Új privát üzeneted érkezett!

Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok

Testvérkapcsolattal kapcsolatban írtam Icusnak privit, de azért gyorsan leszögezem, hogy természetesen nálunk is egyformán jár a pusziból ölelgetésből-szeretgetésből mindháromnak!!! Még Marci is gyakran az ölembe ül, és megszeretgetem, tehát nem ez a gond! Az sem, hogy a kicsinek minden szabad, ha lehet ezt mondani, inkább Hanna van kicsit kiváltságos helyzetben a lánysága miatt, de ez nem mérvadó. Mégis ő a féltékeny leginkább. Mindezek ELLENÉRE kérdeztem Icust, hogy mit tanácsol.

Melcsi, Marcinak kisebb a veséje, remélem, nem lesz belőle semmi gond. A másik kompenzatórikusan nagyobb, és ellátja a kicsi feladatát.

Kiságy téma: Hannát már akkor kivettük, mikor Levivel még csak félidős terhes voltam, pont azért, hogy ne érezze úgy, a kiságyát odaadtuk Levinek. Baldachinos hercegnős ágyikója lett, amiben örömmel aludt. Levi másfél évesen többször kiesett, kimászni akarván, így megszüntetésre került a kiságy. A matrac és az ágy széle közé egy kimaradt laminált padló darabot szorítottam (ez tök stabil) egy pléd van ráterítve, a mai napig így alszik Levi), és így nem esik le. Mindjárt rakok róla fotót, hogy lássátok. Így nálunk erről le van a gond.

Melcsi: egy nagyon egyszerű és FINI mézi receptet raktam a Gyermekek magzatok kor szerint/2006 őszi babák mamáinak receptjei közé. Keresd ki, ez nekem mindig szokott sikerülni, és finom puha, úgyhogy nem biztos, hogy elrakjátok dekorációnak :) Én általában 2 adaggakl szoktam sütni az ádventi időszakban. Most pedig jön a farsangi fánk! :)))

Icus, az első kép magazinba illő, de lehet, hogy ezt írtam piriviben

(Csak a háttérben látható az ágy, remélem, látszik a házi leesésgátló:))))

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Melcsi :azért nem írtam mert csak mostanra dőlt el hogy lesz munkája gabinak és hogy ezért nemköltözünk:):)
egyenlőre én sem gyarapitom a kismamák táborát ma megjött :(:(

Nálunk sincs ilyen uhu vizsgálat egyedűl a csipőjével voltunk csak mert párom tesója csipőficammal született annóés ezért komolyabban megvizsgálták Gergőnek nehogy elsikljanak felette mi még szemészeten sem voltunk másoktólmeg hallom hogy már vitték el sem tudom képzelni iylen kisgyerekeknél hogy hogy vizsgálnak???

Regi tök jó hogy ennyi tejed van igen régen nagyon sokat hallottamén is hogy tejtesók voltunk stb

az én ismostanában sokat hallom hogy veseértágulattal születttek babák de spontán meggyógyultak

Icus:én örülök neki :):): amennyire beizgultam hogy elköltözünk annyira nem borultam ki hogy mégsem tudjátok én egy kicsit lusti vagyok a jólmegszokott kényelmemet nem szívesen adom fel hacsak nem valami jobbért cserébe de ez egyenlőre nem lett volna jobb és Gergőnek is jobb hogy közel vannak a nagyszülök mert apu is gyakrabban fog jönni ezután szerintem csak elsőre volt nehéz neki de szerontem húsvétkor megint jön :) egyenlőre nem szeretne elköltözni onnan ahol lakik idős korban ő most lesz 26-án 63 éves nem szívesen váltotztat ezen szerintem apja lánya vagyok :):):):)
Gratula a nagylánynak a cumi elhagyásáért :):):én Gergőt a cicvel való alvásról szeretném leszoktatni kellen ötlet hogy hogyan kezdjem el habár úgy tervezem hogy tavasszal saját szobát kap kap egy új ágyat és akkor talán könnyebb lesz már nagyfiús dolgokra tanítani vagy nem jól gondolom???ezt gondoltam 40-ért matraccal együtt és a mérete miatt nagyon sokáig jó lesz neki majd a matracot kell csak cserélni :)

http://www.czotter.hu/agykeretek-gyerek ... aktik.html

Húúú nagyon jók a képek gegéről nem nagyon vannak friss képek majd keresekmindjárt párat :):):)
na itt van apukámmalmeg anyósékkalmeg uncsitesókkal stb :)a fején a kötés egy nagyon csúnya esés következménye azt hiszem már írtam róla :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Végre véget ért a vizsgaidőszak (nekem), egy kicsit megkönnyebbültem. Összesen 8 tantárgyam volt, megmondom őszintén, nem hittem, hogy le fogok vizsgázni mindenből (főleg elsőre). Volt könnyebb (szociológia, szám. tech.), és volt nehezebb (polgári jog, politikai szociológia). De lényeg, hogy meg van az első félév! Azért hátradőlni majd csak akkor fogok ha végeztem….
Most már megpróbálok vissza kapcsolódni a topicba is!

Emese nagylány már, egyfolytában beszél, szerintem nagyon okos (persze, hogy elfogult vagyok ). Sok verset tud már, nagyon könnyen megjegyzi őket, és a rövid kis meséket is „olvassa” magától. Még mindig nagyon anyás, de már oldódni látszik ez a dolog. Sajnos a bilit teljesen elutasítja, de minden pelusba sikerült „dolog” után mondja, hogy majd holnap a bilikébe kakil . Erőltetni nem akarom, majd rászokik.

A nagyok most már leginkább a saját életüket élik. Sajnos a félévi egyiknek sem lesz túl jó: Alexnak lesz három kettese, Kittinek kettő. Kitti mentsége, hogy ő tanult, csak még nem szokta meg, hogy ebben az iskolában másképp és többet kell tanulni. Alex meg továbbra sem tanul, részéről a barátnőzés megy inkább, de ez természetes ebben a korban .
Tegnap voltunk Kitti tánc gáláján, fél éve jár egy hipp-hopp tánc iskolába, és fél évente van ilyen gála, amikor minden csoport előad egy-két-három táncot. Várakozáson felül jó volt, az 5 évestől a 25 évesig voltak csoportok, és igazán nagyon élvezhető volt. Természetesen Kitti volt a legügyesebb !

Az ünnepek nekünk is nagyon gyorsan elteltek! Emesének nagyon tetszett a karácsonyfa, neki ugye ez volt az első igazi, mert tavaly nem is nagyon foglakozott vele, nem is fogta fel mi az. Kapott persze sok játékot, és mindennek nagyon örült! Olyan édes, mert tényleg látszik rajta, hogy örül .Sokat voltunk együtt Apával, és ez volt a legjobb, mert mi csak egy évben egyszer engedhetjük ezt meg magunknak. (remélem idén már lesz egy kis nyaralás is…)

Regina! Annyira édes a kis Emesétek! Nagyon szép kisbaba! Mind a három gyermeketek nagyon szép (Évi kifejezetten bájos), és annyira kiegyensúlyozottnak látszanak! Nagyon szép dolog, hogy önzetlenül adsz tejcsit másik kismamának!
Nálunk a nagyok imádják a kicsit, de mindkettővel más a kapcsolata. Kitti inkább olyan nagylány-barátnő, akivel megpróbál néha nagylánykodni is (imádom!), és Kitti inkább fantázia játékokat játszik vele: Noddy megy Strapa tizedessel, és ki mit mondjon, hova menjenek stb… Alex meg inkább a gyöntölő, bohóckodó, és ahogy Melcsi is írta: esdedel Emese puszijáért !

Melcsi! A ti gyerekeitek is nagyon édesek, Luku nagyot nőtt, Emese pedig látom, hozza a formáját: imádni-való! Nagyon ügyesek vagytok az ovival kapcsolatban, de én Emeséről nem is gondoltam volna mást, mindig ilyen talpraesett volt! Szerintem semmi baj nincs azzal, ha Emese még reggel és este cumisüvegezik!
Máténak honnan jött az ötlet az étteremhez? Nagyon ügyes, hogy belevágott!

