Új privát üzeneted érkezett!

Helló Csajok!

Most van egy kis időm, így röviden beszámolhatok.

Őszintén szólva a műtét nagyon felejthető volt, de a babák mindent megérnek!
Zétény született elsőnek 2600 g-mal 47 cm-rel, Zsófi második babaként 2300 g-mal 44 cm-rel.
Zéténnyel semmi gond nem volt, így a lábadozás idején végig velem volt, s vasárnap együtt jöttünk haza.!:D :D
Zsófi a kis súlya miatt, illetve - mint utólag megtudtam - a légzését kellett egy picit segíteni, a koraszülött osztályra került. :cry: Állapota folyamatosan javult, így a mai napon őt is hazahozhattuk!! :D :D

Szopiznak mindketten, mert tejci van, de még nem elég ügyesek és erősek s nem tudnak eleget enni ciciből, így tápszert is kapnak kiegészítésként.

Nagyon szépen köszönjük Mindenkinek a drukkolást és a gratulációkat! :) :)

Most mennem kell, mert Zétikém nagyon rákezdett és meg kell néznem mi lehet a balhé oka.

Szép napot Mindenkinek, amint megint lesz egy kis időm jelentkezem!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szia Adra,

Örülök, hogy végre mindenki hazament! Sok boldogságot a picurokhoz!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

ADra! örülök, hogy már mindannyian otthon vagytok. Majd ha lesznek képek és időd feltölteni akkor mond hol lehet megnézni Zétényt és Zsófit. Ügyi vagy hogy máris be tudtál jelentkezni. Én az első időben /Johannánál/ egy gyerek mellett úgyhogy anyukám is itt volt örültem ha felöltözni volt időm :D

Talival kapcsolatban sztem írjátok meg melyik helyszín lenne jó /akinek a három közül nagyjából mindegy ő azt is írja oda/ köszönöm.
mert akkor ugye helyszínként szóba jött Keresztúr, Lurdy-ház, Sugár
ha van esetleg vkinek más ötlete az is szívesen vesszük. /csak nem Budán legyen és parkolás is könnyen megoldható legyen/

Jucus! meddig vagytok itthon? Örülök, hogy jól érzitek magatokat új otthonotokban. Pocakod növekszik szépen?

Edina
sidney

Nekem mind a három helyszín jó! Csak találkozzunk már :D

Kép

Kép
karpijudit

Csajok!
Nekem a legjobb a Lurdy lenne 8)

Szandra!
Nálam változik rendesen a vonalzód, én 2 hós, 1 hetes, 6 naposnak látom Edinát.

Nálunk szerencsére minden OK, nagyon várom már a jövőhét szerdát, igazán kíváncsi vagyok a kis tökmagra.
Már érzem mocorogni, de közel sem olyan intenzíven, mint Zsókuci. Remélem ő is örökli bátyusa jó alvókáját :lol:

Adra!
Neked is "személyesen" még egyszer gratula!
Aztán, ha van időtök (Dóri is) képeket szeretnénk, meg beszámolót :D

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Adra!
Gratulálok mégegyszer, és már nagyon várjuk a képeket a picurkákról! Dóri tőled is várjuk!

Eszti!
Viki is olyan finoman mozgolódott a pocimban, hogy alig lehetett érezni, ha megmoccant. A csuklását viszont még kézzel is lehetett érezni. Na most sem csuklik kevesebbet, sajnos. :cry: :roll:

Szandra!
A vonalzód tényleg frissíti magát, de nem értem, hogy Te miért nem látod, illetve, hogy a te gépeden miért nem lehet látni ezt? X-akta az igazság odaát van.... :lol: 8)

Talival kapcsolatban.....
Nekünk a Lurdy lenne a legjobb, mert közel van, de ha a többieknek más helyszín a jobb, akkor alkalmazkodunk a többséghez és elmegyünk oda is.

(Most olyat írok, amiért lehet, hogy megint sokan csatlakoznak a fórumunkhoz. :lol: :wink: )
Tegnap Vikinek megint megpróbáltam az almát, mert este nagyon nyűglődött, és képzeljétek, egy egész almát megevett. Nagyon ízlett neki. Csak az alma, mindenféle ízesítés nélkül!!! Olyan szépen bekanalazta, hogy csak néztünk. Látszott rajta, hogy ízlik neki. :lol: :lol: :lol: Szinte beszívta a kanálról. Nagyon ügyi volt!

Mindenkinek szép napot!
Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Szandra,

az én gépemen is frissül a vonalzód:-)
már csak egy kérdés van: mikor legyen a találka?

