Új privát üzeneted érkezett!

Damara:Kicsit megnyugtattál,már olyan lelkiismeret-furdalásom volt,mert nem nagyon tudok törődni a picivel,pedig az agyam tudja,hogy van,és akarom is,meg örülök is,de a Lilivel elmegy az egész nap,este lefkvéskor jut elalvásig(kb 2 perc) egy kis időm,simogatni,meg gondolni rá.Ez már annyira más,mint,amikor az elsőt várod...Nagyon jó,de nem annyira izgalmas,és tényleg nem tudok vele foglalkozni.És szoktam gondolni arra is,hogy mi lesz,ha kint lesz,kit fogok szeretni,őt fogom-e tudni szeretni úgy,mint a nagyobbat.Persze biztos,de még mindig olyan hihetetlen.Most ennyi,megérkeztem a pedagógiai könyvtárba,és kezdem a szakdogámat írni.Vagyis folytatni.
Jó hétvégét mindenkinek,ma már nem jövök!

Marcsi:Üdv köztünk,talán én voltam az utolsó csatlakozó,így most átadom neked ezt a rangot:)

Gabi
Vendég

De elfáradtam... amilyen lusta voltam tegnap, olyan dolgos ma.

Bettyna: gratulálok a második foghoz!

Damara: ha szülés után egy mediterrán vagy trópusi országból küldök meghívót, akkor legyen gyanús :D 8)
Ha sikerül elcsípni fényképezővel is a mosolyt, akkor mutasd meg nekünk is :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Oké, Cosmo, arra vadászom, de eddig mindig lemaradtam róla!
Figyellek ám, és bármi gyanúsat észlelek.... :lol:

Lilisgabi
Hogy tudsz te 45 oldalt írni? Én most járok a 19.-nél és már-már azon gondolkodom, mit írjak még, hogy meglegyen a minimum 25 oldal! :D
A gyerekkel kapcs. -ba még plusz nyugtatásként: A második terhességemnél már akkor is, mikor már nagyobb pocakom volt, úgy éreztem, hogy "csak úgy van", nem simogattam a hasam, nem gügyögtem egyfolytában, sőt messzebb megyek: nem hatott meg annyira az Uh sem, mint az elsőnél, akinél alig vártuk, hogy mikor találkozhatunk vele újból a képernyőn keresztül.Igen, a naggyal törődni kell, az egész napodat beosztja, és te titkon lelkiismeret-furdalással küzdesz, be akarsz pótolni minden percet vele, mert arra gondolsz, ha a kicsi megszületik, a nagyra már nem lesz időd! Ráadásként igen, ott van a kérdés: fogom-e szeretni úgy, mint az elsőt? (Én ettől nagyon féltem) és hogy ismételjem önmagam: egy hónapnak el kellett telnie ahhoz, hogy ezek az érzelmek a helyükre kerüljenek a lelkemben! Nem lesz evvel gond, csak idő kell hozzá! :wink:
És az vesse rám/ránk azt a bizonyos követ, aki nem tapasztalt még ilyet!

damara

Sziasztok!
Hú, de sokat írtatok megint :lol: Mi vas-szerdáig "pihenni" voltunk Sopron mellett, Hegykőn. Elvileg wellnesseztünk, geocachingeltünk, baárokkal találkoztunk. Gyakorltaliag meg szinte csak az utóbbi valósult meg, mert Aliz elég nyüszi volt. Napközben jöttünk-mentünk, és ilyenkor ő semmit sem alszik, pedig normál esetben napközben 1x 3 órát, meg 1x kb. 1 órát alszik. Képzelhetitek, mennyire volt hulla fáradt estére, szegénykém :cry: amúgy a panzió szuper, bababarát, klassz a wellness része is, és az ára szuper: 3 éj reggelivel, a la carte vacsorával (hatalmas, isteni adagok), wellnessel, őrzött parkolóval, ifával mindennel 44 ezer Ft... mondjuk ez akció volt, de akkor is!!)

Lánykánk már 4 fogú!! :lol: de a kaja nem nagyon csúszik, nagy cicifan :lol:

Tali: nekem jobb lenne a hétvége, mert tuti apástól megyünk. Sajnos Aliz tök kiszámíthatatlan az autóba, sokszor sír (múltkor végigordította a Kmét-Vp utat: 2,5 óra), egyedül nem bírnám ép ésszel.
Helyszín: nálunk mindenki elférne, a mostani lakásunk szerencsére jóóó nagy, viszont Kecskemét.

Időpont: szerintem minél előbb találjunk napot, mert akkor mindenki aszerint szervezi az életét. Nekünk pl. az ápr-május tuti eseménydús lesz: házassági évforduló, keresztelő, férjemnek új munkaköre-emiatt több munka, szervezkedés, indulnak a siófoki előkészületek, stb.
vumenke

Sziasztok!

Valóban nem tétlenkedett senki, tényleg jó sokat írtatok. :D Megpróbálok visszaolvasni, remélem sikerülni fog.

Képzeljétek el, már komolyan nem hiszem el ami velünk történik. Eszter péntek hajnalban nyügi volt, megfogom tűz forró. Gyorsan lázmérés 39,1 a láza. Gyorsan kúp, szerencsére a kedve elég jó volt már akkor, mosolygott, dumálgatott. Reggel ismét mérés akkor 38,4. Na délelőtt indulás a doki nénihez, aki már fogta a fejét amikor meglátott minket. Füle rendben, tüdeje tiszta, orra nem folyik. Valószinű egy újabb virus van kialakulóban. Egyedül Nurofent kaptunk csak.
Azóta hol felmegy a láza, hol le. Komolyan mondom már nem tudom mi van szegénykével. Most szerencsére éppen nincsen láza, viszont eléggé nyügi.
toldikrisztina

Vumenke: gratulálok a 4fogacskához. Nem harapdál szoptatás közben a lányzó? :roll:

Kriszta: jaj, istenem... nincs valami megoldás megelőzésre? Reméljük, hamar jön a tavasz és nem lesz több fránya betegség. Jobbulást!

Mi ma beléptünk a 7.hónapba (már, ha konkrétan a hónapokat nézzük) :D Ennek örömére, megyek mosok, vasalok és takarítok kicsit. :?

