Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ktc: :cry: Igaza van Cosmonak: ha egy baba meg akar születni, az meg is fog, bármi az ára!
Ejtesz még örömkönnyeket, hidd el!

Cosmo hujujj, lassan eljön a te időd is! :D Hihetetlen, hogy repülnek a hetek! Mindjárt a karjaidban lesz a kismaszat! Kitartást a finishez! :)

Banyoszka repül az idő, te is kezdhetsz visszaszámolni! :wink:

Csajok, egy intim kérdés mindenkihez: mikor jött meg szülés után az első rendes menzeszetek? (a gyermekágy után?) Csak mert nekem az elsőnél a 6 hét után a negyedik hétre jött meg, és most Gergőnél még mindig semmi!!! :shock: Kezdek parázni, hogy rosszkor, rossz helyen akadtunk össze a férjemmel.... De csak nem! :roll: Nagyon remélem, hogy a szoptatás miatt késlekedik! Olyan mélyen belémépültek a kételyek, hogy még tesztet sem merek venni. :P

És így végszóra jelentem: lassan 3 (!!!!) hónaposak leszünk...
hoztam pár képet :) Kép Kép Kép

damara

Damara:Nekem a Lili 9,5 hónapig szopott,születése után 10 hónappal jött meg. :D A tej meg csak most apadt el,mikor újra terhes lettem. :?
Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

Damara! Nagyon nagy lett Gergő! És roppant helyes kissrác mindkettő! 8) Büszke lehetsz rájuk!
Bori 3 éves koráig szopizott, 7 hónapos volt, amikor visszaállt a menzeszem. La Leche Ligás képzéseimen nagyon sokféle történetet hallottam erről, volt, akinek a gyermekágy után azonnal visszaállt, de volt olyan is, akinek évekig kimaradt a menzesze (a ligás tagok mindannyian legalább 6 hónapig szoptatnak). És persze egy családon belül két gyermeknél is gyakoriak a különböző időpontok. A szoptatás nagy eséllyel ad védelmet az újabb terhesség "ellen", de csak akkor, ha igény szerint, kizárólag szoptat az anya, és a szoptatással eltöltött idő mennyisége elég magas naponta. Ez így végiggondolva logikussá teszi, hogy a hozzátáplálás elkezdése szokott a vízválasztó lenni az esetek legnagyobb részében, mivel a hozzátáplálás és a gyerek hatékonyabb szopis technikája miatt a szoptatások időtartama fokozatosan csökken. Nálatok ez, ugye, még nem áll fenn.

Ha nagyon nem szeretnél újra teherbe esni (valóban, még korai lenne), szerintem vessetek be eszközt a fogamzás gátlására, a legfontosabb Gergő szempontjából ugyanis a TE lelki nyugalmad. Ha állandóan félelem van benned, az a tejtermelődésnek vagy a tejleadó reflexnek nem tesz jót. És így a fogamzásgátlásnak sem.

Bocsi, ha túl tudományos lettem, most csak így tudtam megfogalmazni.
ktc

Damara: :D hali! Csuda édes a kislegény!!! Változott amióta legutóbb mutattad. Nagyon vagány a zöld ruhája. Nagyfiad is milyen helyes bátyus!
Irok privit! :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc Köszi a tanácsokat, nagy hasznát vettem! :)

Cosmo 8) :lol: :lol: :lol:

Lilisgabi Köszi az infot, kezdem elfogadni a szoptatásos változatot. :) Egyébként kifejezetten neked osztom most az "észt", hátha meg tudlak nyugtatni: Ugyanabban a cipőben jártam, mint te a szülés előtt. Én is állandóan meg akartam halni, lebénulni, stb. Biztos vagyok benne, hogy egy humánus, szakmailag jól felkészült és rutinos orvos semmiképp nem engedheti meg magának (presztizsből sem), hogy problémás legyen a kismamája. Spánik sem zárkózott el a term. szüléstől császár után, de a körülmények miatt mégis császár lett. Így utólag egyáltalán nem bánom, sokkal jobban viseltem, mint az elsőt. És persze ahogy mondani szokás: a gyerek kárpótol mindenért. Elfelejted a testi-lelki kínjaidat, amint a kezedben tartod a babát. (tényleg elfejted, mert a babára koncentrálsz, először sóhajtasz mélyet, olyan "túlvagyokrajta"-sat)
És minél több időt töltetek együtt, annál jobban megszereted őt. Így, majd' 3 hónap elteltével a tapasztalatok birtokában mondhatom: megosztható a szeretet 2 gyerek közt. Az egyiket ezért szereted, a másikat azért. Teljesen más a második gyerekkel való együttlét.Jobban kihasználod a pillanatokat, türelmesebb is vagy talán. És amikor rádmosolyog... :D
Szóval mindebből annyit akartam kihozni, hogy a kezdeti félelmek, bizonytalanság,( mi lesz a naggyal, fogom-e úgy szeretni a kicsit) teljesen természetes módon sétál ki az életedből. De mindenképpen írd meg ezeket a benyomásokat, ha itt tartasz! :wink: :)

damara

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, bocsi.
Próbálom felvenni a lépést veletek. Pocakosoknak hajrá! Cosmo, Banyoszak, Lilisgabi a sorrend ugye?

Ktc - Sajnálom, de valami miatt biztosan így kellett lennie. Drukkolok, hogy mihamarbb újra + legyen a teszt.

