Új privát üzeneted érkezett!

nem ment, akkor a profilomban lesznek Kép

mtunde

Sziasztok Lányok!Kép

Nagyon régen nem voltam,mert mint írtam Lilla nincs jól és sajnos nem sokat javult az állapota!
Valami erős vírust kapott el,pénteken volt elöször lázas,alig akar enni,ma visszavittem a dokinénihez és abban maradtunk,ha nem változik a helyzet szerdán reggel kell vinni teljes vérképre,vizeletre!
Az is baj,h. egyre jobban "szorít az idő",remélem míg Lilla nem gyógyul meg,addig Bencebaba sem akar kibújni,mert akkor nagy gondban leszek,h. Lillát betegen kell itthonhagynom,így is nehéz lesz nélküle az a pár nap!
De ma már ivott egy pici és még evett is Lilla,remélem ez már a gyógyulás jelei!

Tündi,nagyon tündéri a kisfiad!Bárcsak már mi is itt tartanánk!

Bóbi,azt hiszem én most kihagyom a málnalevélteát,hallgatok Erzsire!Azt a 10 napos homeopátiás kúrát mesélte,majd én is elkezdem csinálni,ha itt lesz az ideje!
Annyira örülök,h. mégis szülés lesz!
Bár olyan fura az ember...mikor Lillát szültem,a végefelé már mondtam férjemnek,h. soha többé nem vállalok ilyet,csak császárt...és valahogy megszépülnek a dolgok,(bár nagyon félek tőle most is)és azon izgulok,h. szülhessek!2év alig telt bele és tessék ismét itt vagyok,szülés előtt és örülök,h. nem lesz császár...
Képzeljétek csak 7kg.ot híztam,most voltam védőnéninél!!!KépKépKépLillával 18at!KépKépKép
Csak Lilla gyógyulna meg!...
Meg Párom azzal húz,h. ugye szerdán hatalmas lehülés várható (egyébként ő meteorológus) és péntek,szombat,vasárnap egy kis hóesés...de lényeg,h. erős hidegfront lesz...és most azon izgulok nehogy történjen valami,míg Lilla nem egészséges!
Bóbi,Te is vigyázz magadra!
Már csak mi vagyunk a soron következők,igaz?
...izgis nagyon...KépKépKép

puszka Mindenkinek!
A babásoknak jó babázást,pocakosoknak sok gyarapodást!
adri
lillaadri

Szia Lillaadri!
Sajnálom hogy beteg lett a kislányod,mielőbbi jobbulást kívánok neki.Hát bizony frontok idején mindíg több szülés indul meg.Egyébként mikorra vagy kiírva?Mégegyszer jobbulást,szerintem ne izgulj,ha a szülésig sem gyógyul meg teljesen,akkor az apukája biztosan ápolgatja majd!
Vigyázz magatokra:Mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok,

Tünde, de édes ez a bébi!Kép

Adri,
Jobbulást Lillának, teljesen meg tudlak érteni, hogy nagyon izgulsz miatta! Vigyázzatok magatokra! Te is, nehogy elkapd tőle itt az utolsó napokra. Kell az erő...
Igen, én is hallottam, hogy szerdán hidegfront jön, mondtam is a férjemnek, hogy vagy most, vagy a következőnél tuti lesz valami Kép Szóval készülünk...
A 7 kg-hoz gratula! Hogy csináltad? Én már a 16-17 kg tartokKépKép Szörnyű!

Mostmár tényleg mi vagyunk soron? Már senki nincs előttünk kiírva? Húha... őrület belegondolni,hogy eltelt a 9 hónap, nem? Kép Mindjárt itt van a kis prücsök velünk KépKép
Te a 38.-ban vagy ugye? Én meg a 39.-ben...
Egyébként nálam szinte 0 jelek vannak bármire is: 2-3 naponta keményedek csak egy kicsit, Lilla pedig alig akar lassulni (anyukám szerint ez a fő jel, hogy néhány nap van csak a szülésig), szóval mintha még nem nagyon készülödne... mai is beszélgettem a Kismukival, hogy találkoznunk kellene már Kép

sziasztok,
Kata
bóbi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:26-kor.
Vendég

Köszi Lányok,h. írtatok,aranyosak vagytok!KépKépKép

Lilla este már eszegetett(mondjuk semmi normálisat,csak csokigolyót,piskótát,körtét),de legalább evett...no meg ivott is tejet meg teát!
Ugyhogy most azon parázok nehogy belázasodjon,mert akkor mehetünk vérvételre,vizeletre és az katasztrófa lenne!
Amúgy meg kb. 10 perce aludt el,szóval a kedve meg kitartása az hibátlan!KépKépKép

Manó4!
December elejére vagyok kiírva,de a pénteki uh.nov.18 és nov. 24 et mutatott,de attól még tartjuk a decembert!KépKépKép
Tudom,h. Apukája is maximálisan ellátná,hiszen ő is a legjobbat akarja,de tudod,hiszen Neked is vannak gyerköceid,h. nem lennél teljesen nyugodt,ha el kéne most menni 5 napra!
Bóbi!
Most tartok a 36+5nél!Te egy icipicit előrébb vagy!KépTényleg,nem is kérdeztem,mikor mész ctg.re?Én megint pénteken 8ra!
Jó Neked,h. nem keményedsz,én nagyon sokszor és néha pici görcseim is vannak,de még biztos nem előjelek!Ha egy kicsit lazítok és pihenek akkor elmúlnak!Kép
Szép neve lesz a kislányotoknak!KépKépKépKépKépLILLA!!!
Kisfiú lett volna,akkor hogy hívják?

