Új privát üzeneted érkezett!

Verna
Érdekes, én úgy tudtam, hogy mi vagyunk az első végzősök felnőttképzés-szervezőként. Akkor minket nagyon félretájékoztattak. Te hol végeztél?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ichtus!

Vásárosnaményben nehogy kihagyjátok a Fóka és papagáj showt! :D
Voltak itt Gyöngyösön és Alexának, de még nekünk is nagyon tetszett! Családtagok az állatok és a gyerekeknek elmagyarázzák az állatok etetését, ápolását, betanítását, de legfőképpen a szeretetét! 8)

Kép
klmaria

Kakti

én már két éve szültem, de nagyon tudom ajánlani a Flór-t. Szentágothai-hoz jártam, őt nagyon szeretem, nagyon aranyos volt, a szülés vele és a szülésznővel egy csoda volt. Majd a lányok elmondják a véleményüket és fognak másik dokit is ajánlani. Általában mindegyik dokinak van magánrendelője, oda érdemes menni, mert a kórházba azért hosszabb ideig tart, míg bejutsz a dokihoz és most állítólag nem is nagyon lehet választani, hogy kihez szeretnél menni, vagy nem tudom, valami ilyesmit hallottam. A szülőszoba nagyon jó, a szülésznők szuperek, alapítványi szobák vannak, én sajnos nem jutottam be, de nagyon jók voltak a szobatársaim, úgyhogy nem bántam meg. Mi lenne egyébként a kérdésed?

Amúgy meg jó babavárást! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Kakti!
gratulálok! Üdv köztünk! A kórház mindenképpen nagyon jó választás, a szülőszobák fantasztikusak, csak alternatív szülőszoba van, hiper-modern, ugyanakkor szép és családias az egész. A szülőszobák fala pasztellszínű, a műszerek mind elrejtve, távirányításos, székké és műtőasztallá alakítható ágyak, kád, labda, szülőkerék van a szobákabn (szobánként vannak kisebb eltérések). Szülhetsz saját zenére, de van bent is sok cd. Van illatgyertya is. Az apuka természetesen bent lehet a szülésen. Első gyereknél nem jellemző a gátvédelem, többediknél azonban mindenképpen törekednek rá. Beöntés, borotválás nem kötelező, de erősen ajánlják. A szüléseknél törekednek a lehető legnagyobb természetességre, kórházi körülmények között háborítatlan szülés ugyan nem lehetséges, de mindent megtesznek, hogy minél kevesebb beavatkozás legyen.
A szülésznők egytől egyik nagyon kedvesek, szimpatikusak, itt a társaság egy része nem választott, a másik igen, senkinek nem lett ebből hátránya. Én az első szülésnél nem választottam az orvosom javaslatára, épp a váltás előtt érkeztem meg, így 2 szülésznőhöz is volt szerencsém, de messzemenőkig meg voltam velük elégedve, nem éreztem, hogy nem választottam. A másodiknál málasztottam (ki akartam próbálni azt is), és nekem annyiban szerencsém volt ezzel, hogy a dokim épp a szülésem előtti nap ment szabira, így másnál szültem, jó volt legalább egy ismerős arc. (Meg kell mondjam, a dokicseréből sem éreztem semmit, nekem a második szülésem hihetetlen jó élmény volt!)
A dokikkal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, én az enyémet nem ajánlom, mert határozottan ellenzi azt, de nagyon meg vagyok vele elégedve. A dokik jól képzettek, személyiségük azonban nagyon eltér, így kinek ez, kinek az jön be. Van egy-két olyan doki, akit nem nagyon ajánl senki, de tényleg kevés az ilyen, a többség tényleg nagyon jó!
Inkább te írd meg, hogy milyen típusú dokira gondoltál, legyen-e magánrendelése, vagycsak a kórházba szeretnél járni, fiatal vagy idős, haverkodósabb vagy távolságtartóbb stb. legyen-e.
Az osztályon csak rooming-in van, éjjel-nappal. Alapban 6 ágyas szobák vannak, de létezik 2db. 2 ágyas és 2 db. 1 ágyas alapítványi szoba, minkettő fizetős. A 2 ágyas 3000Ft/nap, az 1 ágyas családi szoba 10000Ft/nap, ott van mikró, tv, kábeltévé, hűtő, privát zuhanyzó, klíma, saját erkély és pótágy, amin az apuka bent aludhat egész végig.
A kórház honlapján egyébként sok infót és képeket is találsz a szülészetről.

Pilla,
én már láttam a képeket a blogodon, Sára nagyon szép volt!!!!!!!!!!!!!!

Pimpó,
nekem is nagyon tetszik a homokozótok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha korábban látom, lehet, hogy ilyet csináltam volna a fiúknak! Nagyon ügyes vagy!