Tegnap amúgy nagyon vicces volt. Mazsola úgy ficergett a hasamban néhány pillanatig, mintha egy kisegér mászkált volna a pólóm alatt :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Ktc - Köszi a megnyugtatást! Kellett a lelkemnek, amit írtál. :wink:

Damara - Igen, próbáltunk szánkózni is, csak mire kijutottunk elég vizes lett a hó. Mert hogy délelőtt építetük a malacot, Szabi kint volt velünk. Aztán bementünk, evett, játszott, aludt és mire felébredt, addigra már kezdett kicsit olvadni. Szerncsére az utcánk jó lejtős, nem kellett messzire menni, apa húzott bennünket egy kicsit. Anyukám fényképezett. Minden látszik, csak az nem, hogy szánkózunk. :? Sebaj, mi tudjuk. :wink:
Kép
Tök jó, hogy Gergő már ennyit van ébren. A mosoly meg...gratula! Kérünk képet, ha van!

Vumenke - Gratula a 4. foghoz! Mi le tudunk menni Kecskemétre is, ha a többieknek is jó.

Kriszta - Szegény kis Eszti baba! Csak nem sikerült kikeverdni a betegségekből?

Cosmo - Kisegér? Édes!

Képzeljétek Szabi pénteken megfordult! Mire visszaértem a konyhából, hanyatt találtam az ágyban! Aztán sikerült meglesnem, hogy csinálja: tolja a fenekét felfelé az egyik kezét bhúzza maga alá, aztán kidobja a popsit oldara és kész. Szóval nem épp a sazabályos technika, de legalább már próbálkozik. A hasalás is egyre jobban megy. JA, és ugye megint elkezdtem aggódni a tej-ébredés kapcsolaton, erre ma éjjel 9-reggel 1/4 6ig aludt. Igaz, napközben nem sokat. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kriszta:A Lili 1 éves koráig egyfolytában beteg volt. 2 hét betegség, 1 hét szünet, 1 hét betegség, 2-3 hét szünet. Bármilyen évszakban képes volt 39,9-et podukálni. Mert, ha lázas volt, akkor nagyon, nem ám csak kis hőemelkedés...A többi gyerek nem volt ilyen a környékünkön. Tudom, téged ez nem vígasztal most, csak azért írtam, hogy tudd, nem egyedi. Aztán 1 éves kora óta kb 3 kis nátha volt, meg 2 fulladás, de az más miatt. A nagymamám a II-es Gyerekklinikán dolgozott, mindig ő nyugtatott, hogy nem baj lányom, aki 1 éves koráig beteges, az utána sokkal könnyebben veszi az akadályokat, nem lesz többé beteg. Disznózsír a mellkasra, meg hasonló régi trükkjeivel, mindig ő gyógyította ki a gyereket a bajból telefonon keresztül. Most 82 éves!

Lotti reggel megmozdult, a kis lustikánk!Ma kezdtem a 21. hetet, a nővére a 21. hét utolsó napján mozdult meg először, úgyhogy ő egy maratoni futó :P

A barátnőmnek este 10-kor megszületett a kislánya.

Nálunk a hó elolvadt, süt a nap, most írnom kéne a szakdogát, apuka elvitte a Lilit halkiállításra :roll: Úgyhogy mára ennyi, este visszaolvaslak benneteket, szép napot, és gyógyulást a kislánynak.

Nekem is jó Kecskemét.
Vendég

Lilisgabi - Gratula a mocorgáshoz!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kriszta: jajjajj szegény Eszter. Nem tervezed másik dokinak is megmutatni esetleg?
Érdemes lenne esetleg immunerősítőt adni neki, ha kijön ebből a betegségből. Mi homeos cuccot adunk neki: Echinacea D4 (http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=6555)

Cosmo: édes lehetett a Törpi! Készülj fel, egyre több mocorgás lesz, főleg esténként. Sőt, lesz még olyan is, hogy arra ébredsz, hogy odabenn dizsi van :lol: :D
Aliz csak akkor harap, ha nem rendesen kapja be a cicit, hanem csak éppenhogy, akkor szokott szúrni a kis tűhegyes fogacskákkal. De egyébként nagyon kis ügyes, nem fáj, szerencsére!

Betty: Gratula a forgáshoz! Hogy nőnek, erősödnek ezek a babák, hihetetlen! nemrég még a pocakos képeket mutogattad ;)
Ennyit aludt éjjel, iriogy-irigy! Aliz még mindig felkel in. 4 óránként enni, kis bélpoklos. Mondjuk már tuti van 8 és fél kiló :D
Szupi, hogy Neked is jó lenne Kmét. Többiek?? (Pestiek többen is jöhettek egy autóval, gondolom össze tudjátok szervezni) Hm?

Lilisgabi: nagymamád tutira okos és tapasztalt nő :) általában a házi praktikák gyorsabban és hatásosabban hatnak, mint a csodaszerek. Én most rendeltem meg a héten (többek között) a "Gyermekorvos nélkül" c. könyvet a bookline-ról (azt hiszem ma éjfélig a legtöbb gyerekes könyv -30%, ha érdekel vkit), ebben is vannak praktikák, meg hogy pl. a lázat egy jó ideig nem kell csillapítani, mert a szervezet jelzése és általában "kiégeti" a vírusokat stb. érdekesek ezek a dolgok!

Mocorgáshoz grat., olyan jó először érezni :)

Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Vumenke, Bettyna: Nagyon jó kis képeket tettetek fel :wink:

Lilisgabi: Gratula a mocorgáshoz :lol:

Kriszta: Sajnálom, hogy Eszti megint belázasodott :( Jobbulást neki!

Vumenke: Nekünk is ezt mondta a dokinénink, hogy 38,2°C alatt nem kell lázcsillapító, addig dolgozzon csak a szervezete. Nem akarom elkiabálni, de mióta mi is voltunk a homeopátiás dokinéninél, azóta egyik gyerek sem volt beteg.... Nem mondom, hogy nem tüsszent egyet-egyet valamelyikük, vagy köhint, de az nem betegség :)

Holnap megyünk Vivivel maszek szemészhez. Légyszi drukkoljatok, hogy ne legyen semmi komoly! Köszi.
Amúgy velünk semmi extra. Képzeljétek, Niki pénteken hátrafele ment :shock: Pedig kb. kétéves kor körül szokták ezt csinálni a gyerekek, ha jól tudom, de semmiképpen sem jellemző 15-16 hónapos korban.
ÉÉÉSSS!! Ma éjjel mindkét lány átaludta az éjszakát! :D:D :lol: :lol: Jupiii!! :D
lamme

Lamme - Gratula a tolatáshoz és az alváshoz! Drukkok mennek!

