeg HANEM AZ EGÉSZSÉGES BABA!
kerekpocak

Zsófi szívemből szóltál. :D Tök igazad van.
Hajrá kismamik, ügyesek lesztek, hősök lesztek, anyukák lesztek!

Kép
niki30

Te jó ég, mennyire beindult a topic itt gátmetszés kapcsán, ennyi hozzászólás :lol:

Én azt gondolom erről, hogy nem véletlen alakult ki ez a gyakorlat, s ennyi kellemetlenség várva várt babánkért szerintem mindenképpen bele kell, hogy férjen!

Az előttem szóló Zsófival pedig teljes mértékben egyetértek, olyan jó, hogy mindig van valaki aki ugyanazt gondolja, mint én. Ez megerősíti az embert. Remélem én szuperanyuka leszek. Az én dokim is gátmetszés párti, egyértelműen rám is ez vár. Nem ellenkezek, s nem is félek, hogy a nemi életem vagy bármi ennek függvénye lesz, aztán majd 1,5-2 hónap múlva persze kiderül!

Az újaknak nagyon örülök a topicban, üdv köztünk mindenkinek!

Megnéztem az rtl klubos kisfilmet, hát valóban egész klassz lesz a szülészet, de gondolom mire én szülök, még pont nem lesz kész :?
Ugyan november 5-re vagyok eredetileg kiírva, de mivel óriás bébim van, így már most korához képest jóval nagyobb, tehát október 26-tól bármikor jöhet, ha úgy dönt, hogy nem fér már el kényelmesen a méhemben ... a legújabb álláspont szerint!
Hát kíváncsi leszek!

Már nagyon számolom visszafelé a napokat, már csak 7 munkanap és végre teljes pihi!!!

Erről jut eszembe, tudna valaki segíteni nekem hogyan és miként kell a TGYÁS-t igénybe venni, október 1-től szeretném ... mit kell kitölteni, hova kell leadni?!
Ilyen és egyéb adminisztratív dolgokban sosem voltam ügyes :roll:

Na, szép jó éjszakát mindenkinek... én még dolgozom egy picit, mert van megint érdeklődő Faberlic termékekre, amikkel foglalkozom többek között és mindenképp rá kell vegyem magam, hogy írjak ... bár nagyon nincsen mostanság kedvem ehhez!

Kép
bogen

Ja, és még valami!

Eddig velem sosem volt ilyen: ma többször is erős szúrást éreztem az alhasamánl, ugye ez normális?!

Kép
bogen

Tényleg nagyon pörög a topic!
Én természetesen szültem, gátmetszéssel. Azt kell hogy mondjam, hogy a metszést észre sem vettem, 2. naptól simán ültem és közlekedtem. Már felszívódó varratokat használnak, és nem több varrat van, hanem tulajdon képpen egy, ezért csomó is csak az elején, és a végén van, de ezt egyáltalán nem érzed. A sebem olyan szépen gyógyult meg, hogy észre sem lehet venni, hogy valaha gátmetszést csináltak volna. Gátmetszés nélkül nem tudtam volna megszülni természetesen a kislányomat, mert pont akkora volt a feje, mint amit én maximálisan meg tudtam szülni.
Nem csináltam soha intim tornát, viszont szeretnék.

Tudtok esetleg valamilyen linket, ahol vannak gyakorlatok, vagy csak a könyvben találom meg őket?!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Nagy figyelemmel olvastam véleményeiteket a gátmetszésről pro és kontra, hiszen nekem is az első babám lesz Annácska, szerintem is nagyon hasznos dolog lehet az intim torna, de én is osztom azt a véleményt, hogy első számomra a bébi egészsége, és ha az ő érdekében szükségesnek látja az orvos a gátmetszést, akkor én nem leszek elene. Szerencsére maximálisan megbízom az orvosomban (Dr.Lintner F.), eddig bármilyen aggodalmammal mentem hozzá elég volt pár szó és teljesen sikerült megnyugtatnia "a kis pánikos kismamit".

