Új privát üzeneted érkezett!

Neet! mosószárítógép
de akkor is olyan lett a ruha, mintha a kutya megrágta, lenyelte és kiköpte volna
arról nem is beszélve, hogy összement Kép

votiv 8)
votiv

ezzel lógok még
Kép
rákendról!

votiv 8)
votiv

még egy mosoly
Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

ma ismét megszállt az ihlet és írok gyorsan, már régen jelentkeztem. Most a 33. hétben járunk már és minden rendben.

Neet,
miattad ragadtam tollat. Ismered a Suttogó titkait? Ott az az egyik fő üzenet, hogy a csecsemő mindent megtanul, amit csinálsz vele. Ha csak a cicin aludt el mindig is, akkor ez neki a normális. Vagyis nem nagyon várható, hogy megváltozzon ez a szokása. Az író azt tanácsolja, hogy legyen egy rugalmas napirendje a picinek és az elejétől úgy bánj vele, ahogy majd később is szeretnéd. Nem ragozom tovább, hátha úgyis ismered ezeket a gondolatokat. Ha mégsem, szívesen írok még róla, ha érdekel. Nekem még nincs babám, de elég sok kisgyerek van a környezetemben és láttam pár más megoldást már, ezek tükrében is úgy gondolom, meg fogom próbálni a sajátomnál a könyvben leírt elveket. Persze majd kiderül, mennyire leszek hős a síró pici mellett, de bizakodom.

Móni
monci

Sziasztok!
Vollard!Én mikor szültem kértem fájdalomcsillapítót,de már nem adtak mert azt mondták bármikor szülhetek már...
Azért nem volt olyan "vészes" a szülés.de érdemes megkérdezni a dokidat.
Neet!
Azt próbáltad,hogy kicsit tovább ringatod a kezedben majd lerakod magad mellé?Ha mégis felriad érzi Eszti hogy ott vagy mellette és talán megnyugszik.Nálam ez bevált.Szerencsére ritkán van szükségem ilyen cselekre.
Amúgy Én is a Szt.Imrébe szültem és nagyon jó emlékeim vannak az ottani dolgozókról.
És olyan jó titeket olvasni Kép
Vera

KépKép
viranka

Neet!

A Monci által ajánlott könyvet én is ajánlom (minden kismamának). Most bújom, ismerkedem vele Európa Könyvkiadó adta ki, januárban valamikor lesz az újranyomása (nekem most könyvtári van) Sok könyvet elolvastam, de hozzám ez áll a legközelebb.

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv, Neet és többiek!
Mennyi nadrágpelust érdemes csomagolni a kórházba? Mert, ha nem kell egy egész csomagnyi, akkor kiveszek belőle, legalább azt ne kelljen cipelni! Köszi
ildi76

Helló!

Neet és Votiv, én pont ma olvasgattam olyan cikkeket, amiben azt mondják okos emberek, hogy nem jó az a nevelési módszer, hogy az elkényeztetést ki akarjuk kerülni és hagyjuk sírni a babát. És azt javasolják, hogy legyen a babó minél közelebb éjszaka is, nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de ahogy Viranka is írta sokszor állítólag a mama közelsége elég a babának, ha odaveszed magad mellé az ágyba vagy nagyon közel teszed az ágyhoz a kiságyát és akkor megnyugszik és te is tudsz aludni.

Hát ezeket olvasgattam ma, hátha segít valamit, de lehet, hogy ezt már próbáltátok.

