Új privát üzeneted érkezett!

[quote="beubaba"]S írta:beubabaziasztok!

Elnézést a betolakodásért! Végre egy Péterfys topic, ahol még van aktivitás.
36 hetes kismama vagyok, és nemrég tudtam meg, hogy a Szent Istvánban, ahová eddig szerettem volna menni szülni, nem fogadnak fogadott orvos nélkül. Eddig az volt a terv, hogy csak szülésznőt fogadok, mert sajnos nem engedhetjük meg magunknak a magándokit. Viszont szerencsémre a Péterfyben úgy néz ki fogadnak, mivel egész terhességem alatt a Zsirai dokihoz jártam a körzeti rendelőbe. (Amúgy területileg a Délpestibe tartozom, ahová nagyon nem szeretnék menni)

Sajnos azonban a Péterfyről semmit nem tudok. A kisfiammal is csalódnom kellett annak idején a választott kórházban, mert nem tájékozódtam előre megfelelően.
Ezért szeretném kérni, hogy osszatok meg velem jópár aktuális infót.:-) Pár oldalnyit visszaolvastam, de sajnos nem derült ki számomra minden. A következők érdekelnének:

Milyenek a szülőszobák?
És a szülésznők?
Milyen alternatív lehetőségek vannak? Kád, szülőszék?
EDÁ-ra éjjel-nappal van lehetőség?
Megkaphatom egyből a babát, még mielőtt felöltöztetik?
Apa vághatja el a köldökzsinórt?

Gyermekágyas osztályon milyen körülmények vannak? (Azt olvastam, hogy a közös WC és fürdő elég gáz.)
Ha nagyon elviselhetetlen, az alapítványi szobák mennyire szoktak foglaltak lenni?
Velem lehet a baba végig?
Orvosi vizsgálatra elviszik 1-2 órára, vagy vele mehetek?
Fürdetés hogyan zajlik? Ki fürdeti? Ott lehetek egyáltalán?
Mennyire szoptatáspártiak? Adnak-e neki tápszert, cukros vizet?
Ha valamiért nem lehet velem (kék fény, vagy le kell adnom valami miatt éjszakára), akkor hozzák szopizni, vagy itt is tápszerezik inkább?
Mit kell vinni? (ruha, pelus, popsikrém, stb? )

Bocsi a sok kérdésért, lehet, hogy kicsit túlparázom :)
Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Bea

szia!
Két és fél évvel ezelőtti infoim vannak :) a szülőszobákról: négy szülőszoba van (volt), ebből kettő icipici, rózsaszín az egyik, kék a másik, ez kb a függönyt és a falon lévő képet jelenti. én a kékben voltam, kis kuckó az egész. a harmadikat nem tudom, a negyedik pedig egy tipikus kórházi zöld csempés hodály, abból nyílik a műtő. Az első három ajtaján csak függöny van (szerencse, hogy csak egyedül szültem aznap, így senki nem hallott, csak a dolgozók...) szemben van egy zuhanyzó és két vécé. Kádat nem láttam, bordásfal talán van a legnagyobban, van bent magnó mindegyikben. A labdával vicces volt, a dokim (amúgy nem valami aleternatív) azt mondta, ezeket a marhaságokat ugyan tartják a divat miatt, de úgyse veszi senki semmi hasznát. Na meg is tudtam, hogy miért: kértem a labdát, behozták, kb bokáig süppedtem benne. Szeirntem soha nem volt még felfújva. Hát így naná, hogy mindneki visszaadja két perc után ... (pumpát vigyetek :)))) a szülőszék alapból nem tudom, mi, itt egy vécé alakú műanyag majdnemkör volt, amire rá lehetett ülni, de én egy fájás után már dobtam hátra magam rajta, és nagyon nem esett jól. Kb ennyi.
Eda a legtöbb orvosnál bármikor kérhető, és ő maga adja be, ez a Péterfy erőssége. (nem kell anesztesre várni vagy előre szólni, hogy nem fogod bírni.) Persze mondhatja, hogy most már mindjárt megvan a gyerek, és már késő.
Ha az orvosom infoi valósak voltak (ezt már hónapokkal ezelőtt kérdeztem itt párszor, de sose válaszolt rá senki), akkor a kórházban rutin, hogy a lepény leválásához oxitocint adnak (akkro is, ha addig nem kaptál), eleve beraknak egy kanült a karba, hogy hátha majd kell, és a lepény után van műszeres kaparás mindig. (és alig várom, hogy végre valaki megcáfoljon már!!!!! :)

Szoptatás ügyben én az összes csecsemőst megkértem egyszer-kétszer, hogy segítsen, így gyakorlatilag mindig votl segítségem, és mégis véresre harapta a gyerek a mellem. Ezt nagy mázli kell, hogy elkerülje az anyuka. Vigyetek be bimbóvédőt. Akkor az volt a trend, hogy harmadik nap engednek haza, ami kegyetlenség, mert az átlagnak akkorra lövell be a teje. Dinnyényi mellekkel és teljesen belesimult mellbimbókkal küldtek haza, zokogtam, hogy ezt nem tudja agyerek bekapni. A védőnőnek köszönhetem, hogy nem lett rossz vége a történetnek (ami a szopit illeti), és ő javasolta a bimbóvédőt, ami valami bimbószerűt csinált legalább, míg annyira le nem szívta a gyerek, hogy már a mellbimbó is előkerült a lufiból.

