Új privát üzeneted érkezett!

Cory
Azt mondják számít ki melyik hónapban születik! Én decemberi vagyok, a gyerek február (max. márciusi) lesz... Zsoma valószínűleg az aug. miatt nem szereti a hideget... Kép Férjecském júliusi!
nikcsi

Nikcsi: hát akkor most már tuti, hogy télre időzítjük hármaskát Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Az időzítés nem a tuti lányra menés??? Kaptam evvel a lányra(fiúra) menésre való szeretkezést, vagy minek nevezzem, mindjárt küldöm priviben!
nikcsi

Nikcsi: köszi Kép Hátha mindkettőre bejön az időzítés Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok

MB még megvan, volt tornán, csak annyi dolga van, fő állásban havat lapától, a tenyere is teljesen ki van! Kép

A téli születés teoriát én is igazolom, én februári vagyok és én is teljesen odavagyok a télért.
Na most a gyerekem májusi lesz, akkor ő mit fog szeretni, remélem mindkettőt.Kép

Boglárka
boglarka

Bogi
Ezek szerint Anikó már meggyógyult és van torna?!
Akkor Neked most lesz "évfordulód", táblázatba +1 év... Kép
nikcsi

Halihó

Bocs az eltűnésért, legutóbb kedden volt időm olvasni a netet, azóta még azt sem... nem akarok senkit untatni a részletekkel, de eszméletlen, hogy össze tud jönni minden. Az ember napokig ténfereg (na persze már aki...) és jobb híjján mindent kitakarít, aztán pedig csőstül jön minden.

Hírek: a babám a hétfői uh szerint 1.5 kg, és ami még fontosabb: fejjel lefelé lubickol már! Még nagyobb hír: Nikcsi, beírhatod hozzánk a baba nevéhez az Alexandre-t. Ezt jól kiválasztottuk a Maxim és az Antoine közül...

Torna már kedden is volt, nem Anikó volt beteg hanem egy kolleganője, de neki kellett beugrania helyettesíteni a fekvő betegeknél. Amúgy él és virul, csak szegény párjának vitte haza a nyavaját... Kép

Cas

Én is kipróbáltam a palacsintatészta-receptedet, nálunk is nagy sikere volt (a párom kollégái körében is!). Ezúton szeretném az én, és még vagy öt pasas nevében megköszönni a recept közzétételét! Kép

Az összes feltett fotó szívetszaggató türelmetlenséget vált ki belőlem... MÁR ALIG VÁROM, HOGY NEKÜNK IS LEGYEN ILYEN!!! Találtam a neten egy oldalt, ami kiszámolja a terhességi táblázatodat, csak azt kell beírni, hogy mikor volt az utolsó havi, vagy mikorra vagy kiírva. Olyan gyönyörűen kalkulálja ki, hogy még jány százalék van hátra, hogy csak na! (Tudom, tudom, egy kicsit hibbant vagyok... Kép ) De ha valakit érdekel, a weboldal címe: www.amazingpregnancy.com/duedate
meglepibaba

MB
VÉGRE! Okés beírom!
A talin csináltunk egy táblázatot, melyben szerepel mobilszám, otthoni, és e-mailcím, ha gondolod, akkor a tiéddel is kitöltöm és úgy küldöm privátba körbe. Szóval ha küldöd ezeket, akkor privibe!
nikcsi

Sziasztok!

A képek, amiket feltettetek, nagyon édik. Olyan tünemények tudnak lenni a picik.

Laga,
voltál ma dokinál? Nagyon sokan voltak és sokat is kellett várni.

Szerintem az évszak szeretetét befolyásolja, hogy ki mikor született. Én augusztusi vagyok és a nyarat nagyon szeretem. KépKép

Eszty
26+4
eszty

Nagyon helyesek a fotók! A pocakon alvós képen kicsit mosolyogtam... Nálunk szegény Zsebi le fog gurulni... Kép

Myra
Mire föl fénymásolják le a kivonatot?!?!? Semmi közük hozzá! El tud durranni az agyam az ilyen húzásokon... Kép Na mindegy.
A Margitszigetet megbeszéltük. Kép
A képekről mail ment.

