Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is Lego Duplo őrület van, de a karácsonyi ajándékok most Mickey egeres játékok lesznek. Ábi nagyon szereti Mickey egér játszóterét, na meg a Toy Storyt. A párom sokat jár ki olaszba és ott is vannak Disney Store boltok, ahol a hivatalos mesefigurákat, hivatalos játékokat meg lehet venni. Ott vettük meg az ajándékokat, mert nagyon jó minőséget adnak és emellett hihetetlen akciókat szoktak csinálni.
Karácsonyra tőlünk eredeti beszélő Woody figurát kap, ugyanazt, ami a mesében van. Itthon sajnos nem lehet kapni. A tesómtól pedig úgy néz ki Jessyt kapja meg- ha ismeritek a Toy .
A család többi tagjának is mi vettük meg az ajádékokat a Ábika részére. Megkaptuk a büdzsét és azt mondták gazdálkodjunk vele, hisz úgy is sokkal jobb áron tudunk neki vásárolni, mintha ők munka után beszabadulnak egyszer-egyszer a városba és persze fogalmuk sincs mi lenne a legmegfelelőbb dolog.. Így a családtól Mickey egeres dolgokat kapnak.
Hunikától pedig a nagytesó egy akkora Mickey egeret fog kapni, mint ő maga. Nagy édes!
Ajánlom figyelmetekbe a www.disney.co.uk weboldalt, ahonnan nagyon korrekt áron lehet beszerezni a Disney figurákat, termékeket. Mi kipróbáltuk és 10 munkanap alatt itt van az áru, 19,95 font a szállítás költsége mennyiségtől függetlenül.
Nézzetek rá, megéri!

Képzeljétek, tegnap voltam terheléses vércukor vérvételen. A doki pluszban kérte, gondolom az előző komplikációm miatt. Húúú, nektek volt már ilyen? Reggel se inni, se enni, leveszik a vért. Utána megiszol két deci glükóz szirupot :shock: , majd ismét se inni, se enni. Ott kell maradni a kórházban, mert rosszul lehetsz tőle és két óra múlva ismét levesznek egy adag vért..
Utána úgy kóvályogtam, mint gólyaf.. a levegőben.

Kép

Kép
gtimcsi

Hát én bevallom hősiesen, megcsináltam itthon a cukorterheléses vizsgálatot, mert a férjem cukorbeteg, így nem volt gond megcsinálni. De tehetsz bele citromot is, úgy nem olyan rossz. Egyébként vizet szabad inni, ahogy én tudom. Na, mindegy. Úgyhogy a doki bácsi beírta, hogy a cukorterheléses vizsgálatot elutasítom. Persze, megértem, mert neki le kell magát védenie, de azért most oda kell figyelnem, mert az eredményem pont a plafon volt, és egyébként is hajlamos vagyok az időskori diabéteszre, mert anyukám az és az öröklődik. Úgyhogy azóta mérjük a vércukromat, tegnap ebéd után 6 volt, ami nagyon jó, úgyhogy nincs gond, de oda kell figyelnem, hogy mit és mennyit eszem. Sok-sok rostosat kell ennem, fehér kenyér helyett barnát, gyümölcsöt lehet, de nem banánt, szőlőt, vagy sütőtököt, hanem almát, körtét, meg ilyeneket. Soha életemben nem kellett ilyesmire odafigyelnem, de azért az a tíz kiló, amit a szoptatás alatt összeszedtem, megtette hatását. Bár a terhességem óta csak hat kilót szedtem fel, akkor is nagyon sok, mert most vagyok 74 kg. Sok volt a kezdeti súlyom, 68 kg-val indítottam. Dehát ez van, már nem tudom visszacsinálni, majd a tesó születése után, szoptatás után kicsit nekiállok tornázni, mert azért lássuk be, nem szeretnék óriásméretű lenni, na. :) Így jártam én a cukorterheléssel...
De a lötty az tényleg gáz, ennyi cukrot egyben meginni, főleg úgy, hogy nem is kívánod az édeset... háááát....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! :)
Én is túl vagyok a terhelésen, éppen hogy belefértem a keretbe, nem tudtam, hogy 8-ig lehet csak menni. :shock: A lötyi kíméletes volt, szerintem a 75g-ból vagy 10 nem is oldódott fel, de a nővér azt mondta, jó lesz az úgy. Citromot tettem bele, anélkül lehet, engem is kikészített volna. Aztán másfél óra séta a ligetben, Brico, Deca, megnéztem még azt is, ami marhára nem érdekelt, de inkább, mint a kórházban ülni két órán át. Legalább lett végre egy jó mérőszalagunk otthon. :lol:
Az eredmény hál'ég nagyon szép, pedig féltem, hogy vége a csokizásnak. Mostanában egyedül az tud vigasztalni, mikor rámjönnek az érzelmi viharok...pl.tegnap a metrón kezdtem el bőgni, és nem tudtam megmondani konkrétan az okát. De hát vsz a hormonok (?)...
Szóval piroska, őszintén sajnállak , hogy neked diétáznod kell. Nemt'om én hogy bírnám. :-(
Holnap jön a pelenkázónk haza, vaterán lőttem, a boltihoz képest féláron! Végre lesz valami a lakásban, ami már a várakozást erősítheti bennem. Valahogy engem nem igazán kezelnek úgy, mint várandóst, és ettől nem is tudom beleélni magam. Biztos sokan vannak még így, csak nem a környezetemben - az összes bnőmet tenyéren hordozták a párjaik. Mondjuk ők meg attól voltak kiborulva (túlféltés, túlkényeztetés... hát nem tudom melyik a jobb).
Hjaj karácsony, én nem vettem még semmit senkinek. Mondjuk sokaknak készíteni szeretnék ajándékot, de azt is mikor? De azért várom, akkor már csak 1 hetet kell kibírnom a munkahelyből és a bejárásból...de jó is lesz. :)

Kép

Kép
csibic

Itt vagyok még egyben lányok. Este elég furi érzésem volt. De nem lett semmi belőle. Holnap jövök és mindenkihez hozzászólok. Most eléggé fáradt vagyok. puszantyúúú

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok,
voltam dokinál és a terheléses vércukor eredménye is megjött. Reggel éhgyomorral 3,4, terhelés után pedig 4,8 volt. Cukor kizárva..
Az előző hozzászólásokhoz írnám, hogy bizony Kecskeméten a kórházban kikötik, hogy inni sem szabad és a kórház területét sem szabad elhagynod, mondván rosszul lehetsz, szédülhet, hányhatsz és az ő felelősségük, ha akkor a kórházon kívül történik veled valami. Azt mondták, hogy a glükóz után egy órával tetőződik a dolog. Az őszintét megvallva én nem mondhatnám, hogy rosszul voltam. Hunor viszont majd kiugrott a pocakomból.

