Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, egyre férfiasabb a gyermek. Én pl kiviszem a leányzót magammal a konyhába főzni. Beleteszem a hordozóba és magyarázom, hogy éppen mit csinálok. Hagymát vágok, mosogatok, stb... Egy ideig bírja.

Hazajött a férjem - megint kimenője volt.

Jó éjt

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Ed!

Látom Te is átruccantál más topicban.:-)
Az ember mindig tanulhat vmit!
Én is egyre férfiasabbnak látom+ csak a lányokat szereti maga körül. Megint megmutatattam neki Kincsőt,hogy ne csak a felnőtt lányokra bukjon.:-)
Szóval Ti csajszik főztök,én mint fiús anyuka akkor abbahagyom a vasalást:-)
Nagyon rendes vagy, hogy kimenőt adsz,én nagyon nem szeretm, ha este elmegy valahova. Mondjuk ritkán szokott.
Kicsit off voltam, de sebaj.
Itt nem tartunk találkozót?

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Még vmi ED, NAGYON szép Kincső a Schöpis képen. Bencének is kakastaréjt csináltak. Úgy látszik AZ ott a babadivat!
KIsmamák Nektek is kakastaréjra fésülik majd a babátok haját!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Barbi!

Szerintem a jó ötlet a találka. A jövő hét hétfő kivételével ráérek. Ma pedig megint megyünk kirándulni a hétvégén.
Hát a kimenőről annyit, hogy esténként még ok, de egy hétre már nehezebben engedem el. ezen csámcsogunk már néhány hete, hogy menjen vagy ne menjen a Tátrába - mászni.

Kakastaréj frizura: mikor fésültek neki valami ronda frizurát, akkor én átfésültem szopiidő alatt punkra. Másnap úgy hozták ki. Valamelyik csecsemősnek nagyon megtetszett. Persze nekem is, mert az apjának hasonló frizurája van.

Nagyon dünnyög a leány, jó hétvégét mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Hogy ezek a dokik mindig rohannak! Vagy csak én fogtam ki a legelfoglaltabb dokit? A férjem legszívesebben az utolsó pillanatban dokit váltana, csak végre legyen rám ideje valakinek. Ferenczi ma temetésre rohant, éppen csak kutyafuttában beszéltük meg, hogy jövő héten szerdán befekvés és csütörtökön megszületik a kis Ketteskénk, akinek még mindig vitatkozunk a nevén. Remélem addig nem indul meg a szülés és nem megint az ügyeletesnél jön világra a gyermek, mint a lányom annak idején. Egyébként 19-re vagyunk kiírva.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!Kép

Picit jobb agépünk, de most meg én vagyok padlón (szó szerint)Kép
Sajnos a veseköveim beindultak, így tegnap a földön fetrengtem, miközben szórakoztatni próbáltam a lányomatKép

Beababa!Kép
Jól vagyunk. A kistesóba igencsak belehúztunk (akaratlanulKép), de jó hosszú ez a 9 hónap, közben hozzászokunk a gondolathoz, meg fel tudunk készülni két csöppség ellátásáraKép

Ed!
Nagyon szépek a fotóitok. A kirándulósak is. Tegnap este azokon legeltettem a szemem, enyhítő balzsamként hatottak a lelkemre a tájképekKép

Nálunk Dudunak állandóan Hitleresre fésülték a hajátKép Sosem taréjbaKép

Polka!
Az én dokim meg nagyon alapos. Ezért mindig egy órát kell rá várni minimum ha a magánrendelőjébe mégy időreKép

De ez persze nekünk is csak előnyKép

Millió pusza!
Bocs, hogy nem válaszoltam mindenkinekKép

Alice a drukk folyamatos!!!Kép

hicudzsi

Barbic!!
Nagyon szépek aképek!!Kép

hicudzsi

Eljött a szombat Kép
Igazán nem értem, hogy miért háborodtok fel, ha valaki kinyilvánítja a nemtetszesét.
Van pl. egy kismama. telefonon netezik(drága) amikor a férje-ideje engedi. Kiváncsi a SM-s tapasztalatokra idetéved és azt látja hogy 100 hozzászólásból 2 szól a topiktémáról.
Szerintetek pl. az Erről - arról topik miért van
vagymég x másik. Jegyzem meg nem azt mondtam, hogy
"hülyeségeket" aírtok,hanem azt, hogy rossz helyen. De részemről ennyi.
Az elsődleges és legfontosabb kérdésem Kósa dr.-úrhoz kapcsolodik. Úgynézki, hogy nála fogunk szülni, de nem nagyon "ismerjük". Bár ajánlották,
de én kiváncsi lennék az itteniek tapasztalatára is. Ill. ki mennyit -juttatott- neki?
Szoktak a bábának is adni?
Milyen maga a korház felszereltsége, színvonala?
Mire ügyeljünk?
Köszönettel
Továbbra is
Én_aki_vagyok
én_aki_vagyok

