Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
ELMO nálunk is sláger,igazából 3-om nagy kedvence van Zsaninak ELMO,TELETUBIES,THOMAS.Ezek között szokott válogatni,hol ezt kéri hol azt kéri!ELMOT ő is tátott szájjal nézi és beszél hozzá,énekel vele együtt.Apa szerzett egy csomó részt,esetleg ha érdekel valakit szóljon! :wink:
Cici!
amikor Zsani pici baba volt soha sem fekve szoptattam őt éjszaka!Mindég ülve,persze volt,hogy bealudtam közben,de mindég felriadtam ,hogy bóbiskolok.Utána felálltam vele-büfike és vissza a kiságyba!Amikor kb 8-9 hós lett akkor kezdtük a fekve cicit,de én utána is visszatettem a kiságyba Zsanit és rendszerint akkor büfizett,de nem mindég jött büfi.
Nálunk is volt,hogy elaludt már magától a kanapén pörögve,de még inkább a cici a sláger.Én nem bánom,mert előbb utóbb leszokik róla nem marad örökre az én pici Zsanim.Élvezem még az összebújásokat is hajnalonta ,mert amikor fel kel cicizni 5 óra felé akkor közöttünk köt ki.Nem zavar mert apa fél 6-kor kel,így nem maradok egyedül sem az ágyban. :lol: :wink:
Pelenka!
Pimpo !Nálunk is ugyan ez a helyzet mint nálatok!Nyár végére Zsani szépen pisilt a bilibe,bele is kakilt,aztán egyik napról a másikra könyörgött a pelusért ,hát nem volt mit tennem vissza adtam rá.Nem erőltetem,nálunk Anett volt ilyen ,sokára szokott csak le a pelusról.Mondjuk mire oviba ment addigra szobatiszta volt!Nem aggódom én sem,mert nyáron tuti biztos végleg el hagyjuk a pelust.Persze Zsani már nagyobb,de mit csináljak,ha egyszerűen nem hajlandó bilizni!Ráül most is néha és pisil is,de én úgy veszem észre,hogy kényelemből ragaszkodik a pelushoz.Még egyszerűen nem ért meg rá.Van ilyen. :? :oops:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!!!
Giga, ha jól emlékszem, Gabi kb. annyi idős volt, mint a Te picid, amikor megelégeltem az éjszakai szopit és egy este vizet vittem neki cumisüvegben. Másnap már nem ébredt éjjel. Úgy döntött, nem éri meg neki... :) Azóta is iszonyú jó alvó, ágyúval sem lehet könnyen felébreszteni. Most is két szomszédos szobában vannak Zsuzskával, de sosem ébred fel a sírásra. Ezt egyébként az apjától örökölte. Szerintem nemcsak a szoktatáson múlik, melyik baba mennyire ragaszkodik a nem egyedül alváshoz vagy az éjszakai ébredésekhez. Valami a génekben is lehet, mert ugye Zsuzska tiszta lappal indult elvileg, mégis ugyanúgy viselkedik, mint Gabi ennyi idősen. A Katica által leírt 1-2 óra körüli ébredést egy az egyben kihagyja már a legelejétől kezdve. 10-11-kor leteszem és négykor kel kb.
Azta Nircee!! 3-as méret? Szééép :D Mi éjjel szintén fekve szopizunk, és mivel még csepp a lány, tudom úgy büfiztetni, hogy - mközben oldalt fekszem - felemelem és az oldalamra támasztom. De éjjel amúgy is elég kómás szokott lenni a lány, úgyhogy nem sok büfi van. Kakilni szerencsére általában nem kakil éjjel, úgyhogy pelenkázni nem szoktam. Aztán visszateszem az ágyába és vagy elsőre elalszik, vagy egy-két alkalommal be kell tömni a száját cumival. :)
Katica, szerencsére Zsuzska még a 7 órai szopi után visszaalszik - azért is tudok most is itt ülni.
Elmo nálunk is nagyon ment! Meg a Szezám utca is :) Mára már inkább Thomas, Sam, a tűzoltó és ilyesmik mennek. Férfiasodunk :)
Szobatisztasággal mi sem állunk túl jól. Nyáron, pucéron Gabi szólt, ha pisi van és wc-re mentünk. De ha gatyó v. pelus van rajta, nem szól, úgyhogy elakadtunk. Most valahogy sem idegem sem időm nincsen arra, hogy összepisilt nadrágokat mossak, úgyhogy egyelőre hanyagoljuk a témát. :(

Kép
Kép
sun74

Sun!
Köszi a tippet! Kipróbáljuk a vizet este. :wink:

Kép
Kép
giga1

Giga
egyébként valakitől én is hallottam, hogy a gyerekorvos javasolta a szülőknek, amikor éjjel sokszor felébredt a gyerek és csak teával aludt vissza, hogy adjanak neki vizet. Ott bevált, másnaptól a gyerek nem ébredt fel. De én ismerek egy olyan anyukát is, ahol a babó felébred a víz kedvéért is. :) Ez pech... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Minden kis éd nagy szülinaposan ksok boldogságot kívánok!

Bocsi, hogy bele kotnyeleskedem, de ezzel az altatós témával nekem is van tapasztalatom, megosztanám veltek.

Kristófot ölben kellett ringatva altatni. Kb. 3 hete iszonyatosak lettek az éjszakáink, félóránként, ránként keltünk, hulla voltam. De ott volt a bib, hogy semmi nem nyugtatta meg, üvöltött, mint, akit nyúznak bármit csináltam vele. Mit tehettem? Vele bőgtem, aztán egy idő után magától elaludt. Közben lebetegedtünk, magas láz, hasmenés, nagyon szenvedtünk, de már meggyógyultunk. És akkor lázasan rengeteget aludt, de úgy, hogy köztünk elaludt és úgy tettük a kiságyba nem kellett ringatni. Miután meggyógyult, ez így is maradt. Az alatt az 1 hét alatt megszokta, hogy így alszik el, és ha éjjel fel is ébred nyekken kettőt és alszik tovább.
De amíg ölben altattam, éjjel ha felébredt ölben is akart vissza aludni. Amíg este etets után aludt el, éjjel enni is akart és úgy vissza aludni. Mostmár nem kap semmit, és nincs miért felkelnie.
Esetleg egy kis teát. Az éjszakáink pedig végre pihentetőek.