Mutattam a visszereket a dokinak, de nem jutottam előbbre :)
Pihenés, vízszintes helyzet, nem tudnak vele mit kezdeni, lesz ez még rosszabb is.. Nagyjából ezek voltak a főbb észrevételek :)

Hogy vagy Pancsi? Milyen volt az éjszakád?

Kép

Kép
gtimcsi

Hú Timcsi nagyon jó a cukor terhelésed, lehet rossz volt a cukor szirup, de érdemes mert ezek a vizsgálatok értünk vannak. És látod milyen jó hogy kiderül jól müködik a hasnyálmirigyed.
Sajnálom a viszereket. Hát tünnyenek onnan!!!

Én nekem már szerintem nem lesz jó éjszakám. Tegnap is 3 óta fent vagyok mert nagyon fáj a kereszt csontom. Laci maszirozott de sehogy nem volt jó. Már nagyon készülődök. Na megyek mert fürdetem a lányomat. Ma sem tudtam gépezni. Erzsébetet ünnepeltünk persze nálunk. Van belőle három is. Na elegem is volt a mei napból.

Kép
Kép
pancsi76

Csibic
nem diétázom nagyon, de azért odafigyelek. Jobb a békesség...
Sajnálom, hogy nem élheted át a babavárás igazi örömeit, de ne aggódj, a második gyereknél amúgy se tehetnéd, úgyhogy ne aggódj. :) A szélsőségek valóban nem jók... Meddig fogsz még dolgozni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok lányok még egyben vagyok. Rám úgy látszik nem ha a front. Pedig telihold van. És azt hittem megszülök, de még jól érzi magát Palmira odabent. Laci most 4 napig éjszakás de anyukám itt alszik. Legalább 3 és fél csajos pizsipartit tartunk. :lol: Nagyon aluszékony vagyok, de lehet ez már természetes dolog. Ma gombapörit fözők az gyorsan megvan. Ti hova tuntetek? Remélem mindenki jól van.

Kép
Kép
pancsi76

Halihó, sziasztok!

Hogy telnek kismama napjaitok, így télvíz idején? :lol: Holnap állítólag már nagyon hideg lesz!

Piroska, el is felejtettem kérdezni, Didrivel minden rendben zajlott a beszoktatásnál?

Csibic, kicsit elszomorodtam azon, amit írtál. A babavárás két emberes dolog. Legalábbis nálunk biztosan. A talpmasszázst szeretem a legjobban :lol: Viccet félretéve, a párom nem kezel betegként, de nagyon odafigyel rám. Szerencsére mondjuk a kapcsolatunktól nem áll távol az egymásra való odafigyelés.
Csibi, ha úgy érzed el vagy anyátlanodva, akkor menj be a fürdőszobába, kapcsolj valami kellemes zenét, gyújts gyertyákat. Kismamaként nem ajánlom a forró fürdőt, de ha egy finom tusolással kényezteted magad, majd mindenféle finom kozmetikával, azért szerintem helyreteszi egy kicsit az ember lelkét :D

Pancsi, olyan jó ez az időszak, amit most megélsz. Már nagyon közel jártok hozzá, hogy új taggal bővüljön a családotok.
Igaz, hogy nem hozott nagy változást az eddigi front, de azért most NAGYON NAGY hideg front közeleg :roll: :D
Nem sokára nálunk is lesz ismét babóca. Na jó, igaz a három hónap, az három hónap..

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi olyan hamar el megy az a három hónap, de ezt te is tudod Ábelnél. Igen szép időszak az tuti. Nagyon szeretek terhes lenni, és most vagyok a legboldogabb a világon. A munka is kielégített, de egy idő után éreztem hogy mintha valami rabszolga lennék a saját életemben. Utáltam magamat. De most érzem erre születtem. Remélem könnyen veszem majd az akadályokat. Ma Laurával mézes sütit sütöttünk. Minden féle formákat szaggattunk ki. Próbaképp hogy elfogy-e. De hát nagyon fincsi lett. Szerintem nem éli meg a holnapot sem a süti. Mert mint a sáskák járnak rá. Olyan jó hogy Laurának adok egy maroknyi tésztát, és csak nyújt meg szaggat. Olyan ügyes.

Csibik lehet a környezetednek furi ez az állapot, és még nem tudnak mit kezdeni vele. De mond el hogy te mire vágysz és mit szeretnél. Mert lehet egy kis rávezetésre van szükségük. Elmondom neked hogy az én férjem Lauránál nem volt toppon. Kábé nem is érdekelte a dolog. De a mostani terességnél meg tulbuzgó. De én 8 éve azt a hibát követtem el hogy nem mondtam hogy mit várnék tőle. A férjek másként élik meg a terhességet, fölleg az elsőt. Persze ez nem mindenkire igaz. De féltik a szabadságukat, meg az előző életüket. Mert ugye mindenki tudja nagyban változik az életünk ilyenkor amikor egy csöppség érkezik. Megszületett Laurám a Laci sokat dolgozott. Szinte azt éreztem kerüli az otthon létet. Majd rá is mentünk. De megoldodott. És a legjobb apa és férj lett belőle. Pedig nem voltunk fiatalok ő 27 éves volt én meg 26. És mégis. Későn érő fajta. Különben ez a sírós hangulat jellemző a terheséégre is meg a szülés utánra is. Hiszen a hormonok gyorsan változnak. Igaza van Timcsinek próbáld kényeztetni magadat. Neked ennyi minimum jár. Most tényleg nem lehet kádban fürdeni?? Mert én imádok a mai napig is. Hú de jó hogy igy a terhesség végére rájövök.

Kép
Kép
pancsi76

Silver hol vagy? Tudom hogy sok a dolgod. De minden ok veletek?

Piroska te jól vagy?

Kép
Kép
pancsi76

A fürdést főként a meleg víz miatt nem ajánlják. A méhben összehúzódásokat eredményezhet. Azaz megindulhat a szülés. Nekem egyébként így indult meg Ábika.