néhány ékezet lemarad ezér bocsánat
én_aki_vagyok

Persze a te érveid is érthetőek. Az újaknak mindig leírjuk a tudnivalókat vagy az ezerszer ismételt kérdéseket is akárKép Tehát ha nem támadással indítasz, hanem kérdésekkel, azonnal kapsz válaszokatKép

Nekem programozott csaszim volt Dr. Szőnyinél. A szülésznőt így is felkértem, mert szükségem volt a lelki támogatására.
A kórház szakmai színvonala elég magas, de a felszereltsége hagy maga után kívánnivalót. Érdemes fizetős szobába menni, az első emelet elég lepra néha Kép
A babának kell majd vinni pár dolgot, de ezt majd a szülésznőd elmondja pontosan mi kellKép
Mire ügyeljetek... na ezt nem értemKépKép
Talán a baba mielőbbi mellrehelyezésére, meg, hogy baba-mama szobában legyetek a picúroddalKép

Szép hétvégét és jó pocakosodást!

hicudzsi

Érdemes fizetős szobába menni

És ezt hogy lehet "igényelni"(mikor kell szólni), és mennyit kell érte fizetni?

Mire ügyeljetek
-hát kivel mivel kell vigyázni, figyelni ilyesmikre gondolok.
én_aki_vagyok

Te aki vagy, ha egy pár napig még türelmes leszel, majd mindent leírok részletesen, az én lányom is a Kósánál fog szülni, de pillanatnyilag épp a terminus utáni lélekölő napokat töltjük.

Orvosi díj: tudtommal általában a vizitdíj tízszerese, hasamennyiben felkéred a szülésre is. Szülésznői díj: egy szülésznő egy hónapban állitólag 5 "maszek" szülést vállalhat, a díjuk, amennyire megtudtam innen a topicról, 25-30 ezer. Különszoba: van 1-2-3 személyes, az áruk naponta/fő 6-8000 forint körül vannak, négy héttel a terminus előtt kell foglaltatni a kórház telefonszámán (odakapcsolnak). Ha túl sok a szülés, oda helyeznek ahol van hely, szóval ez azért még semmire nem biztositék.

Okosabb majd akkor leszek, ha utána vagyunk.
alice_cs

Sziasztok!

Este leírok 1-2 dolgot a kórházról. Most: van a fizetős szobán kivül baba- mama szoba ,ami ingyenes és ott is Veled lehet végig a baba csak az esti fürdésre és a reggeli vizitekre viszik el. Hátránya: nincs benn fürdő,WC mint a fizetős szobába és szülés után számíthat mennyit kell totyognia WC-re és fürdőbe az embernek, 5 férőhelyes. Előny: tágas+ szoptatási időben nem mehetnek be a látogatók.Fizetős hátrány: az elsőn nagyon pici + benn vannak egyfolytában a látogatók.
Én 3 ágyasban voltam és napi 4000Ft volt.

Most mennem kell
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

és a nemfizetős nagyon prosztó?
Merthogy úgynézem a fizetősnél épp szerencse is kell, hogy mennyire kulturáltak a szobatársak látogatói.
kösszi az eddigi infókat
ALICE mindenképpen türelmes leszek + drukkolok nektekKép
én_aki_vagyok

Sziasztok!

Nem tudom, van-e aki emlékszik rám,de megszületett a fiam Máté, múlt vasárnap a Schöpfiben császárral az Arnoldnál. Az Arnold szuper volt, a kórház feljthető élmény Kép pláne hogy nem volt hely az előre lefoglalt szobában. Részletesebben is mesélek majd, de most ki sem látszunk a babából. Meg tanácsokat is akarok kérni
Hajni
phajni

Sziasztok!

Gratulálok Hajni Mátéhoz!!!

Ed, amikor mi voltunk már mindenkinek kakastaréj frizurája volt.:-))) Szóval Ti voltatok az ötletgazda! Találkozóra ötlet?

Emőke,köszönjük a bókot! Kép Eduáról?