Vumenke - Szabi 8330 volt reggel. :D A mi szép új családi autónkba befér még valaki, ha tényleg Kecskemét lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Csajok!!! Sikerült! Este jövök beszámoloval!!! Puszi mindenkinek!
okina78

Voltam ma a dokinknál és ez a baba nem a Spániknál fog megszületni az már egyszer biztos. Dokibácsink március 20-tól június elejéig nem lesz itthon, nekem meg május utolsó hetében kilakoltatják a beépített emberemet.
Ami meglepő, hogy egy kicsit sem izgat a dolog. Sokkal jobban felzaklatott, hogy nem kaptam a boltban fetát és olyan halat, amit megkívántam :evil:
Valahogy megéreztem a dolgot, ugye Damara?
Ajánlott másik dokit, pénteken telefonálok, hogy mikor találkozzunk hármasban. Azért maradhatok? :wink:
Én viszont tökre örülök, hogy már a 38.héten a kezemben lesz a gyerek, eddig a 39.-re emlékeztem. Már kevesebb, mint 90 nap, kevesebb, mint 3 hónap! :D

Okina: de jó, hogy jöttél. Nagyon szép baba!!!!

Lamme: megy a drukk! Amúgy miért kell menni?

Kép
Kép
cosmopolita

Okina - Helló!!!!!De jó, hogy itt vagy!!!!

Cosmo - Ezek szerint császár lesz? El ne merj tűnni, azért mert a dokink nem lesz itthon! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Na, megjöttünk!

Nagyot csavarogtunk a hétvégén, ezért nem is mertünk belevágni a csütörtöki szemészeti vizsgálatba. Mára napoltuk.
Fél perces rutin vizsgálat volt az egész. :shock: Túléltük. :roll: Hál'istennek a függöny mögé bújtattak. Mindent hallottam, de tényleg nagyon gyorsan történt minden. Amint kezemben tarthattam, megnyugodtunk. :oops:

Szépek a picúrok a képeken! :wink:

cosmo - Sajnálom, hogy a finisre meg kell válnod a jól megszokott dokitól, de az jó, hogy más gondokat gyártottál magadnak. :wink: :lol:

lamme - Gratula a produkcióhoz! Miért mentek Vivivel szemészhez?

lilisgabi, damara - Elgondolkodtató amit írtok a második gyerkőc fogadásáról... Nincs ideálisnak mondható korkülönbség tesóknak és anyának?!?

Mennem kell...... :? Szerettem volna még írni.
Lemondásokkal jár az anyaság. 8)

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Okina: De gyönyörű a babóca!!! Várjuk ám a beszámolót tőled :wink: Jaj, ciki, de hirtelen nem is tudom, hogy mikor született :oops: December eleje ugye? :)

Cosmo: Jó hosszú ideig lesz távol a doki :shock: De biztos, hogy jó orvosnak ad át :wink: Elárulod kinek? :D Nekem mindkét csajszi a 38. héten született :lol:

Bettyna: Szép súlya van Szabinak :wink: Alig 1 kg különbség van közte és Niki között, korban meg 10 hónap :lol: De ez nem azt jelenti természetesen, hogy Szabi kövér lenne, vagy Niki gizda, csak úgy megállapítottam :D Kösz a drukkot!

Pepitanna: Jó, hogy túlvagytok a vizsgálaton. És mit állapítottak meg? Mi a párommal már akkor beszélgettünk a második terhesség "lelki oldaláról", amikor még csak tervezgettük. Szerintem teljesen érthető, hogy az első az etalon. Minden nap újdonságot hoz, ismeretlen dolog az AFP, a CTG, stb. A másodiknál ezek már kevésbé "érdekesek", már nincs meg az újdonság. De ez nem jelenti azt, hogy a második babát ne várná az ember nagyon és szeretettel :) Nem beszélve arról, hogy akaratlanul is kevesebb az idő, akármekkora legyen is az első gyerek. Tényleg csak este van néhány perce az embernek, hogy egy kicsit "relaxáljon". A második magzat iránti érzelmek kialakulása szerintem egyéni, ahogy az elsőnél is. Az NLC-n volt a 2005-ös topikban egy érdekes eszmecsere néhány éve (áááá :D ), hogy ki mikor érzett szeretetet a pocaklakója iránt, és nagyon érdekes dolgok vetődtek fel, tényleg nagyon egyéni és sok mindentől függ. De kialakul, és ez a legfontosabb :wink:

Szemészet: Voltunk pár hete kontrollon és elég bunkók voltak, és először még azt mondták, hogy nem lesz értékelhető a vizsgálat, utána meg azt, hogy szemüveg kell és pupillatágításos vizsgálat. Mi meg ezek után nem hiszünk nekik és megnézetjük egy maszek dokival. Újabb eü dolog, amit le kell csekkoltatni az embernek :evil: Pénzért :?
lamme

Bettyna: igen, 100% császár, nekem már nem is lehet más. De soha nem is izgatott a "hogyan". Normál szülésnél, azért biztosan jobban számít, hogy jól ismerd az orvost. Bár azért bő 2,5 hónap alatt is találkozunk párszor.

Pepitanna: örülök, hogy rutin dolog volt... kár volt a rossz érzés keltés :? De a lényeg, hogy minden rendben van!
Édes, egyetlen férjem elment a másik boltba és megvette, amit kellett, pedig nem is panaszkodtam.

Lamme: Aszódi Melindát ajánlotta. Amíg kórházban voltam nagyon sokszor találkoztunk, úgyhogy egy ici picit ismerem. Mosolyogni még nem láttam, de azt mondta a doki, hogy akkor nyugodt lenne, ha rá hagyna :wink: Nincs vele negatív tapasztalatom, és úgy vagyok vele, hogy amíg a baba jól van, addig minden rendben, úgyhogy nem izgatom magam. Én csak azt kértem, hogy ne a Zsirait ajánlja, de Ő már nincs is az ÁEKben. Kicsit mondjuk furi lesz egy női doki, nekem a nőgyógyász férfi.