Lilluska!
Neked is szép a neved!KépKépKépKépKép
Aranyos vagy,h. írtál,remélem megmaradt a hajad is!KépKépKépKépKép
Én is bízom Bencemanóban,h. tudja mikor kell kibújni és meglepni Anyát meg Apát!Nem lehetett könnyű a helyzeted,én is nagyon félek,ha holnap belázasodik akkor nem lehet csak "annyiban hegyni" a dolgokat!
Ugyhogy kérek sok-sok drukkot!KépKépKépKép
puszika Mindenkinek!
Megyek alukálni,mert nem jelenti azt,h. Lilla későn aludt el,akkor sokáig is hagyja Anyát aludni!KépKépKép
adriKép
lillaadri

Szia Adri,

drukkolok Lillának Kép Gyógyuljatok hamar meg!

Én ma megyek délben ctgre, aztán pénteken tuti megint, csak még nem tudom, hogy hány órára...
Azt mondták nekem, h ha keményedünk, de pihenés hatására múlik, az már jóslófájás! Úgyhogy már szerintem készülődtök Kép Érdekes, h amikor keményedem, akkor nekem is vannak görcseim, csak ezek ritkák... igaz, olyankor Lilla olyan csöndben van, képes azonnal abbahagyni a mocorgást is, tudja, hogy valami van...Kép

Hát, ha kisfiú lett volna, óriási bajban lettünk volna Kép Ugyanis a baráti környezetünkben jó sok baba van mostanában, és hát ezek a nevek - legalábbis a férjem szerint - kiestek a listából... Úgyhogy emiatt is jó, h lányunk lesz Kép Nekem mondjuk - főleg mert a férjem vezetéknevéhez is passzolnak - a Domonkos és a Zsombor tetszett a legjobban. Persze ha majd Lillának tesója lesz, és ő fiú lesz, akkor majd kitaláljuk... akkor lehet, hogy már nem is fognak ezek a nevek annyira tetszeni.
Vigyázzatok magatokra,

Kata
bóbi

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani nekem, hogy a málna levél tea mire jó és mikortól érdemes inni?(nap/dl)Most vagyok a 33 hétben.

Köszi

Zsófi

cooper

sziasztok!

reégen nem irtam mert rohannak a napjaim és ülni még nem tudok.. bele bele olvasok minden nap a topikba, ha fontos megválaszolatlan kérdést látok és tudok válaszolok..
Alex jólvan, hizogat szépen! 3,3-mal született, 3 kilóval hoztuk haz aés most 3 és fél hetesen 4300 gramm!!
és nagyon jófiú! imád fürdeni is!

kérdeésem az lenne most hogy kengurut mikortól lehet használni? nem tudom hogy a gerince stb hogyviseli, de könnyebb lesz azzal menni vele ide oda mint a kocsiüléssel , amit nem birok kézbe cipelni stb...
ildisz1

Lányok!

S.O.S.-ben kérnék segítséget Tőletek:
egy nagyon kedves kolléganőm keres albérletet a párjával. Sajnos a lány szülei nem fogadják el a kapcsolatot, mert a fiú fiatalabb tőle
(nem is értem, soha nem is értettem az ilyen felfogást)
Sajnos max. 40-45 ezer + rezsit tudnának fizetni, mindketten egyetemre / fősulira járnak.
Nem sok, és tudom, hogy manapság ennyiért albérletet találni egyenlő a nullával.
Azért ha mégis Valaki tud, vagy hall valami lehetőséget, légyszí azonnal szóljatok nekem!!!
Ami érdekelné őket: Pomáz, Budakalász, Szentendre vagy környéke, ill. Budapest, de lehetőleg a 3-as metró vonalán.

Írhattok az e-mail címemre is: kuha@citromail.hu

Előre is köszi, és bocsi, hogy ezt a fórumot erre használtam fel, de nagyon sajnálom őket.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Böbe!

te megbeszéltél Vidával vmi időpontot a 6 hetes kontrollra? mikor kell menned?

én úgy tervezem hogy az 5.héten (jövöhéten) felhivom és gondolom akkor megmondja mikor lesz bent a 6.héten.. (csak azt nem tudom hogy ha szoptatnom kell közben mit csinálok majd.. maj dülni -még- nem birok..csak fekve tudok szoptatni... brrrrrrrrrrrrrr)
ildisz1

Sziasztok,

Ildi, de jó, hogy minden rendben veletek! Nagyon szépen gyarapszik a kisfiad! Nem semmit hízott nem egészen 1 hónap alatt! Gratu Kép Anyukám nekem azt mondta, hogy addig ne vigyem majd Lillát kenguruban (mi is kitaláltuk, hogy szeretnénk venni, és abban cipelni ha olyan helyre megyünk), amíg nem tudja rendesen tartani a fejét, meg magát, mert addig terheli a kis hátát.