Ami azt illeti, nem nagyon mondták el a rendszert, hogy mikor lehet ott a baba, ezt pontosan meg kell kérdezni. Én hajlnalban kerültem be a szobába, akkor nem volt velem a gyerek, reggel megkaptam, egész nap velem volt, kilenckor elvitték fürdetni este, elhelyezkedtem, hogy 48 óra után végre alszom, erre visszahozták, hogy akkor tizenegyig kint vannak a babák. Én meg nem értettem, hogy most mit akarnak tőlem, már magamnál se voltam a fáradtságtól. Aztán meg elvitték egész éjszakára, ha jól láttam, mindenkitől. De nem tudom, mert az utána lévő két éjszaka meg mindig velem volt éjjel., csak fürdetni vitték el.

Remélem, segítettem :)
pacsuli

Sziasztok!

Szonja: igen, én vagyok a karácsonyi :) Dec. 22. egész pontosan.

De reménykedtem egy kicsit, hogy előb jön. Nagyon nehéz már a pocakom, hatalmas a picikém... De tegnap a doki azt jósolta, hogy minimum 2 hét még. Kibírjuk! Remélem akkor hétfőn vagy pénteken jön a babóm. Bár szerencsére eddig csak 2 dokiról olvastam nagatívakat a Péterfyből. Mindenesetre köszönöm a szurkolást lányok!

Eszti: Gratulálok az ikerekhez, és kívánok hozzájuk sok türelmet és kitartást! Nem lehet könnyű így a vége felé közeledve. Akkor te is a 18. kerületbe jársz a Zsiraihoz keddenként?

Pacsuli: Nagyon köszönöm a részletes beszámolót! Nagyon remélem, hogy az orvosodnak nem volt igaza kaparásügyben. Annak idején én a kisfiamnál arra sem bírtam rávenni a csecsemősöket, hogy segítsenek a szoptatásnál, ill. fejésnél. Úgyhogy nekem már az is nagy dolog, hogy itt hajlandóak segíteni. Remélem nekem nagyobb szerencsém lesz velük, mint neked volt. Mindenesetre bepakolokom a bimbóvédőt is :) Annak én csak örülnék, ha éjjel is velem lehetne a baba. Lehet, hogy csak megfigyelni vitték el tőled első éjszaka, vagy csak azért, mert fáradt voltál.
Köszönöm az infókat!

Bea
beubaba

Sziasztok!

Hát valóban nem könnyű, már most 28 hetesen úgy nézek ki, mint egy min. 42hetes "szinglibabás" kismama.

Bea: igen én is a 18.kerületbe járok a dokihoz, és itt is lakom a kerületben.

Adrienne: köszi az infot. Amikor az elején megkérdeztem, hogy vállal-e, nem mondott egy szót sem anyagiakról, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek Benneteket. Nem tudod, hogy mennyi nála a magánrendelés?

Köszönöm!
teszti

Teszti!
Én 8000 Ft-ot fizettem. Nem ismerem az ikres árakat, lehet hogy a terhesrendelésnél nincs különbség, nem tudom. :)

Az a durva, hogy én meg úgy nézek ki, mint aki (legalább hármas) ikreket vár, pedig sajnos csak egyedül van a pocaklakóm! :D
Vendég

Adrienne!
A 8ezer nem is sok, én anno 3 éve fizettem ennyit a Szabolcs utcában a fogadott orvosomnak. (Bár ne tettem volna...)

Mi nagyon örülünk, hogy ikrek, de hidd el, sokkal nehezebb, mint egy egyes terhesség. Nagyobb a magzatok és az anya számára is a rizikó, de bízom benne, hogy nem lesz semmi baj velük!
teszti

Teszti!
Csak nem a Véghez jártál??? :)
Tudom, hogy mindenki számára nagyobb a rizikó ikerterhességben, de biztosan nem lesz semmi problémátok, nagyon jó kezekben is vagytok, és különben is, nem történhet már semmi rossz! :D Te nem jössz a dec.1-i előadásra a Péterfybe? Olyan jó lenne összefutni!
Vendég

Sziasztok!
Jó, hogy összejött itt egy kisebb banda....

Beus, kicsit irigykedem, mert már a végén jársz. Meg kell mondjam, hogy most nagyobb is a pocakom, mint első gyereknél, meg nyűgösebben is viselem. Persze akkor azt csináltam amit akartam: ha elfáradtam leültem stb., most meg azért nem úgy van. Néha olyan jó lenne hátra dobni, vagy lecsatolni. Apát szoktam kérdezni, hogy hogy bírja ezt a pocakot. Mert ő még az elsőnél elkezdett velem szolidaritani és azóta úgy maradt :D Egyébként meg mit lehet tudni, mikor bújik ki. Jó, tudom, a dokik gyakorlottak, de a babók meg lehetnek tréfásak :D

Adrienn! Méghogy hármas ikrek? És akkor mi van? Nem támogatom, hogy a terhesek körében is divat legyen a topmodellség. És Te meg csak vigyázz szépen magadra, az egészségedre, az a legfontosabb. Én 5 kilót gyarapodtam, de ez nem az én érdemem, alkati kérdés, pedig eszem mindent, akkor amikor megkívánom. De állandóan izguluk, hogy a gyereknek vajon jut-e elég, a korának megfelelően fejlődik-e, eléri-e a súlya azt amit kell. Az ultrahangon az az első kérdésem, hogy a korának megfelelő-e a súlya.