Köv. UH csak a 32.héten lesz, úgyhogy ebben a hónapban azt hiszem elmegyünk 4D-sre.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Vagyok ám mindennap olvaslak titeket csak nagyon sok a 3gyerköc! Vagy ugy is irhatnám hogy sokkk! Az én ügyes lányom aki már honapok ota szobatiszta most azzal szorakozik hogy bepisil mikor szoptatok!Rajta igy jön ki a féltékenység! A fiam nagyon szereti a kicsit mindig puszilgatja! Cosmo! Nagyon örülök ám neked!!Lamme! Élvezd ki az ilyen átalvos éjjeleket! Nekem a legkissebb nagyon jo alvo,egyszer kel éjjel enni és már több mint 6kilo!Megprobálok sürübben irni nektek és rakok majd képet a másik kettöröl is!Lamme! Igen dec 9 született privibe szivesen megirom mi volt de itt nem szeretnék senkit megijeszteni.Kriszta! Remélem Eszter meggyogyult! Ne hari ha valakit kihagytam rövid az eszem....
okina78

Sziasztok!
Annyira jók a képek a babákról megint.
Alíz olyan szép,amikor alszik a sapiban.Művészfotó:)

Nos,befejeztem a szakdogát,holnap kinyomtatom itthon,mert csütörtökön megyek Sopronba vizsgázni,és akkor megkeresem a konzulenst,és a kezébe adom.Remélem nem kell javítanom.

Nekem semmi időm,még a dokinál sem voltam,csak az Istenhegyire mentem párszor vérvételre,uh-ra.Nekem 1 óra a MÁV Kh itthonról kocsival,de most már rá fogok érni,felkeresem.Épp itt lesz az ideje :roll:
Vendég

cosmo - Igen, érdekes lehet a nő nemű nőgyogyó.... :roll: És Zsirai drága hova lett? Már nem itt nyúzza a cukros mamikat a mártír ábrázatával?? Majd kérünk szépen 4D-s képeket! :wink:

lilisgabi - Drukkolok, hogy ne keljen javítanod!

vumenke - Nekünk is jó Kecskemét!

Még azt akartam írni, hogy tegnap a szemészeten elsoroltam a gyerekorvosunk által felírt és ajánlott megoldásokat... Azt mondta mind csak fokozta bajt!!!! :evil: Az anyatej ragadóssá válik a könnyel keveredve, a kamilla szárít, a neomicines csepp és a Tobradex a lehető legrosszabb megoldás. Ezért azt tanácsolta a szimpatikus doktornő, hogy bármi panaszunk van, túl egy náthán vagy hőemelkedésen, ne a gyerekorvoshoz, hanem azonnal szakemberhez forduljunk. Oké, megtanultam.

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna Az okosok szerint nincs is arany középút a gyógymódot illetően?Nálunk Csabi is csipás volt már 2 hetes korában, akkor ösztönből kamillával mosogattam, mire azt mondta a védőnő, hogy a legjobb, ha forralt és visszahűtött langyos vízzel mosom.
Most Gergőnél is ez a helyzet, 2 napig kamilláztam, már "csak" könnyezik.
Ja, Zsirai már január óta nincs a Mávban, talán én voltam az utolsó cukrosa. "mártír ábrázat":D:D:D
Barátnőm nemes egyszerűséggel le "teniszedzőzte"!:D:D:D

Okina Olyan édes a pici fiú!Kis csinike! :D Ha tudsz, rakjál még fel képeket!

Cosmo ....hát....nem tudom, mit mondjak. Ez olyan cserbenhagyásos! :cry: Jók a megérzéseid, de én még mindig azt mondom, hogy "nyaralni" megy!
Aszódi Melinda? :roll: Én sem sűrűn láttam mosolyogni, bár van az ő nevével fémjelzett topik, nagyon dicsérik. Biztos jó szakember, ha a Spánik mondja.

Kriszta remélem már jól vagytok! Vígasztaljon az a tudat, hogy amiért ennyit kellett szenvednie szegény Eszti babának, később már elég edzett lesz az immunrendszere, hogy megbírkózzon a nyavajákkal!

Lamme mi hír a szemészettel kapcsolatban? Voltatok a másik dokinál?

damara

damara - Panninál is volt olyan korszak, hogy "csak" könnyezett, sőt olyan is, amikor napokig semmi panasz nem volt. Ezért jutottunk idáig... Kívánom, hogy legyetek ügyesen kigyógyulók beavatkozás nélkül!

Betti - Most jutott eszembe: Mi van a beküldött kakimintával? 8)

Laciapuval ma három éve, hogy "összefutottunk" a neten! Hihetetlen, mintha sokkal több idő telt volna el azóta, annyi minden történet velünk! Gyarapodott a szerelmük 1 Pannival! :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Okina: jó hallani felőled. Ha lesz időd gyere és tegyél fel fotót mindegyik gyerkőcről.

Pepitanna: ez olyan szörnyű, hogy ha bármi van (egészségügyi, jogi vagy bármilyen kérdésben), akkor meg kell kérdeznie az embernek minimum 3embert, hogy akár csak egy picit is biztos lehessen a döntésében... és amúgy meg akkor jön az, hogy mindenki másképpen tudja :twisted: Bosszantó!
Nem tudom merre lehet Zsirai.

Damara: persze, nem esik jól az embernek, de ha az Ő szemszögéből nézzük, akkor lehet, hogy én is így döntenék (nagy lelki teherrel, de lehet, hogy elmennék, ha valaki azt mondaná nekem, hogy 2,5 hónapra megszabadulok a szürke hétköznapoktól, vagy lehetőséget kapok egy szuper külföldi kurzuson részt venni vagy bármi hasonló).
Úgy vagyok vele, hogy tavaly, amikor kellett, olyan orvosom volt, akiben bíztam és a nehéz helyzetben is segített. A terhesség elején, amikor a leginkább kellett egy ismerős arc, itt volt... most már remélem, fél lábon is menni fog nélküle! :wink:

Muszáj pozitívnak lennem, hiszen ezt mondjátok nekem egyfolytában, nemde? 8)

Lamme: majd jelentkezz.