Zsófi,
én a 35. héten kezdtem inni a málnalevél teát, de sokan csak a 36. héttől ajánlják. A hatása abban áll, hogy a teától a 40. hétig a méhnyak felszívódik, így mire tágulni kezdenél, ennek az idejét már "megspóroltad". Ez a szülésznők szerint kb. 6 óra "megtakarítást" jelenthet vajúdásban...
Én olyan teát vettem (Király u-i Mozaik teázó és teabolt, kb. a Király 20. szám alatt lehet), ami filteres, és rá is van írva a dobozára, hogy max. 3 filterrel lehet inni. Én egy 1,5 literes kancsóban reggel szoktam elkészíteni és egész nap ezt iszogatom. Normál gyógytea íze van, nem durva, nem kell bele ízesítő, simán meg lehet inni.

sziasztok,
Kata
bóbi

Ildisz1, épülj fel minél előbb, dobogósoknak hajrá!!!!!!
sampa

Hali!

Ildisz,
sajnálom, hogy még mindig nehezen megy az ülés. Én is most gondolkodom a 6 hetes kontrollon. Majd holnap felhívom a Vidát.
Tavaly nem kellett várnom Vidára, behívott soron kívül (igaz gyerekkel voltam). Én szerencsére bárhol, bármikor tudok szoptatni. Te a fájdalom miatt nem tudsz ülve? Vagy nem próbáltad?

Más:
A 6 hetes csípószűrésre Ti a kórházba mentek vissza? Be kell jelentkezni? Hogyan? (Csak azért mert igaz egyszerűbb lenne a körzetihez vinni, de ott csak december 20.-ra kaptam időpontot, ám akkor már 10-11 hetes lesz a gyerek. És ha valami gond van, akkor talán már késő a szűrésre az az időpont)

Ti mit tennétek?

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok!
Adri, remélem, Lilla jobban van! ildisz, neked kitartást, és remélem, vida talál megoldást a problémádra.
Kenguru: van olyan kenguru, ami tartja a gernicet, vagy ilyenkorra jó a hordozókendő is. Ezeket lehet pár hetesen is használni. Mindkettőt be lehet rakni a kabátod alá, így biztos nem fáztok meg Kép
A csípőszűrés már nincs a kórházban 6 hetesen, a körzetbe kell menni Kép és az nekünk i skésői időpontot adott Kép

Lányok, egy kérdés: mi tápot is eszünk, és jön a tél. Szeretnék egy kis gyümölcsöt is adni Benének. Mikor kezdtétek ti a gyümölcsevést? Van valami alsó korhatár?

Kuha, nem baj, ha majd írok a címedre?

Puszi Tünde

mtunde

nem tudok ülni azért nem tudok ülve szoptatni. egyszer márkirpóbáltam azért itthon, nem mondom hogy elsőre összehoztam de sikerült végül :-)) csak nem tudom még gyakorolni..

nekünk 4 hetes csipővizsgálatra kelett menni. Engem igy igazitott el a gyerekorvosunk. Pont most jöttünk haza (érden voltunk) , szerencsére semmi gond nincsen vele!! jövöhét szabad aztán nekem a 6 hetes kontrollra kell eljutnunk, aztán meg neki kell 8 hetes hasi ulrtahang a heimpálban...
ildisz1

Szia Tünde!

Dehogy baj, sőt, örülnék neki!

Megnéztem a képeteket, tényleg nagyon édes ez a kis Manó!

Várom leveled!
Puszka: kuha

Kép
kuha

Tünde, én elég ritkán járok ide, mostanában próbálok gyakrabban, így ne haragudj, nem tudom, hány hónapos a babád.
Féléves kor előtt nem javasolt a hozzátáplálás megkezdése, gyümölcsök formájában sem.

Liv

Kép

Kép
liv

Tünde! Mifelénk a védőnők azt mondják, 4-6 hónapos kor között el lehet kezdeni gyümölcsöt adni. Először csak a levét, meg keveset, meg citrusféléket ne, meg csak egyszer egy nap. A védőnődet nem kérdezted? Egyébként én nem szoktam elsietni, főleg amikor nincs az a nagy gyümölcsszezon.

Ildi! Úszógumin se tudsz ülni? Nagyon rossz lehet!
(első gyereknél ennyi idősen én csak félfenékkel tudtam ülni, de legalább tudtam, és bicegve jártam). Szerintem amikor felhivod a Vidát, hangsúlyozd a problémát, nehogy elkerülje a figyelmét, és biztos úgy hív be, hogy neked a legjobb legyen. Kisbabával tényleg soronkívül be lehet menni. De biztos jó lesz már, ha megnéz, hátha meg is tud gyógyítani :-)

Kenguruzni tényleg nem jó a babának túl korán, legfeljebb rendkívüli esetben, ha nincs más megoldás. A babakocsi nem jó? Vagy autózás közbeni cipelésre gondolsz? Mert vannak olyan babakocsik, amikre rá lehet kattintani a babaülést. De ha nem tudsz ilyet szerezni, szerintem még mindig jobb átrakni az autósülésből egy babakocsiba. Bocs, lehet, hogy nagyon el vagyok tájolva, és gyalog jársz egy lift nélküli ház 3. emeletéről, akkor tényleg nincs sok ötletem.

Egy kérdésem lenne: régebben volt ugyan téma, de nem tudom megkeresni. Szóval van-e olyan video (dvd), amiről jól megtanulható az intimtorna? Hol lehet beszerezni? Jó lenne, ha tudna valaki segíteni. Előre is köszi!