Császár kérdésben nem vagyok kompetens. :D

Mensi - Nekem még mindig semmi. :D Nem is hiányzik! :wink:

Damara - Nagyon cukik a srácok!

Cosmo - Újabb nyeremény. Hi-hi-hi!!!!Gratula!

Rólunk - Szabi végre megfordult hátról hasra! Dumál ezerrel. Annyira édes, ahogy osztja az észt! "bebűbábábá", "vávávává", "etyetyety", "gáááááá" és ezek vairációi. :lol: Már evett barackot, almát, krumplit és körtét. :wink: Még mindig Tatán vagyunk, de vasárnap már megyünk vissza.
Szép hétvégét mindnekinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Gratulálok a forduláshoz! Biztos nagyon cuki, ahogy dumál Szabi! Kihasználod a jó kis szülői kényeztetést, mi? :)
Remélem, még marad egy darabig a nyerő szériám 8)

Elméletileg Banyoszka néhány nappal előttem van, de a csaszi miatt valószínűbb, hogy beelőzöm. Vagyis igazából arra pályázunk, hogy egyszerre szülünk :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - Azt tök jó lenne. Legalább lenne ismerős az osztályon. Köszi a gartulációt. Igen, én évezem, hogy van aki dajkáljon, ők meg unkoázhatnak. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Húú Damara! De cukik a fiúk!!!

Bizony Cosmo, mi együtt szülünk :lol: :lol: :lol:

Na megmutizom Nektek, már itt tart a babasarok:
Kép

És íme,ebbe fog hazajönni Őkelme (ha belefér majd :lol: ,mivel drága elsőszülöttem 4200gr-os volt 55 cm-rel, Ő nem fért volna bele. De remélem most kisebb lesz a baba)
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Damara:Köszönöm,amit írtál,érdekes,hogy nem egyedi a gondolatom.A férjem szerint ugyanis hü..e vagyok. :roll: Nos?Nem neki kell szülni,és ő könnyen viseli a terhességeket is. :D
Tudod,most nekem nem Spánik,hanem Demendi a II-ről.Ő jól ismer,tudja,hogy félek.Nem is akarja,hogy szüljek.Kivéve persze,ha pikk-pakk jönne a gyerek,és nem lenne időnk,vagy bírnám.Örültem,hogy írtál,elgondolkodom...És bízom.
Vendég

Nekem még nincs babaszoba fotóm, de felrakok egy mai pocakosat :lol:
Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Damara - Nagyon szépen alakul a babasarok és a hazamenős ruci is cuki. Jól látom, hogy a bal sarokban van egy régi gyerek babakocsi? Nekem is olyan volt kislánykoromban. :lol:

Cosmo - Hűűű...nagyon szépen kerekedik az árnyékod! :wink:

Tegnap visszajöttünk Pestre. Próbálunk visszaszokni. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szbettyna :D : gondolom nekem szántad a babasarkos reakciót,nem Damarának :D :D
Igen, jól látod, az a régi babakocsi még az enyém volt, most a lányomé...
Hát igen, muszály alakulni a babavárós dolgoknak,hisz röpke 6 hét....

Banyoszka
banyoszka

Bettyna: kicsit azért megtévesztő az árnyék, mert nagyon más a pocim. Majd teszek fel normál képet is, csak amiket most csináltunk olyan bénák...
Ma voltam dokinál, de csak reggel egyeztettem, úgyhogy jól meglepődtem, hogy már ma jelenésem van. Méhszáj szépen tart, úgyhogy minden ok. Ameddig lehet, addig bent marad a poronty, nem akarják sürgetni a kilakoltatást (türelmetlen vagyok, de azért ez szimpi). Már van ctg időpontom is, 2 hét múlva lesz az első :)

Amióta ilyen óriási a hasam, hihetetlenül előzékenyek velem az emberek, autósok (kivéve a szomszéd idősebb bácsit, aki simán bevágja előttem az ajtót). Olyan jól esik. Élvezem, amíg még lehet.

Kép
Kép
cosmopolita

Banyoszka - :oops: :oops: :oops: Bocsi! Valóban neked szántam.

Cosmo - Hűűű már ctg! Nem semmi!Mondhatnám úgy is, hogy izgi! Szuper, hogy maradhat a lurkó, amíg jól esik neki! Élvezd is az előzékenységet, mert gyerekkel együtt már sajnos kevesbbszer kapja meg az ember! Persze azért vannak kivételek. Szomszéd bácsi :twisted:

Mutizok nektek is képeket:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-monologja-77klyb46wz6mS0g6

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Köszi a dicsiket, jól esik! :)

Banyoszka szép a babasarok és a hazamenős ruci is!
Bárcsak már ott tartanál, igaz? :wink:

Cosmo Még az árnyékod is szép! :D
Milyen hamar eljön a ti időtök is banyoszkával... :)
Az előzékenység nálam is szép emlékeknek maradtak meg.
Még akár gyerekekkel is azok az emberek, de ha sétálunk mindkét gyerekkel, a férfi autósok lassítanak, kikerülnek, de a nők még nyomják is neki, hadd maradjon utánuk porfelhő, mert az igen egészséges!!:twisted: :twisted: :twisted:

Bettyna Nagyon cuki Szabi! Az előkés képen olyan, mint egy kis angyal! Na és a sörért harcolás! Nagyon laza!:D És már 6 hónapos!!! Atyaég, hogy megy az idő! :shock:
Mintha csak tegnap írtad volna, hogy most jöttetek haza a kórházból!
Hihetetlen.

damara

Bettyna: én is akartam írni, hogy a sörös kép milyen jó, de aztán a biciklis is tetszett, majd a poharas, de most már a labdás a kedvencem. Egyszóval: szuperek a képek :)
Azt hiszem rosszul fogalmaztam, mert a 38.betöltött hét után lesz a császár, de ha nem sürget semmi (nyíló méhszáj, elfolyó magzatvíz, feszülő heg, hétvége stb.) akkor a legkésőbbi időpontban lesz a műtét. Ezt akartam mondani.

