Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs, h eddig húzódott :oops: , de mostmár leírom a peceptet:

Túrós süti

1/2 kg túró
3 tojás
2 dl tejföl
3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
8 evőkanál gríz

esetleg mazsola vagy gyümölcs

Lassan összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük.

Tiop, Anett gyönyörű volt a ballagáson. Olyan nagylány lett! Nem semmi ünnepséget rendeztél ennyi vendéggel!

Piroska! Szorítok Neked!

Tegnap nekem is megvolt az utolsó vizsgám, az egyik programzáróm, 4-es lett. De én még maradok a köv félévre, lehet h az azutánira is (:oops:), úgyhogy hagynom kellett 1-2 tárgyat, amit fel tudok majd akkor venni.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, mennyi ideig sütöd? Milyen hőfokon? Te 7 ek. cukrot tettél bele?
Vendég

Pilla, én 7 csapott evőkanállal rakok bele a cukorból, a grízből lehet púposabb is..
Én 3-4-es fokozaton sütöm, és amikor már lehet érezni az illatát, akkor bekukkantok, picit megszurkálom, mert itt-ott felpúposodik, mint a felfújtak, és ha megsült rendesen, akkor kiveszem. Fogalmam sincs mennyi idő.. :roll: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Én is köszi a képeket, ha még nem tettem volna meg, már nem emlékszem, hogy reagáltam-e rá. Bocsi.

Szantre, kösz a receptet, holnap jól ki is próbálom, ha van még ilyen fini, gyors kavarós süti a tarsolyodban ki vele.

Pilla, jó nagy munka elé nézel te is, te milyen kajcsikkal készülsz? Én ilyenkor, ha ennyien vannak nálunk, akkor csinálok több fűszerrel alsó cs.combot, azt kiteszem egy tálcára, úgy, hogy a végére teszek fóliát, amivel meg lehet fogni, így még guszta is lesz tőle. Salátát, sok félét, ehhez különböző önteteket és pirított magvakat meg kis sajtos kenyér kockákat. Meg még szoktam sajttekercset is készíteni, nagyon látványos, finom és ez is sok féle módon variálható, könnyű elkészíteni.

Piroska, már biztos túl vagy a vizsgán! Gratula!
Én mostanság csak azért szoktam az utolsó pillanatig tanulni, mert kb. annyi időm van rá, néha csak ott egyszer olvasom el. Holnap munkajog, ebből kinéztem egy tételt, erre koncentrálok, hátha kihúzom, ha nem, hát majd megyek legközelebb. Persze ciki, hogy 25-ből egyet tudok nagyon jól, de most ennyire van időm.

Tiop, azta, Anett már iskolás lesz! Tyű, milyen jó, hogy van még egy kis harmadik, akit lehet pátyolgatni. Negyedik nem lesz?

Lelle erősen szobatisztul. Napközben egyáltlán nincs pelus, délutáni alváshoz sem, éjszaka igen, abban van még reggelre pisi. Nagyon imád az udvaron lenni, csupaszkodik folyton, most is fürdőruciban volt, jelenleg meztelenül alszik a kanapén. Már nekem is jó lett a borsóm, Lellét nem lehet kirángatni a kertből, eprezik, málnázik, hagymázik, borsózik, szerencsére annyi ilyen sok nyers finomságot eszik, viszont a főtt kaja megint háttérbe szorult. De ma megevett azért egy pár virslit már.

Hétvégénk nem lesz valami nyugis, a festők befejezik a hátsó homlokzatot, meg még annyi dolog van, sosem érünk a végére.

No, mennem kell, lejárt a mosógép, mindenkinek szép hétvégét, Pilla nektek nyugis ballagást!
pimpoka

Sziasztok!

Piroska, szorítottam neked, remélem, jól sikerült!!

Pilla, jó sokan lesztek ti is a ballagáson! Gondolom, már ezer fele áll a fejed a készülődéstől. Ja, és nem is tudtam, hogy van egy jó kis gasztro blogod is :lol: Nagyon tetszik! (Jó régen olvastalak már titeket, meg a többiek blogját is. Még a magaméra se nagyon van időm...

Szantre, köszi a receptet, ki is fogom próbálni. Szombaton megyünk grill partyra, majd ilyen sütit viszek.

Nekem is van egy nagyon egyszerű és nagyon fincsi sütireceptem, intelligens krémes a neve. Azért, mert mindent csak összekeversz, és megsütöd, de mégis úgy sül meg, hogy három rétegű lesz, középen, mintha krém lenne. Ha érdekel vkit, megkeresem és leírom.

Henus, képzeld, mikor Sárának be akartam csurizni a haját, mondta, hogy "inkább fonva, mint Szonjának" :lol: Így befontam neki, de hamar szétesett, mert elöl rövidebb még neki, mint hátul. De még kicsit nő, és egész jól be lehet fonni majd. Kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni a párod meglepetés bulija. Majd számolj be! :wink: A férjemnek 27-én lesz a szülinapja, esküvőn leszünk az nap, még nem tudom, mit adjak neki :oops: Hány éves lesz az urad?