Én aki vagyok, Hát nem túl bizalomgerjesztő a nemfizetős. De összejöhet jó társaság és akkor elviselhető. Én például összebarátkoztam más kórtermek lakóival és sokat segítettek a gyakorlottabb anyukák.De ha nincs hely a fizetősben akkor míg fel nem szabadul úgy is odakerülsz ahol hely van. Amikor én kiszabadulhattam míg a ctg vizsgálóban is vártak. Ha szülés előtt be kell feküdni, akkor elég macera a felvétel. Nem érdemes 7re odamenni, mert mi is másfél órát vártunk és kötelező a vizsgálat 1 elég lepukkant helyen. Nekem például mondta ott a vizsgáló hogy nincs szívhang a készülékben , de kiderült, hogy lemerült az elem. Nem aggódtam mert közben a gyerek ezerrel rugdosott. Végül egy ezeréves tölcsérrel vizsgáltak.
Ügyelni: rendesen kell inni napi 3.5, 4 litert, legjobb vizet, a tej miatt. Nem reklámozzák, de van mód a gátkezelésre oda és az anyatejgyűjtőbe(hogy kimaszírozzák a 3. napon bedurrant cici) érdemes lemenni. A kórházban úgy tudom kötelező a gátmetszés, beöntés.(kivéve sürgős esetek:-))
A kórházi rendet egyszer MAckoo leírta februárban rá lehet keresni.
Párnát mi vittünk be,mert iszonyú kényelmetlen az ágy!

Ha van vmi kérdés nyugodtan!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Kedves én aki vagyok,

án ugyan még szülés előtt állok, de már voltam a kórházban egy hétig, úgyhogy van némi tapasztalatom. A színvonalat inkább hagyjuk, mert pl, nincs nővérhívó (azt nem tudom, hogy a fizetősben van e?), állítólag most már elkezdték szerelni őket.
Nekem nem voltak jó tapasztalataim, de azért ezt a pár napot ki lehett bírni.

Amit a szobákról tudok:
A fizetősnél, attól függ, hogy mennyit fizetsz, hogy hány ágyasba kerülsz, mint már írták van 1-2-3 ágyas fent a 3.-on.Az elsőn a nem fizetősök ahol van 5-8-10 ágyas, az 5 ágyasba veled lehet a baba, a többiben csak szopni hozzák ki. (csak egy részbe volt belátásom, lehet, hogy más is van de ezek biztosak)

Mi is Kósásak vagyunk, nekem már régóta ő a dokim, mindig is nála akartam szülni. Szerintem jó fej, bár van akinek nem jön be a stílusa. Én pl. szeretem ha nem csak úgy futószalag szerűen működik egy vizsgálat.Azt hiszem ez azért érthető.

Én a pénzzel kapcsolatban, valszeg követem Alice példáját, a szülésznőt én kértem fel ezért neki kb. 25-30 ezret (ha nem lenne fogadott, akkor szerintem lehetne kevesebbet, de azért valamennyi illik).
Azért még kíváncsi vagyok Alice lányának a szülésére.

Mire kell ügyelni?

pl. ne legyen nálad értékes holmi, előfordulnak lopások, de erre úgyis figyelmeztetnek. Meg persze amit a lányok írtak, hogy amit kérnek a gyereknek pl. pelenka, popsitörlő kenőcs stb., abból érdemes kis kiszerelésűt vinni, mert nem kapod vissza. Most más nem jut az eszembe,de majd még biztos fogok tudni mit írni.

Még nem írtad meg, hogy hányadik héten vagy, kisfiú vagy kislány lesz stb...
Akarsz e szülésznőt fogadni, vagy nem?

Phajni,
gratulálunk, várjuk a beszámolódat.

J

KépKép
KépKép
ytong

Hajni, hát persze, hogy emlékszem. Hányadik hétben lett meg Máté?Babaruhákat Te vettél, felkelhettél?
Írj!

Judit, az elsőn is van fizetős szoba.

Jó éjt!

