Sziasztok!
Olyan jó, hogy írtatok picit többet, persze most nekem nem volt nagyon alkalmam, hogy benézzek... Táboroztunk, kis munkát is vállaltam...
Nur, üdvözöllek én is!
Miből gonolod, hogy császár lesz?
Szerintem, ha elmondod az orvosnak, hogy külföldön éltetek és csak most jöttél haza, biztos megérti és vállal.
Ani! Igen egy Évánk van
és már felkerestem most is. Ő ugyanis a fix pont a káoszban, nálam... Adéllal is ő végezte az NST-ket, így nem vártam soha órákat rá.
Nagyon sokat köszönhetek neki, különben. Végig hagyta a dolgokat a maga medrében történni, mikor a doktornő burkot akart repeszteni, akkor ő mondta, h. várjunk még egy picit és 10 perc múlva meg is repedt magától. Nem tudom már mit írtam abba a szüléstörténetbe, amit olvastál, de úgy emlékszem vissza, hogy az addig ismeretlen erősségű fájdalom ellenére csoda volt és nekem főleg az számított, hogy nem erőltettek rám semmit. Éva nagyon tapintatosan ajánlott ezt-azt: beöntés, zuhany, kád és én vagy elfogadtam, vagy nem. ( A kád meleg vízre pedig már nem volt idő.) Járkáltam a folyosón és arra gondoltam, hogy minden egyes fájással közelebb kerülök a kislányomhoz, ezért tudatosan nem szorítottam össze a fogam, csak átadtam magam a történéseknek. És ahogy Nalla írta, totál mindegy, hogy ilyen állapotban milyen csempe van a falon...
Igen, sokminden a szülőszobán dől el, de ha én nem küzdöttem volna azért, hogy a 2. babám természetes úton jöjjön (azaz maradok a gyöngyösi doktornál), akkor most a 3. szülésnél esélyem se lenne erre. De úgy voltam vele, hogy amit lehet tegyünk meg azért, hogy elkerüljem a császárt. Nekem ez volt a legfontosabb és ezért úgy választottam orvost is, hogy ebben partner legyen. Rangsorolni kell a dolgokat, van akinek a fő szempont, hogy közel legyen a kórház, vagy ne kapjon a babája semmit az anyatejen kívül (nálam még ez volt a vezető indok a kórházválasztást tekintve). Szóval nem vagyunk egyformák és ez így jó!
Amúgy én is úgy voltam vele, h. amíg lehet otthon (ill. a szüleimnél) vajúdgatok, közben Évával 3-4x telefonon értekeztünk és a kh-ba 3-4 perces fájásokkal értem be. Pont jó volt...
Szilvi, örülök, hogy Túri doktor felé alakul a bizalmad! Az csak jó, hogy sokat kérdezel, mert az orvos válaszaiból őt is megismered egy kicsit!
Lányok én már 14 kg-t híztam de a lányokkal is 20 meg 22kg jött fel. Persze ez nem mentség csak akkor is csóválta a fejét a védőnéni
Kb egy hónapja voltam orvosnál, de most kb 2 hétig még nem megyek, ha nem lesz problámám.
Ill. érsebészhez megyek hétfőn, mert egy véna a lábszáramon brutál be van gyulladva. Van valakinek hasonló panasza?
Kb ennyi jutott eszembe, kitartást mindenkinek a kánikulához!
Vigyázzatok magatokra!