Új privát üzeneted érkezett!

Emma!
Nehogy abbahagyd a szoptatást!Inkább valami okostól kérdezd meg,hogy mivel van a baj....Az ikresek.hu-n van egy nagyon jó szoptatási tanácsadó, próbáljalak valahogy összehozni egy-két e-mail erejéig?

binyek

Á, úgy konkrétan nem is szeretném abbahagyni, csak mondom... á, nemtom... :P Szóval, tudom, hogy ennek az ellenszere igazából maga a szoptatás, a minél gyakoribb, csak az furcsa nekem, hogy eddig nem volt ilyen, mostmeg gyors egymásutánban kétszer is, aztán már ez is megfordult a fejemben. De nem gondoltam komolyan szerintem... :oops: :)
Azért köszi szépen a tanácsot, aranyos vagy! Lehet, ha még előfordul ez - és épp akkor nem őrülsz meg a 2 gyerektől és tudsz jönni babanetezni -, hogy megkérlek majd, hozz össze a tanácsadóval.

been

Emma, köszi a bókot, kedves vagy :-)

Na jó, azért majd teszek fel képet... Az előbb csinált pár újat a párom a pocakomról, de eléggé hiányos az öltözékem rajtuk.. ja és azok még le sincsenek töltve... úgyhogy majd holnap, jó?

yuyu79

Addig is pár kép a hétvégéről:

Kép kisebbik unokahugi sógornőmmel

Kép nagyobbik unokahugi

Édesek, nem? Na én is ilyet szeretnék :-)

yuyu79

Kép zöld kockásban én ;-) (érdekes fejet vágok, de nincs jobb kép)

Kép csoportkép

yuyu79

Emma pár napja nekem is fájt a jobb mellem, kénytelen voltam Rékát napközben rátenni és 2 nap alatt elmúlt. Én is nagyon csodálkoztam, hogy begyulladt. De nálam valószínűleg azért, mert már nem adom neki napközben, csak hajnalban van egyszer szopi.

Timesz kitartás. Én is csak azt tudom mondani (bár tényleg elcsépelt), de kinő az a haj.

Cseriani boldog hó fordulót Elizának.
Vendég

Reggelt!
Yuyu, nagyon jók a képek! De édesek a kislányok... :D Enikő is biztosan nagyon szép lesz!
Tök jó, hogy ilyen nagy, összetartó család vagytok! Pocakfotó is jöhet! Jó nagy pocakod van hallod, mekkorának becsülték Enikőt? Bár ez nagyon nem szokott számítani, de a tendenciák azért bejönnek.
Binyeeeek, meglestem a blogodat! :wink: Váááááááá, én már megpusztultam volna ekkora hassal, lassan tényleg jöhetnének azok a csemeték. :lol:
Rékababa, neked is volt? Húúú, én nem gondoltam, hogy ez ilyen pocsék, nekem sosenem volt mellgyulladásom, csak most, meg a múltkor, nah, ez a mostani nagyon fájt. Mostmár jobb, de éjjel úgy 3-ig aludni sem tudtam tőle... :shock:

been

Haliho csajok!
Bocsi,hogy nem jövök mostanába,de elkezdtünk épitkezni 3 hete aztán azóta bolondok háza van!
Mirkó baba növöget szépen 5540 g!
Rakok pár képet!Mingyáá
Vendég

Kép horror nézés

Nem találom a fényképezöt!
Majd ha megvan rakok még!

Timesz!!!!
Mi ujság veled?
Nem tudok visszaolvasni!
De remélem minden rendben! :)
Vendég

Csajok!
Lenne egy kérdésem!
Szerintetek adhatok Mirkónak olyan teát amire az van ráirva hogy 4 hónapos kortol!?
A hipp-nek a málnás cspkebogyós teájára gondoltam konkrétan!
A kamilla teát nem kamázza,inkább vizet iszik!
Vendég

Szia, Moni!
De aranyos a kiskópéd! Nagyon szép kiskölyök! Építkezéshez kitartást. Érden építkeztek? Vagy itt Szekszárdon?
Kérdésedre: ÉN nem adnék neki olyan teát, amiatt főleg, hogy még csak 2,5 hónapos... Ha a vizet issza, az sztem nagyon jó folyadékpótlásnak. :wink:

been

Emma!
Köszi!
Akko marad a viz még egy darabig! :)
Szekszárd és Várdomb között épitkezünk,egy tanyát alakitunk át lakóházzá!
Én is nyomom ezerrel!
Rakok egy képet had röhögjetek! :lol: :lol: :lol: :lol: Kép munka közben:):):):)
Vendég