Eszti! Gratulálok én is az ikrekhez. Biztos nehezebb Neked, és ha kibújnak, se lesz egyszerű. De amikor majd négy kis kéz csimpaszkodik a nyakadba, az kárpótol mindenért.

Várom már a dec. 1-t! Eszti, Te is elgurulsz velünk?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienn! Én a Vajdához jártam, mert ő kezelt korábban is, mert nem jött össze a baba. Aztán túl lettem kezelve, így kényszerszünet következett, adott gyógyszer, de nem jött meg. Visszamentem hozzá, mondta, hogy csináljak egy tesztet, ami épp hogy kimutatta a terhességet, olyan fiatal volt - kb. 4 hetes. MÁr akkor közölte a tarifát (8 ezer a terhesgondozás 2-3 hetente, 80 ezer a szülés). Aztán úgy kellett már a végén - a 41.héten - rábeszélni, hogy csináljon valamit, mert a gyerek bazi jól érzi magát, nem akar kibújni. CSinált magzavízvizsgálatot, befektetett a kórházba és 2006.11.10-én megindította a szülést. Mondanom sem kell, letojta a fejemet végig, reggel 7-től du 2-ig talán 2x, ha benézett. Majd du. 2-től jöttek a tolófájások, úgy nyomta a hasamat, hogy tiszta véraláfutás lett, mire mondta az ügyeletes doki (dr Bátorfy - azt hiszem), hogy császározzuk meg, mert baj lesz. Így született meg a 4100 grammos kisfiam.
Nehezen gyógyult a varrat, így párszor vissza kellett mennem hozzá, otthon a gyerek apával, én egyedül a kórházban és képes volt 1,5 órát váratni, ami után még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy megnézze a sebemet. Ezek után már a 6 hetes kontrollra nem mentem vissza hozzá. Ezért bánom, hogy megadtam neki, amit kért, mert most már útolag látom, hogy egy pénzéhes.

Nem hiszem, hogy megyek dec.1-én, mert a bkv-t ha lehet kerülöm, kocsival meg már nem szívesen megyek ilyen messzire. Így a "vége felé" már elég parás vagyok. De azért remélem megírjátok, hogy milyen volt. Meg 1-én van randim a Zsiraival is.

Szonja! KÖszönjük a gratulációkat! Én is nyűgösebb vagyok, mint az elsőnél, bár nem hiszem, hogy csak amiatt, hogy ketten vannak. Visszereim lettek, cukros lettem, egész nap aludnék, ....
teszti

Eszti! Ez elég gáz!!! Amúgy én a Vajdát nem ismerem, a Bátorfi doktorról meg csak legekben tudok beszélni. :)
Szonja! Én is várom az 1.-ét! :) Jó lesz összefutni! :)
Én most tartok + 2-3 kg-nál (ez naponta változik, mert kissé elkezdtem vizesedni), de sajnos eredetileg is van rengeteg feleslegem...
A nyűgösséget és fáradékonyságot akkor én már nem ecsetelem, ahogy olvasom, pontosan tudjátok, hogy mit érzek én is! :D
Vendég

Sziasztok!
Igen, ez a bkv-s dolog (mert oda azzal mennék) engem is zavar egy kicsit, nem lenne jó most egy kis influ. Szájmaszkban, meg gumikesztyűben olyan gáz az utcára kimenni, nem?

Hát Eszti, azért összejött neked. Mondjuk az elsővel nekem nem volt semmi gondom, csak a 32. héttől kellett pihennem, feküdnöm, mert kinyílt a méhszájam: nagytakarítottam egyet... :oops:

Most azért sok izgalom volt: másfél hónapig egész álló nap émelyegtek, puffadtam, úgy éreztem egy labda van a gyomromba. Enni nem tudta, fogytam. Ennek vége lett, elkezdtem vérezgetni. Majd a 20. héttől fenyegető vetélés miatt (a méhlepény nagyon lennt tapadt meg) feküdnöm kellett, emelni nem emelhettem. 6 hétig szinte csak a wc-re keltem fel. Anyu volt a gyerekkel, főzött, mosott, takarított, meg engem is kiszolgált. A férjem melózott, majd ami még itthon maradt, csinálta... Lelkileg nagyon megviselt, amikor a gyerekem mondogatta, hogy anya gyere ide, meg oda és én nem mehettem.De a gyerekek olyan aranyosak, megértenek mindent. Egy idő után jött, vigasztalt, gyógypuszikat adott, meg mesélte úton-útfélen, hogy anya beteg és nem kelhet fel. Megviselt, hogy nem tudtam ellátni a családomat, sőt még kolonc voltam a nyakukon...