Tiop, most már nem is megy Anett oviba? Vagy addig még jár, míg Roliéknak nem lesz szünet? Gondolom, Roli már nagyon várja a szünetet!Vagy már meg is kezdődött??

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, engem érdekelne az intelligens krémes receptje :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ichtus, engem is!
pimpoka

Szantre, itt a recept:

Intelligens krémes

Hozzávalók:
8 tojás
25 dkg cukor
6 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál liszt (fele mennyiség rétes, fele finomliszt)
fél csomag sütőpor
15 dkg margarin
1 liter tej

A tojás sárgáját a cukorral, a margarinnal kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, és a tejet. A tojás fehérjét habosra felverjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Vajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben először a legmagasabb fokon sütjük 15 percig, majd kb. 180 fokon 45 percig. (Az eltérő sütési hőfoktól lesz "réteges" a süti)

Pont akartam kérdezni, hogy a sütibe lehet-e gyümölcsöt tenni, mikor írtad is. A masszába kell keverni, mint a muffinnál, vagy a tetejére szórni sütés előtt, mint a kevert meggyesnél pl?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A sütőport kihagytam a leírásból, de értelem szerűen azt is hozzá kell adni :oops: :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Helló!

Hmm. de fini sütikék... :P Mindjárt neki is esek egynek. Ez az intelligens krémes recipe nekem is megvan, de még sosem csináltam. Fosok az egy liter tejtől. VAlahogy az nagyon soknak tűnik... :roll:

Katica, édes Sárika, hogy olyan fonatot kért. :) HA kettőbe fonod úgy sem elég hosszú neki? Szonja a múltkor úgy elmélázott, hogy észre sem vette, hogy kosarat fontam neki körbe... :wink: Elfelejtettem lefotózni... :oops: :x
A zuram belép a klubba, 30 éves lesz. :wink: Tegnap el küldtem is minden barátunknak egy körímélt, és támogatva van az ötletem... :wink: :D

Jaj, képzeljétek a tesóm otthagyja a barátnőjét. :( Tisztára el vagyok szontyolodva. Három éve éltek együtt, a csajszinak van egy kisfia. Szonja imádta őket. Ma felhívott az Éva zokogva, hogy szerintem komolyan gondolja e a tesóm, és hogy van e esély még az együtt maradásra. Hát nincs, szerintem. De nem szeretek ilyenekbe belefolyni....
Egyébként a tesóm nagyon "profi" az effélékbe. Az Éva előtt volt egy barátnője öt évig, szintén idősebb volt nála, annak is volt egy kislánya. Őket is nagyon szerettük, és heló, ott is lefőtt a kávé. :?
Csóri tesóm maga is érzi, hogy nagyon szerencsétlen az efféle szerelmi ügyekben. :?
Mindegy, csak jó volt leírni, bocsika... :(

Piroska, remélem túl vagy már az államvizsgán és érzed már az ürességet, hogy most hogyan tovább.... :wink: :lol:

Na megyek sütögetek, míg alszik a leány

:wink:

thenus

Katica, majd meglátod, elég híg a tészta, úgyhogy előbb kiöntöm a tepsibe a tésztát, és aztán egyenletesen elszóróm benne a mazsolát, így legalább mindenhova jut.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

KAtica, nekem ez a süti eléggé unintelligens lett... :? :oops: :x

thenus

Sziasztok!

Hulla vagyok...

Köszönöm, hogy gondoltatok rám, szerintem nem tudjátok elképzelni, mennyire jól jött. :):):):) Lányok, megvolt az államvizsgám. :) Jeles :):):). Este hétre értem haza, három és fél óra utazás utána, ááá... Aztán csutakolás, úszott a lakás... De megvan :) És most már alszom egyet :)

Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

PIROSKA, HATALMAS GRATULA!!!!!!! Nagyon ügyes vagy! ÉS akkor most, mi lesz tovább? :wink: :D

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Piroska, GRATULÁLOK!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Most már jöhet a pihi! És az éjszakák végigalvása. :wink:

Henus, sajnálom, hogy a süti nem sikerült túl jól. Mi volt a baj?
Sára haját ketté választottam, és úgy fontam, sikerült is, csak utána hamar szétesett.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Gratulálok Piroska!!!

Kép
Kép
giga1

Piroka: gratula!