Móni, nagyon édes ez a Mirkó baba! Ez a hajszerkezet!!!!! 8)

Köszi, megvagyok, csak fáj és dagad a lábam, nem tudok sokat fennt lenni, és elkezdett kihullani a hajam a kemótól, ezért levágtam, most parókázok, de sokan észre sem veszik, annyira hasonlít a sajátomhoz!!!

Kép
timesz

Ja, az építkezéses móka ismerős nekem is!!! Átalakítani egy házat ráadásul dupla meló, mert először bontani kell majd újraépíteni. Még egyszer nem vágnánk mi sem bele!!!! Elég volt 3-4 évig!!!!

Kép
timesz

Emma, nem becsülték mostanában, a 30. héten is csak a csontok meg a buksi méretét mondták, az alapján akkor kb 1,6 kg lehetett... Most majd majd holnapután megyek uh-ra, de a Wallner nem nagyon szokott súlyt mondani. Aznap megyek az első Nst-re is.

Moni, bátrak vagytok, hogy belevágtok egy ilyen átalakításba... a bátyámék új házat építették 2 éve, de a sógornőm is azt mondta, hogy durva volt, ő otthon volt az első gyerekkel, a másodikat várta, a férjét meg alig látta... Azt mondta, hogy szerinte sok házasság az építkezésre megy rá... Ennek ellenére mi is szeretnénk egyszer családi házat ;-)

yuyu79

Akkor 2 pocakfotó tegnap estéről :-)

Kép

Kép

Ja és 82 kiló vagyok :-( Múlt hétvégén megint felugrott másfél kiló... Már 14 kiló plusz körül tartok...

yuyu79

Moni, a kisfiad gyönyörű, és nagyon édes a kimeresztett szemeivel meg kis pánkos frizujával :-D

yuyu79

Moni! Hol van a leendő házatok? Csak mert anyám is arrafelé lakik. Mirkó baba nagyon édes!! :lol: :lol:
Emma! Melyik részen van a gyulladás? Nekem Danival volt sokszor mellgyulladás, már közel voltam ahhoz, hogy el kell apasztani a tejet, mert állandóan antibiotikumot kellett ez miatt szednem :? De aztán valahogy ügyik voltunk mindketten Danival, és sikerült elkerülni a mellgyulladást utána. Fontos, hogy mindig ürítsd ki a melled, gondolom lehet még rendesen tejed, ha mellgyulladással kínlódsz. Vagy nem harapott meg Ármin? Mert ha van sérülés, azon keresztül bejutnak a kórokozó bacik és attól is lehet gyulladás. Ha csomó is van, akkor a szoptatás irányán kell változtatni, ami nem lehet túl egyszerű ekkora gyerkőc mellett. Csomóra jót tehet még a langyos borogatás is a szoptatás alatt. Viszont ha nem csomós, és nem a tejpangás miatt van, akkor nem ártana valami antibiotikum. Penicillint nyugodtan lehet szedni szopi alatt. Meg nekem múltkor azt mondta nevetve a kedvencdokibácsink, hogy már a gyerek is szedhetné a gyógyszert, amit akart nekem adni, úgyhogy nem kell aggódnom, hogy átmegy az anyatejbe.
Yuyu! szép mérete van a pocidnak :wink:
Cseriani! Hisztihez már hozzászoktam :wink: az nálunk is mindennapos (mindenórás, mindenperces...stb 8) ) Jöhet Eliza :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nekem Evelinnél volt többször mellgyulladás, akkor Augmentint kaptam. Igaz akkor nekem a lázam is felszaladt 38-39 fokra. Emma, ha majd tényleg rászánod magad az elválasztásra, hát nagyon nehéz, ha nagyon cicis a gyerkőc. Végre nálunk sikerült eljutni odáig, hogy már nem igazán kéri nappal, ha mégis akkor elterelem mással a figyelmét. Már végre nem követeli erőszakosan, már csak a hajnali cicire tart igényt. Viszont nagyon szívesen bújik még mindig a cicikhez és szereti fogdosni is.