Én viszont voltam Ultrahangon, minden rendben a babával, bár kicsit kisebb, mint kellene, de ez még belefér. 30. hetes 1267 gramm. És nagyon édi kis baba, majd teszek fel képet a profilomba és láttam a kukiját is. Kép Kép

r
ruzicsky

Ildi, én tán ha 10-et használtam el
de csak mert béndzsó voltam (még most is az vagyok)
olyan ritkán is kakilt a kiscsávó
na meg kaki után vittem fürdetni
merthogy még pelenkázni se pelenkáztam előtte életemben soha
és még párszor meg akartam lesni, hogy csinálják a nénik Kép
1ébként meg a papa bármikor be tud vinni neked utánpótlást mindenből, úgyhogy elsőre elég a minimum, aztán majd +látod, mire van még szükséged

érdekes amit írsz Monci
én nem olvastam a könyvet, és most nem is lenne rá időm, úgyhogy mesélj még, léccilécci

Isti végre elaludt
az én ágyamban! szerintem a szagom megnyugtatja
úgyhogy beteszünk majd valamit az ágyába, pl. egy viseletes pólómat
muszáj néha kicselezni, ahogy Jucus mondta ;)

votiv 8)
votiv

R, hol van már az a kép Bendegúzról? Kép
szerintem 1et értünk, na meg a Ranschburg is azt mondta, évszázados tévhit, hogy az a gyerek elkényeztetett lesz, amelyiket nem hagyják sírni
1részt mert ilyen korban nem is lehet elkényeztetni
2részt mert ettől nem kényeztetődik el a bébi, hanem sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb lesz, mert tudja hogy számíthat a szüleire, hogy biztonságban van, hogy figyelnek rá stb.
asszem ez itt a fórumon is elhangzott már

ha lehetne, én is magam mellett tartanám a kiságyat, de a párom nem egyezett bele Kép
most sincs több köztünk, mint 3 méter, de benne van egy fal is Kép
de legalább egyből meghallom ha nyüszög, és persze álmomból is azonnal felpattanok és megyek a kis csillagomhoz! (a rohanás túlzás lenne, mert éjjel ált. alig látok a fáradtságtól mikor nagy nehezen kikászálódom az ágyból)

votiv 8)
votiv

Votiv

Kép a profilomban! Kép

És azt nem tudod megcsináni, hogy te alszol a gyerekszobában? Ha a párod nem akarja a hálóban a kiságyat, akkor menj át te a gyerekszobába ha nyűgös a kicsi, bár jó ha van ott egy felnőtt ágy is, mondjuk nem ismerem a berendezéseteket, nálunk van ott is.

Meg hát az a kérdés, hogy a párod az elvek miatt nem egyezik bele, hogy egy szobában aludjatok a kicsivel, vagy azért, mert akkor ő nem tud rendesen pihenni, mert a baba felébred meg ilyesmik. Mert ha az elvek az oka, akkor nem hiszem, hogy tetszene neki ha te alszol a babával, viszont ha a másik változat, akkor ez megoldás lehet.

r
ruzicsky

Moosejaw, a vadállatias doki Szánthó volt, 3 ujjnyinál azért mert a gyerek feje nagyon lent volt már, kevés helye volt eleve. Azért hívtuk csak akkor, mert addig mindig ránk néztek, csak ott a fájások már számomra kontrollálatlanok voltak.
Vollard, én is kértem fájdalomcsillapított, de mire odaértünk, hogy az orvos bejött, már a kitolásnál voltunk. És ott már nem éreztem fájdalmat, inkább, hogy szétszakad a fejem, ha még egy másodpercig tovább kell nyomnom.
zanza

Neet,Votiv!

Soma is cici aludt el.Ez sem jó...a mamának de a gyereknek szuper!Ne izguljatok,18 évesen már nem a mi cicink kell majd nekik!Na,jó a csajok sem hozzánk fognak oda bújni!

Monci!

Kívánom,hogy meg tud majd valósítani azokat az elveket amelyeket most olvasol az említett könyvben.Amíg nem volt gyerekem,de amikor már volt is,én is hangoztattam,hogy majd én így meg úgy fogom csinálni!Aztán próbáltam és kiborulás lett a vége!És tessék ,most mi van?Francba az elvekkel,legyen úgy ahogy jó a manóvárinak!Persze normális kereteken belül.Pannát biztosan nem fogom hagyni bögni!

