Új privát üzeneted érkezett!

Ichtus!
Nálunk nem igazán rázta meg Lilit, hogy távol voltam néhány napot. Bár én voltam kórházban 13 hetesen is 4 napot, és akkor sem volt belőle nagy gáz (pedig akkor még eléggé kicsike volt a csajszim). Bejöttek cicizni, meg persze látogatóba egy nap 3-szor, és ennyi. Hazamenéskor volt néha egy kis sírás, de semmi extra. Aztán amikor Bulcsú megszületett nálunk is az volt mint Andiéknál, hogy Lili nem akart odajönni hozzám, szerintem hiányolják ilyenkor a gyerekek azt a nagy puklit az ember elejéről. :roll: :wink: Persze hazamenetelkor itt is voltak problémák, mert nem akart tőlem elszakadni, de 1-2 perc alatt megnyugodott, és utána nagyon jól elvoltak az apjával egész nap. Ez az egész szerintem gyerekfüggő, hogy mennyire anyás a csöppség. Lili mind a kettőnkhöz ugyanannyira ragaszkodik, nincs az, hogy csak az anya, vagy csak az apa. Ezért volt nálunk egyszerű, szerintem.

Nircee!
Szurkolok nektek, hogy Simi megvárja a dokibácsitokat!!! :wink:

Képzeljétek!
Tegnap este Lili szólt, hogy kaki, aztán pukizott 1-2-t, és még álldogált egyhelyben pár percig. Megszagoltam a pelusát kicsit később, és tényleg volt benne termés. Nagyon megdicsértük! És a legjobb, hogy ma délelőtt megismételte ugyanezt! :D Ha legközelebb is szól megpróbálom rádobni a bilire. Bár elég kevés idő áll a rendelkezésemre... :shock: :D
Viszont a pisit még ki sem ejtette a száján. Vajon tudja, hogy mi az? Pedig azt is szoktam neki mondani... :roll:

Lenne egy kérdésem is!
Akinek esetleg van a kocsiban olyan játéktartó ami az első ülés hátsó részére rögzíthető azt hogyan használja a gyerkőc hátul? Úgy értem, hogy eléri ami benne van? Mert gondoltam rá, hogy veszek a lánynak egyet, de ő annyira be van rögzítve az ülésbe, hogy nem tudna előre dőlni, hogy kivegyen abból valamit. Szóval nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan működik... :oops: :roll:

Kép
Kép
giga1

sziasztok!
tegnap voltunk 5 éves házasok a drágámmal, és kaptam tőle egy majdnem pont ugyanolyan csokrot, mint a menyasszonyi csokrom volt anno. igaz, ebben "csak" 5 szál rózsa volt, abban kicsivel több... a 2 szál gerbera meg a csajoké. :wink:
íme:

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Andi,
ez nagyon aranyos gesztus volt a férjedtől! Nagyon szép a csokor!!!!

Katica,
tudom, hogy nem tudatosan menekülnek, ezért is írtam, hogy ez inkább érdekesség. Szerintem már ők is annyira kivannak, meg izgulnak, hogy tudatalatt menekülnek, mert ha rám néznek, akkor mindig eszükbe juttatom a várakozást. :wink: Hát ez van.
Hogy hogyan fogja Marci bírni a távollétet? Fogalmam sincs, de szerintem engem jobban meg fog viselni. Az Apját naponta 10-15x is spontán megpuszilja, engem meg soha, csak ha sokáig kérjük. Úgyhogy nálunk csak APA létezik! Na meg a NAGYI, azaz Anyukám. Aki szerdától 1 hónap szabin lesz, úgyhogy szerintem egész nap nálunk lesz Marcizni. Éninkább már amiatt aggódom, hogy teljesen eltávolodik tőlem, mert mindenki többet foglalkozik vele, mint én. De hát én nem tudok utána futkározni, vagy a dömperben húzgálni, ahogy a többiek! :cry:

Giga,
Gratula Lilinek!!!! Nekünk van olyan játéktartónk, Graco, de nem is használjuk, mert Marci sem éri el. Szerintem bekötve egyetlen gyerek sem éri el, hacsak nem annyira kicsi az autó. Nekünk Mondeónk van, és elég messze van a lábától az első ülés háttámlája. Pont ezen gondolkoztam valamelyik nap, hogy hogy képzelték, hogy onnan bármit is elérjen a gyerek. Nekünk még nem is a játék lenne a lényeg, Marci tök jól elvan azok nélkül is, de egy pohártartó nagyon kellene hátra, mert az innivalóját így mindig nekem kell fognom és hátraadnom, majd elvennem, ha már nem kell neki. Egyrész pocakkal nagyon nehéz hátrafodulni, főleg bekötve, másrészt állandóan figyelnem kell, hogy most szomjas-e vagy sem. :roll: :?

Kép
Kép
nircee

Helló!

Na nekünk csak 4 nap jutott ebből a nyárból, sajna, de majd jövőre pótoljuk. :( :wink:

KAtica, hát nálunk úgy van, hogy eleinte mikor kicseréltük az ágyat Szonja elaludni továbbra is a miénken aludt el, én pedig áttettem. Viszont minden alvásnál ajánlgattam a lehetőséget, hogy ott az övé is. Aztán egy kis idő múlva áttért oda, de olyannyira, hogy most csak ott alszik, nem is akar átjönni a miénkbe. :shock: Egyébként most nekünk egy olyan normál egy személyes fenyő ágyon alszik Szonja ami itthon volt kihasználatlanul, mert vendégágyként funkcionált, de sok helyet foglalt, felvittük a padlásra és most egy fotelágy a vendégágy ezt pedig lehoztuk Szonjának. Tehát tök könnyen tudok vele ott aludni. :wink: Viszont ha átköltözünk megvan már Szonjának az oda valósi bútora ami ugyanolyan, mint nektek, hogy hosszabbítható ágya van. Ott nem tudom mi lesz... :roll: ÉS Szonja még itt velünk van egy szobába, az új házban már külön szobája lesz, úgyhogy nekünk majd onnan lesz érdekes... :roll: :wink: :?
Egyébként megütötte a szememet a cici. Végülis mégiscsak cicizik még Sárika?

