Új privát üzeneted érkezett!

banyoszka látod-látod, csak mondanod kellett, máris jelzett a babád, hogy ő bizony ott van!!! :D

Cosmo úgy örültem,hogy találkoztunk,jó volt újra látni! :D
Te szóltál a dokinak az érdekemben? :)
És miért robogtál el oly gyorsan?
Amúgy mit mondott a doki? Minden oké?
Ugye nem is olyan nagy a pocak? Illetve a korához képest pont megfelelő, igaz? :D
Volt vizsgálat? :lol: (én nem úsztam meg....nem perverzitásból, de nem volt rossz. Helyesbítek: Könnyedén kibírtam! :D )

damara

Látom mindenki nagyon készül a karácsonyra.

Kriszta: örülök, hogy Te már jobban vagy. Remélem, Eszter is szépen gyógyul.

Ági: nagyon jó nézegetni a képeket. Hogy telnek a napok otthon? Mi lett a baba második neve?

Lamme: nincs még "rendes" neve a babának, viszont a férjem remek vicces beceneveket tud adni neki :) Nem tudom, hogy mikor fogunk komolyabban foglalkozni a kérdéssel, egyelőre egyikünk sem sürgeti a dolgot... pedig nálam ez fura. Én mindent azonnal akarok.
Nem tudom mi lehet Pannaanyával :( Reméljük, csak a két gyerkőc foglalja le ennyire.

3napig határozottan éreztem a rugdosást, de az elmúlt 2 napban annyi dolgom volt, hogy nem tudtam annyira figyelni. Most is éreztem valamit, de most nem voltam benne biztos, hogy a baba.

Ma találkoztam Damarával és Banyoszkával is. :)

A doki megint szabin lesz, ha valaki menne hozzá.

Tegnap egész délután mézeskalácsot sütöttünk és díszítettünk. Mutatok egy kis ízelítőt. Kijátszottam magamat néhány hónapra.
Kép [/img]

Kép
Kép
cosmopolita

Damara: én is örülök, hogy megint találkoztunk.
Volt ctg? vagy füllentettem a dokinak akaratlanul? :lol:
Azért mentem el, mert azt hittem már unod a kórházat és ha kiszabadulsz mennél onnan. Amúgy tudtam volna még maradni, mert nem is haza mentem, hanem a másodikra.

A babát most nem néztük, de a vizsgálat szerint minden ok. :wink: Már most nagyon várom a január 8-at, akkor lesz UH legközelebb. Mondjuk kicsit izgulok, mert az AFPhez a vért, csak jövő hétfőn veszik le... remélem, addigra készen lesz az eredmény.
Ja, úgy imádom, amikor vizsgálat közben még kérdezgetnek is :?
Persze, rákérdeztem, hogy normális e, hogy ekkora a pocak, mire a doki mondta, hogy nem is nagy. :)

Dokira ráférne pár plusz kiló, nagyon sovány.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo Aranyos vagy,hogy szóltál, volt ctg, rendben is volt minden.
Kérdeztem dokinkat, hogy ugye nem akar még kijönni Gergő, mert én minden percben azt érzem, mintha ki akarna pottyanni belőlem!
Azt mondta, hogy egyelőre semmi jelét nem mutatja ennek!
Akkor alighanem talizunk januárban... :D
Örülök, hogy megnyugtatott a pocinagyság ügyében! :D

damara

Sziasztok!
Cosmo! Mi nagyon egyformák vagyunk! Én is türelmetlen típus vagyok. ha valamit kitalálok akkor azt azonnal akarom. Ezért nálunk mind a 2 gyerkenek nagyon hamar lett neve. Már most is találgatunk.
Ugye nem haragszotok meg, de egy picit irigy vagyok. Olyan jó olvasni amiket írtok. Mocorgás, ultrahang stb.. Mondjuk az Afp-t kihagynám, mert az nálam legutóbb nagyon gázul sült el, de a többi nagyon hiányzik. Olyan fura, hogy a terhesség végén már szeretnél túlleni rajta, és később meg vágysz rá.
Hát most egy kicsit magam alatt vagyok. Most érzem azt, hogy semmivel nem leszek kész karácsonyra. A gyerekekkel is kell foglakozni, de azért egy picit a lakást is rendbe kéne tenni, és az ünnepi ebédet is megkell csinálni. Közben itt vagyok egyedül, mert párom holnap is dolgozik.Viszont a cél az, hogy 24-én nem akarok semmit csinálni! reggel elviszem a fiúkat edzésre, addig apa fát diszít, utána ebéd, és 3-ra szeretnénk elmenni a Béke téri templomba. Bence már nagyon várja. Tavaly lekéstünk róla, így csak megnéztük Jézuskát. Hát a fiam teljesen odavolt érte. Azóta is ha templom felé járunk mindig mondja, hogy ott született a Jézuska.

Damara! És mit mondtak a diabetológián? Kell még menned?

aviubi

Sziasztok!
NA ma levették az AFP-hez a vért, meg ellenanyagot is nézetett a doki. Rendes volt, megkértem, hogy mivel kb.5 hete voltam UH-n, és majd csak jan.6-án megyek legközelebb, hallgassuk meg a baba szívét... Úgyhogy legalább "ennyi jutott" mára :D
A laboros csaj azt mondta,hogy a két ünnep között érdeklődhetek a nőgyógyászaton az AFP eredményéről. Nem tudja valaki, hogy a MÁV-ban a nőgyógy.ambulanciát kellene hívnom?Merthogy Spánik szabin lesz, de a laboros nő szerint bármelyik orvos adhat felvilágosítást...
Amúgy pikk-pakk végeztem, kb. 45 percet töltöttem összesen a rendelőben mindennel együtt! (de picit hamarabb is érkeztem)

Cosmopolita: A mézeskalácsok gyönyörűek lettek...Rendelésre nem sütsz véletlen?:))))
Remélem még sokszor összefutunk :lol: !!!
Jó lenne , ha egyszerre lennénk a szülészeten!!!(plusz egy szobában??)

