Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!

Ment a válasz.

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

jó reggelt!

nekünk elég rövid volt az éjjelünk. Megvártam a férjem, aki éjfélkor jött haza, reggel meg 4.30-kor keltett Szofi lángoló fejjel. :cry: Azóta itt kókadozok. Most már lement a láza és játszanak. Kata is 5.30-kor ébredt. :? hol van még az esti lefekvés ideje!? :roll: :roll: :? :D

Kriszta!
össze tenném én a két kezem ha így nézhetnék ki!!!! :D komolyan!!! szemtelenül fiatalosan nézel ki! Egy tizest minimum letagadhatsz, ha nem 15-öt! :lol: :lol: :lol: nekem meg már lassan átadják a buszon a helyet. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Naaaa, mingyá elpirulok, így: :oops: De a víz alatti részeket nem láttátok!

Timi!
Tudod, annyian mondták, hogy Panka tiszta apja (bár ahogy nő, egyre többen mondják, hogy rám hasonlít), hogy nagyon vágytam egy pici fiúra, aki meg rám. :lol: :roll:

Kép
Kép
kriszta36

Jó reggelt!

Veronikusz!
Jajj hát ti is! Martin este hányt :cry: Szerdán még elrohantam vele dokihoz, a hörgőjével van valami, de én allergiát gyanítok, tavaly ápr-tól okt-ig ugyanez a fulladásos köhögös, takokonyosság ment... Gyors gyógyulást nektek, jövő hétvégén már jó idő lesz!

Kriszta!
Én csak annyit mondok, hogy 39 évesen szeretnék 25-nek látszani!

CfBrigi!
Gyönyörű a kisfiad, végre raktál képeket!!!!!!! Szerintem kiköpött anyja a gyerköc!

Szép napot, ma már péntek, bár holnap ugye munkanap, az enyém megúszta, egész céget kéynszerszabira küldték :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

JóReggelt!!

Zsó, sajnálom, h nem jössz, de a család az első! írd meg le mi az ami tetszik a 74esekből (meg esetleg a többiből) és majd vlhogy eljuttatom hozzád.

Kriszta, szerintem is tök jól nézel ki! :D

Veronikusz, Seff, hatalmas gyógypuzsi a gyerkőcöknek!!!!!

Kati, Orsinak is nagy puszi. kis hős!

Tigrincsem, semmi baj, nem kell mindnekinek ízlenie a sütinek. pl. a családom többi tagja sincs oda érte, kivéve a párom családját. :)
snooopy

:oops: Szofi most kezd megint jobban lenni. Előbb remegett mint a kocsinya, olyan magas láza volt. :cry: :cry: :cry: állítólag most ez a kórság dúl, ami 3-4 napig tart és szinte csillapíthatatlan magas lázzal jár! lehet Kata lázas volt és ettől szédült, ezért esett le és tört ki a foga? mert nála akkor kezdődött :!: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

emlékezetes szülinapja lesz szegénynek! :oops: :cry: KAta úgy néz ki gyorsan túl teszi rajta magát.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!
Nálatok most mit mondanak, mikortól lehet savanyított tejtermékeket adni? Pankánál még 8-9. hónap volt, és most meg is néztem, 8 hónaposan már kapott joghurtot, meg túrót gyümölccsel, meg keksszel. De most azt mondja anyós, hogy 10. hónap. A gyerekorvos meg csúnyán nézett a sógornőmre, mikor mondta, hogy a 9 hónaposa már eszik joghurtot. (ugyanaz az orvosunk)

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!

Rám is csúnyán néztek, amikor 8 hónaposan elkezdtem joghurtot adni Villőnek, nekünk is 10 hónapot mondtak most, sőt, azt mondta, jobban örülne, ha 1 évig semmit. Ja, persze, csak éppen ennek Villő nem örült. Neki nagyon az kellett, amit mi eszünk.

Veronikusz! Jobbulást a kis betegnek! Szegényke. Barátnőm kisfiát ma reggel rohammentő vitte el lázgörcs miatt. :( Lehet, hogy ugyanez a makacs lázas dolog okozta? Nagyon durva!

Kati! Nagyon megértem az aggodalmadat. Mindenkinek az a helyzet, probléma adja a kihívást, amiben éppen vannak. Benének is ugyanez volt a tünetegyüttese, és neki is csak az orrmandulát vették ki, csak kapott tubust is a fülébe, hogy folyamatosan tisztuljon. Teljesen jól rendbe jött. És tényleg jól viselik az orrmandula műtétet. Délutánra jól lesz, jókedvű, és nem lesznek fájdalmai.[/b]

mtunde

Kriszta, hát mi 6-7 hósan kezdtük a joghurtot, azóta is az az egyik kedvenc. :)
snooopy

Én is gondoltam, hogy elkezdem, mert én szoptatás alatt is elég sok tejet ittam, meg joghurtot ettem, és nem volt baja. Panka is evett már 8 hónaposan. Bevallom, Petivel is kóstoltattam már, és nem volt baja. Vagy ez csak később alalkul ki? Az az igazság, hogy annyira nem hízik, hogy itt agyalok, mit lehetne adni, ami kicsit kalóriadúsabb. Úgy látszik, a tejem már nem annyira. Meg amiket eszik... Főleg a gyümölcs megy jól, de husisakat is eszik. Most az utolsó két hónapban kb 40-45 dekát hízott, már előre látom, mi lesz tanácsadáson kedden. Létezik, hogy lemozogja, amit megeszik? Annyit nyüzsög, hogy én már attól elfáradok, hogy nézem.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!

40-45 deka tök jó ebben a korban! asszem 30 deka alatt szoktak izgulni csak! Meg hát mindannyian könnyű csontozatúak vagytok, nem?

Szerintem simán lemozogja. Villő jól eszik, de amióta mászik, jár nagyon lassan hízik. Inkább csak nő. Dekára ugyanannyi, mint Bene volt 1 évesen, csakhogy Bene 3 kilóval született, ő meg 4-el. :)

mtunde

De ezt nem egy hónap alatt, hanem kettő. Magyarul olyan 20-22 deka per hó.

Kép
Kép
kriszta36

Februárt még a betegségére fogtam, de most ugye elkezdett felállni, úgyhoy nem tudom. Azt tudom, hogy szerintem semmi baja, viszont már előre látom, hogy megy majd a cirkusz kedden az orvosnál.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Kriszta!....és Mindenki!