Bocsi a többiektől, de visszább nem olvastam még. :oops:

thenus

Bocs Lányok az off-ért, de most csak Pimpókától kérdeznék:
a homeós bogyók esetében, ha a 15Ch-s helyett csak 9Ch-sat hozott a férjem (nem volt másik), akkor abból tudok 15-öset csinálni? Vagyis nekem a 15-ből 2x5 golyó kellene, a 9-est át tudom konvertálni?
Köszi a választ előre is!

Kép
Kép
nircee

Katica, láthatnánk képet az új gyerekszobáról??? Mostmár tényleg csak pár dolgot kell elintézni, és lehet pihenni!

Nircee, ne félj, hogy elhidegül tőled Marci, a kötődés nem oldódik fel olyan könnyen! Azért mert más szaladgál utána, még nem felejti el, ki az anyja, ki gondozta, ki volt vele éjjel-nappal. Sőt, ez nem is múlt idő! Inkább próbáld kihasználni azt a kis időt, amíg magad tudsz lenni, és pihizz, koncentrálj Simire. Marci úgyis szól, ha anyát akar.

Lányok, gyerekméretű fotelt hol éredemes nézni? Mostnában azzal szórakozik Márk, hogy az autósülésbe bemászik, és ott ücsörög (mivel nincs kocsink, a babaszobában tartjuk az ülést a földön, amikor épp nem kell). Néztem az ikeában, de én valami puhát szertnék, a brendonban viszont 12-13 ezerért vesztegetik, az egy kicsit drága :roll: :roll: Ötlet?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

A Flórban szeretnénk szülni, de nem ismerem az ottani szülésznőket. Tudtok nekem javasolni valakit?
Böngésztem a topicot, de a szülészetről magáról nem találtam infókat.
Nektek milyen volt a tapasztalatotok ebben a kórházban?

Előre is köszönöm!
gtimcsi

Lemaradt a kis drágánk:

Kép
gtimcsi

Szantre,
remélem, igazad lesz! :wink: Fotel ügyben sajna nem tudok segíteni, de sokan vettek itt valami magánembertől, majd tuti írnak!

Gtimcsi,
a 199. oldalon, a lap közepe felé írtam egy kis összefoglalót a kórházról, pontosan 2007. október 12. 21:18-as hozzászólásban. Utána a többiek is írtak hozzá, ha jól emlékszem, olvasd el előbb, és ha van még kérdésed, szívesen válaszolunk!
És a kórház honlapján is találsz infókat: www.florkorhaz.hu
Üdv köztünk! A kórház egyébként nagyon jó választás! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszi csajok a kórházban van anya sztorikat. Tudom, hogy minden gyerkőc más, és másként éli meg a dolgokat, de azért kíváncsi voltam, nálatok hogyan zajlott az egész. Andi, majdnem ugyanannyi idő különbség van a gyerekeink között. Ezért mindig élvezettel olvasom, mikor Bogiról, és Roniról, a kapcsolatukról mesélsz. Annyira kíváncsi vagyok, Sárika mit fog szólni a kistestvéréhez. Biztos vagyok benne, hogy majd később rendezgetni fogja, meg bevezeti az "élet nagy és titkos dolgaiba" :lol:
Nagyon szép csokrot kaptál a férjedtől!

Henus, igen, van még cici elalváshoz. Az a pár hónappal ezelőtti leszoktatós próbálkozás kudarcba fulladt egy hét után. Pár napig nagyon szépen ment minden, aztán elkezdett szó szerint üvölteni a ciciért. Miután volt, hogy fél-egy órát is sírni hagytam(vígasztaltam persze közbe, csak cicit nem adtam), mondtuk a férjemmel, hogy ez így nem mehet tovább, nem akarunk idegroncsot a gyerekünkből, így újra lett cici. De a fő probléma megoldódott, az éjszakai kelések. Emlékszel, az volt a kínom, hogy sokszor kelt. Na, az óta egyszer, vagy egyszer sem kel, max. hajnalban. Így kibékültem vele, hogy maradt a cici. Az óta is függő a lelkem. Már megbeszéltük, hogy az egyik cici az övé lesz, a másik a kistestvéré. Mondja is, hogy ez Álitáé, ez a "tifelélé"(kistestvéré) :lol: Legalább nem kell majd fejnem, ott van az én kis élő mellszívóm :wink: Kíváncsi vagyok, mit fog szólni, ha újra lesz benne sok tejcsi. Mert most pár cseppek vannak csak, cumizik jóformán.

Teszek fel néhány képet a szobáról, de nem lett túl jó a minősége, mert telefonnal lett fényképezve. Bocsi...

Kép Kép Kép Kép

A babasarok még elég mostoha, de dolgozom az ügyön :D

Sára hétvégén létrázott, "segített" a nagyapjának lemetszeni az almafa nagy hajtásait.
Kép Kép Kép

Szantre, anyukáméktól kapott Sára egy kisszéket tavaly szülinapjára, a Baumaxban vették talán, vagy a Praktikerben, nem tudom pontosan. Ha tetszik, megkérdezem pontosan. Vászonnal van bevonva a váza, arra jön a színes szivacs borítás.
Kép szék messziről Kép szék közelebbről

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre, én valahonnan a Vateráról rendeltem egy készítőtől. Verna vagy Pimpoka adta az ötletet, ha jól emlékszem. 6000Ft volt. Egyébként nem a legjobb minőség, mert kb fél éves a miénk, és az oldala elvált a ragasztásnál teljes hosszában. :? :x Meg lehet ragasztani, de Szonja nem nyűtte annyit, hogy ennyit birjon csak...