Most már mocoroghatok kicsit. Azért a nagytakarítást hanyagolom...így karácsony előtt. Mindegy, úgyse attól lesz szép a karácsony, hogy tiszta-e az ablak. Azt az időt, amit mocoroghatok, inkább a gyerekkel töltöm, meg próbálok kisebb dolgokat megcsinálni, hogy segítsek valamit én is. De ha érzem, hogy fáradok, irány az ágy, mert hát ugye ott az a kis bébi a pocakba, és rá is vigyázni kell. Szegénykém, még alig nagyobb, több, mint egy kilós kenyér. Igaz, a rugásaiból nem ezt érzem :D De jó lenne, ha minnél több időt lenne még benn.

Ha orvoshoz megyek, vagy pl. majd elsején, akkor egész nap pihenek, nehogy baj legyen. De nagyon el szeretnék menni 1-én, hogy lássam, hol szülök, hogy megnyugodjak lelkileg, mert már emiatt nem tudok sokszor aludni.
Persze semmit nem tudnék megcsinálni a családom nélkül, akiknek nagyon sokat köszönhetek.

Na a fáradékonyságot hagyjuk. Ti értitek...

Na lányok, kitartás, mindenért kárpótol majd az a kis szuszogó, fini illatú, puha kis bébi...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nagyon jó ez a társaság....tök jó dolgokat tud meg az ember...:-)
szeretek itt olvasgatni csajok...:-)
eldöntöttem,nem választok orvost,sajnos az anyagiak nekem is közrejátszanak.....egyébként én Anga-Kis Balázshoz járok terhesgondozásra,vagyis mégcsak kétszer voltam...:-)
de kedves....
mi dec.16-án megyünk az AFP-re.
megtudja mondani nekem valaki,hogy az mi?!mit szűrnek vele?!
én olyan tudatlan vagyok.....első picurka és most vagyunk a 13.hétben.... :roll:
köszönök minden válszt és segítséget.... :oops:
angel85

Háát, Szonja, Neked sem könnyű, az biztos! De ne keseregj, szerencsére van segítséged, és biztosan szívesen is teszik! :) És azt a kis időt meg csak kihúzzuk már, hiszen már csak 2 hónap van addig! :)
Nekem nincs segítségem, sajnos a szüleim nem élnek, a párom szülei pedig csak addig a kérdésig jutottak el, hogy: "Hová teszed (!!!) a gyereket, amíg bennt leszel a kórházban???" Ebből gondolom mindenki számára kiderül, hogy ők nem igazán kívánják kivenni a részüket ebből a dologból.... Nna, nem mintha bánnám! :)
Fel voltunk/vagyunk erre készülve, mert Zaránd születésekor sem voltak túl aktívak, hogy finoman fogalmazzak....
Szóval, mindenkinek megvan a maga "keresztje", és ahogyan elnézem, senkinek sem könnyű...
Vendég

Sziasztok!
Angel!
A nyitott gerincet vizsgálják az AFP-vel. Meg a 18. heti ultrahanggal. 2,5 MoM felett gázos az eredmény. De nekem az első gyerekekkel 2,0 volt, és az is valami határérték volt, úgyhogy 2x kellett menni uh-ra. Én mentem 3x. Úgy voltam vele, inkább hárman mondják, hogy nincs baj. Nem is volt. De egyébként hallottam olyat, hogy nem annyira megbízható. Ezért van valami kombinált teszt, de az fizetős és nem is olcsó.

Adrienn!
Hát igen, igazad van, mindenkinek van baja elég. Olyan nincs, hogy ne lenne semmi, csak a filmekben szerintem. Aztán van mindenkinek rossz napja, meg jó is. A rossz napon meg az ember mindent jobban felvesz. Én mindig úgy próbálok túljutni a nehézségeken, hogy 3 hét múlva már nem is emlékszem rá. A terhességgel járó rossz dolgokkal is igyekszem így tenni. Elvégre a szülési fájásokra se emlékszem már (úgyhogy van bennem para rendesen). Persze, most könnyen beszélek, jó napon van ... :wink:

Hát ha ilyenek a nagyszülők, biztos jobban is jársz nélkülük. Majd,ha mész szülni, a fiúk csinálnak pasis programokat. Biztos jól el lesznek.
Nekem anyósom is nagyon sokat segít, és tesómékra is számíthatok. Neked/férjednek nincs testvére?

Hát igen, ezt a két hónapot, már fél lábbal is kibírjuk :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok Kismamák! :)

Már régóta olvasgatom a fórumot. Elvileg én jövő hét vasárnapra vagyok kiírva a picurommal, és itt fogok szülni. Tegnap olvastam az ÁNTSZ oldalán, hogy itt is látogatási tilalom van. Nem tudjátok, hogy mennyire veszik ezt komolyan egy papás szülésnél? Én remélem azért legalább a szülésre bejöhet a kispapa.
Olvastam, hogy sokan mentek a dec. 1.-i előadásra. Szerintetek így is megtartják?
skiki12

Szia Skiki!
Én holnap megyek be UH-ra, majd rákérdezek. Kinél fogsz szülni? Te is jönnél az előadásra? :)
Vendég

Szia Adrienne!

Én Győry doktornál fogok szülni, akiről csak jókat tudok mondani. Az előadást azt már kihagyom. Elég nehéz már a mozgás. :) Csak gondoltam szólok nektek, hogy azért kérdezzetek rá, hogy meg lesz-e egyáltalán tartva, mivel mi a párommal eléggé elkeseredtünk emiatt a látogatási tilalom miatt. :cry:
skiki12

Sziasztok!