Barbi
Kép
Kép
barbic

<i>Még nem írtad meg, hogy hányadik héten vagy, kisfiú vagy kislány lesz stb...</i>

a 32-ik héten vagyunk, és nem kérdeztük meg a lurkó nemét: legyen ez meglepetés."+erről is
hallottam már sok rosszat, a kisfiú aki leánynak született"
<i>Akarsz e szülésznőt fogadni, vagy nem? </i>
azt fogadni kell?hogy? mikor?
itt az ideje, hogy bevalljam, én egy kispapa vagyok s mivel a párom úúútálja a netes dolgokat, úgy döntöttem én járok utána ezeknek az infóknak.
legyetek jók
éav
én_aki_vagyok

én aki vagyok,

rendes szülés esetén, szoktak szülésznőt fogadni, bár van aki császárnál is fogad, mert úgy érzi szüksége van a lelki támaszra. Én pl. nem szeretnék egy vad idegen emberre "támaszkodni", ugyanis a fogadott szülésznő a 36. héttől elkísér a ctg vizsgálatra vagy ő csinálja, így van pár hét az ismerkedésre. Azért ez mégsem olyan, mintha egy olyan emberrel szülsz akit ott látsz életetben előszőr. Ha úgy gondoljátok, akkor még nem vagytok lekésve róla, esetleg meglehet kérdezni a dokibácsit, hogy ő kit ajánl, vagy itt is lehet érdeklődni a tapasztaltabbaknál.
Ez persze mind nem kötelező, nektek kell eldönteni, hogy mit szeretnétek.

Mikorra vagytok kiírva?

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Barbi, tündéri Bence! Kép Kitti is mostanában nagyon keveset alszik napközben, kb úgy, mint Bence 1,5 órát, azt is 3 részletben. Már a hintának is elmúlt a varázsa, ott sem alszik. Csak az a baj, hogy sokszor látom rajta, hogy nagyon fáradt, dörzsöli a szemeit, nagyokat pislog és mégis csak bőg, ahelyett, hogy aludna. Hogyan lehet ilyenkor alvásra bírni?

Barbi, Ed minden topikban most vannak talik? Én is másik topikban megyek majd talira. Nem lenne rossz ötlet egy itteni tali is. Kép

Polka, Alice mennek a drukkok!

Phajni, gratula Mátéhoz! Minden jót kívánok nektek! Kép

Kispapa, látom a többiek már válaszoltak, csak még néhány tapasztalat. Én is foglaltam szobát, de éppen telt ház volt, így az elsőre kerültem az 5 ágyas ingyenes babás szobába. Azt mondták, ha valaki hazamegy, majd átkerülhetek fizetős szobába, de végül maradtam itt. Nem is volt rossz, itt is egész nap velem lehetett a baba (kivéve a gyerekorvosi vizitet és a fürdetést). Jó volt a társaság is. Ami rossz volt, az hogy a folyosóra kellett kijárni WC-re és zuhanyozni. Ennek tisztasága néha hagyott kivetni valót maga után.
Az elsőn 2 db 3 ágyas fizetős szoba van, és ez az ingyenes 5 ágyas. A többi szobába 3 óránként hozzák ki a babákat szoptatásra.
Egyébként van lehetőség, hogy megnézzétek a szobákat. Pár hét múlva már úgyis kell majd CTG-re menni, és ha mentek a kórházba, bekopogtok a nővérszobába és szóltok, hogy szeretnétek megnézni a fizetős szobákat, és akkor megmutatják.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok, van valaki közületek, aki az indexen is fórumozik? Mert nekem nem sikerül belépnem rá... van valami hiba?
alice_cs

Nálunk egyébként még mindig semmi, jul.8 volt a terminus, és a fogamzás időpontja halálbiztos, mert előtte hormonkezelést kapott, megadott időben kellett az akciót csinálni.

Mivel még a 30. héten is úgy nézett ki, hogy a gyerek faros lesz (mint a családban szinte mindenki), és programozott császárnak nézünk elébe, ezért nem fogadtunk szülésznőt. Aztán a 32. héten váratlanul megfordult (ráadásul kiderült, hogy nem kislány lesz hanem fiú), hát így hálistennek megmaradt a rendes szülés.

Én nem hinném, hogy olyan nagyon gorombák lennének az ügyeletes szülésznők, és különösebben nem érdekel a kórház lepukkant állapota sem, a többi kórház sem jobb tulságosan, kivéve a Szent Imrét, de oda meg annyian mennek szülni éppen emiatt mint a nyű.
Azt a 4 napot vagy mennyit akármilyen környezetben el lehet tölteni, ne ez legyen a fő probléma, a fő probléma az legyen, hogy maga a szülés problémamentes legyen és a gyerek egészségesen szülessen, a többi jön magától.