Tegnap epekő gyanú miatt a belgyógyász dokim csinált UH-t, szerencsére nemhogy kő nincs, hanem a bébi is szépen befordult a helyére. Annyira boldog vagyok!!!! :D :D

Emese én is szeretném megköszönni a szüléstörténetet, szívből gratulálok Hannához, nagyon hasznosak ezek a tapasztalatok.

Sajnos rossz hírt is kaptam, bár erre már azért fel voltam valamennyire készülve, a gyógyszereim miatt nem szoptathatok. :(
Korábban írtam, hogy mivel a szülésfelkészítőre a távolság miatt nem tudok elmenni, így majd zaklatni foglak benneteket, bárkit, mindenkit, néha talán kissé banálisnak is tűnő, de számomra még nem egyértelmű kérdésekkel.
Például azzal, hogy a babaápoló szereket, úgy mint alkohol a kis köldökéhez, popsikenőcs stb. ezeket az orvos írja fel receptre a szülés után? Vagy még előtte? Vagy én is meg tudom már ezeket a gyógyszertárból venni?

Evu! Nagyon klassz a babaszoba, mi is gyűjtögetünk már, mi még most fogunk új otthonunk festésébe stb, és egy hónap múlva lesz költözés... Bárcsak már ott tartanánk!!

Kép
bvica

KISMAMA ADMINISZTRÁCIÓS ÜGYEK

Bogen: elküldtem ami nekem van mindenféle adminisztrációval kapcsolatban állítólag ennyi kell....
Esetleg másnak is hasznos lehet, itt tájékoztaások is vannak, hogy mit honnan és hogy...
Remélem segítettem
Még van egy tájékoztató azt is mindjárt küldöm csak elég nagy file ezért időigényes

Zsófi: köszi...

üdv,
Ági

Kép
cica_1

sajnos az utolsó filet valamiért nem tudom elküldeni, ez egy tájékoztató ha adtok e-mail címet akár privibe is akkor elküldöm szivesen...
Ági

Kép
cica_1

Szuperjók ezek a file-ok, köszönöm!
Ma este otthon ki is fogom nyomtatni őket, aztán áttanulmányozom.

Kép
bogen

bvica: Nyugodtan zaklass minket, amire tudunk szívesen válaszolunk!

rögtön írom is, hogy alkoholt, popsikenőcsöt, babaolajat, fürdetőkrémet és köldökhintőport a gyerekorvos felír, hogy sokkal olcsóbban tudd megvenni!
Elvileg a baba születése után lehet csak felírni, de nekem legközelebb mikor megyek a védőnőhöz, akkor felírja a gyerekorvos és a recept fejlécét utólag majd kitöltöm. Szerintem ebben tök rugalmasak a gyerekdokik!
Kérdezz rá nyugodtan a védőnőnél, nagyon készségesek - legalábbis nálam :)

Kép
bogen

Sziasztok.

Régen én is itt tanyáztam...
Most látom a gátmetszésről van szó.
Csajok ne féljetek: SEMMIT, ISMÉTLEM SEMMIT NEM FOGTOK ÉREZNI BELŐLE.
Én fájdalomcsillapító nélkül szültem, tehát a gátmetszésemet helyi érzéstelenítővel csinálták, DE SEMMMIT nem éreztem.
AZ a legfontosabb, hogy anyukák lesztek.
A negatív: a varrás szar volt. Inkább szülnék még 6 babát, minthogy egyszer is összevarjanak. De valószínű ez annak köszönhető, hogy nem volt edám csak helyi érzéstelenítő.

Mindenkinek boldog babavárást kívánok és csak pozitívan!

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Zsófi, Andi, totál egyetértek!! A baba egészsége a legfontosabb!! És tényleg nem érezni, én meg is kérdeztem, hogy vágtak???