Örülök, hogy ennyire friss ez a topic.
Én még csak tájékozódni szeretnék, kit ajánlanátok dokinak a Péterfyben. Az első babámat az I. sz. Nőin szültem, nem is volt vele semmi gond, de a Péterfy sokkal közelebb van, így könnyebb lenne a férjemnek engem látogatni akár gyerekkel, vagy kevesebb időre kellene a fiunkat valakire rábízni. No, meg ha már itthon leszek szülés előtt, sem kell messzire utazni az egyre sűrűsödő vizsgálatokra.
Még nem vagyok terhes, de szeretnék dokit választani. A szakértelmen és az emberségen túl fontos szempont az idő tényező, hogy ne kelljen órákat várni, csak amikor muszáj. Ezért ha kell, járok magánrendelésre is.
Köszi előre is:
nem tudom, most ír-e végül is aláírást, úgyhogy: Reus
ui: bocsi, le van már ez-az írva, de nincs most időm végigolvasni.
reus

Szia Reus!
Területileg ide tartozol? Mert majd ha lesz pár szabad perced, olvass vissza :cry: úgy tűnik a Péterffyben felütötte a fejét az az őrület, hogy a területileg ide tartozókat látják el. Úgy tűnik, hogy akik még megkezdték itt a terhesgondozást, az szülhet itt, de írt már ide olyan kb. két hete, akit elhajtottak. Egyébként ahányan vagyunk és akárhány embertől kérdeztük, nem volt két egyforma infó erről.

Persze az is lehet, hogy mire terhes leszel, lekerül napirendről ez az elmebeteg ötlet. Vagy lehet, hogy a doki, ha elmész a magánrendelésre, megoldja. Mert valljuk meg őszintén, elég nehéz elképzelni, hogy valamennyi doki csak a kórház teröletéhez tartozó betegeket fogja fogadni a magánrendelésén... ugye érted, mit akarok ezzel mondani.

Én személy szerint a Kia-hoz járok. 6x vagy 7x voltam nála, szimpatikus (az elsőt a Sote II.-n szültem). De majd a szülés lesz a puding próbája. Itt a neten nem találtam róla negatív véleményt. Persze ez jelentheti azt is, hogy az nem írt, akinek gondja volt vele. Tőlem az elmúlt két hónapban két kismama is kérte a telefonszámát: mindkettő ebbe a kórházba szült, de más dokinál (ne kérdezd, hogy kik, nem nagyon emlékszem). És állítólag a Kia többet volt benn velük, mint a saját dokijuk. Úgyhogy, most átmentek hozzá.

Hát most ennyi jutott hirtelen eszembe.

Adrienn!
Te mindenképpen mész az előadésra? Én egy kicsit most meginogtam az influenza miatt. Lehet, hogy jobb is lenne, ha elmaradna, és majd ha kicsit csendesült, akkor megtartanák. Mindegy, ha tudsz valamit, írj!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Skiki!
Sajnálom, hogy közbejött ez a látogatási tilalom, de szerintem kérdezz rá nyugodtan az orvosodra, mondd meg neki, hogy Ti nagyon szeretnétek, ha bennt lehetne a kispapa. Szerintem menni fog! :) Drukkolok! :)
Majd írj, hogy milyen volt a szülés utáni ellátás, csecsemősök, stb...
Reus!
Üdv. itt! :) Remélem sikerrel jársz! :)
Vendég

Köszi, sziasztok!
Jaja, tudom én, hogy sok infót rejthet még ez a topic, ha visszafele olvasok, de nem nagyon van rá időm. Majd szépen adagonként.
Területileg abszolút a Péterfybe tartozom. A múltkor dokit ajánlottak, és nem kórházat választottam, azért nem ide jöttem. Most átgondoltam, és nagyon jó lenne, hogy öt perc séta alatt elérjük a kórházat.
Szóval egy javaslat: Kia.
Jöhetnek ellenjavaslatok is.
Köszi, még egyszer!
Reus
reus

Sziasztok!

Elveszett bárányka jelentkezem!

Mi jól vagyunk! Babám elmúlt 2 hónapos, és áldott jó kisbaba! Nincs hasfájás, és éjszakázás(1-2 kivéve)! Egyedül szopi gondok voltak, a 2 mellgyulladás miatt, de talán az is a múlté, majd meglátjuk!

Egy jó tanács nektek, mellszívót vigyetek a kórházba, és ha azt mondják ne szívjátok,akkor is tegyétek meg! Pacsulival ellentétben nekem rossz vége lett a dinnyényi cicinek....

Újaknak csak ajánlani tudom a kórházat, és persze a dokimat és szülésznőmet! Én mindenkivel meg voltam elégedve abban a négy és fél napban amit a kórházban töltöttem!

Alapítványi szobában voltam ezt is csak tudom ajánlani, mert a wc ott van bent és nem a folyosó végére kell kimenni. Ez nekem nagyon jól jött az első két napban amikor menni sem bírtam, pedig természetes úton szültem.

