Zsuzsi!
A méhszáj még sok mindentől kinyílhat, pl. megemelsz valami nehezet, vagy megerőlteted magad valamivel. Szóval nagyon kell vigyázni mindenre.
Tüdőszűrőre nekem sem mondta senki, hogy menni kellene, de szerintem nem is tesz jót az a sugárzás ilyenkor!
Judy!
A védőnőhöz nekem is havonta kell mennem. Engem megmér, megnézi a vizeletet, megméri a vérnyomást, meg beírja a kartonjába a leleteimről az adatokat. Ennyi! Erre bőven elég, ha havonta találkozok vele.
EKG-ra meg fogászatra ő küldött el, de nem beutalóval, csak szóban. Ezt nekem a munkahelyen meg is csinálták.
Rio! NEkem a fogorvos bepecsételt a kiskönyvembe. Nem is igazán a pecsét a fontos, hanem a fogaid. Nagyon sok kalciumot von el tőlünk a baba. Úgyhogy a fogakra nagyon kell vigyázni. Anyukámnak anno nagyon sok foga romlott el, amikor velem terhes volt. Mondjuk akkor még nem is volt ennyi kalciumforrás (joghurt, kefír stb), mint ami most van. De én úgy tudom, hogy akár 3-szor is érdemes elmenni egy ellenőrzésre a terhesség alatt. Hát ezt már jókor mondom, mert már csak egy bő hónapod van hátra. Azért szerintem menj el, elsőre úgysem csinálnak semmit, ha szerencséd van, akkor ad egy későbbi időpontot a kezelésre (nekem ez volt - fogkőleszedés lesz).
Nóri!
Remélem, minden rendben AFP ügyben!
Egyébként az ügyeletről annyit, hogy amikor én a 7. hétben elkezdtem vérezni, az pont egy vasárnapi nap volt. Felhívtam a dokimat, aki mondta, hogy ő ugyan nincs bent, de irány a kórház, és az első orvosnak, akit meglátok, mondjam, hogy ő az orvosom, és vizsgáljanak meg.
Szóval, ha bármi baj van, akkor bemehetsz, nem kell feltétlenül abba a körzetbe tartozni, én is az Örsön lakok. De egy szóval nem mondta a doki, hogy bocs, de nem tartozom ide vagy valami hasonló. Sőt! Nagyon rendes volt. Ott várt velem, amíg a vizsgáló felszabadult, mert épp foglalt volt. És másnap, amikor felhívtam a dokimat, hogy mi volt előző nap, akkor már mondta, hogy mindent tud, nyugodjak meg.
Szóval még meg is konzultálták hétfőn, hogy mi lett velem.
Egyébként én még mindig nem érzem a babát.
Holnap töltöm be a 17. hetet, már nagyon várom, hogy jelezzen nekem!
Mircike, Timi!
Veletek mi van? Úgy elűntetek
Puszi mindenkinek!