Banyoszka
banyoszka

Damara: szuper, hogy minden rendben és a vizsgálat se volt vészes.

Aviubi: dehogy baj, hogy irigy vagy... én aztán tudom milyen :oops: Én az AFPvel konkrétan nem foglalkozom, nem is nézem meg az eredményt, annyira nem érdekel. Az összes ismerősömnek rossz volt az eredmény és egészséges a babájuk. Szóval szerintem sz@rt sem ér.

Banyoszka: az lenne csak az igazán szuper, együtt szülni. :wink: Sajnos, nem tudom, hogy hol lehet érdeklődni az AFP eredmény miatt. Viszont az nagyon jó hír, hogy ilyen hamar készen lesz, kicsit izgulok(izgultam), hogy készen lesz e az UH-ig.
Aranyos vagy, örülök, hogy tetszenek a mézeskalácsok, de várjuk ki a végét, hogy megpuhulnak e :roll: Amúgy nagyon jó móka gyerekekkel csinálni és tényleg egyszerü, csak fárasztó!

Kép
Kép
cosmopolita

Aviubi ne csüggedj! Megvár minden, csak szép sorjában!
Minél inkább görcsölsz a karácsonyon, annál inkább elsiklasz azokon a jó pillanatokon, amelyeket akár nyugiban, békében is átélhetnél!
Nyugi, minden kiforrja majd magát időre!:)
ja, félig önhatalmúlag, úgy döntöttem, hogy a tegnapi volt az utsó napom a diabetológián! :D :D :D
Múltkor mondta a dr.nő is, hogyha nehéz már bejárkálni, akkor csak telefonáljak oda, hogy minden ok,mert a cukorral nincs probléma.
Tegnap meg azt mondta, hogy írjam, mit eszem és jövő héten találkozunk.... :x
Így hát kimentem, Krisztikének megköszöntem az eddigi segítségét, kellemes ünnepeket kívántam és elmentem. (Ő sem ragaszkodott a megjelenésemhez a továbbiakban. :) )

Banyoszka Kár,hogy mi nem találkoztunk...
Vagy ott voltál és nem ismertük meg egymást, mert Cosmo addigra már nem volt ott, mire kijutottam a dokitól.
Tényleg ne félj az AFP-től! Ez egy olyan elcsépelt, lehetetlen, idejemúlt vizsgálat, hogy azt sem értem, miért csinálják még mindíg!!! 1972, vagy73-ban még lehet, hogy új módszernek számított, de senkinél nem stimmel!!!
Én nem is voltam kíváncsi az eredményre! :)

Cosmo Ugye nem felejtettem el írni, hogy CSoDASZÉP és guszta mézi kalácsokat csináltatok????
Ha igen, akkor én vagyok a szenilis! Ugyanilyen formái vannak a férjem nagymamijának (vele szoktam készíteni én is minden évben) de hogy a te díszítésed még színes is...... :lol:
Összefutott a nyál a számban! :lol:

damara

Damara: köszi a dícséretet. Én amúgy nem is szeretem a mézeskalácsot :oops: Ezt is másnak csinálom, a díszítés a legjobb (vagy az egyetlen jó a részemről) benne. Eddig mindig csak valami aszalt gyümit tettem bele, idén próbálkoztam először a cukormázzal és nagyon tetszik. Jó játék :) Ha nem puhul meg, akkor elkérem majd a Ti recepteteket! :wink:

Aviubi: én is kicsit behavazódtam, pedig nekem alig van dolgom. Mindjárt indulok is a kozmetikába, kicsit javíttatok még az ábrázatomon :lol: Délután pedig megint túrótortát sütök.

Amúgy az AFP nem ugyanazt szűri nagyjából, mint a kombinált teszt?

Mindenkinek NAGYON KELLEMES KARÁCSONYT!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Egy gyors bekukkantás, mert nem sok időm van, ráadásul holnap estétől pár napig nem is leszünk itthon, így Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek.
Sajnos nincs most időm elolvasni amit írtatok, így csak remélem hogy mindenki jól van, hétvégén majd jövök, addig is sok puszi.
toldikrisztina

Sziasztok!

Damara:Nem tudom, Te mikor voltál tegnap a Honvédban, én 16.30-17-ig kb... Jó lett volna talizni...
Az AFP meg igazából azért izgat,mert annak az eredményét vinni kéne az UH-ra, nem? Viszont a doki csak azt mondta, ha végeztem az UH-n, keressem meg az ambulancián... De én úgy tudom, az UH-n megnézik....JAvítsatok ki, ha tévedek!!!!!! Nem akarom, hogy az UH-n lebőgjek lelet nélkül...

Cosmo: Képzeld, együtt szülnénk, dokikánk meg rohangálhatna közöttünk:)!
Mézeskalács ügyben:Nekem nem is a sütéssel lenne gondom, díszíteni nincs türelmem. Amúgy én is csak azóta szeretem a mézeskalácsot, amióta kijött a tejérzékenységem, és leszűkült az ehető édességek köre....
És az én receptem szerint nem kell bele tej, tejszín...stb.

Ha esetleg holnap nem tudnék jönni, akkor így előzetesen is
Boldog békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Cosmo! Tényleg nagyon szép a mézeskalács. nekem is van 1 tuti receptem, olyan jó puha lett, mint még soha. Diszíteni én sem szoktam. Azaz régebben dióval, aszalt gyümivel. Most pedig próbáltam a cukor mázat, de túl híg lett, én pedig feladtam.

AFP szerintem csak arra jó, hogy beparáztassák a kismamikat. Nekem alacsony lett mind a 2 fiúnál, de épp határérték. Erre az akkori dokim Hunornál kitalálta, hogy csináljunk amniócentézist. na én ettől teljesen megíjedtem, mert féltem a lehetséges vetéléstől. Aztán elmentünk az Istenhegyi útra ahol megcsinálták a 4 markeres vizsgálatot. De már a vizsgálat elött mondták, hogy egyáltalán nem alacsony annyira az érték, hogy ezen parázni kelljen. A lényeg, hogy ezután végig ott volt a kisördög, hogy mi van ha mégis beteg Hunor. Akkor nyugodtam meg 100 százalákosan amikor megszülett.