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Rita!
Mindhárom lányomat ugyanannál a dokinál szültem (dr Fejérvári Szabolcs), kórház tekintetében pedig az első kettőt még Csepelen, a harmadikat pedig JF-ben. Nálam indított, 22 órányi vajúdás után került sor a csaszira, mert magas lett a vérnyomásom, belázasodtam, valamint mint kiderült téraránytalanság lépett fel. Az Uh szerint meg tudtam volna szülni, de a valóságban nagyobb volt, beszorult a szülőcsatornába.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!Most vagyok itt elösször. Mi a véleményetek a Jahn Ferenc kórház, mostani szülészetéről,én két éve szültem ott azóta biztos változott valamit?Ha tudtok infot adni azt megköszönném,mert Februárba ott fogok szülni.köszi előre

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Nekem is jó a Lurdy:)

Sugárbeli játszóház nem túl nagy, két szintes, de jó sok játék van és kedvesek az ott dolgozók. mi nyáron gyakran voltunk ott.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

CSajok! látom a Lurdy lesz a favorit. Már csak az időpontot kell kitűzni. Nekünk a délelőtt lenne jó vagy du 5-től.
Mondjuk a Lurdy talán azért jó mert nem hiszem hogy túl sok ovis csoport járna oda. Keresztúriba szoktak lenni és akkor tényleg nagy a zsivaj. A délelőtti időpont azért lenne jobb mert akkor talán kevesebben vannak. Du rossz idő miatt lehet odaviszik többen is "tombolni" a gyerköcöket.

Finike! gratulálok Vikinek hogy már ilyen ügyi a kanalazásban. Hát nagyon halad.

Csilla! üdv közöttünk. két éve melyik hónapban szültél? és mi a neve a gyerköcnek? várja már a tesót?
én is két éve szültem úgyhogy nincs tapasztalatom azóta :D Mondjuk én akkor is meg voltam elégedve.

Edina
sidney

Szia Edina!2004 Oktoberében szültem Milánkámat.
Nem igazán foglalkoztatja a tesó, csak a nagy pocakot látja, meg hogy Marcus baba lakik bent.Van MILkámnak egy bátyusa is ő 8 éves múlt.
Én is elégedett voltam csak azóta sok minden változhatott,ha tudtok valami fejleményt kérlek írjátok le.Köszönöm :Csilla

Nem tudom hogy látszik a vonalzó amit most csináltam?(TEGNAP)

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Zsuzsa,
köszi, hogy leírtad. Ezek szerint valóban indokolt volt! Én is három babát szeretnék összesen, remélem, a másik kettővel még ennyi gond sem lesz, mint az elsővel. Igaz, még odébb van a kistesó projekt, de azért már kezdek agyalni rajta.

Finike, vagy mások, akik mostanában szültek a JFK-ban.
Mi a helyzet most végülis a szülőszobákkal? Függyönnyel vannak elválasztva valóban? Egy ismerősöm ott akart szülni, és a védőnője beszélte le róla, mert hogy ez a helyzet a szülőszobákkal. De ahogy olvasgattalak titek, mintha nem így lenne. Hogy is van ez?

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita, Csilla!

Csilla üdv. közöttünk! Én tavaly októberben a lilaszobában szültem, amit én VIP szobának hívok. Ott nagyon "élvezetes" volt szülni, szép lila minden bútor, ajtó van, amit be lehet csukni. Van magnó is, vihetsz cd- t is. Van egy ágy is a szobában, ahol az apuka, ha már nem bírja ébren a hosszantartó vajúdást, akkor ledölhet. Az ágy elektromos, így az a vajúdós ágy és a szülőágy is. Van labda is ott. Nagyon korszerű. A többi szülőszoba függönnyel van eltakarva, és fal választja el őket egymástól, ha jól láttam. Én úgy tudom több kórházban is csak függöny van. Ezekben a szülőszobákban nincsenek ilyen modern felszerelések, de azért ott is megszülettek valahogy a babák. Nem is kevés. Nekem a szülésznőm és az orvos számított. Velük akár a földön is megszültem volna :lol: :roll: , számomra ők voltak a lényeg és persze, az hogy a babám egészségesen lássa meg a napvilágot. Persze lehet menni magánklinikákra, ott sok pénzért, sokkal jobb körülményeket biztosítanak. Nekem az emberek voltak a fontosak, akik körülvettek.
Telejesen kiakadtam azon, hogy a kórházban lévő szegényes körülmények miatt volt olyan kismama, aki a szülésznőmnek ordította le a fejét. De hát ő mit tehet erről? Miért nem nézett körül mielőtt oda ment szülni. Én nagyjából tudtam mire számíthatok, és el lehetett viselni, ki lehetett bírni azt a négy napot. A lényeg nekem a babám volt. A nővérek/szülésznők és a többiek is szívesebben dolgoznának rendesebb körülmények között, fejletebb műszerekkel, de hát az állambácsi már csak ilyen... :-) Na mindegy, szóval én a körülményekkel meg voltam elégedve, én a csecsemőosztályon dolgozókkal nem voltam megelégedve, de ez már nem ide tartozik.
Ja és Csilla, ahogy olvashattad a korábbi írásokban, a gyermekágyon (8-on) kicserélték az ablakokat, mert nagyon húztak.