Yuyu szép a pocid. Már jól lenn van. A súllyal ne foglalkozz, majd csak lemegyeget.

Moni Mirkó baba nagyon édes, mint midig. 5 évvel ezelőtt kezdtünk neki mi is a bővítésnek. Hát talán idén végre teljesen végzünk. Bár én is azt mondom, hogy soha többé nem vágnék bele egy másikba.
Vendég

Köszi, Rékababa! Eddig is eléggé lent volt a hasam az egész terhesség alatt, szerintem nem változott... Ez van... Nem tudom milyen lesz, ha még le is száll ;-)

yuyu79

Yuyu az én pocakom is mindig lent volt mind a két lányomnál. Én soha nem éreztem azt, hogy nyomná a gyomromat.
Vendég

Köszi csajok, tök jó olvasni, hogy nem csak én küzdök ezzel a problémával, hogy közületek is volt, aki többször átesett ezen a gyulladáson. Jó, ez titeket nem vigasztal, engem viszont igen, mermár mindenféle szörnyűséget bebeszéltem itten magamnak... Rékababa, lázam nincs, nem is szokott lenni, 37,4 volt most, a múltkor 37,8, de ez is elég sz.r közérzetet okozott, és iszonyúan fájnak az ízületeim. :shock: Nah, de talán alakulok, mint púpos gyerek a prés alatt :lol: , a tegnap esti/éjjelihez hasonló fájdalmam azé már nincs.Csomók, Dadomi? :evil: Tök egybefüggő göb az egész, mint egy kisebb krumpli, vagy nagyobb kavics. Tiszta kemény volt tegnap az egész, de ma már nem, csak ne érjen hozzá az ember, és piros a bőr felette. Gondoltam, ha nem leszek jobban, ma este megcélzom dokibánk maszekját, de szerencsére nem került rá sor. :wink:
Moni, hajráááá! Jó a kép, nagyon tetszik! Nagy munkába vágtatok, az biztos...
Timesz, nem új a házatok? Pedig annak látszik teljesen, megsasoltam az iwiwen a fotókat, nagyon-nagyon klassz kis kecó! :wink:
MIénk 13 évig épült, Petrocelli-háznak hívom, emberem meg Luca-székének. :mrgreen: Igennagy derültséget keltettünk itten a falubeliekben, aszondták, nem vagyunk normálisak, hogy még mindig építjük, nade ember a saját kezével építette, meg apósom, meg nagyapósom, és az égvilágon semmi baj vele, és nincs rajta nagy kölcsön sem - ezt is épp elég fizetni... :cry: Nem biztos, hogy újra belevágna. Jah, és még nincs is kész, messze van a készenléttől, talán nem lesz készen sose...
Yuyu, az a 14 kiló, az mind a hasad. :lol: Tök jó alakod van, hallod, jó magas is vagy, én sztem pont a derekadig érek :lol: , van hova eloszoljon az a 80 kiló. Szülés után pillanatok alatt visszanyered a régi alakod, majd meglátod. És tényleg hatalmas a hasaad! :shock: :lol:
Én hasam sose szállt le, egyiknél se. MOndjuk nehéz is volt elférniük bennem, Hanna kivételével verték a 3,5 kilót, én meg kis stöpszli vagyok, nyomták a gyomromat, tüdőmet, bordáimat... :? De azé így visszatekintve, jó volt terhesnek lenni.
Cseriani, Binyek, hol vagytok? Timesz, vérvétel megvolt?

been

vagyok,csak olvasó módban...
Emma te szegény,nem irigyellek. Nekem egyszer volt ilyen,mikor Kristóf kb.2 hós volt. De szerencsére hamar elmúlt. Majd be pisiltem,úgy fájt.
yuyu,csini vagy :wink:
Emma,gratula,hogy így felépítettetek egy házat :shock:
Móni,nektek kitartást.
Elizámnak mostmeg a másik szeme csúnya. Ha reggelig nem lesz jobb,elviszem a szemészetre. Vasárnap óta semmi baja nem volt,cseppenteni sem kellett. Ma délután kezdődött megint nála,miután felkelt. :cry:
Vendég

dadomi,gyere,vigyed!!! Éppen másznak,mint a villám,olyan gyorsan. Meg Kristóf tanítja Elizának,hogyan kell a lépcsőre felmászni. Egyébként,mikor aranyosak,és nagyon szeretik egymást,akkor ilyenek: Kép
Vendég