Előre bocsájtom, hogy NEM akarok én megbántani senkit sem, de....
mikor itt olvasom, hogy hozzá akartok kezdeni a hozzátápihoz 6-7-8 hónapos korban és a doki nénik (bácsik) meg védőnők "lekiabálják" a fejeteket, hát akkor elgondolkodom, hogy lehet, hogy velem meg az "én" gyerek doki bácsinkkal van/lehet a gond?!?!?! :shock: :oops:
Miért "szidnak" benneteket és miért nem akarják "megengedni", hogy adjál mást is a gyereknek, mint anyatejet?
És főleg az olyanokat nem értem, (persze ahol már van legalább 2 gyerek), hogy pl. mint Krisztánál is az nem volt gond, hogy 8 hónaposan Panka már ette a jogit, Peti meg ne kezdje el csak 1 éves kora után?!?!?! Szóval a kérdés magyarul....kb. 3 év alatt mi változott??? Pankának nem lett attól semmi baja, hogy 8 hósan elkezdték a hozzátápit, akkor Petinek mi baja lenne??? :?
Persze tudom, hogy oda kell figyelni és egyszerre nem lehet csak 1-2 dolgot kipróbálni és egy pár napig figyelni, hogy nem lesz-e tőle kiütése vagy akármi, de ez a "berögződés" mostanság, hogy....KEDVES ANYUKA! 1 ÉVES KORÁIG CSAK ANYATEJ, ha lehet ÉS SEMMI MÁS!!!! Még inni se nagyon adjál a gyereknek!!! :shock: Hát én ettől kivagyok!!!! :evil:
És ezzel a sok "bebeszéléssel" (aminek nem tudom mennyi a valóságalapja!) felidegelni az anyukákat, hogy vajon most jól csinálom-e, adhatok-e neki ezt vagy azt, nem ártok-e vele és a lényeg, hogy "ÚRISTEN!!!! JÓL LE FOG CSESZNI A VÉDŐNŐ-DOKI, HOGY KI MERTEM PRÓBÁLNI..." Na szóval nekem ez sok.
Nálunk ez úgy működik (vagyis Adrinál, mert Jáz ugye még kicsi), hogy én megkérdeztem doki bácsinkat anno, hogy mikor-mit és mennyit.(5hós volt) És elmondta, hogy lehet adni nyugodtan, csak egyszerre ne adjak több félét, hanem próbáljam meg 1-2 vel és pár napig figyeljem. Ha nem lesz tőle "baja", akkor nyugodtan próbálhatom a következőt ugyan így. És kérdeztem Tőle, hogy a védőnő nekem azt mondta, hogy 6 hónapos koráig CSAK anyatej és még inni se adjak neki, mert nem lehet szomjas :shock: (vajon honnan tudja??) mert ha idő előtt :shock: megkezdem a hozzátápit, akkor nem fogja már nagyon elfogadni a cicit és a tejem is gyorsabban elapad :shock: stbstbstb. Ugyan honnan a jó büdös fenéből tudják ezt???? Árulja már el nekem valaki???
Na erre doki bácsi azt mondta, hogy csináljam úgy ahogy gondolom, csak figyeljek oda és NE OSTOROZZAM MAGAM :!: :!: :roll: hülyeségekkel, hanem higgyem el, hogy jó Anya vagyok, jól csinálom amit csinálok!!! :roll: Na ennél nagyobb bíztatást és lelkierőt még addig sosem kaptam idegentől!!!! :roll: :oops: És ezzel a mai napig így van, így vélekedik!!!

Mert azért gondoljátok el, ha valakinek mondjuk 3 hósan elmegy a teje, akkor Ő már rossz Anya, mert nem tudta a gyerekét legalább 6 hónapos koráig szopiztatni?? Vagy mifene???

Úgy hogy Krisztám! Tudom, hogy Neked nehezebb,mert anyós védőnő, de én azt mondom, ha Pankának nem volt semmi baja, akkor nyugodtan adjad Petyának is azt amit gondolsz!!!! Csináld úgy, mint Pankánál, hisz láthatod, hogy 3 évvel ezelőtt sem rontottál el semmit. Panka él és virul és semmi baja nem lett semmitől!!!! (gondolj inkább arra, amit az én doki bácsim mondott nekem!! :wink: )

Persze tudom, más az, ha valaki tejalergiás vagy valami más, de azért vagyunk, mi Anyukák, hogy ezt ha megtapasztaltuk, akkor tudjuk hogy mit és mennyit adhatunk a gyereknek!!! :wink:

Mert szerintem ez a nőkbe kódolva van, hogy zsigerből tudjuk, hogy mi jó a gyerekünknek és szerintem megérezzük azt is, hogy mikor kevés már az anyatej a Manóknak!!! :wink:

Vélemny nyilvánítás befejezve! :roll:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Kriszta, Zsofi is ilyen keveset hizott csak az utolso ket tanacsadas kozott (6-8 honap) a mi dokinonk azt mondta, adjak neki hust...azota adok, de nem eszik tul sokat...mostanaban egyebkent sem... a betegsegek is visszavetik...egyedul a kolesgolyot imadja, abbol sztem barmennyit el tudna ropogtatni.

banana

Emse!

Küldtem privit! :wink:

Adri!

Elolvastam. Megértettem. Hétvégén megpróbálok válaszolni! :roll:

Renáta!

Igyekszemigyekszem.....hétvégén... :wink:
És nem is lettél túl hosszúúúúúúúúú!!!! Kétszer is elolvastam, hogy meglegyen a mennyiség tényleg!!! :lol: :lol: 8)

Megyek ebédeltetni! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Boszikám!

Hol kujtorog az én Drága Bagolytársam?!?!?! :roll:
Csak nem nappal alszik, mint a baglyok??? :lol:

Legalább csak egy annyit, hogy.....huhuhúúúúú! :wink: :oops:

Puszi!

Durca!

Lyukad az oldalam!!!! :lol: :lol:
Na persze nem sürgetlek.....nyugi! :wink: Amikor ráér Apjuk....tényleg csak nyugodtan!!!

Puszi Neked is!

Léptem..... 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tényleg sokat változtak az orvosi ajánlások az elmúlt 3 évben. 2 firss diplomás lelkes gyerekorvos ismerősöm is van, és mondják, hogy az újabbnál újabb kamarai ajánlások, orvosi cikkel mind a tej és gluténalapú táplálékok minél későbbi bevezetését ajánlják. Pl egyikőjük sem adott a gyerekének semmi liszteset 1 éves koráig. Miközben én adtam. Azt mondják, arra hivatkoznak, hogy mindkettő egyre erősebb allergén, egyre több az ilyen típusú ételallergia, és minél később kapja a gyerek, annál könnyebben küzd meg azzal, hogy tolerálja azt, sőt, bizonyos kor után már nem is akkor rizikófaktrort jelentenek az esetleges allergia kiváltásában. Pl gluténnél fontos, hogy mennyi a mennyisége is annak, amit kap, egy jó ideig tűri, felhalmozódik, és aztán robban ki az allergia. Sokat beszélgettem az egyikőjükkel, mert itt lakik a házban, és vacilláltunk, hogy ha már nem HA-s a tápszer, akkor az sem tartalmaz olyan fermentált fehérjét, és akkor már mehet a joghurt is, stb. (de a gyerekorvos pl már a HA-s tápszert ajánlja 1 éves korig pont a fentiek miatt)
szóval iszonyat nagy a változás, és nem tudom, hova fut ki. Ettől függetlenül Villőnek olyan igénye volt a mi kajánkra, hogy 10-ét sem tartottam ezeknek be, de azért nagyon figyeltem őt.