Csajok!
Nekem mindegy mikor talizunk, de talán hétközben délelőtt tényleg nincsenek olyan sokan. Jövőhéten valamelyik nap? Mondjuk szerda reggel 10 óra? Ekkor nyitnak a Lurdyban, ha jól láttam. Tök jó, hogy talizunk, én már úgy várom!!!

Szandra!
Bocsi, hogy ilyen későn válaszolok. :oops: Igen, megnéztem azt a könyvet a neten, de még nem volt érkezésem hozzá, hogy el is menjek megvenni. Azért köszönöm szépen, hogy megmutattad nekem! Azóta már én is nézelődtem a neten.

Most megyek, mert Viki már a kezét eszi, tehát már nagyon éhes! :lol: :lol:
Mindenkinek szép napot!

Finike

Kép
Kép
finike

FINIKE! Köszönöm a részletes infót,nekem is a gyerköc egészsége a fontos meg hogy hagyjanak szülni úgy ahogy azt én akarom,nekem nem volt szülésznőm de aki akkor volt az nagyon kedves csak most ő a nőgyogyászaton van azt hiszem.
Megkérdezhetem hogy ki volt a szülésznőd,ha nem titok?
A lila szobát nem csak papás szülésnél használják?
Köszi a választ

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Csilla!
Üdv közöttünk.

Sziasztok Csajok!
Nekem is tök jó a szerda délelőtt 10, Lurdy! De jó lesz talizni!

Hűűűű, kisfiam ma úgy, de úgy kiakasztott, hogy azt hittem leordítom a fejét.... :x

Egész nap semmi baja, elvoltunk a Westendben, vettem neki csomó mindent, minden ment simán. Hazafelé a kocsiban elaludt, gondoltam ha nem kel fel, megyünk haza. Hát felébredt, na mondom, akkor irány enni, ebéd idő van.
Be is ültünk egy Mekibe, vettem neki csirkehusi-falatokat, sült krumplit, magamnak is kaját. Hát mondanom sem kell, hogy ő 5 perc alatt végzett, és úgy elkezdett ordítani, hogy menjünk, mintha nyúznák.... Képzelhetitek, hogy mindenki minket nézett... Na, mondom jól van, akkor persze anya is abbahagyta - persze olyan ideg voltam, hogy az csak na, hogy még egy ebédet sem ehetek meg nyugodtan. Fogtam Bencét, menjünk. Erre ő rogysztja a térdét, hogy meg sem áll a két lábán. Na mondom, ez már sok! Állj meg a lábadon, és gyerünk. Persze amint beültünk a kocsiba, minden a legnagyobb rendben volt. Olvasgatott - amit persze a kajáldában is odaadtam neki, hátha leköti, de ott ugye nem kellett, hazaértünk, és mint aki jól végezte dolgát elvonult a szobájába játszani.
Hát úgy felhúztam magam hogy az csak na. Sík ideg vagyok......

De most már jobb egy kicsit, hogy leírtam.

Most mondjátok, hogy lehet őket csak egy kicsi türelemre inteni????

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Csajok,

Nekem jó a szedra 10, Lurdy :D

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Eszti!
Hát én nem is tudom mit mondjak, mert ebbe még nincs tapasztalatom, de nem csodálom, hogy felhúztad magad ezen. Volt már máskor is ilyen? Nem irigyellek, nem lehetett könnyű. Az ember próbál a kedvükbe járni, de az sem mindig jó nekik. :roll: Máskor is nyugodtan írd ki magadból, ha ilyen történik, legalább egy kicsit megkönnyebbülsz.

Csilla!
Én úgy tudom, hogy nem csak apás szüléseknél használják. Ha éppen szabad akkor mehetsz, ha jól tudom, de nem biztos.
Csajok, most már ezért a szobáért (lila szobáért) kell fizetni? :?: :?: :?: Amikor én szültem, akkor az volt, hogyha szabad akkor ott szülhetek.
Az én szülésznőm Hatházi Rita volt, akiről csak pozitív dolgokat tudok mondani. :lol: Dórinak is ő volt a szülésznője, ha jól tudom. Én a dokimat kérdeztem meg, hogy kivel szeret együtt dolgozni és ő mondta nekem Ritát.