Szilvi
Hát akkor majd igyekszem az emberismeretemre hagyatkozni... Kép

Nikcsi
Pityergés: volt már hogy nálam is eltörött a mécses, amikor Zsebi semmi könyörgésre, helyezkedésre, simogatásra, böködésre nem volt hajlandó úgy elhelyezni a tappancsait a gyomromból máshova, hogy ne lássak csillagokat. Ilyenkor nem is a fájdalom az elviselhetetlen szerintem, hanem a tehetetlenség.
Reméljük a szülés környékén nem kerülünk ilyen helyzetbe...
Kiságy: a hétvégén mi is összerakjuk pelenkázóstól! Kép
Ja, és én februárban születtem, de sokkal jobban szeretem a nyarat! (Utálom a hideget...) A férjem májusi, és utálja a meleget, neki a tél a kedvence. Úgyhogy asszem az elmélet megdőlt. (Vagy csak mi vagyunk a kivétel, ami erősíti a szabályt?Kép)

Meglepi
Nagyon jó nevet találtatok! (Mondjuk nekem egyből rímel rá, hogy Dumas, de asszem attól nem lesz semmi baja nagyobb korában, hogy egy közismert francia írót juttat az emberek eszébe...)
A palacsintasikerhez pedig gratula! Kép (A Te érdemed, nem az enyém...)

Kép
Kép
Kép
cas

Most nagyon gonosz leszek, aki nem bírja, el se olvassa! Kép

Szóval nem bírtam ma tovább az édesség-hiányommal, és nekiálltam somlóit gyártani... Most kóstoltuk meg... Hát mit mondjak, nagyon jól sikerült, majd kipukkadunk! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Eszty,
voltam ma dokinál. Én voltam az elsô, aki bement!!! Te babástól voltál, és hányadik sorszámot kaptad? Amikor eljöttem, akkor kb. a 30.nál tartottak.
Egyébként kaptam hideget-meleget: olyan tré lett a 26-os vérképem, hogy azt mondta a doki, hogy ilyenkor már vért kellene kapnom. Jól beijedtem, mivel a terhesség elôrehaladtával ez még romlik. El is húztam a patikába vasért, magnéziumért.

Szed valaki magnéziumot? (már kérdeztem és Myra válaszolt is, de mi van veletek pocakosok?)

De a vércukor terhelésem kiváló lett. (legalább ez jó)

A kedden csúcsosodó édességhiányotoknak valszeg egyik kiváltója lehetett a telihold. Most fogyóhold van: hatékonyabb fogyókúra, alaposabb takarítás, könyebb tisztító kozmetikai kezelések, stb. (jaj, már megint jövök a természetgyógyászati mániámmal)

Szilvamag,
Csillaghegy? Akkor Myrával mi hárman lehet hogy egy kupacban lakunk? Bár Csillaghegy elég nagy.

Laga 26+2
laga

Sziasztok!

én is csak dönteni tudom a teóriát
én júniusi vagyok, párom augusztusi és mindketten úúúútáljuk a meleget, és imádunk sielni, fagyoskodni - bár mióta van a pocakban egy albérlő, olyan fázós vagyok, hogy csak na!

Laga!
Aradi utcában lakunk. Ti merre? Ha szoktál a parton sétálni, gyakran láthatsz / láthattál egy fekete "snacival" (kutya).

Nikcsi!
akár lehet szept. 2 is, bár én jobban örülnék a hó végének (a mi számításaink szerint 20-24)
nekem csak az este a szabadidőm, ilyenkor pótolom a napot

jó éjt
. . . vagy reggelt
mindenkinek

Szilvi
szilvamag

Laga
Én Elevitet szedek elég régóta, és még így is kezdtem a 26. heti vérvétel eredménye szerint vérszegény lenni (éppenhogycsak, de kezdtem). Most nemtom mi a helyzet, de nagy baj nem lehet...
Magnézium a keményedések ellen jó? (Nekem egyáltalán nincsenek olyanok.) Vas elég sok van az Elevitben is, no meg céklát eszem céklával (anyu nagyon finoman tudja csinálni).

Lányok
Már amúgy is érdekelt volna, de Laga érdeklődése kapcsán feldobom: ki milyen vitamint/vitaminokat szed? És mik a tapasztalatok?
(Pl. kíváncsi vagyok, hogy beleszól-e tényleg a baba méretébe a vitamin...)
Ahogy fent írtam, én Elevitet szedek, az első pár hónapban napi egyet, az utóbbi 2-ben kétnaponta egyet...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

én Folsavat szedtem és normál Béres Activált (amit egyébként is), meg a végén vasat. Lányom pedig egy nappal a kiírt előtt 3,250-vel született.