Cseriani, ááálomszééépeeek! :D
Eliza gyönyörű szemecskéje meg gyógyuljon meg hamar!

been

Hát,nem tudom,mit csináljak vele...most megint cseppentettem neki,aztán reggelre meglátjuk. De lehet a szemészeten kötünk ki :cry:

Móni,még nem is írtam neked: milyen nagy már a pici fiad :D
Nekem még mindig nagyon apukája.
Jó építkezést nektek... :wink:
Ott fogtok akkor majd lakni? Akkor nem lesztek messze tőlünk :D
Vendég

Cseriani, tényleg gyönyörűek a gyerekeid!!!!!! :lol:

Emma, nem új a házunk, egy kocka sátortetősből csináltuk, de szinte újnak mondható, mert a két főfalon kívül más nem maradt úgy szétszedtük és kibővítettük meg tetőteret is húztunk rá, mondván hogy nagy lesz a család, erre itt maradtunk hárman ebben a nagy házban ( van 2 fürdő, 2 nappali 5 háló és szuterin mosókonyhával, spájzzal és dupla garázs műhellyel). Pont akkor csináltuk a felső szintet mikor terhes voltam, akkor még nem tudtuk mi lesz. Nem baj, majd Olinak lesz egy külön kis lakása fennt ha megnő.

Kép
timesz

Sziasztok csajok!

Én se tűntem ám el , csak teljes olvasó üzem módra álltam. Jelenleg is dolgozom, időm nem valami sok, de a talira majd szorítok. De nekem már csak a hétvégék jók :( Hétközbe munka :(
Üdvözlöm az újonnan jövőket, végre megint vannak kismamák :D
Nézegetem a képeket és hát mindenki gyerkőce valami bűbáj és nálam Oli súlyzós képe viszi a pálmát.
Ja és nem irigylem az építkezőket.
Vendég

Ez az Timesz, majd odaköltözik Oli és a sok-sok unokád! :lol: Nem maradtok egyedül abban a nagy házban, ne félj! Nade hallod, épp elég tisztán tartani, gondolom... :lol: De gyönyörű ház, az biztos!
Devcsa, szijja! Mit dolgozol?

been

Devcsa, köszi az üdvözlést :-)

Emma, köszi, de szerintem nem csak a hasam nőtt meg... És a szoptatás alatt is biztos fel fog jönni pár kiló. De most nem ez a fontos, hanem a baba :-)

Hát, szerencsére én nem tapasztaltam még olyat, amit mások mesélnek, hogy kijön belőlük a kaja, mert a baba rugdossa a gyomrukat.... Úgyhogy nem is bánom, hogy lent van a hasam ;-)

Köszi a bókokat :-)

Binyek hétfőn megy be a kórházba, mást nem tudok róla... Majd társaságot nyújt legalább a másik csajszinak, akit már szintén csak babával engednek majd haza...

Cseriani, zabálnivalóak a gyerekeid... a képen tényleg olyanok, mint 2 kisangyal :-D

yuyu79

Szoptatás alatt én se fogyok. Sokkal előbb lefogytam a lányomnál, akit nem tudtam szoptatni. De iszonyatos módon kívánom a csokit, édességet, kalóriát, mostmicsináljak.... 8) :mrgreen: De sokan mondják, hogy szoptatás alatt szinte elfogytak. Lehet te is hipphopp így jársz és újra karcsú leszel. Amúgy tök jó, feltűnt nekem, hogy van derekad! Még ilyent nem is láttam. :D Nekem az volt az első, ami eltűnt, és egybefüggő nagy has lettem elől-hátul... :lol:
Sógornőm is a Wallnerhoz jár most még. De nem is akar fogadni dokit.

been

Yuyu,nagyon csini vagy :)
Emma sajnállak a mellgyulladás miatt és tudom milyen szar érzés... :(
Én azt tapasztaltam,hoyg szopi alatt nem lehet fogyni,legalábbis nekem nem sikerült egyszer sem,sőt mindkettővel még híztam is :? de mára megint a régi a súlyom :lol: pont annyi,mint amennyivel kezdtem Csillát!!! De szeretnék még 4 kilót leadni...tegnap Apa vett is nekem egy biciklit :P