Melinda! Öröm olvasni, hogy milyen jól érzed magad a bőrödben ! Gratulálok a fogyáshoz! Fogyókúra eredménye, vagy csak spontán? Azért az tényleg furcsa, hogy megbukik Bence matekból!!!! El sem hiszem!
Nagyon sok olyan pedagógusra lenne szükség amilyen te vagy!! A fiúk nagyon helyesek! Műteremben készült a kép?

Nika! Gergő is nagyot nőtt, és továbbra is meg maradt a huncut mosolya! Látom nem is bánod, hogy nem költöztök! Így nem is lenne értelme. Tényleg jól jönne egy kismama a topicba !

Móni! Írj már valamit a költözésről! Megöl a kíváncsiság !

Icus! A gyerekek nagyon aranyosak! Én a többiekkel ellentétben, úgy látom, hogy Levi inkább apukájára hasonlít, Anna pedig rád! Látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást. Én is mindig elosztottam a szeretetet, de aztán már ha az egyiket megöleltem futott a másik is! És ha Kittit kétszer pörgettem meg, akkor Alexet is pontosan kétszer kellett :)! Anna úgy látom ügyesen segít a konyhában! Te szoktad hívni, hogy segítsen, vagy ő kéri?
Munkaügyi és Társadalombiztosítási igazgatási alapszak. A 3. Évben kell szakosodni, vagy munkaügyi vagy tb. szak. Még nem tudom melyiket választom, csak jussak el odágig…..

Fanny! Hanna is kész kisasszony már ! Néha úgy hasonlít Emesére, ahogy figyel valamit, vagy koncentrál!

True! De jó, hogy te is írsz megint!

Épp most hallgattam a rádióban, hogy a felsőoktatási felvételinél a hátrányos helyzetűek 25 plusz pontot, a halmozottan hátrányos helyzetűek 50-et kapnak. Na, és biztosan kitaláljátok, hogy a felsorolt kritériumok kikre illenek rá a legjobban…… Komolyan a guta megüt, hogy itt mindent csak a romák kaphatnak!!!

Tudom, hogy itt is többen vagyunk nagycsaládosok, és mi pl. semmiféle külön juttatásra nem vagyunk jogosultak, ha csak azt nem vesszük, hogy a nagyok ha a suliban étkeznének akkor kedvezményes lenne.

Más: ezekben a mínuszokban, és ronda időben is kiviszitek a kicsiket? Emese már fél óra séta után mondja, hogy mostmár menjünk haza….

Megpróbálok egy pár képet is felrakni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kép

Kép

Na, most meg lemerült a fényképező aksija, nem tudok többet felrakni....

KépKép
mandula35

Akkor még egy pár kép....

Kép

Kép

Gyurkát szülinapjára kapta Emese, nagyon szereti !

Kép

Kép

Képzeljétek, most jöttünk haza Tapolcáról,és láttunk egy fekete hattyút :shock: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!

Gratulálok! Simán fog ez menni!!! Képzeld el, ahogy nézegettem a képeket és írtad, hogy Gyurkát kapta Emese, azt hittem, hogy azt az élő babát kapta. Na, gondoltam, csak én nem tudok róla, hogy lehet gyereket venni??? De aztán rájöttem, hogy a madárról van szó!Gyönyörű volt a torta. Ti csináltátok vagy vettétek?

Nika!

A falon a baloldali nagyobb babakép kicsoda? Nagyon hasonlít rá Gegére.

True!

Én is csináltam az idén (nem is mézeskalácsot, azt is akartam, csak már nem volt időm), hanem mézes puszedlit, az is nagyon egyszerű, gyors, nagy adag és még újévkor is nagyon fionm volt.

Melinda!

Tényleg nagyon jók a képek, nekem soha nem jutott eszembe, hogy műterembe csináltassunk képeket, egész más, mint az otthoni. Péter azt hiszem egyidős az én nagy fiammal (22?), de a Te fiad sokkal felnőttesebb, az enyém még mindig olyan kölyökképű ( és viselkedésű)
A fogyáshoz gratulálok,pedig eddig sem voltál túlsúlyos, most milyen csinos lehetsz?
Azon én is meglepődtem, hogy Bence megbukik matekból. (Persze nagyon nehéz a kamaszokkal, nekem nem kell mondani, de én úgy gondoltam, hogy Te azért karakánabb vagy, nem hagyod, hogy Bence legyen a "főnök". Állj a sarkadra!)

Icus!
Én is akartam kérdezni, hogy magától segít ilyen ügyesen Anna. Én meg azon lepődtem meg, hogy ahpgy nő Levi egyre jobban hasonlít Annára.

Melcsi!

Benned lehet bízni! Imádom olvasni az írásaid. Megint eszembe jutottál, mikor olvastam a másik topikot, hogy azt írták, hogy az ilyen korú gyerekekkel "már nem történik semmi, amit le lehetne írni". Hát ez érdekes, szerintem, pont ekkor történnek a legjobb dolgok, mint ahogy írták, hogy hányszor büfizett a gyerek, az azért nem olyan eget rengető esemény!

Éva
fanny01

Mandula!
Gratulálok a vizsgákhoz!! Ugye milyen hallatlan jó érzés tud lenni, ha túl vagy egy sikeres féléven?
Emesének utólag is boldog születésnapot kívánok! Tényleg nagylány már, sokat nőtt. A pici baba kicsoda Emese mellett?
A fényképek itthon készültek. Elhívtuk azt a fotóst, aki az óvodában fotózta a gyerekeket. Én kicsit többet vártam tőle. A háttértől például egyáltalán nem vagyok elragadtatva. Egy kevésbé tarka jobban tetszett volna.
A fogyás nem véletlenül történt. Norbi féle egész napos menüt rendeltem és ennek segítségével szeptemberre lefogytam 12 kg-ot. Azóta már el-elengedem magam, ezért tovább már nem fogytam, de az elsődleges, hogy tartsam ezt a tömeget. Tavasszal lehet, hogy újra nekifutok, mert még 10 kg-ot nem ártana fogyni. Ugyanis még most is kb. 20 kg-mal vagyok több, mint amikor a legjobb formában voltam.

Éva!
Érdekes, hogy Pétert ilyennek látod. Pedig őt is mindig fiatalabbnak szokták nézni. 20 éves korában pld. elkérték tőle a személyijét, amikor szeszes italt vásárolt. Igaz azóta sokat erősödött, akkor jóval vékonyabb volt.
Igazad van, karakánabbnak kellene lenni. Az az igazság, hogy Péterem kamaszkora nagyon lefárasztott bennünket. Azt hittük, hogy Péternél problémásabb gyerek már nem létezhet. Erre most már úgy tűnik, hogy Bence még rajta is túltesz. Akkor mi lesz még Benjivel?

Nika!
Tippelhetek? Szerintem azon a képen, amiről Éva kérdezett, a férjed van. Legalábbis a fotók alapján, amit róla láttam, ezt gondolom.
Gege huncut mosolya semmit nem változott. Továbbra is nagyon kis vagánynak látom.

Melinda
fermel

Melinda: talált süllyedt:D:D:D:D:D az első képen a párom ül a saját képe alatt :):) amúgy nem férjem :oops: :oops: nem házasodtunk össze :D:D :wink: :wink:

Kép ez a párom 9 hónaposan :9

Kép ez meg én egy évesen :)