Kép
Kép
nircee

Bocs a sok gépelési hibáért. Simi minden nap 5-kor kelt minket, így kissé hulla vagyok. :roll:

Kép
Kép
nircee

Lányok, nem tudom, jól döntöttem-e. Tudjátok, mi a férjem hozzáállása a gyerekek nagyiknál alvásához (=SZÓ SEM LEHET RÓLA!). Na, hát én most gondoltam egy merészet, és házassági évfordulónkra vettem 2 jegyet az Experidance előadására a Skanzenba, július 7-re (9-én lesz az évfordulónk). Anyuval már mindent lezsíroztam, kivesz szabit, izgatottan várja a fiúkat. De már kezdem megbánni, mert félek, hogy nagy veszekedés lesz az egészből, és hogy a végén anyuék fognak elmenni, mert a férjem nem lesz hajlandó odaadni a gyerekeket éjszakára. Az előadás este 9-kor kezdődik, így más megoldás pedig nincsen. Lehet, hogy önző vagyok, de annyira szeretnék már egy kicsit kikapcsolódni, már 3 éve nem voltunk így kettesben sehol! O.k., voltunk néha síelni, de az nem ugyanaz, mint egy ilyen esti kiruccanás! Szerintetek? Hülye ötlet volt, mi?

Kép
Kép
nircee

NIrcee, szerintem az ötelt maga nem hülye. HA te úgy érzed, hogy mindkét gyereked minden nyíg nélkül ellesz egy éjszakát a szüleidnél, akkor miért ne??? nincs ilyen minden nap.
A férjed meg csak nem kezd el "hisztizni" ha már megvannak a jegyek, és minden klappol???!!!

Engem mindig csak az tartott vissza az ilyenektől, hogy tudtam, Szonja nem biztos, hogy kibirja. Úgy pedig nekem nem kikapcs, a kikapcs, ha közben végig idegelem magam, hogy jaj mi lehet otthon.
de ha neked ettől nem kellt artani, akkor az ötleted egyáltalán nem hülyeség. :wink: ÉS mikor adod oda? Közvetlenül előtte? :)

thenus

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Ne haragudjatok, hogy ilyen pofátlan vagyok, és ennyi képet tettem fel. Csak mindben van valammi tökkó. :) :oops:

thenus

Nircee
ha ki tudtok kapcsolódni, akkor nem volt rossz ötlet, egy próbát megér...

Henus
jók a képek :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Te Henus, a te párod zenél? Vagy ez csak hobbi?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vendég

Pilla: nagyon szép volt Sára. :)

Piroska: én még a "régi rendszerben" tanultam, kétszakos tanárképzésben, az egyik szakom művelődésszervező - ez a mostani andragógia és a művelődési menedzser szakoknak felel meg. Konkrétan felnőttképzés-szervezést nem tanultam, de amikor oktatásszervező cégnél dolgoztam, ez is a feladatom volt - márminthogy az akkreditáció -, így aztán kénytelen voltam beletanulni. :)

Nircee: szerintem ha kész tények elé állítod a férjed, az rosszabb, inkább mondd el neki, hogy mennyire szeretnél elmenni, mennyire szükséged van a kikapcsolódásra... egyébként is, állj már a sarkadra, nem csak a férjed dönt! Nekem az égvilágon semmi lelkiismeret-furdalásom nincs amiatt, hogy Loli hetente egy-két délutánt a nagyszülőkkel tölt, és mondjuk úgy kéthavonta ott alszik, mert
1. én addig kipihenem magam, feltöltődök, és amikor hazajön, sokkal intenzívebben, türelmesebben tudok foglalkozni vele
2. nem kell olyan helyekre cipelnünk Lolit, ami nem neki való - pl. ügyeket intézni, de még mondjuk falunapi koncertre sem, mert ez így mindenkinek csak nyűg, ő se érzi jól magát meg mi sem....
3. nagyon jól érzi magát a nagyszülőknél, legtöbbször alig várja, hogy mehessen!!!!
Pont tegnap mesélték apukámék, hogy egy idegen bácsi kérdezte, hogyhogy ilyen jól elvan a nagyszülőkkel, a szülei nélkül. Én meg azon csodálkoztam, hogy ez egyáltalán kérdés. :) Pár hónapos kora óta szándékosan így szoktattuk. Mi annakidején elhatároztuk, hogy attól, hogy gyerekünk van, még nem szeretnénk bezárkózni és teljesen feladni a korábbi életformánkat. Ha így tettünk volna, akkor arra biztos ráment volna a házasságunk, mert mindketten eléggé szeretünk "pörögni". Én igenis örülök neki, hogy vannak nagyszülők, akik szívesen vállalják a gyereket és a gyerek is szívesen van velük, nem érzem attól magamnak kevesebbnek, hogy néha egy kicsit "lepasszolom". :)
Vendég

Sziasztok!