Mikor én szültem pl. (30 éve) akkor az első gyereknél a Bavv utcában (már megszünt) egy 3 ágyas szobában voltam, halálra unatkoztam magam, mert éppen szülési pangás volt, szinte egyedül voltam egész nap, a másodikat az akkori Tétényiben (Szt.Imre) szültem - akkoriban egy hirhedten koszos szülészet volt, vajúdás alatt csótányok mászkáltak át a hasamon pl., és 8 ágyas kórteremben voltam, mégis sokkal jobban éreztem magam, jókat röhögtünk a többi friss anyukával.
A vécé egyebek... hát ez tényleg cikis lehet, de vigyetek be magatokkal für alle felle valami fertőtlenítőt meg szivacsot, és át kell törölni a vécédeszkát. Szóval fel a fejjel, mindent ki lehet bírni... Kép

(Te aki vagy, ha férfi vagy, akkor már kezdem érteni, hogy miért léptél be úgy egy topicba, mint aki berúgja az ajtót...Kép Van egy netikett egyébként, ha valaki új, annak illik először néhány szót mondani magáról, pl azt, hogy telefonon neteztek és így nincs időd sokat olvasgatni stb... csak úgy mondom a továbbiakra való tekintettel, ez minden fórumra érvényes, kivéve a pol.fórumokat, mert ott kifejezetten alpári a hangnem, no meg a drukkerkocsmában. Uff, szóltam...)
alice_cs

Bocs... Bavv= Vass (félreütöttem)
alice_cs

Alice,
az indexre nekem sem sikerült belpénem. Még olvasni se a Terhestopikba... Kép
Zsóka

Zsóka
zsóka

Te aki vagy,
ha már ott jártok, akkor a szülőszobát is meg tudjátok nézni, ha éppen nincs akció, hacsak nem ott csinálják a ctg-t, és még a csecsemőosztályt is megmutatják (ez a szülőszoba mellett van közvetlenül).Pl. erre is jó a fogadott szülnő, minket ő vitt végig, meg elmondta, hogy mire számítsunk a szülés során.

Alice

hát nem nagyon siet az unokád kijönni. Mikor is kell befeküdnie a lányodnak?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Hát már magam sem tudom, valami olyasmi volt, hogy ha keddig (13-a) nem történik semmi, akkor szerdán befektetik... Most éppen egy kicsit nyugisabb, mert egy kedves szülésznő csinálta tegnap a ctg-t (vörös hajú fiatal, nem tudom ki lehetett), és ő meg is mutatta a szülőszobát (az egy személyest), a lányom azt mondta, hogy nincsen benne semmi félelmetes, a kötelező fradi szineken kívül van benne egy ágy amin van egy kengyel, meg karosszék, kiasztal... szóval neki is megmutatták, pedig nincsen választott szülésznője. Persze, ha a szülésznő rendes lesz, számíthat a hálánkra természetesen... de azért tudjátok mondjuk 60 ezer körül az orvosnak, plussz még mondjuk 30 ezer a szülésznőnek azért egy kicsit húzós. Lehet, hogy nem mindenkinek, de nekünk feltétlenül.
alice_cs

Ja, és Zsóka már műxik a Zindex... helyrezökkent a világ Kép
Aliz
alice_cs

Sziasztok!
33+3 hetes kismama vagyok. Említett kórházban fogok szülni elvileg szeptember elsején. gyakorlatilag szerintem hamarabb, mert nagyon nagy a pocakom is, a baba is és így érzem.
ma ismerkedtem meg a választott szülésznőmmel, akiről nem sokat tudok. neve Tóthné Pálfi Andrea. ha valamit tudtok róla, legyetek szívesek informálni engem. lene még néhány kérdésem, amire szeretnék választ kapni (ugyan kb. 3 hét múlva találkozom újra a szülésznővel, akinek feltehetném a kérdéseimet, de jobb minél hamarabb tisztán látni).
a babának kell e vinnünk valamit (pelus, fürdető cuccok, ruhácskák, stb.)?
készítenek a fotót a babáról a születés utáni pillanatokban?
még a kórházban felírják e a későbbiekre a fürdetőket, stb.- ket vagy intézzem el előre a gyerekorvossal?
mivel kislányt várunk, szeretném még ott bent kilukasztani a fülecskéjét. van e erre lehetőség?
mi egy szülésznő tarifája?
válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
Lexie
lexie

