Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
OK, most meghoztátok a bátorságom. A férjem meg már haza is jött az Infacol-lal. Remélem segíteni fog.
Tegnap voltunk az ortopédián egy nagyon rendes dokinál. Szonja terpeszpellust kell, hogy viseljen. A csecsemődoki szerint majd úgy is lesz a 6 hetes kontroll és nem kell előtte semmi. De a kórházban a doki eröltette, hogy mielőbb vigyem el szakorvoshoz. Azt hiszem nem bántam meg.
Mancs, köszi a segítséget eddig a párom jelentette (főzött, takarított, és egyébként meg egyfolytában kényeztetett minket) a jövő héttől már dolgozik Kép Egyébként nem a sebem fáj, azt már nem is érzem hanem a bőröm. Szerintem most állnak helyre az idegek. Meg az alhasam néha és ma pl a szeméremcsontom fájt mint mikor a 40. hetet tapostam. Jól eltart nálam ez a regenerálódás. arra azért kíváncsi vagyok mikorra húzódik vissza normális mértékben a hasam!?
Bubek, én kendőpárti vagyok, de a hordozók közül a BabyBjörn (ezt moste lehet nagyon rosszul írtam)-ről hallottam jókat. Elég drágának mondják, de állítólag nagyon tuti!
N
Kép

Kép Kép
natasa1975

rövid hajú Tücsökmami Gergővel:

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ma még nem is voltam! Kép

Zajlanak az események, mindjárt visszaolvasok, mert látom, azért volt itt forgalom rendesen. Kép

Délelőtt séta volt, megint fáztam Kép, aztán jött Nagymama, aztán a barátnőm, aztán Beni összekakálta magát, s mikor a fenekét törölgettem, na akkor arcon pisilte magát. De totál. Szemébe, szájába, fülébe. Na úgyhogy megvolt az esti fürcsi is, most először a fürdőben és nem a szobában, picit hagytuk pancsizni:
Kép

Holnap meg ha nem esik, akkor talán lejutunk végre Kecskemétre, ugye készülök egy ideje. Már kétszer nem mentem ugye a tejcsi és nemevés miatt, nem tudom, hogy ezt tudat alatt nem akarom, de délután megint pótolnom kellett lefejt tejjel. Ez csak azért "vicces", mert mióta Beni újra eszik, annyi tejem van, hogy 250eket rakok el naponta, de már nincs hely és tegnap felajánlottam a kecskeméti babának, hogy ma, éjjel és holnap reggel frisset viszek nekik, erre most nekem kellett felhasználni. Kép

Na olvasok, közben eszem egy kis leveskét és jövök.

Kép
Kép
Kép
ilba

Most csak annyi,

Vuka, elküldtem.
Aztán csak ügyesen!!! KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Coolasa,
???????

Gabi,
nagyon szép voltál - vagy - és leszel és örök fiatal! KépKépKép
Nem tudunk választani, ezért ma inkább a bónusz puszit Andriskának küldjük, hogy minél hamarább meggyógyuljon!!!!

Dia,
a ketteskét kislánynak tervezzük és Domi lesz a "kiszemelt". Ilyen férj kell, aki mos, főz és takarít! KépKépKép
Nagyon jó az a kép rólad, meg nem mondanám, hogy Te vagy rajta. Kép

Bubek,
nagyon bírom a kispasid fejét! Kép
Így már értem a sétát, köszi. Kép
Pelenkázás közben, cici rágás???? Nem érteni. Vagy csak azért mert nekem XS-es van? Kép

Vvolga,
éjszaka Kép
Remélem ma jobban telt a napotok és az éjjel is nyugodt lesz!!!!!
Puszi engedélyezve! Kép De Livi marad a fiamé!!! KépKépKép

Tücsökmami,
hogy mannyire hasonlítasz az Anyukádra! Elképesztő! Kép
Szuper lett a hajad, de annyira nem is rövid. Kép

Livike,
nagyon aranyos és ügyes vagy!!!! Kép

Timi,
nagyon szép a body!!! Kép Kislányos. (Miért is vennétek kisfiúsat?) KépKépKép
Hiányoztál tegnap. Kép

Mancs,
irtó édi voltál! Szép kislány. Kép

Natasa,
a kép fantasztikus!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
jó étvágyat! Én is most akartam enni, de miután elolvastam Benike arcon-fülön-stb. pisilős esetét...KépKépKép
De a fürdőkádas kép kárpótol!

Tücsökmami,
nagyon jó lett a frizurád! Anyukámnak is valami ilyesmit akartam, de picit hosszabbra vágatta, holnap meg befesti barnára, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Meghallottuk a Barikközt szignálját, és...
Kép

Hopppp!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba,
sztem nem cickó rágás, hanem rúgás!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
mi Anyátok köztnek hívjuk. Kép
Ma én is néztem, de nem nagyon értek semmit, mert ezer éve nem láttam. Kép

Ki is felejtettem. Ma megrendeltük a járókát!!!!!!!!!!!!! Elvileg 2 hét. Szuper lesz. Bükk, összecsukható, 100x100-as, micimacis szivacsos, magassága bárhová állítható. És akciósan 3ezerért vett András már fejvédőd. Nagyon aranyos.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Andris az ágyában, van egy nagy macija és annak magyaráz ezerrel. Kép Most épp panaszkodik neki...