Na megjött az óvodai értesítés: elutasítottak. :(
Ez most nagyon gáz nekünk, mert a dolgok jelenlegi állása szerint mindenképp dolgoznom kell januártól... Fellebbezünk.
Ha nem sikerül, akkor még egy lehetőség van: hogy a férjem sulijához tartozó oviba jelentkezünk (ott egy intézmény az óvoda-iskola-gimnázium), de jelenleg még a férjem munkahelye sem biztos, csak egy hónappal hosszabbították meg a szerződését, mivel nem biztos, hogy 3 első osztályt tudnak indítani, akkor pedig mennie kell. :( Úgyhogy egyelőre csak a fellebbezésben tudunk bízni...
Vendég

Bocsi, Piroska!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm! :)
Hát az éjszakázásnak még nincs vége, de a suli megvan, Hála Istennek. :)

Verna
sajnálom... Még valami: Írjatok egy kérelmet arról, hogy mi a helyzet nálatok, hogy lehet, hogy a férjednek sem lesz munkája, stb. Ezt szerintem figyelembe veszik.

Minket felvettek a bölcsibe, hát én nagyon remélem, hogy a beszoktatás nem lesz nagyon gáz, nagyon félek tőle. Nagy szerencsénk van, hogy felvették. Ez annyira borzasztó, hogy én, aki annyira bölcsőde ellenes vagyok, azon kellett izguljak, hogy felvegyék Didrit. Minden esetre előre félek ettől az egésztől és utálom ezt a rohadt válságot, mert ha ez nincs, meg tudtuk volna oldani, a penészbe!!!!

Na, mindegy, ez van...

Kellemes hétvégét!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szép hajnalt!

Tegnap úgy elfáradtam, hogy kómába zuhantam este, aztán ma meg korán ébredtem.
Kaja: volt kétféle töltött hús, fasírt, baconba tekert máj, francia saláta, vegyes sali, kétféle öntettel.
Süti: tiramisu, csokis csoda, zserbó, pogácsa.

Mi is megkaptuk tegnap a határozatot, Laurát felvették az oviba. Csütörtökön megyek az első szülőire.

PIROSKA, GRATULÁLOK!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 13:09-kor.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, akkor ma kipihenheted magad! Sára jól érezte magát? Ez a lényeg, nem az, hogy a vendégek számára tökéletesen megszervezett legyen :wink: Gratula Laurának! Sárát is felvették. Indul egy új katolikus ovi, így a helyhiányok megoldódnak, ezért lett esélyünk.

Piroska, miért kell még éjszakáznod??

Nekem meg Annának ma kijutott az éjszakázásból, szegénykém alig aludt, ha aludt, akkor is csak kézben tudott, mert annyira szörcsög, meg nehezen veszi a levegőt, hörög. Tegnap voltunk dokinál, szerinte semmi komoly, csak nehéz légzése van a megfázástól, de estére sokkal rosszabb lett. Kapott köptetőt, azt reggel beadtam neki, egy vagon trutyit szívtam ki az orrából, és most alszik. Éjszaka keservesen panaszkodott, nyögdécselt, sírt, feszített, szerintem a hasa is fájhat a sok lenyelt trutyitól. Remélem, hamar túl leszünk rajta. Volt ilyen naturlandos légzéskönnyítő mellkenőcsünk gyerekek részére, de lejárt. Szerintetek milyen ilyesmit érdemes venni?
Így ugrott a kerti party is, ha jobban lenne Anna délutánra, max Sárával elugrunk 1-2 órára, addig Apa vigyáz Annára. De ha nem javul, maradok természetesen.

Verna, sajnálom az ovit, remélem lesz eredménye a fellebbezésnek.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Pilla: mázlitok volt - 47 gyereket utasítottak el. :(

Piroska: a lehető legrosszabb munkanélküliségre hivatkozni, mert akkor úgy vannak vele, hogy úgyis otthon van a szülő. A törvények szerint viszont kötelesek felvenni akkor, ha mindkét szülő dolgozik! Szóval csak arra tudok hivatkozni, hogy vissza kell mennem dolgozni. Ha pedig elutasítják a fellebbezést, és nem jön össze a tesó, hanem vissza kell mennem dolgozni, akkor januárban újra folyamodok a felvételért - akkor elvileg kötelesek megoldani a gyerek elhelyezését. Ha nem, akkor ombudsmanig is elmegyünk, ezt tegnap elhatároztuk... (egy rakás adót fizetünk ide, nehogymár ne járjon egy rohadt óvodai férőhely...)

Ichtus: mi Babyluff-ot használunk, az kifejezetten kicsiknek van és Loli szívesen használja. :) A Naturlandos szerintem elég erős, én is azt használok...
Vendég

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a kerti party. :lol:
A recepteket lopkodom, ez az intelligens krémes nagyon tetszik, lehet még ma meg is csinálom! :wink:

Ovi: szerencsére minket felvettek, oda ahová szeretnénk. Így évet kell ismételnünk, ahol lett volna mini csoport ott az ovónők nem voltak szimpik. :shock:

Piroska! Gratulálok! Mi leszel, ha nagy leszel? Milyen diplomát szereztél? :wink:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Ma megint voltunk Skanzenban, mert a múltkor megígértük Marcinak, hogy bepótoljuk az elmaradt vonatozást. Szuper volt, 1/4 3-ig voltunk, a gyerekek is és mi is nagyon élveztük.