Kép
Kép
susytunder

Bocsi, az elírásokért, siettem. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket, aranyosak vagytok! Bocs, hogy nem jöttem eddig, de rengeteg a dolgom. :oops:

Elmo nálunk is imádat tárgya, jól bevásároltatott Bogi a MediaMarkt-ban dvd-ből... de "Sam bácsit" is imádjuk ugyanúgy... pedig Bogi kiscsaj :wink:

Sun,
lehet, hogy azért kérte vissza a pelust a nagyobbik, mert ott a pici, és látja, hogy vele mennyit törődsz pelenkázás kapcsán, és vágyik rá ő is. Ilyen volt az én nagylányommal is, de nem foglalkoztam vele. Az volt a lényeg, hogy mire oviba megy, rendben legyen a szobatisztaság. Az apja pl. sokszor rá akarja adni a bugyipelust ha megyünk valahová vagy éjszaka alváshoz, de rengetegszer elutasítja a csaj, vagy ha rajta is van, szól hogy mennie kéne wc-re, és nem hajlandó használni a pelust. Kinőtt belőle, hála az égnek! Sőt, mostmár magyarázza a huginak is, hogy mit kéne csinálnia, meg hogy mi történik épp, amikor ő a wc-n ül - merthogy Roni meg egyfolytában a nővére sarkában van, mindent figyel, hogy mit csinálunk.

És áldom az eszemet, hogy nincs bilink, egy anyuka panaszkodott nekem, hogy az oviból "kényszerszünetre" küldték a gyerekét, merthogy az csak bilibe hajlandó a dolgát végezni, az ovis gyerekwc-be nem, és rendszeresek voltak a "balesetek". Asszem Ronival is kihagyjuk a bilit... :wink:

Éjszaka Roni is ébred még, de szerencsére nem minden éjjel. Csak ha olyat evett vacsira, amire megszomjazik, pl tegnap este pizzát vacsiztunk. Éjjel felébred, iszik egyet, és teszem vissza az ágyikójába aludni. Gond nélkül visszaalszik. Ha meg annyira felébredt, hogy "dóga van", akkor megy a járókába, beszélget egy kicsit a játékokkal, és ott alszik el, ott is van kicsi párnácskája meg plédecskéje. Van, hogy én is visszaalszom, és az apja reggel pakolja vissza az ágyikóba a csöppet. :oops: :lol:

Boldog szülinapot Pimpókának és Didrinek!!!
andibab

Sziasztok!

Pimpoka, jó, hogy jelentkeztél! :wink: Pelusotokhoz anniyt, hogy szerintem jól látod ott akadt el Lelle, hogy többször kényszerült a pelusba pisilni... De még van időtök...
Én úgy voltam a szobatisztasággal, hogy tudtam amíg pelus van hiába is rakosgatom a wc-re. Úgyhogy elhatároztuk, hogy holnaptól csak bugyi. Kb 3x pisilt SZonja a bugyiba, és egyszer kakilt be, onnantól szólt. HA útnak indultunk én is gondolkodtam a peluson, de hadakozott, így maradt a bugyi. Szólt ha kellett, megálltunk, pisilt. De volt, hogy mondtam mindjárt odaérünk, kibírta... Ez max egy hét volt. Ebben legalább szerencsésnek mondhatom magunkat. :wink:

thenus

Csajok,
ma egész nap tök depis vagyok. Olyan "pityergős" hangulatban. Hirtelen rámzuhant, hogy még 3 nap, és Bogi az ébrentöltött ideje nagy részét már nem velem fogja tölteni... :cry: Tudom, hogy kell neki a gyerektársaság, és látom rajta, hogy éhezi-szomjazza az agyacskája az új infokat (egyfolytában arról beszél, hogy mennyi verset meg dalt fog majd megtanulni az oviban, és milyen jó lesz ott játszani meg a gyerekekkel együtt lenni). És azt is tudom, hogy végre Roninak is megadhatom az "anya csak az enyém" érzést, mert őrajta meg azt látom, hogy kevesli ami belőlem jut neki... Örülök is, meg nem is az ovinak...
Mindenki ilyen buggyantott, ha a gyereke oviba-suliba megy, vagy velem van valami gond? :cry:
andibab

Andibab!
Én Roli első napját végig bőgtem!Nem azért mert a gyerek sírt,hanem mert egyszerűen hiányzott ,megszoktam,hogy otthon van velem !Aztán egyre többet foglalkoztam mással és megszoktam azt,hogy délelőtt nincsen otthon!Akkor csináltam meg mindent,és az ovi után csak az övé voltam 100%-ban! :wink: Ez tök normális,nyugi! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Én megint most jöttem haza a temetésről....Nálunk olyan a hangulat itthon hogy szerintem nem lehet űberelni... :( :cry: :cry:

Andi, teljesen normális amit érzel, és bár minden szülő így érezné.... :wink:

thenus

Andi!
Szerintem is az a normális, ha egy anya így érez, amikor a csemetéje oviba megy. Pár nap vagy hét alatt szerintem hozzá fogsz szokni a gondolathoz. És örülj neki, hogy Bogi ennyire várja az ovit. Szerintem ez tök jó!