Damara! Jól teszed ha nem mész. Ha otthon méred akkor nem lehet gond. Ha pedig véletlenül magas a cukrod akkor pedig tudod hová kell menned.

A karácsony miatt mostmár nem parázom tovább. ma nagyon ügyi voltam, így szinte mindennel kész vagyok. Leves kész, takarítás kész, Főétel félig kész. Úgyhogy holnap csak a fiúk vannak! :D

Cosmo! Az AFP 3 érték alapján számolja ki a betegség kockázatát, míg a kombinált teszt 4 értéket vizsgál. Ezért hívják 4 markeres tesztnek. Remélem jól írtam. de a lényeg, hogy a kombinált teszt pontosabb.

Kívánok Békés, Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

aviubi

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk!!

Bocsi, most többre nincs időm :oops: Remélem mindenki jól van :)
lamme

Banyoszka: a leletért először az ambulanciára kell menni, ott kinyomtatják az eredményt, aztán UH és aztán doki. Nekem így mondta.
Vicces lenne, de azért olyan nagyon nem tud majd közöttünk rohangálni, mert én a műtőben leszek :)

Megpuhult a kalácsom, férjem már lopkodja :D

Aviubi: értem, de akkor jól tudom, hogy ugyanazt vizsgálják, mindkét tesztnél, ugye? Csak az egyiknél pontosabban.
A cukormázhoz 15dkg porcukrot és 1tojásfehérjét kevertem össze, úgy hogy először külön félig felvertem a fehérjét és csak utána kevertem bele a cukrot. Nagyon könnyű volt kezelni, de tényleg fárasztó egy kicsit.

Kép
Kép
cosmopolita

Kép

Kép
Kép
pepitanna

Olvasni nem tudok a karácsonyi forgatagban, csak beugrottam, hogy NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNJAK NEKTEK!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok! Tennék fel képet de tul nagy! Hogy tudom kicsinyiteni????
okina78

Okina: van Paint nevü programotok? (Itt találod: Start menü - Programok - Kellékek - Paint). A programon belül pedig a Kép - Nyújtás/döntés funkcióval tudsz kicsinyíteni. A nyújtásnál a vízszintes és függőleges adathoz is ugyanazt írd be. Mondjuk ha nagy a kép, akkor elég a 30-30%). Én legalábbis ezzel szoktam. Vigyázz, hogy ne ments rá az eredeti képre, inkább csinálj másolatot.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo! Köszi holnap megprobálom mrt ma már elég tré vagyok.....
okina78

Sziasztok!

Okina: Én is azzal a módszerrel szoktam kicsinyíteni, mint amit Cosmo írt, de itt a Babaneten ez nem jó, mert itt max. 600*600-as képet lehet feltölteni. Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy megnyitom a képet, amit kicsinyíteni szeretnék, majd egér jobb gomb/Társítás/Microsoft Office Picture Manager/Kép/Átméretezés/Egyéni szélesség*magasség (jobb oldalt), oda beírom, hogy 600*600/OK. Függőleges és vízszintes képnél is ezt írom be, és eddig mindent normálisan lekicsinyített. Bár ő utána átvariálja a felbontást, de azt már nem babrálom :wink:

Csajok betegek :( , ma megyünk az orvoshoz, Vivivel meg még délután egy másikhoz is :( Ezért nincs kedvem mostanában írni. Nikinek tegnap olyan makacs láza volt, hogy reggel 7-kor már lázasan ébredt, és délután 2-kor sikerült 38° alá vinni!! :shock: Két kúp, egy adag Nurofen, és két hűtőfürdő után!! Vivinek pedig a nátha a fülére húzódhatott, mert karácsonykor észrevettük, hogy nem jól hall :( Mára tudtunk időpontot szerezni egy maszek fülészetre, mert a "körzetisbe" csak januárban tudtunk volna időpontot megbeszélni, talán februárban látta is volna doki :? , úgyhogy inkább elmegyünk a magánba.

Remélem ti jól vagytok, jól telt a karácsony. Majd jövök, ha kicsit jobb kedvem lesz. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi komoly egyik csajszinak sem...
lamme

Lamme: :( Nagyon sajnálom, remélem hamar rendbe jönnek a lányok. Érthető, hogy aggódsz. Majd írj, hogy mit mondott a doki! Szorítok!!!

Én mindig mindent a Paint-en kicsinyítek és nekem működik itt is. Igaz az avatarhoz kicsit tovább tartott, de azt is így csináltam.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Lamme - jobbulást a csajoknak.

Sajnos mi is betegesen vagyunk még. Tegnap mi is a Madarász utcai kórházba voltunk, mert már nem köhög, meg az orrából se tudunk semmit kiszivni, de még mindig nagyon szürcsög és nagyon hörög. De szerencsére meggyugtattak minket, hogy semmi komoly, vagy is nem húzodott a tüdejére, viszont ez a virus ami most van ez elhúzódik pár hétig. Felemelték a gyógyszer adagját, ma már mint ha nem is hörögne már.
Azért is vittük el, hogy megnyugodjunk, mert holnap lemegyünk 1 napra a Balatonra bulizni, de végül Esztert itthon hagyom a nagyiékkal, és betegen nem indultam volna útnak. Így is már minden bajom van, hogy 1 napra távol leszünk, de őt nem akarom még levinni a nagy forgatagba.
Barna már ma lement a fiúkkal hogy befütsenek a nyaralóba, mi csajok meg holnap indulunk útnak, addig is mindenki sűt, főz hogy legyen mit ennünk.