thenus

Húúú, Katica, nagyon cuki a szoba. :wink: :D Irigylem, bár nekünk is hasonló lesz. Szép finomak a színek!
Cicizésben nálunk is ugyanez. Szonja üvölt mint akit nyúznak, és nem hagyja ám abba ő sem. Viszont megmondtam neki, hogy ha egész éjjel rágni fogja nem adom oda. És ha éjszaka rászólok, hogy tessék aludni, mert ennyi elég volt elengedi, bár félálomban közli, hogy "nem" :lol: :lol:

thenus

Kép ne zavarjatok, írok! :D Kép

Kép Kép

Kép kis hajléktalan...:D:D

thenus

Lányok, reggel óta baromira görcsölök, olyan 3-5 percenként jönnek, 20-30mp-ig tartanak. Lezuhanyoztam, de nem múlt el!!! Viszont még mindig bizonytalan vagyok, mert simán lehetnek ezek megint bélgörcsök. Még várok egy kicsit, nézem az időt. Ha estig nem jelentkeznék, elmentem szülni, de azért még ne vegyétek ezt készpénznek. :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Katica!
Nálunk nagyon könnyen ment az a pár nap amíg én kórházban voltam!A mamánál voltak minden nap a gyerkőcök .Apa 1x behozta őket hozzám és a tesóhoz,és amikor pedig megszültem, aznap még a fényképeket is megmutatta nekik,és ők kérdezték,hogy anya jól van és mikor jöhetnek haza a babával?Nagyon érdeklődök voltak az új kis családtag után,és egyáltalán nem voltak féltékenyek egy percig sem!Mind a ketten kaptak ajándékot "Zsanitól"amikor haza mentünk!
Sokat beszéltem nekik előtte,hogy anya majd egy kis időre elmegy a kórházba,hogy aztán a tesóval térjen haza.Kérdeztek nagyon sokat az ügyről még olyat is ami nekem eszembe sem jutott volna elmondani! :oops: :lol: A szoba nagyon tetszik,igazán kis birodalom lesz mind a két gyerkőcnek!a cicivel ugyan úgy állunk mint ti!Leírom,bár nem tőlem kérdezted,de én a nagy ágyban altatom el és úgy teszem a helyére Zsanit, nem szokott felkelni ,és csak hajnalban kel fel ciciért.Egyébként teljesen jól elvan cici nélkül,mert szombaton átvittük anyuékhoz és ott cici nélkül aludt el és reggel 8-ig fel sem kelt,1x mondta anyunak,hogy cici,de fel sem kelt aludt tovább. :wink: :D
Henus!
Örülök,hogy azért 4 napig jól szórakoztatok!A csajod igazi nagy lány már!Abban a fürdő ruciban...........édes :D :wink:
Andibab!
Szép a csokrod nagyon és,hogy a csajok is kaptak az külön szép gesztus volt a párodtól! :wink: Nekünk is most volt júli 11 én a 10 éves évfordulónk én is szép rózsacsokrot kaptam apától.Mindjárt megmutatom én is! :wink:
Kép
Nálunk megvolt a lagzi,jól elfáradtunk,Zsaniról egy darab képet nem tudtam készíteni mert egész nap szaladt és amikor nem akkor meg aludt,aztán meg már anyuéknál volt!Viszont Anettról készítettem párat!Akit nem érdekel csak görgessen!
Kép
Kép
A menyasszony nagyon szép volt,azért tettem csak fel mert muszáj volt megmutatnom!
Kép
Kép

Bocsi,hogy nem írtam mindenkinek,de nincsen sok időm!
Sziasztok,szép napot!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
Húúúúúúúúúúúúú de izgi!Szurkolok! :wink: :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, drukkolok!!!!!!!! :wink: Hátha történik ma valami.... :wink:
Izgi....

thenus

"Ma 10.00-kor, 2 óra alatt megszületett Kéri Simon Olivér, 3990 grammal és 57 cm-el! Mindenki jól van!"
andibab

Egymillió gratula a kis jövevényhez innen is!

Kép
andibab

Hatalmas gratula Nircee!!!
Ez aztán gyors volt! :wink: :shock: Várunk vissza a "picibaba" fényképeivel, és szüléstörténettel! :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Aztaaaa!!!!!!!! :shock: Nircee, ez volt ám a rohamtempó!!!!!!!! :wink: :lol: NAgyon gratulálok!!!!!!!!!!!! :wink: :D Szép nagy baba lett Simike!!!!!!!

thenus

sziasztok!
Nircee!
Atya gatya,húúúú de gyorsak voltatok! :shock: :lol: :lol: :wink:
GRATULÁLOK SIMIKÉHEZ!TÉNYLEG SZÉP NAGY BABA LETT!
Várunk vissza,ha minden a helyén lesz majd!Képeket és a beszámolót különösen várom/juk! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, gratulálok Simikéhez!!!!Igazán gyors szülésed volt!!!!!! :shock: Pihenjetek sokat, puszi az egész családnak!!!!

Köszi Tiop neked is, hogy leírtad, nálatok hogy volt :wink:

Anett nagyon csinos koszorús lány volt!Kész hölgy a leányzó!!! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hatalmas Gratula Nirceenek!!!!! Jó egészséget kívánok én is nektek!!!! Hihetetlen szülés lehetett... :shock:
Csajok, mi a Balcsin vagyunk, csak bekukkantottam, én milyen jóóól tettem!!!!!!

Majd jövök!

üdv

KépKép
tüccs

Nircee!

GRATULÁLOK!!! Nagyon- nagyon ügyesek voltatok! Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!