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi, milyen ügyes vagy,hogy szülés előtt még mézes sütit sütsz! Bravo! Nekem az idén más süti a mézes kalácsokat. Viszont gyönyörűen el tudja őket készíteni az illető. Túl sokat kellene álldogálni hozzá és ezt most nem tudom bevállalni.
Bizony, én is úgy gondolom, hogy gyönyörű időszak a kismama állapot. Még így is imádom, hogy picit itt fáj, picit ott.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a bíztatást... kedvesek vagytok. Azóta még pluszban kiderült, hogy a szülésnél se számíthatok apára. Szóval most dúlában gondolkodok, mert se barátnőm nincs, akivel annyira jóban lennék, se anyuval nem vagyok olyan viszonyban, hogy megkérném, jöjjön be velem.
Ha tudnátok ajánlani valakit (van ismerőse, vagy tapasztalata), azért hálás lennék.
Ma összeszedem a bátorságot és felhívom a szülésznőt is. Remélem még beleférek a februári táborba majd... :)

Pancsi drukkolok nektek, remélem minden jól alakul majd nemsokára, addig is kitartás (tudom, majd meglátom, milyen nehéz már ez az utolsó pár hét...)
A környezetemnek elmondani, hogy mit is szeretnék, hááát, ebben lehet valami, bár őszintén szólva attól még semmi nem változna. Tudom, mert mindenkinek megvan a maga keresztje most és legkevésbé sem kívánják, hogy még valamivel foglalkozni kelljen. A párom pedig ilyen, így szerettem meg, és tulajdonképpen nem is szabadna ezen fennakadnom. A gyerekvállalást ő úgy tekinti, hogy ez az élet rendje, és a rendért odavan. És ezen felül meg belül, hogy még ennek milyen tartalma, csodája is van, azt nem igazán érti/érzi/érdekli. Tudja milyen anyagi terheléssel, körülményekkel jár az egész, hogy az élete átalakul és ezt mind akarja is. De nem igazán kíváncsi típus, hogy kutassa a dolgok lelki oldalát is. Földhözragadt. Ennyi. Én meg irigy és önsajnáló vagyok sokszor, de a lelki jól-létem mindig is, világ életemben csak rajtam múlt, most sincs ez másképp. :)
Piroska, elvileg dec.végéig dolgozom. Gyakorlatilag meg meglátódik bírom-e majd. Remélem igen. :)
Timcsi, a fürdőszobás praktikát ki fogom próbálni. Tényleg jó ötlet.

Visszér téma... ez csak a lábon lehet? Hétvégén vettem észre hogy a mellkasom olyan, mintha márványsajt lennék, kék erek szaladnak minden irányba, és elég ijesztő látvány, eddig nem volt ilyen. Fájni nem fáj, meg nincs kidudorodva se, de ez így normális dolog?

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, de most itt van anyós és kicsit jöttem :lol:
Bocsánat, de csak az utolsó oldalt olvastam el...

Pancsi! Adél egy kiadós gombapörkölt vacsora után indult el! De látom nálad a hidegfront se használ...
A forró fürőt én mint szülésindítót vetettem be a terminus után. Amúgy is szeretem, gondoltam hátha elindítja a babát, hát nem tette meg a hatást... Azért kellemes volt.

Csibic! A mellkasodon az nem hiszem,h viszér, a cicid is biztos megnőtt, a keringés is fokozottabb ott. Nekem is olyan.
Egyébként ismersz dúlát? Én tudnék ajánlani egy kedves segítőt, ha komolyan gondolod a témát...

Karácsonyra én még nem tudok hangolódni. Majd fokozatosan. A végén úgyis kapkodás lesz, ezt már megszoktam... Előbb azért jön a Miki, a lányok őt is várják, még Julika is készül :D

A lányok taknyosak kicsit, én is az vagyok, remélem nem lesz komolyabb egyikünknél sem.
Samuval nem tűnik nehéznek az élet, a két nagy egyenlőre több fejtörést okoz. Persze 3 hetesen szinte még eszik-alszik baba, de lehetne rosszabb is. Tegnap azért volt egy kis ordítás, az egyik ciciből nagyon megindult a tej, ő meg csak cumizni akart, hát jó mérges lett. sok levegőt nyelt, pocakkal szenvedett talán...Ja, most 4.75kg, és 3.6kg volt, mikor hazajöttünk a kh-ból okt 30-n...
Jó fáradt vagyok, de próbálok délután, amikor Adél alszik, Samuval én is aludni. Egy fél óra is jólesik.

Ma tényleg vacak idő volt, nálunk biztos fog havazni is a héten...
Most szaladok, pusztítom a kalácsot, amit összedobtam. Szép estéket nektek!

A mindenórás kismaminak pedig kitartást
:wink:

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Pancsi
jól vagyok, köszönöm, csak kevés az idő... :)
Nekem az első szülésem egy forró fürdővel indult meg. Nem is fürdővel, hanem zuhannyal, de jó forró zuhannyal. :) Mivel már egy hete túlhordtam, beutaltak, akkor begurultam és vettem egy jó forró zuhanyt. Kb hat óra múlva már kint volt a leányzó. :)

Timcsi
hát egész jól megy az ovi, tegnap már ott aludt, én kettőre érte mentem, hogy ott legyek, amikor felébred. Pont nyitva volt az ajtó, olyan aranyos volt, kiszaladt hozzám. :) Nagyon jó volt a tegnapi nap, reggel kevesen voltak és tudtam beszélgetni az óvónénivel. Mondták, hogy minden rendben van a leányzóval, jól alkalmazkodik, nincs semmi gond. :) Barátkozik, van ott egy kislány, Eszter, őt ölelgeti, meg játszik vele. De játszik több gyerekkel is, ahogy hallom. :) Az a szerencsém, hogy nagyon kedves gyerek, így azért eléggé szeretik a többi gyerekek. :) Legalábbis eddig ezt tapasztaltam.