Finike

Kép
Kép
finike

Eszti ! Köszike. Nagyon helyes a Bence.Az én fiam is ennyi idős kb.
.A türelem nem az erősségük legalábbis azt tapasztaltam nálunk ,de ez is változó.Bocsi hogy kéretlenül bele szoltam :oops:

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Sajnos én csak holnap tudom meg, hogy jó e a szerda mert a párom péntek délután tudja meg mindig a következő heti beosztását. Mondjuk lehet, hogy más is közbejön nekünk mert úgy néz ki veszünk egy telket :lol: a Tiszánál :lol: :lol: :lol: és lehet, hogy akkor kell menni intézni a papírokat. De ha nem megy dolgozni akkor megpróbálom úgy intézni, hogy minden képpen el tudjunk menni mert nagyon kiváncsi vagyok a kis csapatunkra. :lol: :lol:

Eszti!
Ismerős a szitu :( sajnos ez a dackorszak teljes mértékben "megbolondítja" ezeket a tündéreket, ilyenkor beléjük bújik a kisördög. Nálunk is van olyan amikor semmi baja és az egyik pillanatról a másikra mint ha "elmentek volna otthonról", aztán meg mint akinek semmi baja nem volt egész nap minden megy szépen tovább. Fene se érti..... :roll:

Csilla!
Én is 2004 októberében szültem :lol: :lol: :lol:
Finike részletesen leírta a dolgokat. Isten igazából én nem is nagyon néztem meg a szülőszoba elválasztását (fal v. függöny) mert én mind a két szülésemnél tök egyedül voltam, persze ha mellettem szült volna valaki akkor tuti feltűnt volna :oops: :roll:

Édes a Tami, szórtam neki meg apának egy kistálkába mazsola és mogyoró elegyet (valami mix) erre apának csak a mogyorót adja magának meg csak a mazsit :lol: :lol: apa hiába kér mazsit is azt nem kap :lol:
Sajnos ma tettünk egy tök felesleges utat mert elmentünk Vácra a suli miatt (csecsemőgondozó) erre kiderült, hogy ez a végzettség csak bölcsödébe jó és újszülött osztályra nem :cry: . Oda csecsemőápolói kell ami józan paraszti ésszel kikövetkeztetve tényleg így van de mikor rákerestem a neten, hogy mi a különbség a kettő között akkor azt írta, hogy a gondozó az egészséges az ápoló pedig a beteg gyerekekkel foglalkozik. Hát erre nesze.... :( :( Na még mindig jobb, hogy most derült ki mint később.
Most kereshetek mást.... :?

Judit!
Ez tényleg x-akta mert nekem mindig azt mutatja itthon ez az oldal, hogy Edina 1 hónapos 3 hetes és 5 napos. :shock: Na ezt oldja meg nekem valaki :shock: :shock: .

Tényleg nagyon reménykedem, hogy szerdán nekünk is jó lesz mert nagyon de nagyon akarom!!!!!!!!!!! :) :)

Mindenkinek sok pussszi

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

sajnos nekem nem jó a szerda délelőtt. :cry: Én minden nap 16:30-ig dolgozom, úgyhogy nekem csak a délután lett volna jó...
Majd a következőre már megyek én is :wink:

De nektek jó szórakozást és minden egyebet kívánok! :D

Ma töltjük be a 20.hetet!!! Annyira hihetetlen, hogy már csak ugyanennyi van hátra... Egyre többször jut eszembe a szülés gondolata. :shock: :wink:

Szép álmokat mindenkinek!
Pussz!

Kép

Kép
zsókuci

Szandra,

Remélem, tudtok jönni szerdán!!

Eszti,

Teljesen meg tudlak érteni. Danca sem könnyű eset mostanában. a leglehetetlenebb helyzetekben tud kiborulni...

Csilla,

Én is 2004 októberében szültem :D

Jó éjszakát!

Teszek fel új képeket :D

Judit

Kép Kép

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Finike! Nőgyógyászaton /7.em/ lesz fizetős az egyágyas szoba.

Judit! Dancáról csak az öltöny-nyakkendő hiányzik. Kész üzletember!!!!
és hogy szereti Szonjust. annyir édesek!!!! Ilyenkor az ember elfelejti minden csibészségüket :D

Szandra! Remélem találkozunk. Nekünk is jó a szerda! úgy látszik jővőhét a talik hete lesz nekünk. Viszem Johannát is.