mtunde

Banana!
Tegnap akartam venni kölesgolyót, és nem volt, csak sós. Azt meg nem akartam.
Köszi Tigris!
Én is mindig elfilózom, hogy mi a fenéért "félek" én az orvostól, meg anyóstól, mikor az én gyerekem, és azt adok neki, amit akarok. Jó, azt most nem úgy kell érteni, hogy bármit. De tiszta hühü vagyok, az biztos. De azért sokat fejlődtem Panka óta, mert anyós a felét nem tudja, miket evett már Petya. Pl. főztem neki tökfőzeléket, krumpli, tök, husi és TEJFÖL egy kicsi. És megette. Zsófi is jól csinálja, mert azt ad neki, amit kér, és azt szokták mondani, tudják ezek a babák, hogy mit szeretnének.
Azért is akarok neki már adni, mert egyre kevesebb a tejem, most már csak háromszor fejek, de napközben szinte egyáltalán nincs, inkább este meg reggel, de akkor sem annyi, mint volt, de hát ez a természetes, gondolom én. Ha szopna, akkor is így lenne, mert főleg reggel meg este eszik rendesen cumiból, napközben csak szórakozik.

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok,

na ide is eljutottam... ma már volt vásárlás, porszívózás, törpealtatás, mosás és Bori jelentem túl vagyok a mai napra rendelt RR-en is ;)

Kriszta,
nekem most mondta a védőnő hogy kezdhetem a joghurtot, sajtot, túrót... De nem hiszem hogy 1 hónap olyan sokat jelentene, főleg ha Panka is kapta már ilyenkor...
Ja, Anna is csak 30-35 dekákat hízik...

Veronikusz,
Gyógypuszik fénypostázva...

Kati,
Orsi nagyon kis bátor :) Minden rendben lesz...

Most ugrott be, hogy mikor nekem vették ki a mandulámat úgy 5-6 évesen, anyuék előtte vettek nekem egy könyvet, valami olyasmi címe volt, hogy "Képzeld, kórházban voltam"-azzal készítettek fel, hogy mi fog velem történni. Abban egy kisgyerek meséli el hogy mi történik a kórházban, mit csinálnak a nővérkék, a doktorbácsi, stb - utána engem nem viselt meg a kórház, teljesen jól elvoltam bent majdnem egy hetet... szerintem anyu jobban izgult mint én ;)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Petya rá van izgulva a kenyérre. Szoktunk neki adni kenyérhéjat, mert egyszerűen nem lehet megmaradni mellette, ha meglátja a kenyeret az asztalon. Mászik fel, és hisztizik. Na, anyós ezt megtudta, jól lebarmolt minket.

Kép
Kép
kriszta36

Anna is rá van izgulva szinte mindenre amit mi eszünk. Próbálom kiválogatni olyan részeit a kajának amit ehet, és akkor boldog hogy ugyanazt eszi mint mi. Pl a védőnő szerintem sikítófrászt kapna ha meglátná hogy tolja befelé Bucóka a füstölt pulykapárizsit...ki tudja mi van abban.. :roll:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Végigolvastam, de több részletben, így már fogggalmam sincs, hogy kinek mit akartam :oops: :oops: :oops:

cfBrigi
Tényleg tiszta apja ez a lurkó és örülök, hogy végre láttam :wink:

Kriszta
Panka és férjed is tiszta anyósod. Na ezt nem bántásnak szántam!!!!! Anyóssal ne foglalkozz, bár ez nehezebb, mint a doki nénivel sztem végképp!!! Ugyan tök másak az elveim hozzátápi ügyben, de mégis ezt mondom!!! (mmint, hogy mikor mit...)

Timi
Ha valamit kinézel MSE motyói közül, amit én már lestipistopiztam, akkor tiéd az előny!!!! Jázmin úgyis kinövi mire nekem kell és akkor majd megveszem tőled :wink:

hozzátápi
Én az inkább félni mint megijedni elvén vagyok. Nyilván azért is, mert Iván is ekcémás én is, Zsolti pikkelysömörös, szal van miért izgulni. De valszeg enélkül is óvatos duhaj lennék, mert más kajákkal is az vagyok....Perzse, Iván rossz evő, így nem tudom milyen az, ha a 9 hós leordítja az asztalról a kajámat :roll: Bár mostmár nagy, még most is meg lehet vele dumálni, hogy vannak dolgok, amiket csak "mi", felnőttek ehetünk, neki van más...Mázli, mert elfogadja. Nagyon mázli, tudom 8) Ahogy azt is tudom, hogy ezt egy 9-10 hóssal ugyan meg nem beszéled! Több helyen azt csinálta anyuka (és ott bevélt), hogy valami gyereknek valót tett a tányérjába vagy abba a szekrénybe, ahol a felnőtt rágcsa van, esetleg amit lehet egy zacsiba, tálba és csak azt adta a gyereknek, ami neki való. Egy próbát sztem megér :wink:
Egy hónap pedig sztem igenis számíthat. Az az ő életükben még sok idő, fejlődés szempontjából is! Attól, hogy valaki korán (4hósan pl.) hozzátáplál nem hinném, hogy rossz anya, csak nem értem hova siet? De az ő dolga!!!! Ha ezt jónak érzi, akkor tegye! Viszont!!!! Ha úgy alakul, hogy fogy a teje vagy a baba elválasztja magát korábban, mint azt anyuka szeretné, akkor ne siránkozzon :wink: Mert a játszin sok ilyennel találkozom. És bocsi mindenkitől, de olyankor úgy az arcába vágnám, hogy mikor erről kérdezte a véleményemet akkor én elmondtam, szal nekem ne nyavalyogjon! És Timi! Igen, meglehet könnyen, hogy a hozzátápitól megcsappan jelentősen a tej! És ez tök logikus, mert ha szopi előtt adod, akkor jól lakik a szilárddal és utána nem akar szopizni és ez szép lassan az elváláshoz vezet! SZóval mindenki csinálja azt, amit ő jónak lát, de tudja azt is, hogy melyik út mivel jár!!!!! Ez alapján döntse el, hogy neki melyik a szimpi :wink: ÉS ha bármi másként alakul, mint azt ő gondolná (ami mondjuk előre látható volt esetleg), akkor ne panaszkodjon! Ha nem adott korán hozzátápit és csak szopi után adta azt is, de közben már 10 hós a gyerek és unja a szoptatást, az legalább olyan, mint mikor azon panaszkodik valaki, hogy a gyerek már 5 hósan megevett egy egész üveg kaját és pár hónap múlva nem kell neki a cici!