Lexi,

hogy mit kell pontosan vinni, azt a szülnő fogja megmondani, nekem csak pelust és popsitörlőkendőt mondtak, másnak fürdetőt is.
Ruhát saját elhatározásból viszünk, mert szeretnénk, ha a sajátját hordaná, ugyanez a pólya.
A gyógyszertári fürdető stb. nekem saját gyerekorvosunk írta fel, amit a védőnőtől kaptunk meg (mármint a recepteket)azt nem tudom, hogy a kórházban foglalakoznak e ilyenekkel, de véleményem szerint nem.
Mi is ott lukasztatunk fülecskét, van rá lehetőség, tűvel csinálják, csak arany fülbevalót lehet betenni és kimondottan a bébi fülbevalót ajánlják (nem a bedugós, kissebb méretű, elöl kapcsolódik), viszont ha most vesztek, ne nagyon számítsatok választékra.
Szülnő tarifa 25-30 ezer.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Szia Judit!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Fülbénk már van, kaptunk ajándékba és ezek szerint már ott "kicsinosíthatjuk" a kislányunkat. Ezek szerint érdemes bevinni ruhácskát is.
Még egy gyakorlati kérdés: hogyan tudom egyszerűen frissíteni az oldalt? mert ha a megszokott módját választom (menüsorban refresh gomb), akkor visszamegy a főoldalra:-(
neked is volt választott szülésznőd?
lexie

Szia Lexie,

még én sem szültem kb. egy időben fogunk, én aug 27 és szept 5 körül. De igen van fogadott szülésznőm, nekem a Fehérfi Kriszti.

KépKép
KépKép
ytong

Lexie!

HA írsz az e-mailemre, akkor szívesen válaszolok. Csak ide nehéz írnom a három gyerek mellett. Úgy meg írhatom részletekben. Egyébként a harmadik háromhetes, így friss a kórházi élmény.

Judit!

Már majdnem befejeztem az e-mailt!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Tünde, ha így alszotok Ti is akkor Te is jó fáradt lehetsz! Nem lehet, hogy a foguk jön? OLyan erősen tömi az öklét.

Lexie, a szülés után közvetlenül nem, de aztán csinálnak a csecsemősök fotósorozatot. Profi fotós csinálja, albumba rakják és úgy emlékszem 2500 Ft. Én nem láttam babát saját cuccban, azt hittem kötelező a kórházi!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, Tünde és persze Mindenki! Szerda?

Újra ithon vagyunk, csak most a fotóalbumot szerkeszetem.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Ed! Nekem ok!HOL legyen? VMi ötlet! Milyen volt a kikapcs?

Barbi
Kép
Kép
barbic

Elfelejtettem a fotót - fürdés a medencében, amiről már volt szó:
Kép

éav, Ha nincs felesleges x ezer fortintod, akkor nem érdemes fizetősbe menni. Túl lehet élni balkáni körülmények között is azt a néhány napot.
Meggylekvár: a gyereknek is érdemes elrakni télre, hogy tudjatok mit adni neki 6 hónapos kora után. Ezt a kórházban nem fogják elmondani.

Hicu, vannak újabb fotók az albumban a hétvégéről. Már tervezzük a köv kirándulást, nem tudunk itthon ülni.

Jó éjt mindenkinek!

Ed

Barbi, ha megtalálom az emilcímed, küldök fotót a fürdésről.

Edina
Kép
Kép
ed26

Ha jól tudom, mindenki a Margitszigetre jár. Mi a kék metro vonalán lakunk, nekünk bármi jó. És Ti? Akár a Római part is lehet. Gondolkodom, van sok szép hely.

Szupi volt a hétvége, kincső végre lejutott élete első barlangjába. Tetszett neki, először csak nézelődött, majd aludt.
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Alice, biztos, hogy nem gorombák az ügyeletes szülésznők! Kép Én is miután, akit választani akartam már betelt, úgy voltam vele, hogy eddig mindenkiről jókat hallottam, végülis mindegy ki lesz ott. Aztán meg egyszerűen szerencsém volt, hogy pont ő volt az ügyeletes, akit választottam volna.

Lexie, üdv közöttünk! Kép Neked ki az orvosod?

Barbi, igen, néha annyira fáradtnak érzem magam napközben, amikor semmi sem jó és csak a nyűglődés megy. Ilyenkor alig várom, hogy este legyen és aludjon már. Mert este viszont már egy hete 10 órákat alszik egyhuzamban. Lehet, hogy ezt beosztja egész napra? Kép
Kitti is nagyon tömi az öklét. Egy kicsit mintha alul valami beindult volna, de nem tudom mikorra lesz ebből fogacska.

Ed, nekem is okés a szerda. Akár a Margitsziget is jó lenne. Csak inkább délután, ha lehet.
Annyira jók ezek a képek! Főleg ez a barlangos. Meglepődött, hogy hova is vittétek, ugye? Kép Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, nekem is jobb lenne a du és szerintem Barbinak is. Még gondolkodom, hogy hova lehetne menni, ami közel van.