Rita! én szültem a lilaszobában 2 éve és a "függönyösben" 5 éve. a lilában a berendezésen kívül az a jobb hogy szülésznőszoba rögtön mellette van. Nekem mindkét szülés nagy élmény volt. A lényeg hogy tisztaság van. Szülőszobák fallal vannak elválasztva egymástól és ajtó helyett van a függöny. A kismamák nem látják egymást szülésközben /csak hallják/
CSajok nehogy az higgyétek hogy más kórházakban szállodai körülmények vannak. Látogatóban voltam már több kórház szülészetén hát nem mennék szülni egyikbe sem az biztos.

jó éjt Edina
sidney

Csajok!
Akkor vehetjük 100%-nak a jan. 31-e szerda 10 óra a Lurdyban?
Ott egyébként hol van a játszóház? Emeleten, merre?

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

szeretnék tőletek tanácsot kérni, mégpedig, hogy a környéken XVIII.ker és környékén hol lehet esetleg kismama tornára járni.
Márciustól nem fogok már dolgozni, és szeretnék néha eljárni.

Tudtok címeket, árakat írni?

Előre is nagyon köszönöm!

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Csajok,

Mi is ott leszünk szerdán 10-kor :D :D :D

Zsókuci,

Mi sajnos másfelé lakom, így nem ismerem arrafelé a lehetőségeket.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Adra! Dóri!

Gratula és nagyon sok boldogságot kívánok így utólag is!

Kép

Nagyon pofátlan dolog lenne, ha annak ellenére, hogy én nem írok olyan sokat mint ti elmennék erre a talira???? Nyugodtan írjátok meg ha igen!!!!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Szülésznő téma:

Nekem volt fogadott szülésznőm és azt hiszem, hogy ezt a köv. bébinél is így szeretném csinálni.
A fogadott orvos pedig szerintem minden képpen szükséges, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy kihez járok kilenc hónapig, ha meg már oda jártam ennyi ideig és vele beszéltem meg az összes gondomat problémámat, akkor azt gondolom az a legjobb, ha ő van velem akkor is ha probléma van hiszen a szülés kezdetekor még nem lehet tudni mi lesz a vége.

Kép

Kép
mtücsök

Rita!

Én alig több mint másfél éve szültem a lila szobában és a többi úgy van ahogy Sidney írta.
Falakka vannak elválasztva és az ajtó helyett van függöny.

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök!
Ezt ugye nem kérdezted komolyan????? :P :lol:
Persze hogy gyere! Minél többen vagyunk, annál izgibb lesz!
Végre tudjuk majd archoz is kötni a neveket!

Kép Kép
fricky

Ja, Judit!
Én Bencém dettó mint Danca!!!
Ugyanilyen értelemmel ül a laptopom előtt, veri a klaviatúrát ezerrel, nyomkodja az egeret!
Sőt, a minimax honlapja favorit! Vannak rajta ilyen kis klippek, hát azokat úgy nézi, mint ha odaragasztották volna a képernyőhöz :lol:

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Mégis csak megjött a tél. Nálunk szépen havazik + süt a nap. Nagyon szép innen bentről csak ne kelljen kimenni.
Képzeljétek, mostanában este annyira parázunk, mert a mi utcánkban már két házat is kiraboltak a héten, amíg az emberek az emeleten aluttak. Kifigyelték mikor fekszenek le. Az egyik házból még az autót is elvitték + laptop, pénz, video, egyszóval mindent. Csak nehogy mi legyünk a következő ház.... :shock: :cry: :x

Zsókuci!
Én is a XVIII.-ban lakom. Amúgy Ti merrefelé laktok?
A védőnőtől is megkérdezheted, hogy hol tartanak tornát kismamáknak. Én voltam 2x terhestornán Havannán. Elküldöm a részleteket priviben.
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira. Egy picit sem tudnál kiugrani? Egy hosszabb ebédidő? :lol: Jó, ha nem megy akkor nem megy, csak jó lenne, ha mindenki el tudna jönni.

mtücsök!
Téged is szívesen látunk a talin. Gyertek nyugodtan! :lol: :lol:

Mi is megyünk szerdán 10-re. :lol: :lol: :D

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Köszi a válaszokat szülőszoba ügyben. Lehetek még aprólékosabb? Olyanok ezek a szülőszobák, mintha fülkék lennének, és úgy vannak falak közte, vagy ezek rendes szobák? Van hozzá zuhanyzó, vécé? Én az elsőnél legszívesebben végig a vécén ültem volna, az volt a legjobb vajúdási pozíció. Itt lehet változtatni a helyzetedet? És ha nem a lilaszobában vagy, akkor is lehet ott valaki veled (mondjuk a férjem)? Elfér? A CTG végig rád van kötve? Van esetleg labda ezekben a szülőszobákban, vagy csak a lilaszobában van? Vagy a legjobb, ilyen régi divatú szülőszék?