Laránk Boldog Névnapot!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Bori
Végülis megnéztétek a napszemüket? Mi vettünk szerdán :wink: Alig tudtam levenni Ivánról! Kisütött a nap és már mondta, hogy "Anyu menjünk le! Süt a nap, kéjem a szemügemet!" :lol:

Kép

Kép

Imádja, ha fényképezik :lol: Lehet hogy fotómodell lesz? :roll:

Ez mai. Az az új dilije, hogy nem akar felöltözni, mert akkor nem tud turkálni a köldökében :roll: Vagy 10 percig pózolt, mire sikerült ráadnom némi ruhát :?

Kép

Kép

Jó kövér gyerek, mi? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Na erről beszélek kérem szépen!!! 8)
Jöjjenek csak azok a vélemények és tanuljunk belőlük, próbáljuk meg így is a dolgot, meg úgy is.
És Renáta! :wink: A hozzátápit én csakis úgy gondolom, ha még van elég tej, akkor CSAK SZOPI UTÁN, hogy azért ha lehet minél később apadjon el az a tej!!! :wink:
De azért, ha már naponta csak 3-szorra futja a cicizés, akkor azért egyen már mást is az a gyerek, mert ahhoz még túl kicsi, hogy csak naponta 3-szor egyen!!!!! Nem?
Ezért jó, hogy vagyunk többen és tapasztalunk többet is!!!!
Csak kérek Mindenkit, hogy legalább itt mi NE SZÓLJUK LE EGYMÁST AZÉRT AHOGY CSINÁLJUK, ELGONDOLJUK!!!
Elég, ha hallgatunk (már aki!) a védőnőtől meg a dokitól meg a sok "okos" családtagoktól!!! :evil:
De erre azt tudom mondani, hogy ahány gyerek annyi féle és ahány cici annyi féle!!! Van amelyiknek meg sem kottyan ha hozzátápit is elkezdi meg van olyan is, amelyik hamar "felmondja a tejtermelő szolgálatot"! :roll: Holott, lehet, hogy xy TÉNYLEG MINDENT MEGTETT ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY NE APADJON EL!! De ilyen a természet, van akinek többet ad van akinek kevesebbet!!!
Az én uncsitesóm (Roni 5 hónappal fiatalabb Adrinál) 2 éves koráig szoptatta Ronit úgy, hogy közben 8 hónaposan már adott a Csajszinak főziket, gyümiket stb. S amíg Neki havonta 1- másfél kilókat hízott Roni, addig Adri mindig csak a minimális fél kilót! Csak anyatejes korukról beszélek. Pedig nekem is volt tejem, mert mikor már nagyobb volt(4hós) evésenként volt, hogy 2 dl is lecsúszott és mégis......
Szóval dobálja csak be a közösbe :wink: az ötleteket Mindenki és akinek meg kell, az válogasson az ötletek közül és próbálkozzon!! De könyörgöm, ha nem jön be valamelyik (Vagy ne adj Isten) egyik ötlet sem NE OSTOROZZA MAGÁT!!!! Akkor is próbálkozzon tovább...biztos eszébe fog jutni olyan amivel könnyen célt ér! :wink:
Hajrá Mindenki!!!!!!!! :wink: 8)

Nincs mit Kriszta!!! :wink: Szerintem sokkal többet elérünk azzal, ha inkább bíztatjuk egymást, és adjuk a saját tapasztalatot, amit ki lehet próbálni, mintha lehúznánk egymást!! :wink: :twisted:

Na menek privire! :wink:
Aztán délután, ha Apáék hazaértek irány a fodrász! És végre emberi lényt fog faragni belőlem!!! :twisted: :roll:

Szép délután Anyócák! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tünde!

Köszi a "dokis" infót. Gondoltam, hogy valahonnan onnan fújhat a szél. :roll:
Biztos van benne sok igazság....de azért valljuk be, néha tudnak túlzásokba is esni! :?

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Renáta!

Hol is vetted a napszemcsit? És mennyi volt?
Iván.....és az Ő zoknija!!! ZoknisLovag!!! :lol: :lol: 8)

Mennem kell most már télleg!

Köszi Emse!

Este még jövök! :wink:

Pussz Mindenkinek!!! Itt verőfény!!!! :lol: :lol: 8) 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Renáta, :lol: :lol: :lol: nem semmi fiad van, tényleg pózolhatna vlmi magazinban. nagyon nagyon fotogén, és tök pasis a szemüvegben és a sállal. 8) :lol:
snooopy

ja és hogy vagy(tok)? izeg-mozog a drága odabenn??
snooopy

Sziasztok,

Minden születésnaposnak és névnaposnak utólag is Nagyon Boldogságosat kívánok!!!!

Memme: Ágneshez is gratulálok nagyon szép család vagytok és lesztek is még szebb!!!!

Leírom a szülésstoryt, ha meg engedik a gyerkők kis mindennapokat is: szóval tonik vásárlás utáni éjjel (Tündivel 2l-t vettem és beraktam a hűtőbe, majd még aznap este elindultunk a kórházba, most 1l-t vettem és hajnalban mire ébredek...), azaz hajnal 4-kor arra keltem, hogy annyira nem kényelmes fájások vannak, de azért sikerült visszaaludni, majd 30-40 percenként azért csak fel-fel ébredtem, hogy nem jó. Tündi 6-kor kelt, akkor mondtam férjnek, hogy lehet megkérem kísérjen be ctg-re, mert nem akarok így vezetni fájdogálva, de előtte elmegyek zuhanyozni, hogy megnézzük jósló-e vagy sem. 7 körül lettem kész a zuhannyal, ahonnan már nem őszinte mosollyal másztam elő... 5 percesek lettek. Majd nagymama intézés, mert úgy volt, hogy anyum vigyáz Tündire, de pont előző este szólt, hogy 17-én délelőtt nem lesz kocsija.. (Murphy) így férj anyu riasztás, aki taxiba vágta magát és jött is. Férj már izgalomban volt, hogy menjünk már, de én még pakoltam meg elmagyaráztam Tündinek meg a nagyinak, hogy mit hogy, szóval 9-re mentünk be a kórházba. Akkor Tóth doki megvizsgált és már 2 ujjnyi voltam, mondta, hogy 3 ujjnyinál már amúgy is műtenek (mivel nem fordult be Donát, és ha ígz előre tudják, hogy műtéti befejezés lesz, akkor 3 ujjnyinál már műtenek) szerinte maradjak, akár akkor is, ha elmúlnak a fájások, mert majd délután a műtétek után ránk kerül a sor. Hát a fájások nem múltak, sőt, mennem kellett ctg-re, majd a hegycsúcsok után a doki mondta, hogy akkor én leszek a következő műtét, mivel a gyermek lassan kipisil... :) Kaptunk szülőszobát, hogy vajúdhassunk kicsit, a végére már kemény 3 percesek voltak és eléggé vártam az anesztest... Erika velünk volt, ami nagyon jó volt, sokat segített. Sajnos a szúrás elég nehezen ment, de utána már minden rendben zajlott, most tényleg nem fájt a császár és a végén kicsit lehettünk hármasban is, ami nagyon boldoggá tett. Utána ugye nem szabadott felkelni, emelni a fejem, de a csecsemősök kedvesek voltak, mert kihozták Donátot és velem volt majdnem 2 órát, igaz kicsit nehezen raktam egyik mellről a másikra, de megoldottuk. Majd még este is visszahozták, akkor is másfél órát volt velem és utána reggel 6-tól meg már vissza sem adtam :) Szeretném itt is megköszönni Tóth dokinak Erikának és természetesen az egész Kútvölgyis csapatnak, hogy megszületett Donát és, hogy kellemes napokat töltöttünk bent.