Damara: köszi :wink:
Engem is úgy meglep, ha valaki előzékeny. Tényleg, általában a női autósok kevésbé figyelmesek? Még nem is figyeltem, de valóban, mintha inkább pasik állnának meg (még a teherautósok is). Érdekes, hogy mikor még van sok méter és el tudna kanyarodni előttem az autó (és nem terhesen megteszi), most inkább vár, amíg lassan áttotyogok előtte :)

A másik, hogy a postán hétfőn előre engedett egy nő és én alig mertem elfogadni, nehogy a mögötte állok meg elkezdjenek veszekedni...:roll: olyan furi, hogy ettől kell tartani, de sajnos, ez a tapasztalat.

Csajok: mennyi ideig tart egy ctg vizsgálat?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo: ctg min. 20 perc, közben lehet olvasgatni, smsezni :)) Ja és persze ösztönözni a babót, hogy mocorogjon (én simogattam a pocakom, néha picit pöckölgettem, de ha semmire sem reagál, megrázzák 2 oldalról :twisted: )

Betty: Háti MT-s bicajos kép :lol: és az első is nagyon édes :)

Damara: Gergő is miyen kis pufigombóc, nagyon drága! :)
Menzi: nekem kb. 1 hónapja jött meg, de kb. másfél napig tartott és simán vékony tisztasági betéttel kihúztam. Mondjuk én még napi sokszor szoptatok (6-8x) a napi 2 HT mellett

Banyoszka: Látom, készülődtök ezerrel Ti is! Remélem, belefér majd a ruciba :)
vumenke

Tali:

Ugyan május 9. szombatot vetettem fel, de nem tudom, lehetne-e módosítani 10. vasárnapra???

Nemrég derült ki ugyanis, hogy egy másik naaaagy babatali is azon a szombaton lesz, ahova nagyon el kéne mennem (van sok bizniszem is)

Remélem, jó lesz Nektek a vasárnap is. Ha ragaszkodtok a szombathoz, akkor már csak legközelebb május 30 jó nekem, a többi szombaton nem leszünk itthon.
Mi legyen? Légyszi írjátok meg, hogy Máj. 10. vasárnap, vagy 30 szombat legyen, oks?
vumenke

Vumenke: köszi a választ. Prücsök szinte egyből mozog, ha valaki odateszi a kezét a pocakomra, kivéve ha vizsgálaton vagyunk :? :D Majd meglátjuk, hogy a CTG-t szereti e.

Aviubi: láthattalak tegnap 4óra körül a Futár utca-Béke út környékén piros felsőben?

Jövő kedden találkozom a kinézett gyerekdokival. Odaadja a recepteket. Inkább elintézem én, ne a férjemnek kelljen futkosnia szülés után. Telefonban nagyon kedves volt, reméljük később is szimpatikus marad.

Kép
Kép
cosmopolita

Nekem a május 30 jobb lenne,mert 12-én van a szakdoga védésem,amire tuti készülnöm kell. :D
Persze,meglátjuk mi lesz jó a többieknek,és akkor megyünk,amikor lesz. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Damara, Bettyna: Gyönyörűek a srácok!! Damara, nálatok tök egyformák a fiúk :lol:

Cosmo: Tök jópofa az árnyékos kép :lol: A Szabolcs u-ban a CTG-s lány (őt láttam a MÁV-ban is a CTG-nél) a "lusta" babákat egy rezgős bizbasszal keltegette :D Elég viccesnek tűnt :D Nekem nem kellett, ficeregtek anélkül is :D Egyébként érdemes enned nemsokkal a vizsgálat előtt egy kis édességet pl. egy Sport szeletet, mert attól fel szoktak élénkülni a babák :wink: Ez uh előtt is jó :D

Banyoszka: De szép a babasarok és a hazahozós ruci is :D Én a ruhácskából kislányra tippelek :D Nekem is volt ilyen babakocsim, sárga :D

Vumenke: Nekünk inkább a 10-e jó a talira, aznap pont szabadnapja van a páromnak.

Mi jól vagyunk. Tegnap voltunk Vivivel szemészeti kontrollon. Alaposan megnézte a doktornő, és mondta, hogy ugyan elbírna egy kicsivel nagyobb dioptriát is, de ezzel is egyértelmű már a javulás, úgyhogy nem látja indokoltnak a cserét. 3 hónap múlva kontroll, majd akkor eldől. De örült, mert egyértelmű javulás van :D Én is örültem :D
Niki ma megkapta a Meningitec oltását. Párom volt vele a dokinéninél, én meg fogorvosnál voltam :? Tömni kellett, mert kiesett a tömés. Olyan szupi érzéstelenítőt kaptam, hogy semmit nem éreztem, csak a matatást :D Fú, de örültem ennek is :D
Felírattuk Nikinek a "kullancsos" oltást is, jövőhónapban kapja az elsőt. Elvileg. Mert akkor jön a 18 hós oltás is. A Prevenarral kapcsolatban megint olyan tanácstalan vagyok, mint anno voltam Vivinél :oops: Neki végül beadattuk.
lamme

Köszi a bókokat! Átadom a kis Bohócomnak!