Csibic
ha a férjed földhözragadt, akkor még lesz gondod a gyerekneveléssel. Mert ott mindent lehet, csak a lelki dolgokat kihagyni nem. Márpedig neki is be kell majd segíteni a gyereknevelésbe. De azért az apukák is nagyon sokat változnak, ha megszületik a gyerek. Főleg ha kiveszik a részüket a gyerekkel való foglalkozásból. Egyébként arra felhívom a figyelmed, hogy nagyon fontos, hogy ne maradjon ki a gyerekkel való foglalkozásokból, játsszon vele, vigyázzon rá, stb. Mert különben nem igazán fogja tudni kezelni a gyereket és sok gondotok lesz belőle. A férjem például nagyon sokat foglalkozik a kislányunkkal, de elég türelmetlen volt eddig hozzá, emiatt mostanában többször is összevesztünk. Aztán valahonnan a kezébe került az Anya taníts engem c. könyv és elolvasta a három éves korosztályra vonatkozó lelki dolgokat, hogy miért fél és mit lehet tenni ellene, stb., azóta nagyon elgondolkodott. Pedig ő aztán tényleg egy nagyon lelki ember, de hiába, ő is férfi... De most ez nagyon jó volt neki, örülök, hogy megvettem ezt a könyvet. :) Főleg, hogy most ez megerősítette, hogy eddig hála Istennek, mindent ösztönösen jól csináltunk. :) Talán egyet nem: sokszor, amikor már elmondok neki valamit kétszázszor, akkor már nem bírom és kiabálok vele, na azt nem lenne szabad. Nem mondom, elég sokáig vagyok vele türelmes, de akkor se lenne szabad vele kiabálnom. Meg azt is elrontottam, hogy amikor sokat veszekedtünk a gyerek miatt, volt, hogy azt a gyerek előtt tettük. Például volt olyan, hogy a gyerek fáradt volt és a férjem keménykedett vele, akkor volt, hogy kiosztottam, hogy nem látja, hogy fáradt a gyerek? Olyankor nem tud úgy viselkedni, mint általában. Márpedig a gyerek előtt ilyenkor a szülő elveszíti a tekintélyét. De utána elmondtam a gyereknek is, hogy legyen szíves, viselkedjen apával, mert apa neki csak jót akar. Igyekeztem én ezt helyrehozni, de azért ezt elrontottam. Erről nem olvastam könyvekben, csak tudom, hogy így van, nem kell ehhez nagy tudomány. De azért nagyon nehéz dolog a gyereknevelés. Főleg a dackorszakban, ugye... Első dackorszak, második, meg harmadik, aztán kamaszkor. :) Hát igen... Valahol olvastam, hogy azért olyan édes pofák a gyerekek kamaszkorig, hogy legyen miért szeretni majd, ha kamasz lesz. :) Gondolom, nem lesz könnyű az az időszak sem...

Lányok,
azért tudnak fejtörést okozni ezek a gyerkőcök... Annyit agyalok rajta, hogy mit hogyan kellene... Az, hogy meg is tanulja, amit meg kell, de közben megkapja a szeretetet is, foglalkozást is. Hogy barátja és társa legyek a bajban, de anyja is, akinek van annyi tekintélye, hogy tanuljon tőlem... Nem tudom... Néha olyan tanácstalan vagyok... Azért eddig sikerült megoldani a gondokat, de azért megmondom őszintén, néha kételkedem benne, hogy jó anya vagyok, vagy leszek. Én sajnos nagyon nem vagyok megelégedve anyukám nevelésével, ha elmesélném, akkor megértenétek, csak attól félek nagyon, hogy a gyerekem ezt soha ne érezze. Mert ki tudja, hogy amit én jónak tartok, az tényleg jó vajon? Ki tudja ezt megmondani? Bár néha amikor már nem találok semmi okosabbat, akkor megvizsgálom a kérdést magamban és eldöntöm, hogy ha a megoldás békét hoz a szívembe és szeretetet érzek mögötte, akkor úgy döntök, hogy az a jó megoldás. De ugye csak évtizedek múlva fog kiderülni, hogy tényleg jó volt vagy nem... Ti nem érzitek néha ezt???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verka
én nem merek gombát enni. Egyszer ettem és nagyon kész voltam tőle... Azért a gomba eléggé leterheli a szervezetet.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt Mindenkinek!

Az első szülésem előtt a férjem megkérdezte, hogy szeretnék-e egyet meditálni egy finom forró fürdő keretén belül? Felhívtam Évikét és mondta, hogy nyugodtan üljek bele a kád vízbe most már, mert a kórházban is kádban fogok vajúdni.
Így a férjem gyertyákat gyújtott, zenét kapcsolt, engedett egy forró kád vizet és mire a gyertyafényben belehuppantam a kádba, ott állt mellettem egy gyöngyöző falú, hideg pohár vörösborral. :D :D
20 percet ejtőztem és meditálgattam, majd amikor kiléptem a kádból, abban a pillanatban jött az első fájás. Majd tíz perc múlva a következő, tíz perc múlva a következő és így tovább.. Erre megszólalt a férjem: De én filmet nézek.. :lol: :lol: Épp a Kardhalat nézte... volna :D Ám egy óra múlva már a kórházban voltunk. Igaz kissé később, 12 óra múlva, de már a kezemben tarthattam a kisfiamat!

Piroska, elhiszem, hogy felmerülnek benned ezek az érzések. Én is bújom a könyveket. Az anya taníts engem, Ranschburg Jenő Szülők könyvét és még párat. Nálunk is megjelent a dackorszak, de amit Ranschburg Jenő könyvében találtam róla, nálunk egyenlőre kiválóan működik. Nagyon jó dolgokat ír le ez a 'pasi'. Tetszik a szemlélete.
Örülök, hogy Didrivel jól mennek az óvodás dolgok! Igazi nagylány!

Kép

Kép
gtimcsi

Tegnap este voltunk ctg. Nagyon magas volt a frekvenciája Palmirának. És mindemellett meg sem moccant, hiába is forgatta a hasamat a szülésznő. Szóval mondta mindenképp rá kell nézni uh-al. Az orvos megvizsgált nyillik a méhszáj a külső 2100 mondott. A méretei nem változtak még mindig 3500g saccolta a gép. Egy hete is ennyi volt. A feje beilleszkedve. Szóval most várunk. A flometria jó volt úgyhogy nincs semmi baj, csak ránk ijesztett a kisasszony. Úgy látszik nincs sok helye mozogni.

Piroska ahogy olvaslak téged egyre jobban rájövök milyen jó anya vagy. Én nem szoktam ezen ennyit agyalni. Nyilván én is követek el hibákat, de ki nem. Hidd el a gyerek tud szelektálni. Persze ha Lacival valamiben nem érteünk egyet akkor ő már veszekedésnek veszi ezt. Pedig csak két ember érvelése. Ezt ő már tudja, és ő is kiáll az igazáért ha kell. Ha anyukád elrontott valamit, te arra vészesen ügyelsz hogy ne forduljon elő a te lányoddal kapcsolatban, mert az neked fáj vagy fájt. De hidd el követsz el más hibákat. De attól még nagyon jó anya lehetsz. És vagy is mert ahogy Didriről mesélsz kiderül hogy jónevelt, és nem egy tulpörgős vadóc. Örülök hogy jól mennek a dolgaitok az oviba. Vegyes csoportba jártok? Vagy ez olyan ovi ahol külön vannak a korosztályok? Én arra emlékszem a beszoktatásnál, hogy ő bent én meg kit sírtunk. Nagyon car volt de beilleszkedett. Persze ez az élet rendje. Engem az anyu nem iratott be oviba, aminek a mai napig csak hátrányát érzem. Ő igy döntött. Szerintem nagyon fontos a szociálizálódás. És sokkal életrevalóbbak azok a gyerekek akik már 3-4 évesen elkezdik az ovit. Persze a bölcsinek nem vagyok híve, de valakit rávisz a kényszer. Ami ebben a világban nem elitélendő sajna. Szóval ne stresszelj. Persze szimpi nekem hogy tudod mi az amit nem kéne vagy máshogy kéne csinálni. Szerintem a lelke mélyén mindenki így van vele. Csak vagy be vallja vagy nem.