Szilvi
szilvamag

Cas: Baluval nem szedtem semmit, ő 5 nap túlhordásban 2900g-mal született.
Zsomával félidőig szedtem Elevitet, ő a 33. héten született 2280g-mal, és azt mondták, ez alapján 4-4,5kg lett volna, ha kivárja.
cory

cory
Budapest

Cas

Én a terhesség előtt pár hónappal már szedtem az Elevitet, és utánna az első 5 hónapban. A görcsök miatt pedig extra adag Magnevitalt. (napi 6-8 szemet)
Egy nődokitól hallottam, hogy nem a vitamintól lesz a baba nagy méretű, hanem esteleg a vitamin okozta nagyobb étvágy következményeként. De ez sem igazolt!
A fiam vitaminnal 2900 gr volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Én az első három hónapban semmit nem szedtem, majd a házidoki amikor ezt megtudta felírt minden nyavalyát: vas folsavval, materna, centrum, magne b6 meg még mit tudom én miket. Én ebből a vas+folsavat, a magne b6-ot, meg a maternát vettem meg, már ismerem a házidokimat, és tudom, hogy vitaminmániás. A maternától viszont elég rosszul voltam ha reggel vettem be, másrészt nem tudtam egészben lenyelni, így est egy fél tablettát szedtem. A következő terhesgondozási látogatásomon a dokinéni le is állított, hogy tök fölöslegesen szedem a vitamint, azt hagyjam abba, még jó hogy eddig is csak feleket szedtem, de a vasat szedhetem meg a magnéziumot is. Később kaptam mág több magnéziumot.
Matyi a 34. héten 2450g-mal született, szóval nem volt kicsi koraszülöttnek sem.

Viszont amikor bent voltam az egyik csajnak 5,3 kg-os gyereke született, és végig szedte az elevitet.
aranyhold

Én szorgosan szedem az Elevitet, (napi 1), pont az utolsó mensesemkor kezdtem el. De már eléggé unom, mert a gyógyszer lenyelés elég nehezemre esik, és én is félek nehogy óriás bébit kelljen szülnöm. Végülis azt mondtam inkább szenvedek, csak a picurnak ne legyen hiánya és az én szervezetem se menjen tönkre túlságosan. Bár sokszor félek, hogy amit az üdítőkre és egyebekre írnak, hogy fedezi a napi szükséglet X %-át, nehogy megártson, mert a túl sok vitamin se jó.

Boglárka 24+2
boglarka

Vitaminok
Nekem a házidokim azt mondta, hogy azért érdemes speckó kismama vitamint szedni, mert ott figyelnek arra, hogy a terhességhez és a babához szükséges arányok legyenek. Én össze is hasonlítottam a Béres Activalt az Elevittel, ha jól emlékszem ugyanazok az összetevők vannak benne, de pl. több a vas, a folsav az Elevitben. Ami meglepett, hogy a kalcium viszont kevesebb... (?)
A házidokim még azt is mondta, hogy a vitamin alapjában nem csinál nagyobb étvágyat (én nem is vettem észre magamon), bár ő azt javasolta, hogy a napom legbőségesebb étkezése után vegyem mindig be.
Bár azt el tudom képzelni, hogy a zsírban oldódó vitaminoknak igenis szükségük van tápanyagra a gyomorban, és ezért ha éhgyomorra veszi be vki akkor éhesebbnek érzi magát...
Vitamin nemcsak a babának kell, hanem nekünk is, és sajnos főleg ilyenkor télen nehéz szerintem a megfelelő mennyiséget magunkhoz venni, szóval én nagy vitaminpárti vagyok.
Az viszont igaz, hogy egy idő után én sem "kívántam" belőle a napi egyet (így kétnaponta egyre csökkentettem az adagot), bár tudom magamról, hogy a B-vitaminos vitaminkészítményeket soha nem bírtam, lehet hogy ebből is az lett sok...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Most csak bejelentkezem, szólok hogy még egyben vagyunk és a jelek szerint ez így is marad még egy ideig. Azt mondta a doki, hogy még szülésindításra sem alkalmas a méhszájam Pedig már nagyon szeretnék szülni, épp ma kicsit kiborulós napom is van ettől...
Hétfőn átnézi a régi UH eredményeimet, hogy nem számoltunk-e el valamit. De nem fog tudni mit kezdeni vele, mert mind ugyanazt az eredményt hozta ki.
De végülis attól nem tartok, hogy örökre bennmarad így vagy úgy de kijön, csak kezdek türelmetlen lenni!
Ígérem, ha történik valami, leírom milyen volt a doki! Amúgy mostanában nagyon kedves, még az eddiginél is jobban megkedveltem!
Nikcsi, Ha megírod a mailemre a számodat, akkor értesítelek majd!
Puszi mindenkinek, remélem legközelebb már Borókával írhatok:
Orbis (39+4)
orbis