Kriszta: hogy van Eszter?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo - Minden elismerést megérdemel a hozzáállásod a dolgokhoz! Le a kalappal előtted! Egyébként a doki helyében, még ha nyaralni megy is, én is elmennék. Az ő munkája pont olyan, hogy sosincs pihi. Kismamaik mindig vannak, babák bent nem maradnak. :D Veletek pedig egyértelmű, hogy minden rendben lesz. Az Áek-s topikból Dytke az Aszódi doktornőhnél szült szintén császárral. Ha gondolod keresd meg.

Pepitanna - Köszi az érdeklődést, negatív lett. Azt hittem már mondtam, de ezek szerint elefelejtettem a nagy fogazásban. :wink: Most egy ideig nem iszom tejet, bár azóta nem volt semmi, csak nyálka. Kb 1 hónap múlva újra elkezdek tejet inni és ha újra előjön, akkor a tényleg tej a ludas.
Gratula az évfordulóhoz!!!! Ez a szemészet dolog kiakasztó és felháborító!!!!

Okina - Engem nagyon érdekelne mi történt veletek.

Lilisgabi - Gratula a szakdogabefejezéshez! A nagy kő leesett. Hát, ha még itthon akarod elcsípni a dokit, akkor keresd meg lassan! :wink:

Lamme - Szemészet! :twisted: Szabihoz nem nagyon érdemes hasonlítani senkit, mert extra nagy baba. Pedig már 2 hónapja csak szopizik és mégis ugyanolyan tempóban nő, mint előtte. A csajok, akikkel együtt szoktunk sétálni és mind előbb születk, mint én, azon aggódnak, hogy nem hízik rendesen a lányákjuk. A Védőnő meg mindig azzal nyugtatja őket, hogy semmi gond nincs, szépek egészségesek, vidámak, csak ne SZabihoz hasonltsák őket. :wink: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

cosmo - Tényleg nagyon klassz a hozzáállásod! Taníthatnád más, gyenge embereknek! Erős, ügyes csajszi vagy! Nemde? 8) :wink:

Betti - Örülök, hogy negatív lett! Érdekes ez a tejmacera :roll: És hogy bírod nélküle?

Kép
Kép
pepitanna

Aranyosak vagytok, köszönöm a kedves szavakat! Hogy én, erős? :shock:

Pepitanna: gratulálok az évfordulóhoz. :wink:

Bettyna: köszi a tippet, szerintem ha találkozom a dokinővel, utána megkeresem Dytkét. Lesz pár kérdésem.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ennyire eltüntem, de sajna mostanában elég sok minden összejött nálunk. A lényeg, hogy nagy eséllyel perelni fogjuk az Országos mentőszolgálatot, férjem munkahelyét, mert már 2 hónapja nincs férjemnek beosztása...
Bence bárányhimlős. Most tartunk a 3. napnál, de már nagyon utálom. Nincs sok pötty rajta, de amik vannak azok rettentően viszketnek, és sajna elég rossz helyen is vannak. Még a torkán is van, délután sírt a fájdalomtól. És a legrosszabb, hogy nincs is igazán semmi ami segítene a viszketésen. A fájdalomra lázcsillapítót kapott, a viszketésre fenistilt, de szerintem ugyanúgy viszket, mintha nem kapná a fenistilt.

Csajok! A képek mind nagyon szuperek! Annyira jó nézehetni a babákat!
Betty! A hóemberetek is szuper! valamelyik nap Bencével néztük, és imádta!
Lamme! Vivi pedig szuper a tűzoltó jelmezben! És szerintem aki egy picit gondolkodik az tudja, hogy agyerkek szeretnek az apukájukra hasonlítani. Az én fiaim is állandóan nénóznak!
A többiek babás képei is nagyon jók!

Micsoda? Nem lesz doki 2,5 hónapig? Jaj! Nem mintha olyan nagy szükségem lenne rá mostanában. Én már egy picit fel is adtam a dolgot...
puszi mindenkinek!

aviubi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantás, mert ma jöttünk haza délután a kórházból. Eszternek péntektől vasárnapig folyamatosan láza volt,így vasárnap délelőtt bementünk vele a Madarász utcai kórházba ahol bent is tartottak. Vettek vért és vizeletet szegénykétől, kiderült hogy komoly baja nincsen ami okozhatja a lázat. Tegnap csináltak röngten, teljesen tiszta a tüdeje, majd leküldtek fülészetre és ott kiderült hurutos mind a két füle. Mivel ezt itthon is tudom ápolni, így kértem hogy had jöhessünk haza, mert sokkal betegebb gyerekek voltak és nem szeretném ha visszakapnánk valami nyavaját.
Holnap azért elviszem itt helyben egy nagyon jó maszek fül orvoshoz, hogy nézze meg rendesen.
Komolyan mondom ha én nem megyek az orvos után és nem kérdezem, hogy akkor mit csináljak akkor nem mondanak semmit a kórházba. Remélem többet soha nem kell mennünk ilyen helyre mert teljesen kikészült ő is meg én is. Bár én egyáltalán nem úgy készültem hogy bent maradunk csak hogy valaki vizsgálja meg, mert ez nem normális hogy egy babának 3 napig van láza. Ja és a csúcs pénteken én már levittem a gyerekorvosunkhoz, és ő megnézte a fülét, mert mondtam hogy nagyon odakap erre ő közölte hogy az egy dolog és semmi baja nincs a fülének, pedig megnézte mind a kettőt. Szóval ennyit az orvosokról, kiben bizzon az ember. :cry:
Szegényke mióta hazajöttünk szinte alszik,egy rövid időre felkelt míg játszott egy kicsit, fürdött majd vacsi, és már alutt is vissza.
Na bocsi hogy így lefárasztottalak benneteket, megpróbálok még valamikor visszaolvasni és reagálni, de most megyek teregetni mert lejárt a mosógépem.
Remélem Mindenki jól van, vigyázzatok Magatokra és a Picikre kint és bent is. :)
toldikrisztina