Jucus
20170114224602

elv
Isti még soha nem ébresztette fel/zavarta a papát, mert a 4hét alatt SOHA nem hagytam még sírni
és ez nem elég jó érv neki amellett, hogy jobb a gyereket felvenni!
noha nem is neki kellett felvennie, mert 1x nem keltettem fel emiatt. túl kegyes lennék hozzá? Kép

nem tudok racionális okot csak azt hogy makacskodik, meg azt hiszi, később nem tudjuk majd kitenni a gyereket a hálószobánkból
a gyerekszoba sajna rosszul sikerült: messze van, hideg (plussz olajradiátor ellenére is), kietlen, "rossz a kisugárzása" stb.
erre én jól megkaptam, hogy a 9 hónap alatt kellett volna erre rájönni és vmit átalakítani...
dehát hogyan lehetne előre letesztelni a gyerekszobát???

votiv 8)
votiv

Zanza, jól tippeltem
uhhh
1x engem is megvizsgált
hát marhára kellemetlen volt
egyből sírtam a dokim után

votiv 8)
votiv

Kosz Ancsi, en is az antsz-en es a babolna-n gondolkodtam. Mindkettot felhivom holnap. Mar gyujtottem nehany peldanyt az izeltlabuakbol, mire nem jo a bebieteles uveg Kép

Ildi, attol fugg, mennyit lesz melletted a bebi, mert amikor a csecsemoosztalyon van, akkor ott pelenkazzak. De ahogy Votiv is irta, apa tud bevinni.

Neet, szerintem se hagyd sirni, mar megint Votivval ertek egyet, meg Jucussal (nem veletlenul sir, nem "rontod" el, ne gondolja, hogy felesleges szolnia, mert ugysem figyel es segit senki stb.). Egyebkent tegnap meg ma delutan az enyem is nyugtalanabbul aludt, tobbszor felsirt, nem lehet, hogy valami front vagy idovaltozas van? A ugyanis csecsemok erzekenyek az ilyesmire, sajnos.

A suttogot en is olvastam, nekem is nagyon tetszett, bar sokszor ugy ereztem csak ismetli onmagat es harmadennyi papir eleg lett volna. Legalabb konnyen osszehozunk Votivnak egy kivonatot. Hetvegen megprobalom, jo? Egyebkent mar megjelent a masodik resze is, mar megvettem, de meg raerek nyarig elolvasni, mert az a tipegokhoz van Kép

Vollard, en kertem edat, de csak felig mukodott (also reszen, ugyhogy szolniuk kellett, mikor toljak, mert nekem nem tunt fel, de derektajt mar nem hatott, ugyhogy egyaltalan nem maradtam ki a "mulatsagbol") es csak harmadik szurasra sikerult beuzemelni (amitol a parom fraszt kapott es azt mondta legkozelebb nem hagyja, hogy kerjek).

Kisun, eloszor almalet, aztan almapuret kostoltunk, csak nehany kanallal. Aztan sargarepapuret, aztan sutotokot, de kitalaltam inkabb ugy csinaljuk, hogy ha mar teljesen jol megy a gyumolcs, azaz egy etkezes az lesz, akkor kezdem a fozeleket egy masik etkezesnel. Allitolag a gyumolcs konnyebben emesztheto, mint a zoldseg, azert az az elso. Es delutan nyugosebb a lany, nem olyan szivesen kanalazik, mint delelott, sot, van hogy inkabb sir, ugyhogy egyelore inkabb csak a delelottinel kostolunk(10), aztan ha ez levaltottuk gyumolcsre, akkor majd a kora delutaninal (14) kezdjuk a fozeleket, a tobbi (6, 18, 22) meg megmarad valtozatlanul. De majd konzultalok errol nalam okosabbakkal (doki, vedono).
moosejaw

Tényleg mindenkinek köszönöm a nyugtató sorokat!