Ilba köszönjük az utólagos engedélyt, nem fogunk visszaélni vele. Kép
És a bónuszpuszikat is.
A nap egész jó volt, még fél órát a gangon is voltunk.
Most mennem kell, mert sír...
Majd jövök még és reagálok másra is. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok lányok!
Egy ideje ugyan nem irtam,de azért figyelemmel kisértelek benneteketKép
Szóval meg sem kisérlek ennyi topiküzenetre egyszerre válaszolni,de remek kis topikélet zajlik itt,úgyhogy-ha nem bánjátok-néha azért tiszteletemet teszem- egy-egy rövid hozzászólás erejéig- köztetek!
Ilba:
Köszönöm kérdésedet,Tibimbó felügyelő jól van.Kép
Annyira,hogy például most felfigyeltem-nem ebben a topikban-egy hozzászólóra,aki mintha..Nade ez már tényleg kóros lenne..KépÚgyhogy inkább nevezzük szakmai ártalomnak.Benike "balesete"KépAmúgy nagyon aranyos a kádas kép,látszik,hogy nagyon jól érzi magát Beni!András akkor munkába állt?
Timi meg lehet,hogy jött volna tegnap is,de csúnyán elbitoroltam a számitógépet..KépElnézést!
Gabuska,Mancs,Ldicsi:
Nosztalgia fotókKép
Mindegyikőtök nagyon szép volt diáknak is,meg persze most is.Nem semmi verseny lehetett a kegyetekért..KépHaláliak a Livi féle "hajas" fotók.Kép
Tücsökmami:
Ez messze van Sinead'O ConnortólKép
Az alsó képen olyan édes arcot vág Gergő!meg kell zabálni
VVolga:
Andriskának jobbulást!Remélem hat a sok gyógypuszi és a mai napotok már jobban telt!
Natasa:
Remélem hat majd az Infacol!Jobbulást Szonjának!Mit dolgozik a párod?
Bubek:
Marci roppant aranyos a napozós képeken!Úgy látszik nemcsak Szilvike szeret a friss levegőn szundítaniKép
Mindenkit üdvözöl:
Tibimbó felügyelő,alias Tibi

Kép

Kép
novum

Ilba,
én fogalmam sincs mit eszek a B. K.-ön, mert bugyuta, átlátszó és a színészek is inkább a piacon kínálgathatnák a hagymát, mégis nézem 5 éve. Az igaz, hogy mindig 2 hétre előre ki lehet következtetni az eseményeket, de azért lerágom a körmöm. Azt "bírom" benne a legjobban, hogy bárki, aki betéved abba a házba, tuti, előbb-utóbb odaköltözik és szerelmes lesz egy házbélibe. Szóval ritka nagy baromság, de mindig nézzük...

Tibi,
jó, hogy megint jöttél! Azért Te sem panaszkodhatsz a veled élő csajszikra!Kép

Mének etetni. Jóccakát!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Előre is bocsi akinek most nem írok külön de nagyon leamortizálódtam a hosszú műszaktól.KépKép

Tibi!
Köszike.Kép

Timi!
Szerintem "ha nem esik az eső"találkozzunk az otp előtt,mert nem biztos,hogy tudjátok hol kell bejutni a bölcsibe.Ugyanis a hátsó bejáraton kell menni,csöngetni és úgy nyitják ki az ajtót.Van egy helység ahol vannak pelenkázók,itt levetkőztetjük a törpéket és ott hadjuk a bkocsit is.Szóval lehet kocsival jönni.KépVáltócipő nem kell,zokniba szoktunk lenni.Viszont baromi meleg van még az ablakot is kiszokták nyitni.Mi"felnőttek"általában pólóban vagyunk,Domin harisnyát és badyt szoktam hagyni.

Ilba!
Ok benne vagyok,Nászasszony.KépKépKépKép
Nagyon tetszik a kádas kép,tök szupi az a macis valami.De természetesen az uraság a legszupibb!Kép

Tücsökmami!
Csini vagy.KépSajnos nekem és a páromnak már egy nagyszülőnk se él,sőt nekem apukám se.KépKép

Bubek!
Nagyon ügyi a férjed!Irigy-irigy!Kép

Gabi!
Most az OBI-ban van akciós kisasztal 1200ft és kisszék 500ft.4 féle színben:zöld,kék,sárga,fehér.Csak gondoltam megírom hátha érdekel,mert ugye pár hónap és Nektek is szükségetek lesz rá.KépÉn ma vettem Dominak,azonnal birtokba is vette.KépZsirkrétával tanulunk rajzolni.KépDe a székkel már borulása is volt.Puszi mindenkinek!Jó éjt!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Na hali,

Tücsökmami,
király a hajad - fiad! Kép
És tényleg nem túl Sinead'O Connor-os...Kép

Ilba,
Rúgás, bár a rágás sem lenne rossz. valahogy kimaradt az ú betű...De jó mert így legalább vicceskedhetünk egy kicsit. Az milyen lenne már, a pelenkázásos cickó-rágás...vizuális típus vagyok.KépKépKépKép

Amúgy neked nem rúgja szét Beni? Igen hosszú gyerkőc, biztos elér a cickóig!Kép
Anyátok közt detto Kép

Natasa,
köszi a tippet kenguru ügyben.
Nekünk is van kendőnk, Marcit próbáltam beletenni ébren, vagy alva, de annyira sír (mit sír, üvölt!Kép) benne, hogy meg sem tudom nyugtani. Szóval a kendőt hanyagolnom kell. Pedig két-három kötést meg is tanultam. De már azóta el is felejtettem hogy kell, mert már rég nem próbálom Marcit beletenni. KépKép

Többiek? Kinek milyen van? És miért olyan?

Vuka,
majd szólj, hogy hogy ment. Vigyázz a pocak simivel, mert órajárással ellentétesen csak kárt csinálsz, úgy nem szabad. Azért kell így, mert arra megy a vastagbél, és rá tudsz segíteni a buborékokra, hogy előbb kijöjjenek. Meg van mégegy, ami eszembejutott. Párhuzabosan, jól összenyomva a két lábát behajlított térddel jobbról (neki jobbról, ugyanúgy órajárással megegyezően) balra a hasán kőrözöl. Ezt érthetően írtam? Remélem. Marci ezeknél akkorákat nyögött!!! És két kör után jöttek az ágyúlövések is! KépKép Hál' Istennek már sokkal kevesebbszer kell csinálni neki, már múlóban vannak a hasfájások, és egyedül is meg tud küzdeni a pukikkal. De ezek mind beváltak nála, és sokat segítettek. Remélem nektek is fog! Kép

Tibimbo Kép
már épp hiányoltunk!Kép

Marci köszöni, a szieszta reggel szokott lenni, amíg anya megeszi a reggelit, meg megágyaz, meg ilyenek. Kb 15-20 perc. max. De van, amikor nem bírja addig.Kép

Dia, ezután se álld meg! KépKép

Na jó éjt, szép álmokat!

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok! Jó reggelt!

Én vagyok az első ma?