Üdv,
Orsi
torsi

Szia Lillaadri!
Rég nem hallottam felőletek!Hogy vagytok?Javul már a csemete?És a kis pocaklakó bírja még odabent?Remélem minden rendben van.
Anide!
Rólad sem hallani semmit mióta megszültél!Jó ,tudom nem az első dolgod hogy a neten jelentkezz,csak már érdekel,hogy hogy vagytok.Remélem minden rendben van veletek,és csak azért nem jelentkeztél mert leköt a családod.Jó babázást,és sok pihenést:mano4

Kép
Kép
mano4

sziasztok!

remélem mostmár tényleg javulni fog az állapototom: tegnap este egy kb 4 cm-es cérnadarab távozott belőlem.. tehát a varratok még mindig bennem vannak/voltak!!!!

amúgy lukas közepű párnán tudok ülni, ezt viszem magammal ha kocsival kell vhova menni..

gyerekhordozás: babakocsi: érden iszonyúak az utak, járdák igy strapabiró, nagykerekű járgány kell.. na ennek van súlya.. még a férjem is beismeri hogy nehéz, és én elvinni sehova nem tudom (nem csak most legyengülve hanem eleve..) kocsiba betenni-kivenni..áááááááááááááá...

kenguru ötlet csak onnan jött hogy egyik ismerős aki velem egyszerre szült, mondta hogy 6 hetes kortól lehet..

más.

tudja vki hogy a szemfenékvizsgálat mit takar? mivel Alex néha kancsalit -bár ez kisbabáknál "szokás"- dokinéni el akarj aküldeni szemfenékvizsgálatra... azt mondta hogy ezzel vannak akik várnak 1 évig, de ő inkább el szokta küldeni a babákat... nem igazán értem minek már egy hónaposan ha ráér egy évesen is..
de most jutott eszembe hogy az vajon mi lehet egyáltalán???? hogyan vizsgálják?? fáj neki? csinálnak vmit a szemével?
ildisz1

ja! és tegnap már 20 percet voltam babakosizni a babámmal, tehát lassacskán tudok járni is :-)
ildisz1

Ildi, Szerintem a szemfenékvizsgálat az, amikor egy lámpaval belevilágítanak az ember szemébe úgy, hogy a doki belelásson a szemgolyóba. Azt hiszem. Tehát nem fáj. - Azért ha ennyire nem vagy jól, ... hát én biztos nem rohannék a szemészetre, ha ráér később is. Mit tudnak egy egyhónapos gyerekkel csinálni, ha mégis kóros a kancsalság? Ilyen picurt, ha nem muszáj, nem műtenek, szemüveget meg nyilván nem kap.
Babakocsi - nem tudsz beszerezni, akár kölcsön arra a pár hónapra, amíg nem ül egy könnyű kocsit (utána a legszimplább esernyőbabakocsi elég olcsó, jó kicsi és könnyű), amit az autóban tartasz? Nekem van egy az autóban, és van az előszobában, amiben aludni teszem ki a babát az ajtó elé.

Az intimtorna kazetta kérdésben tud valaki segíteni?

Orsi
torsi

Sziasztok!

Sajna nem nagyon tudok visszaolvasni, de majd bepótolom! Azért a gratulákat láttam! Kép Nagyon köszönjük mindenkinek! Kép

Valóban Bencus nem egy apróság!! Gyönyörű!! Imádom! A születésénél minden rendben volt, viszonylag gyorsan ment a "dolog". Reggel 7-kor folyt el a magzatvíz, és 14:35-kor már meg is született. Kép Nem volt könnyű, de mindenki ott volt a toppon! Párocskám végig bennt volt (nem is tudom mi lett volna ha nem) ! Mészi és Gabika előtt is le a kalappal! Kép Pár év és jöhet a következő... Kép

Ma sajna a Madarász utcában töltöttük a délutánt, mert Bencus köldöke elég ronda. Levágták a csonkot, de van a közepén egy dudor aminek nem sok keresni valója van ott. Kedden kell visszamennünk, addig reméljük visszahúzódik!

Megyek is mert
1: elég nehéz üldögélnem...
2: a kis csöpp hasfájós mert egy "pindurit" mohó Kép

Kép

Üdv mindenkinek!

Igyekszem mihamarabb visszaolvasni!

Anide + Bencus

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Kép
Alvó Bence

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Hahó, csak most csatlakóztam!
Gyönyörűek a képek!
Én is ott szeretnék szűlni, milyen a kórház?
Ismeritek Dr. Telkit?
bors5678

Kép
Alex 4,4 kg-osan, 4 hetesen
ildisz1

Anide!
Még egyszer gratula Bencéhez,nagyo szép kisfiú.Mekkora haja van!Örülök hogy minden rendben ment,és hogy pozitív tapasztalatod volt a szülésnél.Remélem a köldöke hamar rendbe jön!
Jó babázást,és pihenést:mano4

Kép
Kép
mano4

Hali!

Gyönyörűek a kis kukisok, majd én is felteszek képet, ha lesz időm lekicsinyíteni.

Anide,
Kata köldöke is úgy nézett ki, mint egy kis virág. Elmentönk a sebészetre, azt mondták ez teljesen normális, majd leesik. Kezeljem alkohollal és betadine-val (gyógyszertárban recept nélküli). Két hétig kezelgettem, semmi sem változott, csak egy kicsit mintha megnőtt volna a közepe, pont az a rész, aminek semmi keesnivalója nem volt a köldöke közepén.
Szerencsére pont jött a védőnő és megbeszéltük, hogy neki sem tetszik a dolog és szerinte még mindig vadhús. Na most kedden megint a sebészeten jártunk, ahol most azt mondták: ja ez tányleg vadhús, elkötjük. De ahogy el akarták kötni, rögtön le is esett. Jövő kedden kell visszamennünk kontrollra. Addig az eddigi módon kell kezelgetnem.