Bori!
A leghálásabb mégis neked vagyok. Kimondtad a varázssót: a normális értéken belül van. Eddig ezt nem mondta senki. Csak azt nem értem, hogy ha belül van, akkor miért kell az emberre a frászt hozni azzal, hogy: hát ez kicsit kevesebb, mint az átlag.
Eleve az AFP után jön az UH. Miért nem várják meg azt, mielőtt elkezdik rémísztgetni a kismamikat. Főleg akinek első baba. Bár szerintem a többedik babásoknak is "ökölbe szorul a gyomruk" ha valami negatívat hallanak.

Neet, Votiv, Jucus, Moos!

Én személy szerint nagyon örülök, hogy továbbra is szappanoperáztok. Egyrészt bűbájosan írjátok le a csemeték mindennapjait, másrészt lesz majd miből töltekeznünk, és ötleteket merítenünk a saját picúrjaink dolgaihoz.Kép

Kép
Kép
pipocska

Votiv!

Hát ha az elvei miatt nem egyezik bele, akkor nehéz dolgod van, marad a viseltes póló az ágyába, ennél jobb nekem sem jut eszembe, hátha akkor nyugisabban alszik, bármit érdemes kipróbálni.

r
ruzicsky

Kosz Pipocs Kép Mar epp akarartam irni, hogy bocs hogy ilyen "tulkorosan" (ti. egy othossal) meg mindig itt logok es off szovegelek, de szeretek itt lenni...

Mamik, nektek meg nem tunt fel, hogy ha valaki par percnel tovabb foglalkozik a babaval, akkor a gyerkocnek olyan illata lesz, mint annak a nagymamanak/nagyneninek/baratnonek stb., aki a karjaban tartotta? Vagy csak az en lanykam ilyen parfumszarka? Kép
moosejaw

Ahogy itt olvastam a gyereksírás témában írottakat, eszembe jutott, amit egy biosz szakos kolléganőm mondott nemrég: a csecsemő növekedésének vannak olyan intenzív szakaszai, amikor a csontok nyúlása egész egyszerűen FÁJ a babának. Nem tudom mi igaz belőle, de logikusnak tűnik.

Egyénként én a suliban is azt az elvet vallom, hogy ha kezd elborulni az agyam, vagy kezdek kétségbe esni, egy kicsit megpróbálok a gyerek fejével gondolkodni. Én a szüléshez is így próbálok viszonyulni: biztosan nagyon fog fájni, de a babának még nehezebb dolga van. Nos ha én egy pár hetes kis vakarcs lennék, és a magam módján próbálnám közölni, hogy valami nem stimmel, nagyon rosszul esne, ha hagynának a sötétben nyűglődni, és biztosan nem az az érzés kerítene hatalmába, hogy mennyire jót akarnak nekem.

Az más kérdés, hogy a gyerek értelmi fejlődésének előrehaladásával egyre inkább motiválni kell az önálló cselekvéseket. Szóval ha egy gyerek 1,5-2 évesen még mindig nem tud önállóan játszani, szerintem is gáz. Persze ez csak elmélet, majd meglátjuk, a gyakorlatban hogyan működik.

Apropó ti szoktátok nézni a "Miből lesz a cserebogár?"-t a Spektrumon? Szerintem nagyon érdekes.
orsolka

Jóreggelt! Kép

A Kismamáknak sírásmentes szép napot, vigyorgó és megelégedett babákat mára (is)!

Köszönöm az üdvözleteket Kép

Nyilvánvalóan igaza van mindenkinek, aki azt írja, hogy a síró babát vegük fel, a Suttogó sem ír mást szerencsére Kép Igazad van Moosejaw, elég lett volna a harmadannyi papír, bár én eleve úgy kezdtem olvasni, hogy amerikaiaknak készült, ami nagyrészt megmagyarázza a sok ismétlést... (Gonosz vagyok...) de legalább nekünk sem kell visszaolvasni, ha egyszer szétszórtabbak vagyunk olvasásilag Kép

Én meg ma megyek a dokimhoz, jó is, tegnap óta kicsit rosszul vagyok, remélem mond valami okosat, nem a babával van baj...