Hála,és gondolom a sok ránkgondolás és drukkolás következtében az éjszaka jól alakult. Ugyan este Andris nagyon nyűgös volt, de aztán éjféltől negyed 7-ig aludt. KépKépKép És ez msot nagyon megnyugtatott engem.

Tegnap akartam még írni:

Tibi, köszönjük és gyere gyakrabban, itt mindig szívesen látunk. Kép
Andriska próbál lépést tartani Szilvivel - elkezdte hason felnyomni a fenekét és haladni, csak sajna sokszor csúszik a lába és a kezével sem tud még nagyon mit kezdeni -, de azért még van mit gyakorolnia... Kép Pl. még egyszer sem fordult át sem magától, sem véletlenül. De ami késik nem múlik. Kép

Vuka, nagyon szép a kislányod! Kép És mennyi haja van! Kép

Most kipróbálom én is Bubek párhuzamos-görgetős olvasását, írását, mert most máshogy nem megy. Kép

Natasa, az infacol nekünk is eléggé bejött, de a Gripe Water is. De ne feledd, az utóbbit csak 1 hónapos korttól lehet adni. Csak azért írom, nehogy megvegyétek most. Kép Ja és nagyon szép baba Szonja! Kép Jó a kép, főleg a tej a szája szélén. Kép

Tücsökmami, Jó lett a hajad! Kép Irigyellek, hogy eljutottál fodrászhoz. Nekem is menni kéne... Kép

Bubek, szépek a bútorok, főleg a fogyantyúk! Kép

Ilba, a kádas kép reklámba való. NAgyon jó lett. Kép

GAbi, a bariköztös odafigyelés nagyon tetszik. Kép
Most bevallom nektek, hoyg én is szoktam nézni, de minek? A férjem cukkol is vele rendesen... Kép Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Bubek,

pelenkázón cicirágás. KépKépKép én is vizuális típus vagyok.
Eygébként ez attól is függ, te mekkora vagy, milyen magas a pelenkázó, stb.
Nálunk akkor fordul elő, ha ráhajolok Andrisra, egyébként a hasamat szokta rugni, mostanában elég intenzíven, mert rájött, hogy neki van lába is, amit tud irányítani. Kép Így meg lehet rugdosni anyát... Kép De tényleg nem egy leányálom a cicirugdosás. Kép

Kenguru: Nekünk 2 van. 3 volt, de a kölcsönt visszaadtuk.
VAn egy Pierre Cardin, ami elég magas, tartja a fejét és elviekben már 2 hónapos korttól ajánlott. És van egy ikeás, amit örököltünk a sógornőmtől, de annak nincs háttámlája, vagyis csak ülni tudó gyerekeknek jó. VAgyis azt még nem tudom használni.
A Pierre Cardin-be itthon már beleraktam párszor, a max 10 perc volt, amit kibírt. Kép
Elindulni egyrészt még nem mernék vele, mert az overallos cuccban nem hiszem, hogy jól viselné még ezt is. MAjd tavasszal próbálkozom. Másrészt eddig még nem látott ki, és akkor nem tud nézelődni.
HA gondolod, napközben lefényképezem és felteszem őket.
Egyébként nem volt drága.

Kendő: anno akartam venni, aztán mégse. Aztán egy nagyon jó barátnőm - aki egyébként az orvosunkat ajánlotta nekem - Kenyából hozott egy autentikus hordozókendőt. De azt nem tudom használni, mert sztem nem elég nagy-hosszú, és nemtom hogyan kéne a gyereket beletenni és bekötni. Kép

Szóval ennyi.
Puszi és szép napot!

Wolga

Ps. Mancs, nagyon jók a régi képek. Én is előhalászok párat, de aztán nem röhögni!!! Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Bocsi a betűcserékért, csak gyorsan írtam, hogy én legyek az első ma... Kép

De azért azt nem gondoltam, hogy ennyire senki nincs itt... Kép

Nekem sajna a férjem dolgozik, Andris alszik, így rácuppantam a netre. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Bubek köszi a mailt, megérkezett. Ma este kipróbáljuk. (Tegnap 10-kor már bealudtunk, sajnos megint keserves sírás után Kép )
Azt hiszem kipróbáljuk nemsokára a Gripe Water-t is.
Na most megyek, mert a büfik ellenére mindig bukunk egy keveset a kajcsi után és most az orrunkon jön vissza. Hapcizik is rendesen a kisasszony, szegény ezért is úgy sajnálom.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, sajnálom és kitartást kívánok. ++++++++
Nálunk is ment a hasfájás ezerrel és azt hittem, sose lesz vége... Kép
DE mostanában már ritkán fáj (pont most a napokban igen, valószínű a betegség miatt is), és tényleg enyhül 3 hónapos kor körül.

Nekünk a Gripe W. is használt. És olcsóbb az Infacolnál. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Vvolga apa nálunk is elment dolgozni, csak sajna Petra nem alszik. Egyik kezemmel gépelek, mésikkal a babakocsit tologatom. Tudok 10 ujjal vakon is gépelni, de sajnos ezt mostanában nem tudom hasznosítani. Most tanulom az 1 kezes gépelést (SAS módszer: köröz és lecsap)Kép
Pedig rendbe kéne szednem magam, mert 2 körül vendégek jönnek. Férjem nagymamája még nem is látta Petrát, úgyhogy ma is csinálunk 4 generációs fotót (az én ágamon már megvolt).

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mennyivel olcsóbb, mert az Infacol aranyárban van és tök hamar elfogy, de Petráért mindent. Néha már vele sírok, annyira sajnálom szegényt.
Ma megpróbálom, hogy nem adok neki annyi kaját vacsira, max. korábban ébred éjszaka. Most 10-től hajnali 4-ig szokta kihúzni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

Megint megyünk nagyizni (egyszerűbb lenne odakőőőtözniKép - de melyikhez?), délután jövök.

Vuka,
köröz és lecsap KépKépKépKépKép
Bukás KépKépKép
Tudom, hogy ez most per pillanat halottnak a csók, de nemsokára könnyebb lesz!

Vvolga,
látod, igazam lett, nem ébredt fel Andris! Kép Kérjél ezentúl is bármit, teljesítem!Kép
Én tegnap kidobtam a kengurunkat. Letört róla az egyik csatt. No comment.