Kép
Kép
pancsi76

Timcsi
Ranschburg Jenő könyvét még nem olvastam, de el fogom olvasni, remélem, fogok tudni rá időt szakítani.

Pancsi
ne ríkass meg! :) Mi hála Istennek nem sírtunk, de szerintem azért, mert már hónapokkal előtte beszéltünk róla, hogy oda fog menni és ismerte már az óvónénit, mert eljöttek hozzánk, meg volt bölcsis is. De valahogy nekünk ilyen szempontból mázlink volt, én sírtam, ő bulizott. :) Egy dolog van néha, mégpedig az, hogy van, hogy nem akar bemenni. Nem sír, csak nem akar bemenni. De utána látom, hogy játszik, jól elvan, vidáman jön ki alvás után, tegnap aludt ott először és nem volt semmi gond, simán elaludt. Nem tudom, talán azért csinálja, mert tudja, hogy én otthon vagyok és inkább velem szeretne aludni otthon. Csak az a baj, hogy ha otthon alszik, akkor nagyon nehéz őt délben hazavinni, mert fáradt, BKV-val nagyon nehéz, sokáig tart, aztán mire elalszunk, három óra van, utána meg hatkor kel fel, kómázik két órát és nyolckor elalszik. Tehát az egész délutánunk kómában megy el, ezért szeretném, hogy inkább ott aludjon.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A Flór Ferencben fogok szülni, remélem hamarosan. :) Sajnos, van egy pár kérdésem, amikre nem kaptam választ, de hátha Ti tudtok segíteni.
Aki már szült itt a kórházban, biztosan tud válaszolni.
Szülés előtt van borotválás, beöntés?
Vinni kell szülő cuccot, vagy adnak kórházi hálóinget?
A gyerekágyas szobákban van wc és zuhanyzó, vagy sz csak a fizetős szobákban van?
Éjszakára a csecsemősöknél is lehet a bébi?
Kell vinni valamit a babának? Vagy csak majd, ha jövünk haza, akkor kell neki ruha, pelus, stb?

Köszönöm a válaszokat!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok! Üdv. nancsika... én sajna nem tudok segíteni. De a többiek biztosan fognak. :)

Piroska, szerintem is jó anya lehetsz. :) Sőt, aki már elgondolkodik azon, vajon jó anya-e, biztosan a lehető legtöbbet megpróbálja kihozni magából.
A könyvek bújása nekem is kedvelt foglalatosságom. De sokaknál láttam, hogy az elmélet átvitele a való életbe sokszor nagyon nehéz. A pszichológia nem véletlenül határtudomány...mindenesetre el fogom olvasni, amit említettetek. (Ranschburg már megvan nekem is. :)
Párom meg azért szerintem jó apa lesz. Bár nem lelkis típus, de nagyon higgadt és sok nevelési kérdésben otthon van. Anyuja árvaházban dolgozott sokáig, és kaptak betekintést, mi hogy működik. A gyerekek szeretik is, szerintem azt a nyugalmat, ami árad belőle, azt nem tudja sok mai felnőtt megadni. (Túl idegbeteg korszakban élünk...) A lelkizést majd elviszem én. :D Szeretnék a gyerekemnek jó bizalmasa lenni, majd persze elválik, mennyire tudunk együttműködni ebben. Én már ennyitől boldogabb gyerek lettem volna, de hát mint ahogy sokaknak, apám se volt, és így anyám se igazán (mert neki kellett apának is lenni...)

No megyek, mert hí a haza. Feltalálhatnák már a hopp port, vagy a teleportpadot, hogy ne kelljen bkvzni.... :)

Kép

Kép
csibic

Nancsika
van beöntés, borotválás. Vinni kell szülőcuccot, de bent rádadnak egy zöld rongyot. :) A gyereknek nem kell vinni semmit, de én vittem és hasznát vettem. Csak szólni kell fürdetéskor, hogy saját ruhája van rajta, mert akkor visszateszik neki a kis kocsijába. A baba veled van, ha beadod a csecsemősökhöz, nem örülnek neki, de meg is értem, mert annyian szülnek most egyszerre, hogy én a nőgyógyászaton kaptam csak helyet, mert a szülészeten már nem volt. Nincs a szobában wc meg zuhanyzó, csak az alapítványiban, de ott is a kétágyasban közös van, ahogy én emlékszem, csak a családi teljesen elszeparált. Pelust kell vinni, hintőport ők adnak, meg ahogy emlékszem, popsikrémet is. De popsitörlőt meg pelust mi vittünk.
Megválaszoltam mindent?

Csibic
azért a párodnak is kell a lelki dolgokkal foglalkozni, mert lesz olyan, hogy ők lesznek kettesben és a gyerek akkor is érez és akkor is szüksége van a szeretetre. Arról nem is beszélve, hogy nem jó, ha van egy érzelmi szakadék az apja és közötte. Fontos, hogy ő is tudjon neki érzelmi töltetet adni, mert az fogja neki majd a férfi példaképet mutatni, hogy milyen az apja. Márpedig az nem baj, ha az apját egy szeretetre méltó embernek ismeri meg és ha az ideális férfi szemében ilyen. Nem tudom, hogy sikerült-e érthetően leírnom, lehet, hogy nem, éjszaka van... :)
A lényeg, hogy meglátod, fontos lesz a férjed és a gyerek közötti érzelmi kötődés. De az apukák nagyon sokat változnak, ahogy tapasztalják a gyerek elesettségét, úgy lágyul a szívük. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, értem én, mi a csízió. :) Nem akarom itt szétoffolni a topicot a magánéletemmel. De köszi neked is, meg mindenkinek a véleményeket, jó érzés, hogy törődtök velem. :)

Karácsony környékén megyek körbevezetésre a kórházba...picit félek tőle. Onnantól lesznek majd rémálmaim? :D
Tegnap picuri annyira keveset mozgott, tökre be voltam ijedve, hogy mi van...ma már enyhén jobb a helyzet. De hogy mitől lehet hogy van amikor egész nap forgolódik, máskor meg csak alig-alig? Front-függő? :)

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Csibic, amikor először láttam a kórházat, az volt az igazi megnyugvás! Még, hogy rémálmok! Onnantól tudtam, sehol másutt nem szeretnék szülni. Pedig előtte azért láttam pár kórházat.
Ilyen otthonos körülmények között öröm vajúdni :)

Bizony, front függő is a babák mozgása. Sőt még az is befolyásolja mit eszel-iszol éppen. Ha pl. felszalad a vércukorszint sok baba majd kiugrik a pocakból.