Damara - Hát igen, ahogy nézem, Gergő si közelebb van már a 3hoz mint a 2höz. :wink:

Cosmo - Így már értem. :D

Lamme - Nem dobnál Viviről szemüveges képet? Biztos nagyon kis helyes vele. Oltások. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna így igaz. :) Öregszünk! :wink: :D (szándékosan fiatalítottam Szabit :D)

Lamme Köszi a bókot! A környezetünkben mindenki azt mondja, hogy: "ezek a gyerekek indigóval készültek?"
Én is kíváncsi vagyok szemüveges képekre! Biztos avval is ugyanolyan szép, mint alapból. :) Örülök, hogy javulás állt be Vivinél!
Az oltásról meg annyit, hogy a javasoltakkal tényleg a szülő lelkiismeretét kezdik ki a gyógyszergyárak!!! :evil:
Tudod, mennyit rágódtam a rota beadatásán? Végül igent mondtam, de kész gyötrelem volt, mire eldöntöttem. :roll:
Szegény te! Fogászat! :cry: Az jó, ha nem érzel semmit, de már az érzéstelenítő szuri is azonnal előhozza az elhárító mechanizmusokat! :lol: Nekem 2 hete szedték ki a bölcsességfogam,mert 1 éjszaka alatt begyulladt és szájzárat kaptam. Hát ez mindennél szarabb fájdalom, nem kívánom senkinek!!!!! :cry:

damara

Vumenke - Nekünk inkább a 30-a lenne jobb.

Damara - gyönyörűek a fiúk, nagyon édesek ahol ketten vannak lefényképezve.

Cosmo - szép a pocid. :)

Eszter olyan kopé már, most volt pici baba, most meg már körbemássza a lakást, a kertet. Imád kint lenni a kertben, kopog az ajtón és integet, hogy engedje ki valaki. De hiába a nagy játszás a kertben, mostanában nem akar napközben igazán aludni, csak maximum fél órákat. Így viszont 18 óra fele fürdés, és az esti tápszernél be is alszik. Egy kicsit leröviditte a napot.
Tegnap becsipásodott a szeme, ma levittem az orvoshoz kötőhártyagyulladás, hogy hol kaptuk el nem tudom.
Kérdésem lenne Aszódi doktornőhöz lehet menni nőgyógyászati próblémával is, anno dokinkat kérdeztem hogy ha bármi próblémám lenne kereshetem e ő akkor igent mondott. De vajon a helyettesét is lehet ezzel zavarni? A kórházban lehet elérni, vagy rendel esetleg a Honvéd kórházban? Előre is köszi a választ.
toldikrisztina

Lamme: majd felszerelkezem mindenféle finomsággal, ezt nem kell kétszer mondani :)
Szuper, hogy máris javulás van Vivi szemén!

Damara: jajj, nagyon nem hangzik jól ez a szájzár és foghúzás :?

Kriszta: tegyél majd fel új képet Eszterről, kíváncsi vagyok mennyit nőtt mostanában.
Szerintem nyugodtan keresd meg az Aszódi drnőt, biztosan segít. Most sajnos nem rendel a Honvédban, csak a MÁVban dolgozik és ott tudja ellátni a kismamákat.

Kép
Kép
cosmopolita

Kriszta Én is szeretnék látni Eszterről képeket!Édes lehet, ahogy jelzi, hogy ki akar menni!:) Nagyon komoly, hogy nincs 1 éves és már megy! :shock: (A szomszéd kisfiú is /8 hósan kezdte a járást) nem térek magamhoz, mennyire fejlettek a mostani babák!
A kötőhártyagyulladásra a Brulamycin szemcseppet szokták felírni, 1-2 nap és elmúlik. Emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod, szerintem nincs olyan gyerek, aki ne esett volna át ezen! :)

Cosmo Sajnálj, légyszi, jól esik! :wink: Viccet félretéve, sokaktól hallom, hogy szülés után, 30 körül szokta beadni az unalmast a bölcsességfog,sok szenvedést okozva gazdájának. :cry: :lol:
Ctg a Mávban: Időpont alapján általában plusz-mínusz 10 perc és sorrakerülsz.A csajszi Szabolcsos valóban és egy nagyon szerény,halk szavú,segítőkész, kedves,csupaszív ember,nekem nagyon "bejött"! :lol:
Nem úgy,mint a Honvédban az asszisztensek....(A vörös kis molett csaj nem éppen az emberszeretetéről híres....nem tudom, te hogy élted meg a vele való talit!)Gyorsan ráddobják a tappancsokat és otthagynak, mint eb azt a bizonyost. :)

damara

Damara: hogy tudták megszüntetni a szájzárat? Injekcióval ellazították? Az én férjem lehet, hogy örülne neki néha, ha szájzárat kapnék :lol: Azért remélem, elkerül.

Mostanában nem úgy tűnik, hogy sokat kell a Honvédba mennem, de eddig nem nagyon kommunikáltam az asszisztensekkel (ritkán helyettesít ott Anyum kolléganője is, de nem hinném, hogy akkora mákom lenne, hogy pont akkor mikor mennem kell). A Mávban a hosszú szőke hajú vagy az egészen rövid hajú csaj akiről beszéltek?