Szerda délután valaki még szeretne jönni csavarogni egy kicsit?

Mi hamarosan indulunk Csobánkára kirándulni. Este jövök megint és megbeszéljük a szerdát.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szép Reggelt mindenkinek!

Köszönöm a válaszokat. Nagy segítség ez nekem, mégsem egy teljesen idegen hely fog várni így rám.
Én is Fehérfi Krisztinára "pályáztam", róla hallottam a legtöbb jót, de sajna már betelt. Ő ajánlotta Tóthné Pálfi Andreát, azt mondta, ha szülni fog, nála teszi. így remélem tényleg jó kezekben leszek!
a szobákkal kapcsolatosan lenne egy kérdésem: ha nem fizetősbe mennék, hanem a baba- mama szobába, akkor benne van a pakliban, hogy kisebbséggel leszek egy szobában? vagy arra azért figyelnek, hogy őket külön tegyék? remélem senkit nem bántottam meg ezzel a kérdéssel, csak hát ők más kultúra.
az orvosom dr Herczeg Szabolcs, nemrég ment oda dolgozni, én pedig követem őt (a rémhírek ellenére).
a fotókat mikor készítik?

nagyon édesek és szépek a gyerkőcök a fotón! gratulálok Nektek!

nem csak meggylekvárt, hanem meggyet és kockára vágott őszibarit és érdemes lefagyasztani. ezt a védőnőm tanácsolta.
lexie

Sziasztok!

Tényleg nagyon édesek a kisbabák, olyan jó látni őket, én is szeretnék ilyet!! Kép) Na, majd decemberben.

Lenne megint egy kérdésem: pénteken megyünk uh-ra (ez már a 18. hetes!!!) és szeretnénk felvenni videóra. Már a 12. héten is sikerült a dolog, de akkor nem tudtuk, hogy hol kell befizetni az 1200 forintot, és így el is maradt a fizetség, azt mondta a Gabika, hogy majd ha hosszabb vizsgálat lesz, akkor fizessünk. Most szerintem már hosszabb lesz, de még mindig nem tudom pontosan, hogy hogy is kell fizetni. A pénztárt már láttam, hogy ott van a főbejáratnál jobb oldalon, de nem tudom, hogy előtte, vagy utána kell fizetni, és mikor vannak ott. Mi fél 9-re megyünk a vizsgálatra, akkor elég, ha előtte 8 körül befizetünk?
Egyébként borzasztóan örülök, hogy már pénteken meheteünk uh-ra, mert úgy volt, hogy csak jövő hétfőn, de Gabi szabira megy, és őt preferáljuk, úgyhogy így már előbb is láthatjuk babót.
Képzeljétek, néha érzek dolgokat, amiket kis jóindulattal neki lehet tulajdonítani, olyan klassz!
Rumpusz
rumpusz

Sziasztok!!

Húú, ha átment a Schöpfibe a Herczeg csak imádkozhatok, hogy ne ő asszisztáljon a császáromnál...KépKépKép Már bocs...

Ed!
Nagyon édeseka képekKép

Rumpusz!
Nekem is csináltunk videót, de nem emlékszem hol kellett fizetni...
Szerintem emiatt nem kell előbb bemennetek, hanem elég ha után fizetitek ki.

Hú most mennem kell, kicsit remeg kezem lábam... Dr. H.Sz. miatt...

Majd jelentkezem csak most baromi ideges lettem.. persze Lexiet nem akarom megijeszteni, ha mégis ez történt sajnálom...

Puszi mindenkinek!

hicudzsi

Hicudzsi! nem sikerült megijesztened, hiszen régóta hozzájárok és tapasztalatból mondom, hogy jó orvos. gondolom Te pedig csak a "rémhíreket" ismered. nem akarom védeni, mert erre ő is képes (úgy néz ki megnyeri a pert a MÁV ellen). mindenkinek más jön be, olyan orvost (sőt embert) nem ismerek, akivel eddig mindenki meg volt elégedve és véleményem szerint csak az tud hibázni (már ha egyáltalán ez történt), aki dolgozik.
lexie

Sziasztok!
Lexie,
bár nálam már eltelt 1,5 év a szülés óta, a videóra befizetés emlékezetes maradt, mert én is alig találtam oda. Úgy rémlik a portával szemben kell bemenni, tehát az ellenkező irányba, mint máskor, bár a portás biztos segít, és bejut az ember egy hosszu folyosóra, ami olyan kihalt, hogy rögtön elbizonytalanodik, de aztán mégis, egy elrácsozott szobában ül egy hölgy, nagyon kedves, és a kis ablakon végre becsúsztahatod a pénzt. Nem tudom most is így van-e, de ha igen, remélem szegény néni nem tölt túl sok időt a "cellában".