Kép

Kép
gtimcsi

Hát ma nekem is keveset mozgott. Lányok lehet hogy a végén már nem mozog annyit? Vagy valami gubanc lehet? Úgy mocorog, de nem olyan mint régen.
A szülészet nőgyógy részleg tényleg igényes és szép. Nem fogsz benne csalódni elhiheted.

Nekem babának irtak kis sapit kesztyüt vagy zoknit a karmolás végett, popitörlőt mert azt nem adnak. És még pelenkát. Mert valamennyit adnak, de nem biztos hogy elég lesz egy napra. A szülőszobára kell törcsi gumipapucs apucinak is. Jó apukának vinni váltóruhát, ne abba legyen egész végig amibe az utcáról jön be. Hiszen azért sterik szoba. A gyerek érdeke is. Vinni kell egy hálóinget amikor kikerülsz a szobára bugyi is hasznos. Igaza van Pirosnak hogy zöld csodaruha van a szülőszobán rajtad, de amikor kivisznek nem viheted magaddal. És legyen külön a szülőszobai cuccod, meg az amit 3-4 napra pakolsz a gyerekágyas szobába. Nekem ezt mind andi mondta el. Jó ha viszel mandula vagy búzacsíra olajat is a gát védelem miatt. Csoko szőlőcukor és szénsavmetes ásványvíz ajánlott hogy erőt tudj meríteni. WC papir az nagyon fontos ugye a szülőszöbán is!!!! Tusfürdő jó ha van. Az apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat. Mellvédő krém az is jó ha van, de azt még apuci is beviheti másnap. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Igaz lányok? Ha valaki még tud valamit, én is vevő vagyok rá.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi, a bébi mielőtt megszületni készül kevesebbet mozog. Azt mondják, akár az egy héttel a születés előtt is már lassulhat a babóca mozgása. Ő is gyűjti az erőt. Készülj drága, nemsokára jön a mini manó!
Ábelem viszont csak az utolsó napon lassult be, addig ficánkolt, mint egy édes kis halacska.

Csibic, a neten nem nézted meg a kórházi képeket?

Kép

Kép
gtimcsi

Ja, még a kórházba: bugyi kidobható, nem árt, mert akkor nem a saját otthonidat vérezed össze. Meg én vittem HiGeen kézfertőtlenítőt, azzal jártam wc-re, miután bezártam az ajtót, a wc-t és a kezemet lefertőtlenítettem, így nem volt semmi gond a higiéniával. A fürdéshez Domestos törlőkendőt használtam, azzal törölgettem végig mindent, az is nagyon jól jött, végig töröltem a zuhanyfejet, csapot, tálcát, és csak utána mentem bele a zuhanyba.
- Meg én vittem cumisüveget is, ami szintén jó volt, mert egyszer a fürdetésnél kihányta, amit szopott és utána már nem volt több tejem, kértem tápszert, de ott helyben nem itta meg, aztán visszamentem, mert ordított szegény folyamatosan, hiszen éhes volt. Akkor kaptam egy kicsit a cumisüvegembe, belefröcsköltem a szájába, akkor rájött, hogy ez milyen jó is neki és utána édesen elaludt. :) De lehet, hogy viszek is be valami tápszert, mert úgy fürdetik őket, hogy simán kihányják az anyatejet, márpedig az elején nincs annyi, hogy simán pótold. Lányok, volt már nektek ilyen?

Baba mozgása:
igaza van Timcsinek, amikor eszel egy kis édeset, akkor ficánkol a kis drága. :)

No, megyek, mert éjszaka van, aludni is kell, fáj a torkom, nagyon kész vagyok... Nem szedtem be az allergia gyógyszerem és eldugult az orrom, most meg fújom a sok gennyes trutymákot, utálom! Most öblítettem a torkomat sós vízzel, nem tudom, valamit még nem ártana, mert félek egy kicsit a mézes negro-tól, nehogy tényleg magas legyen a cukrom, aztán baja legyen a picinek. Pedig azzal két nap alatt helyrejönne...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Hú, szegény, sós vizes inhalálást próbáltad már Piroska? Az majdnem olyan mint a sókamra, és azt szokták ajánlani allergiára. Persze fogalmam sincs mennyire működőképes a dolog. Egyik kollegám az asztmás kisfiát hordta hónapokig ilyen sóbarlangba vagy mibe és neki segített. De hát az is más...
Hogyhogy úgy fürdetnek, hogy hánynak tőle a babák? Ezt nem értem... :roll:
Pancsi, akkor Andi is gátvédelem párti? Bár én szerintem első gyerekkel ígyse, úgyse fogom megúszni a vágást...
Timcsi, örülök, ha igazad lesz. És tényleg megnyugtat majd a látvány. Képeket néztem a flór honlapján, dehát az nem ugyanaz, mint élőben látni, megtapasztalni.
Eldobhatós alsóból mennyit érdemes vinni? Ki lehet azt számolni előre egyáltalán? :)

Kép

Kép
csibic

Eldobhatós bugyiból én négy csomaggal vittem. El is használtam őket.
Azért hányhatnak a babák, mert esetleg hirtelen mozdulatokat végeznek velük, nem úgy fürdetik, olyan óvatosan, mint ahogyan azt te tennéd a babáddal.
Ezért fürdettük a kórházban is mi a kisfiunkat. Nem engedtük, hogy a csecsemősök fürdessék és, ha határozott vagy, úgy sem szólnak érte, sőt!
Azt mondtuk, ha itt nem tanuljuk most meg, akkor majd kijönnek hozzánk és otthon fogják megmutatni? Mi inkább itt tanulnánk meg. Persze egyikünknek sem ez volt az első eset, hogy babát fürdettünk, de valamit mondani kellett a csecsemősöknek.
Ábelt, az összes vizsgálatra is mi vittük, nem engedtük ki a kezünkből.