Mandula: gratula a vizsgáidhoz :):):):) jók a képek hirtelen én is azt hiottem új babád van :):):):):):):

nika70
Salgótarján

Napok óta nem tudtam gépközelbe kerülni, pedig most látom, mennyit irtatok! Sajnos letaglózott minket a hányós virus, kevesebb mint 1 hét alatt mind az ötünket! Érdekes, hogy Adri meguszta.És valamiért legjobban engem ért utol, péntek óta szenvedek és még mindig nem vagyok 100! Ráadásul a fürdőbe már nem lehetett belépni a szennyesáradat miatt, a sok ágynemü meg gyerekcucc mind összehányva- a szagokról nem beszélve! Hát rémes volt, megspékelve Luku fognövesztésével, 2 db-ot növesztett 1xre, és mindkettő ma reggelre bukkant elő. Amugy is ,ez a gyerek egy foggal képes annyit vacakolni, mint a másik kettő az egész fogsorával :? Ugyhogy ki vagyok még mindig purcanva. De majd jövök, talán még ma, és irok mindenkinek és mindenről részletesen, mert a gyerekek persze seperc alatt kinn voltak belőle csak mi halódtunk mellettük :lol: :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi jobbulást nektek

gege 4-esével nővesztette a fogait most az utsó négyet felosztja már 18 foga kint van még a két felső hátsó hiéányzik neki:)

nika70
Salgótarján

Mandulácska!
Boldog Születésnapot utólag is kis Emesédnek! Valamiért én is azt hittem, a kisbaba Hozzátok tartozik :lol: Figyeld meg a szemeket, ott sem állnak jól :wink: hiába, Emese!
Gratulálok a sikeres vizsgákhoz! Nem semmibe vágtad a fejszédet!
Melinda!
Szerintem kevés fius szülő ussza meg a kamaszkort problémamentesen. Lehet hogy Bence igy lázad, hogy épp matekból bukik? És félek hogy a kicsik még nehezebben kezelhetők lesznek, én is félek már előre a mieink miatt. A mostani világnézet már csak a jogokról szól, kötelességük nem is lehet ezeknek a gyerekeknek!
Gratulálok a fogyáshoz, hát ha lesz lelkierőd továbbcsinálni, akkor főleg le a kalappal! Biztos jót tesz ennek a munkábaállás is.
Nika!
Gege nagyon vegyes gyerek!
True!
Bocs, figyelmetlen voltam! Köszi, majd megnézem azt a receptet!
Fanny!
Képzeld, mi történt velem. Kaptam egy mélt, hogy történeteket várnak szülés témában az Én történetembe. Átmásoltam a Luku születése után irt hsz-omat. Visszairta a szerkesztő, hogy egy az egybe leközölné, össz. 2 szó kijavitásával, és hogy ritkán olvasható ilyen stilusu fogalmazás. Kb 1 hét mulva már fenn lesz, bár Ti ismeritek ezt az irásomat. Most foglalkoztat kicsit, hogy egyszer még lehet hogy kiadok én is valami könyvet ezekről az évekről, csak ki tudja érdekelné-e az embereket, én egy senki vagyok, bezzeg ha Liptai Claudia irná...
Nem tudom most miről szól a másik topic, mert ott sem jártam, de megnézem majd.
És mi a véleményed a találkozásunkról? Priviben is jöhet.
És mi a helyzet a himzésmintával? Már eltelik a január! Mindjárt jön a Mikulás, itt ugy rohannak a hetek! :shock:

Mi a héten pihentetjük az ovit. Igazság szerint már mehetne lassan Emese, de betegek az óvónénik is, már pénteken se vittük, szóltak, hogyha nem muszáj, inkább ne menjen, mert nincs óvónő. Nem muszáj... Luku ugyis beteg volt, valami azt sugta, hogy Pöri is beleesik. Pénteken volt egy nagy ovis buli, egyik társának szülinapja, ennek örömére meghivták az egész csoportot :shock: egy játszóházba, ahol "sötétben táncoltak", "királylányos tányér és szalvéta volt, és torta is, tüzijátékkal" és varázsgömb forgott :!: Mibe csöppentünk! Na de nem az volt a pofon, hanem a szombat du, Dezső vitte a Micimackóra, mert én akkor már halálomon voltam. A szerencsétlen a szinházteremben kezdte a hányást, sugárban az egész környezetét :shock: :oops: Valahogy hazakanalazta az apja, kidobta az ülésmagasitót meg az irhasapkáját, amik nagyon megbánták azt a délutánt. Szinte eszméletlenül aludt órákon át, majd éjjel óránként felpattant, mint a katonatiszt teát kérni, és már kutya baja nem volt. Na még vasárnap ugy-ahogy kókadt kicsit, de estére már ontotta a poénokat, csak mi akartunk meghalni, dehát erről Emese mellett szó sem lehetett.
Most azért vagyunk itthon, mert ugye betegek az óvónénik. "betegeeeek? Azt hittem, csak az emberek betegek!"(Vajon az óvónénik mi a csudák lehetnek a szemében?) Ma pedig azt kérdezte: "Te mikor leszel óvónéni? Én azt szeretném, hogy legyél óvónéni, és ne a Katka néni legyen, hanem te." Hát azért mégse annyira gömbölyü igy az élet talán? Séta közben kérte, hogy menjünk az ovi felé. Mondtam, hogy nem mehetünk be, Ő tudomásul is vette, csak arra szeretett volna menni. Elindultunk aztán a motorozás hevében befordultunk előbb... És már hangot adott a vágyának, hogy ujra mehessen.
Egyik nap becézgettem, tündérkémnek meg angyalkámnak szoktam Őt nevezni, épp az angyalka volt soron, mivelhogy a "lányok angyalok"- "Kár hogy nincsen szárnyunk!" sajnálkozott. :D
Lukuval a legképtelenebb bohóckodásokat adják elő, a napokban többször volt soron a Ludas Matyi dvd-n, Emese a liba szerepében tündököl, Luku természetesen Matyi, és gondolhatjátok, hogy én vagyok Döbrögi. Van hogy előkapja a kisseprüt és akkor épp Biri néni, ugrálgat, hátha felrepül, de nem jön össze :lol: Majd Luku is gyorsan rápattan, utánozza Emesét :lol:
Ujabban bemásznak a szekrénybe, Apa ruhái közé :shock: Ők Lukrécia és Szerénke, és épp egerésznek :lol: majd hangos nyávogással a szóvivő tejet kér Irma nénitől mert lusták egerészni mégis.
Luku kezd beazonositható szavakat mondani, Eme az egyértelmü, és a cumi Ici névre hallgat. Ha kaki van, mutatja a popsiját az esemény után. Most nagy az öröm, mert elkezdődött a korcsolya EB, mindketten szorgalmasan készülnek a jövő bajnokaivá válni. Épp láttunk egy jelenetet, hogy készülnek szárazon, emeléseket gyakoroltak éppen, Emese tágra nyilt szemekkel bámulta, hogy lehetséges az ilyesmi, mikor jégről meg korcsolyáról van szó. Csuszkálnak a parkettán, mindenféle nyaktörő balettmozdulatokat mutatnak be, de mindketten :lol:
No ennyit dióhéjban.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!

Gondoltam, hogy történt valami ( csak azt hittem, hogy strandolni jártok) amiért ilyen sokáig nem írtál.Jabbulást!
Na, ugye, én mindig mondtam neked, hogy nagyon jó stílusérzékkel vagy megáldva!
Lehet, hogy nekem már régen voltak kicsik a gyerekeim, de én nem emlékszem rá, hogy 3 évesen ennyire be voltak épülve a szókincsükbe, meg a játékaikba a mondókák,mesék szereplői, pedig én is sokat meséltem, meg vetítettem nekik.
Fogak: képzeld el Hannának még mindig csak 2 foga van. Már épp kérdeztem a K.-t, hogy ez "normálisnak" számít? De, azt mondta, hogy azt mondta a doki néni hogy ne aggódjon. Éjjelente szenved, nyüglődik a fogával, de csak nem akar kibújni. Pedig szegény úgy enné a husit, de fog nélkül elég nehézkes.

Melinda!

Írnál nekem erről a Norbi menüről? ( lehet priviben is!)

Éva
fanny01

Fanny!
Igen, most azt mondják, aggodalomra semmi ok, akár teljesen fogatlan is lehet valaki " büntetlenül " az 1. szülinapján is! Lukunak is később jött egyébként, mint a többieknek, de fogsor nélkül még senki sem maradt :D
Máté sem játszott soha a mesékkel vagy mondókákkal, nekem is uj Emese stilusa, Luku meg sodródik utána, ha akarná ha nem. Nagy előny a testvér, hiába.

melcsi1967

Melcsi!

Remélem már mindenki jól van nálatok. Ha nem, akkor mihamarabbi gyógyulást nektek!