Kép
Kép
josi

Énmeg 3-at, Josi, de nem fog menni sztem... :lol: Mármint nekem. És milyen bicaj, szoba, vagy "rendes"? Én is nagyon szeretek bicajozni, rendszerint 1 kölyök is ül mögöttem az ülésben, mer ők is szeretnek... :lol:
Na, még egy áldozata a mellgyulladásnak... :evil: Többen vagyunk, akik átestek rajta, mint akik nem, basszus.

been

Húh, a mellgyulladástól én is félek...

A párom is azt mondta, hogy hátulról nem is látszik, de nekem nem tűnt fel, hogy lenne derekam ;-)

Vannak állítólag olyan szerencsés kismamák, akik fogynak a szoptatás alatt, de nálunk a családban sajnos nem ez a jellemző...

Emma, az én sógornőm is a Wallnerhoz akar járni, most kb 8 hetes terhes... Tök jó lesz, ha minden jól megy, csak 7 hónap lesz a gyerekeink között :-) Lesz játszótárs ;-)

Majd este jövök, kimegyek a telekre (Bölcske) a szüleimhez, nagymamáimhoz, tesómékhoz... Szabin vannak és ott "nyaralnak"...

yuyu79

No, itten vagyok! :D Tegnap nagyon sokat írtatok, csak kapkodom a fejem! Szerencsére nekem soha nem volt mellgyulladásom, sőt még az is elkerült, hogy az első szopiknál kisebesedjen a mellbimbóm, irigyeltek is a kismamatársak, akikkel benn voltam a szülészeten.
Én nagyon sokat híztam a szopikkal, 66-tal indult az első terhességem 3 éve, most meg 90 körül vagyok sajna. Próbálok fogyózgatni, de nagyon lassan megy le a túlsúly, ha belegondolok, hogy 20 kilónak le kell menni, hogy újra embernek érezzem magam...Addig csak lesek, hogy mások milyen vékonyak tudtak maradni szülés után is :oops:
Zsófi 8 kiló és 69 cm, nagyon ügyesen mozog, valahol a kúszás és a mászás között, ilyen hernyómászással nagyon gyorsan tud menni. Már jönni akarna utánam a konyhába, mert ugye az nem tetszik, ha ő a szobában van. Tomi 10 hónaposan kezdett mászni, 13 hónaposan menni, kíváncsi vagyok, nála hogy lesz ez majd. Azzal vigasztaltak, ha mindkét gyerek után rohangálok, hamar lemennek a kilók :D
Próbálok képeket feltenni én is :D

Kép
Kép
banoed

Kép[/img]

Kép
Kép
banoed

Kép

Kép
Kép
banoed

Rendes bicaj,volt szobai is,de azt utáltam. Nekem el kell itthonról menni ahhoz,hogy tudjak normálisan sportolni. Az itthon torna se jött be! Legalább heti 4x futok 4 kilómétert,és most még ehhez jön most a biciklizés is. Remélem így már lemegy!!

Kép
Kép
josi

Banoed,edések a gyerekek!! :wink: és milyen ügyes Zsófi. Csilla is ilyen kora körül kezdett el kúszni.

Kép
Kép
josi

Yuyu, ugyehogyugye? :wink: Jó Bölcskézést! A sógornőd az, ahol van az a 2 szép szöszkeség, vagy van másik sógornőd is? Én sógornőmnél (ők is Pakson laknak) az első babó lesz, októberben. Hú, nagyon várjuk a kis uncsitesót! :lol:
Banoed, nagyon jók a képek, aranyosak a gyerkők! Zsófi nagyon ügyes, tényleg hamarosan rohanhatsz utána! :lol:

been

Wow, Josi, én nem bííírnéééék futni, 10 métert se, nemhogy 4 km-t... Minden elismerésem! :D

been

Sziasztok!
Itt vagyok,csak nem vagyok túl jó paszban,úgyhogy inkább csak olvasok,hogy ne nyüsszögjek nektek.
Kezd tele lenni a hócipőm... :(
Ma délután megyek dokihoz,de igazán nem is tudom,hogy mit szeretnék hallani.Azt,hogy minél előbb kiveszi őket(ez nekem lenne jó) vagy azt,hogy minden rendben és megvárjuk,míg elindulnak maguktól(ez meg nekik lenne jó).
Olyan vizes vagyok,hogy elértem a 100 kilót! :cry: 70-nel kezdtem.Alig tudok mozogni,az alvásom katasztróra,mindenem izületem fáj és a lengőbordáim úgy érzem,hogy kékre-zöldre vannak nyomorgatva.