Lányok!
Lehetséges az, hogy csak az egyik cicimből szoptassam Bulcsút? A jobb oldaliból nem igazán akar enni. A bal oldaliból szeret enni. :? :?:

Kép
Kép
giga1

Giga
nem lehet, hogy abban kevesebb van, vagy nehezebben jön onnan a tej?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Amúgy csak az egyikből nem tudod, mert akkor a másik begyullad.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!
Nekem Zsani pont az ellenkezője ő jobban szereti a jobbosat így a balból nem nagyon cicizik!egy idő után kevesebb tejcsi lesz benne és a végén majd elapad!Azért én naponta legalább 1x ráteszem a mellemre!a te helyzeted viszont kicsit még más!Ti még jóval kisebbek vagytok mint mi,így azt tanácsolom,hogy változtass testhelyzetet,mintha az lenne a bal cicid!Hátha úgy jobb lesz neki! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi!
Akkor még próbálkozunk majd.

Kép
Kép
giga1

Boginak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Boginak BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

BOLDOG SZÜLINAPOT BOGI!!!!! :lol: :lol: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Boginak Boldog születésnapot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sok-sok boldog szülinapot Bogi!

Kép
Kép
giga1

Boginak utólag is boldog szülinapot! :D

thenus

Lányok!
Szeretnénk lassan Lilinek ifjúsági ágyat venni, de fogalmam sincs hogy hogyan szoktassam majd át arra az ágyra. Nála azért van, hogy nem akar aludni este, és nem szeretném ha a szoba különböző pontjain találnám meg kicsit később, mert nem az ágyában aludt el... :wink: :? Van valami ötletetek, tapasztalatotok, hogy hogyan is kéne ezt?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Bocs, hogy csak így "betörök" :), de tudnátok nekem segíteni? Decemberben szülök Kistarcsán, és azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata Sárközi Anikó szülésznővel kapcsolatban? Esetleg egy elérhetőségnek is örülnék. Akár priviben is

(Egyébként, ha tök ismeretlenül keresek szülésznőt, akkor ez hogy működik? Felhívom a kórházat, elmondom mit akarok, ők meg megadják a számát? :roll: :? )

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok! :)
Giga, mi a helyzet az esti ébredésekkel? Használt a víz? Kipróbáltad már? Szerintem, ha olyan ágyat vesztek Lilinek, ami neki is tetszik, akkor szívesen alszik majd benne. :) Mi - nem nagyon volt pénzünk csillivillire - Gabinak leragasztottuk az ágyát Micimackós csíkkal. Borzasztóan tetszett neki és első éjjeltől kezdve szívesen benne maradt. Magam is elcsodálkoztam :D Vagy ha Ti sem akartok sok-sok tízezret költeni egy csodaágyra, veszel bele neki valami csodaszép plédet, ágyneműt, szerintem lelkesedik majd az ágyáért.
Gabilany, sajna én nem tudok segíteni. A telefonszámát szerintem kiadják, mert nekem egy dokinő számát is megadta a recepciós hölgy a nőgyógyászati ambulancián.
Jaj, a szobatisztaságban mi nagyon bénák vagyunk :( Nem is tudom, mit kéne csinálni, semmiféle érdeklődést nem mutat a gyerek a wc vagy a bili iránt. Néha elkeseredem emiatt. A csak gatyó hordással meg az a baj, hogy most aztán nagyon nincs időm meg idegem cserélgetni meg mosogatni a pisis nadrágokat... Bármilyen ötletet szívesen fogadnék. :oops:

Kép
Kép
sun74

Sun, én nem tudok jobbat, mert szerintem a "innentől csak bugyi, és pisis gatyók" lehetőség a jó. Ha ezt nem szeretnéd, szerintem halasszátok el a szobatisztaságot, főleg, hogy azt mondtad, egyenlőre nem is zavarja a fiadat a pelus...HA teljesen oda tudsz majd erre figyelni akkor belekezdtek... :wink:

thenus

Sun,
csatlakoznék Henus véleményéhez! Nálunk is lassan aktuális lenne, de nekem sincs idegem és időm ebbe belekezdeni. Majd tavasszal. Akkor könnyebb is, mert kevesebb réteg lesz rajtuk. Nem maradnak le semmiről, ráadásul a fiúk később lesznek szobatiszták, mint a lányok. Vagy ha esetleg nagyon most akarod, kipróbálhatjátok a Huggies szobatisztaságra nevelő pelusát! Az nem lesz száraz, ha belepisil, és akkor zavarni fogja!

Kép
Kép
nircee

Köszi, közben priviben megoldódott a dolog :D

Kép

Kép
gabilany79

sziasztok!

köszi a köszöntéseket!

Ma mentünk először óvodába... :D
Az ovival (és Bogival) minden rendben volt, imádta a csaj, alig akart odajönni az ajtóba, hogy elköszönjünk, annyira játszott. :wink: Mondjuk az első 60 másodpercben rendreutasított egy kisfiút, hogy azonnal keljen fel a székről, mert az neki kell - nem mintha nem lenne 20 másik ugyanolyan a csoportszobában -, majd elvett vmi játékot egy kislánytól, közölve, hogy "Te már sokat játszottál vele, most én jövök", majd amikor meglátta, hogy vannak csörgődobok meg rumbatökök, azokra vetette rá magát, persze úgy, hogy másnak ne jusson... úúúúgy égett a fejem, képzelhetitek... :oops:

Egészen a lefekvésig semmi probléma nem is merült fel. Ebéd után szépen ágyikó ahogy kell, de háromnegyed órán át forgolódott a nagylány, nem tudott elaludni. Aztán felkelt, kiment az öltözőbe, beült az öltözőszekrénybe :shock: megölelte az oviszsákot és ott pityergett-kornyadozott.

Az az idióta délutános óvónő meg úgy hívott fel engem fél 3-kor, hogy ebéd óta üvölt a gyerek, nem tudnak vele mit kezdeni, menjek érte... :evil: persze én épp úton voltam - be kellett mennem a melóhelyre -, de szerencsére apuci meg a hugi 2 perc alatt ott voltak érte autóval.