Szülésnél edát kérjetek mert isteni találmány, szerintem nem kell feltétlen nagy magyar anyának lenni és megpusztulni a fájdalomba!
Műszeres befejezés: hát én edás voltam semmit nem éreztem és a boldogságtól azt sem tudom mit csinált a dokim, de mintha rémlene valami....
Nekem amúgy fantasztikus szülésem volt elejétől a végéig!! Pedig indították.

Egy biztos ha bármi problémátok van, menjetek és kérjetek segítséget, adni fognak!

reus: doki: dr Kia

Kép
kata05

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:18-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, küldök majd privit!!! Szülésznőm Keserű Ági volt! Nagyszerű ember, és nagyon jó szülésznő!! De én Farkas Adriennről is csak jót hallottam!!

Kép
kata05

Kata!
Előre is köszönöm!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szia Adrienn!
Megtudtál ma valamit a holnapi előadásról?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Bocsi, itt vagyok még, csak nincs sok időm írni.

Kata! Gratulálok a babához!

Én azért reménykedem, hogy megtartják holnap az előadást, mert nagyon szeretném látni a szülőszobákat, kórtermeket még szülés előtt. A halasztást pedig ki tudja, megérnénk-e egyben... Bár most épp úgy érzem, bent akar még maradni, de ez a megérzés folyton változik :)

Mindenesetre ha lesz, mi ott leszünk holnap!

Bea
beubaba

Sziasztok Lányok!
Sajnos nem tudtam meg semmit, nem volt sok lehetőségem érdeklődni, mert a fiam úgy üvöltött végig (álmos volt és hisztis), hogy az orvosom szinte a saját hangját sem hallotta... Holnap 9-körül megpróbálom felhívni azt a számot, ami a tanfolyam kiíráson van (Cser Katalin), és ha megtudok valami konkrétat, akkor írok.
Ne haragudjatok, de nem volt egyszerű így a mai napom, ennyire még sohasem volt hisztis ez a lurkó!
Vendég

Sziasztok!

Hoppá! Azt olvastam, hogy lehet alapítványi szobát választani, ha fizet az ember lánya, de arra nem számítottam, hogy máskülönben mehetek a folyosóra wc-re. Jó, a Női Klinikán is voltunk nyolcan egy wc-re, de az a szobából nyílt.
És mi a biztosíték, hogy ilyen alapítványi szobába kerülsz? Úgy értem, befizetem a lóvét - teszem azt - két hónappal szülés előtt, és amikor odakerülök minden hely foglalt? És mennyi az annyi?
Ehhez a dr. Kiahoz magánrendelésre járt valamelyikőtök? Merre van a magánrendelője?
Nekem császár volt az első, úgyhogy a másik témához nem tudok hozzászólni, de az egész nap síró, üvöltő gyerekről van tapasztalatom, részvétem! Nem is tudom, mi lesz, ha a második is ilyen nyűgös lesz. :) De nem szaladok elébe a témának, mire én odáig eljutok, egyedül írogathatok majd itt, Ti mindannyian otthon babáztok majd boldogan. :)
reus

Reus!
Én úgy tudom, hogy a Kia dr. magánrendelője a II. kerület, Horváth u.-ban van, de várjunk meg Valakit, aki konkrétan tudja! :)
Nekem is császár volt az első, így a Péterfyben minden bizonnyal a második is az lesz (állítólag itt nem engedik császár után a hüvelyi szülést). Mondjuk nekem azt mondta a dokim, hogy megpróbálhatom, ha akarom. Én meg nem tudom, hogy akarom-e, mert így is, úgy is baromira félek a szüléstől. :P
Vendég

Nna, rákerestem, úgy látom, itt találsz infót Dr. Kia elérhetőségéről:
http://www.hungarocenter.com/egeszseg/s ... ogyogyasz/
Magánrendelés: Budapest, II.ker. Horvát u. 28. Fsz.1. (InterMed Orvosi Rendelő)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:19-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Nekem egész terhesség alatt van ilyen fájásom, sajnos... :( Én magnerot-ot szedek rá (mert a cukrom miatt nem szedhetek magne B6-ot, amúgy azt szokták ilyenkor adni)... Néha segít...
Néha nekem is van olyan érzésem, mintha le akarna szakadni a hasam, és előtte-utána meg ez a mensi szerű fájdalom... Nem szoktam szeretni... Próbálj meg pihenni, lehet, hogy hirtelen kezdted el az aktívkodást. Pihenj, ez is sokat segít nekem is, ha be tudok iktatni némi pihenést...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:20-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok, szép (szebb) napot Mindenkinek!
Szonja! Remélem mára sikerült kipihenni magad, és a magnézium is segített! :) Tényleg a fáradtság is tud ilyet okozni, vigyázz magadra!
Nagyon esik az eső nálunk, nem is tudom, hogy ha lesz is előadás, hogy el tudok-e indulni, vagy nem... Nna, majd meglétjuk. Most úgy érzem magam, hogy jobban örülnék annak, ha nem lenne, mert akkor nincs lelkiismeret furdalásom, ha tényleg nem tudok menni... 9 körül jelentkezem újra! :)
Vendég

Nna, felhívtam a Cser Katalin szülésznőt, és azt mondta, hogy a Babaváró meg lesz tartva...
Ki jön/megy???
(én még mindig nem tudom...)
Vendég

Sziasztok!