KépKép
oxigen
Györköny

Oxy, remélem nincs gond! majd írd meg, mi volt

ma megint szép, nyugodt reggelre ébredtünk
piszok mázlista vagyok, hogy Isti éjjelei rendben vannak, és csak kajálni kel fel, aztán alszik is tovább
most már a lámpát se kapcsolom fel, olyan ügyesen megtalálja a cicit, nem kell a szájába nyomkodni, mint korábban
ma vagyunk 4 hetesek! bár 4 hete ilyenkor még csak 4 perces fájásaim voltak, azok is rendszertelenül Kép

Vollard, nálatok mizujs? mit jósolnak a jóslófájások? Kép

Moosejaw, tegnap láttam a kanadai szarvasokat a national geographicon, és eszembe jutottál! a fiatalabbaknak olyan puha és szőrös agancsuk volt, mintha zoknit húztak volna rá
nagyon édesek voltak!
1ébként úgy tudom, melegfront van ezerrel

ma reggel megint nevelési vita volt itthon
Papa felébresztette a lurkót a nagy reggeli csinnadrattájával - bömböltette a rádiót a fürdőben (én eleve ki nem állom ezt a fajta akusztikus környezetszennyezést) - épp 1-2 perccel miután leraktam szopi után aludni
na erre én visszavittem a gyereket az ágyra és újra elkezdtem szoptatni
erre a papa megint kijelentette, ott kellett volna hagynom az ágyban, hogy magától aludjon el, és nem tömhetem folyton, ha el akarom altatni Kép
pedig ennél jobb módszert nem tudok
1-2x előfordult már, hogy ringatástól elaludt (na de előtte nem sokkal evett is)
mit gondoltok erről? altatni vagy "aludni hagyni"? Kép

votiv 8)
votiv

Moose, anyám nagyon erősen parfümözi magát, és szegény gyerek mindig fintorog, ha felveszi
de nem szoktam rajta érezni a parfümöt utána, úgyhogy szerintem ez a Nyuszókád specialitása lehet Kép

Pipocs, kedves vagy! 1ébként nekem a nyaki redőt "nézték el" elsőre, ezért voltam én is genetikai uh-n, ahol persze rögtön kiderült, hogy minden rendben, és 1ből megnyugodtam
azért sem bántam meg, hogy el kellett mennünk, mert így a papa ott láthatta először uh-n a kisfiát Kép

votiv 8)
votiv

Moosejaw,
köszi a kaja-infót, kb. ugyanakkor esztek, mint mi. Nálunk a főzelék fogja először kiváltani az egyik étkezést, a gyümölcs még egy ideig nass lesz Kép Egyébként Dóri is szagmágnes, és ez most gonosz dolog lesz, de annyira nem szeretek "mást" szagolni rajta, hogy csak na Kép

Oxigen,
remélmem semmi gond, pihenj és vigyázz magadra, lehet, hogy neked is a front tett be!

Votiv,
pedig szerintem abszolút nem lenne gond a "kiszoktatással," főleg ha megvan a saját kis ágya, hiszen az megy vele!

vera
kisün

Votiv,
szerintem mindenképpen tedd azt, amit jónak érzel! Ha nem bírod hallgatni, hogy sír, akkor vedd fel, mert ahogy Jucus írta, óriási lelkiismeretfurdalásod lesz később. És ezt egy olyan anyuka írja, aki néha bizony szokta hagyni sírni a gyerekét (10 perc max.), de én bírom Kép

vera
kisün

Votiv,
Szerintem, ha nem alszik el a "csinnadratta" mellett, nem jobb, ha nem veszed ki a kiságyából, de mellette vagy még egy kicsit? Hátha az is elég neki a megnyugváshoz...

Amikor az unokahúgom volt kicsi, neki ez is elég volt, ha nem tudott valamilyen "akusztikai környezetszennyezéstől" (ez jó fogalmazás, tetszik, majd elmesélem a papának...Kép) megnyugodni magától.