Szia Orbis!
Örülök, hogy bejelentkeztél! Remélem minden oké lesz Veletek! Kitartás! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vitamin: Én is Elevitet szedek amióta tudom, hogy babát várok, és egyáltalán nem aggódom az óriásbébi kérdés miatt, szerintem ezt genetikai adottságok határozzák meg, nem valami vitamin. Épp elegen elég régóta szedik már ezt a készítményt ahhoz, hogy felfigyelhettek volna egy összefüggésre a baba mérete és a vitamin közt, ha lenne. Elevit nélkül is születtek már nagyok, és Elevit mellett is kicsik. Ezen túl pedig az a véleményem, hogy egészség-ügyben könnyen hülyíthetők vagyunk, mert nem értünk hozzá, ezért tudnak velünk megvetetni minden s###t.

Tél-téma (késői reakció): én is azok táborát erősítem akik csak messziről szeretik a telet - mondjuk szívesen elnézegetek egy hófödte hegycsúcsot egy képeslapon, midőn a Pina Colada-mat szürcsölöm a fehérkomokos tengerpaton egy pálmafa alatt miközben meleg szellő simogat... brühühűűű.... Kép Kép A legfőbb probléma az, hogy nem találtam élvezhető kinti elfoglaltságot a télben ami igazán tetszene. A hógolyóktól lefagy a kezem, síelni utálok (párom NAGY bánatára), és különben is lehetne 20 fokkal melegebb! (A hólapátoást, a közúti baleseteket és a csúszós járdákat, a förtelmesen koszos várost és kocsikat már ne is említsük...)

Orbis

Kitartás! Előbb-utóbb ki kell jönnie... vígasztaljon a tudat, hogy baba még bent tényleg nem maradt (erre emlékeztess úgy 6-7 hét múlva...). Szegény sógornőm is kínlódik már, ő Február 9.-re van kiírva, és szerintem már a másodperceket is visszaszámolja. Nehéz lehet a végén, szó szerint... gondolok rád, remélem minden rendben, könnyedén és gyorsan megy majd ezen a héten (?).
meglepibaba

Sziasztok!
Na átszerveztem a hálószobát, a fiúk (férjem és öccse) átpakolták, és most nekiálltak pelenkázót szerelni... Hát az alkatrészek már beterítenek minden négyzetcentit a padlón, remélem lesz is belőle vmi! Kép
Ami vicces, hogy a Babadiszkontban vásárolt pelenkázó dobozában belül Ikeás csomagolóanyagok is vannak...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Orbis,
kitartás! Amikor én hordtam túl a fiam, azt kérdeztem a dokimtól, hogy elôfordult-e már, hogy egy kismama így maradt terhesen? Nevetett és azt mondta, hogy nem. Na, ettôl megnyugodtam!

Vitamin: a dokim véleménye szerint ezek a kismamavitaminok csak placebók. Ami ér valamit bennük az a vas és a folsav.
Szerintem meg sokszor a placebó a leghatékonyabb alapul véve az emberi hülyeséget...
Egyébként én terhesség nélkül is nagyon vérszegény vagyok, valszeg a kiinduló állapot sem lehetett valami rózsás és utána csak romlott a helyzet.
Vilmossal Maternát szedtem és akkora étvágyat okozott a sok B vitamin, hogy fel tudtam volna falni mindent a hu˝tôbôl! Azt nem tudom, hogy volt-e valami összefüggés a születési súly (3650 gr) és eközött.

Elevit: ha terhesség elôtt is szedi az anyuka, akkor elég nagy eséllyel ikrei lesznek. Legalábbis jóval nagyobb az esély mint ha nem szedi.
Szeretnétek ikreket?

Laga 26+4
laga

Sziasztok!

Laga: mért valószínűbbek az ikrek? Lassan szeretnénk majd harmadikat, és gondolkoztam rajta, hogy elkezdem szedni az elevitet. De ha tényleg ikeresélyes lennék tőle, akkor nem!

cory

cory
Budapest

Laga!

Én előtte is szedtem!
Ez egyébként nagyon érdekes amit a placebóról mondott a dokid. Mivel én is hozzá járok és nála szültem a fiamat, nekem kiejezetten szólt a terhesség elején, hogy kezdjem el szedni az Elevitet. ??????

mucus
Tm

Ja még valami!