És hát kiderült, hogy nem is volt olyan vészes a dolog (a dadus mondta, hogy egyáltalán nem üvöltött a gyerek), egyszerűen csak az alvós rongyos kisplédje hiányzott neki, azért nem aludt el, de az óvónőnek tele volt a t.ke azzal, hogy nincs bent a csajszi a csoportszobában, azért adta elő így a dolgot. Ezer szerencséje, hogy nem én mentem végül, mert a férjem roppant udvariasan lerendezte, én tuti, hogy kiosztottam volna...

És tudjátok azt meg nem értem, nekünk miért mondták, hogy saját alvós dolgot nem vihetünk, más gyereknek meg még a cumiját is odaadják alvásnál (ami állítólag már tiltott dolog az oviban).... :evil: :evil: :evil:

Na mindegy, holnap visszük a kis rongyos pleduskát :wink:

Egyébként a csaj nagggyon jól érezte magát, én meg hazáig bőgtem reggel... meg itthon is.... :oops: Remélem megmarad a csajszi lelkesedése és továbbra is tetszik majd neki a dolog! :?

Cuppantás mindenkinek!!!
andibab

Sun!
A lányok jó kis tippet adtak a leszoktató pelussal. Szerintem is ezt kéne megpróbálnotok. Aztán majd ha lesz rá több időd, akkor jöhet a pisis gatyó.
Én úgy vagyok vele, hogy örülök, ha Lili utólag mondja a kakit, éppen ezért én majd jövő tavasszal, nyáron állok neki igazán a leszoktatásnak.

Andi!
Nagyon karakán kis csajod van! :lol: Egyébként megvallom őszintén, hogy nekem is sűrűn előfordul, hogy ég a képem a lányom miatt. Ő is borzasztó erőszakos tud lenni. Hihetetlen!
Remélem megmarad Bogi lelkesedése a továbbiakban is!
Nem értem egyébként, hogy miért nem lehet saját alvós dolgot vinni az oviba a gyerekeknek, hiszen ezzel megkönnyíthetnék az óvónők dolgát. Egy kicsit "otthon" érezné magát a gyerek legalább. Én nem értem, de biztosan van rá valami magyarázat. :roll:

Lányok!
Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valakinek egy használaton kívüli mellszívója kölcsönbe nekem. Az a helyzet, hogy sajnos a nagybátyámnál áttétes rákot találtak, és az anyatejnek nagyon jó a hatása a rákos sejtekre. Megakadályozza a fejlődésüket, ezért fejnék le neki tejet. Érdekes lehet meginni, de inkább ez... :shock: :(

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam… Szét vagyok esve. A cukrom sz.rakodik, ettől tiszta idegbaj vagyok. Már diétázom jó régóta, és mégis mérek magas értékeket. Úgyhogy ezen a héten újra diabetológia, már előre félek. A problémám az, ha inzulint kell adni megint, akkor majd be akarnak fektetni már a 37. héten (ezt ugye Dani mellett el sem tudom képzelni)+ nem vállal a fogadott dokim és még ki tudja milyen bonyodalmak adódnak amellett, hogy végig idegeskedhetek, nehogy valami baja legyen Marcinak. Mindezt az őrületet érzi rajtam Dani is, és egyre többet hisztizik, nem eszik normálisan, az elalvás 1 órás mizéria lett, az eddigi 10 perc helyett. Na jól kipanaszkodtam magam.
Azért megkérdezném, hogy nálatok mennyit esznek a gyerkőcök, mert engem Dani evési szokásai totál kiborítanak. A mai produkciója, nagy küzdések árán ez volt: reggeli 2dl tejes KV tápszerből, fél pirítós, 11 körül 1 Túró Rudi, majd legközelebb este 6-kor sikerült az ebédet belenyomni, ami egy bébiétel volt (a rakott karfiolt nem akarta megenni), 8 körül újra egy 2dl-es tejes KV tápszerből.

Képzeljétek, olvastam a másik flóros fórumon, hogy milyen állapotok vannak a kórházban. Pl: egy lány majdnem az orvosi pihenőben szült, mert annyian voltak (ott vajúdott végig). Ez elég rosszul hangzik. Ezek után már biztos vagyok benne, hogy kell fogadott szülésznő is.

Nircee! Katica! Ha nem probléma megírnátok priviben, hogy mennyit adtatok a szülésznőnek és a dokinak? Ti éreztetek ebből a tumultusból valamit? Kezdek izgulni, azt hiszem.

Giga! Ágy kérdéshez nem tudok hozzászólni, mi kivettünk pár rácsot Dani ágyából és most így alszik benne, ki is tud mászni. De sun74 ötletei jónak tűnnek.

Andi! Boginak így utólag is boldog szülinapot kívánok! Hogy ment az első nap az oviban?

Henus! Te jobban vagy?

Szantre! Megkaptad a kérdőívet? Tudtad használni? Vagy túl depis volt?

Pilla! Olvastam a blogot… Mi van Laura fülével? És Sára hasával?

Tüccs! Veletek mi van? Te is rég jelentkeztél! Remélem minden OK a bébikkel!!!

Amúgy az iwiwen egy csomó szülésznő fenn van, ahol nincs meg a szám, ott gondolom, egy levélváltás után meglesz. Csak tipp annak, aki érdeklődik.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Mire megírtam a levelet Giga és Andi is bejelentkezett... Én mindig wordbe írom, mert hülyét kapok, amikor elszáll.

Andi! Örülök, hogy az első nap ilyen simán ment! Le a kalappal Bogi előtt, nagyon üyes kiscsaj.

Giga! Sajnálom a nagybátyádat! Remélem rendbe jön! Nekem van mellszívóm, ha nincs másnak használaton kívüli, akkor dec-ig fel tudom ajánlani, de utána valszeg kell, mert Daninál sem voltam tejcsárda, így próbáltam serkenteni, mondjuk nem nagy sikerrel.