Pilla!
Nagyon szép a nagylányod! Az a legfontosabb, hogy ő jól érezte magát a ballagása napján. Nem semmi, hogy mennyi féle-fajta kaját csináltál! :shock: :D

Henus!
Nagggyon jók a képek! Milyen szép hosszú haja van Szonjának! :D A salgos kép a kedvencem, meg a "szép ruhás".

Pimpo!
Szuper a homokozótok! Milyen festékkel csináltad? Olyan szép Lelle! :o :D A vizsga miatt meg tényleg ne aggódj! Legközelebb sikerülni fog.

Én is megcsináltam vasárnap Szantre túrós sütijét. Nagyon finom lett! Én most nem tettem bele semmilyen gyümölcsöt, de legközelebb úgy is ki fogom próbálni.

Kép
Kép
giga1

Nircee!
Teljes mértékig egyetértek Vernával! Liliék is sokszor Anyukáméknál alszanak. Így szerintem 3 legyet ütünk egy csapásra. 1: Liliék imádnak ottlenni. Kert van, és egész nap kint lehetnek a levegőn. 2: Anyuék is odavannak a gyerekekért, nekik ez egy kikapcsolódás. 3: Mi meg foglalkozhatunk egymással. Nekünk is jót tesz néhány gyerekmentes nap, tudva az, hogy a gyerekeink nagyon jó helyen vannak, és nagyon jól is érzik magukat.
Nem értem, hogy a férjed miért zárkózik el teljesen attól, hogy a gyerekek élvezhessék a nagyszülők szeretetét. Esetleg van valami baja a szüleiddel? Mond egyébként valami konkrétumot arra, hogy miért nem akarja odaadni a lurkókat 1-1 estére?

Kép
Kép
giga1

Úgy látom Szatre sütije mindenkinek bejött! :)

A homokozót egy traktor hátsó, külső kerekéből csináltam. Szépen lekeféltem, lemostam és amikor megszáradt zománc festékkel kentem le. Krém színű az alapja, a mintákat pedig ujjal festettem rá, mert az ecset túl vastag volt és nem lehetett jól használni. Lelle nagyon szereti, ilyen van neki Vizsolyban is anyukáméknál, csak az nincs kipingálva, de gyerekkorunkban nekünk is ilyen volt.

Nircee, nem értem én sem a férjed, hogy miért nem lehetnek éjszaka a gyerekek a nagyszülőknél. Lelle most szombaton anyósoméknál lesz, akkora felfordulás van náluk, mert építkeznek, de így is szívesen vállalja még ott alvásra is. Nekem meg szükségem van időre, hogy a hétfői szigorlatra készüljek. Szombaton hozzánk is jönnek a festők még a hátsó homlokzatot lefesteni.

Henus, nagyon szép Szonja, és hol vetted ezt a gyönyörű ruhácsát? Mi is megyünk július 4-én lagziba, elég sznob lesz, Gönczi Gábor fog zenélni, meg a 4 csillagos Palotaszállóban lesz és lesznek vagy 180an. Mi meg barackozni fogunk, majd jó parasztosan leégve, hullára fáradva beesünk oda...

Pilla, nagyon szép Sára, néha teljesen rád hasonlít, de néhány képen meg egyáltalán nem. Laura viszont nagyon a párodra hasonlít.

na lépek, kéne valami kaja...csak nincs autóm, mert műszaki vizsgán van, a férjem meg elment hajnalba Pestre, a kocsimért elmehetnék ugyan busszal de semmi kedvem a gyerekülést+Lellét is feltuszakolni a helyi járatra.

úgy fúj itt a szél, közben meg nagyon meleg van, nem tudom mit adjak Lellére, néha jön, hogy fázik, néha meg izzad, így lehet jól megfázítani a gyereket...
pimpoka

Ja, anyukáméknál is éppen házfelújítás volt, de még így is vállalták Lolit. Csak épp nem az udvaron voltak, hanem sétálni mentek. A kisszoba színét Loli magának választhatta ki. :) Ez az "ő szobája", legalábbis ott szokott játszani, napközben aludni. Mindene van anyukáméknál, ami itthon: kiságytól a fürdőkádig. Így az se gond, ha hirtelen találjuk ki, hogy aludjon ott. :)
Nekünk ez így nagyon bevált! Kicsit elkényeztetik, de hát a nagyszülőknek ez a dolga. :) Loli pontosan tudja, hogy mi az, amit ott szabad, és mi az, amit itthon.
Vendég

Sziasztok!

Kértek még recepteket?
Nekem van egyszerűbb és bonyolultabb is.
Mi szeretjük a sport szeletet (lapos kókuszgolyó, de tényleg sport szelet ízű) vagy a kefíres tészta (jó sok meggyel), bonyolultabb a duna hullám vagy pizza, kenyérlángos...
8)

Kép
klmaria

Sziasztok!