Ovi,
természetesen minket is elutasítottak, bár ezt tudtam előre. Én már nem is bánom, belegondoltam, milyen sokk lenne Marcinak, ha hirtelen 28-29 gyerekkel találná szembe magát - beszoktatás ide vagy oda. Szerintem neki ez még korai lenne, most azon gondolkodunk, hogy heti 2x4 órára megpróbáljuk valami magán-napközibe beadni, ahol 6-8 gyerek van egy csoportban, oda járna, míg fel nem vennék oviba. Persze ez még nagyban függ a pénzügyi helyzetünktől - a válság nekünk is betett -, majd ősszel visszatérünk erre.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Először is , Piroska nagyon gratulálok a diplomához!

Minket is felvettek az oviba, majd jövő márciustól. :)

A héten a kicsik betegek lettek, orrfolyás-hörgés. A dokinő kijött, adott valamit, de Petya megint csak rosszabbul van a gyógyszerek ellenére. Hétfőn mennénk a Balcsira 1 hétre, persze reggel viszem még a dokinőhöz vissza. Szerintem kellene az antibio és még szerencse ha nem lesz tüdőgyuszi. Valahogy sokkal csúnyábban köhög, mint 2hónapja, mikor tüdőgyulladása is volt. :(
Nincs szerencsénk.

Ma keresztelőnk volt, egy rohanás volt a napom, a vendégség felemásan sikerült, szóval most elteszem magam.

KépKép
tüccs

Lányok, bocsi, de muszáj dicsekednem :oops: :oops: :oops: :
ezt a fotót ma készítettem Simiről a Skanzenban:
Kép

És hogy Marci se maradjon ki:
tegnap a nagyapám mutatta neki, hogy mekkora halat fogott. Marci ránézett és őszinte csodálattal tört ki belőle: "Azannyát, mekkoja!" :D

Tüccs,
nagyon sajnálom! Jobbulást a Kicsiknek!!!!! Remélem, sikerül azért elmennetek!

Kép
Kép
nircee

Köszönöm a gratulációkat! :)

Felnőttképzés-szervező lettem. :) Ebbe beletartozik az, hogy megszervezek a képzést, akkreditációkat csinálok, hogy államilag elismert legyen egy tanfolyam vagy egy iskola, meg ilyenek. Nagyon érdekes, nagyon tetszik és nagyon szeretném csinálni, de sajnos még egyelőre nem fogom tudni, mert most így nem merek elmenni másik munkahelyre. De reménykedem benne, hogy találok mellékállásban oktatás-szervezést, mert az iskolában egy csomó gyakorlatot csináltunk, most teljesen önállóan is meg tudnám csinálni. :) Majd meglátjuk.
Álmaim munkahelye az, ahol hátrányos helyzetűeknek kell oktatást szervezni. Abból írtam a szakdolgozatom, az érdekel, szóval ez minden vágyam a munka terén. De most első a család, úgyhogy nagyon nem fogok mozdulni. Azért nyitott szemmel fogok járni és ha valaki oktatás-szervezőt keres, azért el fogok gondolkodni rajta. Reménykedem benne, hogy meg tudom oldani, hogy legyen egy átmenet, hogy először csak félállásban, aztán meglátom, utána lehet teljes állásban is. Szóval ezzel kapcsolatban ennyi.

Tüccs
gyógyulást, sajnálom, hogy nem tudtok menni Balcsira.

Verna
ha fellebbezel, úgy tudom, azért az szokott menni. Valami jegyzőhöz kell menni, ahogy én hallottam. De volt már rá példa, hogy sikerült, úgy-hogy szerintem is nézzetek utána.

Na, megyek, végzem a dolgom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska! Gratulálok! Nagyon ügyes és kitartó voltál! Hogy ment a védés, mert írtad, hogy lehúzták a szakdogádat?

Tüccs! Gratula az ovihoz! Sajnálom, hogy beteg a pici. Hátha rendbe jön még és el tudtok menni nyaralni. Most szuper időtök lenne!

Verna, Nircee! Sajnálom, hogy nem vették fel a gyerekeket! Danit sem. :cry: Én már megírtam a fellebbezést. Csatoltunk egy nyilatkozatot, hogy novembertől alkalmaznának. Nekem azt mondták azt itteni oviban, hogy az óvodavezető mindenkit fel tudott volna venni, de az önkormányzat nem engedte a gyeseseket. Én személy szerint kiborultam. Dani nem egy haverkodós típus, de akkor is látom rajta, hogy kell neki a változatosság, kell, hogy szervezett körülmények között "kifárasszák". Én már kevés vagyok neki, és nehezen viseli, hogy Marcihoz is kell alkalmazkodni.