Mali
Kép
Kép
mali

Andi, hát számomra nagyon borzasztó elsőre ez a ti ovitok... Miért nincs beszoktatás fokozatosan?
Első nap reggeltől estig??? Nekem ez fura. Főleg, hogy már az első nap szomorkodott a leányzó... Nálunk minimum második héttől indul az ottalvás, ha addig minden ok. Mert az első nap minden gyereknek happy....
Az meg hogy nem lehet cumit, plédet, és egyéb személyes kütyüket vinni, egyáltalán nem törvény, óvoda, sőt óvónő válogatja...
Megkérdezhetem melyik ovi ez?

Mali, pont egyik nap gondoltam rád, hogy rég jelentkeztél...

HAllottátok, hogy mától az MKB nem ad deviza alapú hitelt? Nem tudom mi lesz velünk a lakáshitelnél...szerintem napokon belül követi az összes többi bank is.... :x :(

thenus

Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva a suli miatt, de jól vagyunk! Márk holnap kapja a 18 hós oltást. Még mindig rengeteget iszik, és pocsékul alszik, nem is nagyon hiszem, hogy ez a közeljövőben változna. De legalább szépen eszik, mindkét nagyi dícséri, ha ők vigyáznak rá, hogy öröm etetni. Kezd szavakat mondani, próbál bennünket utánozni. Amit következetesen és szépen használ az a kuka és a kaka :oops: :lol: Kedvence a kukás autó.

Mali, megkaptam a kérdőívet, bocs, hogy nem jeleztem vissza. Tudtam volna használni, de sajnos témát kellett váltanom (ismét), mert egyszerűen nem tudtam volna áprilisig összehozni, túl sok ember kellett volna, és az adatok feldolgozása is nagyon időigényes. Épp ma konzultáltam a témavezetőmmel az új témámról, és szerencsére tetszett neki.

Márk jól eszik, bár elég változó mikor-mit-mennyit. Azért nagyjából megpróbálom leírni.
6 körül ébred, és akkor eszik egy gyümölcsösjoghurtot, aztán 10-ig még folyamatosan csipeget: banán, kenőmájas kenyér vagy kenyér felvágottal, van hogy csak sütizik, kekszet eszik, banánt, ilyesmit.
12-13 felé ebédel, vagy rendes főtt kaját, vagy junior bébiételt, gyümölcslével (esetleg gyümit utána).
16 óra felé: szendvics vagy virsli és/vagy krémtúró és/vagy banán, sőt az is előfordul hogy szintén főttet eszik, de akkor az ebédtől különbözőt
19 körül vacsi: ez elég gyatra szokott lenni: amit épp hajlandó, szinte bármi lehet az előzőek közül (de van, hogy itt kap bébiételt, általában gyümölcsös-húsosat)
Bocs, ha kicsit zavaros, de nem túl fix, hogy mikor mit eszik, mostmár ő dönti el, mit kíván, mit enne szívesen..

Sajnálom a cukrot, de csak azt tudom mondani, hogy diétázz, mert ez a baba és te érdeked is. Próbálj kicsit lazítani, az idegeskedés nem segít, pihenj, ha csak tudsz!

Andi, Boginak boldog szülinapot, és gratula az első ovis naphoz! Bogi hihetetlenül ügyesen viselte!!

Giga, sajnálom a nagybátyádat! Remélem segít neki a tejcsi. Én kóstoltam az anyatejet, és bár utálom a rendes tejet is, de nincs olyan rossz íze. Inkább ez, mint a rák!
Én most nem használom a mellszívót, Avent, kézi, de nem tudom, hogyan tudnánk lebonyolítani az átadást. Posta? Vagy valahol taliznánk? Találjuk ki!

Nircee, hogy vagytok! Nézetm az új képeket a honlapotokon! Nagyon édesek a fiúk!