Az utóbbi néhány nap igen mozgalmasan telt nálunk. Csütörtökön az Operában a Hófehérkét (balett) láttuk. Szenzációs! Kocsák Tibor írta a zenéjét. Nagyon befogadható, dallamos. Rengeteg kisgyerek volt a nézőtéren és nagyon élvezték az előadást. A kellemes zenén kívül rendkívül látványos is volt. Nekünk felnőtteknek is maradandó élményt nyújtott. Ifjúsági előadás lévén 6 órakor kezdődött és fél kilenc körül véget is ért, így nem sokkal kilenc után már itthon is voltunk. A második sorban ültünk, így a zenekari árokra is ráláttunk, ami Benjinek nagyon tetszett. Láttuk pld. azt a klarinétos „bácsit” játszani, aki a legutóbbi hangszerbemutatón megismertetett bennünket a saját hangszerével. Nem utolsó sorban pedig, az operaházi jegyárakhoz képest egész elfogadhatóak voltak a jegyárak. Sőt, ha a kicsi úgyis ölben van, akkor elég neki egy legolcsóbb (300 Ft-os) jegyet venni.
Pénteken az óvodában farsang volt. Benji Shreknek öltözött. Teszek fel képet a jelmezről (természetesen kölcsönöztem).
Délután pedig megtartottuk Benji első szülinapi „buliját”. Hihetetlen, hogy már 4 éves lett! Összesen 15 gyerek volt, és a szülők. Az egyik közeli játszóházat béreltük ki. Még egy óvó néni is a segítségünkre volt. Például az ajándékokat Benji játékos formában kapta meg. Körbeültek a gyerekek. Aztán Benjinek bekötötte az óvó néni a szemét. Majd odahívott valakit, aki boldog születésnapot kívánt és Benjinek ki kellett találnia, hogy ki az. Utána levették a kötést és közösen megnézték, hogy milyen ajándékot kapott Benji. Ez előtt persze volt gyertyafújás és tűzijáték a tortán, meg tortaevés. Meg persze Halász Judit szólt a CD-ről. A torta is Shrek volt. Nálunk készült az iskolában (cukrászképzés is folyik nálunk). Szerintem nagyon klassz lett (majd erről is teszek fel képet). Egyébként az este folyamán a gyerekek nagyon jól eljátszottak, nem kellett őket foglalkoztatni, feltalálták magukat. A végén mindenkinek adtam egy csomagocskát, benne apró játékokkal és egy lufit. Úgy örült minden kicsi, hogy nem csak az ünnepelt kapott ajándékot, hanem ők is.
Tegnap pedig az édesapám 71. születésnapját ünnepeltük a szüleimnél. Ezt csak „szűk” családi körben, 10-en voltunk.
Ma itthon vagyunk. Bencével matekozom egy kicsit. Nagyon nem szeretném, hogy évvégén ilyen csúnyaság legyen a bizonyítványában, mint ami a féléviben volt.

Melinda
fermel

Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép
fermel

Melinda!
Boldog születésnapokat Nektek! Nagyon jók a képek, Benji megint olyan nagyfius lett ha lehet ezt fokozni!
Sajnos nincs vége a betegségeknek, pechünkre elmentünk pancsolni Agárdra, és erre Emesém hőemelkedéses, torokgyuszija van, és bekapott egy szájfertőzést is, 2 afta van a torkán! Ovi elhalasztva, pedig már tükön ült szegény. Azt kérdzete pár napja: "megvan még a varázspálcám?" és biztositottam, hogy igen, nem tüntetik el a beteg gyerekek jelét csak ugy ukk-mukk-fukk! Érdekes módon Lukunak kutya baja (még, kopp-kopp). Az éjszakáink viszont katasztrofálisak ujabban. Ha esetleg egész éjjel csönd van, kb 1/2 6-kor Luku megjelenik a cumival meg a peluskájával, befészkel közénk és durmol jóizüen. Ám egyik éjjel, 4 órakor ugy döntött, vége az éjszakának. Sikerült Emesét is felvernie, aki kitalálta, hogy kakilni kell bármi áron (na jó, kakilt valóban egy "tornyot"), ezek után pedig nekiálltak közös erővel játszani, egy tologatós játékkal. Erről kép is készült kinomban, majd felrakom. Próbáltuk meggyőzni a csapatot, hogy még éjszaka van, Emese engedelmesen le is feküdt és percek alatt elaludt. De Luku nem! Kb 1 órán át szórakoztatott minket, a végén pedig eelkezdte huzkodni az apját ,és magyarázta, hogy ama, ama, de nem tudtuk mit jelent! Csak másnap reggel derült ki, mikor az apját odahuzta a hütőhöz és kétségbeesetten ama-zni kezdett. Éhes volt!!! Mi meg taszigáltuk vissza szegényt, mikor végre önszántából enni kért. :shock: Megadta aztán magát és elaludt nagy keservesen, de nyilván ha adunk enni, ez pillanat alatt sikerült volna! Ráadásul a mult heti hasmenésben 1/2 kilót lefogyott, és kivannak a lapockái, sovány. Aztán mi tovább éheztetjük! :shock: :oops: :cry: Ennek örömére most aztán eszik, folyamatosan, egész nap, ma pl. 2x reggelizett, az ebéd már a 4. étkezés volt mára. :D Igy eresztett is egy kis pocakot.

melcsi1967

Sziasztok!

Nem tudom emlékszik-e rám valaki, tavaly tavasszal irogattam nektek egy párszor. 37 éves vagyok, van egy 4 és fél éves lányom és két és fél év próbálkozás után ősszel összejött a kistesó is :D
Most a 20.hetet taposom, túl vagyok az amnion, az eredményre várok. Kicsit izgulok, mert az integrált teszten Edwards-ra 1:90 lett a valószínűség, 1:100 már negatív. :( Bár mindenki nyugtat, hogy ennek a syndrómának olyan súlyos elváltozásai vannak, kompexen (agy, szív, vese, gerinc), hogy azt már rég látták volna az uh-on, de nem láttak eddig semmi kórosat :)

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Szia Sosi!

Persze, én emlékszem rád! Gratulálok a babához. Spontán sikerült? Én vizsgálatok ügyben nem szólok hozzá, mert merőben más beállítottságú vagyok, mint itt a többség. Majd jönnek az örök optimisták és megnyugtatnak!!!! ( Igaz, Melcsi?!)

Melinda!

Nagyon jók a képek. Hol van ilyen klassz játszóház? ( én olyan tudatlan vagyok ilyen dolgokban). A torta igazán profi munka!

Melcsi!

Sajnálom a betegséget. Luku éjszakai felkeléséhez csak annyit, hogy néha neked is kijár egy kis "éjszakázás".( na, persze ez csak vicc,d e azért enni adhatnátok annak a gyereknek)

Éva
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat és a biztatást! (rám fér)

Fanny! Nagyon jót nevettünk rajta, hogy azt hitted, lehet venni igazi kisbabát :lol: :lol: . A tortát vettük, sajnos annyira nem volt finom amennyire szép, de nem volt időm sütni.
Képzeld, a nagyoknak 1 éves koruk után jött ki az első foguk.

Melinda! Nagyon jók a képek, és tényleg szuper a Shrekkes torta! Benji mindig ilyen csinos ruhákban jár?
Hogy sikerült a matekozás Bencével? kik
Megnyugodtam kicsit, hogy azt írtad, Péter kamaszkora lefárasztott titeket, mert én tényleg azt hittem, hogy én vagyok rossz anya, mert nem átszellemült mosollyal az arcomon figyelem a kamasz gyerekeimet.....

Melcsi! Nagyon sajnálom, hogy betegek a kicsik! Jobbulást! Szegény Luku, már enni sem kap... :lol: :lol: Szerintem érdemes lenne könyvet írnod, tényleg nagyon jó a stílusod, és a történetek is! Szerintem ha jó a reklám, akkor biztosan el lehet adni, egy ismeretlen szerző könyvét is ! Rám számíthatsz :lol: :lol: !

Nika! Szerintem Gege inkább apára hasonlít!