Tibi,
én nem tudok róla, hogy bármilyen verseny lett volna a kegyeimért a suliban, vagy ha mégis, jól titkolták a fiúk!Kép De köszönöm!

Na elhúzom a csíkomat készülődni!
Jók legyetek!
G.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vuka,
mi is sírtunk sokat együtt. Persze Lívi előbb abbahagyta mint én... Nemsokára elfelejtitek meglátod!
Mosmáááá télleg lelécelek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vuka,
10-től 4-ig az nagyon jó sztem. Kép

Az Infacol ugye 1600 körül van, a Gripe W., ha jól emlékszem max 1300 lehet. 150 ml-es üvegben adják. Mi eddig csak egyszer vettünk és még megvan a fele. Kép Jóval gazdaságosabb. Ja, és ezt nem előtte kell adni, hanem etetés közben vagy utána. Én közben adtam.
Ugye Petra nagyevő? Mert azt mondják a kajolós babák hasfájósabbak. Andris is marha sokat ehet, csak én sose mértem, nem tudom, mi lehet a rekordja. DE az, hogy 3 és fél hónaposan 7 kiló, mindent elmond. Kép

Próbáltátok már a kólikatartást, mert az nagyon bejött nálunk. Kép Meg az édeskömény és/vagy ánizstea. Kb. 1 órával etetés után, amikor elkezd fájni a hasa, belediktálok egy kis teát, az segíti az emésztését. Érzem, hogy elkezd kuttyogni a hasa. Aztán meg az ikeás székben való hintázás: ő az ölemben, kezem a hasán és éneklés. Volt, hogy 2 perc alatt elaludt.Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Gabi, köszönöm!
Akkor írom a listát. KépKépKép

Jó nagymamázást!
Milyen kengurutok volt?

Kép Kép
Kép
vvolga

Asszem eldugulok, mert velem lesz tele az oldal. Kép

Megyek, Andrist felébresztem, mert aztán az éjszaka rovására megy.
MAjd még jövök!

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok!

Kenguruügyben:
mi is szeretnénk venni, mert nagyon tetszik, de nem igazán tudom, melyiket kellene megvenni. A Pierre Cardin nagyon szimpi. Az ára miatt is, és azért is, mert jó nagy támlája van, ami tartja a baba fejét és gerincét is. Viszont abban én úgy tudom, hogy csak magad felé fordítva tudod vinni a picit. Amiben kifelé fordítva is hordhatod, annak meg nem olyan erős a hátrésze, hogy tartsa szegényt. Láttam mondjuk egy Brevi-t, amibe mind2féleképpen bele lehet tenni, és a magas háttámaszt le lehet hajtani, ha arccal kifelé teszed bele a babát. Ennek viszont kissé húzós ára van. Nem tudom, mitévő legyek.

Tücsökmami,
király a séród! Kép Tényleg nem Sinead Kép

Coolasa??????

Gyerkőcöm ma reggel úgy döntött, hogy kibújik. Csak nem ott, ahol eredetileg kellene neki, hanem az oldalamon Kép Nem volt utolsó látvány Kép
Bocs, hogy nem írok most külön-külön, de mennem kell, ezer a dolgom.