Tündi bejött a kórházba, mert szerencsére volt szabad alapítványi szoba és nagyon jól viselte az egészet, úgy értem az elválást is, hogy anya itt marad, ő meg hazamegy. Első nap a szoba érdekes zugait fedezte fel, úgymint szekrénybe való bebújás, minihűtő szétszedés, papucs dobálás, Donát kis kocsijának tologatása, stb. Második nap kérte, hogy hagy fogja meg Donátot, akkor az ölébe raktuk úgy, hogy mi is fogtuk és akkor megkérdezte, hogy megsimogathatja-e (ááá nem nyeltem a könnyeimet...) és végigsimogatta és végigmondta a testrészeit, pici haja, pici szeme, stb egészen a lábáig. Utána már minden nap meg akarta simogatni és mindig megkérdezte, hogy megfoghatja-e a kezét... Tesóajándéknak konyhát kapott azóta is imád vele játszani és mondogatja, hogy Donáttól kapta. Most amúgy is elkezdett ragozni, meg a múlt időt is használja.

folyt.köv.

KépKép

KépKép
snowwhite

Reni!
Aztaaaa, ha egy kicsit fiatalabb lennék :oops: :lol: De a lányomat tudom figyelmetekbe ajánlani :lol: :lol: Hozzátápival egyetértek! Minden szavaddal!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dori, részemről köszönet a szüléssztoriért, és még egyszer gratula a gyönyörűséges kisfiadhoz (és kislányodhoz). Nagyon szépen szültél. Örülök, hogy remekül alakultak a dolgok. A tesók pedig ilyenek. Tudom.

Kati, hagyd kérlek... Orsi 4 éves, ő felfogja a dolgokat, bizonyos értelemben sokkal nagyobb rettegés így. A gyermeked, ha kés alá kell küldened, akkor ez nem patikamérleg, hogy kinek mekkora a baja. Nem rémisztgetni akarlak, csak azt mondani, hogy most ez nektek a legrosszabb. Én meg "ebben élek", egész másképp látom a dolgokat, többnek, jobbnak... szóval ne mentegetőzz, tényleg aggódom Orsiért, és szorítok, hogy zökkenőmentes legyen a műtét, és az azutáni napok.

Május 11. A "másik" szülinapunk. Akkor fogják műteni Jankaszávát. Jó emberek, remek orvosok, szaktekintélyek. Értik a dolgukat, kedvesek és türelmesek a gyermekemmel, és ők is a legjobbat akarják neki. Valójában Janka bal felső pólusa mindössze 18%-ot hoz, az alsó 82 értelemszerűen. Felsőt értelmetlen megtartani. Mint már mondtam, így nagy valószínűséggel a kapcsolódó problémák is megszűnnek. Sajnos a jobb oldalon ue a helyzet, de az egyelőre szoros kontrollt igényel, nem többet. Ott műtétről (még) nem beszélünk. Remélem, a jövőben sem. Egyébként ez egy hétfői nap, és ha minden jól alakul (többtényezős dolog ez is: nem lázas, nem nyűgös, eszik, kilógó csöveket eltávolíthatják stb) akkor két éjszaka kell bent lennünk. Én is lehetek. Mellette, széken. István szeretné, ha hazajönnék esténként. Ezt most még nem tudom. 5 centis vágás lesz, csajok. Mondom, akkora az egész ember... Na de akkor is, ez van.

Volt ma is egy uh, nagyon megdicsérték, hogy tündérke, szava nem volt, meg sem mozdult. Ismételten megállapítottam, hogy sok a beteg, a nagybeteg. Janku elveszett köztük, nem csodálkoztak apró termetére. Szörnyű ez vhol.

Én jól. Megyek is, mert nincs itthon semmi, ki lettem nevezve boltfelelősnek...

PUSZ
vbea

Sziasztok!

Vendégeket várok, és ezért még nem is tudtam végigböngészni amit írtatok, de:
Kriszta, épp kérdezni akartam, hogy miből nyomott be Petya 300at, ennyi tejcid van még?
Nekem sztem sokkal kevesebb, mint régebben, Levi is max 120-130-kat eszik meg egyszerre és nem is hízik olyan nagyon.
De: amit írtál is, nálunk már kb. mindent eszik direktbe nem kapott még tejet, tojást, sertés husit.
Ő is nagyon ráizgul a kezemben lévő bármilyen saját fogyasztásra szánt kajának, pl. a túrórudi belsejét már fele részben Ő eszi meg. Rohangászik a bébikompba, majd indiánvisítással nekem rohan, elkapja a két kis kezével az öklömet ( mint egy mókuska) és berámolja a kezemben lévő, nem pépesített túró/husi/kenyér darabot és kattog a torkával, ha ízlik neki. Egyszer majd felveszem, mert annyira cukkancs, hogy csak na....aztán rohan egy újabb kört.
A lényeg, hogy egyszerűen ha más nem kell, vmit adnom kell. Utálja az üveges kajcit, tán a gyümik lecsúsznak, a tápszer szagától is öklendezik már, szóval ezek kizárva.