Bocsi a többiektől, de ez most egy gyors bekukk volt és ilyen jó hír fogadott. Ma voltam bent a kórházban a megjelölt időpontban, még akár láthattam is volna őket!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Nircee, gratulálunk Simihez! Mindketten nagyon ügyesek voltatok! Váruk vissza!! :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szombaton elutaztunk és most értünk haza, ma meg megyünk Egerbe mindjárt.

Nircee, hát nagyon-nagy gratula Simonhoz és, hogy ilyen gyors volt!

Rövid leszek, mert már készülünk, Lellét átvisszük anyósékhoz és Apával megyünk kettesben.

Szóval azt akartam elújságolni, hogy Lelle szobatiszta lett. Én még tenném alá a pelenkát utazáskor, alváskor, de nem engedi. Mindíg szól és kaka-pisi wc-be, bilibe megy. Ha elalszik, rácsempészem, de reggelre tök száraz és azonnal pisil. Én csak jövőre szerettem volna, de ha ő már itt jár, hát legyen most. Nagyon édes, hogy mindíg szól, Anya, pipi.

Lépek, holnap jövök.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee! Gratulálok Simonhoz! Kicsit irígykedek most rátok!

Lányok, elolvastam egy-két írásotokat a Flór kórházról. Sőt! Képzeljétek, ma a férjemmel együtt be is mentünk a szülészetre! Nagyon segítőkész szülésznénivel találkoztunk, aki beengedett minket és körülnézhettünk odabent. Az 1.számú szülőszoba üres volt, így bemehettünk. Phúúúúú... nagyon tetszik! Nyugalmat áraszt a szülőszoba és az egész környezet. A vajúdó szobáról meg ne is beszélve. Szóval, minket meggyőzött!

Szeretnénk szülésznőt választani, de nem ismerünk odabent senkit. Tudtok-e ajánlani valakit nekünk? Próbálok egy-két dolgot leíírni, hogy mégis milyet képzeltem el: elsősorban ügyeljen a gátvédelemre (aztán majd elválik, hogy sikerül vagy nem), de legalább törekedjen rá. Én egy nagyon vidám lány vagyok a férjemmel együtt, nyugodtak vagyunk és valahogy ilyen szülésznőt is tudok elképzelni magam mellé.

Meglehet, hogy utópiának tűnik, amit leírtam, ám talán mégsem.. :D

Egyszóval egy kedves szülésznőre van szükségünk. Kérlek, ha tudtok, segítsetek egy-két ajánlással!

Előre is köszönöm!
gtimcsi

Sziasztok!

Tiop, Anett gyönyörű koszorúslány volt! Nagyon jók a ruhák, nem az a szokványos rózsaszín. Nekem nagyon tetszik.

Pimpoka, Lellének nagy gratula. Hihetetlen milyen ügyesek itt a kislányok!

Gtimcsi, ugye első baba lesz? Csak mert itt is első szülésnél, szinte rutinszerűen végeznek gátmetszést, ezt a dokik/szülésznők nem is titkolják. Persze ki lehet húzni a dokiból olyan ígéretet, hogy persze lesz gátvédelem, de ha kell, akkor vágnak, aztán úgyis ő dönt. Második, harmadik szülésnél viszont odafigyelnek a gátvédelemre, úgy tudom.
Lehet, hogy a többiek ismernek olyan orvost, aki gátvédelem-párti, én sajnos nem tudok.

Ichtus, nagyon klassz a gyerekszoba!!

Henus, Szonja olyan abban a fürdőruciban, mint egy kis sztár! Ahogy pózol, ahogy néz... :wink: :wink:

Na, mára ennyi volt! Jó éjt mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia Szantre!

Köszi, az infót! Bent az a szülésznő, akivel találkoztunk, szintén ezt mondta. Mondta, hogy 95%-ban van gátmetszés az első szülésnél. Az elmondása szerint jelen volt már olyan szülésnél, ahol nem kellett, de ez nagyon ritka.
Azért még nem adom fel :D

Kép
gtimcsi

Szia Mindenki!

Überhappy a világ, 2 napja taknyolnak a csajok, tegnapra elkezdtek nagyon durván köhögni is, plusz hőemelkedés. Lementünk a dokihoz /persze a mienk szabin egész augusztusban, helyettesítik.../, mindkét csibe amoxicillint kapott, mert nagyon ronda a torkuk, de szerencsére a tüdejük tiszta. Csak iccaka nehéz, mert felváltva ébrednek fel - nem kapnak rendesen levegőt. Már harmadik éjszaka, hogy nem tudok aludni, eddig az összesen 39 perc alvás volt számomra a csúcs, mert apuci nem bír segíteni, ő is dögrováson van, ő hurcolta haza a kórságot a melóból. Persze orvoshoz nem megy, mert szerinte minden orvos hülye és sarlatán. :evil: Hogy lehet egy szülő ilyen felelőtlen??? Pasik.... :evil: :x :evil:
Én sem vagyok mostmár vmi fényesen, csak én nem érek rá azzal foglalkozni, hogy kerülget a betegség...
Ilyet is csak mi tudunk, ezerfokos nyárban megfázós betegek lenni... :cry:

Mindenki vigyázzon magára!
andibab

Andi, sajnálom hogy megbetegedtetek, de vígasztaljon, hogy mi is taknyos betegek vagyunk :?
A párom több mint két hete betegedett meg, aztán 5 napja én is tök szarul vagyok (pedig nagyon ritkán vagyok csak beteg), olyan a hangom, mint a Hegyi Barbarának ;) A játszira sem merünk lemenni, csak holtidőben, 1-2 óra felé, mikor az összes csemete alszik (az enyém persze nem :? :roll: ). Nálunk viszont Márknak kutya baja, remélem megússza.