Nagyon aranyosak a bébijeitek,ebben az egy-két éves korban a legaranyosabbak.Kár,hogy nem ekkorának születnek... :wink:

Josi!
én is nagy sportember voltam terhesség előtt,már alig várom,hogy újrakezdhessem!
Ha máshogy nem megy,akkor futok a babakocsival a Petőfi-szigetben! :D

binyek

Kép

binyek

na,voltunk szemészeten...kötőhártya volt,amin már túl van,de azért még cseppentsünk neki. Nem vonja el tőle a vizet sem,tehát fürödhet jövő héten-feltéve,ha lesz olyan jó idő :?
Egyenlőre nem úgy néz ki :twisted:
Binyek,nagyon csini vagy :wink:
Elhiszem,hogy te sem tudod,mi lenne a legjobb neked-nektek :shock:
Na,lépek,leápolom a nagyfiam,megcsípte egy darázs :cry:
Vendég

Binyek, tényleg szép nagy pocid van, de kitartás nemsokára meglesznek azok az ikrek. hétfőn fekszel be ugye?

Banoed, jók a képek, édesek vagytok rajta és milyen ügyesek!

Csajok holnap délutántól szorítsatok megint péntek délig, mert kapom a második kezelést. Szerintem ezt már nehezebben fogom viselni, mert már telítődik a szervezetemben a méreg. Fel vagyok készülve a sok hányásra, de jobb lenne ha nem jönne. Kifordul a gyomrom ha már rágondolok, hogy mennem kell. Tegnap csak vérvételen voltam, viszonylag jók lettek az eredmények, csak egy picit vérszegény vagyok, de még nem kell vért kapjak!

Kép
timesz

Cseriani, örülök hogy jobban van Eliza. Olinak is 2 napja a bal belső szemzuga piros. Kezdjek kötőhártyagyull.-ra gyanakodni, vagy ez még nem az? Menjek dokihoz szemcseppért?

Képzeljétek, anyuék szomszédjában van 2 kisfiú (4 és 6 évesek), a nagyobbik tegnap volt osztálykiránduláson tanárokkal, ahogy kiszállt a kisfiú a buszból kilépett az útra és agyongázolta egy traktor!!!! Szörnyethalt azonnal!!!! Borzasztó! De azt hiszem a tanárok is felelősségre lesznek vonva, így legyen nyugodt az ember, ha elengedi a gyereket! Mondjuk én is tudom (mivel tanítottam) milyen nagy a tanár felelőssége egy kiránduláson, mert hamar megvan a baj! :cry:

Kép
timesz

jesszus Timi,ez szörnyű!!!
Szorítok holnaptól,nagyon-nagyon...én asszem lemaradtam egy körrel...olvasom,hogy miért írsz banoednek :oops:
Hát,rájöttem,visszaolvastam rendesen :oops:
Banoed nagyon édesek vagytok!!!
Zsófi kisasszony látom előnyben részesíti a kocsikat a babáknál :wink:
Ez van nálunk is :D
Vendég

hát,Timi,nem tudom,mit mondjak a szemére...inkább mutassátok meg orvosnak,biztos ami biztos. Elizának ömlött belőle a könny,és teljesen fel volt püffedve neki tegnap az egyik. Pénteken meg a másik :?
Vendég

Csilla meg lázas és lobos a torka :cry: szegénykém egész nap aludt,kb 4 órát voltr ma fent. Tegnap este fél10-től reggel fél 11-ig aludt,de már akkor is ébresztettem,de nehezen kelt fel. Egész nap csak iszik,még az a jó,hogy tápszert kér nem vizet,azt kiköpi.
Timesz szorítok!!! Szerintem is mutasd meg dokinak,az Oli szemét,emrt allergia szezon van,ilyenkor mindíg hamarabb begyullad a szem.

Kép
Kép
josi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?