Emese is rendszeresen felébred hajnalban. Ő határozott kérésekkel, kérdésekkel: hol van Fülenagy?, Gyurka mit csinál? Keresd meg a pénztárcámat! Mint mondjak, azért hajnalban ez nem olyan vicces, de azért szépen elmondom neki, hogy ki hol van és mit csinál... :lol:

Egy kellemetlen eset történt ma velünk: voltunk a Tesco-ban vásárolni, és Emesének letörtem egy sajtos kifli kb. 1/3 részét. (nem tudom hogy vagytok vele, de én szoktam adni a gyereknek belőle ha kéri) Ekkor a hátam mögött megszólalt egy férfi, hogy fizessem ki előbb a pénztárnál, mert ez a szabály! Mondtam neki, hogy én el hiszem, de ugye nem gondolja komolyan, hogy nem akartam kifizetni??? (egyébként is úgy szoktam törni belőle, hogy felismerhető maradjon) Ő nem gondol semmit, de a szabály az mindenkire vonatkozik :shock: :shock: . Nem álltam le vele vitatkozni, hogy a saját szememmel láttam amikor ugyanitt egy 6 felnőttből és 3 gyerekből álló roma társaság zacskóból ette a 2000 Ft-os kolbászt, és utána a csomagolást bedobták a polcok közé. Gondolom akkor pont elfoglalt volt a biztonság bátor őre :evil:
Azért ha Emese nem lett volna velem, biztos elmondom neki, de sajnos fél ha idegennel beszélgetek.
Annyira sajnálom, hogy ezek az emberek akik valamiféle hatalmat kaptak, csak a magamfajta "bűnözőkkel" szemben tudnak fellépni.
Ugyanennek a biztonsági cégnek az embere a Plus-ban, konkrétan átment a bolt másik végébe amikor a romák az italos polchoz értek.....

Azért azt is hozzá kell tennem, hogy a hentes és a pénztáros rendkívül kedves volt :)

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok! Nem tudom emlékeztek-e, nemrégiben a magzatvízvizsgálattal kapcsolatban kérdezgettelek Titeket. Azóta megszületett a mi kis Attilánk, január 4-én 3360 gramm, és 54 cm-ve. Kép

Kép
kikati

Sosi!

Gratulálok, biztos minden rendben lesz :lol: !

Kikati!

Neked is gratulálok, gyönyörű a kisfiad :lol: :lol: !

KépKép
mandula35

Mandula ránk még nem szóltak sosem mikor odaadtuk a kiflit a gyereknek a tescóban és persze becsületesen ki is fizettük :):) egyszer a plusban elfelejtettem szólni hogy volt egy kiflink is persze másnap mentem és becsületesen kifizettem a kiflit olyan hülye vagyok más meg simán nem ment volna vissza :)

Sosi : gratula a pocaklakóhopz ne izgulj nem lesz smemi gond én mondjuk amnió ellenes vagyok

Kikati emlékszünk rád is nagyon szép legéynkéd van :)

két friss kép tegnap fürdés előtt meg vasárnap lángososzás

Kép Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Mindenekelőtt Gegének kívánok nagyon boldog születésnapot! Most vettem észre, hogy hat napja volt a szülinapja. Látom a lángost nagyon szereti, biztos nagyon finom volt.

Kati!
Gratulálok a gyönyörű kicsi fiadhoz!

Sosi!
Nagyon örülök, hogy sikerült a második baba. Biztos nem lesz semmi probléma!!

Éva!
A játszóház hozzánk nagyon közel van. Egy óvodában található, talán a neve ismerős, Mikkamakka játszóház. Icusék is szoktak ide járni.

Mandula!
Azért nem mindig ilyen ruhákban jár Benji. Csak bizonyos alkalmakkor öltöztetem így (az első kép pld. az Operában készült). Egyelőre nagyon szereti ezeket az öltözékeket.
Biztos, hogy nem te vagy rossz anya. Melcsi írta korábban, hogy talán nincs is olyan szülő, akit ne fárasztana le a gyerekei kamaszkora.
Bence ma ír matek dogát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen sikerrel.
A Tescos eset tényleg meglepő Én is adtam már így Benjinek kiflit, de sosem volt belőle gond. Persze én is mindig vigyáztam, hogy jól látható része maradjon és a fizetésnél ezt is hozzá számolják.

Melcsi!
Az összes ünnepelt nevében köszönöm a gratulációt.
Emesének jobbulást kívánok!
Csatlakozom Mandulához. Szerintem is komolyan fontolóra vehetnéd egy könyv megjelentetését, mert nagyon élvezetesen, jó stílusban írsz.

Melinda
fermel

Nika!
Még nem is láttam Gegének ezt a fajta mosolyát! Nagyon édes! A lángost Te sütötted?
Mandulácska!
Én is adok mindig, mióta ketten vannak, csak a közepe marad meg, a két csücsköt megszik, de még sose kaptam ehhez hasonló beszólást. Persze mi könnyü prédák vagyunk, legfeljebb gyerekkel jár a magyar anya vásárolni, aztán akkor inkább nem vitatkozik :? Nem tudom ki védi meg a magyart, de utálom már, hogy itt mindig, mindent szabad másoknak, csak nekünk kell behuznunk a fejünket, még egy ilyen bunkó "hatalmas" előtt is mint egy vacak biztonsági őr. Nem akarom lebecsülni őket, sajnos hogy szükség van a munkájukra, de azt hiszik mert van egy ilyen egyenruhájuk, már akkora a hatalmuk. Gyakorolniuk kéne azokon, akik miatt alkalmazzák őket.
Biztos hallottad már azt a mondást, valami jeles ember mondta, csak nem tudom ki, hogy az anyának szerencsére van elég ideje arra, hogy megszeresse annyira a gyerekét, hogy kamaszkorában el tudja viselni. Nem bizots hogy pontos az idézet, de a lényegre rávilágit. Én sem mosolyogtam különben, de im, végetért nálunk, mindenki tulélte (még az agyalágyult gyerekem is).
Fanny!
Igenis, megjegyeztem és adok Neki enni megigérem :oops:
tegnap megmértem és máris visszahizta az elvesztett dekáit, sőt még tett rá 10 dkg-t! Ugyhogy kaja visszafogva :wink: De valamit megjegyezhetett, mert ujabban feltünően raktároz ugy este 6-tól amig csak ébren van :lol:
Ma hosszuságmérést végeztem mert Luku talált egy colstokot Máténál. Emese: kerek 100 cm! Október óta 6 centit nőtt! Luku 86 cm, Ő 2 centit nőtt ezidő alatt.
Kikati!
Bevallom, egyik nap megkukkoltalak, mert észrevettem hogy Te voltál az utolsó hozzászóló az egyik topicban. Gratulálok a kisbabádhoz, akinek gyönyörü nevet választottatok! Nagyon szép a kisfiad, olyan ujságba illő édesen alszik :D
Sosi!
Igen, én is emlékszem Rád! Ne izgulj, semmi baj nem lesz, az amnio majd igazolja is, bár én sem csináltatnám meg, de ha már megvolt, nagyon vigyázz Magadra és szépen rendben lesz minden. Ez az arányszám önmagában még nem ad okot idegeskedésre, ha UH-n nem láttak semmit (pedig biztos fokozottan figyeltek az eredmény birtokában), akkor biztos nem lesz semmi baj. Különben, bár nagyon jók ezek a vizsgálatok ,szerintem az a baj, hogy életkor, testsuly, a terhesség pillanatnyi kora együtt befolyásolja az arányt.
Jöhetnél mostmár rendszeresebben, lenne végre kismamánk, meg bővülne a társaság.
Ez Rád is vonatkozik, Kikati! Gyertek közénk!
Fanny!
Nagyon sok játszóház van, azt hiszem külön lap.hu is foglalkozik velük, kattintsál!
Lesz Érden Halász Judit, február 15. azt hiszem. Érdekelne? A dátumnak utána kell nézzek, de az biztos, hogy vasárnap de. 11 óra. Az oviban van kirakva a plakát, aztán mindjárt itt van, de nem vettem még jegyet! Most a youtube-on szoktunk H.J.-t nézegetni (na meg az öltöztetős menyasszonyok is megélnek belőlünk :shock: :? )

melcsi1967

Kikati!

Gyönyörű baba! Igazán!!!

Melcsi!

Szombaton Újpalotán is lesz Halász J., még nem tudom hogy alakul a hétvége.

Melinda!