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv: nem lehet konnyu ez a hol aludjon mizeria...meg a papa semKép
nekunk az elso hetekben nem lesz gond, mert nincs kulon szoba, de Isztambulban vagy lesz a mi halonkban a kisagy, es nyaron, ha jonnek a tobbiek akkor kicsit gaz, mert a halonkbol nyilik az egyik furdoszoba, ahol majd mindenki akar furdeni, mert ott a kad,
vagy a halo melleti szobaban berendezni a gyerekszobat, de akkor oda kell nekem egy matrac szerintemKép

a parom szerint aludjon velunk egy szobaban...
hat nem tudom
amig egyedul vagyunk aludjon velunk, aztan, ha jonnek a tobbiek helyezzem at a masik szobaba? az nem hiszem, hogy jo lenne, de ugyis meglatom eloben.

Az ELTE mar pupnak sem kell a hatamra...Kép

Kép
babarozsa

jah, es amig Te kelsz csak fel hozza, adig Te dontod el, hogy hol alszikKép

Kép
babarozsa

Helló Lányok!

Votiv!

A párod nagyon hasonlít az anyósomhoz..Kép remélem nem haragszol meg érte, hogy ezt mondom...

A párom családjában 3-an vannak fiútesók és a férjem a középső, a bátyusnak már van egy 9 hónapos kisfia és anyósomnak is az az álláspontja, hogy a gyereknek magában kell elaludnia, nem kell ringatni, meg állandóan felvenni, meg kell tanulnia önállóan ellenni, meg aludni, mert különben el lesz kényeztetve.

És akkor ő is ilyeneket csinál, hogy már épp elaludt a baba, akkor akarja babusgatni, jól felébreszti, utána meg mondja a verset a sógornőmnek, hogy miért ringatja, miért nem teszi le a kiságyba, elkényezteti stb.

És ez ráadásul úgy van, hogy épp az anyóséknál vannak, idegen helyen, otthon már legtöbbször önállóan elalszik a kissrác, de gondolom idegen helyen még nem érzi magát biztonságban és akkor nem alszik el olyan könnyen.

Úgyhogy nem lehet könnyű neked Votiv, az ilyen elvekkel is küzdeni, de ha vigasztal az a tudat, hogy én az anyósommal egy házban lakom, úgy hogy mi lakunk a felső szinten, ők meg az alsón, úgyhogy szerintem én is fogok ezzel a problémával küzdeni, mert anyósom a nap bármelyik pillanatában megjelenhet majd...

r
ruzicsky

Jó reggelt mindenkinek !

Oxi ! Jobbulást !

Én sem viselem könnyen , ha egy gyerek sír , biztosan nem fogom sírni hagyni , legalábbis most még így gondolom Kép Amit különösen nehezen viselek , amikor elakad a lélegzetük is sírás közben , bár emlékeim szerint ez később csinálják csak , ugye ? ( Sok tesóm van , de már a legkisebb is 11. )
Nálunk van külön babaszoba , nem tudom még hogy lesz megoldva . Kaptunk ajándékba babaörzőt , de lehet , hogy ez kellőképpen nem fog megnyugtatni , még nem tudom .
Légzésfigyelőtök van ? Használjátok ?

Kép
Kép
greenolive

Jár(t) valaki előadásokra, tornára?
Mik a tapasztalatok? Érdemes?

Én nem Papás, de mindenképpen segítős szülést szeretnék (ha nem jön előbb a baba, akkor az anyukám jön velem, csak ő messze lakik), neki is érdemes lenne eljönnie ezekre?

KépKép
oxigen
Györköny

Greenolive,
van légzésfigyelőnk, használom is, még szerencsére egyszer sem riasztott, de nekem nagy nagy nagy megnyugvás!
vera
kisün

Kisün !

És milyen fajta ? Márka ?

Oxi !

Én járok tornára , előadásra is . Férjem még nem volt , majd kedden elcippelem magammal a papás tornára Kép . Szerintem megéri mindkettő .