Most már megyek, elég álmos vagyok!
Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Giga!
Sajnálom a nagybátyádat,remélhetőleg az anyatej segíteni fog neki! :(
Andibab!
Én már megint kiakadtam az ovis írásodon!Nem is hallottam még olyanról,hogy nem lehet bevinni valami "nyugtató"játékot vagy pl a ti esetetekben az alvós cumót!Beszoktatásnál is nálunk úgy volt,hogy az első héten ebéd után haza vittem Anettet ,sőt az első nap ebéd előtt mentem érte.Az viszont tök jó,hogy nem volt semmi más gond a leányzóval!Ne felejtsétek otthon az alvós cumótokat! :wink: :D
Mali!
Én teljesen megértelek,mert én is tiszta ideg vagyok Zsani evése miatt.Egyszerűen úgy kel neki könyörögni minden falatért!Ő inkább menne állandóan játszani(nem ér rá enni),így megyek utána a tányérral,ha azt akarom,hogy egyen is valamit ebédkor!Reggelit megeszi az asztalnál,ami vagy vajas kenyér(mellé szokott néha enni egy kis párizsit,de nem rajong érte),mondjuk ő reggel az úton szokott enni pogit/kiflit/valamilyen Croissant.Ebéd az nálunk rendszeresen elcsúszik 2 felé,és rendszerint csak a levesig jutunk!Mondjuk nem mindent szeret,az a gond!A tészta jöhet minden mennyiségben,de pl a sült krumplit sem hajlandó megenni. :shock: Túró Rudi,joghurtok,kekszek stb.....azok bármikor jöhetnek na meg a virsli és a gyümölcs.Nem szoktam erőltetni,mert amikor már éhes "rendesen"akkor szól,és eszik is.Nehéz dolgok ezek,de remélhetőleg ezt is kinövik és rendesen fognak enni is.Nekem Anettel és Rolival semmi gondom nem volt az evéssel!Ez nekem újdonság,és nagyon nem szeretem!!!!!!!! :evil: :? :oops:
Sun!
Nálunk a helyzet a következő pelus ügyben!
Zsani Vasárnap egész délelőtt (alvásig)pelus nélkül volt és szépen belepisilt a bilibe,sőt kaki is oda ment!Aztán amikor felkelt levette a pelust,hogy nem kel,de délután elmentünk a cukiba,így vissza adtam rá(mivel ő még nem volt úton pelus nélkül)estig a fürdésig megint pelus nélkül volt.de tegnap már kérte a pelust megint!szóval szerintem türelem kel,legalábbis én nem erőltetem,nem lesz semmi gond,ha csak tavasszal,vagy a nyáron szokik le a pelusról!Ismeri a bilit,pisilt is és kakilt is már bele,de szerintem még nem ért meg normálisan a bilizésre,legalábbis én így látom!az meg,hogy a fiúk később szoknak le szerintem nem attól függ,hogy fiú-e vagy lány!Nekem Roli ennyi idősen már szobatiszta volt!Szóval gyerektől függ és nem nemtől!Szerintem!A leszoktató pelus meg annyiból lesz "drágább,hogy ugyan úgy leveszed róla és kicseréled mint a rendes pelust!Én próbáltam annak idején Anettnál!Aztán egyik napról a másikra fogta a bugyikáját és belepisilt szó nélkül a bilibe Anett is! :wink: Türelem Rózsát terem! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Mi valami ilyesmit szeretnénk most Zsaninak venni!már tavaly is akartunk,de most ért meg rá a csaj!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!!!
Köszönöm a hozzászólásokat a szobatisztasághoz. A leszoktató pelust próbáltuk már, nyáron még volt is némi haszna, de most már....mindegy, én is úgy gondolom, hogy majd tavasszal újrakezdjük.
Giga, sajnálom a nagybátyádat. Ismerem, milyen lehet ez, nálunk anyukámnak volt rákja :( Van valahol egy mellszívónk, megpróbálom előásni. Vennünk kellett egy újat, mert hirtelen jött Zsuzska és Apa a régit (Medela) nem találta, úgyhogy most kettő van. Azóta már egyszer megvolt a régi is, szóval van remény :) Ha írsz priviben címet, elküldöm, amikor megtaláltam. Egyébként én is kóstoltam már a tejet, én amúgy a tehéntejet is szeretem, az anyatej pedig kifejezetten finom, édes. Hú de ciki így leírva!
Andibab, megértelek, én még bele sem merek gondolni, milyen lesz nekem, ha Gabi oviba megy, biztosan a szívem vérzik majd....Dehát így kell lennie....
Mali, néha mi is küzdünk az evéssel. Gabi néha annyira el van foglalva a játékkal, hogy nagyon "nincs ideje" leülni és enni. Máskor meg mindent felfal. Ez van, ilyenek :) Egyébként amikor Zsuzskám született Kistarcsán (6 hete), csak ketten voltunk benn kismamák, szóval bekerültünk az egyik szépséges egyágyasba. Berendezkedtünk szépen a férjemmel, készítette elő a szülésznő a labdát, miegyebeket, szólt a rádió halkan, szóval minden csudaszép volt. Aztán burkot repesztettek és észrevették, hogy Zsuzska arctartással próbál kibújni és már ki is szakadtunk a kellemes környezetből és rohantak velem a műtőbe.....
:( Mindegy, ez más téma, csak azt akartam írni, hogy nincs mindíg tumultus.
Thenus, szerintem nem tart sokáig ez a bankpánik. MOndjuk azért örülök, hogy mi nyáron intéztük a házvásárlást meg a hitelt, most biztosan mi is aggódnánk. Igaz, így meg a törlesztő miatt aggódhatunk....
Tiop, de klasszak azok az ágyak! Nekem az első nagyon tetszett. :)
Eldugulok és megyek tenni-venni, míg Zsuzska alszik. Jaj, éjjel tíztől négyig aludt!!!! :D :D :D

Kép
Kép
sun74

Lányok!
Nagyon szépen köszönöm a mellszívó felajánlásokat! Szantréét kérném el, ha már választhatok, mert ahhoz vannak poharaim, meg hozzá tetők, így egyszerű lenne a tej szállítása is.

Szantre!
Küldtem privit.

Tiop!
Nagyon klasszak ezek az ágyak! Hol nézted ki őket? Nagyon érdekelne! :wink:

Kaja:
Lili is rémesen keveset eszik. Ha neki a kenyerét megkenem valamivel nem is hajlandó megenni. Sőt nem is kenyeret eszik, hanem az uram abonett szerű szeleteit. :? Imádja a levest szerencsére, abból rendes adagot tud enni. A tésztákat ő is szereti, de van hogy ebédnél sem eszik pár falatnál többet. A vacsora nálunk is néhány falatka általában. Túrórudiért sír állandóan. :evil:

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Hát a kajolás nálunk sem sok egy evésre, viszont sokszor eszik Szonja. Reggeli, ebéd vacsora mindig az asztalnál, akkor is ha nem eszik csak turkál... :? Szerencsére még nem jutott eszébe futkosni közben. Még csak nem is mondanám válogatósnak mert mindent megeszik, megkóstol. Leveseket imádja, de a többi is csúszik. Édességet is szereti, de mondjuk egy túró rudit, vagy egy Pinquit sem eszik meg egyszerre. Szóval ő sokszor eszik egy nap, de keveset egyszerre. Ezért nem aggódom. :wink:
Viszont amiket írtok teljesen életkori sajátosság: Minden fontosabb mint a kaja... :) Úgy van ahogy Tiop mondja, majd elmúlik...(és jön más... :lol: :lol: )

Sun, hát igen, nekünk is ha nem csúszik egy hónapot a kivitelező a házzal, most nincs ilyen gondunk. :x Az MKB egyébként idén már nem fog adni deviza alapú hitelt... :? A forint alapú meg majdnem a duplája... :shock: :evil: Amúgy én is abban bízom, hogy ahogy jött úgy el is megy ez a nagy pánik... :roll:

Hát Szonja nem piti. Mostanában egy pár hete olyan későre tolódott ki az esti alvás, hogy fél11-11 mire elalszik. Ennek következménye, hogy reggel 9-fél10-ig szunyál. Délután is később fekszik, és ugye ez egy ördögi kör. Kigondoltuk, hogy fel fogjuk ébreszteni reggel (bár nem vagyok híve az ébresztgetésnek...) hátha kicsit fordul a bioritmus. Már 1/4 9 óta ébresztgettem, néha ki is nyitotta a szemét...félkor felajánlottam, hogy bekapcsolom a tv-t, csak keljen már fel. Mondta jó, és elfordult a fal fele. Azóta alszik tovább... :? :) NA most mit csináljak??? :shock: :shock:

thenus

sziasztok!