Látom, nagyszülőzés a téma. Nircee, sajnálom, hogy ennyire ellenzi a férjed. Van valami konkrét oka? Hiszen a gyereknek kell a nagyszülő, a nagyszülőnek meg az unoka társasága. Néha szülők nélkül is! Mi nagyon szerettünk mindkét nagyszüleimnél lenni. Anyukámék már alig várják, hogy Sára ott aludjon náluk. Eddig még nem mertük bevállalni, egyrészt a távolság miatt, másrészt Sárika olyan, hogy ha éjszaka felkel, csak engem fogad el, vagy az apját vígasztaléni. Szóval megvárjuk, míg konkrétan ő akar ott maradni. De onnantól mennek a nyaralások, hétvégék ezerrel. A tesóim Pesten tanulnak, szóval már el is terveztük, hogy velük fog vonattal jönni-menni :lol:

Henus, annyira cukik Szonjáról a képek!!Tényleg egytől-egyig mindegyik aranyos. Nagyon szép kis koszorúslány volt! Kölcsönöztétek, vagy vettétek? El is felejtettem újságolni nektek, csak most jutott eszembe, mikor megláttam Szonját ebben a csini ruciban, hogy mi is kiválasztottuk Sára koszorúslány ruháját. Annyira szép volt benne, mikor felpróbálta. Illegette magát benne a tükör előtt, mint egy kis hercegnő, aztán elkezdett rohangálni, mondtam, hogy ebben nem szabad, mert elesik, hát a köv. pillanatban hasra is vágódott szép ruhástul :oops: :lol:

Pimopka, mi is 4-én megyünk esküvőre. Akkor lesz a bátyáméké. Előtte való héten meg a barátnőmé.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Klmaria, jöhetnek!! :lol: :lol:

Nekem is van még egy nagyon egyszerű, csokis keksz, olyan, mint az amerikai csokis keksz, a bolti. (Csak jobb :D )

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee, tessék menni szórakozni! Vernának igaza van, állj a sarkadra! Nehogy már a párod döntsön egyedül...
Vendég

Helló!

Katica, Pimpoka, a ruhát kölcsönöztük Veresen. Bejártuk a környéket, de ott volt a legnagyobb választék az ő méretében (ezt is szűkíteni kellett), és a legszebbek is. Nagyon tetszett neki, de csak addig még itthon illegette magát benne. A lagziban meglátott egy játszóteret,és onnantól tojt a ruhára. Levette. :? A menyasszony azt szerette volna, ha a templomban Szonja megy be elsőnek egyedül, és utána a menyasszony. Na ez nem jött össze. :?

Klmaria, KAtica, jöhetnek a recipék!!!
ÉN ma csináltam meg Szantre sütijét. Isteni lett málnával. :P És nem utolsó szempont, hogy pofon egyszerű :wink:
Engem a Sport szeletes nagyon érdekelne. :oops: :P

Pilla, azta Sára milyen helyes csajszika. Gondolom tapadnak rá a fiúk. :wink: :shock:

Piroska a párom csak hobbi szinten gitározik. Két gitárja is van "hobbiból". Egy elektromos, meg ez a kis ócska. Gyerekkorában hegedült :D Szonja is nagyon muzikális, a párom családjából hozta a géneket szerintem. A páromnak is nagyon jó a hallása, apósom pedig zenetanárként végzett, és zenéket is szerez.

MOSt húzok elkezdem végre a sziklakertemet építgetni. Kb március óta várakoznak a kövek a ház sarkánál. A növények meg már kinövik a dobozt... :oops: Tiszta ciki. :oops:

thenus

Sport szelet:

Hozzávalók: 2 dl tej, 25 dkg ráma margarin, 25 dkg cukor, 1 rum aroma, 3 kanál kakaó, 50 dkg darált keksz. Tetejére 10 dkg étcsoki és 2 evőkanál olaj.

Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a rámát, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes rámát és a cukros kakaót összekeverjük. Beletesszük a rum aromát, végül hozzá keverjük a darált kekszet. Lapos tálcába,aminek kis pereme van,jó alaposan belenyomkodjuk Majd leöntjük csokimázzal,akár fehérrel is. Hűtőbe tesszük,majd szeleteljük.

Én holland kakaót használtam és 5 dkg étcsokit is felolvasztottam hozzá.

Ichtus!
Jöhet a csokis keksz receptje is!

Kép
klmaria

××Melba kocka××
Hozzávalók:
-25 dkg darált keksz,
-20 dkg porcukor,
-12 dkg margarin,
-2 evőkanál kakaó,
-2 evőkanál rum,
-10 dkg őrölt dió,
-1 narancs reszelt héja,
-1 tasak vaniliás cukor,
-kevés tej (kb. annyi,hogy olyanná álljon össze,mint a kókusztekercs aki szokott olyat csinálni).
A bevonathoz:
-10 dkg ét tortabevonó.
A díszítéshez:
-fehér csokoládé.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat,majd egy nagy tálcát vonjunk be folpack-kal és terítsük szét rajta a masszát,kb. 2 cm vastagságra,téglalap alakúra.
A megolvaszott csokoládéval vonjuk be a tetejét,majd díszítsük fehér csokival.Vonalakban vagy márványosan,ki hogy szeretné.
Hűtőben tartani pár órát.