Köszi, megkaptam, megnéztem a honlapot, de nagyon mérges lettem, mert az étlapot nem engedi kinyomtatni. (Gondoltam, ezeket én is el tudom készíteni, mert ha ezt befizetem magamnak, meg még a családnak külön kell főznöm, az már nagyon húzós, meg csúnya dolog is, hogy én ilyen "extra" kaját egyek, ők meg általam kotyvolt kaját. Így csak ötleteke merítek.)

Éva
fanny01

Nika!

Saját készítésű a lángos? Ha igen, akkor légyszíves a receptet!
Hogy megnőtt a haja Gegének!

KépKép
mandula35

De jó, hogy emlékeztek rám! :D

Melcsi!

Úgy volt, hogy a genetikus drnő, mikor felhívtam az integrált eredményével, azt mondta egyből, hogy ugyan már, ne izguljak, nem kell itt amnio, hisz ennek ordító UH jelei vannak.Akkor már túl voltam a 12. és 16.heti UH-n is, melyeken semmi kórosat nem látott az orvosom. Nagyon jó UH-os, a magánrendelőjében is 4D. UH van már 5 éve. A biztonság kedvéért elmentem Szegedre a Klinikára is egy genetkai UH-ra, mondván, ha ott is rendben van minden , akkor megnyugszom és nem lesz amnio. Mindent épnek látott a doktor,de ennek ellenére azt javasolta, hogy csak legyen meg az amnio, mert ilyen méreteknél még az UH is tévedhet .És akkor ott döntenem kellett, mert natárral a kezében várt, hogy időpontot adjon az amniora. Mivel akkor már 17 hetes voltam, nem akartam az időt húzni és beleegyeztem.
A genetikus dr-nő teljesen kiakadt rám,hogy az ő véleménye ellenére megcsináltattam. Egyébként a kombinált teszt eredménye meg negatív lett Edwards-ra, 1:5700. Azt 4 nappal később vették le, mert akkor volt újév. remélem a genetikus dr-nőnek lesz igaza és nem lesz semmi.De tudom, ha nem csináltatom meg egész végig ott lett volna bennem, a de mi van, ha...érzés. Egyébként szerintem is ezt mindenkinek saját magának kell eldöntetnie, mindent mérlegelve.

Kép
Kép
sosi

Köszönöm szépen! Szoktalak ám olvasgatni Titeket én is még mindig:)

Kép
kikati

Sosi!
Ezt nem biztos hogy le kellene irnom, de megteszem (bár már annyiszor ráfáztam, amiért jártatom mindig a szám). Szóval az eljárás bosszant, amit Te is észrevettél, hogy "naptárral a kezében" várta a beleegyezésedet.
Én hajlamos vagyok azt hinni, hogy ezek az amniok csak igen kevés esetben indokoltak, és valamilyen érdekből mégis igyekeznek a lehető legtöbb nőt rávenni. Az érdekről nekem megvan az elképzelésem, erről beszélgettünk már párszor itt. Engem is próbáltak elég durván rávenni, és a Kaális orvosom, orvos létére megerősitette bennem az elképzelésemet. Igy tehát nem mentem el, de be kell valljam, az a kis motoszka bennem volt, hogy mi van ha... Annak ellenére, hogy a férjemmel megbeszéltük, hogy akármi történik, a mi gyerekünk és tovább erről nincs mit filózni.
Na de mostmár Neked megcsinálták, az eredmény minden bizonnyal negativ lesz és akkor efelől hátradőlhetsz és élvezheted a pocakosodás minden pillanatát.
Nika!
Elnézést, én is nagyon figyelmetlen voltam! Gegének boldog szülinapot kivánok! Nem is irtál az ünneplésről!

Lányok, elromlott a gyerekem! Nem akar aludni. Tegnap este, szépen ahogy szoktam, lefektettem (volna) Őket, és már ugy tünt, csend van. Kiosontam a szobából, és percek mulva megjelentek a gyerekeim, kézen fogva mint két kis madár, Emese pedig tolmácsolta, hogy a Luku éhes, Neki mondta :roll: Jött az evészet, majd ujból elindultunk lefeküdni, és immár minden erőmet be kellett vetnem hogy vizszintesben maradjon, és a kezemet fogva nagy sokára elaludt. Hajnal 5-kor pedig megjelent, elkezdte rángatni az apja takaróját, hogy ama. Melegitettem tejet, be az ágyba, jóccakát. Kiitta,és kezdte előlről. Közöltük hogy nincs más ,éjszaka van..., éktelen orditásba kezdett. Akkor belilult az uram agya, lefektette az ágyába, összeszidta, a végén meg lelocsolta vizzel. Na akkor még éktelenebb orditás, felkelt Emese is, aki 1. nehezményezete, hogy lelocsoltuk Lukut, 2. közölte, hogy éjszaka van, Luku sssssss! Ezek után a fiatalur még visongott vagy negyedórát, majd kimászott az ágyából, be a miénkbe, lefeküdt és elaludt. A cirkusz több mint 1 órán át tartott. Reggel aztán arra ébredek, hogy Luku sehol! Hát kint a nappaliban a világ legtermészetesebb módján épitkezett éppen! Hogy mi ütött ebbe a gyerekbe, el se tudom képzelni, de az biztos, hogy jól elkényeztettük! Közöltem Vele, hogy többet tejet sem fog kapni hajnalban, mivel az nem oldotta meg a problémát. Kérdezgettem, mi ez a hajcihő, erre mellébeszélt, mutogatta az ablakot, hogy esiii, esiii (esik), bimbammmmm esiii (a templomtoronyra is esik). A reggelinél meg feddőleg bemutatta, hogy "apa esiii" hogy a pocakjára öntötte a vizet.

melcsi1967

Köszike a lángost anyós csinálta de Gergő nagyon szereti :):):)

Akkor sosivalmegvan aki átveszi a stafétát a kismamink sorába

Semmi gond köszönjük a köszöntéseket még két hete hétvégén köszöntöttük fel szolid családi banzáj volt képmeg nem nagyon van mert csak videó készült azt meg nem kaptuk még meg a fényképezőnk eléggé vacakol

nika70
Salgótarján

http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

Itt a lángos reci, nagyon finom, és egyszerű, próbáljátok ki! Több kipróbált receptet is találtok ott, amiket én írtam, azokat mindet melegen ajánlom! :)

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Ja, most látom, a linken nem a topic van :(

Gyermekek magzatok kor szerint/2006 őszi babák mamáinak receptjei itt találjátok a lángost, a mézit és a többi finomságot

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Megint itt vagyok,de nem ígérek semmit :( , nálam sose lehet tudni....

Amíg megpróbálok visszaolvasni,eddig is írok pár sort magunkról.

Mi jól vagyunk, Marcell már óviba jár. Elég nehéz volt az első 2 hét,de végre kezdi megszokni az új helyet. Már végre beszélt az óviról,eddig nem volt hajlandó semmit mondani. Tegnap mondta: van Imola,és mi van Imolával kérdeztem- hát nunija van- :oops:
semmi egyebet nem közölt Imoláról, hiába faggattuk. Aztán mondta apának,hogy neki majd megmutatja. Na hát én ma megnéztem az Imolát......nincs ízlése a fiamnak :D , a kislány 7 éves, magas,duci, kissé sem mondható helyesnek, Marcell a derekáig ér :lol:

Készülünk a farsangra, Kyra indiánlány lesz, Marcell Morgó a hét törpéből. Már nagyon várják.

Jövő héten közösen tartunk a gyerekeknek szülinapi bulit a Tappancs Játszóházban. Meghívtuk a barátaikat, a lányoknak Hercegnő Party,a fiúknak Kalóz Party lesz. Beöltöztetik őket hercegnős és kalózos jelmezbe, lesz hercegnővé avatás, lovagi torna a hercegnőért, kincskeresés, kalóztámadás. Remélem jól sikerül.

Kyra marad az óviban,még nem megy suliba ősszel, köszönöm a véleményeket, segítségemre volt a döntésben. Szeptembertől Marcell is átkerül abba a csoportba, 1 évig együtt lesznek.

Munkám: sokat dolgozom, de nagyon szeretem amit csinálok. Teljesen más,mint a Marionnaudban, ott az eladás volt a fő, itt most a vezetői feladatok, amit nehezen, de már megszoktam.

Igyekszem jönni.