Giga,
mire felajánlottam volna az Aventemet, Szantre megelőzött... sebaj, ha véletlenül kell hozzá esetleg alkatrész, szólj, van dögivel! :wink:

Henus,
az ovi a XVI-ban van. amúgy a délelőttös óvónénivel semmi gond, egy tüneményes, igazán belevaló nőci, imádják a kölykök is. a délutános az akivel inkább gond van, ő már ránézésre is egy besavanyodott, aszott ... izé... most csak csúnyát tudnék írni... :oops:

tegnap este beszélt a férjem a "mi" építési vállalkozónkkal, ő azt mondta, hogy különösebben nem pánikol a gazdasági helyzet miatt, csak jól fel lett fújva az egész, hogy még nagyobbat szakítsanak bizonyos "körök". ő maga jó sok nagyberuházásban is benne van, azokkal sincs semmi bibi.
és az OTP úgy tudom, még nem fontolgat ilyen lépéseket mint az MKB, és mi az OTP-nél vesszük igénybe a lízinget. jövő héten állítólag már állni fognak a falak, és májusban költözünk... én meg mehetek melóhelyet keresni, meg a bölcsibe "jópofizni" Roni miatt :roll:
andibab

sziasztok!

Mali, sajnálom, hogy nem jó a cukrod! De próbálj meg kevesebbet idegeskedni. Tudom, könnyű mondani... Pont én is mostanában akartam rákérdezni, hogy mi van veletek, hogy vagytok. Mikor én szültem, fél egykor mentünk be, mi voltunk az ötödikek. Szóval telt ház, de volt szobánk, mondjuk miattunk senkit nem kellett kipaterolni, pont akkor ment el egy anyuka az osztályra. Szerintem fontos a fogadott szülésznő ebben a nagy tumultusban. Nekem volt, és teljesen, maximálisan meg voltam, voltunk vele elégedve. Ha egyszer lesz harmadik bébi, és még Éva néni is itt fog dolgozni, biztos, hogy megint őt kérem meg. Viszont utána a nőgyógyászatra kerültem, 6 ágyasba,mert nem volt a szülészeten hely. Egész végig ott ragadtam, hiába kérdezgettem minden nap, hogy van-e hely, nem volt...pedig eredetileg 2 ágyasra pályáztam. Hát álom maradt.

Andi, örülök, hogy jól érezte magát a leányzó, viszont nekem is szemet szúrt, hogy első nap már ott is aludt Bogi???Akkor tényleg nincs év közben szoktatás, mint már írtad??? :shock:

Giga, sajnálom a nagybátyádat, remélem, a tejcsi fog segíteni neki. Tényleg nem rossz az íze, én is kóstoltam :wink: :oops:

Nem gondoltam, hogy ennyi sok gyerkőccel jártok hasonló cipőben szobatisztaság ügyén. Nekünk nyáron már elég jól ment, a kaki mindig a bilibe, pisi, ha figyeltem rá, akkor bilibe, különben sokszor bugyiba. Bár sokszor szólt is, de a játék azért fontosabb, így nincs idő ilyen földi dolgokkal foglalkozni, mint szólni anyának, egyszerűbb a bugyiba pisilni :wink: Aztán :wink: egy idő után nagyon kevésszer szólt, meg megszületett Anna, és a szitu ugyan az lett, mint Kláriéknál, se időm, se energiám állandóan lesni, meg kérdezgetni, bilire ültetni, meg nadrágot cserélni. Így visszakerült a pelus, ami egyáltalán nem zavarja. De a kakinál mindig szól, és wc-be kakil szűkítővel. Így nem izgatom magama pelus miatt, majd később :wink:

Henus, hát nem tudom, mit lehetne tenni az alvással. Nálunk úgy van, hogy mostanában elég sokszor nem alszik délután, és akkor nyolckor már kidől. Ha meg alszik, akkor fél10 fele. De ha későn alszik délután, azt nem szeretem, mert akkor kukorékol sokáig. Nem tudom igazából, hogy jó e egy két évesnek, ha 12 órát fent van, és 12-t alszik?? Minden nap megpróbálom altatni, de nem mindig alszik el. És amikor Szonja nem alszik délután(írtad, hogy nálatok is van ilyen)akkor utána nem áll vissza a rend? Mert akkor hamarabb elfárad. Egyébként ti is baglyok vagytok? Én alap esetben igen, de most húzok aludni, mikor a lányok elaludtak, alszom, ameddig lehet...

Tegnap ültünk családi életünkben először négyen az autóban. Tiszta jó volt. Két gyerkőc hátul, mi elöl. (Azért nagy szám ez, mert eddig én mindig Sára mellett utaztam.)Vásárolni voltunk egy babanagykerben, meg az Auchanban. Annyira jó, 10 perc tőlünk az Auchan az MO-on :lol: Már szülni menni is azon terveztünk, de csak hazajönni tudtunk rajta. Addigra adták át.