Na, mennem kell megjöttek...majd jövök még.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na igen, Renáta, egyet tudok érteni az elveiddel, csak nekem a gyakorlatban nem megy... Az én 9 hósom nem az akivel meg lehet beszélni... Hiába rakok elé egy halom kaját, amit ehetne, neki csak az kell amit mi eszünk. Volt már, hogy tányérral együtt földhöz vágta az egészet, amit eléraktam (banán, alma, körte, párolt répa, újabban babakeksz, buláta, kölesgolyó) :roll: (Na a tágabb család ezen azért nem csodálkozik, volt kitől örökölje az akaratosságot) De tejet, tojást, sertés és marhahúst, tejtermékeket még nem kapott, a lisztes dolgokat is csak most kezdtük. Szóval igyekszem kordában tartani...amennyire lehet. Szopi meg: örültem volna ha megy. Próbáltam, 4 hónapig úgy-ahogy ment, aztán egyáltalán nem ment. Evvan. Irigykedem azért picit azokra, akiknek sokáig megy/ment. Nekünk nem így sikerült. Sajnos.

Dóri,
köszi a születéssztorit és még egyszer gratulálunk Donáthoz. Nagyon jó egészséget nektek!!

Menek, gyerekmentesítettek, kivasalok amíg lehet...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

folyt:

Hazajövetel: csak férj jött értem, Tündire anyukám vigyázott. Hazaértünk, ők pont kint voltak levegőzni, Tündi elkezdett felém rohanni, hogy anyu-anyu, majd féltávon egy masszív satufék és utána apu-apu és odarohant az apjához. Hát próbáltam felkészülni erre, de azért nagyon szíven ütött, meg babyblues is ugye... Majd jöttünk fel a lépcsőházban, anyukám már előre ment, férj Donáttal a tesóajándékot ásta a pincében, Tündi meg nem akarta fogni a kezem, majd meg is makacsolta magát, hogy apu-apu vigye fel, és hirtelen 3 lépcsőfokról lezúgott... Rohantam le én is, de ugye felvenni nem tudtam (még nem emelhetem fel egy hétig legalább) csak odagugoltam hozzá, akkora pukli volt a homlokán, hogy csak na, és sírt, hogy vegyem fel... no ekkor már én is zokogtam és kiabáltam anyámnak meg Péternek, hogy valaki jöjjön már segíteni, szóval nem volt túl szép az indítás...

Első nap itthon én mindenen sírtam, ez Tündivel nem volt így, de most bármelyik gyerekemre néztem sírtam, ha Tündi odajött és kedves volt azért, ha nem jött oda és nem volt kedves azért, ha két pohár volt az asztalon azért... Tündi amúgy eléggé lebüntett, hogy távol voltam, amire valamennyire készültem is, de nem ennyire... Szerencsére 1 nap alatt elmúlt a büntetése, de azért még apu a sztár, de legalább én már nem vagyok gonosz. Viszont, ami megint valamennyire felkészületlenül ért, hogy Tünde olyan nagy lett ezalatt az 5 nap alatt... pedig láttam a kórházban is minden nap, de akkor is, meg tudom a méretbeli különbségek, de hihetetlen nagylány lett. Második nap már rendben volt, azaz normál lelki állapotban voltam. Hamar rájöttünk férjjel, hogy nagyon is igaz a mondás, hogy kisgyerek kis gond, ahogy nőnek egyre nagyobb gondok... Donáttal semmi sincs, eszik-alszik-édes pasi (itt jegyzem meg, hogy nem tudtam, majd milyen lesz egy kis pasival, hogyan fogom szeretni Tündi után, de azt tudom írni - mindenkinek - hogy amint megláttam, már szerelmes is lettem és persze nem ugyanúgy, mint Tündit, hanem Tündit és Donátot is nagyon szeretem és már nem is kérdés, hogy lányos vagy fiús anyuka vagyok, hanem Tündés és Donátos anyuka) de Tündi azért keményen elkezdett figyelemfelhívni. Azaz belejátszik az is, hogy férj is itthon van még, meg hogy együtt voltak 5 napot, meg persze megbetegedett (nátha) Tünde meg persze mi is próbálunk rá jobban figyelni, de tegnap már egészen szép hisztiket produkált, így tegnap elkezdtük visszavenni az irányítást... Eddig jól haladunk, ma még nem volt kiborulás. Amúgy Donátot imádja, de van persze kettőség benne, mert ha férj nyúl Donáthoz, akkor Tündi műsírásba kapcsol... én fürdetem így a kis pasit, Tündi áll a kiskádnál székkel és segít, nagyon finoman nyúl hozzá, meg szeretgeti, csak férj ne fogja meg, lehetőleg rá se nézzen. Magyarázzuk neki, meg tréningezzük is, remélem majd javulni fog, bár még mindig jobb, mint ha felém lenne, mert nehezen szoptatna férj :)

Szobatisztaság: szerencsére nem esett vissza, csak picit, az is pisi ügyben, azt is inkább férjjel töltött napok miatt, mert ő nem kínálta, csak ha Tündi szólt. De azóta megint nagyon ügyesen szól, ha már nem fejek, akkor jönnek a bugyis napok, de így most még elég macerás, mert persze minden akkor kell, amikor szoptatok vagy fejek, igaz ez a két tevékenység max 20 perc alkalmanként, de akkor kell minden. Most még férj szabin, így könnyebb, bár szerintem az is rossz lesz, hogy Tündi nagyon megszokja, hogy apu itt van és majd ha elmegy dologzni, akkor kitéphetem a hajam... Elvileg jövő hét keddtől már emelhetem Tündit szépen fokozatosan (megmértem 13,7kg én azt hittem 12...) és április 17-től már mindent csinálhatok mint régen...

Amúgy a napok jól telnek (leszámítva a hisztiket) Donát szépen 3-4 óránként kér enni, azaz 2x kelek éjszaka hozzá és most, hogy már Tünde nem tiszta takony hozzá nem kell megint, mert volt olyan éjszaka, hogy Tündihez többet keltem... Ma éppen mindkettő egyszerre aludt, ez nagy kincs ki kell használni az időt, Donát már az erkélyen nyomott 2 órát, Tündi meg másfél órát a szobájában.

Renáta: terhes övvel mikor randizunk?
Üdv: Dóri

KépKép

KépKép
snowwhite

Dóri,
hát ezt nagyon-nagyon jó volt olvasni (minden nehézség ellenére úgy meghozza a kedvet a következő babához), köszönjük!
Vendég

Tünde!
Tök jó, hogy ezeket így leírtad... Hát igen olyan szép a kétgyerekes lét, de tele azért érdekes történésekkel... Nekem az volt az első sírásom itthon, mikor hazajöttünk és Martin ment, hogy odaadja az utolsó (!) Bombiját Myrtill babának. Pedig nem is mondtuk neki meg semmi, de annyira édes volt tőle. Ma meg együtt pancsoltak és csapkodták a lábukkal a vizet és igaz, hogy az egész fürdő tiszta víz meg én is, de hallani, ahogy együtt nevetnek hangosan és néznek egymásra áhítattal, le van tojva a a többi! Na puszi nektek, azért készülj lelkileg az első hármasban töltött napra...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Persze Dóri és nem Tünde :roll:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Aproo!
Úgy van 300, hogy ugyebár én fejek, és mivel Petya napközben van, hogy csak szórakozik, összegyúlik. na meg olvasztom ki a fagyasztottat.