Nálunk is pocsékak az éjszakák, bár mióta Márk megszületett azóta tart ez az állapot.... Nem is részletezem, bár már egész jól megvagyok alvás nélkül is... :roll: :? :evil: De ahogy Tiop mondaná, ez is el fog egyszer múlni.. :wink: :lol:

Szóval Andi, együttérzek!!!
Jobbulást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Andi! Nagyon sajnálom, hogy így lebetegedtetek! Gyors gyógyulást kívánok! Nagyon szép csokrot kaptál a férjedtől!

Ichtus! Nagyon szép lett a babaszoba! Megkérdezhetem, hogy hol vettétek az ágyikót (Sárikáét) ill. mennyi volt? Hú ez a létrázás dolog nálunk is nagyon menő, engem meg a frász kerülget. Én nem tudom, hogy miért, de nálunk állandóan vannak kisebb-nagyobb balesetek. Pedig szerintem nem "rossz" gyerek Dani. Tegnap például beleesett egy kis rózsabokorba, tiszta karcolás az egész lába. Ma pedig leszakadt a kisujjáról a köröm, nem volt nagy, ezért nem is tudom, hogy történt. Nem csinált semmi rosszat, csak kihúzta a szekrény alól a mérleget, hogy megmérjük magunkat és akkor történt. Borzasztóan sírt és nagyon vérzett. Majd megszakadt a szívem. Szóval én már baromira félek, hogy mi lesz a következő. Lehet ez a baj?! A létrázás is ezért idegesít, hiába vagyok ott vele.

Thenus! Mindketten csinik vagytok a fürdőruciban! Nekem az írás közben nagyon koncentrálok kép tetszik a legjobban. Hol voltatok pontosan?

Tiop! Szép volt a csokrod neked is. Anett gyönyörű a ruhában és ahogy már valaki írta nekem is sokkal jobban tetszik, mint a hagyományos rózsaszín. Annyira finom és elegáns.

Pimpoka! Hát nem semmi Lelle ezzel a szobatisztasággal! Nagyon ügyes! Mi még ott tartunk, hogy mutogatom neki a kicsi WC ülökét, de nem nagyon akar ráülni, pedig úgy tűnik, hogy egyre jobban zavarja a pelus.

Giga! Hogy álltok a szobatisztasággal? Szólt azóta is Lili?

Gtimcsi! Ugyanazt halottam, mint Szantre a gátvédelem ügyében. Én is arra készülök, hogy jó lenne, ha így történne második gyereknél. A dokim maximálisan támogatja. Viszont, ahogy olvastam van olyan eset, amikor sokkal jobb, ha vágnak, főleg, ha arra gondolsz, hogy a babódnak így könnyebb kijönnie. Szóval, ha nem sikerül, akkor se keseredj el, túl lehet élni!

Szantre! Ti merre laktok Zuglóban?

Tüccs! Bocsi, hogy ezt kérdezem, de te mennyit híztál? Habár, ha jól emlékszem te mondtad, hogy hízni szeretnél, anno mikor a fogyókúrázásról volt szó.

Lányok, én olyan boldog vagyok! Jó lett a terheléses cukor eredményem!!! Annyira féltem, hogy megint inzulinozni kell, de ezek szerint jól alakulnak a dolgok. Egy hónap múlva dönt a doki, hogy kell-e még a 30. hét körül mennem, de azt mondta, hogy nem valószínű. Nem nagyon szabadna híznom többet, már így is nagyon soknál tartok. Nagyon szeretném megúszni. Eggyel kevesebb dolog, amiért izgulni kell...

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Tüccs!
Jó pihenést nektek, ha még a Balcsin vagytok! :wink:

Pimpo!
Gratula Lellének!

Andi, Szantre!
Jobbulást mindannyiótoknak! Egyébként ez tényleg így van, hogy ha beteg a család, akkor az anyukák is elkapják előbb, vagy utóbb, de ők nem dőlhetnek ki, még akkor se ha addigra apuka esetleg már jobban van. Ilyenek ezek a pasik... :? :twisted:

Képzeljétek!
Néztem ma a vizilabdás lányok bronzmeccsét, és amikor 6:3-ról feljöttek az ausztrálok, és kiegyenlítettek kiabáltam egyet, hogy basszus, és összecsaptam a kezeim. Na innentől kezdve az én drága kislányom azt kiabálta az egész meccs alatt, hogy basszu, és tapsolt a kis mancsaival. :oops: :P Hiába mondtam neki, hogy inkább kiabálja, hogy hajrá-hajrá! nem volt hajlandó. Remélem, hogy hamar elfelejti ezt a szót. :oops: :roll: Annyira kell már vigyázni arra, hogy mit mondunk, mert leutánoz minket. :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Mali!
Örülök, hogy jó lett a cukrod!
Néha szól a lány, hogy kaki, de van amikor csak emlegeti, és nem terem semmi a pelusba. :roll: Érdekes, de nem siettetek semmit. Ha szól és lesz is valami akkor megdicsérem, de nem eröltetem, hogy rögtön szaladok vele a bilire. A pisit még nem is mondja. Érdekes. Bár már hallottam olyat, hogy valaki előbb szólt a kaki miatt, és termelt akár bilibe, akár wc-be, mint pisilt. Majd kiderül, hogy nálunk hogy lesz.

Gtimcsi!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz gátmetszéssel kapcsolatban. De hátha te leszel az a ritka eset! :wink: :D Én nagyon ajánlanám neked Ignáthné Évát. Bulcsút szültem nála, és nagyon jól jártam vele. Kedves, figyelmes, jó humorú. :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Szantre! Jobbulást neketek is!

Giga! Én sem erőltetem a szobatisztaságot, ahogy te sem. Lehet, hogy azért szólnak a kaki miatt, mert az, hát hogyis mondjam, kellemetlenebb? :lol: A dokid még mindig jó választásnak tűnik. :D
Amúgy Dani is simán kiszúrja a káromkodásokat és ismételgeti. Szerintem, mert a hangsúlyosabb a többi szónél, vagy valami ilyesmi lehet a háttérben. Én is mondtam Daninak, hogy szurkoljunk a magyaroknak, ez lett belőle: "Hajrá mogyorók!"