Pilla! Nem semmi menü! Gratula az ovihoz! Mi szívesen elfogyasztanánk a maradékot. :lol:

Ichtus! Nektek is gratulálok az ovihoz! Sajnálom Annát!

Nircee! Simi most állt fel először? Nagyon ügyes!

Henus! Egy szakmai kérdés: egy csoportban hány gyerek lehet? Ez mitől függ?

Lehet, hogy valami vírus van, mert Dani is hörgött és taknyos is volt. Ventolint és köptetőt kapott. Most már javulgat, de nem köhögi fel rendesen a váladékot, mindig abbahagyja a köhögést a lényegnél. Hiába szólok neki mindig azt mondja, hogy Anya már köhögtem.
Képzeljétek Marci már ül és elkezdett mászni. Bonyolódik az életünk. Egy kicsit várhatott volna még. De azért tündéri, nagyon élvezi.

Nagyon sajnálom, hogy lemaradtunk a buliról! Irigykedve néztem a képeket!

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Mali, törvényileg 25, de vannak önkormányzati, miniszteri, stb engedélyek amivel x %-al meg lehet növelni a létszámot. Nálunk most ment el egy ilyen engedélyeztetés, mert az egyik csoportot valszeg 30-ra emeltetjük egy évre, ideiglenesen.

Mért kérded? Létszám túllépésre hivatkoztak? :roll:

thenus

Itt Csömörön 29-30 fős csoportok vannak, és még így sem tudnak mindenkit felvenni. :roll: :evil: Én nem fellebbezek, úgysincs semmi esélyem, inkább megpróbálom megoldani a helyzetet. Egyébként Marcinak is nagyon kellene a társaság, de ahogy átgondoltam a dolgot, rájöttem, hogy nem ekkora. 30 gyerek rengeteg egy csoportban. Még körülnézek, hátha valami más, kisebb csoportos megoldás akadna januártól, ha nem, akkor marad a jövő szeptember. Akkor már mindenképpen vissza kell mennem dolgozni, reményeim szerint munkáltatói igazolásom is lesz. És még azt akarják, hogy miég hamarabb menjen vissza az anyuka dolgozni!!!!!! Ugyan hogyan???????? Még ennyi gyereket sem tudnak elhelyezni, hát akkor??????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Mali,
de jó, hogy jelentkeztél!!!!!! Simi már kb. 3-4 hete áll támaszkodva, de egyedül csak néhány napja. 8) Marciis nagyon ügyes!!!!!! 6 hónaposan nekem egyiknek sem jutott eszébe sem ülni, sem mászni, aztán 9 hónapos korukban egyszerre mindent elkezdtek.

Kis betegeknek jobbulást!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Verna!
Sajnálom az ovit!
Piroska!
Gratulálok!
Pilla!
Milyen volt a ballagás???Képek???
Anett inkább csak plüssöket kapott ,meg sulis cuccokat...nem csináltunk most akkora ügyet ...majd ha álltiból ballag akkor úgy is jobban értékeli a dolgokat!
Csajod örült az ajándékoknak? :?:

Ovi!
Hála az égnek minket is felvettek október közepétől indul 2 új csoport így simán bele fértünk!Örülök neki,de nem estem vona kétségbe,ha esetleg elutasítanának! :)

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
jó a kép nagyon!Ügyik vagytok! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Mali

a védés jól ment, ötös lett az államvizsgám. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Én ma megcsináltam Szantre túrós sütijét, jó lett! Most csak natúr csináltam, de nemsokára annyi málnánk lesz, hogy azzal fogom jól megpakolni.

Nircee, nagyon ügyes Simi, pedig még csak most született....

Tüccs, Petinek mihamarabbi gyógyulást!

Engem meg pénteken jól kirúgtak a munkajog vizsgáról, itt sopánkodtam is a férjemnek, hogy 30 évesen kellett megélnem, hogy kirúgjanak egy vizsgáról. Na mindegy, pénteken mehetek megint, csak az a bibi, hogy 22-én meg szigorlatom van. Ennyit nem bírok mostanság tanulni. Napközben Lelle, a kert, a házimunka teljesen leszívja az energiámat, este már alig várom, hogy bezuhanjak az ágyba.

Teszek egy-két képet, már úgyis régen raktam fel Lelléről, majd egyszer teszek a házról is, ha már végre normálisan fog kinézni.

A háttérben a homokozót én csináltam Lellének, ez egy nagy traktor kerék.
Kép

Kép Kép Kép Kép
pimpoka

Úristen, Pimpo, mekkora lett a lányod! Nagyon szép lány! :)

Miután Didri megszületett, az első vizsgán közgázból meghúztak, emlékszel? :) De ez már a múlté, a tied is hamarosan az lesz. :) Hogy-hogy nálatok még van szigorlat? Úgy tudtam, hogy a bolognai rendszerben már nincs szigorlat.