Sajnos Kata arcbőre is nagyon csúnya volt Kép, de ez egy hosszabb stori, majd megírom, de most rohannom kell, mert elkezdett sírni a kiscsaj.

Kata egyéként fél 8-8 körül eszik este, majd fél kilenvc körül lefekszik és fél 5-5 körül kel. Kép

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok Kismamik!!!

Nagyon eltűntemKép
Tudjátok meséltem,h. Lilla belázasodott és nem igazán tudtuk mi a baja...aztán csináltunk vérkép,vizelet vizsgálatot és kiderült,h. vesemedence gyulladása van,ugyhogy szerdán benttartottak az I.es Gyerekklinikán,infúzión keresztül kaptuk az antibiotikumot.
Bár ma hazaengedtek,de a kis kezében még mindig benne van a cső,naponta kell visszajárnunk gyógyszeres kezelésre.
Viszont jó hír,h. a Pocaklakó kibirta a kórházat és nem gondolta úgy,h. hamarabb akar jönni!KépVoltam ma ctg.n is,de semmi jele,h. valami történne a közeljövőben!

Lilluska!!!
Annyit gondoltam Rád,hiszen Te írtad,h. Neked is a kisfiad ilyen beteg volt szülésed előtt pont!És amikor üzidet olvastam még nem is tudtam,h. Lillának is ez a baja!
De hála Istennek már jól van!

Ildi,Edina!
Tündériek a kisfiaitok!
Annyira furcsa elhinnem,h. pár héten belül ilyen kisfiunk lesz nekünk is...még minden olyan kislányos!KépKépKép

Bóbi!
Képzeld ma azt hittem Te szülsz!Mert reggel voltam Erzsikénél és mesélte,h. 2 fogadott szülése is van éppen,meg voltam gyöződve,h. az egyik Te vagy...de sajna nemKépKépKép

puszi Nektek!
Remélem mostmár nem fogok eltűnni!KépKépKép
adri
lillaadri

Sziasztok,

gyönyörűek a fiúcskák! Mindenkinek nagy-nagy gratula, és jó egészséget ebben a rossz időben!

Adri,
képzeld, az a vicces, hogy mi is azt hittük tegnap, hogy szülünk, ugyanis tegnapelőtt óta folyamatosan fájdogál (naná, hogy ritmusosan, még mérhető is az ideje) a hasam. Aztán tegnap este irány Sípos rendelése, természetesen zárt a méhszáj, vakriadó... De azért még kiküldött CTGre, ott sincs semmi, még csak egy kis induri-pinduri fájásjelenség seKép Hazamentünk (kocsi hátulja tele cuccokkal, hogy hátha kellKép tiszta vicc volt este visszapakolni), és beálltam a forró zuhany alá. Égetett, de kibírtam alatta kb. negyedórát. Utána jobb lett. Most megint nem olyan király, úgyhogy este is hosszas, égetős zuhany lesz azt hiszem (egyszerűen nem bírom most a kádban ücsörgést, pedig régebben szerettem). Most CTGre vasárnap megyünk, gondolom, szöget ütött a doki fejében, hogy mi a fene lehet...KépKépKép
Szóval még nem szülünk... csak jósolgatunkKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Lillaadri!
Há Ti aztán jól beletenyereltetek!Nagyon sajnálom hogy ilyen "komoly"betegsége van Lillának!Mielőbbi jobbulást neki.Szerencsére a pocaklakó is érzi,hogy nem most kellene megszületnie.Szerintem majd ha Lilla helyre jön és Te is megnyugszol,akkor fog megindulni a szülés.Persze nem okoskodásnak szántam.Jó pihenést,és gyógyítgasd a leányzót! mano4

Kép
Kép
mano4

Hali!

Lillaadri,
jobbulást Lillának! Remélem nemsokára minden a legnagyobb rendben lesz!
Tényleg elég furi lehet egy kislány után egy kisfiúra várni. Tudom, hogy milyen az, hogy minden olyan lányos, én bajban is lettem volna, ha az előrejelzések ellenére fiú lett volna Kata.

Ildisz,
én jövő hét csütörtökön megyek 6 hetes kontrollra. Remélem addig nem esik annyi hó, hogy Zuglóban rekedjek. Te már beszéltél a Vidával?
A fájdalmad enyhült már?

És hogy álltok a karácsonyi bevásárlással? Csak azért kérdem, mert nekem a legtöbb gondot a gyerekeknek való vásárlás jelent. (De most találtam egy helyet, amiról eddig azt hittem, hogy csak nagykereskedőket szolgál ki, de telefonáltam, és egyedi vásárlóknak is adnak el játékokat, de persze akkor drágább a dolog.) Az M3-as melletti Gulliver. Ez nem a reklám, csak én 1,5 óra alatt letudtam a Mukulást-Karácsonyt és két születésnapot. Hátha másnak is jól jön egy kis idő spórolás.

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok!
Nos ugye mi is lányt vártunk, és a hozzászólásotokból rögtön eszembe jutott, hogy még a mai napig is néh alánynak látom Bedét, pedig fiús az arca és 11 hetes Kép
Jól becsaptak minket a dokik Kép Meg főleg Bede minket Kép

Egyébként nagyon édesek a picik, és sok sikert a soron következőknek.