Mancs

Kép
mancs

Sziasztok Lányok,
még nem volt időm semmit visszaolvasni a szerda délutáni utsó hsz-em óta, de majd pótlom...
Egyelőre annyit, hogy próbálom megfogadni sokatok tanácsát és pihenni, ami persze eddigi életstílusommal szögesen ellenkezik (csak hogy érzékeltessem: mielőtt megfenyegettek volna a gyanúsan heves ctg eredményemmel, előtte 2 nappal még sétálgattam a városban, konkrétan a nagyvárad tértől a deákig. Csakhogy mindenkinek tiszta legyen, ez kb 5-6 metrómegálló. És mindezt azért, mert 2 programom közt volt egy fölös órácskám...és nem éreztem, hogy megerőltettem volna magam). Na, ezzel a nemes hagyománnyal a szerdai ctg óta szakítottam, és úgy döntöttem, megpróbálok versenyfutni az idővel, és kihúzni hétfőig. Eddig ez a fekvős/ülős-netezős módszer sikeresnek tűnik (vagy csak még amúgy sem akarna előbukkanni babánk, de ez ugye sosem fog kiderülni..).
Azért mindenképp meg kell veletek osztanom tegnapi élményem: be kellett mennem a kórházba, hogy a hétfői császár előtt beszéljek az anesztessel. 12.15-re odamentem, lévén azt az infót kaptam, hogy csak déltől érdemes próbálkozni. Rögtön bejelentkeztem az 1. emeleti nőgyógyászaton ahogy mondták, értelmesen előadva, hogy ki vagyok, mért jöttem, és kihez. Az ügyintéző/nővér hölgy a nővérpult mögött konstatálta jövetelemet, majd megkért, hogy legyek néhány perc türelemmel, mert az anesztes épp műtőben van, de amint elérhető, azonnal szólítanak engem.
Ebben nem is volt okom kételkedni, de azért amikor már 1 óra eltelt, udvariasan megérdeklődtem egy már másik nővérkétől, hogy számíthatok -e bármilyen fejleményre, neki is előadva természetesen, hogy mért jöttem, stb. Biztosított arról, hogy a legtöbb, amit most tehetek az az, hogy még egy picit várok, mert újabb műtétek estek be az anesztes orvosnak, de természetesen nem felejtkeztek el rólam.
Majd telt-múlt az idő, és én rendszeresen felhívtam magamra a figyelmet, hogy szem előtt legyek (bár amúgy sem hiszem, hogy szokványos jelenség voltam aznap, hisz 1 db kismamát sem láttam azon az emeleten 2 km-es körzetben).
Közben befutott leendő gyermekünk apukája is, aki kissé nehezményezte, hogy egy kb 10 fokos átlaghőmérsékletű, hihetetlenül huzatos folyosón várakoztatnak engem, így 1-2 percen belül fenyegetően szemöldökráncolva elállta az első szembejövő kórházi dolgozónak kinéző humanoid útját, és elbeszélgetett vele szelíden arról, vajon rendben lévőnek tekinthető-e az, hogy engem csak itt váratnak.
Mielőtt arra az elhamarkodott következtetésre jutnátok, hogy férjem egy agresszív macsó, aki meggyőző testfelépítésével (magas, sportos...és küzdősportol is, aminek úgy tűnik, a későbbiekben még hasznát vehetjük..) szóval hogy fizikumával meg nem érdemelt előnyhöz akart volna engem juttatni, elárulom, hogy érkezésekor épp 4 és 1/2 órája vártam arra, hogy név szerint szólítsanak, ahogy azt igérték.
Akit végülis ő leszólított a folyosón, az, mint névtáblájából kiderült Horváth Hajnalka szülésznő volt, aki történetünket hallgatva egyre nehezebben vette a levegőt. Ugyanis kiderült, hogy az általam óránként felkeresett kollegínák csak a következőket mulasztották el megtenni a majdnem 5 óra során:
- a leleteimet elvenni, és az illetékes felé továbbítani
- ekg-t készíteni
- beleegyező nyilatkozatot velem aláíratni a gerincérzéstelenítéshez
- és - kapaszkodjatok meg, ha álltok, üljetek le - jelezni az anesztesnek, hogy vár itt rá valaki. Bezony. Sőt, ennél többet is tettek, nem bíztak semmit a véletlenre, így nemcsakhogy nem jelezték ottlétemet az orvosnak, hanem annak kifejezett 20 percenkénti érdeklődésére, hogy keresi-e őt valaki, határozott "nem"-mel válaszoltak.
Valóban, miután 5 körül bejutottam hozzá (ha jól értettem a nevét dr. Kapus Gáborhoz), ismerős volt az arca, emlékeztem rá, hogy óránként többször is láttam a nővérpult körül felbukkanni. Õ, és H.H. szülésznő sűrű bocsánatkérések közepette kb 5 perc alatt lebonyolították az összes tennivalót, én pedig biztosítottam őket afelől, hogy részemről nincs harag, legalábbis nem irányukba, hisz amióta velük kapcsolatba léptünk, sorsom láthatóan biztos kezekbe került. Az utolsó néhány perc tehát valóban roppant szabatosan, szakszerűen és gyorsan telt, az egyetlen szépséghiba az, hogy mindezt megelőzte 4.5 óra nonszensz, egy olyan időszakban, mikor otthon kellett volna feküdnöm, ti pontosan tudjátok, mért. Hab a tortára, hogy a várakozó előtér tényleg hihetetlenül hideg volt, én pedig ehhez képest kifejezetten alulöltözött, nem mintha nem volna annyi IQ-m, hogy magamra vegyem a kabátom, csak annak épp más dolga volt, rajta ültem, mivel a szimpatikus fém padokból, amikre ülni lehetett, sütött a hideg, én pedig úgy döntöttem, az iszonytató MEGfázás és FELfázás kecsegtető alternatívái közül az utóbbit ezúttal nem célszerű választanom.
Egyébként nem tartom magam ideges embernek, a vérnyomásom ezen incidens után is 120/60 volt, amin az anesztes nem győzött csodálkozni.
A probléma számomra csupán az, hogy nincs az esetnek tanulsága. Utólag visszatekintve sem tudom azt mondani, hogy vmit elmulasztottam volna, és ha visszamehetnénk az időben, másképp tenném, hisz általában képes vagyok hatékonyan képviselni az érdekeimet, többször jeleztem különböző fórumokon tegnap, hogy hahó, itt vagyok, nem ültem be egy sarokba, csak várva, hogy hálót szőjön körém egy kórházi pók, stb. Egyszerűen csak nem a megfelelő emberekkel találkoztam a nővérpult mögött, és pechemre ezek mind-mind egy műszakban dolgoztak aznap.
Illetve, várjunk csak, egyetlen tanulság azért mégiscsak van: ha én, és gondolom közületek is bárki csak egyszer így végezné a munkáját, már nem volna munkahelye. Mivel jogász vagyok, és sajnálatos módon meglehetősen tisztában vagyok jogaimmal és kötelességeimmel, nem gondolom, hogy ez a történet itt és most végetért. Természetesen, az elkövetkező napokban másra fogok koncentrálni, de amint elérkezett az ideje, orvosommal konzultálva meg kívánom említeni ezt az örvendetes eseményt az arra megfelelő fórumon.
Most pedig megyek, és visszaolvasom azt a 29692652db hozzászólást, amiről a fentiek miatt lemaradtam... (Na, ez az igazán bosszantó. Tényleg, ha majd panasztevésre kerül sor, legfőbb ütőkártyám az lesz panaszom indoklásában, hogy erkölcsi kártérítést követelek, amiért 1 napra kiestem a babanet vérkeringéséből.....ugye ti megítélnétek???)

Kép Kép
coolasa

Coolasa,

jó hogy jelentkeztél, már nem tudtuk, mi van veled. Kép
Kórházi hosszas vezeklés: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Babanetes kártérítés megítéle előre. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Azért le a kalappal, eléggé birkatürelemmel bírtad, én ennél idegesebb típus vagyok, biztos kikeltem volna magamból. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Coolasa én mindenképpen megítélném az erkölcsi kártérítést, hiszen a babanet mellőzése komoly problémát okoz a baba és a mama jó közérzetének biztosításában, ami számodra most mindeneknél fontosabb lenne. Kitartást kívánok a rengeteg hsz. visszaolvasásához, de így most tuti, hogy egész nap pihenni fogsz.
Komolyra fordítva a szót, tényleg felháborító, de én sem tudtam volna többet tenni a Te helyedben.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

megítélése (ma nem tudok írni Kép)

Ma egyébként alig lézengünk páran errefelé...Kép

Hahó, hol vagytok többiek?

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok!

Aranyos Tibim átadta a gépet!Kép

Vuka:
Nagyon édes a csöpp lány!Kép
Én is csak azt tudom irni,hogy kitartás!Minden nappal javul a helyzet.Én is vettem annak idején Infacol-t,de nem kellett használni.Szivesen átadom valakinek ha kéri!Akár nektek is!