Kép
klmaria

Kolbászos lepény-Alexám is imádja

20 dkg liszt
3 tojás
2 dl tej
1 cs sütőpor
10+10 dkg reszelt sajt
20 dkg kolbász apróra vágva
só (ízvarázs), bors

na ezt így mindent összekeverni 10 deka sajtot bele, 10 dekát majd rá. kivajazott tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt megsül.

Kép
klmaria

Kefíres piskóta

2 doboz kefír (ez a mérce)
4 doboz liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2,5 doboz cukor
3 tojás

Na ezt összekeverni, a legvégén 1 doboz étolajat is hozzáadni.
Tetejére gyümölcsöt (mi meggyel szeretjük a legjobban) szórni.
Lehet a tésztát kétfelé venni és a másik felébe kakaóport tenni, hogy márványos legyen a tésztája. Vagy az egészet kakaóval keverni. Ilyenkor középre is szórok a meggyből, meg a tetejére is.
Kivajazott-lisztezett tepsiben megsütni. Ha kihűlt porcukorral kell megszórni.

Kép
klmaria

Ezek a bevált gyors receptjeim. Bonyolultabbakat ha kértek, fekete-erdő torta, duna hullám, erdei hullám torta, pizza, lepénylángos stb. 8)

Kép
klmaria

Verna
most az andragógushoz tartozik a művelődés-szervező, de az nem felnőttképzés-szervező, mert az külön szak. Első két évben együtt jártunk velük, de ők elvileg nem végezhetnek akkreditációt, mert nem tanulták meg. Na, persze, az más, hogy az ember mit tanul meg az életben, de nem az a végzettségük. Valami olyasmi van a törvényben, hogy tanárok is szervezhetnek képzést, csak három év gyakorlat kell hozzá, vagy valami ilyesmi.

Henus
és milyen a zenész após? :)

Nircee
mi lett a kikapcs-al?

Süti:
lányok, nekem nincs könnyű dolgom a sütéssel: a férjemnek édesítővel kell, nekem laktózmentes tejjel, a gyereknek meg rendesen. Most akkor három felé szedjem és úgy adagoljam?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

PIroska, te már megen mi a frásznak keltél ilyen korán? :shock: :D Még a régi beidegződés? Nincs tanulás, de azért felkelsz? :)
Amúgy hogy érted, hogy milyen a zenész após?

Klmaria, köszi a recipéket, most csirkéket darabolok, de mihelyst lesz időm sütögetni sorban kiróbálom. :wink:

thenus

Sziasztok!

Piroska, ha mindenkinek laktóz mentesen, és édesítőszerrel csinálnád?

Klmaria, köszi a recepteket, jól hangzanak, majd kipróbálom őket.
Tavaly is voltunk a vásárosnaményi strandon, és Sárának nagyon tetszett a fóka show, az óta is emlegeti Szonit, a fókát :lol:

Henus, mi is Veresről kölcsönözzük a ruhát. Onnan volt a menyasszonyi ruhám is :D

Itt van néhány általam és családom által szeretett, gyors, és egyszerű recept:

Kócos Túrós
3 csomag 25 dkg-os tehéntúró
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
citrom reszelt héja
ízlés szerint rum
2 kis poharas tejföl
1 csomag mazsola

Ezeket összekeverjük. (Lazább lesz a massza, ha a tojásfehérjéket habnak felverjük, és úgy keverjük a túróhoz.)

15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
25-30 dkg liszt

Ezeket összekeverjük, és három részre osztjuk. A tepsibe az egyharmad részét beletesszük, egyenletesen eloszlatjuk, utána a túró felét rátesszük. A tetejére a második harmad liszt kerül, majd a túró második fele. Végül a maradék lisztet rárakjuk.
25 dkg margarint felolvasztunk, és a tetejére csurgatjuk. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük közepes lángon.

Csokító
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 cs. vaníliás cukor
3 ek. kakaó
1 ek. zselatin
1 dl víz

Ezeket forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. Ha kihűlt belekeverünk 18 dkg tejport, és két marék puffasztott rizspelyhet. Alufóliával bélelt őzgerinc formába öntjük, és hűvös helyre tesszük. Miután megdermedt, kiborítjuk, és szeleteljük.