Lamme: lehet már tudni mikor lesz a tűzoltó majális? A férjem unokaöcséit lehet, hogy érdekelné.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo:Idén nem lesz megrendezve a tűzoltó majális,nincs meg rá a költségvetés!Elvégre recesszió van,vagy nem? :wink:
Öcsém a légzőbázis vezetője,tőle kérdeztem a napokban,és ő mondta.
Vendég

Gabi: köszi, azért sajnálom :(

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo: Én is azt hallottam, mint Lilisgabi, de két éve is úgy volt, hogy elmarad pénzhiány miatt. Akkor egy ismert üzletember megmentette a dolgot többmillió Ft-tal :!: Én még reménykedem, hogy megtartják idén is...
Én a hosszú szőkés (melírozott?) hajú lányra gondoltam a CTG-n. Ha jól emlékszem, akkor Évának hívják, és tényleg aranyos.
Pannaanya azóta sem válaszolt?...

Kriszta: Aranyos lehet Eszti, ahogy már így felfedezi a lakást, kertet :D Jobbulást neki a kötőhártya miatt! Sajnos pár hete a Vivinek is volt, életében először. Szerencsére neki nem volt vészes, csak másfél napig váladékozott.

Damara: A bölcsességfogat ne is említsd :? Nekem 6-7 éve az egyik jó kis napokat szerzett :? Főleg, hogy az sztk-s szájseben el is cseszték egy kicsit a dolgot :evil: Aztán egy maszek kihúzta. Megváltás volt :? :D

Lilisgabi: Priviben megírod, hogy tesód melyik laktanyában van? Könnyen lehet, hogy ismerik egymást a párommal :lol:

Bettyna, Damara: Megadom priviben a lányok blogjának elérhetőségét, ott találtok néhány szemüveges képet Viviről :) Kicsit más tőle az arca, de szerintem így is nagyon aranyos :D

Pepitanna: Hogy vagytok?

Oroszági: ?
lamme

Sziasztok!
Lamme:A tesóm az újpesti légzőbázis vezetője. :D De jön-megy minden laktanyát látogat.Meg sokat megy a kp-ba is.
Vendég

Sziasztok!
Lamme: Nagyon lányos a ruci? Mert én unisexnek véltem...
Én is szeretnék látni a kiscsajodról szemcsis fotót!!!

Szabi nagyon cuki,Eszterre is kíváncsi volnék!

Én ma voltam védőnőnél, +9 kilónál járok, ezért még dícséretet is kaptam!
Holnap meg doki és UH, nagyon kíváncsi vagyok a Babó méreteire.
Jövő héttől meg már hetente ctg... Olyan hamar elment az idő! Igaz,az első 15 hét elég kemény volt, de hipp-hopp már nem is leszek pocakos kismama....Kicsit most megállítanám az időt!

Jó éjt Nektek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Kriszta, Borinak is volt nemrég kötőhártya-gyulladása, de pár nap alatt rendbejött az antibiotikumos szemcsepptől. Fogalmam sincs, mitől kapta, szerencsére hamar múló probléma volt.

Damara, érdekes ez a bölcsességfog, lehet valami abban, amit mondasz. Bori kb. 10 hónapos volt, amikor az utolsó bölcsességfogam úgy döntött, hogy végre teljesen előbújik. Olyan fájdalommal járt, hogy elvitte a felesleges tejemet. Addig tejadó voltam, Borinak tejtestvére is volt (van), azután csak annyi maradt, ami neki elég volt (de az elég volt még 2,2 évig...). Tudom, sántít a történetben, hogy nem elromlott a fog és hogy nem voltam még 30 éves, de azért leírtam... Nekem május 5-re van időpontom fogászati szűrővizsgálatra, leszedetem a fogköveimet is. Amikor Borit vártam, sokat vérzett a fogínyem, akkor szoktam rá a Parodontax fogkrémre, azóta is azt használom. Ismeritek?

Cosmo, én annak örülnék, ha időnként én kapnék szájzárat! Komolyan!

Lamme, én is szeretném látni a kislányod! Megkapom én is priviben a blogcímet? :oops:
ktc

Sziasztok!

Damra! Nagyon édes fiaid vannak. Jó sokat nőt Gergő! Rohan az idő.. :lol:

Bettyna! Szabi is elképesztően nagy már! Nekem az első 2 tetszik a legjobban. Imádnivaló!!! Nekem is van Bencéről sörös képem. Szoptatás közben alkoholmentes sört ittam, és az lett lekapva. Hááát elég bizarr. :D

Cosmo. Most nagyon elgondolkoztam, hogy mi volt hétfőn. De azt hiszem láthattál. 2 jólnevelt gyerek társaságában. Elöször a postán voltunk ahol folyamatosan kirohangáltak amíg én sorba próbáltam állni, utána vacak szinezett fagyit ettek.

Ktc! Egy ideje én is parodontax-ot használok. De annyira hozzászoktam, hogy már más fogkrémet nem bírok használni, mert rögtön úgy érzem, hogy kezd begyulladni a ínyem. Pedig nagyon drága.

Na megyek gyereket ébreszteni, mert vinni kell őket oviba/ bölcsibe. Ma megyek a Honvédba diabetológiára. lesz nagy leszúrás, mert híztam 4 kilót január óta. Nem tudom hogy csináltam, de sikerült. :oops:

aviubi

Lamme: akkor még én is reménykedem. Szóljatok, ha mégis lesz. Biztosan nagy élmény lenne a fiúknak (is). Köszi!
Pannaanyáról azóta se, semmi hír :(

Gyerekkoromban én is remegtem a sörért 8) amíg Anyám adott egy üres üveget. Na, azt úgy meghúztam, hogy jöjjön belőle valami, hogy hanyatt esetem :D Persze, mindenki jót röhögött a gyereken (egész kicsit voltam én is).