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Mali, szuper, hogy jó lett a cukrod!
Mi a Csertő park csücskén lakunk, ez a Vezér-Fogarasi kereszteződés közelében van, de egy-egy utcával beljebb. Sajnos panelben lakunk, így nincs kertünk, viszont gyönyörű a kilátásunk a budai hegyekre. Tegnap az ablakból néztük a tüzijátékot, meg előtte a légibemutatót. Szerencsénk van, mert nem panel magasodik előttünk, hanem a kertesházas övezet, fölöttük pedig kilátunk :lol: :lol:

Ti is zuglóiak vagytok? De keretesházban laktok, igaz?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat!
Ági, köszi a szülésznőt! :D :D Így legalább már van egy a tarsolyomban :D
Kép
gtimcsi

Gtimcsi, Ignáthné Évát én is nagyon ajánlom. Én ugyan nem nála szültem, de ő volt az ügyeletes amikor Márk született, és tényleg tündéri nő.

Giga, édes lehetett Lili, ahogy "drukkol" a magyaroknak :wink: :lol: :lol: Tényleg csak úgy ragad rájuk az ilyesmi..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mali
én most +7kg-nál tartok, de nem tudom számít-e, hogy ikrek. Én ennek örülök, meg se látszik, csak a hasam óriás.
Tök jó, hogy jó lett a cukrod. :)

Andi
Jobbulást!!!!!!! Ti mindig belefuttok ezekbe a betegségekbe, sajnálom!

Giga
ezen jót nevettem!!!! :D

Csajok, még mindig a balcsin vagyunk, mennem is kell. Majd még próbálok jönni.

üdv

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Először is, elnézést a "zavarásért", de nagyon új vagyok és a segítségetekre lenne szükségem: Kb. egy hónapja költöztünk Pécelre és szükségem lenne egy jó nőgyógyászra, aki Kistarcsán is "jelen van" Azért lenne sürgős, mert az utolsó hónapban vagyok, szept közepén szülök majd. szóval olyan kellene, aki még bevállalna, így, a finisben.Mivel nem a környékről jöttem, egy orvost sem ismerek :(
Előre is köszönöm a segítséget.
Klári
Kép
Kép
sun74

Sziasztok!

Andi, jobbulást! Hátha a nyárban könnyebb gyógyulni mint a télben. :wink: én nem akarom elkiabálni, de és itt ünnepélyesen le is kopogom, de karácsonyóta egy takonykórunk sem volt, még egy hasmenés sem. (mondjuk az még sosem volt) :wink: :roll:

Mali örülök a cukornak! :) Ezen a mogyorókon behaltam... :lol: :lol:

Szonja is minden olyat utánoz amit nem kéne. Én kijavítom, aztán figyelek, hogy legközelebb ki ne csússzon a számon! :oops:
Amin a legjobban megdöbbenek, hogy ezeket a kifejezéseket nem akkor rögtön mondja, hanem a legközelebbi hasonló szituációban mikor nem is gondolnám... :roll:

PL egyik nap kanalazta a levest az asztalnál és a párom bement a slózira. Szonja: "Apa, pisilni" Anyósom igenel. Szonja kanalaz tovább, majd beköpi: "Szarik" Esküszöm, hogy erre a tevékenységre ezt a kifejezést nem használjuk. CSak lestem, és majd bele fulladtam a vasalni valóba, merthát röhögtem. Pláne, hogy a gyerek nem humornak szánta és evett tovább. Anyósom próbálkozott, hogy azt nem így mondjuk, hanem szépen. Szonja elszótagolta: Szaa-rik. Én is megszólaltam, hogy nem szarik hanem kakil, és érdekes, mert utána rögtön úgy mondta. Egyébként szerencsétlen apa nem azért ment, és a kisebbet sem tudta elvégezni, mert anniyra röhögött ő is a sózin. Na bocsi a csúnya sztoriért. :oops. .oops:
VAn másik is. A basszuskulcsot én is sokszor mondom, és egyik este látom, hogy a kutya egy csomót tojt a fűre. Mérgemben nem azt mondtam, hogy basszuskulcs, hanem basszushang. Szonja rám szólt: Nem bassus hang, bassus kulcs, aja! :lol: :lol:

Szantre, nektek aztán jó dolgotok volt tüzijáték ügyben! :wink: Pont tegnap mondtam, hogy szívesen laknék pesten csak augusztus 20.-án egy olyan házban ahol csak kinézek az ablakon és ott a tüzijáték... :D

Tüccs, 22. héten ikreknél 7 kiló szerintem az nagyon piti!!!! :shock: NEm értek hozzá, de tuti nem sok!!!!

thenus

Mali!
Lehet, hogy ezért emlegetik a nagydolgot sűrűbben. :)
Örülök, hogy jól bevállt eddig a dokibácsi, legyen így a végén is!!!
Nagyon jó ez a hajrá mogyorók. :lol: :lol: :lol:

Szantre!
Irigyellek a kilátás miatt! :wink: Mi nem néztük most a tüzijátékot, még a tv-ben sem. :? Inkább fotókat válogattunk, hogy miket hivattassunk elő. Olyanokat nevettünk a képeken. :D Jó kis móka volt. :wink:

Gtimcsi!
Nincs mit! :wink:

Tüccs!
Szerintem is jó lehet ez a 7 kiló plussz. Ha hazajöttetek majd tegyél fel pocakfotót, és sok-sok képet Dóriról! :wink: :D

Klári!
Én Bokor dokit tudnám neked ajánlani. Bulcsút nála szültem, pontosabban a felügyelete alatt, mert nem volt sok dolga hála az égnek. A végén egy kicsit kellett varrnia, de azt is nagyon ügyesen csinálta, semmi bajom nem volt a későbbiekben a sebemmel. Nagyon kedves, fiatal doki. Ha jól tudom neki még nincs meg a szakvizsgája, tehát akkor kérd fel, ha ez téged nem zavar. Én nagyon megbíztam benne. Mali is hozzá jár most. :wink: Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj, akár privit is!