Kriszta!
Sajnoálom szegény kis Esztert!Jobb,hogy hazavitted.Gyógyulást neki.
Én délután nagyon rosszul voltam,meg is ijedtem.Annyira,hogy elaludtam 20 percre,mire felébredtem,mert csipogott a sütő,hogy megsült a hús.Annyi volt,hogy délelőtt 2 órát kint sétáltam a Lilivel,meg toltam a kisbicaján.Kicsit tettem-vettem,pakolgattam utána,aztán hazaért a férjem,mondtam neki,hogy bemegyek,megsütöm a húst,ő maradjon kint a gyerekkel,mert még maradni akar,de nekem fáj a hasam.Bejöttem,lehajoltam a bakancsot levenni,már alig megy :? ,és mikor felegyenesedtem,jött egy görcs.Alig bírtam befűszerezni a húst,és megpucolni a krumplit,aztán bevonszoltam magam a szobába,és lefeküdtem.Fájt nagyon.Már szültem egyet,akivel 8 órát vajúdtam,azért ilyedtem meg,mert úgy fájt,mint annak az elején,azok a gyenge fájások(gyengének érződő a folytatáshoz képest).Megijedtem,mert még nem maradna életben orvosi segítséggel sem.Csak a 24.hét után.
Úgy döntöttem,kicsit vissza kell vennem.Sokkal fáradtabb vagyok,mint az első terhességnél,akkor dolgoztam is,és suliba is jártam,tornára,nyaralni meg mindenhova.Most iszonyú nehéz a 3 éves gyerek mellett.Szerencsére belépett a dackorszakba,ez is nehezíti a kommunikációnkat! :lol:

Na,mára ennyi,kinyomtattam a szakdogát,márciusban nem csinálok semmit,de majd utána...
Vendég

Sziasztok!

Lamme: Gratula a éjjeli alváshoz, gondolom két gyerekkel ez még nagyobb ajándék :lol:

Betty: húúú, Szabi ennyire belendült? Nem semmi kispasid van! :)) Mondjuk ez a hízás le fog lassulni a 6. hónap körül, de soványka nem lesz mostanában ő sem. Hány centi?

Cosmo: sajnálom, hogy nem a megszokott dokival szülhetsz. Én kicsit csalódott lennék, azt hiszem. Eddig nem mondta ezt a szünetet? Mondjuk tényleg egy ilyen szakmából csak messzire utazással lehet szabadulni.
Nekem is fura lenne egy női szülész, de ha Spánik ajánlotta, érdemes találkoznod vele, Sp. biztosan mindent elmond neki az előzményekről. A május vége meg naaaagggyon jól hangzik!!! :))

Szembajok: anyatej mindenre jó, erre is, cseppentve. Kamilla állítólag viszás, mert sokan jónak gondolják gyulladásra, de allergizálhat is.

Aviubi: de jó, hogy te is jelentkeztél! Bárányhimlősnek gyógypuszi! Te meg ne add fel!!!

Kriszta: Szegény Eszter, ez akórházas tortúra nem lehetett könnyű. De legalább kiderült a baj. Remélem, az ismerős dokitok tud valami gyors gyógymódot!! Gyógypuszi Neki!

Lilisgabi: Vigyázz magadra!! Lilihez van segítséged? próbálj lassítani!

Tali: ahogy olvasom, elég sok mindenkinek jó lenne Kecskemét. Kinek nem jó?
Időpontot kellene néznünk, szerintetek?? Kéne hozzávetőleges létszám is, hogy úgy készüljek. Főzzek-süssek valamit, vagy batyus dolog legyen? Írjatok tippeket :)
vumenke

Vumenke:Csak a férjem tud segíteni,nagyszülők dolgoznak.
Szerintem az jó,és egyszerű,ha mindenki vinne valamit,sütit,üditőt,vizet...Nos? :roll:
Vendég

Aviubi: mit hallok?! Feladni??? :shock: Naaa, tessék pozitívnak lenni (bár picit azért néha le lehet engedni). Ne tűzz ki időpontot, csak várd és jönni fog! :wink: Lehet, hogy szerette volna megvárni a baba, amíg visszajön a doki! :)

Bencének gyors gyógyulást, a perhez pedig egy kalappal, bár azért drukkolok, hogy elkerülhető legyen.

Gabi: vigyázz magatokra!

Kriszta: :( olvasni is borzasztó, hogy kórházba kell menni egy gyerekkel. Már nem is tudom mit írjak.

Vumenke: nem akarom tovább ragozni a dolgot. A lényeg, hogy muszáj nem érzelmi alapon foglalkozni a dologgal, mert akkor csak magammal tolok ki. Havi 1x5-10 percet és egy műtétet simán jól viselek másik orvossal is (remélem :lol: ). Nagy melóm van a lelki békémben, úgyhogy nem hagyom feldúlni 8)
Amúgy eddig nem is utalt a szabira.

Vicces, hogy mindig látom Aliz vonalzóján hány nap van még a szülinapomig :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo - Keresd bátran, nagyon kedves lány! :wink:

Aviubi - Örülök,hgoy tetszik a hómalacunk Bencének. Küldjek még neki képet róla? :wink:

Kriszta - Te jó ég! Sosem tud szegény kikeveredni ebből a betegségből? Magyar eü! Nesze! Kitartást, jobbulást!!!

Lilisgabi - Vigyázz magadra!!!

Vumenke - Köszi. Mi se vagyunk kicsik apával,s zóval meglepő lenne, ha ő az lenne. 68 cm.
Én is a batyusra a szavazok. Úgy se menne egyikünk sem üres kézzel, így legalább nem hülyeséget viszünk. :lol:

Szabinak megérkezett a hőemelkedése reggelre a teganpi oltások után. Ma még csak enni és kakilni kelt fel. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Tyű, de pörgünk! :D

Gabi - Tessék lassítani! És vigyázni magatokra! :!:

Kriszta - Szegény pici Eszter! :roll: Mielőbbi kilábalást nektek!

Vumenke - Mi is batyuval érkeznénk. Jó előre tűzzük ki az időpontot, hogy apák beosztásaikkal tudjanak alkakmazkodni.

Aviubi - Kívánom, hogy mielőbb legyetek túl a vakaródzáson és apának sok sikert!