Egyébként én direkt tejci előtt adom a hozzákaját, mivel ez a fejés olyan, mint a kutya vacsorája. Vagy van, vagy nincs. Főleg, ha itthon van mind a kettő, és esetleg Petyka nem alszik, és nem tudok fejni eleget. De úgy látom, nem befolyásolja Petyát, mert vagy van kedve rendes kaját enni, vagy nincs. Múltkor is volt egy napunk, amikor semmi szilárd csak az Aigner. Csak ez a ciki, mert tej meg nincs annyi, hogy sok ilyen nap legyen.

Kép
Kép
kriszta36

összegyűlik :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Timi
Napszeműt a Minimanóban vettem. Chicco. Márc.31-ig akciós 2890,-ért, amúgy 4990,-. Mondjuk nem nagyon volt már színválaszték, de sok fazon van. Ha érdekel nézz utána a neten, mert több helyen is akciós volt!!! Kenguruban is szokott lenni, az elsőt mi ott vettük.

Orsi
Csajszim egyre többet ficánkol :D Én meg egyre többet alszom :roll: Kész csoda, hogy ma nem dőltem ki. Általában Ivánnal fekszem 8-kor és reggel 8-ig húzzuk a lóbőrt :shock: Oké, pisilni felkelünk (én többször is :lol: , ő 1x, de van, hogy egyszer sem) Szóval nagyon fáradt vagyok :( Nappal meg főszezon. "Anyu ezt nézd!" "Anyu játszunk!" "Anyu miért....?" Szal cseppet sem pihentető :D

Dóri
Jó volt olvasni a sztorikat! Kicsit láttam a jövőt :lol: Én Ivánnal hetekig(!) bőgtem minden hülyeségen :roll: Zsolti megértő volt, kedvesen cukkolt :) Anyu viszont sokszor nekemesett, hogy hagyjam már abba ezt a bömbölősdit :roll: :shock: :x Na persze, ez kívánságműsor, nem?!
Bármikor elugrom az övért, amikor neked jó! Majd írd meg, hogy mikor nem zavarok 5 percet :wink: Akkor ugye már kocsival mennék, hogy gyakoroljak is. Meg nemtom mennyire vagytok megközelíthetőek BKV-val?

hozzátápi
Persze, ha nincs elég tej, akkor én sem mondom, hogy éheztetni kell a gyereket! Ha még nincs 6 hós, akkor tápival egészíteném ki, semmi mással! Ha tápi, akkor persze vizet is adnék. Szopi mellett nem. Nem is adtam. Ha sírt, akkor cici. A tej eleje híg, szinte víz. Ez a szomjoltó része. Ha szomjas maradna, akkor tovább sírna :wink: De mivel ha szopizik a baba 3 hós kor alatt tuti nem adnék cumisüveget, a poharazás meg szép és jó, de irtóra türelemjáték ebben a korban...maradnék a cici mellett továbbra is! Iván 1 évesen napi fél bébikaját nyomott be ÖSSZESEN!!!! A többi cici. Ha 40 fok volt, akkor se nagyon ivott, inkább cici. Néha szilárd után egy kis víz, vagy játszón, útközben.
Persze, ha már nagyobb egy gyerek, akkor kell neki más is, ha nincs elég tej vagy egyszerűen a gyereknek van rá igénye!
JUDY Én írtam, hogy tudom, egy 9-10 hósnak hiába magyaráz az ember! És könnyen írok bármit, mert ilyen gondom nem volt! Én 6 hó előtt semmiképp nem kezdenék hozzátápt, akkor sem, ha nincs tejem. Akkor tápszer. A tápis babák viszont előbb rákapnak a szilrád kajára általában. Asszem én ezeket próbálnám: HA lemegy a párizsi, akkor főtt répa, banán, főtt krumpli, dinsztelt vagy sült alma szeletet is elnyammog. Ezeket felhalmoznám a saját tányéromra és jóízűen nekilátnék. Nyilván jönne a kunyerálás, legalábbis ezt várná az ember. Szóval szépen teletömném, és mikor vélhetőleg tök jól lakott, akkor kezdenék csak hozzá a saját kajámnak. Akkor viszont jöhet a balhé, mert éhesnek nem éhes :wink: Úgyis meg kell tanulnia mindenképp, hogy neki nem lehet mindent, amit nekünk igen! Nyilván nem hagyod, hogy a konnektorban túrjon, bármilyen érdekes is az! Persze, a párizsi nem ennyire veszélyes :D Amúgy spec. tudom hivatlosan miből van a fst.párizsi. Kis hús, szójafehérje, tejfehérje, ízfokozó (nátrium-glutamás), aroma, színezék és 3-4 féle "E" ezeken felül. Különböző állományjavítókkal karöltve. Szóval cseppet sem gyerekbarár termék, ahogy egyetlen felvágott sem az :roll: Ahogy a sokak által kedvelt virsli sem.... Meg sztem ebben a korban még nem akkora katasztrófa, ha nem együtt eszik a család :wink: Ha jól lakott és elvan, akkor mehet járóka vagy bármi biztonságosan otthagyható helyre. Ha nem...akkor nincs ötletem...hiszti :?
DE!!!! mindenki azzal eteti a gyerekét, ami neki szimpatikus :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Dóri, annyira jó volt olvasni téged. HOgy hagytak vajúdni, amíg lehetett. Ez szuper! Én is erre vágyok!

Tünde szép lassan helyre fog zökkenni. Mire férj elmegy, reméljük, jó idő lesz, és sokat tudtok sétálni. Nálunk ez volt az, ami átvészeltette Benével is, hogy kicsit kötöttebbek lettek a napjaink. Sétában hozzá alkalmazkodtunk.

mtunde

Dori, olyan szepen irtad le a szulest, meg az elso napokat, koszonom!