Adrienn! Én mindenképp ott leszek! Nem nehéz megismerni, a férjemmel leszek, szerintem piros pulcsiban, és nem csak a pocakom nagy :oops: :)

Szonja! Remélem a pihenés segített kicsit. Ilyenkor a vége felé már mindentől tud fájni a pocak. És bizony gyerek mellett nehéz pihenni. Engem is mindig akkor ugráltat meg a legjobban a kicsi, mikor a legfáradtabb vagyok.

Most voltam a doki bácsinál, már ő is nagyon mondogatja, hogy jó lenne, ha megszülnék. De most meg a babóm nem adja semmi jelét, hogy egyetértene. Én meg nem is tudom, mit szeretnék... nehezen bírom már, de holnapra még színházjegyünk van, szombaton meg mikuláselőadás...

Skiki! Megkérdeztem a dokit, tegnap még bemehettek az apák. Azt mondta, ezt azért engedni szokták.

Bea
beubaba

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:21-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Könnyen lelkesedem, ha van aki elvigyen és le tudom passzolni a kicsit is:-) Azért könnyebb dolgom van így, mint nektek bkv-val.

A bőrönd már napok óta ott lapul a kocsiban, hétvégén rámijesztettek a fronttal. Mondjuk voltak is jóslófájásaim miatta szombaton órákon át...
beubaba

Sziasztok!

Én is a Péterfyben fogok szülni. bár területileg nem oda tartozom, de a dokim kórházbéli (Dr. Asbóth).
Én rákérdeztem, hogy ilyenkor mi van, és azt mondta, hogy a szigorítás a szülő nőket nem érinti (egyelőre), már ha a fogadott dokid ott praktizál, csak a műtéti beavatkozással járó betegeket (vakbél, mandula mittudomén)

A szülésfelkészítőről érdeklődtem volna, hogy megtartják-e vajh'?

adrienne, a francba, én is abban reménykedtem, hogy elmarad...
tegnap oltattam be magam a h1n1 vakcinával és nem igazán akarnék 2 hétig sehova sem menni, ha nem muszáj, de így meg beindult a lelkiismeret furdalás, hogy kihagyom...
De semmi kedvem benyalni a BKV-n vagy ne adj isten ott valami betegséget.
A novemberi előadáson is vagy 80-an voltunk az apukákkal együtt!
Hátul ültem, megszámoltam :)

Szonja, az előző szülésfelkészítőn engem meggyőzött a doki az EDÁ-ról!
Azt mondta, hogy a legdurvább mellékhatás az lehet, ha kicsit túl csúszik a tű, hogy el kezd szivárogni a gerincvelő, aminek hatására szülés után megfájdul a fejed, de ennyi! Fejfájás.
Nem bénulsz le meg hasonló badarságok.
A szülés ugyan kicsit hosszabbodik EDA hatására, de türelmet és lazaságot ad az, hogy nem fájsz.
Sokkal stresszmentesebb az egész.
Ne parázz tőle. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok!
Én nem mentem :( Nem bánom, hogy nem indultam el, mert nem vagyok túl jól... Nna, majd kipihenem én is magam!
Bea! Ha Te voltál, akkor mesélnél Nekünk???
Kattkat! Te mikor fogsz szülni???
Vendég

adrienne, február 11. körül.
Így még két Babavárón ott tudok lenni, de egyen biztos :)
Mi a baj amúgy?
Pocakfájás?

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem általában fáj a pocakom... :( Van, hogy kicsit, van, hogy jobban... Meg ma a gyereket sem tudtam hová tenni... :(
Bocsi, az előbb nem láttam a vonalzódat.
Engem a mostani és a januári előadás érdekelt, eddig nem is voltam, erre sem mentem (pedig nagyon kellett volna), remélem a januárin ott leszek! :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:22-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Engem a szoptatás miatt érdekelt volna a csecsemősök "bemutatkozása"... Nna, mindegy, így jártam... :(
A januári előadás meg a császárról fog szólni, és még az is előfordulhat, hogy az én doktorbácsim fogja taratni, de mondjuk valószínűbb, hogy a Végh... :P Mindegy, érdekel a dolog, mert én császáros leszek...
Vendég

A múltkori felkészítőn elzarándokoltunk a szülőszobákra is.
Az egyik rendkívül barátságos volt a kórház zöld színű csempéivel a falon, meg a neon lámpákkal, de a másik kettő, kicsit otthonosabb.
Tapétás, kis képek a falon, színes függöny, bordásfal :) ez a nagy bazi felfújható laszti, amin lehet vajúdni. Kb. ennyi.
Hogy mit vigyél a babának, arról meg az van mindenhol kiplakátozva a szülészeten, ultrahangon, hogy minimum 8db eldobható pelus/nap, 2db textil p./nap, popsitörlő, hazamenős cucc.
Amúgy a gyerek kizárólag kórházi cuccban lehet, amíg bent vagytok.
De ha ezeket már tudod, akkor bocs. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok LÁnyok!

Érdekelne, hogy mi a véleményetek a h1n1 oltásról? Ti beoltatjátok magatokat? Én nagyon nem tudom, hogy mitévő legyek - mégis csak kettő baba lakik a pocakomban: a körzeti orvosom és a nőgyógyász sem javasolja. Ők azt mondják, hogy mivel terheseken nem végeztek előzetes vizsgálatokat, nem tanácsolják nyugodt szívvel. Szerintük inkább a környezetemet kellene beoltani.