Kép
Kép
greenolive

Greenolive!
Angel Care, két tappancsos, mert arról nehezebben mászik le a babaKép. Van nekik olyan is, ami babaörző is egyben,

vera
kisün

A Karolina úton a világítástechnika után, a Bah csomópont felé van egy gyógyászati segédeszköz. Decemberben jártam ott, és az Angel Care 30.000 Ft-ra volt leárazva.

ancsipancsi

Sziasztok!
Az említett dokival kapcsolatban nekem is volt már tapasztalatom, nem volt túl szimpatikus!
Én azthiszem csak a saját dokimmal hagyom majd megvizsgáltatni magam a szülés alatt, minek is kéne, hogy más dokik is vizsgálgassanak?!

Köszi a pelenkainfót! Akkor párat kiveszek a csomagból, hogy ne legyen annyi cucc!

Nem tudom a frontok hatnak-e rám is, de 1-2 napja valami iszonyú nyűgös vagyok, minden idegesít!KépKépKép Iszonyú soknak tűnik még az a két hét (remélem nem lesz több)!

Ildi(38)
ildi76

Moos! én a bébiételes üvegben vizeletet szoktam vinni az sztk-ba Kép). (hogy honnan van? szeretem én is a bébiételt!! :D )

a vadállatias doki nevét megjegyeztem.

ancsipancsi

Érdemes megvenni a légzésfigyelőt? Meddig kell az a babának, nem jobb kölcsönözni?

Én is reménykedem, hogy csak a frontok hatnak rám így... Jöhetne már valami egységes idő, legalább egy hétig, szerintem a babák is megnyugodnának Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi mindenkinek a tippeket
a papa valóban kicsit nehéz ügy, a 3 idősebb gyerek miatt teljesen biztos benne, hogy ő áll a gyereknevelés magaslatán
emiatt van köztünk feszültség most bőven

egy apuka sajnos nem tudja igazán átérezni azt se, hogy milyen kapocs van a mama és a bébi között
9 hónapig bennem volt, természetes, hogy nekem is szükségem van arra, hogy együtt legyünk, nem csak neki

én is igénylem, hogy a szoptatásokon kívül is összebújjunk, simogassam, puszilgassam a babámat és szorosan átöleljem, hogy olyan legyen neki, mint a pocimban... napközben így aztán még együtt duhajkodunk a nagyágyban egy picit, mielőtt elalszik - és akkor se mindig viszem ki rögtön az ágyába

bezzeg ha a papa hazajön, alighogy a babó befejezte a szopit, már kérdi: vihetem?
ráadásul szopi közben is macerál, hogy ne hagyjam elaludni a gyereket, piszkáljam (pedig Istinek a saját ritmusa az, hogy megpihen/szopi közben is kell néha böfiznie, ilyenkor megáll)

nem azt mondom, hogy a legjobb lenne, ha a baba köztünk aludna - ez az első napokban jó volt, mikor még alig bírtam mozogni (+amióta megszületett, szinte folyton együtt voltunk, ezért is szörnyű lett volna, ha otthon meg azonnal "elszakítják" tőlem)
de aztán 4-5 nap után én is rájöttem, hogy jobb úgy pihenni éjszaka, ha nincs ott a bébi
meg akkor már el tudtam engedni
napközben más, hiszen szinte az ágyban élünk Kép miért ne lehetne ő is velünk? - erre jön a párom azzal, hogy mert ott meg bömböl a tévé meg a rádió és a gyerek nem tud pihenni Kép

votiv 8)
votiv

nekünk Álom Virág légzésfigyelőnk van, asszem 28 ft
betettük a matrac alá, de még egyszer sem kapcsoltam be 4 hét alatt, és szerintem már nem is fogom
de nem beszélek le senkit se róla, a haszn. utasításon is az áll: "a készülék célja a szülők megnyugtatása" Kép
úgy látszik, engem már az megnyugtatott, hogy van Kép

votiv 8)
votiv

28e, bocs

votiv 8)
votiv

a kismamatornát nagyon szerettem! végig jártam, amíg lehetett (aztán a 36. héten kinyílt a méhszájam és stopKép). a papás órára is érdemes elmenni, persze lehet vinni papa helyett segítőt is