Ktc: ez aranyos :) Tényleg, neked kellene a szájzár néha? Mondjuk, igaz, vannak pillanatok, amikor én is azt gondolom, jobb lett volna inkább csendben maradni :roll:

Aviubi: gyerkőcöt nem láttam, és téged is csak pár pillanatra, mert rohantunk mi is a postára. Egy ajándékbolt előtt álltál. De nagyon nem voltam biztos benne, hogy Te vagy. Majd legközelebb. :wink:
Viszont már a korábbi hozzászólásodra akartam írni, de szita a fejem, hogy én sok olyat hallottam, hogy téved az LH teszt. Van, akinek meg állandóan pozitív.
Olyat nem lehetne kérni valamelyik dokidtól, mint Ktcnek (azt hiszem neki volt), UH-s peteérés követés? Akkor kiderülne, hogy ott van e hiba.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo A szájzár csak annyira oldódott,amíg az érzéstelenítő engedte. Ügyes kis fiatal csaj volt, pikk-pakk kiszedte. :)
Jól mondja Lamme a ctg-s csajt, hosszabb,melírozott haja van, jellegzetessége, hogy nagyon halkan beszél.
Tetszett a sörös sztorid! :lol: :lol: :lol:
Én gyerekként egyszer a poharak aljáról nyalogattam el a bort és olyan jókedvem lett tőle, hogy hastáncal szórakoztattam a rokonságot! :lol:

Aviubi:tetszik az új vonalzód! Én is nézegettem már és nekem is nagyon tetszett (nálunk abszolút helye van a mondatnak) "amíg cseperedő gyerekek vannak, olyan a takarítás,mint havat lapátolni hóesésben" :lol: :lol: :lol:

Ktc :lol: (szájzár)

Banyoszka ne vedd sértésnek, de én is lányra tippeltem hazamenős rucit illetően. (bár én is sokszor adok sárgát Gergőre, tök jól áll neki :D ) :D

Gabi sikerült egy kicsit megnyugodnod, vagy méginkább izgulsz?

damara

Sziasztok!
Megnyugodtam Damara,illetve most már más miatt idegeskedem.A Lilike legjobb barátnője tegnapra bárányhimlős lett.Mindennap találkozunk velünk,így gondolom rajtunk is ki fog jönni.Kédeztem anyukámat,hogy én voltam-e,persze fogalma sincs!Ha voltam,semmi gond nem lenne.Lili majd csak kiheveri.Viszont,ha nem voltam,akkor nagy a baj.4 héten át kell szednem egy gyógyszert reggel 6 és este 10 között 4 óránként.Lehet rendellenesség a Lottinál.Most ezért vagyok nagyon ideges.Meg,ha nem voltam,és elkapom,3 hét sincs a szakdoga védésig.Akkor hoyg fogok menni?
Ezt nem hiszem el,hogy végig idegeskedem ezt a terhességet.
-először nem akartam terhes lenni
-mire megszoktam,véreztem,ideges voltam,nehogy elmenjen
-aztán 16 hétig hánytam,rosszul voltam
-aztán a suliban az egyik tanárnő szemétkedett,rosszul lettem
-jött a szomszéd kislány balesete a mi lakásunkban,agyrázkódással
-most meg ez a bárányhimlő
-ja,és félek a szüléstől is,amikor időm engedi :wink:
Kérdem én?Normális ez?Milyen lesz ez a gyerek?Nem lesz fogyatékossága?Nyugtassatok meg!
Nálunk már nem esik.Lili kiment Apával,én meg ,egyek a kínaiba.Vennem kell valamit,nem bírom a feszkót! :D
Vendég

megyek
Vendég

Sziasztok!

Banyoszka: Maga a sárga szín tök jó, kisfiúnak és kislánynak is (nekem az egyik kedvencem is, persze a kék után :D ), de nekem konkrétan ezzel a mintával és színekkel kicsit lányosabbnak tűnik, ill. a body-n az a rózsaszínes minta miatt is lányt gondoltam. Meg a fényképek sokszor csalókák, lehet, hogy én nem látom jól :oops: De ugye nem bántottalak meg azzal, hogy lányosnak mondtam? :shock: :oops: +9 kg tök jó! :wink: Mi volt a dokinál meg uh-n?

Ktc: Én is sokat használtam, főleg a terhességem alatt a Parodontax-ot. Szerintem nem is olyan rossz az íze, mint mondják :D

Aviubi: Mi volt a Honvédban? Az átjárhatóságival kapcsolatban hogy döntöttél?