VÁrom a véleményeteket!
Eszti
teszti

Teszti!
Nem akarok mellette kampányolni, ha nem várnék babát, nem adatnám be, de így tegnap megtörtént.
Valahol egy kicsit megkönnyebbülés.
Mindent elolvastam a témában pro és kontra, mindegyik oldal hozott fel tök racionális, logikusnak tűnő érveket mellette és ellene is, én meg döntsem el...
Nos, nem végeztem orvosi egyetemet, fingom sincs kinek van igaza, de úgy döntöttem, hogy szúratok. A másik topikban, ahol jelen vagyok, lassan mindenki beadatja magának (kb 8-9-en már túl vagyunk rajta), mert para van a hírek miatt.
Persze valószínűleg nagyobb a hiszti, mert most ez a szenzáció, és minden halálesetet, akikben kimutatták a vírust, a h1n1-re fognak, még akkor is, ha amúgy 10 halálos betegségben szenvedett az illető...
Nekem a körzeti ellenezte, nem is adta be, hanem az asszisztense, a nőgyógyász azt mondta, hogy van némi kockázat, hogy mellékhatásként hőemelkedésem lesz, de ez sokkal csekélyebb mértékű, mintha elkapnám a kórt, mert akkor viszont kemény lázzal járhat és persze egyéb szövődményekkel.
Ő is azt javasolta, hogy a családtagok mindenképp oltassák be magukat, de attól még simán hazahordhatják neked a kezükön, ruhájukon stb...és hát persze te is elkaphatod bárkitől a boltban, utcán, bkv-n.
Nálam még nem alakult ki a védettség, az még 2 hét, de az egyik csaj, akinek már igen, Ő úgy nyilatkozott, hogy valahogy most már kívülállóként hallgatja a rémhíreket, kb úgy, mintha valami egzotikus vírusról lenne szó, ami mondjuk Afrikában tombol. Ebola mondjuk, amit nem valószínű, hogy benyalhatsz Mo.on.
Nekem semmi tünetem nem jelentkezett utána, se levertség, se hőemelkedés, még a szúrás helye sem fáj igazán, csak egy pindurit.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi Adrienne, Szonja az infókat!

Lehet, hogy kicsit megszállottnak tűnök ezzel az időspórolással, de azért innen BKV-val még a Horváth utca is elgondolkodtató kicsit. (Kisgyerkőc + meló + itthon is dolgozó férj mellett minden fél óra számít, nem kell mondjam.) Pláne, hogy a környék is tele van magánrendelőkkel. Dr. Ujházyról nem tudtok valamit? Neki itt van rendelője a Dembinszkyben és elvileg a Péterfyben dolgozik.
Dr. Kia amúgy ránézésre szimpi, és végül is neki tudnék ugye konkrét árakat.
Szóval az alapítványi szobákban vagy van hely, vagy nincs, ha van, befizethetsz rá. Ti fogtok?
Nemt'om, még azért kicsit bizonytalan vagyok a Péterfyvel. Nekem a szülésem olyan jó élmény volt (mármint utána a gyerekágyas öt nap), még akkor is, ha a császárnál ugye ez az időszak a durva. Lehet, hogy szerencsém volt a szobatársaimmal, vagy a Női jó hely. Jó lenne megnézni a szülőszobákat, bár igazából az engem nem annyira fog érinteni, ha császár után a második is az kell legyen. De legalább lenne egy képem.
Kicsit hülyén érzem magam, hogy itt belevelezgetek közétek, mikor nálunk még csak tervben van a baba. De ugye tőletek nyerek a legjobb infókat.
Kattkat, dr. Asbóth, akinek a rendelője a Stadionoknál van?
reus

reus, igen!

Kattkat

Kép
kattkat

Hát, én meg még nem várok babát, és pont ezért adattam be. Mert, így mire teherbe esek, már védett leszek. Persze, az is lehet, hogy addigra meg már sehol se lesz H1N1, vagy újabb mutáns lesz, ami ellen meg újabb védőoltás lesz.
Mindenesetre nekem azt mondta a dokim (illetve mától volt dokim), hogy az első trimeszterben ne, aztán lehet. Kisgyerekeknél is az egyik csodálkozik, hogy a két évesünknek beadták, a mi doktornőnk meg teljes természetességgel mondta, hogy mivel krónikus orrmandulás, ezért neki kifejezetten javallt.
Hát, a gáz, hogy mire meg lesz a kívánt mennyiségű teszt(alany), addigra már lesz sokkal felkapottabb a H1N1-nél.
És a szezonális influenza? Vagy a rubeola? Nekem anno eszembe nem jutott ezek ellen oltatni magamat, mielőtt teherbe estem volna, jó is, hogy nem tudtam, hogy pl. a 'normál' influenza is micsoda szövődményeket okozhat terheseknél, mert olyan beteg voltam a harmadik hónapban, hogy két napig az ágyból kikelni nem tudtam.
Vagy ha a bölcsiben mondjuk rózsahimlőjárvány lesz?
Nem pánikolok, csak érdekelne a véleményetek.
reus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?