Amerikai csokis keksz
Hozzávalók:
• 25 dkg margarin
• 1 kávéskanál só
• 1 kávéskanál sütőpor
• 15 dkg barnacukor (sima kristálycukor is jó)
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 20 dkg liszt
• 10 dkg mandula (szeletelt)
• 10 dkg étcsoki (apróra vágva)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz (nekem 14 db fér el egy tepsin). 8-10 perc alatt megsül, közben a másik tepsit elő lehet készíteni, így folyamatos a sütés. Mandula és étcsoki helyett lehet bele tenni diót vagy mogyorót, és a gyerekek megmaradt mikulás- vagy nyuszicsokiját!

Én szoktam úgy is csinálni, hogy a Plusban, vagy Pennyben kapható színes csokival bevont egész mogyorót teszek bele, amit előtte apró darabokra török egy zacskón keresztül, klopfolóval. (így csoki is van benne, meg mogyoró is :lol: )

Van még egy nagyon finom túró tortám is, csak azt be kell gépelnem, azt majd később, ezek megvoltak már gépen.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Pilla,

Lajának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép
andibab

Most találtam Rátok. A kicsit én is Tarcsán, Szabónál.
Majd jövök, mesélek.
Kép

aniko71

Pilla!
Sok boldog névnapot Laurának!

Hűűű! Mennyi finom recept! Én is kipróbálgatom majd őket.

Kép
Kép
giga1

Köszi Csajok! ;)
Vendég

Laura, boldog névnapot kívánunk Neked!!!!! :lol: :lol: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Laurának boldog névnapot! :)

Ma beadtam a fellebbezést az oviba és azt az infót kaptam, hogy összevárják az összeset, utána egyben a papírokkal együtt küldik át a jegyzőnek.
Eleve van egy sorrend (várólista), hogy ha valaki visszalép, akkor a soron következő gyerkőc lép a helyébe. Ezen a listán a fellebbezések is módosítanak némileg, de a fellebbezők között is lesznek/lehetnek, akik csak a várólistára kerülnek.
Ennyit sikerült megtudnom. Anyukám már mondta, hogy jelentkezzünk át hozzájuk, Kistarcsára, mert ott van férőhely, de csak helybélieket vesznek fel (idéntől). Ugyanezt meg tudjuk játszani még a XVI. kerültben is, ott még némi hátszelünk is lenne, ha nagyon akarnánk... én mindenesetre harcolok a jogainkért, nem adom fel! :)
Vendég

Verna
nálunk is elég nagy a túljelentkezés. De szerintem a fellebbezéssel menni fog.

Henus
nem azt mondtad, hogy zenéket szerez az apósod? Tudom, hogy nem olyan zenész, mint mi, de ez rövidebb volt. :)

Lajunak Boldog Névnapot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

LAURÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!

Köszi, hogy mellém álltok, majd csak július elején tudja meg a férjem, akkor csapunk majd valami ünnepséget (Neki szüli- és névnapja, nekem névnapom, és nekünk házassági évfordulónk lesz 1,5 hét alatt), és majd akkor adom oda, mint ajándékot.

Többen kérdeztétek, hogy miért nem akarja odaadni éjszakára a gyerekeket. Ez most nagyon hosszú lenne, röviden a következőket szokta mondani, hol ezt, hol azt:
1. alapban nem nagyon kedveli a szüleimet, és ha nekik odaadjuk, akkor az nem lenne fair a mamájával szemben, aki egyedül van, így nem vállal be 2 gyereket. Mondjuk az is igaz, hogy neki én sem adnám őket. :oops: ).
2. amint megszülettek a gyerekek, szerinte mi megszűntünk létezni, és az már nem számít, hogy mi mit akarunk, csak a gyerekek számítanak.
3. azért maradtam itthon, hogy a gyerekeket neveljem, erre vágytam, ezért nyafogtam, hát akkor most ne akarjak nélkülük lenni
4. majd ha nagyobbak lesznek.
5. csak. Mert nem és kész.

Hát, ennyi. Az az igazság, hogy ő egészen máshogy viszonyul a gyerekneveléshez, mint én. Ő tényleg fanatikus, mert ő is ezt látta otthon. Az anyja minden vágyát, igényét, szükségletét elnyomta, csak hogy a fiacskájának jó legyen, és ugyanezt várja el tőlem a férjem. Az apja ugyanakkor csak a saját életének, karrierjének és munkájának élt, aminek az lett az eredménye, hogy szétesett a család, az anyja mindig egyedül volt otthon, az apja alkoholista lett, és meghalt. És szerintem ebből gyökerezik az a félelme, hogy aki saját magát helyezi - még ha csak időlegesen is - a gyerekek elé, akkor annak csak tragédia lehet a következménye. Azt meg nem látja, hogy nem biztos, hogy a gyerekeknek is az a jó, hogy csak a szüleikkel vannak, hiszen ő csak végletekben tud gondokodni. Ez amúgy is nagyon jellemző rá, a középutat nem nagyon ismeri.