Nekem is van olyan fényképem, hogy kb. 10 hónapos vagyok, ülök a konyhaasztalon, és nyúlok egy üveg Kőbányai felé :lol: :D

OFF: Szeptember, október körüli kezdéssel nem tudtok normális melóhelyet? Vállalati pénzügy területén elsősorban, vagy belföldi fuvarszervezés. De igazából mindegy, csak normális legyen a fizu és az időbeosztás (ovi, bölcsi miatt). ON
lamme

Lilisgabi: Jaj, ez a bárányhimlő rosszul hangzik :? Én úgy tudom, hogy a vérből kimutatható, hogy volt-e már valaki bárányhimlős vagy sem, szerintem érdemes lenne megnézetni, bár nem tudom, hogy mennyire lenne pontos az eredmény úgy, hogyha esetleg most kaptad el. Jaj, ez nehéz ügy :( Nyugodj meg, nem lesz Lotti beteg!!! Kapod most ezt a gyógyszert, ami megvédi őt!!! Ha nem kezelnék, akkor veszélyes lenne, de így kézben van tartva az ügy!!! Nyugi!!! (Már amennyire lehet...) Drukkolok nektek!
lamme

Gabi: nőgyógyász mondta, hogy gyógyszert kell(ene) szedned? Csak mert a 20. hét körül nekem is volt ismerősöm bárányhimlős és mind a doki, mind a védőnő halál nyugodt volt, amikor idegesen hívtam őket, hogy ilyenkor mi van. Jó, igaz, hogy én már voltam, de pl. Anyukám 2x is (annak ellenére, hogy nem lehet).
De annyira nyugodt volt a doki is és a védőnő is, hogy szerintem nem lesz baja Lottinak. Mindkettő csak azt mondogatta, hogy ne foglalkozzak vele. Ez biztos nem olyan veszélyes, mint a rubeola.

Én gyógynövényes szájöblítőt használok, ha érzékeny az ínyem, vagy begyullad, vagy vérzik. Megelőzésre is jó és terhesen is lehet használni. Csak párszor öblögetek és már el is múlt. Sokáig elég és nem is drága.

Úgy látom gyerekként mindenki piás volt :lol:

Lamme: nyitva tartom a szemem és a fülem munka ügyben. Sajnos, egyelőre csak elbocsátásokat hallok :(

Damara: szerintem attól a lánytól kaptam az időpontot. Majd meglátjuk, hogy ki lesz mikor megyek.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Sajna most már biztos, hogy elmarad a majális :(

http://www.tuzoltosagbp.hu/reszlet.php? ... abla=hirek
lamme

Lamme: Nem olyan könnyű ám engem megsérteni :wink: :D

Viszont arra jó volt a megjegyzésed,hogy készülök majd egy pasis kollekcióval is :D

Ma voltam uh-n,jól van a Pici, bár a lepényem áállítólagmár2/3 érettségű... Ettől nem vagyok valami nyugodt... Bár a doki szerint még belefér, hát Ő tudja.

Cosmo! A végén tényleg együtt szülünk!!! (vagy megelőzlek a lepény miatt??? :oops: )

Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Cosmo! de sajnálom, hogy nem szóltál! Fura, hogy többen is ennyire közel lakunk egymáshoz, és még nem találkoztunk. Jó lenne egyszer egy közös sétás összehozni, de tudom nem egyszerű.
Már gondoltam én is erre az ultrahangos követésre. De most tanácstalan vagyok, hogy kivel vegyem fel a kapcsolatot. Az Aszódi doktornővel, vagy a Vajda dokival aki a MÁV-ban van a meddőségin. De mostmár nem kéne sokat agyalnom, mert most lesz vége a ciklusomnak...

Lamme! Munkakeresés? Én mostanában nézegettem magamnak, de nem túl jók a kilátások. Én Bence miatt 6 órás munkát keresek, de hirdetve sincs. Nem akarok politizálni, de sajna ma magyarországon 2 gyerekesként nagyon kicsik a lehetőségeink a munka világában. :cry:

Banyoszka! Én anno vettem Hunornak egy nagyon szép, színes rugit. Narancssárga volt az alapszín, de annyira beleszerettem a színeibe, hogy meg kellett vennem. Az is inkább lányos volt. :lol:

Gabi! Menj el a dokihoz, ők megtudják állapítani vérből, hogy voltál-e bárányhimlős. Így nem kell végig izgulnod a terhességet!
Különben pedig nagyon sok túlaggodós anyukával találkozok, és normális gyerekei születnek. De azért biztos jobb lenne ha egy kicsit élveznéd is a terhességed!

Damara! Igen, a vonalzó telitalálat! Sajna én mostmár egy kicsit fel is adtam. Régen esténként úgy feküdtem le, hogy rend, és tisztaság volt alákásban. Most inkább úszik a lakás, és arról szól a napunk, hogy én pakolok, ők pedig pakolnak! Közben néha szakad a cérna, és üvöltök, hogy miért kell a takarókat leszedni az ágyról, és miért kell bemenni a szobába enni. :? :lol:
Na megyek, mert Bence itt türelmetlenkedik...

aviubi

Lamme: :( (Rendőr nap az lesz)

Banyoszka: na, majd meglátjuk, de ha együtt szülnénk, én úgy röhögnék :D Klassz lenne! Ne izgulj a lepény miatt, a doki se tette :wink:

Aviubi: 1,5 hónap és már itt van Spánik doki is, nem várod meg? Vagy akkor maradnál annál az orvosnál, akivel elkezded? Gondolom praktikusabb, ha nem váltasz közben, addig úgyse fér bele sok vizsgálat.

Nekem már nem nagyon megy a hosszú séta, inkább csak olyan helyen, ahol leülhetek néha (gyakran). A derekam hamar jelzi, hogy elég volt :roll: :? De majd nyáron a gyerekkel nagyon szívesen jövök, akár gyakran is (gondolom :) ) Pepitannának még lógok egy sütivel!