Ha csak placebó lenne, akkor mi köze ahhoz, hogy nagyobb esélye van az ikreknek?

mucus
Tm

Sziasztok!

Eszty
Csütörtökön írtam Neked privátban, megkaptad?

Cas
Tök elképzelem mi volt nálatok! Annyira jó, mi tegnap szóban beszéltük meg mi hogy legyen, de le kell mérni és majd a hely adottságai szerint berendezni a hálót. Kép Ez a babadiszkontos dobozban levő IKEA-s cucc elég viccesen hangzik! Kép
Ez a somlóis beszólás tényleg gonosz volt! Kép Mert, ha még egy cukrászdait emlegetnél... de a házi sütikért élek-halok?! Kép Milyen messze van az a febr. 10 Kép

Laga, Cas
Vitamin: eleinte én is attól féltem, hogy igazak lehetnek a híresztelések: óriási baby lesz. Aztán az unokatesóm is meggyőzőtt, hogy ő végig szedte és mégse lett nagy a Keresztfiam! Szóval hellyel-közzel végig szedem (úgy 80%-ba), napi 1x az elevitet, félidőtől pedig + a maltofert. Na ez utóbbival volt némi gondom, mert székrekedést okozott, pedig előtte csak híg székletem volt. Azóta több gyümit fogyasztok, így minden ok!

Szilvi
Majd az UH-k alapján pontosítani fogják a szülés várható dátumát! Kép

Orbis
Elküldtem a számom!

MB
Úgy sajnálom az olyan helyzetet, mint a Tiéd! A télben nem találtál élvezhető dolgot? Pedig annyi van! Én imádom (IMÁDNÁM) a téli sportokat! Kép

Huú, de jó lenne, ha csak az eleviten múlna, hogy ikreink legyen... Én szerettem volna, de mint kiderült mindkettőnk családjában vannak, tehát még megvan a lehetőség. KépKépKép

Nikcsi 36+4
nikcsi

Laga
Elevit - ikrek... ezt olvastad valahol? Vagy doki mondta? Nem nagyon tudom elhinni, hogy vitamintól lehetne ilyen... (???) (Főleg mert semmi extra nincs benne egy Activalhoz képest, csak mások az arányok...)
Egy doki mondta nekem egyszer, hogy sajnos ma az emberek tényleg ész nélkül szedik a vitaminokat bizonyos tünetekre, anélkül, hogy utánajárnának, hogy tényleg vitaminhiány van-e a háttérben...
Én csak azt tudom erre mondani, hogy az utóbbi években több-kevesebb rendszerességgel szedtem multivitamint, és szerencsére nem is vagyok beteges. Az első vérvétel eredményét látva azt mondta a dokim, hogy jobb a vérképem, mint az övé. Kép És a másodiknál is minden oké volt, tényleg csak a nagyon halaványan kezdődő vérszegénység érdemelt figyelmet.

Nikcsi
Kész lett a bútor, nagyon klassz! Olyan jó látni a szobánkban! Kép (Viszont a szoba többi része egy bútorraktár, szóval még nincs vége a rendezkedésnek... szegény férjem-uram már előre fogja a fejét. Kép)
Házisüti: teljesen meg vagyok értük hülyülve mostanság. Már rá se merek állni a mérlegre...

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi

valami gáz van az emil címemmel, nem felejtettem el, majd küldöm. Ma nem leszek

mucus
Tm

Cas
Ne viccelj már! Én simán ráállok a mérlegre! Ez van ezt kell szeretni! Eddig is édes szájú voltam, de mostanság egyfolytában azt ennék! Már a nutella is elfogyott, most a lekvárok következnek, aztán ha az is elfogy???
nikcsi

Sziasztok!
az első terhességemmel én is csokifüggő voltam, ami a vassal igen kellemetlen tünetekhez vezetett. Akkor átszoktam az aszalt gyümikre (a lekvár is jó),a hatása is jó és pótolja az édességhiányt.