Kép

Kép
gtimcsi

Még egyben. Hajnali 2-50kor arra ébredtem hogy rohadtul fáj a keresztcsontom meg keményedik a hasam. Mivel nem tudtam vissza aludni, elkezdtem mérni az időt. Hát pont 10 perce keményedések voltak. Na vártam még 6-ig aztán felhívtam Andit. Megbeszéltük hogy bemegyek és ott rámnéznek. De nem voltak olyan erősek a fájások, mint gondoltam volna. Úgyhogy hazajöttem. Azóta is vannak 10perces keményedések, amit a gép is mutatott, de ez csak josló fájás a doki szerint is. Na most várakozó álláspontban vagyok. Kocsiba a motyó ki sem vettük, muff lekapva, idő a korházig 15 perc lemérve. Lehet hogy ma már túl leszek rajta, de lehet csak a napokba.

Andi nagyon rendes volt, és teljesen megbízok benne. Rá kellett jönnöm hogy amennyire határozottak vagyunk Lacival, ezt a helyzetet elég határozatlanul kezeltük. Egyikünk sem tudta eldönteni most mi legyen. Örülök hogy van akit felhívhatok akár éjszaka is.

De viszont találkoztam Évikével is. Hát egy bübáj. Nagyon aranyos volt. Most már értem miért írnak sok jót róla. De szerintem itt mindenki nagyon kedves.

Piroska baci hess már végre. Nem elég az alergia, még most a torkod is vacakol.

Timcsi a gátvédelembe az a jó hogy tényleg megtesznek mindent, és csak akkor vágnak amikor elkerülhetetlen. Andi is ezen van, de mondta nem minden áron. Mesélt egy elöször szülő anyukáról aki olyan szinten tudott tágulni hogy nem kellett vágni semmit. És kis törékeny volt, ki sem nézte belőle. Nekem Lauránál nem volt választás már percekkel a feje elött vágtak egy hatalmasat, és kész. Ezt kaptam akkor is ha kifért volna. Gondolták fognak nem fognak ők szarozni. Lehet most sem úszom meg, de azt tudom hogy a leg minimálisabb lesz, ha lesz

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi, nagyon izgi a dolog! Hihetetlen, hogy az ember mennyire tud izgulni a kismama társaiért! Jelentkezz mindenképpen amíg tudsz! Nagyon izgulok értetek! Jó közel laktok a kórházhoz! Mi Kecskeméten lakunk, nekünk 42 perc a kórház. De meglehet felköltözünk a barátainkhoz akkorra, ők csak 5 percre laknak a kórháztól :)
Ábikámmal is felköltöztünk, de 5 nap után hazajöttünk. Rá két napra megindult a szülés :)
Szerintem most úgy fogom csinálni, a kiírt idő körül veszek egy jó forró zuhanyt. Legalábbis a múltkor ez bejött. Nem szivesen hagyom itthon a pici fiunkat este, inkább megpróbálkozom ezzel a reggeli órákban, hátha a férjem, már Ábikával tud lenni estére :)

Piroska, szerinted ilyen visszerekkel lehet szülni? Úgy duzzadnak az ereim, mintha egy vízügyi térkép lennék. Na és persze csak a szemérem környékén. Olyan rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. Bár a dokik azt mondják simán lehet vele szülni, nekem azért mégis vannak fenntartásaim.

Felmerült bennem egy kérdés. Szerintetek kúpot is lehet kérni a beöntés helyett? A kecskeméti kórházban már nem adnak beöntést csak kúpot. Emlékszem nekem előzőleg elég szörnyű volt. Amikor már elfolyt a magzatvíz, akkor kaptam a beöntést...

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi,
most olvasom mi van vagy lehet.......DRUKK-DRUKK!!!
Kíváncsi vagyok!
:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Timi
simán lehet szülni ilyen visszerekkel. Utána úgy visszamegy, mintha ott se lett volna. Nem lehet kúpot kérni, ahogy én tudom, beöntést csinálnak mindenképpen. Én is utáltam, de mindegy, ez van...
Azt meg hogy érted, hogy te fürdetted? Bementél oda, ahol fürdetik vagy hogy?

Csibic
sajnos nem más az asztma, mert nekem asztmás allergiám van, úgyhogy én is hörgőtágítót szedek, mint ők. A sós cucc jó lehet, de nem tudom, hogy kell alkalmazni, így nem foghatok bele. Egyelőre amikor ennyire durván kijön, akkor csak a hörgőtágító segít, majd ha egy kicsit lecsillapodik, akkor lehet próbálkozni bármi mással.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nem történt este semmi kétszer éreztem fájásokat a többit átaludtam :lol: . Szóval akkor ezek tényleg csak joslók voltak. Most már nem is görcsölök rajta. Jön amikor jönnie kell.

Szilver de jó hogy benéztél remélem minden ok veletek.

Timcsi igen én is mindig aggodok értetek, és ez olyan jó közösség.
Hát nem semmi hogy Kecskemétről jártok fel. Mennyi az útidő? Jó hogy van lehetőség felköltözni, ez nagy biztonság az tuti. A második állt. fele idő. Azt mondják. A forró fürdő nekem még nem vállt be. Tegnap is merültem egyett, de semmi. Lehet az már nagyon a végén van amikor használ, vagy egy kicsit rásegít. Tényleg te fürdetted a gyerekt a kórházba?

Piroska jó meg vagy álldva ezzel az asztmával. És spré az a tüdőtágító, vagy gyógyszer?

Kép
Kép
pancsi76

Jaj Pancsi, drukkolok nagyon! Bár lehet, már elkéstem vele.. :)

Timi, ez a fürdetés dolog engem is érdekelne, amit Piroska kérdezett...

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Piroska, Pancsi,
valóban mi fürdettük a gyereket. A férjem bent aludt velem az alapítványi szobában. Mivel engem szülés után megműtöttek , ezért első nap fel sem kelhettem, utána pedig még mindig szédültem. Így első két nap a Csabi fürdette a gyereket. Utána viszont már én. Elsőre persze azt mondták a csecsemősök, hogy jajjj, neeeem, hát ilyet itt nem szoktak. A férjem pedig azt mondta, hogy Ábel az ő fia és joga van megfürdetni, persze ezt mind úgy, hogy tisztelettel beszélt a csecsemősökkel. Dícsérte őket, hogy milyen fontos a munkájuk, ám az ő fiát ő szeretné fürdetni. Végül persze elismeréssel néztek rá, hogy milyen gondos apuka.
Említettük Évikének, amikor bejött hozzánk, hogy kissé renitenskedünk az osztályon, erre ő elnevette magát és azt mondta, nagyon helyes! Ha nem lettek volna ilyen céltudatos emberek, akkor az apukák a mai napig ki lennének hagyva a szülés öröméből.