Az is hozzátartozik ugyanakkor a történethez, hogy a szüleink ugyebár nem csak heti 1x látják a gyerekeket, hanem szinte minden nap jön valamelyikük, így majdhogynem értelmetlen hosszabb időre elvinniük.

Persze itt most - kivételesen - nem a fiúkról van szó, hanem RÓLUNK! Vagy méginkább RÓLAM. Mert ha a férjemen múlna, soha nem mennénk sehova már az életünk hátralévő részében, max. én dolgozni. :roll: Igen, bevallom, önző vagyok, most szinte csak magamra gondoltam, 3 éve először. És az sem érdekel, ha egy éjszaka a gyerekek sírni fognak. Marci tuti nem fog, mert ő imádja anyut, Simi sanszos, mert mostanában kezdett el félni mindenkitől, és még anyutól is elpityeredik először, aztán persze már nagy a barátság. De mindegy, egy alkalomról van szó, nem hiszem, hogy belehalnak, max. anyuék nem fognak aludni olyan sokat. És igenis nincs emiatt lelkiismeretfurdalásom! Inkább csak tartok tőle, hogy balul sül el, és anyuék mennek el, mert a férjem nem lesz hajlandó. Aztán ki tudja? Lehet, hogy ha látja, milyen elszánt vagyok, akkor már nem visszakozik.

Aniko71,
szia, üdv itt! Majd írj bővebben magadról! Szépek a gyerekeid!

Fellebbezés,
nem fogjátok elhinni, de végül mi is beadtuk! A férjem addig rágta a fülem, hogy megtettem. Nem hajlandó fizetni magánovit, ha van ingyenes is, ráadásul tőlünk 30 méterre! Csak napi 4 órában szeretnénk, ha járna, ebédelni nem ebédelne ott, úgyhogy hátha így legalább a várólistára felkerülünk. Én nem sajnálnám, ha még ez sem működne, az viszont nem lenne jó, ha Marci jövő szeptemberig nem tudna sehova se járni, mert nagyon kellene a társaság. Mindegy, meglátjuk.

Kép
Kép
nircee

Laurának boldog névnapot kívánunk!

Mali
Kép
Kép
mali

Képzeljétek, Loli már megint taknyos. Pedig tuti nem fázott meg, vagy ilyesmi. Az orrmandulája megint meg van nagyobbodva (múltkor ezt a doki is látta, adott is rá orrcseppet). Attól tartok, ennek most már műtét lesz a vége...
Vendég

Sziasztok!

Henus! Helyhiányra hivatkozva utasítottak el. Most megnéztem a pontos adatokat. Két oviról van szó (körzetes + tagóvoda). Az egyikbe 29-et, a másikba 20 főt vettek fel. Remélem a tagoviba még van esélyünk. Nekem az a kép tetszik, amikor apu ölében ül egy fotelban. Párod örült neki, gondolom!

Nagyon jók a receptek. Kár, hogy fogyókúrázok. Most egész jól megy, úgyhogy nem állok neki sütni. Már 11 kilót fogytam szülés óta. Páromnak sem árt, ha nem eszik édességet, Dani meg úgysem eszi meg, Marci szerintem megenné :lol: , de ő még kicsi, úgyhogy nem lesz süti!

Nircee! Remélem el tudtok menni! Nagyon drukkolok, hogy a férjed örüljön a meglepetésnek!
Én abszolút megértelek, kezdek egy kicsit én is besokallni. Csak velem az a baj, hogyha nem velem vannak a gyerekek, és nem az apjukkal, végigparázom a "kikapcsolódást". Pedig semmi bajunk nincs a szüleimmel, sőt! De azért már idősek, meg fáradtak és valahogy azt érzem, hogy nem akarom őket túlterhelni. Párom szerint hülye vagyok, lehet, hogy igaza van :roll: .

Ma megvolt az első közös fürdés a gyerekeknek. Nagyon vicces volt. Mindkettő nagyokat kacagott. Mi meg a párommal kipurcantunk. Azt hiszem be kell ruháznom egy fürdetőkeretre (fogalmam sincs mi a neve). Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Mali,
nagyon jók a képek! 11 kiló???? Hű, az nagyon jó!!!! Hogy csinálod???? Nekem is le kellene adnom kb. 15-öt. Fürdetőkeretet mindenképpen szerezz be, mi azzal fürdetünk az első perctől fogva, olyan jól megy, hogy én már egy csomószor egyedül fürdettem együtt őket. Anélkül el sem kezdeném! Marcinál is azt használtuk, amint tudott ülni. Szerinem az évszázad találmánya! :wink:

Verna,
nagyon sajnálom. Nekem is kivették az orrmandulámat 6 éves koromban, mert állandóan betegeskedtem, azóta elmúlt, szinte sosem vagyok beteg, nagyon ritkán van légúti betegségem. Addig meg egész évben. :? Azért remélem, nem kell műteni, vagy legalábbis nem ilyen kis korban, igaz, Loli talán így kevesebbet jegyezne meg belőle, Neked viszont nehéz lenne.