Másrészt szerintem arra érdemes a szülésnél készülni, hogy BÁRMILYEN helyzetben nyugodtak maradjatok és tudjátok hogy mi zajlik. Mert ha elképzelitek hogy én így vagy úgy fogok szülni az olvasottak alapján akkor érhet benneteket csalódás. De ha arra készültök, hogy igen, menni fog, ügyes anyuka leszek, segítek a babámnak kijönni, akkor mindent megtettetek, és legyen a vége gátmetszés, vagy császár, vagy bordásfalról lelógva szülés akkor mindenképpen pozitív élménnyel távoztok a szülőszobáról. :wink:
A belső hangokra figyeljetek, ne a kismama magazinokra. Minden szülés egyedien zajlik, ahogy Zsófi is mondta. És nem lehet tudni hány órás lesz, a fájdalom megjósolhatatlan, stb, ezért kár megtervezni!!!

Mindenkinek ettől függetlenül gyors és könnyű szülést kívánok!!!!

Klári
Kép
ganti

Én teljesen egyetértek az elpőttem szólókkal. Én csak abból tudtam, hogy vágnak, mert láttam az ollót, különben észre se vettem volna. Ráadásul így is szakadtam, mi lett volna ha nem vágnak??? A vajúdás sokkal rosszabb volt, mint az egész gátmetszés és varrás együtt. Az ember sose tudhatja, hogy milyen lesz a szülése: könnyű vagy nehéz, természetes vagy császár....
Amúgy pedig a múlt szombaton meghalt csecsemő életét is a gátmetszés megmenthette volna... Azt hiszem, ez mindent elmond a szükségességéről...

Teri

KépKépKép
pruci

bvica: én is a Lintner dokinál szültem, és maximálisan meg voltam elégedve vele, mindenkinek csak ajánlani tudom! Ha bármi kérdésed van, írd meg akár priviben!

Nelly

Kép
breeki

most beszeljenek a kepek helyettem :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

mindenkinek szep napot :wink:
Vendég

Evu, nagyon szép ruhácskái lesznek Vandának. Cuki, trendi, bombázó:)
Alakultok, alakultok, helyes!

Kép
niki30

Evu: szuper tip-top minden!!! Szépek a rucik!! Hiányzik még valami? A képekből ítélve semmi! Szép a pocid!!

Kép
viky30

Lányok!

Sziasztok! Hanna mellett nem sok időm van topicozni... még az Anyukásban nem is tudtam bemutatkozni, hogy már mi is vagyunk :oops: de azért ide gyorsan bekukkantottam.

Szóval gátmetszés ... én örülök, hogy volt, bár én sem akartam az elején. Nem is vettem észre ! ...Kérdeztem doki bát a végén, hogy akkor nem is kellett gátmetszés? ... mire felnevetett és mondta, hogy hogy ne kellett volna, ezek szerint nem is érzetem, így is alig fért ki a baba. Mondjuk azért még én kb 2 napja tudok normálisan ülni, és Hanna most 2.5 hetes.

Lányok - egy meglepi, használjátok egészséggel: készítettem egy jegyzetete a 6 szülésfelkészítőből. Csatolom. Munkahelyi ártalom, hogy mindenről memót írok. :oops: :P

Viszont aki még nem volt felkészítőn, az ettől függetlenül is menjen!!

Puszi és jó pocakosodást mindenkinek!
Emese

1190375635.9749.doc

KépKép
emese1974

emese1974: Marha jó ez a szülésfelkészítő összefoglaló. Én végig jártam, így emlékeztetőnek pedig végképp szuper!
Köszönjük szépen!

Jól is t eszed, hogy nem érsz ránk, csak nyugodtan Babázz! :lol:

Kép
bogen

Húú, Emese, köszi az összefoglalót a felkészítőről! Én nem tudtam-tudok járni, nekem ez igazi kincs :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Nyuszi a finisben, nagyon drukkolok Nektek!