a Szánthó doki engem akkor vizsgált meg, mikor a dokibám beutalt a H-ba, a szülést megelőző napon
mielőtt felvett, meg akart vizsgálni
de persze nekem nem "használt" (ahogya málnalevéltea sem Kép) - a méhszájam még másnap is olyan volt, mint a beton Kép

votiv 8)
votiv

Votiv: a tevetol, meg radiotol max. Te nem tudsz pihenni, legalabbis sokan mondtak, hogy a baba megoldja maganakKép
nem kell labujjhegyen jarni...

igen, szerintem nalunk is lesznek vitakKép 4 gyerek utan
pl. ilyenektol a falra maszom, hogy nem kell rendszer a gyereknek, mert akkor szabalykoveto lesz stb.
hat nem tudom, kicsi korban szerintem kell

aztan ugyis felrugja az egeszet

Votiv, nem maradt neked abbol az utero-tonikumbol? megvennem, ha lehet!

Kép
babarozsa

Sziasztok .

Új dokit és kórházat keresek.

Tudtok kicsit írni a szülészetről és orvost ajánlani,aki nem csak magánban vállal rendelést ?

Köszi Bazsarózsa
bazsarózsa

Hát nem tudom Votiv, mit lehetne tenni, mert szerintem 3 gyerek után a párodat max. akkor lehetne meggyőzni arról, hogy nem biztos, hogy ő tudja a tutit, ha valaki észérvekkel bebizonyítaná neki, hogy ez vagy az az ember, azért lett világbajnok sportoló, vagy miniszterelnök, mert kisbaba korában mindig a mama közvetlen közelében lehetett és nem piszkálta senki szopi közben. Kép

r
ruzicsky

jajj Babarózsa ez nem direkt volt, bocsi . Igy szerepelek más topicon is :-(
bazsarózsa

hát nem tudom, én azért szeretnék szabálykövető gyereket! csak még nem tudom hogy fogom megvalósítani. Kép nem szeretem az öntörvényű liberalistákat, és a gyerekemet se fogom annak nevelni. remélem ettől még normális lesz Kép

ancsipancsi

gyerekek, el se hiszem, beszéltem az igazi védőnőmmel, és halál rendes!! jövőhéten szerdán kell mennem úgyis nyaki UH-ra,de csak 5-re, úgyhogy a cégtől nem feltűnő ellógni mondjuk úgy, hogy 3-4 között odaérjek a hölgyhöz, és majdnem biztos, hogy tud fogadni. Kép nagyon rendes volt! a jövőhéten konkretizáljuk. legalább egy teher leesett a vállamról.

ancsipancsi

Baba és Bazsa!
Eddig mindig javítgattam magam, ha az utóbbit írtam, most aztán gáz lesz, ha nem veszem észre és másnak megy az üzi. Azért remélem, ki tudjátok válogatni! Kép

Akkor név nélkül:
mindenkinek köszi a hozzászólást,lett 2 oldal, mire visszaolvastam... huh.
Nem, sírni nem hagyom. Szobáink közt még nincs fal, éljen a saját építkezés meg a lóvé hiánya. KépEz most dupla öröm, velünk is van meg nem is (Eszti),mert elvileg saját szobája van, de ugye 1 légtér.
A suttogós könyvet nem ismerem, a lovas filmet se láttam..Kép
folytköv, sírás van
neet
neet

Volt olyan időszak, pár hónap 6 hónapos kora táján, amikor a lányom nem aludt el magától, ha kézben, cicin elaludt, betettem az ágyba, ahogy ágyat ért, sírt. Én bizony bemásztam a kiságyba, majd mikor mélyen aludt, kimásztam. A gyerek most este egyedül alszik el egy jóéjt puszival és a népével. Vagyis akkor erre volt szüksége, ma már nincs. És nem "romlott el" tőle. Üdv mindenkinek: Ila mama
ila_mama

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?