sziasztok!
Isti tegnap kinn aludt a nagyszobában
eddig bírtam elhozatni a kiságyat. a hálóba már nem, de végül is igaza van a páromnak, nem tud a gyerek pihenni, hiába olyan jó alvó és felőle akár ágyút is sütögethetnénk a füle mellett, de nem való neki, hogy megy a tévé, a számgép, meg a duma a feje fölött. épp elég időt fog ezekkel a vackokkal tölteni később, legalább most legyen egy kis csendes, békés zúga.
aztán ha már fürgébben mozgok, majd újra átgondoljuk a helyét.
Clau, Isti is liftezett - nem volt 2 alkalom egymás után, mikor ugyanúgy lett volna a feje.
kívülről hogy látszik? leszállt már a pocid? mondjuk nekem innentől számítva is 1,5 hét volt a szülés. mikorra is vagy kiírva?
Fibi, én ugyanezeket csináltam végig! az uh-n láttak Isti rekeszizma alatt egy folyadékcsíkot. azzal paráztattak, hogy genny, vagy vér is lehet, és persze majd meg kell nézetni. mikor a szív-uh-n voltunk (a keddi horrortrip), megnézték ezt is, és SEMMI nem volt ott Istinek! ez nem azt jelenti, hogy a magzati uh-n elnézték, hanem hogy idővel/a szülés után megszünt. szóval ne aggódj!
a másik: a cervix tesztem nekem is "pozitív" volt, meg is ijedtem egyből, de ebből sem lett az égegyadta világon semmi probléma.
orbáncfű:
én a herbaházban vettem először orbáncvirág cseppeket (középső sorban van, ahol a többi cseppek, a vitaminokkal stb. szemben) vmi Geránia Bt. gyártja. aztán legközelebb találtam orbáncfű cseppet ugyanott, de ez meg alkoholos oldatban volt, szóval nem hiszem, hogy jó lenne a gátmasszázshoz. az orbáncvirág hatását tekintve ugyanolyan, és ez legalább 100%-os kivonat, én inkább ezt ajánlom. szó szerinti orbáncfű-olajat tudtommal se aromaxék, se naturolék se más nem gyárt.
Babarózsa, az eldobható bugyit, ami olyan anyagból van, mint a műtőssapka a soroksári megatoysban (most brendon) vettem, de biztos találsz hozzád közelebb is. a csalogány utcai zúgdiszkontban is van tán, vagy meghoznák neked
Moosejaw, mindenkit eltaláltál, pontosan rájuk gondoltam!
A vajúdó olaj véleményem szerint csupán luxuscikk, derékmasszáshoz meg főleg
ha nem lett volna, a párom akkor is csodásan elmasszírozgatott volna, a szagok meg épphogy inkább irritáltak, mint ellazítottak és megnyugtattak volna
a bába szerint a vajúdó olajnak erotikusnak kell lennie, hogy a szülésben felidéződjék a kezdet
derékmasszázshoz szerintem bármi jó, a síma testápló is, hiszen csak masszírozásról szól, esetleg egy kis bőrápolásról - de vihettek bele erotikus töltést is
.
az izmok-izületek felfrissítésére, ellazítására talán még a legjobb egy richtofit sportkrém. vagy egy egyszerű, illatanyag-mentes masszázsolaj/bázisolaj, pl. mandula, jojoba...
ezeket pedig bárhol beszerezheted
a bába derékmasszázsolaja - meg a többi is - ált. elsősorban bőrápoló, másodsorban hangulatjavító, de persze mért ne lehetne "simán" masszírozni velük...
Jaj, Neet, nem is mondtam, hogy ette a szobatársnőm a kefét, hogy te az ő választott dokijánál szültél, és minden rendben ment, miközben neki előre megmondta a pali, mennyit kér (pofátlanul sokat), aztán ügyeletes volt épp, mikor ő szült, és még hozzá elbakerolta a gátsebét is rendesen, és aztán jól ki is fizethette neki a teljes manit, miközben egyáltalán nem volt "hálás", sőőőőt...
Mondjátok, ki szül legközelebb? kinek drukkoljunk?
Isti meghaladta a születési súlyát (80grammal)! Neet, hol tartotok Esztivel? párodnak bejön az apaság?
pusz
v.