Remélem mindenki jól van, jézuskának örült mindenki. :D :D

Most megyek, mert a süti már kész, de még a fasirtot meg kell csinálnom és utána egy kis oktatás a nagyiéknak mit hogyan csináljanak holnap.
Szép napot mindenkinek, még lehet hogy este visszanézek.
toldikrisztina

Mindenkinek BUÉK!!!!!!!!
Én holnap már nem tudok jönni, dél körül indulok le a Balatonra. Jövőre ugyan itt találkozunk. Pusza Csajok
toldikrisztina

Kép Kép
toldikrisztina

Sziasztok!

Jöttem én is BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni!

Cosmo! Igen a 4 markeres ugyanazt szűri mint az AFP csak pontosabban. Én mindenkinek ajánlani tudom, mert így elkerülhető az a idegbajos 2-3 hét amit okozni tudnak egy rossz AFP eredménnyel.

Kriszta! Nagyon aranyosak vagytok a képeken. Igazi életvidám kiscsaj Eszter!

Lamme! Ti pedig gyógyuljatok meg mihamarabb! Ha meggyógyultok akkor érdemes lenne elgondolkozni a Pneomococcus oltáson. Sőt van egy másik oltás a Pneumovax vagy valami hasonló. Az a pneumococcus kistesója, csak jóval olcsóbb. Amikor nekem említette egy ismerősöm akkor sajna már megvettük a pneumocuccust. Igaz az utóbbi Nikinek ingyen lenne!

BUÉK!

aviubi

Sziasztok Kismamik!!!
Mindenkinek nagyon boldog, örömökben és egészséges babákban gazdag ÚJ Évet kívánok!!!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Cosmo: Valószínűleg akkor az eredeti képeink más képarányúak, mert nekem a Paint-es módszer nem működik itt. Bocsi, hogy "meghazudtoltalak", nem ez volt a szándékom :oops:

Kriszta: Nagyon jók a képek :wink: Érezzétek jól magatok a Balatonnál!

Aviubi: Vivi már megkapta a Prevenart, Niki pedig még csak azért nem, mert vártuk, hogy elmúljon egy éves, de azóta, vagyis már másfél hónapja hol egyik lánynak, hol a másiknak van valami nyavajája, és így nem oltható :? A Meningitec oltás is október vége óta figyel a hűtőben :? Most már remélem lassan vége lesz ennek a betegeskedésnek...

Ja, Viviről. A magán fül-orr-gégész szerint középfülgyulladása van, szerinte hatalmas fájdalommal, és még lehet, hogy fel is kell szúrni. :shock: Kicsit kiakadtam, mert Vivi még kicsi fájdalmat sem jelez a füleiben, nemhogy hatalmasat (pedig ő nem az a magába fojtó típus...), lassan egy hete láztalan, kezd visszajönni az étvágya, jókedvű, újra huncutkodik. Szerintem a pénzre akar menni a nő.... Úgyhogy ma levittük a saját dokinéninkhez, aki teljesen csodálkozott ezen, mert mondta, hogyha nem fáj neki, akkor nagyon minimális lehet a gyulladás, amit az antibiotikumnak simán meg kell oldania, egyszerűen nem is érti, hogy merülhetett fel már csak a fülszúrás gondolata is, meg ki is akadt azon is, hogy lóadagot írt fel az antibigyóból, ő kevesebbet adna. Kaptam egy homeos doktornéniről infókat, elérhetőségeket, hozzá fogjuk inkább vinni őt, ha az antibigyóra nem javul a helyzet. Semmiképpen sem fogjuk engedni a szúrást csak így habókra :evil: Tiszta pipa vagyok, mert egy valag pénzt otthagy az ember egy magánrendelésen, szerintem elvárható, hogy maximális ellátást kapjunk :evil: Délelőtt meg ugye a helyettesítő gyerekorvosnál voltunk, na az a másik fele volt. Azt hittem, hogy felrugom :evil: Ezzel már nem fárasztalak titeket, de a "legjobbat" leírom. Mondom neki, hogy halláscsökkenést vettünk észre Vivinél. Válasz: Felírok Cataflam cseppet a fájdalomra. :?: :evil: 1. Nem volt szó fájdalomról!!! 2. Nem kellene talán fülészetre beutalni vagy valami??!! 3. A Cataflam cseppet egyszer próbáltuk, úgy fájt tőle a hasa, hogy már sírt, és utólag tudtuk meg, hogy még vérhányás is lehet tőle, úgyhogy nem fogok ezt adni neki. És még tudnék mesélni.....

A lényeg pedig :D :
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!!
lamme

Mindenkinek boldog, egészséges, javakban gazdag új évet kívánok!!!![/b]

damara

Anyukáknak, apukáknak, kismamáknak és leendő kismamáknak, gyerkőcöknek boldog, egészséges 2009-es évet kívánunk!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok! Vagyunk, bár Aliz kicsit megfázott, szörcsög, szívjuk az orrát, kicsit köhög, tüsszög. Rhinathiolt adok neki, meg Cebion cseppeket. Dokinő már antiobiotikumot írt fel neki, mert hogy már régóta húzódik (kb. 20-a óta), holott 37,4 fölé soha nem ment fel a hője. Én meg nem vagyok hajlandó odaadni neki, mert akkor már minden kis nyavajára ezt kell adni. Hülye vagyok, oda kéne adni?
Most egy homeós dokit keresek, mert majdnem mindenre homeós gyógyikat kap (fog, nemalvás, hőemelkedés, hasfájás) és sokkal jobbnak tartom, mint a mesterséges xarokat.

Karácsony szuper volt, anyumékkal közösen szenteste, utána anyósék + nővéremék. Szilveszterkor meg itthon voltunk, Aliz keresztszülei jöttek át, 1-ig dvd, társasjáték, dumapaty, kis lájtos volt (Kriszta irigyirigy a buli miatt)

Okina: ÉN mondjuk Photoshoppal kicsinyítek, de ha pl. sokat akarsz egyszerre (egy egész mappát pl.), akkor javaslom az Arles programot. Gyors és egyszerű. Én ide (és a blogra) mindig 600*450 pixeles képet teszek fel, két kattintással lekicsinyít akár 200 képet is.

