Kati
A beszélgetés nálunk sem vált be, de ahogy telt az idő, egyre inkább ott akart lenni a szülésnél ő is, pedig az elején rettenetesen tartott tőle, hogy nem fogja bírni. Mire a szülőszobára mentünk, már nem is volt kérdés nagyon kérdés, hogy bent lesz, legfeljebb ha nagyon nem bírja, akkor kimegy. De aztán elsodorták az események (és úgy szorítottam a kezét, hogy el se tudott volna menni...
), és nagyon örült neki, hogy végig bentmaradt!
Van még időtök, szerintem nálatok is változni fog a helyzet...
Semmilyen látogató nem mehet be a folyosóra (hagyományos szoba esetén), csak az előtérben lehet leülni beszélgetni. Üvegen keresztül megmutatják a babát, vagy ki lehet vinni a látogató-szobába, és ott lehet együtt a kis család (amikor bent voltam influenzaszezon miatt sajna ez zárva volt...). De erről mindent elmondanak az előadáson.
Előbb szülés: nálunk a családban mindenki korábban jött. Én a kiírást követő hajnalban mentem szülni. Szóval nem nagyon jelent semmit...
Baba
Gondolod, hogy szülés után egyből hason fogsz aludni? Hiú ábránd!
Amikor belövell a tejed, hason fekve billegni fogsz a ciciken...
(De legalábbis marha érzékeny.)
Látogatók: szerintem minél kevesebb. Én nagyon lelkes voltam, naphosszat jöttek a látogatók, egész nap talpon voltam, mutogattam a babát, pörögtem ezerrel. Aztán másnap reggel alig bírtam felkelni, szegény manó 1/4 órát üvöltött, mire össze bírtam szedni magam annyira, hogy ne akarjak összeesni, ha felkelek az ágyról (mondjuk engem eléggé leamortizált a szülés). Úgyhogy onnantól látogatóstop volt.
Szóval szerintem nem kell elkapkodni, használd ki a lehetőséget, hogy szülés után nyugiban lehetsz a picúrkáddal, pihenhetsz, ismerkedhettek. A látogatók meg várhatnak.
Viszont rengeteget telefonáltam odabentről. Sokszor többet ért (nekem), mint egy látogatás!
Ja, és az én párom is azt mondta, hogy sokkal rosszabb lett volna kint várni, és nem tudni, mi van velünk, mint bent követni az eseményeket.