Az a homokozó milyen jó ötlet. :) Hogy csináltad?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Kicsit "nosztalgiázok" a tanulással, besegítek a hugomnak, épp egy dolgozatát írom :wink: Múlt félévben ötöst "kaptam" egy másikra :lol:

Pimpoka, ne keseredj el!!!Én azon csodálkozom, hogy csak most volt az első, hogy meghúztak??Hát nagyon ügyes vagy!!
Lelle csoda szép kislány!!!!A játszóházas képen, ahol szemben van, nagyon hasonlít rád :wink: A homokozó meg szupi lett! Mivel festettél rá?

Szantre, én is megcsináltam már a sütidet kétszer is. :lol: Egyszer szombaton, azt elvittük vendégségbe, nagy sikere lett, tovább kell küldenem a receptet :wink: , másodjára meg tegnap magunknak, mert az uram kevesellte azt az egy szeletet, amit az előző adagból evett. :D

Tüccs, jobbulást a Picúroknak!!El tudtatok azért menni nyaralni, vagy nagyon rosszul van Peti?

Nircee, nagyon ügyes Simi, hogy így álldogál már!!Gratula neki! :lol:

Képzeljétek, tegnap Annát letettem a fűbe, és ment négykézláb néhány "lépést". Aztán hasra vágta magát, és úgy kotort tovább. :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Verna, remélem sikerül bekerülnie Flórának az oviba. Drukkolok Nektek!

Tiop, képek:

Kép
(A ballagásról bővebben a blogomban olvashatsz.)

Nircee, gratula Siminek! Sajnálom az ovis dolgot...

Pimpoka, szuper lett a homokozó, a jányod pedig nagyon szexis fürdőruciban.

Henus, priviben elküldenéd a telefonszámodat? Szeretnék beszélni Veled.

Katica, Sára lányom nagyon jól érezte magát pénteken, és ez a lényeg. Anni babának nagy gratula a négykézlábazáshoz!
Vendég

Megírtam a fellebbezést, ma fel is adom... Igazából lehetne borítékozni is (tudok konkrét példákat, akiket úgy vettek fel, hogy borítékot adtak), de ha megtenném, mellétennék egy cetlit, hogy hány havi gyesemet teszi zsebre az illető, és emiatt nem megyünk most nyaralni... Így meg valószínűleg nem sokra mennék vele. :)

Vizsgák: régen azt mondták, hogy nem is diák, aki nem bukik meg legalább egyszer! :) Nekem összesen 4 uv-m volt, 2 tantárgyból. :) (Végig jeles átlagom volt amúgy és jeles diplomám, semmi jelentősége.)

Piroska: ilyet én is csináltam ám egy korábbi munkahelyen, akkreditáltam tanfolyamot, felnőttképzést és pedagógus-továbbképzést is. (Bár én nem tanultam, igaz, a végzettségem elvileg megvan hozzá...)
Vendég

Helló!

Pimpoka, vizsga miatt ne keseredj szerintem, teljesen érthető, hogy most nem tudtál annyit készülni, majd megismétled, bumm... :wink:
Marha jó a homokozótok, nagyon ötletes, tökre tetszik. :wink: :)
Lelle pedig tényleg milyen magas! Már a bulin is néztem, hogy magasabb mint Szonja, pedig több mint fél évvel fiatalabb. :shock: ( Mondjuk a bulin mindenki magasabb volt nála, pedig ő volt ott a legidősebb :? )

PIroska még nem gratuláltam utólag, csak előre. :D Tudtam, hogy ügyes leszel! :wink:

Még nem csináltam meg Szantre sütiét, csak a krémest, de itt az idő, ha ennyien dicséritek. Anyósnál már napok óta érik a málna, szerintem lehet is szedni egy sütire valót. :wink:

Katica, kérdezted, hogy mi volt a baja a sütinek. Igaziból nem tudom. :roll: Így utólag megkérdezném pl, hogy a felvert tojáshabot szét kellett keverni a nagyon híg tejes izében? Vagy csak beleforgatni? Én egy közepes megoldást választottam, félig szétkevertem. :oops: Betettem a legmagasabb fokozatra, középre, légkeverésesre, ( 275 C-ra) Itt egy perc alatt a tojáshab bebarnult, akkor lejjebb vettem 180-ra, és onnantól vagy 50 percig sült, de rátettem a tepsi fedelét, mert féltem, hogy a már amúgy is megbarnult tojáshab tető megég. Aztán meg vagy két ujjnyi magas lett, ami nem tudom hogy jó e. Hidegen lehetett csak szeletelni, az íze viszont finom volt. :wink: Kicsit nekem tojásomlett fillingje volt. :oops: Mindegy, természetesen elfogyott... :wink:

Nircee, de édes Simi! Ahhoz képest milyen kis hústömeg, nagyon ügyes a mozgása! :D JA! Még neked akartam a múltkor, hogy szerintem teljesen jól látod MArcit, lehet, hogy az ovi még nem neki való. PErsze ez most a jelenlegi helyzet, és fél év alatt rengeteget változhat, de nagyon jól gondolod, hogy először kisebb gyerektársaság kellene neki!