Lamme: sajnálom a kis betegeket, fül-orr-gégész meg mekkora egy barom! Még jó, hogy megnézetted a saját dokitokkal is. Ünnepek jól teltek, mit szóltak csajszik az ajándékokhoz?

Kismamik: minden ok, hogy teltek az ünnepek?? Kép Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Babamosolyban gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!!

Próbálgatok visszaolvasgatni több kevesebb sikerrel. A babaképeket egyből kiszúrtam, nagyon cukik!!!

Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb sikerélményemet: dec. 30. óta Szabi csak ciciből eszik!!!!! Ehhez kellett a 2. More Milk kúra, a napi többszöri fejés és a nyugalom meg sok segítég, amit itthon a szüleimtől kaptunk!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Úgy érzékelem, hogy még mindenki az ünnepeket heveri...

Betti - Szuper hír! Gratulálok Neked és családodnak! Tök jó ilyen esetről is hallani! Vérnyomásod rendben? :wink: :D Véget érnek a nagyon mínuszok és tényleg sétáljunk már együtt!

vumenke - Nagyon édi csaj Aliz! :-)

Kriszta, Lamme - Csajok jobban vannak már?

Cosmo, damara, banyoszka - Hogy viseltétek az ünnepeket, a menüket?

Pannaanya, Oroszági - Hogy/hol vagytok?

Velünk minden rendben, azt leszámítva, hogy leteszteltük Panni tűréshatárát. 4 egymás követő éjszakát, mindig máshol töltöttünk, nem bírta, kiakadt. :? Már két éjszaka itthon telt, így visszatértünk a rendes kerékvágásba. Már csak egyszer kell éjszaka és nem ötször! :evil:
Napokig azt hittem ismét kismama vagyok... De az ürülő ünneplő pocakom nyugovóra tért, így elmúltak a reggeli rosszullétek. :oops: De azért pár nap múlva rápisilek egy tesztre...
Lányok! Tudom, hogy nagyon változó, de mikor tér vissza a női hormonrendszer a normális kerékvágásba? Mikor köszönt vissza a havibaj? Már hiányzik. :oops:
Ma voltunk babázni egy 13 hónapos kissrác társaságában, tök jó volt! Döbbenet, hogy ezek a picúrok mennyire kedvelik egymást!
Jó éjt mindekinek!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!
Jelentem az ünnepeket szerencsére nagyon jól bírtam, már ami a kajákat illeti....
Viszont 24-én este elkezdett fájni a torkom, és 25-től iszonyat takonykórt és rekedtséget sikerült rendeznem, még most lábalok ki a végéből. Emiatt pár napig nagyon vacakul éreztem magam, de a hagymatea sok citrommal viszonylag hamar helyre dobott.

Itt viszont tényleg nagy a csend mostanság.....
Jó éjt!!!

Banyoszka
banyoszka

Mi is vagyunk. Nincs semmi extra (szerencsére), jól teltek az ünnepek, de nem tudom miért, már várom a hétköznapokat. Pár napja kicsit nyügős vagyok és türelmetlen. Talán a közelgő UH miatt?! Én nagyon nem bírom ezt a hideget, vannak napok, amikor bármit veszek magamra, akkor is fázom. Tavaszt akarok és tekerni előre az időt....

Kriszta: hogy sikerült a szilveszter? Meggyógyult Eszter?

Lamme: csajok jobban vannak? Karácsonyi fotók? :wink:

Damara: hogy teltek az ünnepek?

Vumenke: már berendezkedtetek? Aliznak tetszik a külön szoba? Jobban van már?

Bettyna: ez szuper jó hír! Elismerésem a kitartásodért!! :wink:

Pepitanna: örülök, hogy jól vagytok. Szerintem nagyon változó, hogy kinek mikor tér vissza a mensi. Van akinek 6hét, van akinek sok sok hónap.

Banyoszka: Neked már csak 2 nap az UH-ig! :wink:

Okina, OÁgi: hogy vagytok?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet,jó babavárós időszakot kívánok!
Ma találtam rá erre a fórumra,és szeretnék hozzátok csatlakozni,ha lehet. :roll:
Gabinak hívnak,van már egy kislányom Lili,aki 2006 márciusában született.Sajnos 8 óra vajúdás után,császár lett a vége a Bajcsyban.
Most új orvost keresek,mert ismét babát várunk,a 13 héten tartok.
Hosszas netes keresgélés után találtam rá dr Spánik Gáborra.Nálatok csak jókat olvastam róla.
Valószínű,hogy ismét császár lesz...
Vendég

Sziasztok Csajok!

Mindenki átvészelte az ünnepeket? :)
A szilveszter szerencsére jól sikerült, és ami szuper volt, hogy Eszter nagyon jól el volt anyukámékkal és a tesómmal és a fiaival. Egyáltalán nem sírt, végig jó kedvü volt. Telefonon azért óránként érdeklődtem Eszter után, holott tudtam hogy jó kezekben van.
Már csak egy kicsit szürcsögünk, de már hiába szivom az orrát semmi nem jön, szerintetek ezzel mit lehet csinálni?
Egyre zsiványabb, annyit mosolyog és hangosan kacag, meg lehet zabálni.

Lamme - jobbulást a csajoknak.

lilisgabi - üdv. közöttünk, persze hogy csatlakozhatsz hozzánk.

Vumenke - nagyon helyes Aliz. :D
Belaktátok az új lakást?