Hozzátáplálásban köszi a tanácsokat. Persze a védőnőt megkérdeztem, csak kiváncsi voltam a tapasztaltak tanácsára. A tápszer miatt mi 4 hónaposan kezdhetjük.

Tünde

mtunde

Tünde, ezt Rózsa Ibolya szoptatási tanácsadó honlapjáról másoltam ki, ha nem haragszol. Csak hogy ne legyen olyan egyszerű és egyértelmű a döntés a hozzátáplálás ügyében. Kép

"Hat hónapos kor elõtt a csecsemõ emésztõrendszere még éretlen az anyatejen kívül egyéb táplálék feldolgozására. A tápszeres kiegészítés, a mesterséges táplálásra való átállás és a szilárd táplálék korai bevezetése következtében gyakrabban alakulnak ki felsõlégúti megbetegedések, középfülgyulladás, hasmenés, húgyúti fertõzések, ekcéma, asztma, allergia. Az allergiára hajlamos családokban az anyatejes baba érzékennyé válhat a tehéntejfehérjére, ha az újszülöttosztályon az elsõ három nap során akár egyetlen üveg tápszert is kapott (véletlen, szükségtelen vagy szándékos kiegészítés során).

Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg."

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! Kép

Böbe! Nekünk is ugyanezt kell csinálnunk Bencus köldökével! Mi is kedden megyünk vissza. Remélem nálatok is minden rendben lesz!

Adri! Jobbulást Lillának! Nagyon örülök hogy Bencusotok befordult végül!

Lenne egy kérdésem: CUMI???
Bencus eléggé hasfájós sajna, illetve néha társul hozzá egy kis hiszti! Elég sokszor van olyan hogy kaja után ( 90-100g okat szopizik 1,5 hetesen ) ordít tovább, húzogatja a lábát, rágja, szopja a kezét. Egyszer - 8 óra sírás után - bedugtam a szájába a cumit. Baromira bejött neki, egyből abba is hagyta. Aztán tök lelkiismeretfurdalásom lett hogy átverem a gyermekemet, mert ugye abból nem fog jönni semmi. Megsajnáltam, gyorsan kikaptam a szájából.
Másnap jött a dokinő, azt mondta hogy bizony néha át kell verni a gyereket, ha nem akarom hogy a mellbimbóm használhatatlan legyen hetek múlva.
Ma du 4 óta 0 alvás. Szopi 2 óránként 80 g. De rágja a kezét, sír... stb. Ha szopizik csöndben van, ill ha a cumi van a szájában.
Csak az a bajom az egésszel hogy marhára félek hogy rászokik és soha nem tudom róla leszoktatni. A dokinéni azt mondja még mindíg jobb mint a keze... Mit csináljak??? Kép

Üdv mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

szia Böbe!

szerencsére a fájdalmak napról napra enyhülnek picikét...
kedden v. szerdán hivom a Vidát hogy mikor menjünk...

karácsonyi vásárlás nem egyzserű.. most mindent ki kell találnom itthon és a férjemet elküldeni konkrét helyekre , konkrét dolgokért. szerencsére azért szeret vásárolni.
csak azt nem tudom hogy a férjemnek hogy veszek ajándékot majd.. mert meglepnek szeretném, nem pedig vele megvetetni előre..

ma éppen vkit el fogok küldeni hogy vegyen egy bébiőrt, vagy mi az a kis rádiós vmi, amivel kimehetek a lakásból -tartósabb időre is- mert hallom azonkeresztül ha sir..
kicsit szabadabbab mozgok majd (anyu alattunklakik de csak percekre szoktam lemenni hátha sir.. nem mintha percikig nem sirhatna, de nem szeretm csak úgy itt hagyni)
ildisz1

anide
két felfogás van ebben: az egyik azt moindja, hogy a cumit idővel el lehet venni, nem nyomja ki annyira a fogakat, ha valaki a rabjává válik, de állandóan a környezete szennyeződései vannak rajta, egy idő után, egy bizonyoshoz ragaszkodik, ésnnyira gusztustalan tud lenni... a játéktevékenység alatt sem veszi ki a gyerek a szájából és ez nem jó. a szopizási technikát is megzavarhatja.
az ujj mellett az szól, hogy mindig kéznél van, xsak a saját kórokozóit nyalja be vele, bár az én gyerekeim,homokozás után, rákövült koszokkal, kutyapiszokkal-mocskos kezüket kapták be, a cumi meg a zsebemben lehetett volna... az ujjszopósak a manipulálásnál, játéknál ki kell, hogy vegyék a szájukból. de ugyanakkor vannak még iskolás titokban ujjszopók is.
azt mondják, hogy nem jó a saját pálda, mert az én történetem egyedi és egyszeri, de a négyből az első kettő elvakult ujjszopoó volt, sokáig. majd lerohadt a keze a nagylányomnak sokszor olyan ázott volt. szopiztak 7-8 hónapos korukig. a másik kettőnél pedig cumit adtam. szopiztak 7-8 hónapos korukig és a cumi elvesztése ill. szétesése vetett véget a dolognak. az első kettő még az ujja mellé rongyizott is. jó hosszú lett, szokás szerint, de összeszedtem pro és kontra az érveket, de döntened neked kell.
szeretettel: rita
nováky_rita

Sziasztok!