Mi tegnap elmentünk a Jászberényi Állatkertbe, tök jó volt. MAjd teszek fel fotókat, mindjárt, még adós vagyok a múltkoriakkal is... :oops:

thenus

Verna, áruljátok már el, hogy kinek kell adni a borítékot?? :shock: :shock: Ezt már a múltkor is kérdeztem, de nem kaptam rá választ. Tényleg bazira érdekel.... :oops:

thenus

Sziasztok!

Gratula a ballagós nagylányhoz, meg az ügyes diplomás oktatás-szervezőnek (vagy mi is...)!!!

Mi most voltunk hétvégézni a Balatonon (kutya meg panziózott a tenyésztőjénél), és megfogadtuk, hogy soha többé kisgyerekkel. Lehet, hogy van aki úgy gondolja, hogy nem szép a dolog, de az csinálja végig azt, amit mi a két istencsapásával 3 napon keresztül. Majd ha már Roni is legalább 5-6 éves lesz, akkor visszük őket is magunkkal újra. Szó szerint úgy kikészítettek minket az állandó hisztivel, nyafogással, nemfogadokszótcsakazértse, semmisejónekem módszerrel, hogy a végén már egymással is üvöltöztünk a férjemmel, amit pedig sose szoktunk. Hazafelé meg kukacsendben utaztunk, Badacsonyból Pestig. Szép volt... Pedig ismerős helyre, ismerős társasággal mentünk, szóval a fene se tudja mi volt a némberekkel. Hát ez nem kell még egyszer.

Ráadásul szerencsétlen férjemnek már úgy kéne a kikapcs, mint egy falat kenyér az éhezőknek, nagy volt náluk a hajtás. Erre a helyettese kissé "mámoros" állapotban gödörbe lépett a hétvégén, az orvoshoz is csak akkor ment el, amikor parancsba kapta, de begipszeltetni már nem engedte a lábát, és most 2x akkora a bokája, mint a térde, lehet, hogy műtik. Lerendezte magának sikeresen a minimum 8 hét eü szabit az alkesz szemét így nyárra... :evil:

Szóval most ezerrel keresek/keresnék olyan helyet, ahol elkölthetjük az üdülési csekkünket kettőnkre, és kéne valaki bébiszittyó a csajok mellé akivel elvannak egy hétvégét, plusz a férjemnek szabit kéne kivenni - még az összes idei szabija megvan neki... De sajnos csak anyum bír a lányokkal el, aki maga sincs jól mostanság - múlt héten szarkoidózist állapítottak meg nála, és nem az egyszerűbb fajtából... :cry: Nemtom mi lesz, mert az én idegeim is táncolnak már sokszor, véges a türelmem... Ráadásul az öcsémet is kirúgták a munkahelyéről - üzletvezető volt a T-mobilnál, sajna nem volt gusztusa az új főnökasszonyát megdönteni... végkielégítést nem fizetnek neki, olyan indokot írtak le a felmondásban, ami valótlan, és ezt tudják is, hogy bizonyíthatóan a cég a hunyó... Perre megy, de annak nemtudni, mikor lesz vége... Zajlik az élet... :?

Viszont Ronit felvették bölcsibe!!!!! Szeptemberrel indul a beszoktatás... Nálunk sokat nyomott a latba, hogy én már a beiratkozásra olyan munkáltatóit vittem, ahol fehéren-feketén le volt írva, miszerint szept. 01-el újra dolgozom. (vagyis kiveszem a szabimat, de ez már mellékes...) Plusz az is, hogy már 4 hónapos kora óta várólistás volt a kisnagysád.

Szóval csak ennyi dióhéjban... :roll: :lol:

Puszi mindenkinek!
andibab

Henus: a jegyzőnek, tavaly 60 ezer volt a "tarifája" annak, hogy felvegyék a gyereket...
Én akkor sem vagyok hajlandó fizetni, inkább kiharcolom a törvény adta jogaimat... a másik megoldás, ha van ismerős, aki oda tud hatni, de sajnos mi pont a "másik oldalon" állunk. Még az is lehet, hogy pont az ellenzéki szerepvállalásunk miatt utasítottak el...