Bocs a sok kérdésért, csak a férjem valakitől nagyon rosszakat hallott a dél-pesti kórházról, egyfolytában próbálja megtörni a lelkesedésem, merthogy én meg nagyon lelkes lettem azok alapján, amiket itt a fórumon olvastam.

Köszi a válaszokat,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita!
Fülke szerűek a szülőszobák, igaz nincs hozzá zuhanyzó és WC külön mindegyikhez de van egy közös. Labda van azt tudom mert az elsőnél nekem nagyon bejött, de a második szülésemnél csak állni tudtam annyira rossz volt ha ültem. Szülőágyon nekem kényelmesebb volt szülni mert olyan intenzíven jött kifelé az Edó, hogy nem is tudtam volna másképp elviselni. :roll:
Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a kórházzal. Mindenki nagyon segítőkész és megértő volt a szülésnél. Az tuti, hogy nem egy 5csillagos de a lényeg, hogy mennyire érzed magad jól. Eleinte én is hallottam rosszakat erről a kórházról de úgy voltam vele, hogy ahány ember annyi féle vélemény majd ha saját tapasztalataim lesznek akkor majd választok mást ha nem tetszett. A másik fele, hogy mivel ebben a kórházban találtam meg azt a dokit akiben teljesen megbízom ezért ha nem is tetszett volna annyira ez az egész akkor is ide mentem volna mert a kórház nem viszont a dokim egy egész életre szól ha minden igaz.
Ne hagyd magad senki álltal befolyásolni ha bizonytalan vagy akkor inkább menj el egy szülésfelkészítőre ahol megmutatják a szülőszobát is. Te döntsél, hogy ha akár pozitív akár negatív a tapasztalat akkor csak a saját döntésed miatt legyen ez.

Bízzál magadban és a döntésedben.
Ja apa ott lehet veled a szülés alatt a "fülkésben" is. SSzerintem szituációtól függ, hogy rajtad van-e végig a CTG mert ha sétálgatsz vajúdás közben akkor úgysem kell de ha egyhelyben vagy és kéred, hogy tegyék fel végig mert téged ez megnyugtatna akkor biztosan megteszik.

Most ennyi jutott eszembe.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

Finike,
Köszönöm a privit, válaszoltam :D
Mi a Dráva utcában lakunk (ez a Sallai Imre utcával párhuzamos), nem messze a meteorológiától. És Ti?
Sajnos nem fog menni a talira való elugrás, mert itt a kerületben is dolgozom, így tényleg elég hosszúra sikeredne. De ígérem a következőn, ott leszek (vagy akkor már leszünk? :D), márciustól már nem dolgozom szerencsére :D:D:D De köszönöm a szíves invitálást, nagyon jól esett! :D

Szandrakiss,
Olvastam, amit Ritának írtál. Szülésfelkészítő… ezt hogyan lehet kérni? Mármint mikor van, stb?

Itt már a hó 90%-a el is olvadt… ezért kár volt esnie. Sok gyerkőc gondolom lelkesen nézte a hóesést egy kis szánkózás reményében, de hát…

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Rita, CSilla!

Szülőszoba ügyben:
Én mindkettőben szültem, igaz a csaszi miatt, csak fél órát voltam a függönyös szobában, de ez is elég tágas, Apuka itt is elfér bőven. CTG szitu függő, ha úgy ítélik meg akkor feküdni kell.
Lila szobában van bordásfal, magnó, labda. A többiben egy szülő ágy és egy sima ágy van, meg egy szekrény, ahová be tudsz pakolni.
A kórházról annyit, hogy meglehetősen le van pukkanva, de az orvos gárdájára szavam nem lehet.
Sőt én a nővérekben sem csalódtam, a gyermekágyon megismertek többen 8)
Az egyágyas szobák az új nyílászárókkal szuperek. Ide az apuka is bejöhet látogatni, de csak ő.

Réka már itthon van, szerda óta, Blanka is nemsokára eléri a súlyhatárt és kiadják.

Fricky!

Tej ügyben, csaszi után 10 órávalmár fejtem és fél nap múlva lett tejem, 2 óránként fejtem és alkalmanként egyre több lett, így a 2. napon már 2 dl-t le tudtam fejni. Sokat ittam az is segített, na meg a rutin, hogy nem először csinálom, majd meglátod másodjára minden könnyebb.