Szilvi
szilvamag

Nálam az a baj, hogy csokit, sütit és aszalt gyümit is eszem. Az aszaltként meg sokkal többet eszem, nit friss gyümölcsként, mert olyan pici és nem telíti a gyomrom, úgyhogy vigyázni kell azzal is

Boglárka 24+4
boglarka

Nikcsi

Tudod nekem tetszene a hógolyózás, meg a síelés meg minden, ha nem lenne olyan hideg... Kép elfelejtettem elküldeni a telefonszámom a hétvégén, megírtam neked a mailt, aztán mint aki jól végezte a dolgát kikapcsoltam a gépet. Most pedig csak pislogtam, hogy hogy került egy vázlat a leveleim közé... Kép

Cas

Meg tudom érteni az örömöt! Nálunk is áll már a bölcső egy ideje, a kiságyat ezért nem tudjuk még összerakni, mert ahhoz át kellene vinni a bölcsőt a mi szobánkba és csak foglalná a helyet. (Mégis meg fog történni a közeljövőben, mert nagyon szeretném már látni!) A baba összes cucca kimosva, kifőzve és rendszerezve várja a kis lakó érkezését. Én meg minden nap csak nézegetem a babadolgokot és álmodozom... de messze van még Március vége - Április eleje!

Zabálda: rám szóltak a múlt héten a doktor úrnál, hogy fogjam vissza magam... 10 kilónál tartok a 31. hétben, és azt mondták, hogy jobb ha elkezdek odafigyelni mert ilyenkor ugrik meg igazán a mérleg, és nem egészséges túl sokat felszedni (toxémia, stb.). Én kiegyeznék úgy 12 kilóval... Cas, de rosszkor tanultam meg a palacsinta receptedet!!! Kép

Olvasta valaki Szécsi Noémi "Kismama Napló" című könyvét? Nem azt mondom, hogy irodalmi Nobel díjat érdemel, de halálra röhögtem magam rajta! Ajánlom mindenkinek akit nem zavar némi halovány trágárság, és szívesen olvassa valaki más művében a saját gondolatait... a kórházba például ideális lehet kicsit oldani a hangulatot Kép

Kérdés: anyukák! Mit tudtok a szülés utáni hajhullásról? Nektek volt? Nem volt? Meddig tart? Lehet tenni ellene?
meglepibaba

Sziasztok!
Épp szülészorvos választás előtt vagyok, júliusra várom a babámat. Sok jót hallottam Dr. Horváth Ernőről, aki a Margit kórházban dolgozik.
Sajnos a kórházról nem sokat tudok, örülnék, ha mondanátok egy-két szót, pl. milyenek a szülésznők, kérhető-e gátvédelem, rooming-in, hátny ágyas szobák vannak...
Gondolom, hogy volt már szó ezekről a topikban, de igen sok hozzászólás van, amit sajnos nincs időm mind átolvasni.

Köszi,
abessza
abessza

Melepi! Én a kismamásat nem olvastam, de most keresem a baba memoráját szintén Szécsi Noémitól. Állítólag az is hasonlóan mulatságos!

Amúgy vitamin kérdésben úgysem lehet dönteni. Attól, hogy vitamin mellett 3000g körüli babák születtek, azt senki nem tudja, hogy nélküle is ennyi lett volna, vagy csak 2000g körüli!
aranyhold

Sziasztok!

Cas,
én csak vasat és most magnéziumot szedek, semmi mást. Bencénél sem szedtem mást és 3000 grammal született 4 nappal a kiírt időpont után.

Laga,
milyen magnáziumot adott neked a doki? Én már 12 órától ott volta, tehát biztos, hogy láttalak. Egyedül voltam, most nem jött Bence. Majd csak a 30. heti uh-ra jön velem! Kép

Abessza,
én nem igazán tudok mit mondani a dokidról, nem ismerem, nem is hallottam róla. A szülésznők szerintem nagyon kedvesek és a szobák is szépek. Nem tudom konkrétan hány ágyas szobák vannak, én egy 3 ágyasban voltam. Énnekem semmi gondom nem volt a kórházban, nekem tetszett.

Eszty
27+0
eszty

Sziasztok,

vitamin: ismerős házaspár akart egy harmadik gyereket és anyuka elkezdte szedni az Elevitet előre. Ikrek lettek belőle és akkor mondta az orvosa, hogy hát igen az Elevit emeli ennek az esélyét + mindkét szülő családjában voltak ikrek. Azóta ezt nem felejtem el! (Mi nagyon kiakadtunk volna ha ikreket várnánk most.)

Eszty,
én 12.kor már nem voltam ott. 11-től van rendelés, de csak 11.20-kor kezdődött és én csak kb 10 percet voltam benn, aztán húztam haza.
UH-ra én is 25-re kaptam időpontot, de 11 órára. Próbáltam lesni a könyvben és egy Esztert láttam, aki 9-re volt írva. Te voltál az?
Magnézium: Magnerot, napi 1x1.

Szilvamag,
email priviben megy.

Mucus,
lehet, hogy változott a dokink véleménye az évek alatt?