Hirtelen felindulásból jövő hétvégén újra megyünk egy kicsit a télbe. Ezért ma elrohantunk Pankónak útlevelet csináltatni. Nagyon cuki volt, minden unott képű irodistát feldobbott. :wink: És ez minket is :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Ezt találtam:
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090206 ... us_nelkul/
Furcsa... Több időt igényel és nagyon résen kell lenni :shock:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: Brigiéket személyesen ismerem, tök szimpi csaj, nem egy "elvetemült" alter különcködő. Semmi extra nincs az EC-ben, csak egy picit oda kell figyelni a babára. Na meg időben elkezdeni, pár hetes babóval. Mi azért maradunk a (mosható) pelusnál.

Tali időpont: én május első heteire szavazok, akkor már lehet, hogy a kertbe is ki tudunk menni a babákkal. Maradjunk a hétköznapnál, vagy apával jöttök, hogy legyen? Tessék szavazni! :)
Batyu ok, de majd azt is beszéljük meg, ki mit hoz, mert az se jó, ha 10-féle csokis süti lesz, de pl. szendvics egy se. Azért én készítek majd valamit :lol:
vumenke

Nekem szuperek a május első hetei :D
Vendég

Május első hetei nekünk is jók. Én a hétköznapra szavazok. Tomiból kiindulva, nem hinném, hogy az apák élveznék az efféle csajos összejöveteleket. Kivéve, ha van meccs vagy forma-1 és lehet azt nézni. :wink: Több helyen is elismerést nyert kólás muffint tudok sütni, ha az jó.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok, nem tűntem el teljesen, csak kicsit.

Lamme, ha kell, szívesen ajánlok fantasztikus szemész doktornénit! És kórházi, tehát nem fizetős!

Cosmo, ezt nem mondod komolyan! Pontosan a számunkra legkritikusabb időszakban nem lesz itthon a dokink? (Ugyanis remélem, hogy a közeljövőben én is újra babaváró leszek.) Azt hiszem, beszélnem kell vele!

Híreink: Bori már 3 napja újra jár oviba, viszont nagyon elfárad, így holnap még nem viszem Ulwillára az ovi után, mert az azzal jár, hogy nem alszik napközben. A fáradtságtól viszont kezelhetetlenné válik, amikor jövünk haza. Itthon kicsit jobb, ebédel aztán alszik. Mostanában esténként is ki szoktunk menni a játszótérre, mi vagyunk az egyetlen elvetemültek a lakótelepen Cool , és Bori nagyon megéhezik vacsorára. Nagyon élvezi a csúszdát, órákig képes elrohangászni, s mindent lecsúsztat maga előtt, ami a keze ügyébe kerül (Noddy baba, levelek, kavicsok, homok stb.). Én persze ott kell álljak mellette, s beszéljek hozzá, különben reklamál. Confused

Ma kaptam egy videót, amit muszáj veletek is megosztanom. Elkeserítő, de Lenkei Cenzúrázott egészség című könyve után már nem fogadom kétkedve, ami itt hallható. S most derült ki, hogy ez nem is új keletű, már jó néhány cég (multi) ellen voltak vizsgálatok, időszakos termékbetiltások, de eddig még meg lehetett akadályozni a totális katasztrófát. Nem véletlenül az a címe a lapnak, hogy "El a kezekkel a vitaminjaimtól!" http://www.vitaminszabadsag.com/

Topiktaliból úgy látom, ki kell vonnom magam, egyrészt mert Kecskemét nekünk nem megoldható, másrészt május első hetében utazunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:34-kor.
ktc

Sziasztok!

Kriszta: Sajnálom a kórházi "élményt" :( Mielőbbi gyors gyógyulást Eszternek!!! Neked meg kitartás!!

Doki szabi: Szerintem is érthető, hogy szüksége van egy hosszabb szünetre. 2007-ben pl. csak egy hét szabira ment júniusban, hát attól biztos nem töltődött fel. Persze a kismamijait ez biztos nem vígasztalja, én speciel totál lelombozódnék, de hát ő is ember, neki is ki kell lépnie a mókuskerékből.

Cosmo: Nem ismerem Aszódi Melindát, csak a neve ismerős. Híreket hallottam róla, de az semmit nem jelent. Biztos nem véletlen, hogy őt ajánlotta a dokink :)

Pepitanna: Hova mentek most? Remélem itt már semmi nem fogja beárnyékolni a pihenésetek! Lehet, hogy szűk látókörű vagyok, de nekem ez a fajta pelusnélküliség idomításnak tűnik.... Én azt vallom, hogy a gyerek akkor lesz "igazi" szobatiszta, ha agyban megérik rá. Nyilván számítanak olyan dolgok, hogy meztelen fenékkel hagyom és kellemetlen lesz neki a lecsorgó pisi, de szerintem csak akkor tud ezellen tenni is valamit, ha megérti (!), hogy ez mi is, és hogyan lehet másképp (máshol) elintézni.

Lilisgabi: Vigyázz magatokra! Kicsit vissza kell venni a tempóból és nem lesz semmi gond :wink:

Vumenke: Batyusbulira szavazok én is :) Én életemben nem vezettem még Kecskemétre, úgyhogy ha valaki bevállalja, hogy követhetem, akkor megyünk mi is. Viszont Apával együtt, ha nem baj.

Ktc: Köszi, már nem aktuális a szemész, kedden voltunk egy maszeknál Zuglóban. A Tömő u-i szemészeten ajánlottak egy állítólag nagyon jó dokit, de két hét próbálkozás után feladtuk. Egyszerűen lehetetlen volt elérni, soha senki nem vette fel magában a rendelőben. Így aztán kerestünk a neten egy gyerekszemészt, aki szimpi volt. Közel egyórán keresztül foglalkoztak Vivivel, többféle vizsgálatot elvégeztek rajta, ellenőriztek minden eredményt, türelmesek voltak, kedvesek. Bízom benne, hogy jól mérték fel a helyzetet. Egy hónap múlva lesz kontroll. A videot még nem volt időm megnézni, de pótolom, amint tudom :wink:

Aviubi: Nem szabad feladni!! Nyugi :wink:

Okina: Várom a privit :wink: Köszi :)

Sajnos szemüveg kell Vivinek :( Nem tudom, hogy mit csináljunk. Úgy értem, hogy egyrészt az van bennem, hogy időben kiderült, hogy van egy kis gond, és a szemüveg majd korrigálja a hibát, de másrészt az is bennem van, hogy sokak szerint a szemüvegtől ellustul a szemizom és egyre nagyobb dioptriára lesz szükség. Mi az igazság? Annyira máshogy néz ki az arca a szemüvegben. Kicsit elfacsarodott a szívem, ahogy néztem...
lamme

Aviubi: Az előbb lemaradt. Ez azt jelenti, hogy a párod nem is tud dolgozni, és fizuja sincsen? Nagyon durva. Remélem sikerül per nélkül megoldani a helyzetet! A bárányhimlőt pedig fogd fel úgy, hogy legalább túl van rajta kisgyerekként :wink: Hunor nem kapta el?