Elnézést, kívülállóként szeretnék valamit kérdezni (a 2004. nyári babákhoz szoktam írogatni).

A hugom ma du. 1 órakor szült császárral, altatásban a Kútvölgyiben (Dr. Tóth az orvosa), mert a tolófájásoknak leesett a baba szívhangja, sürgősen kellett lépni valamit. Mint kiderült a köldökzsinór a nyaka köré volt csavarodva.
Holnap reggel 7-kor kelhet fel.
A telefonban azt mondta a sógorom hogy a szüleim ne menjenek be ma a kórházba mert a babát úgysem láthatják ma és őhozzá sem engednek be senkit.
A szüleim azóta romokban hevernek, sajnos nem felhőtlen a viszonyuk.
Ez valóban így van a Kútvölgyiben? Nekem 3 császárom volt, igaz más kórházakban és ott nem ez a gyakorlat.

Köszönöm ha válaszoltok.
Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok,

régen jártam errem, de a manóm jócskán leköt. Nagy-nagy gratula a mamikáknak és a jó egészséget a babócáknak!!!
Orsi, az intimtornát nekem is ajánlotta szülés után a dokink, én találtam egy jó weboldalt (www.bkatus.freeweb.hu). Fel lehet venni a kapcsolatot az oktatóval, én szeretnék eljutni hozzá, mert érzem, hogy nem ártana erősíteni.

Dóri (Kiskacsa) - merre jártok, hogy van Kristóf?

Ildi
ildibaba

Szia Andrea!

Telefonáljatok a kórházba, a szülés előtt ugyanis kell nyilatkozni a kismamáknak, hogy adhatnak e felvilágosítást az érdeklődőknek a kismamák- újszülöttek állapotáról.
Amennyiben a kicsi jól van, Õt biztos meg lehet nézni, a recepción be kell szólni és ha a kismama nem is tud felkelni a csecsemősök megmutatják ablakon keresztül.
Azt nem tudom milyen altatás után a helyzet, de az biztos, hogy ha nem tud (vagy nem szabad) felkelni a testvéred, akkor Õt tényleg nem láthatjátok, mert a folyosóra, amiről a normál szobák nyílnak csak az apukák mehetnek be délutánonként. Ha alapítványi szobában van, akkor persze egészen más a helyzet, akkor bárki, bármikor bemehet hozzá (ezek fizetős szobák).

A Kútvölgyi kp.-i telefonszáma:325-11-00 remélem nem változott meg. Itt kell kérni a szülészetet.
Remélem kicsit tudtam segíteni.

Üdv.:
Böbe

És persze jó egészséget a kismamának és a kicsinek is!
böbike

Szia Anide!

Én is csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nálunk a nagy fiú egyszetűen el sem fogadta a cumit kiköpte, helyette az ujját szopizta még hozzá a jobb mutatót. Nem nagyon örültem neki inkább láttam volna a cumit a szájában úgy gondoltam, hogy arról jobban le lehet szoktatni majd. Mindenki azzal jött, hogy az ujj szopiról majd nem lehet leszoktatni. Hát nem így lett kb 3 évesen mikor oviban került szinte egyik napról a másikra teljesen magától leszokott a dologról, pedig egyáltalán nem foglalkoztunk vele.
Most a kisebbik fiam is aki 10 hónapos szintén ezt csinálja cumi nem kell helyette a szintén az ujját szopiza és ő is mint Ritánál rongyizik is hozzá. Nála már egyáltalán nem aggaszt a dolog ha az első is letudott szépen szokni róla szerintem ő is legfog. Pedig öszintén szólva én egyáltalán nem vagyok ujj szopi párti inkább cumi de hát az meg nem kellett nekik. Szerintme bízd a babádra, ha neki jól esik és megnyugtatja nyugodtan használd. Egyébként nálunk is csak vigasztalodás megnyugtatás céljából szopiztak/szopizank nem egésznap.
Bocsi kicsit hosszú lett.
Kátya
kátya

Hali Anide,

Én is próbáltam cumit adni Sárának, de meg akart tőle fulladni, és kiköpte. Az ujját kezdte el szopizni és most másfél évesen is szopizza, de csak amikor lefekszik. Engem nem zavar (egyelőre), mert napközben nincs a szájban a keze. De ha ott lenne, annak is lenne oka, nagyon sok gyereknek kell valami, amivel megnyugtatja magát.
Most Katánál is próbáltam a cumit, mikor nagyon sírt, de ugyanúgy jártam vele, mint Sárával.

A nővérem egyik gyereke, cumizott és egyik napról a másikra leszokott róla.

Válaszd, azt ami neked kényelmesebb, vagy amelyik mellett számodra több érv van.
Végül úgyis a kölök dönt. Kép

Csók
Böbe
böbike

Böbe, köszönöm a választ.

Andrea
tandrea

Sziasztok!

Én is eléggé eltűntem az utóbbi időben, mert ahogy szülés előtt mindenki mondta, ahogy nő a poronty, egyre több idő kell hozzá. És ez így is van, bár abszolút nem bánom...

Ildibab,
én is sokszor gondoltam Rátok, nagyon elrűntél Te is. Minden rendben van a nagyfiúval? Gondolom óriásit nőtt , ahogy mi is. Mint ahogy már régebben beszéltük, esetleg találkozhatnánk is valamikor, ha nektek jó. Privát címemre is írhatsz: nyergesd@2kstudio.hu

Addig is jó egészséget mindenkinek, gratula a gyönyörű babákhoz és kitartás a pocakosoknak.