Laga
laga

Sziasztok!

Én téli születésű vagyok, de a tavasz az évszakom. Bár a szép havas tájak is vonzanak és a téli sportok.

A védőnő nekem sem tanácsolta, hogy minden nap szedjek Elevitet, mert ő is azt állítja, hogy nagy babák születnek tőle, de én Aranyholddal értek egyet. Semmi sem támasztja alá, hogy ettől születnek nagyobbak. Egyébként én meglehetősen hanyagul kezelem a dolgot, mert amikor eszembe jut, hogy már rég szedtem, akkor bekapok egyet, vagy amikor úgy érzem, hogy az adott napon nem fogyasztottam elegendő gyümölcsöt. Emellett van otthon folsav, vas és magnézium, amit szintén rendszertelelnül szedek. Úgy gondolom, hogy a fennmaradó 3,5 hónapban elfogyasztom a már megkezdett dobozokat. Tejsav-baktériumokat szedek néhány hete rendszeresen. Ezt korábban javasolták az allergiám miatt - szerintem emésztésre is jól hat.

Van valakinek ötlete, hogy mit lehet terhesség alatt az allergiával csinálni? Sajnos nekem hetek óta teljesen bedugult az orrom és folyik. Gyógyszert nem akarok szedni, de olvastam, hogy így sem jó, mert oxigénhiányos lehet a vér és ez káros lehet a gyerekre. És amúgy is nagyon kellemetlen, mert nem érzek szagokat, csak a számon keresztül kapok levegőt, éjszaka teljesen kiszárad a szám stb.
jano74

Abessza

Az a legegyszerűbb ha megnézed a Margit Kórház szülészetének a honlapját, sokmindent megtudhatsz belőle:
www.freeweb.hu/margitkorhaz

Jano 74

Az allergiára nincs ötletem, de más okokból nekem is teljesen kiszáradt a szám reggelre. (Elhúzódó nátha, nyitott szájjal alvás...) Ami ezen segített az a párologtató volt, minden nap bekapcsolom 2 órára lefekvés előtt, így nem érzem a nyelvem egy kiszáradt csonknak reggelente. Ez megintcsak a téli időszak átka (hiába, engem nem lehet a télről meggyőzni... Kép ), a fűtéstől kiszárad a levegő. Különben a babának is jót tesz a párologtató, sok helyen írják, így nem felesleges beruházás a jövőre nézve sem. Azonban ha úgy döntessz, hogy kipróbálod, ne a bababoltokban vedd meg (kicsit előreszaladtam nemde...) mert ott drága, mi a Media Markt-ban találtunk egyet elfogadható áron. Mire vagy allergiás?
meglepibaba

Jano74,
homeopátiás bogyók allergiára? Próbáltad már? Azt tudod, hogy mire vagy allergiás?

Mi az a tejsav-baktérium? Milyen formában szeded, hol jutsz hozzá, ki mondta, stb?

Laga 26+5
laga

Eszty, köszönöm a választ!
Meglepibaba, köszi a linket, eddig nem találtam a kórház oldalát!

abessza
abessza

Abessza,
hogy kerültél ide a Margitba? Most költöztetek ide?
Van már kiskönyved?

Laga
laga

Meglepibaba, Laga
A tejsav baktériumokat patikában szereztem be. Egy allergológus ajánlotta, az egészséges bélflóra helyreállításában segít (antibiotikum szedése után is javallják).

Egy csomó mindenre érzékenyen reagálok - különféle ételek, por stb. A párásítással az a gondom, hogy az még kedvezőbb életfeltételeket teremt a poratkáknak, mert ők élvezik a párás levegőt. Sok minden kipróblátam már az évek alatt.
jano74

Laga,
nem, hanem több barátnőm ajánlott egy dokit, az említett Horváth Ernőt, mert sajna az én nőgyógyászom nem vállal szüléseket már.
Horváth doki meg a Szt.Margitban dolgozik, így miatta valószínűleg ide jövök.
Kiskönyvet jövő héten kapok majd, de már nem a 3. kerületben lakom sajna, így máshol.
abessza

Abessza,
a fenti táblázat szerint Mzsx szült Horváth doktornál. Kérdezd meg őt priviben. A profiljában megtalálod az emailcímét. (kattints a nevére)
Légy türelemmel, mert Bencebaba nemrég született, de biztos kapsz választ.