Bubek:
Nagyon szép dolgokat készit a férjed!Ti kertes házban laktok?
Nekünk egyszerű mezei kengurunk van,nincs merev támlája,de háton is lehet benne vinni a gyereket!
Én is cici rágásnak olvastamKép,de most már érthető,hogy mit akartál irni.

Tücsökmami:

nagyon jó lett a hajad!Látom a nők lapját olvassátok!Kép
Ilba:

Köszi a hiányolástKép
Beni irtó édi a kádban!KépNem ficánkol nagyon azon az ülőkén?
És végül is hol vettétek meg?

Gabus:
A Barátok közt nálunk is menőKép

Wolga:
Látom bepótoltad az irogatást!Kép
Mi megvárjuk ám Andrist,hogy utolérjenKépCsak igy tovább!
Dia:
Részemről rendben!Találka fél 10-kor?Gabi?

Most ennyi,mert ebédidő van!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Ilba, ne haragudj, de ezen a pisis eseten én jó nagyot nevettem Kép
Gabuska, Livi nem semmi. És engeditek neki a TV-t nézni? Azt hiszem nálunk is lesz pár szignál amire majd nagyon reagál a csajszi, de jelenleg mi sem nézzük mert kb akkor fürdetünk.
Csajok,...KÖSZI!!!!!! Nem akarom elkiabálni, de tegnap este elmaradt a visítós sírás és csak halvny nyöszi volt. Lehet nálunk bejön az Infacol??? Igaz, böfi nincs, de úgy látszik a pukik így kíméletesebbek! Juhé!
Coolasa, nagyon bírom a stílusod! Ha ezt csak a magasabb cukorszint váltja ki belőled, akkor megérteKép Bocsi, hülye poén. Úgy látszik minden kórházban van pár elfuserált emberke. (Már szóltam, de az egyik csecsemősnél sem árt ha van nálad egy nagyobb balta vagy hasonló.)
NKépKép

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Vuka!
Domi is hasfájós volt pár hónapos korában.Mi először a Gripe W-t használtuk,majd amikor már "immunis lett ráKép"áttértünk az Infacolra.De abból már egy egész tubussal nem kellett elhasználni mert elmúlt végleg a pocakfájás"szerencsére".
Én 2 tanácsot szeretnék adni ha megengeded.Kép1.Kérlek ne azt nézd,hogy melyik mennyibe kerül!2.Kérlek ne váltogasd sűrűn ezeket a lötyiket mert egyrészt fölösleges mind felvásárolni,másrészt nem túl szerencsés kevergetni őket.Bocsi ha okoskodó voltam csak segíteni szeretnék!BukásKépnagyon sajnálom!

Bubek!
Nem tudom megmondani,hogy nekünk milyen márkájú kengurunk volt mert már el van csomagolva valamelyik szekrény mélyén.KépAz tuti,hogy 7 ezer ft volt és merev hátú,mindkét irányba lehet használni és 10 kilóig lehet használni.Nem tudom ezzel mennyit segítettem.KépA szomszéd csaj vett Pierre C de egyszer se tudta használni azt mondta,hogy nagyon szar.El is adta.Kép

Volga!
Ez nagyon jó hír,gratulálok!Kép

Lányok most csak ennyire futotta.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Coolasa!
Sajnálom,hogy ez történt veled!KépÉn tuti,hogy nem ültem volna ott 4 és fél órát,rámenősebb lettem volna.KépDe a lényeg,hogy a vége jó!Puszi

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, egyáltalán nem olvastam vissza, de jó mentségem van ám... Február 28-án du. 14.32-kor 2960 grammal és 57 centivel megszületett a gyönyörű kislányunk, Dóra. Viszonylag könnyen ment, és elég gyorsan is, és nagyon szép élményként gondolok vissza rá. Reggel negyed hétkor folyt el a magzatvíz, nyolcra bementünk a kórházba, ekkor volt a méhszáj 3 centire nyitva. Kilenckor kezdődtek a fájások, délre már nyolc centi voltam. Fél egykor ültem bele a vajúdókádba, hát az valami álom, de komolyan! Egész elviselhetővé tette a fájásokat. Nem sokáig élvezhettem a jó kis vizet, mert egykor megkezdődött a kitolási szakasz. Na, ez hosszadalmas és küzdelmes volt, mert nagyon nehezen haladt át Dóri a medencén, mindig visszacsúszott. Végül másfél óra után született meg. Dokinéni csak utólag vallotta be, hogy nem volt biztos benne, hogy sikerülni fog kinyomnom a babát, mert hozzám képest nagy volt, és esélyes volt a császár, de végül nem került rá sor.
Barbara iszonyú jó szülésznő, és a dokinéni is maximálisan segített, és biztatott, úgyhogy a következő gyerkőcöt is tuti velük szülöm meg!!! Semmi rossz élmény nincs bennem, annyira büszke és boldog vagyok, mint még soha!!!
Képeket is teszek fel a hosszú combú bombázóról.

Évi
http://www.babanet.hu:81/album/main.php?album=6377&page=4

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi,

szívből gratulálok az édes, nyúlánk kislányodhoz, Dórához és a szép szülési élményhez.
Sok tejet és boldogságot kívánok Nektek!!! KépKépKép

Novum,
azért írok ennyit, mert sajna még nem mehetünk sétálni, én látogatási tilalmat vezettem be, hogy Andris nem kaphasson el semmit, mert sztem az is hozzájárult ehhez a héthez, hogy egy jó barátném itt volt és a volt giminkben tanárnő, ahol influenzás egy csomó gyerek. A férjem dolgozik, a hétvégén nem megyünk egyik nagymamához sem. Be vagyok zárva 25 m2-re. Szóval ez van. Jöhetne a tavasz, sőt a nyár! Kép
Na szólít Andris, megyek.

Kép Kép
Kép
vvolga

Helló!!!! Végre itt!