Puszi!
Bea
beátab

Sziasztok!

Bea
Jó, hogy ha ritkán is, de tudsz jönni! Ha lesz időd, tegyél majd fel fényképeket, az ünnepek alatt biztosan készült néhány alkalmas fotó a gyerekekről! És nagyon örülök, hogy szereted a munkádat és tovább sok sikert kívánok hozzá!

Sosi
Üdv újra itt. Én is emlékszem rád, egy rövid ideig írtál ide, de én inkább a hőmérősöknél ismertelek meg. Pont 3 éve kezdtem a babanetes pályafutásomat ott a hőmérős topicban és kicsivel később kerültem ide. Úgyhogy emlékszem, hogy kis korkülönbséggel tervezted a kistesót és, hogy sehogy sem akart összejönni. Még arra is emlékszem, hogy időnként nagyon klassz görbéid voltak! Ja és a lényeg: szívből gratulálok a kis jövevényhez!!! Gyere sűrűbben, ha tudsz!

Mandula
A kiflis sztorihoz csak annyit, hogy bizony mi is így szoktuk. Sőt. Nálunk Évi mindig teljesen meg is eszi a kiflit, de mindig bemondjuk a pénztárnál (bár egyszer olyan is volt, hogy elfelejtettük… :oops: de a szándék megvolt). Sőt, ha észreveszem, hogy rosszul ad vissza a pénztáros (saját kárára), akkor szoktam szólni, hogy ne csapja be magát. Nekem az a lényeg, hogy a saját lelkiismeretem rendben legyen. Eszemben sincs lopni. Nyilván Neked sem. De a biztonsági ember valószínüleg nem ilyen felfogású emberekhez van szokva. És könnyebb egy anyukán „gyakorolni a hatalmát”, mint egy csapat kétes külsejűn vagy füstös képűn.

Kikati
Neked pedig gratulálok a kis Attilához. Nagyon szép formás kisfiú! És hasonló méretekkel született, mint a mi Mesikénk (3310 gr és 54 cm). És látom Ti is hasonlóképpen „megvicceltétek” a gyerkőcöt, mint mi a középsőt, vagyis a jeles napok egymást érik. 2 héten belül Karácsony, névnap, szülinap. (Évikénk jan. 7-én született!)
Írhatnál többet is magatokról! Időre született a baba, vagy a fiúkra jellemző módon késett pár napot??? És szopizik? Jó alvó? Stb.

Magunkról majd legközelebb, mert pénteken kitört rajtam a nátha. Ma pedig lemerevedett a derekam, úgyhogy nem vagyok éppen a topon!!!

Kép
regina3

Sziasztok!

Tegnap sikeresen lezajlott az apósom 80. (és Benji 4.) születésnapi ünnepsége. 44-en voltunk . Nagyon kellemesen telt, minden a terveknek megfelelően sikerült. Találkoztunk olyan rokonokkal is, akiket több mint tíz éve nem láttunk. Aztán volt olyan, akivel utoljára Benji névadóján (3 és fél éve) találkoztunk. (amit ugyanezen a helyszínen rendeztünk)
Férjem nagyon sok régi családi fényképet beszkennelt (egészen a múlt század legelejéig visszamenőleg), aztán ezeket projektor segítségével kivetített, apósom meg mesélt róluk. Nagyon érdekes volt. A két nagyfiam pld. nagyon élvezte, imádják ha a nagyapjuk régi dolgokról mesél. Aztán a gyertyafújás utén Bence felolvasott egy 80 éveseket köszöntő (kissé humoros) verset. Ezt még ősszel kaptam az egyik kolléganőmtől, akinek az anyukája nemrég volt 80 éves. Teljes siker volt, senki sem ismerte. Teszek fel néhány képet az eseményről.

Regina!
Gyógyulj meg minél hamarabb! A család többi tagja jól van?

Bea!
Jó újra olvasni téged! Tényleg tehetnél fel képeket a gyerekekről. Biztosan én voltam figyelmetlen, de hol dolgozol most?

Melcsi!
Nem lehet könnyű nektek most Luku mellett virrasztani. Különösen, hogy ti sem vagytok hozzászokva. „Szerencsére” ebben nem tudok tanácsot adni. Remélhetőleg csak egy rövid átmeneti állapot.

Éva!
Nem értem, hogy miért nem engedi az étlapot kinyomtatni. Én minden héten myomtatott formában megkapom.

Melinda
fermel

Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Úgy látom rajtam a sor, hogy felélesszem a topicot :lol: :lol: !

Melcsi! Remélem megszűntek az alvás problémáitok! Remélem nem haragszol, de én jót nevettem az éjszakátokon :lol: !

True! Köszi, tényleg nagyon jó receptek vannak fent!

Bea! De jó, hogy néha jössz! És nagyon örülök, hogy azt csinálod amit szeretsz, ritka.... (persze itt van Melinda, Melcsi :lol: )
Tegyél fel képet légyszi a gyerekekről ha lesz időd!

Regina! Jobbulást!!!

Melinda! Gratulálok a szülinaposoknak! Nagyon jó dolog, ha a fiatalok szívesen hallgatják az idősek történeteit ! (sajnos én voltam olyan "balga", hogy nem kérdeztem sokat és ha Apukám mesélt, akkor nem figyeltem eléggé :? :? , ezt nagyon bánom azóta is) Biztos nagyon hangulatos volt a szülinap. Jól látom, Benji görkorit kapott?

Rólunk nem tudok most mit írni, telnek a hétköznapok....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Regina!
Még nem is volt alkalmam írni Neked, hogy gyönyörűséges a kislányod. Jó lehet újra babázni. Igérem én is rakok fel fotókat.

Melinda!
Először is gratulálok a fogyáshoz,remekül nézel ki..... :wink: irigy,irigy
Nekem is kéne fogynom pont 10 kg-ot. De most valahogy nem megy,nincs elég akaraterőm hozzá :oops: . Néha tornászok,zsírégető löttyöt iszok :roll: ,de koplalni képtelen vagyok.
Pedig nyárra valamit kellene kezdeni magammal.
Müller Drogériában dolgozom, parfüméria vezetőként.
Jók a szülinapos fotók.

Mandula!
Sok sikert a tanulásban. Nem lenne nekem erőm,na meg időm sem egy főiskolához :oops: , ezért nagy tiszteletem a Tiéd!!!!
Nagyot nőtt Emeséd is.

Melcsi!
Alvás téren javult a helyzet Lukunál? Emese jár újra óviba?

Zsúfolt hétvégénk lesz megint,most tartjuk Kyra szülinapját családi körben holnap,este bálba megyünk,vasárnap lesz a buli a játszóházban.
Múlt héten nem tudtuk összehozni a szülinapot,vasárnap egész nap dolgoztam, szombaton meg Kyra nagy meglepetésére volt szánva a nap.
Szombaton reggel felköszöntöttük Kyrát,kapott laptopot meg cserepes virágot/azóta neki kell öntöznie ,már szépen kivirágzott/ és a legnagyobb meglepetés az volt számára,hogy mondtuk neki,indulunk kutyust nézni és ő választhat. 2 tenyésztőnél voltunk, és valóban ő választott /szerencsére pont azt a kutyit akit mi is a legszebbnek találtunk :wink: /
Azóta nagy az öröm nálunk, na meg a felfordulás :roll: , a gyerekek oda vannak a kutyusért és viszont. Olyan érdekes,hogy ez a kutya mennyire tud bújni,hízelegni, és sírni ha egyedül marad.
Ennek a kutya vásárlásnak van ám előzményre is. Tavaly szeptemberben egy betegségben meghalt az előző kutyánk
Ő már 8 éves volt, nagyon a családhoz tartozott és iszonyúan megviselt bennünket az elvesztése. A gyerekek azóta könyörögtek másik kutyáért,de én nem akartam,úgy éreztem hűtlen lennék a meghalt kutyushoz, képtelen lettem volna másik kutyát elviselni. Egészen eddig,aztán nem tudom mi történt..... egyszer csak belém nyilalt,hogy most már kell egy kutyus. Talán ennyi idő kellett,hogy begyógyuljon a seb.....

Jó hétvégét Nektek!
Bea
beátab

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
beátab

Szia Bea!