Laga
laga

Abessza
Orvost illetően, nagyon jókat hallottam az "öregről". Sőt azt is, hogy hamarosan nyugdíjba megy, meg valami olyat is, hogy a kórházba már nem rendel csak magánba. A szülésznőkről 1-től 1-ig jót hallottam, teljesen mindegy, hogy választott vagy sem! Kicsit rossz vélemény csak néhány csecsemősről van. A kórház szép, néhánnyal összehasonlítva van amire jobban figyelnek pl.: cukorterhelés. Van olyan, ahol egyáltalán nincs, van ahol csak egyszer.... Rooming-in is van, a szobák (1, 2-3, 6 ágyas). Ezekről bővebben lehet tájékozodni az előadásokon. 1 hónapban 4 van, ami a köv. hónapban ismétlődik, de nem biztos, hogy ugyan az az előadó, ezáltal az sem biztos, hogy ua.-t mondja...
Talán tudtam segíteni!
nikcsi

Abessza
Így van, én is akartam mondani Zsófit (Mzsx) csak elfelejtettem! Ezeket a nyugdíjba vonulós dolgokat is tőle tudom!
nikcsi

Nikcsi
Apropó, Nutella... Gondosan őrizgetem a következő palcsipartyra a sok belevalót, amit hoztatok. Szépen elpakoltam a kamrába, ne legyen szem előtt. Erre az embör nem megtalálta a nutellát, és rájárt?! Kép Én meg Aranyhold házi szederlekvárjának vagyok képtelen ellenállni, abból sem maradt már a következő talira... A tejszínhabot pedig a somlóival végeztük ki.
Ebből a nutellát és a tejszínhabot majd pótlom, de Aranyholdat szépen meg kell majd kérnem, hogy hozzon még olyan finomat! Kép

Meglepi
Én nagyon előrelátó voltam, és most, amikor ezerrel tombol bennem a fészekrakó ösztön, na most megyek vásárolgatni, és most kezdtünk pakolni. Szegény férjem bízott benne, hogy ennyivel megússza, de végre elvisznek tőlünk 2 fölös szekrényt (nem a miénk, csak vigyáztunk rá, de mostmár eléggé útban van), úgyhogy az egész lakást fel fogjuk bolygatni! Kép Ebből kifolyólag a takarítási mániámat még sikerül kordában tartanom, de ha minden bútor a helyén lesz akkor rendezek egy jó nagy nagytakarítást (egy hónapja karácsony előtt is csináltam egy ilyet)! (Tudom, hogy nem vagyok normális, de vmi ősi ösztön sürget. Kép)
Kilók: micsoda műsort rendeznek belőle! Miért nem ahhoz viszonyítják, hogy kinek mennyi volt a kiindulási súlya? Te igen vékony lehettél a terhességed előtt is, szerintem neked simán beleférne több (na jó nem 20-30 kg, de 10-nél több...). Szeretik ijesztgetni a kismamákat!
Én amíg jól érzem magam, addig inkább nem állok mérlegre, hogy ne idegesítsen! Kép

Laga
Na úgy már értem, ha a "hajlam" már amúgy is megvolt a családban...
Azért érdekelne, hogy működik... a jó vitaminellátottság serkenti a petefészkeket, hogy egyszerre több petesejtet érleljenek? - Így egy kétpetéjű ikerpár oké... tényleg, egy- vagy kétpetéjűek a gyerekek?

Jano
Én is megkérdem: mire vagy allergiás? Szerencsére nekem a terhesség pozitívan hatott az allergiámra, pedig mindenhol azt olvastam, hogy romlani fog. (Pl. a fehérjeallergiám is sokat szelídült.)
Illetve azt figyeld meg, hogy nem került-e mostanában vmi új a környezetedbe? (Állat, növény, étel, bármi...)

Párologtató
Mi is kértünk egyet karácsonyra, mert életünkben most lakunk először gázkonvektoros lakásban, és vmi iszonyúan kiszárítja a levegőt, aminek köszönhetően a férjem úgy horkolt éjszakánként, hogy semmit nem tudtam tőle aludni. Meg a babára gondolva amúgy is akartam.
Szóval kaptunk egy ultrahangos kütyüt, ami klassz csendes, tényleg jól párásít (nálunk egész éjjel megy), ami vicces, hogy a vízben található oldott anyagokat is porlasztja (ami pl. a fürdőben is kiül bárhová vízkőként), és így finom fehér porral vonja be 1-2 nap alatt a közvetlen környezetét. (Nemtom ez teljesen jó-e így, ebből a szempontból lehet, hogy a hagyományos jobb, bár kicsit hangosabb...)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?