Most viszont kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan fog ez az egész történni, mert a férjem Ábival lesz itthon. Amennyiben viszont engem megint műtenek, akkor nem lesz más választásom, mint, hogy a csecsemősök fürdessék Hunit.

A kórházban az új nulláson 42 perc alatt vagyunk fent. Gondolom, még, ha itthonról indulunk is, az előző 12 órás szülésem után nem fogok egy óra alatt megszülni. Remélem :)

Kép

Kép
gtimcsi

Hát az nem olyan sok idő persze. Azt hittem több. Ez nagyon érdekes amit írtál. Kiváncsi vagyok nálunk hogy lesz. Persze nem ellenzem én ha a csecsemősök fürdetik, de jó lenne ha lennének annyian hogy tudnának segiteni megmutatni mindent. Jó azért nekem nem újdonság megfüröszeteni egy gyereket, de sok elöször szülő nőnek jó lenne, ha már biztosabban térne haza. És lenne némi önbizalma hogy meg tudja csinálni. Nálunk az anyukám jött segíteni az első időben. Most már nem kell.

Kép
Kép
pancsi76

Pontosan ezekkel a dolgokkal érveltünk, amikor a párom felvette a stafétabotot a fürdetéssel. Emiatt mondták azt a csecsemősök, hogy minden elismerésük érte.
Viszont most vetettem fel a kérdést a férjemnek.. mi lesz Huni fürdetésével? Őt meglehet, hogy a nővérkék fogják fürdetni? Erre ő: Neeem, neeem, neeeem :) Majd ő bejön fürdetésre, ne aggódjak. Addig a keresztszüleinél lesz Ábika, akik 5 percre laknak a kórháztól.

Igen, nálunk is itt volt anyu az első időkben, de most én is mondtam neki, hogy nem szükséges.

A kórház egyébként tényleg nincs messze, főként, hogy csak pályán kell menni és nem kell bemenni Pestre.

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi még nem láttam a hozzászólásod, mikor írtam. Ezért lett ilyen kusza... de akkor továbbra is lehet szorítani nektek. :)

:) Timi, nagy szerencséd van a pároddal. Tök jó, hogy ilyen határozott és kiáll értetek.
Amúgy meg mi az, hogy ott nem szokás? Tiltja valami szabályzat, hogy megkönnyítsük a csecsemősök dolgát? Szomorú... Amúgy pedig nem azt szokták írni, hogy ilyen pici babáknál elég a heti kétszeri fürdetés? Persze a popilemosás az attól még mehet napi többször is, gondolom.
A kórházban amúgy csap alatti fürdetés van (?)...

Kép

Kép
csibic

Csibic,
igen, csap alatti fürdetés van. Bizony, szerencsém van a férjemmel, tisztelem is azért, hogy ilyen ember.
A csecsemősöknek is ki van adva a feladatuk, gondolom csak azt teszik, amit megkövetelnek tőlük. Ám, ha kifejezed feléjük, hogy te elismered a munkájukat és emberi módon kommunikálsz velük, akkor hidd el ők is viszonozni fogják ezt feléd.

Piroska, köszönöm a megnyugtató szavakat az erekkel kapcsolatban!

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi
nem spray, hanem olyan por, amit be kell szívni. Egy kis eszközben van benne, ami adagol és utána beszívom. Nagyon hasznos, meg minden, de szegény, ha tudná, mennyire utálom! Keserű, rossz ízű, jaj! Na, mindegy, ez van...

Timcsi
ügyesek voltatok. Én nem foglalkozom vele, csak jöjjünk már haza egészségesen, utána úgyis az van, amit mi szeretnénk. :)
Egyébként a visszerekre szedsz gyógyszert? Csak mert az fontos, hogy nehogy baj legyen belőle...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
nem adtak rá gyógyszert. Venorutont írt fel a doki, ill. ma beszéltem a kecskeméti nőgyógyászommal és ő pedig kérte, hogy szedjem az Aspirin Protect 100-at. Naponta 1 tablettát kell belőle ennem a 32. hétig. Utána viszont abba kell hagyni. Igyekszem egyébként jó kislány lenni és viszonylag sokat pihenni.

Egyébként én is erre vágyom már nagyon! Legyünk itthon egészségesen mindannyian. Nincs ennél fontosabb!

Kép

Kép
gtimcsi

Venoruton kenőcsöt? Egyébként az ugyanaz, mint a Detralex, én szedtem mindkettőt. Mert Venorutonból van gyógyszer is. Nem értem, miért nem szedhetsz Detralex-et...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát hallod nem tudom. Két hét múlva kell mennem a Szentágotaihoz, majd meglátjuk mit mond. Mindenesetre ez őrülten kellemetlen dolog. Sőt, el is színeződött egy-két ér. Vagyis azt mondja a kecskeméti dokim, hogy azért van, mert ott lassult a keringés. Kvázi sokat kell vízszintesben lennem.

Kép

Kép
gtimcsi

Szentágothai a Detralexet fogja javasolni. Majd meglátod. De az a lényeg, hogy valamit csinálj vele, nehogy mélyvénás trombózisod legyen, inkább előzzük meg a bajt. Lehet, hogy nem lenne, de mi van, ha igen?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A Szentágotai látta már és ő javasolta a Venoruton kenőcsöt. Gyógyszert akkor még nem javasolt, ám azóta azért sokkal 'szebb' domborzati térképem van.
Persze egyetértek vele, hogy nem szabad viccelni vele. Ha kell, akkor inkább szedek gyógyszert rá.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek! :)
Kellemes pocakosodást, és babázást Nektek! :)

Kép

Kép
nancsika

Nancsika
neked is! :) Azért írj, hogy milyen volt a szülés. Van fogadott dokid? Vagy szülésznőd?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Igen van Dokim. Surányi Tibor. Szülésznőm nincs.
Remélem minden rendben lesz szülés alatt. Kicsit parázok, de ha egyszer már túléltem, ezt is túlfogom élni. :) Csak a vicces, h a első szülésnél az ismeretlentől féltem, most meg attól, h tudom milyen lesz. :? :)
Már nagyon túl lennék az egészen, mert nem teljesen szuperál velem minden, de szülés után rendben leszek... elvileg.

Nah, jóccakát! :)

Kép

Kép
nancsika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?