Párom és a nagyfiú Pólusba el, én meg megkaparintani computer KépKép

A hajamra visszatérve én úgy értettem, ha nem lesz jó a hajam akkor fogom Sinead'O Connort bevetni, magyarul nekimegyek a párom hajnyírójával Kép De úgy látom nincs rá szükség, annyira dícsértétek. Ezt hangosan kellett volna mert párom Peti szerint öreges. De hát én sem vagyok fiatal Kép
Annak azért nem örülök annyira, hogy a hasonlóságot a muterommal ennyien észrevettétek, ugyanis csak kb. 30 éves korom óta mondják,hogy hasonlítunk. Addig senki nem látott semmit Kép

Novum:
köszi a kérdést, a nagyszülők, főleg ugye az anyám agyondédelgették a kölyköt. Õ ugye ezt ritkán teheti 1000 km-ről. egyébként a képen igen bömbölt a kisded, egy hajnalban készült, miután bemászott a pelenkázó alá, onnan visított, hogy éhes Kép

Mancs:
nagyon cuki voltál kiskorodban, nagykorodban meg nagyon szép Kép majd hasonlítgatunk a bébivel Kép

Vuka:
úgy mentem fodrászhoz, hogy anyósomék háza alatt van egy kis fodrászda, ők bejelentettek, após pajti eljött értem kocsival elhozott hozzájuk, gyerek addig fenn aludt 10.emeleten, miközben engem a földszinten nyírtak. Hát ilyen egyszerűen oldottuk meg a hajnyírást. Ja és utána a párom meg jött értünk.

Bubek:
jók a bútorok Kép a lakásotokban mindent ő csinált? milyen jó is egy ilyen hasznos szakma.
hordozókendő: nekünk is van, de Gergő úgy utálja. El kéne adnom. Bár a párom már szemet vetett rá, szerelőrongynak Kép Kengurunk is van kettő, egy kölcsön meg egy németből. Ezeket sem szereti Kép

Ilba:
annnnyira jó a fürdőmaci. és ez a Beni a csodamosolyával Kép majd egész nap pancsikolni akar Kép

Gabuska:
milyen lett anyud haja?

Novum-Tibi:
üdv újra közöttünk Kép hiányzik a nyomozás ugye? Kép
legalább áruld el, melyik topic, hagy olvassam már én is léci,léci...

Lldicsi:
bizony nekem sincsenek már nagyszüleim Kép az apai oldalt nem is ismertem, egy nagymamim volt, de ő meghalt amikor 17 (!) éves voltam. 61 éves volt. én meg egy hülye kamasz. Jó lett volna még egy kicsit vele. Kép

Coolasa!
történet Kép azért szerintem készülj fel hasonlókra, mert érhetnek még meglepik. Tudom, hogy itt a nagy többségnek nagyjából jó tapasztalata van a csecsemősökkel, de nekem kb. a tiedhez hasonló. Én a 3 nap alatt kb. 3-4x kértem segítséget a köldökcsonk ápoláshoz + szoptatáshoz és egyszer sem kaptam. Utána meg jól lecseszett az egyik kb. 7-8 ember előtt, hogy miért nem etetem a gyereket, miért nem szólok ha nem sikerül. Én meg nem voltam abban a helyzetben, hogy visszaszóljak. (elég ramatyul voltam) És mivel csak császáros mamákkal voltam egy szobában, és láttam mennyire kiszolgáltatottak, és szenvednek + hogy mennyire nem kapnak segítséget én azt ajánlom legyen melletted valaki egész nap, mondjuk a párod. Hogy segítsen vc-re menni, enni, inni stb. + ugye még ott lesz a babó. Nem elrettenteni akarlak, de inkább a rosszabbra készülj szerintem.
Natasa:
Annyira szép a babócád, hogy csak na! Kép

Az én gyerekemnek a mai kedvenc elfoglaltsága az alváson kívül a hányás Kép kb 10 pelenkánk meg előkénk odavan Kép Mi lesz, ha majd forgolódik?
Rá sem merek gondolni. A lakás már így is ragad, ahová csak lépünk mindenhol bukásnyomok Kép
Vendég

Évi, a fotókról is világosan látszik, hogy boldog és kiegyensúlyozott a család...

Többiek: hát, mostanra sikerült elsajátítanom a szerda óta írt történések lényegét. Ezekből a következő forradalmi következtetéseket vontam le:

- mikor a ctg eredményről kérdeztelek benneteket, vagyishogy szerintetek mennyire ad megbízható előrejelzést, kb az derült ki, hogy ez az egyébként igen hasznos műszer 10 emberből 8nál nem jelentett semmit, valamint sokaknál jóslófájások sem jelentkeztek.
De akkor kikre írják a tankönyveket?

- lehetetlen serdülőkori öltözetek: mindenkinek vannak az életében neandervölgyi korszakok, vagy legalábbis olyanok, amiknél azt kívánja az ember utólag, bárcsak ne találták volna még fel akkoriban a fényképezőgépet. Én pl soha nem iszom alkoholt, viszont általánosban alsós koromban vettem egy trafikban a farmerdzsekimre egy sárga kitűzőt, amire nagy fekete betűkkel az volt írva: "legszebb öröm a söröm". (Biztos sokakat átejtettem.., főleg hogy közvetlenül egy hupikéktörpikés kitűző mellett hordtam).

- Ilba, te említetted, hogy jársz a brendonba, és van kedvezményed. Lehet, hogy azzal megéri, de én (bár még csak 1x jártam ott), úgy láttam, hogy minden jóval magasabb árkategóriában kezdődik, mint ahogy amúgy máshonnan hozzá lehet jutni, nem? Pl mikor babakocsikat néztünk, a legfapadosabb 60e HUFnál kezdődött, úgyhogy inkább vettem 15-ért egy új pierre cardint a teszvesz aukciós oldalon..

- Mancs, Gabus, Jucus: abból, hogy nálatok egy átlagos ebéd sültkrumpli-lekvár-kolbász-fagyi egyszerre elfogyasztásából áll, ünnepélyesen megállapítom, hogy a gyomrotok egy hős, családotok pedig igen erős idegzetű. Kiskoromban a szüleim már azon is hüledeztek, ha a melegszendvicshez kakaót ittam. Az olvasottak alapján az, amit ők nálam eddig ijesztő perverziónak hittek, számotokra csupán hétköznapi átlagmenü volna egy unalmas esős délután..