Üdv :Dóri
Vendég

Sziasztok!

Zsókuci!
A kórház központi számát hívd fel és ott érdeklődj szüléselőkészítő felől. Azt hiszem minden hónapban van csak nyáron tartanak szünetet. Ez nem 100%.

Dóri!
Örülök, hogy minden oké nálatok :lol: :lol: :lol:
Tényleg sokkal könnyebb a másodiknál már minden! Nagyon sokat számít a rutin. Nagyon sok tejcsit és sok egészséget kívánok továbbra is.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
Köszönöm a sok információt.Még egy kérdés,a gyerekágyon min múlik hogy hány ágyasba kerülsz,kérned kell mondjuk az 1 ágyast?Ha kérem akkor napidíjas?
Dóri utólag is gratulálok Réka és Blanka babákhoz,gyarapodjatok és nőjetek nagyra. :D

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Pocilo!

Szólsz, hogy egyágyasba szeretnél menni és ha van hely akkor beköltözhetsz, áltralában van hely, mert 5 db egyágyas van, amolyan becsületkasszás, csekket kapsz, amin a lehetőségeidhez képest hozzájárulhatsz a szülészet alapítványán keresztül az osztály fejlesztéséhez. Nincs konkrét összeg.
Friss infó, mivel 1 hete jöttem onnan :lol: És még napi szinten bejárok...

Csajok!

Észrevettem, hogy van kint pár fotó a gyermekágyas részen az ott született picikről.
Mi lenne, ha egy későbbi tali alkalmával(ha már az ikrek is picit nőnek) összegyűlnénk és csinálnánk egy közös fotót az ott született babókról.
Én vállalnám a fotó elkészítését és kidolgozását. A keretre valót (max. 2000 Ft) pedig összedobnánk és megajándékoznánk vele az osztály dolgozóit, bizti jól esne nekik.
30*40-es méretre gondoltam, ez már elég hatásos és jól látszanának rajta a babók.

Üdv :Dóri
Vendég

Dóri,

nagyon jó ötlet, én benne vagyok :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Dóri! de jó, hogy már újra itt. és még jobb hogy Réka már Veletek. Így fokozatosan szoktok hozzá mindig eggyel többen :) Gondolom így azért még macerásabb mindennap bemenni, hogy már Réka otthon van. Hogy tudod megoldani? őt is viszed magaddal? vagy Ági, Réka marad otthon te meg startolsz be aztán haza? Milyen volt a szülés? felépülés? doki? kíváncsian várom a beszámolót.

Adra! úgy látom Zsófi is hazakerült. Milyen a két picivel? hogy alszanak, ébrednek? vmennyit tudsz azért pihenni? van segítséged? szülés milyen volt? ugye lesz beszámoló? ráér, csak legyen!!!

Dóri! szuper az ötlet!!!!! szuper a fotós!!!!! :D Kár hogy még nem tudtok jönni. jó lenne ha legalább Ágival odatudnátok szaladni egy kis időre. Persze még túl korai lenne. Meg aztán nehogy hazavisztek vmi vírust.

Rita! ne egy kis lukat képzelj el szülőszobaként. elég tágas ahol kényelmesen el lehet férni. Labda van mindegyik szobában, bordásfal is van a nem teljesen zárt szülőszobákhoz. WC csak egy van és zuhanyzó is. sztem ne halgassatok mindenféle rossz pletykára. én is nagyon féltem az első terhességem alatt mert senki ismerősöm nem szült itt. és ha vki véleményt mondott az is negatív volt. Pedig tényleg jó és a szülészet is komfortos.
és ami még nem utolsó szempont hogy a csecsemőosztályon éjjel-nappal van gyerekorvos és van koraszülött részleg is.
sztem is menj el szülés előkészítőre. Van itt választott orvosod?

Mtücsök!!! ?????????????? szerdán talizunk

Poc! jó a vonalzód!!! végre én is látom vkijét. Nekem nem hogy a sajátom /nincs/ de még másé sem jelenik meg mindig

Zsókuci! riasztó!!!! be kell szereltetni!! a pitik ellen a kutya is jó!!!

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Dóri, én is benne vagyok a fotózásban, nagyon jó ötlet! Megvárjuk, hogy Réka, Blanka, Zétény, és Zsófi is megerősödjenek és akkor teljes lesz a kép. Aztán majd lehet frissíteni Zsókuci, Fricky képeivel is.