Henus!
Hát ezen a sztorin én akkorát nevettem. :lol: Jó fej a kiscsaj! :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Andi, jobbulást az egész családnak!!!!Sajnálom, hogy betegek vagytok!

Köszi lányok a gyerekszobás dícséreteket :wink: Nekünk is tetszik, és aminek még jobban örülök, hogy Sárika is nagyon szereti. Az óta is a "deletába"(gyerekágyban) alszik.

Mali, Kistarcsán vettük az ágyat, a Siculus bútor boltban. A kórház mellett van a bolt, a hév másik oldalán, a fő útról lehet is látni a tábláját, földes úton, épülő kertesházak mellett. Matraccal, ágynemű tartóval együtt volt 38.000Ft. Csak az a gáz vele, (ami utólag derült ki használatkor)hogy a lecek csúszkálnak a matrac alatt. Vagy beszerzünk még leceket valahonnan, vagy rögzítjük őket valahogy, hogy azért még később bővíteni tudjuk.

Henus, Giga, jót nevettem a sztorikon. :lol:

Gtimcsi, nekem ugyan szülési tapasztalatom még nincs Ignáthné Évával, de most ő a szülésznőm. Nagyon kedves, tegnap délután találkoztam vele személyesen, akkor voltam először NST-n. Mikor még csak telefonon beszéltünk, akkor nagyon kedves volt.

Klári, én is péceli vagyok, Kovács Réka doktornőnél fogok szülni, bár ő szept. 2-ig szabin van. Gondolom, neked hamarabb kellene orvos. Neki sincs még szakvizsgája, de meg vagyok vele elégedve. Ahogy nézem a vonalzódat, egy nap van a babócáink között :lol: Lehet, hogy bent találkozunk a kórházban?? :wink: Remélem, hogy már az MO-on megyünk szülni...

A kenusoknak Sárika is lelkesen szurkolt a bilin ülve, "hajjá, madalot!!" :lol:

Tegnap délután majdnem találkoztam Nirceevel, gondoltam, beköszönök neki egy pillanatra, ha már úgy is egy folyosón vagyunk, de nem volt bent a szobájában. :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Köszönöm szépen a tippeket :D
Háát igen, szept. 2 azért már elég késő lenne nekem, jövő héten mindenképpen szeretnék eljutni valakihez...
Giga, el tudnád nekem küldeni priviben a dokid elérhetőségét és a rendelési idejét? Megpróbálom betuszkolni magamat hozzá.
Arról a dokinőről, aki Pécelre kijár terhesgondozásra nem tudtok véletlenül valamit? Valamilyen Erika, ha minden igaz. A védőnő azt mondta, mehetek hozzá is jövő szerdán, de nem nagyon szeretnék anélkül, hogy tájékozódnék
:wink:
sun74

Jaj igen, és szülésznőkről is szívesen hallanék :)
sun74

Sziasztok!

Köszi Lányok a gratulációkat!!! :lol: :lol: :lol:

Katicaaaaaaaaaaaaa!!!!! A fürdőszobában voltam, épp wc-n. :oops: Hallottam, hogy valaki benyit, és mondja, hogy "nincs itt", vagy vmi ilyesmit, de mire kiszóltam volna, már nem volt ott senki. Sajnálom, jó lett volna összefutni! :cry: :cry: :cry:

Jaj, hát nem semmi egy szülésem volt, ha ezt valaki elmeséli, el sem hiszem neki.
Szóval mint írtam, reggel rögtön 5 perces fájásokkal kezdtem, olyan 1/2 9 körül. Aztán mikor írtam, már 3-4 percesek voltak. Lezuhanyoztam, nem múltak. Még hezitáltam, hogy hívjam-e a szülésznőt, de végülis felhívtam, ez olyan 1/4 10 körül lehetett. Akkor már fix 3 perces fájásaim voltak, és nagyon erősek. Majd végül még elmentem wc-re, és 3/4 10-re már a kórházba értünk. Ott recepció, majd a Gerő főorvos úr megvizsgált, kikerekedett a szeme, és mondta, hogy nincs méhszáj. Irány a már ismerős 1-es szülőszoba, előkészítésre nem volt már idő, burokrepesztés (ekkor már 1-2 perces fájások voltak), és azonnal jöttek a tolófájások. Végül hivatalosan 10.20 perckor (mikor az sms-t küldtem, még csak 10 óra volt a papíron), a 4. vagy 5. fájásra megszületett Simi a már ismert méretekkel. Tök jó volt, mikor a 2. nyomás után már megfoghattam Simi fejét, el sem hittem, hogy már ott van! Nagyon furcsa volt megfogni a kis gyapjas fejecskét.
Elvileg lett volna gátmetszés, és utólag is mondta a doki, hgy akár lehetett volna, de mivel nagybaba volt, és Marci születése sem volt egyszerű, nem akartak kockáztatni. De nagyon pici a vágás, egyáltalán nem is érzem, úgyhogy végülis mindegy.
Annyira gyorsan ment minden, hogy Évikének alig volt ideje átöltözni, 2 nyomás között futott ki, a helyettesítést sem tudta megoldani (aznap épp az osztályon volt), hanem a szülőszobáról ment ki az ottan ügyeletes szülésznő. Gerő doktor meg szegény mire felfogta volna, hogy mi itt most megszálltuk, már csak azon kaphatta magát, hogy varrhat is össze.
Iszonyatosan intenzív és fájdalmas volt, de megérte, mert gyorsan túl lettem rajta. Szegény férjem meg nem úszta meg, és végignézett mindent, mert Ő és a doki tartotta a lábamat. De azt mondja, hogy nagyon érdekes volt, és egyáltalán nem viszolygott (Marci születésénél a fejemnél állt, és még a fejét is elfordította, hogy ne lásson semmit), hanem látta, ahogy egy új élet tört a világra, és ez nagyon szép volt. Furcsa, mennyire megváltozhat egy ember véleménye, ha a körülmények rákényszerítik.
Gerő doktor és Ignáthné Évike nagyon rendesek voltak, le a kalappal mindkettő előtt! Igaz, sok dolguk nem volt, de a Doktor úr másnap, 20-án bejött hozzám, hogy mi a helyzet, megnézte a sebemet, meg elmondott egy csomó dolgot, hogy milyen különbségek várhatóak a 2. szülés után. Egyszóval meg sem éreztem a dokibácsim hiányát, pedig nagyon féltem tőle, hogy milyen lesz nélküle. Az is igaz, hogy ha itthon is lett volna, nem ért volna be! :lol:
Egyébként nagy mázli, hogy épp aznap jött anyós, hogy kitakarítson nálunk, a férjem is itthon volt, mert ha valamelyikre is várni kellett volna, úgy jártunk volna, mint Czakocáék! :wink:

Csak 2 rossz dolog van, egyik a szülés következménye, a másik meg Simikével kapcsolatos: olyan gyorsan szültem, hogy a 2 férfi annyira nyomta vissza a lábamat, hogy a szeméremcsontom elmozdult, és most alig bírok járni, a lábaimat nem tudom felemelni, csak nagyon erős fájdalom árán. Állítólag hetek, mire regenerálódik. Így nagyon nehezen megy az öltözés, a lépcsőzés, a járás, és még az ágyon is alig tudok megfordulni. Alacsonyabb helyről felállni meg percekbe telik. Ezt leszámítva fizikailag jól vagyok, más nem fáj, mintha nem is szültem volna. Komolyan.
Simi meg képzeljétek, olyan óriási evő, hogy az már a ló másik oldala. 1-2 órűnként eszik, nem is keveset, a melleim már annyira fájnak, hogy minden mellretétel hangos "basszus" vagy "k.va életbe" felkiáltással kezdődik, majd leizzadok, és alig várom, hogy abbahagyja. Persze egyszerre mindkét mellet kiszívja, így 1-1 etetés 30-40 percet is igénybe vesz, majd 1 óra múlva kezdődik minden előről. Ráadásul olyan mohó, hogy rengeteg levegőt nyel, így folyton abba kell hagyni a szopit, büfiztetni, majd ismét mellre tenni, újabb felkiáltásokkal. Ma először a fejemben megfordult, hogy átállok a tápszerre, ezt nem bírom. Persze nem fogok, de a gondolattal eljátszottam.
Marci meglepően jól fogadta Simit, másnap voltak bent a kórházban, akkor meg volt illetődve, anyós ölében ült végig, majd pár perc múlva mutatta, hogy akkor menjenek haza. De azóta is emlegette itthon "Himit", és mikor hazajöttünk, el volt tőle ragadtatva. Szerintem még élvezi is a szitut, hogy végre nem egyedül vana szobájában, egyáltalán nem zavarja, hogy szoptatok, vagy Simit büfiztetem, éli az életét, néha odajön, mond nekem valamit, vagy megsimogatja az öccsét. Szegénykém szerintem már hozzászokott, hogy velem nem lehet úgy játszani, így ez nem jelentett akkora csalódást.

Hát, ennyit rólunk.

Visszaolvastam, de bocs, most nem válaszolok, kihasználom az alkalmat, és megyek aludni egy kicsit.

Képeket majd teszek fel, csak még ki kell őket válogatni, majd átméretezni.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

NIrcee!!!
Még egyszer gratulálok Simonhoz, és a gyors szüléshez! :wink: Emlékszem Marcival mennyivel komplikáltabb volt minden, és szerintem a továbbiakban is így lesz, minden kicsit egyszerűbb lesz mint elsőre... :wink:
A mellfájást ismerem, engem mai napig kiráz a kideg, ha az első hetekre gondolok. Már előre sírtam anniyra fájt. De elmúlt... :) És Szonja is ugyanez volt dettó. Másfél óránként evett, és 30 40 percig. Én az elején mindkét mellből szoptattam, csak később álltunk át az egyre. Ha jól emlékszem. :roll:
NAgyon várom már a fotókat a bébikéről! :wink:

Katica, Kovács Réka már szakvizsgázott. Legalábbis úgy tudom. :wink:
Én egyébként azt hittem, hogy IKEÁs az ágy is. MErt a miénk pont ugyanígy néz ki és onnan van. :roll:
Sárika pedig nagyon egyedi módszerrel szurkolt. :) A biliről kiabálni, hogy "HAjrá magyarok!" nagyon eredeti... :lol:

thenus

Nircee!

Mégegyszer szívből gratulálok Simihez és a szülésedhez!!!
Nagyon jó volt elolvasni a történteket.
Képzeld, 20-án a férjemmel bementünk a Flórba, hogy megnézzük a szülészetet. Az 1. számú szülőszoba üres volt, ide mentünk be. Sőt a szülésznéni, aki bevezetett minket, mivel dolga akadt, ott is hagyott minket egy jó időre. Lenyűgözött a szoba...., de így, hogy ráadásul tudom, hogy előző nap Te voltál bent és ott hoztad világra Simikét... na tessék már könnyessek is a szemeim!
Mégegyszer gratulálok Nektek!

Ráadásul úgy néz ki, hogy mi is Igáthné Évikét szeretnénk szülésznőnek választani. Örülök, hogy jók voltak vele a tapasztalataid!

Apropó! Mielőbbi regenerálódást kívánok! :D
Vigyázzatok magatokra!
gtimcsi

Kép
gtimcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?