Cosmo - ne nyügösködj az UH miatt, úgy is minden rendben lesz, nyugi. :D :D

Betty - örülök a tejcinek, ügyes vagy. :D

Na megyek mert Eszter nyügi lett, ez tök természetes, ahogy a géphez ülök, állandóan az lesz. Na majd később jövök.
toldikrisztina

Sziasztok! Vagyok néha én is olvaso üzemmodban....A képeket nem sikerül kicsinyiteni majd jön a számitogép guru öcsém és megkérem tegye fel nekem!!!!Nem is mondtam nektek milyen jo volt a korházban mert az összes növér Szabolcsos volt és ismertük egymást!!! :D V.I.P kiszolgálásban volt részem... viszont voltak olyan szobatársak akiktöl hülyét kaptam....Ez a korház egy születés gyár nekem baromira nem jött be! Ester és Aliz még mindig gyönyörü és már mekkorák!!! Betty! Gratula nagyon ügyi vagy!! Cosmo! Teljesen megértelek és veled izgulok!Lilisgabi! Üdv és nagyon jo választás! nekem mind a három császár volt...
okina78

Kriszta: nagyon nehéz dolgot kérsz. Sajnos nagyon sokszor mondták áprilisban is, hogy nem lesz baj :roll: :( Mi most egy ici pici problémát is nagyon nehezen viselnénk, úgyhogy bízom benne, hogy teljesen problémamentes lesz a további 21hét. Azt azért nagyon remélem, hogy nagyon rossz már nem történik velünk.
Klassz, hogy Eszter jól viselte nélkületek az éjszakát :wink:

Gabi: üdv. közöttünk. Voltál már a dokinál? Nem csinálsz vonalzókat a gyerekekről? Úgy könnyebb később is követni a dolgokat.

Okina: de jó, hogy írtál. Nagyon várom ám a fotókat :) Köszi, hogy velünk izgulsz!

Aviubi: lassan hívod a dokit, ugye? Átjárhatósági után egyből lehet próbálkozni? Gyorsan eljött a január! :)

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - teljesen megértelek, hogy izgulsz. Amikor 13 évi sikertelen próbálkozás után megtudtam hogy babát várok, valahol legbelül a végét vártam, annak ellenére hogy csodálatos terhességem volt, de szerettem volna ha végre valaki kimondja egészséges baba született. De közben mindig nyugtattam magamat, hogy nem lesz semmi baj, és persze Barnát is én nyugtattam. De én hiszem hogy egyszer mindenkivel megtörténik a csoda. :D :D :D

Okina - örülök, hogy jelentkeztél. Hogy telt a karácsony?

Ági - remélem Ti is jól vagytok? Gyurika szépen fejlődik, jó baba?
toldikrisztina

Helló csajok!Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, regenerálódtok a sok finomság után....:)
Jöttem már én is, bár kicsit be vagyok fáradva.
Minden nap úgy kelek,hogy ez lesz az én napom, de nem. :cry:
Akár csúnya ilyet mondani, akár nem: ÉN MÁR NEM AKAROK KISMAMA LENNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betty gratula, nagyon ügyes vagy és tiszteletem a kitartásodért!
Kriszta Jót tett egy kis kikapcs,nemde? Kell is ám ez! :wink:
Lamme, remélem már meggyógyultatok!
Lilisgabijó helyre jöttél! :)
Okinatényleg mindenki Szabolcsos csecsemős volt? Mert én égen-földön keresek egy angyalt, aki annyit segített, amikor Csabit "szültem" és olyan kedves volt, hogy azóta sem felejtem el.Remélem találkozom vele, ha ott lesz. Látod, nekünk kellett volna szobatársaknak lennünk! :wink: :D :lol:
Cosmo mikorra kérsz időpontot UH-ra? 7,v.8-a? Mert akkor én is arra az időpontra koncentrálok és időzítek!!! :lol:
Ja, és megbeszéltük:NO PARA!!!! :wink:

damara

Sziasztok!

Gabi: Üdv. itt a topikban :lol: Én még sehol nem olvastam a dokinkról egy rossz mondatot sem! :wink: Vannak köztünk császárosok és sima úton szültek, mindannyian csakis jókat tudunk róla mondani :wink:

Okina: Mikor megy a tesód? :D Nagyon kiváncsiak vagyunk már! :D A "nagyok" hogy fogadták a picúrt?

Banyoszka: Még jó, hogy néhány nappal megúsztad ezt a betegséget! Hagymatea, brrr :) Bűnrossz az íze, de nekem is használt néhány hete :) Viszont eszembe nem jutott volna citrommal ízesíteni :oops: :D

Bettyna: Nagyon ügyes vagy! :wink: Nem írtad még (vagy csak kiment a fejemből :oops: ), hogy milyen típusú az új kocsi?

Damara: Neked programozott császárod lesz? Nagyon a végén jársz már :wink:

Köszi mindenkinek az érdeklődést, jelentem, a csajok újra egészségesek :D Fú, kemény másfél hónap volt :?

Sajnos most többre nincs időm. Szép estét mindenkinek :)
lamme

Damara: Most látom, hogy közben írtál te is. Én abszolút megértem, hogy eleged van a pocakos létből!! Nikinél nov. 8-án este hisztiközeli állapotban :oops: mondtam a páromnak, hogy valahogy szedje ki belőlem a gyereket, és ha valaha szóba hozom a harmadik gyerek témát, akkor felhatalmazom, hogy vágjon szájon :D Nov. 9-én reggel elfolyt a magzatvíz :D Nov. 10-én már akartam a harmadik gyereket :D Nem kaptam pofont :D:D
lamme

Damara: Hali :wink: Már a finisben vagy, kitartás! Nincs sok hátra! Eddig úgyis szabin volt a doki. Ja, amúgy majd beszélni szeretnék a fiacskáddal (Gergő), mert lehet, hogy lesz pár nap, amikor elutazunk és nem akkor kellene kibújnia, mert akkor hogy megyek látogatni?! 8)
Én csütörtökön megyek UH-ra, a másodikon kezdek hajnalban és utána megyek az ambulanciára a dokihoz. Te hányra mész? Én nem tudom mikor érek le. Most én is viszem a férjemet, vagyis fordítva :)

Kriszta: egyszer? Inkább most és többször is! :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo ari vagy nagyon, de én már ha most túl lennék rajta is késő lenne... :oops: Viszont csütörtökön 10-re megyek ctg-re, 10.30-ra Uh-ra, úgyhogy talizhatunk megint... :D