Mi idén (is) társasággal megyünk nyaralni, nekünk ez nagyon bevált. A gyerekek jól elvannak együtt, tényleg nincs velük probléma... max. annyi, hogy a "nagyok" nem alszanak délután, csak a kisebbek, így valahogy le kell őket kötni. Most már rájöttünk, hogy ha elviszik őket sétálni vagy mesét néznek, akkor nem zavarják a lányokat az alvásban. Most volt nálunk nyaralás-megbeszélés, és addig is jól elvoltak a csemeték, alig kellett rájuk nézni. Ráadásul Lolira is "vigyáznak", fogják a kezét, úgy sétáltatják, szóval nekünk így kevesebb is a tennivalónk, mintha csak családilag mennénk. :)
Én még abban is reménykedem, hogy a szobatisztaság kérdésre is hatással lesz az együttlét, mert Loli nagyon szereti figyelni, ahogy Janka barátnője vécébe pisil. :) Hátha kedvet kap tőle. :)
Vendég

Ha a politikai hovatartozáson múlna az óvodai felvétel, akkor Laurát konkrétan sehova sem vennék fel...
Vendég

Henus, én teljesen elkevertem a tejes lötyiben a habot, persze össze is tört rendesen, de így öntöttem bele a tepsibe, a teteje olyasmi lett, mintha piskóta lenne, a közepe krémes, az alja meg keményebb. Ja, és elfelejtettem írni, pedig akartam, hogy tényleg csak kihűlve lehet szeletelni.

Én a túrós sütit először mazsolával csináltam, másodszor kimagozott meggyel. De a málnás sem lehet rossz :wink:

Nem semmi, hogy van "tarifája" az óvodai bekerülésnek. :evil: Én olyan naiv vagyok, itt hallottam ilyet először.

Andi, látom, zajlik az élet nálatok. Sajnálom, hogy a nyaralás nem jól sült el. Anyukádnak meg jobbulást kívánok!!

Mi jövőhét szombaton megyünk nyaralni Anna keresztszüleivel,(barátaink) meg két nagyobb gyerekükkel. Pécs mellé egy apartmanba, ahol medence is lesz az udvaron 8) Már nagyon várom. Remélem, jó idő lesz. Meg augusztus végén anyukámékkal, meg az összes tesómmal és hozzátartozójával megyünk Jándra, a Tisza partra. Anyáék fizetik nekünk a szállást, így csak a kajába kell beszállnunk. Önellátós ez is. Tavaly is voltunk itt, és nagyon jól éreztük magunkat. Vásárosnaményban van egy Aqua park, aminek én tavaly nem élvezhettem az előnyeit, Anni bébivel a pocakomban nem csúzdázgattam, de most majd bepótolom!! :lol: :lol: (még nem voltam ilyen csúszdás helyen)

Pilla, miért nem tudom elolvasni a blogodat, azt írja, hogy a weblap nem található! :?: :?:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, nekem műxik... :shock:

Amúgy én is meglepődtem ezen az ovis mizérián. Sárát, anno, csak beírattam és felvették. Eszembe sem jutott, hogy nem veszik fel, pedig ő is év vesztes. Most meg... Ajjhajj...
Vendég

Pilla: nem is nagypolitikáról beszélek, hanem helyi politikáról... egész konkrétan a jelenlegi vezetés ellenzékében tevékenykedek... bár eddig nem túl nyíltan, de azért tudható... de innentől kezdve nem hiszem, hogy háttérben maradnék.

Most kaptam az infót, hogy konkrétan olyan gyereket vettek fel, ahol anyukán kívül még 2 nagymama is otthon van... de azért felvették...
Vendég

ja, és amúgy egy családtag sincs bejelentve Csömörre, adót nem ide fizetnek... lehet, hogy mi vagyunk a hülyék, hogy azt hisszük, attól, hogy itt lakunk, itt adózunk, jár az óvodai ellátás?!
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Gyönyörű a nagy lányod!
Hol van a blogod??? :oops: :oops:
Katica!
Jó nyaralást ,érezzétek nagyon jól magatokat!Majd kérünk ám sok sok képet és persze a beszámolót is. :wink: De jó lesz nektek! :wink: :D

Én még nem hallottam ,hogy fizetni is "lehet"az oviba jutásért! :roll: :oops: Húúúúúú,de el vok maradva! :oops:
Én is ott ragattam le,hogy elmentem a beíratásra és felvették ,mind a két gyerkőcömet sőt megkérdezték még Anettnál is,hogy melyik csoportba szeretném íratni és,hogy milyen jelet szeretnék!
Zsaninál már teljesen más volt a helyzet.....örüljek,ha felveszik! :roll: Hála az égnek felvettek! :wink:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Megvan a Blog! :D :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok Lányok!

Az a helyzet, hogy lassan el kellene döntenem, hogy hová járjak terhesgondozásra, ha minden jó úton halad. Még nagyon az elején járunk a dolgoknak, de sosem lehet elég korán elkezdeni a gondolkodást.
Szóval a jelenlegi nőgyógyászom a János Kórházban dolgozik, ami Kerepestől kicsit messze van.
Szeretném tőletek megtudni, hogy a Flór Ferenc Kórházban milyen a terhesgondozás, a szülészet, és hogy konkrétan melyik orvost ajánlanátok?

Várom válaszaitokat!
Köszi!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?