Natasa: nem találom az előzményt, hogy mért kell Szonjának ortopédia, meg terpeszpelus... ez esetleg csipőficammal van összefüggésben? Én ugyanis cspőficamos voltam kicsiként, és tudom, hogy fokozottan kell majd figyelni a lányunkra..

Kép Kép
coolasa

Tücsökmami!
Én egyik nagypapámat se ismertem márKépcsak a két nagyit.de ők is sajnos még tizenéves koromban elmentek.KépDeeee most végre édesanyám itt van a 7végén.Kép

Évi!
GYÖNYÖRÛ a picurid,nagy,nagy gratula hozzá!!KépKépKépKép
Puszi

Kép
Kép
lldicsi

Tücsökmami: akkor ha jól értem, a nőgyógyászati nővérkék csak azért hibernáltak engem a folyosón 5 órán keresztül, hogy hiteles képet kapjak a kórházi mindennapokról, és lelkileg felkészülve vágjak neki a hétfői kalandnak. Szóval mindez az én érdekemben történt, én meg ennyire nem tudom értékelni... Lehetetlen alak vagyok!
Oké, persze, értelek, és egyet is értek azzal, amit írtál. Inkább a rosszra kell felkészülni, bár ha mondjuk 5 óra helyett csak 3.5-öt kellett volna várnom, én már akkor is vettem volna a célzást, de ezt nyilván nem nézték ki belőlem.. Sebaj, férjem azért vett ki 2 hét szabit, hogy a 2.-on otthon segítsen, az 1.-n pedig lekaratézzon a magyar egészségügyben mindenkit, aki olyan megjegyzésekre ragadtatja magát, mint amit pl. veled szemben megengedett magának vki, akibe ezek szerint egy tuskó szociális érzékenysége szorult. Szóval ő egész nap velem lesz, ill. ha alapítványi szobát is sikerül kilobbiznunk, akkor napi 24 órát. Egyetlen ambícióm erre a kórházban töltött hétre tényleg csak a puszta túlélés, ha otthon leszünk, már minden visszavált a megszokott rózsaszín, tejszínhabos idillbe...

Kép Kép
coolasa

Évi:
Nagyon gyönyörű a kislányod!!!Szép és nyugodt napokat kivánok!!

Coolasa:
Pontosan mikor van a császárod?Mikor drukkolhatunk neked?Kép
Én is csipőficamos voltam,de szerencsére egyik lányom se örökölte!

Kép

Kép
novum

Nahát, Novum, megnéztem a profilodat, és szerintem elírtad az életkorodat... a tizesek helyén a 3-as helyett 2-tes kéne, hogy szerepeljen, nem? (A kép tehet róla..). Hol dolgozol óvónőként?
A császárom elvileg hétfőn 9.00-kor lesz, és köszönöm, ha drukkolsz, szükségem lesz rá. Az időpont persze csak tájékoztató jellegű, mert ha bejön vki, akinek sürgősebb a műtét, akkor a programozottak csúsznak..
Én a csípőficamra azért fogok nagyon figyelni, mert anno a 7 évvel idősebb nővéremről azt hitték, ő az, aztán megfigyelés után kiderült, hogy szerencsére mégsem, ellenben nálam senki nem gyanította addig (pedig anyukám naná hogy rögtön elvitt szűrésre), amíg gyakorlatilag majdnem kifutottak a korrekciós időből.. Szóval valószínűleg nem is egyetlen szakemberrel fogom megnézetni majd a babánkat, mert anyukám szerint miután észrevették a bakit, hihetetlen sokáig kellett fűzőt viselnem, és a szíve szakadt meg a látványtól valamint az én fájdalmas sírásomtól..

Kép Kép
coolasa

Vvolga!
A kengi nevesincs Rossmannban vásárolt. Kaptuk.

Coolasa,
belefájdult a fejem az olvasásba.

Timi, Dia,
fél tíz az otépé előtt. De jóóóóóóóóóóóóó!

Natasa,
asszem tán Ilbának írtam múltkor, hogy elkerülhetetlen, hogy rálásson a tévére a kisasszony, de szerencsére nem függő, csak a hangosabb effektusokra kapja oda a fejét, aztán már nem érdekli.
Ilyen sárga rugink nekünk is vóóót! Nagyon nagyon édi Szonja baba! Hogy viseli a terpeszpelust?

Évi,
gratulálok a hosszú combú bombázóhoz!!!!!!! Mindig örülök, amikor ilyen szép élményeket hallok a szülésről! Ügyesek vagytok!!!!!

Tücsökmami,
még nem láttam Anyut azóta.

Uncsitesóval:
Kép

Lesifotó (tök édik!)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Dia köszi a tanácsokat, minden tanácsot szívesen veszek.
Egyébként azért akadtam ki az áron, mert minden babás ill. kismamás dolog olyan drága. Felháborítónak tartom. Már a terhes ruháknál is kiakadtam, hogy miért adják olyan drágán a kismamaruhákat, mert úgyis megvesszük?! Szinte majdnem ugyanolyan szoknya vagy nadrág, csak éppen a dereka egy kicsit más és ettől már drágább.
Na most rohannom kell, remélem érthető voltam.

Évi gratula!!! Sok tejcit!!! Gyönyörű Dóri!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Coolasa:
Aranyos vagy,de a képen nem én vagyok!KépHanem a két lányom!KépBiztos a nagyobbikra hitted,hogy én vagyok!Semmi baj,de jól esett!Kép
A 13.kerületben dolgozom már jó rég óta!
Rendben akkor 9 óra körül gondolok rád!Kép

Kép

Kép
novum

repül a, repül a, repül a......
Gergő!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Vendég

Novum: haha (dekínos)... akkor viszont a nagylányod felnőttesen komoly, és ez is remek (vajon sikerült kimagyaráznom?....izééé)

Kép Kép
coolasa

Coolasa:

A magyarázat elfogadva!!KépDe ha ismernéd Fannit,egyetlenegy jelző nem illik rá,és az a komolyság!Kép

Tücsökmami:
Gergő is egyre ügysebb lesz!!

Kép

Kép
novum

Itt van egy kis Tavasz!Egy másik topikból kölcsönöztem!Kép

Kép

Kép
novum

Novum, köszönöm. Már kezdtem depressziós lenni...
A férjem még sehol... Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?