Nagyon jók a képek, tényleg nagyon szép család vagytok :lol: :lol: ! Te honnan szeretnél fogyni? Olyan vékonynak nézel ki! És édes a kutyusotok :lol: ! Ez tényleg nagy meglepetés lehetett Kyrának!

Szép hétvégét!

KépKép
mandula35

húú bea ezek nagyon jó képek és a kutyus nagyon édes gyönyörű családod van büszke lehetsz rájuk :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Most csak néhány kép, mert a derékfájásom miatt nem tudok sokat ülni.

Bea
Valóban nagyon szép család vagytok! A kutyus igazán cuki, én is elfogadnék egy ilyet, de nálunk macskák vannak.....
Tényleg: miből akarsz Te fogyni??? :? Nagyon csinos vagy!

Mandula
A csepeli talin Te is nagyon csinosan jelentél meg, aztán azt mondtad, hogy 10 kg-ot fogyni akarsz....... :shock:

Fermel
Utólag gratulálok én is a fogyásodhoz és persze irigylem is!
Nagyon igényes és klassz családi szülinapozást rendeztetek és gondolom akkor nagyon bensőségesre is sikeredett.

Kép [img]
Kép http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.2769.jpg[/img] Kép
Kép

Kép
regina3

Sziasztok!

Bea!
Én sem értem, hogy te miért akarsz fogyni. Rajtam még így is maradt jó néhány kilo, de már most is sokkal jobban érzem magam. Köszönöm a dicséretet.
Nagyon- nagyon jók a képek, tényleg nagyon szép család vagytok. Nagyfiadat továbbra is olyan komolynak látom. Ő most mit csinál? Tanul valahol?
Kyrának nagyon boldog születésnapot kívánok! Igazi laptopot kapott? Lassan már nekem is engedélyt kell kérnem Benjitől, hogy engedjen ide a gépemhez. Persze ez azért túlzás, mert igyekszem limitálni, hogy mennyit számítógépezik.
Örömmel olvastam, hogy te is jól érzed magad a munkahelyeden.

Mandula!
Apósom nagy mesélő és a gyerekeim imádják őt hallgatni. Én már kevésbé viselem, mert nem nagyon enged mást is szóhoz jutni. Én meg beszélgetni szeretek és nem hallgatni. Mindenesetre ez legyen a legnagyobb gond, mert egyébként nagyon rendes ember.
Benji a húgoméktól valóban görkorcsolyát kapott. Ott helyben rögtön ki is próbálta. Persze még sokat kell gyakorolni, de sikerült elkapnom egy olyan pillanatot, amikor sikeresen megállt a lábán.

Regi!
Olyan édes ez a kicsi lány!! Az utolsó kép szenzációs! Persze a többi is, de ez különösen.
Neked jobbulást kívánok!

Tegnap Benjivel megnéztük a Bolt (Volt) című filmet a Lurdy házban. Látta-e már valaki közületek? Ugyanis én fél óra után kijöttem Benjivel. Iszonyatosan felpörgetett, ütöm- vágom, robban itt, robban ott. Mindez gyerekeknek korhatár nélkül. Benji az ölemben ült és azt vettem észre, hogy időnként összerázkódik. Persze ő nézte volna tovább, de megbeszéltük, hogy inkább bemegyünk a játszóházba. Így zokszó nélkül kijött velem. A nagyfiaim szerint én vagyok túlérzékeny (igaz, hogy ők nem látták). Azért kíváncsi lennék más szülő véleményére is.

Csütörtökön Bencénél szülői értekezlet volt. Ketten mentünk a férjemmel. A szülői után az egyik anyuka (akinek szintén megbukott a fia matematikából) panaszkodott az ofőnek (aki matek szakos is és az osztály másik felének ő tanítja a matematikát) a matematika tanárnőre. Na, ekkor már nem tudtam megállni, hogy ne szóljak én is hozzá. Elmondtam, hogy szakmailag erősen kifogásolom a munkáját. A gyerekek nem kérdezhetnek szinte semmit, az órán nem értik meg az anyagot és lehetetlen színvonalat követel a tanárnő. Messze emelt szintű feladatokat ad fel házinak és kér a dolgozatokban, ráadásul a mennyiséggel is baj van. 45 perc kevés a megoldásukhoz. Persze az ofő nem nyilvánított véleményt (én se tenném, még ha egyetértek is), hanem azt javasolta, hogy keressük fel az igazgatót. Őt nem találtuk, de a szintén matematika szakos helyettessel tudtunk beszélni. Természetesen mondtuk, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a gyerekeinkkel is gond van, többet kellene tanulniuk. Viszont én bizton állítom, hogy ha megfelelően megtanítaná, elmagyarázná a tanárnő az elvárható színvonalú feladatokat, akkor Bence minimum közepes lenne matematikából és ezért különösebb erőfeszítést sem kellene tennie. Az igazgató helyettes nagyon védte a mundér becsületét, de megígérte, hogy egy- két héten belül leülnek a tanárnővel, az osztályfőnökkel, a munkaközösségvezetővel és az igazgatóval megbeszélni a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy nyíltan nem nekünk fognak igazat adni, de remélhetőleg elindítottunk valamit. Valamikor ez a tanárnő nagyon megbecsült, sikeres pedagógus volt a matematika és az informatika tagozatos osztályokban. Most már nyugdíjas. Nem tudom, hogy régen hogyan tanított, de mára sajnos eljárt felette az idő. Türelmetlen a gyerekekkel és nem halad a követelmények változásával sem. 2005 óta új fajta érettségi van, ami bizonyos szempontból többet, bizonyos szempontból kevesebbet igényel a gyerekektől. (több kreativitást és kevesebb tárgyi tudást) Bencének például hatodikos korában megmutattam az egyik feladatsort és fejben pillanatok alatt összehozta a ketteshez szükséges pontokat.
Egyébként a múltkor említett dolgozatot végül még mindig nem írták meg. A tanárnő egy hétig beteg volt, aztán meg halogatta. Állítólag kedden már tényleg meg fogják írni. Azóta viszont olyan nehézségű számelméleti feladatokat vettek, ami végképp kiverte nálam a biztosítékot. Magam megnyugtatásául még az egyik matek szakos kolleganőmmel is konzultáltam, ő is csak hüledezett, hogy ezeket a feladatokat még gimnáziumban sem lehetne feladni szimpla matematika órán. (szakkörön persze bármit lehet, ha van rá alkalmas gyerek, aki pld. versenyen indul)
Hát, kíváncsi leszek a végkifejletre.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Jövök majd, talán este

Addig is Melindához van egy kérdésem:
Nem tudom nézted-e az idei 8. osztályos központi felvételi feladatait matematikából. Rokonságban 2 gyereket érint, mindketten azt állítják hogy nehéz volt, és kevés volt az idő is rá ( nem is szerepeltek túl fényesen... ) Kíváncsi vagyok a véleményedre ezzel kapcsolatban.

A fiaddal kapcsolatban: az azért jó hogy Te reálisan meg tudod ítélni a matematika tanítás színvonalát, a követelmény irreális voltát. A legtöbb családban ha gond van a matekkal, a gyereket szídják a szülők pedig lehet hogy nem is ( csak) ő a hibás. Te legalább szakmai szemmel nézed - ez persze szintén nem könnyű, hisz ha látod is a kolléga hibáját, változtatni nem nagyon tudsz rajta, bár remélhetőleg tényleg sikerül elindítanod valamit. Bence matektanárjával beszéltél már erről?
Azt már látom, kit fogok felkérni majd Anna korrepetálására, ha szükséges lesz :lol: bár valaha jó matekos voltam, szégyen de ma már nagyon kínai nekem...

majd írok mindenkinek, most rohannom kell, bocsi... :oops:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda azért ez nem semmi mit nem rónak a gyerekekre remélem mire mi odajutunk nem lesz nekem sem kinai a matek pedig köptem vágtam jó voltam belőle mindig sőt én szerettem is én reálos voltam mindig nekem a magyar töri ment rosszabbul és a matek fizika kémia meg simán tanulás nélkül kis erőbedobással remélem azért a fiam örökli kicsikét ezt a részét :):):):)

nika70
Salgótarján

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?