Edina!
Szerintem az utolsó sorodat nekem szántad. :) Van riasztónk és két németjuhászunk is van, talán ez már elég, hogy elijesszük a "pitiket". 8) :lol:

Rita!
Az, hogy milyen pozícióban vajúdsz szerintem orvosfüggő. Mert hallottam már olyat is, hogy egy doki nem engette, hogy feláljon a vajúdó nő és járkáljon. Én bármit csinálhattam. "Labdázhattam", ülhettem, állhattam, sőt én még wc-n is voltam (a beöntés igazán jól sikerült :oops: :lol: ), vittem magammal a gyorsító infúziót is. Szóval, ha az orvosod engedi, akkor szerintem még bordásfalra is mászhatsz. :lol: De úgy látom, hogy csak úgy fogsz igazán megnyugodni, ha saját szemeddel látod, menj el egy szülőszobalátogatásra. Ha felhívod a szülészetet megkérdezheted. Én voltam ilyen látogatáson és sokat segített, hogy láttam milyen körülmények várnak majd. Akinek nagyobb az igénye, vagy úgy ment szülni, hogy előtte megnézett egy amerikai filmet, ahol 5csillagos ellátásban volt része szülés közben és után, az az illető biztosan csalódott amikor beért a kórházba, ő biztos negatív dolgokat mondott neked, de akiknek tényleg az a fontos, hogy magas szaktudással rendelkező, kedves emberek vegyék körül, azoktól csak jót hallasz. Amíg te nem látod, addig nehéz elképzelned, hogy hogy is van, és nehéz elmagyarázni is. Persze, ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel, mi megpróbálunk rá válaszolni.

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Köszi szépen, nagyon aranyosak vagytok, hogy így leírtok mindent. A II. Nőin szültem az elsőt, ahol a körülmények luxus körülmények, már a szülőszoba tekintetében, de ahogy talán egyszer már írtam, az orvosomban nagyon csalódtam. Lehet, hogy azért szerettem a vécén vajúdni, mert oda nem jött utánam. Szóval úgy vagyok vele, lehet, hogy egy lyukban is szívesebben szülnék, ha tudnék bízni az orvosban. Már van valaki, akit "kiszemeltem" itt a JFK-ban, egy barátnőm hozzá jár, nos majd meglátjuk. Tényleg az lesz a nyerő, ha egyszer elmegyek megnézni a helyet. Az uram is eljöhet vajon megnézni a szülőszobát? Ő az, aki igazán szkeptikus.

Szülésznő közül esetleg tudtok olyat mondani, aki profi a gátvédelemben? Mindenképp szeretnék fogadni, hogy nehogy pont műszakváltás legyen a kitolási szakasznál...

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Azért van néhány félreértés, de a többség pontosan érti és elég határozottan el is magyarázza ...
Szandrekiss: Aki közgazdász diplomával csecsemősnek akar menni az bolond, :lol: de az egészségügyben ez kell, mind bolondok vagyunk. Várunk. A képzésről érdeklődhetsz a főnővérünktől (Zrinyiné, Ági a kórház számán, vagy szeméylesen) egy tündér, mindent pontosan el fog mondani.
Rita81:
Gyere nézd meg. Jöhetsz bármikor (férjel is) és a tanfolyam (mindíg kedden koradélután) keretében is.
Viszont érdekelne kia védőnő, aki ellenünk propagandát folytat. Ez nem tisztességes.

Mtücs:
Filozófiailag Veled értek egyet, ha már egy terhes választani akar valakit, akkor azt aki szakmailag (és gondolom emberileg is) végis kisérte a terhességet, ismeri az esetleges gondokat. Persze ez lehet a szülésznő is, ha tényleg végig gondozott.

A Talira az osztáyról senkit sem hívtok ...
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Gyuridoki!
Tényleg bolond vagyok :lol: jó emberismerő vagy! :lol:
Pont 3 napja beszéltem az újszülött osztályon a főnővérrel azt hiszem Szentgallai Zoltánnéval, aki teljes mértékű felvilágosítást adott és nagyon nagyon segítőkész volt amit ezúton is köszönök neki.

Dóri!
Ez a fotó nagyon szuper ötlet. Nagy piros pont :lol: :lol: !!

Különben mikor felmerült ennek a talinak az ötlete pont mondtam apának, hogy eljöhetne mert akkor csinálhatna képeket mindenkiről és akkor feltenném ide. De mivel előtte lévő éjszaka dolgozik ezért nem jön de azért viszek gépet.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra!

Én is csatlakozom hozzád, lehet, hogy én is bolond vagyok pénzügy és HR diplomával a hátam mögött rájöttem, hogy mégsem ezzel szeretnék foglalkozni! Egy pár hónapja ezen gondolkozom én is, kérhetek tőled felvilágosítást?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?