Kép
Kép
cosmopolita

Gabi :cry: :cry: :cry: :cry:
Biztosíthatlak a maximális át-és együttérzésemről!
Én nem vagyok orvos, de szerintem sem lesz semmi baj Lottival. Az egyik barátnőm 8hónaposan lett bárányhimlős, teljesen kész volt gondolhatod, mert ő bizton tudta, hogy nem volt az kiskorában. Semmi baja nem lett a gyereknek hála az égnek! Szerintem ma már elég eredményes és jó gyógyszerek vannak,amivel kordában lehet tartani a fertőző betegségeket.
Sajnos minden akkor jön össze, amikor az ember nincs jó lelkiállapotban! Azért írtam, hogy átérzem, mert magam is végigaggódtam a terhességet, mert abszolút nem volt könnyű. Csabival meg sem éreztem,de Gergővel minden kijött rajtam. Már 5 hónaposan úgy mentem, mint egy kacsa, mert állandóan azt éreztem, hogy ki akar pottyanni. Aztán jött ugye a diabétesz, minden hétfős elfoglaltság gyanánt, közben az itthoni gondok, végül a terhesség végére a ctg-n gyakran előforduló leszúrások (gyerek szívhangja 100 alá ment) és "szülés" után a szívzörej. (azért nem mehettünk haza 3 nap után, mert kitalálták, hogy Gergőnek szívzöreje van, 24h-s megfigyelést igényel)! :cry:
De végül minden jóra fordul. (eltekintve a 2 hónapig tartó éjszakázást! :P ) Szóval nyugodj meg, fogd fel annak, hogy a sors azért gördít akadályokat eléd, hogy megerősödj. Nem történhet semmi baj veled!!!!! :wink:

Aviubi Ne is mondd!!!! :) Sokszor mondtam Csabinak: "én az anyád vagyok, nem a cseléded!!!" Borzasztó az állandó pakolás, én már egy csomó játékot leselejteztem, csak a legszükségesebbek maradtak! :wink:
A vizsgálattal vársz a köv. ciklusig?

Lamme én is nyitott szemmel fogok járni.
Amúgy a neten nem próbáltál nézelődni,hirdetést feladni?

Cosmo Tényleg a finisben vagy. Már ctg-re jársz.... :D
Mekkorának saccolják Mazsikát az UH-n?

damara

Sziasztok!
Eddig nég nincsenek pöttyök egyikünkön sem.Hétfőn megyek vizsgázni,utána már nem annyira zavarna.Szerdán megyek majd a dokihoz.
Jó hétvégét mindenkinek,szép időt ígérnek!
Vendég

Damara: nem is mesélted mennyi rémisztgetés volt a terhesség végén. :shock:
Már ezer éve voltam UH-n és nem is becsültek súlyt csak 4D-n. Én úgy számolom, hogy most olyan 2kiló körüli. 4D-n azt mondták, hogy 3200 g körüli lesz (illetve lenne a 40.hétre), ha így halad. De legközelebb majd megkérdezem... bár ki tudja, mikor megkérdezem, már lehet, hogy csak 2hetet kell majd várni :)

Hétvégén babaszobát szépítünk :D Már alig várom.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo tényleg nem mondtam még? Húú, pedig akkora para volt!!! Szerintem a leszúrásokat említettem, csak a szívzörejt nem. Na mindegy. A kórházban a harmadik nap végén már össze volt pakolva a motyóm, apát vártam meg a zárójelentéseket,(már a második nap estéjén az órákat számoltam, hogy már csak X óra és mehetünk haza!) erre jön a gyerekorvos és közli, hogy: "nem kell megijedni, de ma még nem engedem haza Gergőt, mert egy alig hallható szívzörejt észleltünk és 24 órás megfigyelést javaslok" :shock: :shock: :shock:
Gondolhatod.... Fél lábbal még bent volt a szobában, de én úgy el kezdtem zokogni, hogy nem győztek vígasztalni a szobatársak!
Egész éjjel nem aludtam, csak forgolódtam, tök fáradt voltam már. Valamikor éjjel aztán csak beájultam pár percre, aztán felébredtem, néztem (volna) Gergőt, de hűlt helye volt. Úgy elkezdett dobogni a szívem, hogy csak! Kb 10 perc múlva hozta a csecsemős, én meg ingerülten odavágtam neki, hogy:"miért kellett elvinni?" mire ő: "csak megvizsgálta a főorvos." mire én: "és?" mire ő ingatta a fejét, amivel azt mondta: "semmi gond". Másnap türelmetlenül vártam a gyerekorvost, féltem, hogy aznap sem enged haza. De csak megérkezett. Félve néztem rá, mire ő:"Gergő köszöni szépen, jól van, hazamehet. Semmi baja, de néha hallgassa meg a gyerekorvos."Hát ez volt a nagy kálváriánk, ezért is féltettem őt annyira! Itthon már mindig azt néztem, vesz-e levegőt+az első időkben, etetéskor gyakran félrenyelt az aventes cumitól és attól rettegtem, nehogy olyan történjen, hogy ne tudjak rajta segíteni. :cry:
Lekopogom, ez már a múlté, de nagyon nem kívánom vissza az első 1,5 hónapot!

Babaszoba??? :) Mindenképp kérek képeket!!! :lol:
A köv.Uh-n kérdezd meg, mennyire saccolják a súlyát! (nekem 3500g-ot mondtak 2 nappal Gergő születése előtt. És lett 4120g) :lol: :lol:

damara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?