Lamme megnevettettél!!! :D
Amúgy mikorra voltál kiírva Nikivel? (mindezek után, amit leírtál, várom a csodát 8) )
Nem tudok programozott császárról, legutóbb,mikor megkérdeztem a dokit, hogy lesz a továbbiakaban, azt mondta: "hát bejön és megszül"
Úgyhogy nem tudom, hogy császár lesz, vagy sima szülés.
A császárt már ismerem, de a szülés közeledtével nincs nagy kedvem újra átélni! Nekem iszonyat rossz volt!!!De ha arra gondolok, hogy a császárnál előbb látni a célt....
Tanácstalan vagyok és zavart. :roll:

damara

Damara: Tegnap már álmos lehettem, mert nem válaszoltam pontosan a kérdésedre. A genetikai uh-n nincs időpont, sor van. Én szerintem legkésőbb fél 8-ra odamegyek, mert türelmetlen vagyok (úgyse tudok majd aludni :) ), viszont így nem tudom, hogy 10kor még ott leszünk e? Ha sok dolga van a dokinknak akkor igen, de a múltkor korábban végeztem :roll: Azért remélem összefutunk. Ha nem látlak, vagy előbb végzek, küldök sms-t.

Jövő keddig tuti nem megyek sehova, úgyhogy húzz bele! :lol:

Szülésen ne gondolkodj, majd lesz ahogy lesz. Érdekes, hogy bennem pozitív élmény a szülés. Pedig sok pozitívum nem volt benne. Furi vagyok, de ebben az esetben ez szerencse.

Lamme: szuper, hogy jól vagytok! Bettynánál is bejött a "türelmetlenség". Ő is nagyon akart már szülni és Szabi ki is bújt hamar :) Hajrá Damara!