Kép
Kép
nircee

A férjem kézzel-lábbal tiltakozik a műtét ellen. Mindegy, holnap elviszem megint Lolit a magándokihoz, és megkérdezem, mit javasol. Az a baj, hogy december óta állandóan betegeskedik, most is volt kb. 3-4 nap, amíg nem folyt az orra.
Azért is gondolom, hogy nem nátha, mert az általában ugye "vizes" orrfolyással kezdődik, nála meg rögtön sűrű trutyival indul. (bocsi :oops: )
Azért is jó lenne a végére járni, mert ha mégiscsak megy oviba, akkor nem lenne szerencsés, ha egyfolytában betegeskedne...
Az orrmandula önmagában nem is lenne olyan nagy baj, de hát úgy látszik, nagyon hajlamos a szövődményekre is a csajszikám... :(
Vendég

Sziasztok!

Verna, Lolinak drukkolunk, hogy meggyógyuljon! Nagyon rossz a mandula kivétel, mind a kettő, nekem 18 évesen vették ki őket, de szülni jobb volt.

Mali, mekkorák már a fiúk! A fürdető karika tényleg jó! Mi használtan vettük úgy ahogy most a szűkítős wc fellépőt Lellének a wc-hez. Nagyon szereti, ügyesen végzi a dolgát.

Pilla, Laurána boldog névnapot!

Andibab, azt hittem ezt a muffint te sütötted!

Én már nagyon stresszelek a hétfői szigorlat miatt. 3 tantárgy együtt, egyenként is utáltam őket(gazdaságpolitika, nemzetközi közgáz, meg regionális közgáz) összesen van 75 tétel, tököm kivan, már nagyon azon vagyok, hogy elhalasztom jövő félévre, de akkor sem lesz jobb, és akkor sem fogom jobban tudni. Egyébként is már a munkajogot is elhalasztottam most, nem érdekelt, azt meglehet csinálni következő félévben is.
Piroska, a Bolognai képzési rendszerhez nem kapcsolódik a posztgraduális képzés. Így nekünk van ez a nyomorék szigorlat.
pimpoka

Pimpoka
Bolognaiban van masterképzés, két éves, akkor lesz egyetemi a főiskolai szintből, neked ez nem olyan?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nekem ez szakirányú továbbképzés, az első diplomám főiskolai szintű, így a másoddiplomám is az lesz, ez a posztgraduális képzés 5 féléves.
A mesterképzésben az vehet részt, aki megszerezte a Bachelor fokozatot és utána 1.5-2 év a Master fokozat, ami lényegében egy szakmai specializáció. Hm, de ez bonyolult nekem, én még a régi rendszerben tanultam.
pimpoka

Pimpoka: a főiskolai diplomád megfelel a bachelor fokozatnak. Ezzel mehetsz master képzésre, csak meg kell nézni, hogy hol tudják be részben vagy egészben az alapképzésedet. :)
Én tavaly átrágtam magam rajta, azért jött a HR, mert ott egy az egyben beszámít az alapképzésem. (Bár még nem jelentkeztem, talán ősszel pótfelvételire... Hely az lesz bőven, nem félek, hogy nem vesznek fel. ;) ).
Vendég

Verna, gyere Miskolcra humánmenedzsment szakra, át tudok adni minden jegyzetemet :), pénzben sem a legdurvább.
pimpoka

Tanulás helyett csináltam vonalzót, mert az előző megszűnt vagy mi, már nem volt aktív. Most csak próbálkozok, hogy működik-e.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka
tényleg érdemes lett volna egyetemi szintre menned főiskola után, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, nálunk meg elszabadult a pokol. A mi lakóparkunk az egyik azok közül, amiről szó volt a hírekben tegnap (liba, kacsa, kecske őrület). Elolvastam, mit írtak az index-en a hozzászólásokban az emberek. Komolyan mondom, nem értem őket. Mi hitelből vettük a lakásunkat, keményen megküzdünk azért, hogy valahogy túléljünk, nem vagyunk gazdagok, de becsületesen dolgozó emberek vagyunk, nem is mi vétóztuk meg azt a tervet, amiről szó van (ami egyébként abszurdum szerintem is, persze én láttam, tehát tudom, hogy miről beszélek), ehhez képest én is iszom a levét, holott senkinek egy fűszálat nem teszek keresztbe. És olyanokat írnak, hogy ezek a burzsuj barmok (mármint mi :shock: ) legalább szívjunk. Burzsuj??? Meg aztán kinek ártottam én??? Hihetetlen, mennyire szűk-látókörűek tudnak egyesek lenni. :oops: :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?