Hozzatapi tema, koszi, h irtad Renata, h egyevesen mennyit evett Ivan, en is sokat szenvedek az etetessel, leirom, hogyan szoktuk, delelott gyumolcs, reszelt alma, korte, neha banan, meggy, barack, mostanaban a reszelt gyumi vmiert nem nagyon csuszik, csak, ha a kezebe adok egy darabot, azt elnyammogja, de abbol sokat kikop, leejti, stb... ebedkor adok neki az en kajambol vmit, h tudjak nyugodtan enni, pl zoldseget a levesbol, par darab repat, krumplit, de ezekkel is inkabb csak jatszik.....este meg adok neki zoldseget jegkockanyi husival, ez lehet cukkini, brokkoli, krumpli, sutotok, repa, ezeket szoktam neki fozocskezni, vagy ha nem jon ossze vmiert, akkor kap uveges bebikajat, a multkor direkt figyeltem, h egy uvegen majdnem 3 napig nyammogott, utana mar en ettem meg a maradekot, mert feltem, h megromlik...... ha nem akar enni, akkor vegso megoldaskent kap kolesgolyot, azokkal jol elvan egy darabig, meg utana kis baracklevet vagy vizet inni, egyebkent meg szopik mindig, mikor akar, meg ha almos, akkor is cicin alszik el tobbnyire, ugy erzem, van tejem, de nem szoktam mericskelni...
teny, h keveset hizott megint, ma megmertem anyukamnal, es kb 200 g-ot hizott az utobbi honapban, igaz, h beteg is volt sokat es akkor meg kevesebbet eszik, ha taknyos... ha vkinek van otlete, mit csinaljak maskent, ne tartsa magaban! jah meg az jutott eszembe ma, Kriszta, h regebben vki ajanlotta a gesztenyet, h azzal lehet dusitani a kajat, lehet kapni fagyasztva egeszben.... (hehe, terhesen folyton gesztenyepuret kivantam, lehet, h most is bevalik?)

banana

Banana! Szerintem Zsófi így szereti csinálni. Megkínálod, és ennyit kér.

Villő a gyümölcsök nagy részét sokáig inkább párolva ette meg, és alaposan leturmixolva. Féltem, hogy később majd nem fog rágni rendesen, de nem volt ezzel gond, sőt, egyik napról a másikra állt át a szilárd kajára. Ha szilárd, akkor viszont teljesen szilárd kell neki.

Kölesből van pehely is (Holle), amivel lehet kicsit dúsítani a gyümölcsöt-zöldséget.

mtunde

Dóri!

Látod, azért Donát valamilyen szinten meghallgatott. :wink: Igaz, hogy nem fordult be, hogy "természetesen" megszülethessen, viszont az "előzményekben"- fokozatos fájások, vajúdás a szülőszobán- benne volt. :wink:
Nagyon szépen leírtad a Veled/Veletek történteket.
Tündi viselkedése ismerős...de na aggódj, majd Ő is belerázódik a 4-es felállásba! :wink:
És az tényleg kicsit szívfájdító volt nekem is, hogy Adri eleinte ApaApaApa!!! :roll: Előtte sosem mutattam, hogy ez nekem fáj :? viszont este, mikor lefeküdtem vagy már lefektettem, akkor nekem is összegyűlt ám a könny a szemembe. :oops:
De egy hét múlva már fel sem vettem a dolgot, talán már fel sem tűnt! :roll:
Úgy hogy még egyszer SOK BOLDOGSÁGOT AZ EGÉSZ CSALÁDNAK! :wink:
Remélem a virág nem hervadt el! :wink: :lol: 8)

Renáta!

Köszi, akkor utána nézek minimanón. :wink:
És aludj minél többet!!!! Használd ki a lehetőséget!!! :wink: 8)

Eni!

Akkor hajrá május 11-én!!!! :oops: Biztos minden rendben lesz!! Azt szokták mondani, hogy MÁJUS az év legszebb hónapja! Ez igaz....akkor van a névnapom (3) meg Jázminé is (10). :wink: :oops:
Úgy hogy biztos szép és jó dolgok fognak ott és akkor történni, amikor Nektek kell!!!! A "szép és jó" alatt, azt értem, hogy minden rendben lesz JaSzával a műtét előtt-alatt-után!!! Kívánom! Nagyon!
De azt még nem mondtad, hogy István hogy viseli "JaSza tortúráját "? :oops:

Mingyá elalszom. :shock: Pedig nem soká kajaidő lesz.

Megyek fürdeni. Ma már nem jövök. :twisted: 8)
További szép estét mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Anna
Sztem semmit ne csinálj másképp!!! Ha éhes, úgyis fog enni!!! Ha nem, akkor meg sztem nem muszáj kölesgolyót adni csak azért, hogy egyen...elvégre az nasi kategória. De valóban, gyümiket lehet dúsítani pelyhekkel is, ami egészséges és laktató. Én sosem vettem Hollét mert iszonyú drága. Nálunk volt a bioboltban olyan, ami nem bio ugyan, de sokféle és jóval olcsóbb! A Holle nemtom mekkora, de több, mint egy ezres. A bio-oázis pelyhei 150-200g-osak és most sem hiszem, hogy 300,-nál többe kerülnek. Van rizs, köles, kukorica, búza, hajdina (blöööööö) és pehelymix is belőle.
Én is sokat nyavajogtam ezen a kaja dolgon, de aztán túltettem magam. Ha eszik eszik, ha nem, hát nem. Éhen nem hal :wink: Tulajdonképpen mióta egyáltalán nincs szopi, azóta ebédel rendesen!!!! Azelőtt csak kóstolgatta. Reggelire valami kis kenyérke, de kizárólag üresen :roll: Néha sajttal, mostmár ez is nagy favorit. Vega a gyerek, húst csak ha muszáj, nem egy vércse típus :D Tízórait most sem kap, mert akkor lőttek az ebédnek. Van uzsira gyümi aztán vacsi. Ez is nagyjából kimerül abban, hogy megiszik 1,5dl kakaót, egy fél szelet kenyér+sajt, ha szerencsém van, akkor egy gerezd paradicsom újabban. Ha nem inna kakaót, ez a mennyiség akkor sem lenne több :? Bánatomra a csupasz tejet nem issza meg :( Szóval most eszik kb. annyit, mint a korosztálya, de karácsony körül még a szomszéd 1 éves simán lekörözte :lol: Viszont főtt kajából sosem tudtam napi 1-nél többet belediktálni. Már az is öröm volt, ha 1x megette. Ez most sem változott :roll: Persze az üres tésztát meg a natúr rizst tolná napi 3x is :roll: Mondjuk a rizzsel nincs baj, de azért üresen nem számít sem ebédnek, sem vacsinak :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!

Renáta!
Mintha Pankáról olvastam volna, amit Iván evészetéről írsz. Üres kenyér, főtt kaja nehezen, üres tészta mindig. ÉS: Van remény. Panka most már egy csomó mindent eszik, bár az üres tészta még mindig a csúcs. De az elején a müzlit is csak üresen volt hajlandó megenni. Most már tejjel is jöhet.

Kép
Kép
kriszta36

Ja, palacsintából is üres. Bár most már néha kakaós és fahéjas-cukros is...

Kép
Kép
kriszta36

Bori!
Boginak ez a nézése :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: betojok! :lol:

Reni!
Iván :lol: :lol: :lol: :lol: kis pucérka! :lol: :lol: :lol: ez a huncut nézés! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?