Kép
Kép
cosmopolita

Szüléstörténetem

2008. december 16. reggel 5 órakor keltünk, reggeliztünk, Gyuri megborotvált, hogy a kórházban ne kelljen, jókat röhögtünk közben, mert a nagy hasamtól azt sem tudtam hogyan terpesszek a kádszélén hogy hozzámférjen. Meg is vágott egy picit, de mondtam nem gond lesz ott még nagyobb vágás is. Háromnegyed 7-re értünk be az ambulanciára, doki még sehol, várunk. 7 körül megérkezik Spánik, bemegyünk megvizsgál. Bő 2 ujjnyira nyitva vagyok. Hurrá!!! Még 2 ujj és nyomhatok!!! Felveszi az adataimat és felmegyünk a szülészetre ahol várni kell szülőszobára. Gyuri a PSP-t nyomkodja én nézelődök, van ott egy labda ráülök, de ott se jobb. Egy nő hangosan nagyokat nyög én meg már annyira félek, hogy elsírom magamat, Gyuri próbál vigasztalni. Találkozom a szülésznőmmel és végre bemehetünk a szobámba. Még takarítják, az ágy alatt is vér van ami eléggé felkavar, mi lesz itt?!?! Mészárszék?!?!
Át kell öltöznöm hálóingbe majd bekötik a kanült a ball kézfejembe. Eléggé kényelmetlen de lesz ez még rosszabb is. Lefolyik egy adag antibiotikum ami a strepto miatt kell, utána átmegyünk az előkészítőbe ahol beöntést kapok. Nem rossz érzés, lefolyik az egész üveg víz. Közben a szülésznővel, Julcsival beszélgetünk, hogy nem is kell akkor borotválni mert egész jól sikerült 
Wc-zek, közben felhívom anyámat, hogy épp hol tartunk és számolgatjuk, hogy kb. 3-ra kint is kell lennie a babának.
Vissza a szobámba, letusolok, addig Gyuri kiment a közértbe, mire végzek itt is van.
Felraknak CTG-re majd 10 körül Spánik burkot repeszt. Elég hosszú vékony tűt vesz elő, kérdezem rögtön, hogy mire számítsak, persze nem fog fájni. Amint kiszúrja meleg víz folydogálni kezd, nem kell félni egész szülész alatt folyni fog, van belőle bőven.
Fájások semmi, bár a gép jelez vmit, de én nem érzem. Járkálok, labdázok, picit kezd fájni. 11:30 körül bekötik az oxitocint, kezdődik a móka. Közben Spánik behoz egy párt akik megakarják nézni a szülőszobát, már megijedtem, hogy engem akarnak nézegetni.
Fájások semmi extra, emelik az oxi szintjét. Na ez már ér vmit. Kezdenek 10 majd 5 perces fájások lenni amik kb 20 másodpercig tartanak, Gyuri nézi a gépen és szól mikor jön és mennyi volt. Telik az idő én meg nem tágulok, a szülésznő a rövid ujjaival próbál vizsgálni hát csillagokat látok tőle annyira fáj. Barbi is megérkezik hozzám, addigra 3 percesek vannak és fél percig tartanak, nézi az óráját és számoljuk a fájásokat, amik 2 percessé változnak már.
Telnek az órák, de semmi változás. Közben elromlik a CTG papírkinyomó része és behívják a szerelőt, hogy csinálja meg. Én ott vajúdok ezek meg szerelik azt a szart. A többi szobában potyognak ki a gyerekek, mikor megint vki akkorát szenved és ordít, hogy Barbi nem bírja és inkább hazamegy. Gyurival szenvedünk tovább. Kapok egy méhszájtágító injekciót, persze az sem használ.
Beindulnak az egyperces fájások amik 40 másodpercig tartanak, na itt már Gyuri is lerakja a PSP-t és simogatja a fejemet. Julcsi kérdezi kell-e EDA, mondom még nem, mire ő, hogy egy hős vagyok ha ezt így bírom. Így is gondolom, mert Gyuri mindig piszkál, hogy nyámnyila vagyok, csak hogy ő eddig nem tudta, hogy a nagy, szenvedős fájdalmat jobban bírom, mint amikor belerúgok a kislábujjammal vmibe. Nem viccből élvezem a küzdősportokat amikor majd szét szakadsz úgy hajtanak és utána mozdulni sem tudsz az izomláztól.
Délután 5 órától 6-ig tartanak az egypercesek, úgy megy az idő.
Kérdezem, hogy akkor most ha kérek EDÁ-t segít-e a táguláshoz, de inkább hívják a fődokit, hogy ennyi idő eltelt és 3 ujjnyira nyíltam csak ki. Inkább nem szenvedtetnek tovább, császár lesz. Spánik elmegy, 2 perc és jön. Addig az oxi még mindig folyik, kérem Gyurit hogy kapcsoltassa ki mert tök fölöslegesen folyik. Spánik eltűnt, 10 perc múlva jött. Átöltöztetnek kórházi hálóingbe, jön egy srác aki áttesz hordágyra. Tolnak a műtőbe, bámulom közben a plafont, azt se tudom mi vár rám. Áttesznek a műtőasztalra, levetkőztetnek tök meztelenre és addigra annyira félek, hogy sírok és remegek. Rengeteg ember, én meztelenül, az anesztes a hátamat vizsgálja a spinális érzéstelenítéshez, közben a műtőssráchoz kell bújni és ő próbál vigasztalni.
Anesztes mondja, hogy túl izmos a hátam, nehezen talál megfelelő helyet. Na több se kell nekem, most fognak lebénítani. Olyan speckón csinálta a dolgát, hogy semmit sem éreztem belőle. Gyorsan feküdjek le azt mondják, vmit piszkálnak a kanüllel, én remegek és sírdogálok továbbra is. Lassan kezdem nem érezni a lábaimat, hideg érzés fog el. Gyorsan felhúznak egy paravánt elém.
Érzem ahogy fertőtlenítik a hasamat, vmi nem stimmel még érzek!!!! Nem jó vmi haló!!! Eszembe jut pár film amikor a pácienset rosszul altatták el és végig érzett mindent annak ellenére, hogy aludt. Velem is biztos ez történik és én most és itt fogok meghalni. Sosem féltem ennyire. Az anesztes rátesz az arcomra egy oxigén maszkot, hátha meg se tudok majd szólalni. Közben elkezdik felvágni a hasam és ő végig ott van a fejemnél és mondja mi fog történni, ne ijedjek meg, mert valóban olyan mintha éreznék, de fájdalmat nem fogok. Mikor érzem, hogy a gyomromat odébb nyomják akkor veszik ki a babát. Csak erre tudok koncentrálni. Jobbra fordítom a fejemet, de senki sincs az üveg mögött, pedig annyira jól esett volna ha látom Gyurit, de hát ő meg ehhez nyámnyila.
Nyomják a gyomrot picit később már szólnak is hogy nézzek fel mert a paravánon át megmutatták a buksiját, tiszta vér és nagyon mérges fejet vág. Kiviszik közben hallom, hogy kezd nyikorogni. Picit nyugodtabb vagyok. Beszélgetnek a dokik majd meglepődnek, hogy hát itt két lepény van?!?! Én vagyok a nap szenzációja. Lassan raknak össze, legalább is majd megveszek már, hogy mikor lesz már vége, kezeim továbbra is remegnek. Iszonyatosan idegesítő, hogy nem érzek semmit a lábaimból. Aztán meglátom Gyurit a fal mögött, be van öltözve csodaszép zöld ruciba, ott vigyorog én meg nagyon mérges leszek rá hirtelen, hogy végig egyedül voltam. Vmit mond de nem értem aztán hozzák be a babát és mondják, hogy 4400gr! Mennyi kérdezem? Most már értem mit vigyorgott Gyuri. Odahozzák, megszagolom, nézegetem, megpuszilom, nagyon fura érzés, hogy ő volt bennem, még nem érzem magaménak. Aztán megint elviszik, engem meg váratnak továbbra is, hogy folyjon az infúzió.
Később jön a műtőssrác és áttornázzuk magamat a hordágyra, visszavisz a szülőszobámba. Gyuri már ott babázik, mutogatja nekem. Anyáék is bejöhetnek. Megköszönjük a szülésznőnek az egész napi pesztrálást és az anesztesnek is adunk pénzt, hogy jól szúrt meg! Megvárják, míg összepakolunk, majd az utolsó nekem fenntartott ágyhoz tolnak a gyerekágyas osztályra. Hosszú folyosókon át tolnak, a hasam kezd fájni, pláne olyan a látogatófolyósón a burkolás, mintha macskakövön zötykölődnék, pont frissen műtötteknek való. Betolnak a szobába, ketten már vannak rajtam kívül az ágyakon. Áttesznek nagynehezen a helyemre, a katéteres zacsi meg az infúziós össze vissza esik, kérdezem a srácot, hogy meghíztam mióta letolt vagy mi van? Próbálok segíteni neki. Gyuri kipakolja a fürdős cuccomat, almalevet majd elmegy. Nem tudok aludni, a fejemet meg sem merem mozdítani, sms-ezek. Éjfél körül érzem már, hogy van lábujjam. Többször bejön a nővér, vérnyomást mér, 150-es, nem is csoda. Kapok még egy adag infúziót, abban már van fájdalomcsillapító is.
Innen már egy másik történet, most ennyire futotta időmből!
oroszági

Bettyna!!! napi mennyit fejsz és milyen ütemben?? Én is akarok csak cict adni, de még mindig nem elég a tej, így kell pótolnom tászerrel!

Utólag is Boldog Ünnepeket és Új Évet kívánok!

Kép

Kép
oroszági

Ja és csak Gyuri lett, mert tiszta Apja, volt olyan éjjel a kórházban hogy egészen őt láttam benne és nagyon fura volt a férjem huncut fejét ilyen picikében viszont látni :)
Persze nem hívjuk a keresztnevén, jelenleg Cincin és Pocak!

Kép

Kép
oroszági

Pelenkapénzről halottatok? Most szólt a könyvelő, hogy az OEP-nél kell kérni 10 ezer Ft. és rögtön adják!!!

Kép

Kép
oroszági

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?