Kép
niki30

Köszi, Niki :oops: :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Nyuszi04, Bogi, nagyon szívesen! Én sokat forgattam bent a korházban is.
Minden jót így a vége felé!
Emese

KépKép
emese1974

Sziasztok lányok,
egy kis segítséget szereték kérni. 34. héten vagyok, mint korábban írtam, és elég fura körülmények miatt most kell átszoknom arra a gondolatra, hogy a Jánosban fogok szülni.
Van már egy ksfiam, 3 éves, de ő vidéken született - az eredeti terv most is ez volt. Így a János viszonylatairól semmit nem tudok... Légyszi írjatok mindent, ami eszetekbe jut!!!
most két kérdés foglalkoztat: lassan kezdeném összegondolni a kórházi csomagot (talán korai, de tutira megyek :) ) és nem tudom, tegyek-e bele babaruhákat? Hallottam olyat, hogy természetesen, 2-3 body meg hálózsákok... De ahol én szültem, nem is engedtek otthoni cuccot, egységesen, pólyában volt minden baba; és pl. pelust sem kellett vinni, hanem adtak (napi 6 db / baba - nekünk elég volt). Sőt, elvitték őket hajnalban megfürdetni, míg a mamák tiszta hálóinget kaptak minden nap (szintén nem lehetett saját...) fürdés után, meg lázmérés, gyógyszerosztás, stb ebben a "babamentes" időszakban volt.
A másik helyi "szokás", hogy hazaengedésnél a csecsemőosztályra be kellett adni a babát, meg a ruháit, és ők öltöztették át - ennek eredetileg mi értelme volt, a mai napig nem sikerült kitalálnom, a gyakorlatba azonban úgy ment át, hogy a csecsemős nővérkéknek szánt ajándékot vagy pénzt a gyerekruhákhoz "kellett" hozzácsomagolni...
Aztán itt lenne még az a kérdés is, hogy mennyit? Kinek? És Ti a választott orvosotoknak (akiket a jelek szerint nagyon szerettek) pénzt adtatok? Vagy el sem fogadták? Az enyém (nő volt) annak idején hallani sem akart ilyesmiről, és ezt már előre tudtam, de mégis nagyon szerettem volna neki adni valamit, így kb 6 héttel szülés előtt Angliából rendeltem egy üveg Chanel No5-öt... Állati sikere volt. (Ezt csak ötletként mondom, hátha valaki hasonló cipőben evez.)
Szóval pls nyugtasstok meg a lelkivilágomat, milyen viszonyok várnak?
Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!
zita

p.s. ott pld nem is volt szülési felkészítő... szerintetek jöhetnék én is? vagy már úgyis késő?
1zizi

zizi, az h mit kell vinni fent van a jános szülészet honlapján:

www.golyahaz.hu

röviden válaszolva:

a jánosban saját hálóingben vagy. babaruha nem kell- adnak. nem pólya hanem babaruha.
hazaengedés: természetesen te öltözteted majd fel a babát.

pelus: adnak valamennyit, de napközben veled vana baba, ekkor te gondoskodsz pelusról, popsikrémről, stb stb.

pénz: orvosnak a magánrendelési díj 10x szülésznőnek változó. kell adni pénzt, olyan nagyon nincs h nem adsz.

szülésfelkészítő: az előző oldalon emese feltette az összes előadás tartalmát jegyzetben- töltsd le , de bármikor be lehet kapcsolódni.

lényeg JÁNOS HONLAPJÁT NÉZD MEG, OTT FENT VAN AZ IS, H MIT KELL BEVINNI!!!! ill. EZEKRŐL A KÉRDÉSEKRŐL kb 4 oldalanként mindig újra és újra ír mindenki vmit. szal OLVASGASS VISSZA!

és kérdezz nyugodtan!!!!!!
kerekpocak

OK. Nagyon szuper, köszönöm
z
1zizi

Köszönet a szülésfelkészítő jegyzetekért egy igazi kincs!!!! :lol:

Kép
bvica

Sziasztok,
köszönöm mégegyszer a segítséget!
Öröm nézni, hogy milyen szép lesz mindenhol a gyerekszoba. Nálunk ezzel már sok gond nincs, de mégis rászántam magam, hogy csináljak egy új pelenkázóasztalt. Most lett kész, gondoltam, eldicsekszem vele...
Kép Kép
(Ha valaki kedvet kap, és nincs kedve számolgatni, meg méretezni, szívesen megírom, mit kell beszerezni hozzá.)
z
1zizi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?