Szülésznőnek őszintén ajánlom Fülöp Ilonát. Tulképpen az interneten találtam, de mivel 2x is pihengettem a szülés előtt a Schöpfiben, személyesen is megismerkedtem vele, ő volt egy alkalommal a betegfelvételen, beengedte velem a férjemet a szülőszobába, épp nem volt senki, próbált megnyugtatni és eldöntöttem akkor, hogy nem lehet más. Egyébként később a többieket is megismertem és egy kivétellel mind kedves volt. Azt az egyet inkább nem írom, mert olvastam vhol, hogy van aki viszont rá esküszik. Hát ízlés dolga...
Oliva
oliva

Sziasztok!

Ed, édes a képen a pici, olyan csodálkozva nézKépMi mennénk veletek szívesen, de épp a kozmetikusnál fogok feküdni, hatalmas fájdalmak közepetteKép)

Rumpusz, az uh felvételet előtte kell kifizetni és a nyugtával amit ott kapsz, azzal mész az uh-ra.Egyebként bemész a pénztárhoz, ott a földszinten, ahol irtad, és mondod, hogy az uh felvételet akarod fizetni.Mi mindig így csináltuk.

Alíz, nagyon drukkolok a lányodnak, most már csak kijön.Az én lányom is ilyen megátalkodott volt, remélem azért ti nem húzzátok olyan sokáigKép)

Egyebként minden mostanában szülőnek, mondom, hogy az én volt szülésznőm, Fülöp Ilona, most épp újra a szülőszobára került(merthogy forognak), úgyhogy, akinek nincs szülésznője éas épp hozzá kerül, biztos nem fog csalódni.Egyebként szerintem mindegyik szülésznő(legalábbis, akikkel én találkoztam)nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Oliva, nem én kérdeztem az ultrhangról:-) mi is mindig felvetetjük és a kazettát már rongyosra néztem, úgyhogy az utolsó uh. után szerintem digitalizáltatjuk.

egyébként én is hallottam, hogy egyetlen olyan szülésznő van, aki nem az igazi, állítólag nagyon "morózus" (ezt a kifejezést mondták rá). de a nevét sem tudom. lehet aztán, hogy valakinek az a stílus jön be, ha kicsit határozottabban bánnak vele:-)
lexie

Köszi, akkor ezek alapján már biztosan be fogjuk tudni fizetni az uh-t, ha meg nem lesz ott senki, legfeljebb odaadom Gabinak, ő is megérdemli a pénzt!
Tök jó olvasni, hogy szinte midnen szülésznő aranyos, de uyge azért éremdes az embernek fogadnia valakit? Kicsit bizonytalan vagyok, mert dec. 24-re vagyok kiírva, szerintetek elvárható, hogy ha éppen véletlenül aznap szülök, akkor bejöjjön nemcsak az orvos, de a szülésznő is. Egyszerre ennyi emberrel nem akarok kitolni. Tudom, hogy nem biztos, hoyg pont aznap fog megszületni, de ha mégis?
R.
rumpusz

MIért Nuska, a te lányod meddig húzta?
Egyébként ma sincs semmi, pedig itt a jó kis hidegfront is... Szerdán betölti a 41. hetet. (DE ha minden igaz, akkor szerdán be is fektetik, ha addig se lesz semmi.)

Hajajjjj... (sóhajtás.)
alice_cs

Sziasztok!

Ed, akkor szerda délután. Többiek? Pocakosok gyertek és akkor egy kicsit irigykedhetünk egymásra! Kép

Lexie, én az ingyenes baba-mama szobában voltam. Nem tudom, hogy tényleg figyelnek-e rá, de amikor én bent voltam, nem volt ott kisebbség.

Rumpusz, és ez még csak jobb lesz! Hát még majd amikor kirúgja az oldalad! Kép
Ha fogadott orvosod és fogadott szülésznőd van, akkor igenis elvárható, hogy bemenjenek akármikor. Ha elvállal, akkor tudja, hogy mire vállalkozik.

Alice, mennek a drukkok továbbra is! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?