Tali: Az jutott most eszembe, hogy Vumenke talija mellett lehetne még egy taliféleséget tartani Pesten. Májusban szokott lenni a Városligetben Tűzoltó majális. Kifejezetten gyerekbarát is a körülményekhez képest. Van pelenkázó lehetőség, és különféle játékok. A néhány hónapos babának is vannak dolgok, a nagyobbaknak meg pláne. Van kis csúszda (kisebbeknek is jó), ügyességi egyensúlyozós játék, libikókakrokodil (kisebbeknek is), szumólehetőség, horgászós játék, ügyességi fajátékok, zsákbanfutás, amik hirtelen eszembe jutottak :D Meg le vannak terítve szőnyegek, és tele van mindenféle játékkal, kimondott babajátékok is vannak, pl. keljfeljancsi, meg formaevő, stb. Teszek fel egy képet, amin nagyjából látszik. Mi mindkét lánnyal kimentünk, akkor voltak félévesek, és simán elaludtak a tömeg és a hangzavar ellenére, tudtam őket szoptatni, és mindemellett nekünk felnőtteknek is egy jó program :wink: Akit érdekel pl. fel lehet menni az emelőkosárral a magasba, végig lehet menni egy füstsátoron légzőfelszerelésben, meg lehet nézni (ha odafér az ember) egy műszaki mentési bemutatót, és nem utolsósorban jókat lehet enni, inni :D Mi tuti kimegyünk, úgyhogy lehet hozzánk csatlakozni :wink: Ja, és eddig mindig elfogadható volt a tömegmennyiség, nincsenek annyian, mint pl. a nagy május elsejei ramazurin :wink: Ha érdekel valakit, akkor tudok mutatni saját képeket, ill. linkeket :)

Vumenke: Mivel nekünk relatíve sok időpont jó a talira, így inkább azt a néhányat írom le, ami biztos nem :D Valamit ez is szűkít a dátumot illetően :D Szóval, tuti nem jó: május 4, 7,13, 16. Május első feléről volt szó, ugye?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 11:52-kor.
lamme

Sziasztok!

Tegnap este voltunk egy maszek fül orvosnál, kiderült középfülgyulladása van, és mivel pár hete kapott antibiotikumot, így most nem kaphat, így más választás nem volt, mint felszúrták a fülét. Hát ne tudjátok meg, hogy sírt szegénykém, már a zsibbasztó krémtől is, hát amikor kis idő múlva megszúrták az már katasztrófa volt. Nem is csodálom, szegénykémnek már nagyon fájhatott. Ma viszont úgy látom, mint ha beszáratt volna, így lehet hogy este vihetem vissza hogy ránézzenek.

Tali jó Nekünk Kecskemét, mi is apával mennénk és inkább Nekünk a hétvége jobb, de ha hétközbe lesz megoldjuk. Szerintem is a batyus megoldás nagyon jó.
A tűzoltó tali is jó, mi azon is szívesen részt vennénk. Nekünk egyedül a húsvéti hétvége nem jó, a többi jó.
Most megyek, mert nagyon nyügi.

Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Lamme - Sajnálom a szemüveget. Nem tudom mi az igazság arról, amit kérdezel. :roll:

Kriszta - ÓÓÓÓ, szegény Eszti baba! Annyira sajnálom!

HA mindenki a hétvégi apás talira szavaz benne vagyok. A Ligetes túzoltós is jó ötlet!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Csajok, este majd írok többet is, de most rohanok. Csak felvetek egy időpontot, ha már a 7vége, és apás tali győzött: május 9. szombat?? Írjátok meg, hogy jó lenne-e + hányan jöttök. Én még örülök is, ha apák is jönnek, legalább lefoglalják a gyerkőket, amíg mi csajok pletyizünk :D na jó, közben dumálhatnak egymással a kocsikról :wink:
vumenke

Vumneke - Nekünk nem biztos, hogy jó, akkor van apukám szülinapja. De majd még egyeztetek velük.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vumenke - szerintem Nekünk jó, de még apával egyeztetek.
toldikrisztina

Nekünk is jó az a nap, mi is vinnénk apát! 8)

lamme - Sajnálom Vivit. Nem tudom, hogy én is hogy viselném, ha ilyen helyzet előtt állnánk.
Szivesen vállaljuk a felvezető autó szerepét! :wink:

Kriszta - Szegény Eszter és anyukája... :( Nagyon drukkolok, hogy legyetek már túl rajta!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Kriszta: Ó, jaj szegény Eszti baba :( Borzasztó lehetett a felszúrás :( Remélem nem kellett visszamennetek ma vele!

Vumenke: Nekünk is jó május 9-e :D Két felnőtt és két gyerek :D

Pepitanna: Köszi a felvezetést, élünk vele :D Jó lett ez az új vonalzó :wink:

Ktc: Megnéztem a videót, nagyon érdekes! Főleg, hogy pont hétfőn fejeztem be Lenkei Cenzúrázott egészség c. könyvét :lol:
lamme

Tali:

Időpont: május 9, szombat, egész nap :)
Helyszín: Kecskemét, Vumenke-lak

Résztvevők:
Pepitanna + Panni + Apa
Sz.Bettyna + Szabi + Apa (??)
Lamme + Niki + Vivi + Apa
Kriszta + Eszter + Apa
Lilisgabi + Lil + Apa

Többiek? Cosmo, Okina, Damara, Aviubi, Ktc (tuti nem jó?), Pannaanya (vele mi van, tudtok vmit róla??)

Stimmelnek a fentiek?

na mindjárt írok
vumenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?