Nircee, Klári, nektek nem pöttyösek a Picik? Anna babám tele van pöttyökkel. Anyatejes pöttyök keverednek egy ""durvább "változattal. Mintha pattanások lennének...Annyira félek, hogy ugyan azt a mizériát kell végigcsinálni, mint Sárikánál. :x Ma megmutatom a dokinak.
Most magamat idézem régebbről: "Sára babám pöttyeivel kapcsolatban pedig kiderült, hogy nem egyszerű anyatejes kiütés, mert továbbterjedt a fejbőrére, a mellkasára, és a hátára is. Szinte órák alat. Úgy hogy elvittük az orvoshoz, mondta, hogy ez már fertőzés, de gőzöm sincs, hogy szedhette össze, hiszenmindent úgy csináltam, ahogy kell. Dokinéni szerint vagy a mosóportól van. vagy a kórházból hozhattuk haza. Most nem szabad mosószerrel mosni a ruháit, sak 60 fok, ill kifőzés. Kapott élénk pirps fertőtlenitő folyadékot, azzal kell bekenni fürdés eőtt, és után, majd hintőpor. Ja, és nem jön le a bőrről most szegénykém egész arca vövös,a haja szintén olyan, mintha vörösre lenne festve." Kép van róla a 34. oldalon. Szóval nem szeretném, ha megint ez lenne. Pedig növényi alapú babamosóporral, öblítő nélkül mosom a ruháit. Tehát még a mosószertől sem lehetne...

Szép napot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Giga,
nekem is Avent kézi van, de megelőztek. Ha kell alkatrész, csak szólj, én is tudok küldeni!!!

Kép
Kép
nircee

Mali,
sajnálom a cukrot! :cry: :cry: :cry: Kaja az nálunk is nagyon gáz!
Mikor én szültem, mindhárom szülőszoba üres volt, és még a folyosón sem volt senki, az osztály is csak félig volt tele. Szülés után 3 órával már bekerülhettem a családi szobába. Úgyhogy ez időszakfüggő is, mikor épp mennyien szülnek.

Katica,
Simi is tele volt pöttyökkel, de ezek csak anyatejes pöttyök. Néha vannak itt-ott pattanás-szerű pöttyök is, de elmúlnak. Mikor megszületett, nagyon durva volt az arca, de amint hazaérkeztünk, elkezdtem Bio-Bio Baby krémmel kenni, és szép lassan elmúltak. Itt van egy kép róla akkoriban:
Kép

Andi,
tényleg fura ez az azonnali bent alvás! Azért örülök, hogy Bogi ilyen jól viselte!

Bocs, hogy nem írok másnak, de rohanok, mint mindig.

Kép
Kép
nircee

csajok,
lehet, hogy félreérthető voltam korábban. nem csak évközben, hanem egyáltalán nincs "beszoktatás" úgy, ahogy ti írtátok. a legelső nap szeptemberben, aki már akkor ment, azzal anyuci vagy apuci ott lehetett 2-3 órát, aztán megkérték a szülőket, hogy akkor mostmár menjenek a fenébe, mert sose fog leválni róluk a gyerek... mi tegnap úgy 3/4 8-ra értünk oda, és fél 9-kor már mondta az óvónő, hogy nem lesz itt semmi baj, menjek nyugodtan.

egyébként nem is egy gyerek van, aki sokkal rosszabbul viseli, mint Bogi. tegnap láttam egy kislányt, őt szinte feszítővassal kellett leszedni az anyjáról, az óvónő meg a dadus egyesült erővel csinálták, pedig ő már 1 hónapja jár, és ebédkor már ott van érte az anyuci... szóval gyereke válogatja.
andibab

Nagyon, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Mali!
Sajnálom, hogy nem jó a cukrod! Szorítok, hogy rendbe jöjjön, és szülhess a dokibácsidnál! :wink:

Andi!
Szerintem beletrafáltatok a legdurvább oviba. Szegény kislány! Úgy sajnálom az ilyen gyerekeket! Miért kell erőltetni azt ami fáj a gyereknek?! :(

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga!
Itt a link!
http://www.rs.hu/termek.php?cs=4&al=60&term=20

andibab!
Nagyon sokat számít,hogy milyen az óvónéni ám!!!!!!Lehet,hogy a gyerkőcnek nem tetszik és azért tiltakozott az ott maradás ellen!Én emlékszem,ugyan ilyen voltam,alig bírtak leszakítani anyuról!az óvónőt meg nem szerettem,pláne a dadust! :evil: :oops: :( :(
Nekem imádnak /imádott roli is oviba járni!tündéri az óvónőnk! :wink: :D Igaz jött azóta egy másik,de az is aranyos! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga,
Akár durva az ovi, akár nem, örülhetünk, mint majom a farkának, hogy egyáltalán felvették a csajt úgy, hogy nem is Bp-i lakos...
Annyira egyébként nem féltem az én kis miniciklonomat, talpraesett kis gengszter ő, legfeljebb még jobban megedződik. És tegnap este, amikor lefeküdt aludni, elmesélte nekem a napját, és hogy milyen jó volt ott neki. Szóval én bizakodó vagyok... :wink:

Egyébként Ronival most a héten megyünk bejelentkezni állandóra ide az albérletbe - nagy kegyesen megengedte a tulaj - hogy a bölcsifelvétel simábban menjen majd... hááát, ezt nemtom, nem sok jóval bíztatnak, viszont nekem jövőre vissza kell mennem melózni, úgyhogy legkésőbb jövő nyártól már bölcsis lesz a kicsikém, akár így - akár úgy, bár sok kedvem nincs hozzá... :cry:
andibab

Persze Andi megértem én, hogy örültök a felvételnek! Az meg külön jó, hogy Bogi ilyen örömmel mesélte el a napját neked! Remélem a továbbiakban is így marad ez!
Sajnos Bulcsú is bölcsis lesz majd, bár ő nem jövő nyáron, hanem az azt követőn. :?

Köszi Tiop a linket!

Kép
Kép
giga1

Tiop!
Az első kép is az rs-ből van? Mert ott nem találtam olyat, és a legelső kiságy tetszik a legjobban.

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?