Szép napot,
Dóri
kiskacsa

Bocsi, elfelejtettem előbb írni az intim tornáról. Én jártam szülés előtt a tanfolyamra és szülésig szorgalmasan csináltam is, azóta viszont sajnos nem volt rá időm, de lassan újra elkezdem majd. Szóval, szerintem érdemes elmenni és végigcsinálni, mert nagyon sok életmódra vonatkozó plusz infót is kaphattok a tanfolyamon a tornán kívül. Én Munkácsy Katalinhoz jártam (Madách térnél, Asbóth utcába) 2 szombaton, 4-4 órás felkészítésre és csak ajánlani tudom. Elég gyakran indulnak tanfolyamok és a Katinál lehet bejelentkezni: 20/421-72-37-en, az ár 12e Ft, ha nagymamával együtt mentek, neki féláron van.

Szóval ha bárki gondolkozik rajta, csak ajánlani tudom. Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
Sziasztok,
Dóri
kiskacsa

Szia Andrea!

Nekem volt két császárom a Kútvölgyiben, és a bent töltött idő alatt nem úgy ismertem meg az amúgy is leterhelt csecsemősöket, mint akik szívesen mutogatják az újszülötteket az üveges ajtónál...
Itt valóban olyan a látogatási rend, hogy kizárólag az apuka mehet be, de ő is csak a folyosóra, a szobába nem. Császár után nekem rémes volt a látogatókhoz kiszaladgálni, a hasam fájt, az elsőnél cső lógott belőlem napokig, véres volt a hálóingem, alig tudtam leülni kint, állni meg végképp rossz volt. Ráadásul a csecsemősök kifejezetten rossz szemmel nézték, ha látogató miatt toltam be hozzájuk megőrzésre a babát (akit ugye nem lehet kivinni az előtérbe). Meg is kértem mindenkit (a szüleimet is, akik a nagyobbik kisfiamat hozták be), hogy legfeljebb 10 percre jöjjenek. Olyan hamar eltelik az a pár kórházi nap, otthon meg lehet látogatni, amikor jól esik.

Mindemellett teljesen megértem a szüleidet, biztos nagyon szeretnék látni az unokát, de ez a kórház ilyen, valahogy el kell fogadni. Kép (Közben meg talán már nem is aktuális a válasz, biztos találkoztak azóta a babával-mamával.)

Réka2
réka2

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

A szüleim benn voltak ma a hugomnál, aki teljesen jól van, vígan járkál a császár ellenére, sőt a kisfiát is kitolta az előtérbe (ezek szerint ezt nem szabad).

Még egyszer köszönöm a válaszokat.

További jó babázást, ill. pocakosodást mindenkinek.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Az lll honlapját én is olvastam. Hiszek is nekik, meg nem is. Sajno svoltak dolgok, amikkel naygon nem tudok egyet érteni. Mindenestre pont abból indultam ki, hogy a tápszer amúgy is olyan nehezen emészthető. Mindenestre nincs könnyű dolga annak, aki ma babatáplálási kérdésekben körül akar járni egy kérdést. Kép És persze nehezíti a dolgot, hoyg anyatejet is kap a kis Bede.

Aproó: hihetetlen, mennyit tudnak más babák enni. Bede is jól és szépe hízik, de még mindig 100-130 között eszik (napi 5x) és 11 hetes Kép
N anme bánom, hoyg nem nagy zabás azért... Õ így érzi jól magát.
Ja és cumi. én annakidején elhatárzotam, nincs cumi, de már a kótházban észrevettem, hogy cumizza a mellem. ha letettem, bőgött, de nem éhes volt. Így kap cumit, mostanában már csak elalváshoz, vagy szundihoz kell neki. Ha nézelődik, élénk, kiköpi, és van, hoyg nélküle elalszik. Jól bevált nálunk, ráadásul az ujját még mindig nem tudja szopni. Az öklét tömi, de nem nyújtja ki egy ujját sem Kép Olyan elkeseredett tud lenni tőle.
Persze ez meg csak az én esetem. Kép

Tünde

mtunde

Anide!
A cumival kapcsolatban nekem jó tapasztalatom volt,bár az anyósom is azon a véleményen volt hogy inkább a keze,mert az mindíg kéznél van,én még is a cumi mellett döntöttem.Még pedig azér,mert ugye nem biztos hogy a keze mindíg tiszta,a cumit meg tisztán lehet tartani.A cumi nem feltétlen "lóg" állandóan a szájában,még a kezére nagyon rá tud kapni,mert mindíg vele van.A leszoktatással nem volt problémám ,szinte maguktól abba hagyták,igaz a lányom nem is igen igényelte.Azt viszont tudom,hogy anyósom sokáig(több évig)próbálkozott a leszoktatással kisebb nagyobb eredménnyel,soszor már "rongyos"volt a gyerek keze.A végén Õ is elismerte,hogy tényleg könyebb a a cumiról leszoktatni.Hát ennyi.De ez az én véleményem,nem akarlak befolyásolni,de ha ennyire igényli hogy cici után legyen valami a szájában én biztosan nem hagynám sírni ,oda adnám a cumit.Szerintem oda lehet figyelni,hogy ne legyen sokat a szájában,és akkor a fogai sincsenek veszélyben.De Tiétek a döntés joga!
Jó babázást!mano4

Kép
Kép
mano4

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?