Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Elolvastalak benneteket,de többre nincs energiám, úgy érzem magam mint aki a 42. hétben jár és hányingere is van.
Na, csak azt akartam írni, hogy holnap megyünk dokihoz , nem ma. Azt hiszem Ichtus volt 1 nappal eltévedve. Bár már én is lennék holnap...

Ha bírok, majd jövök még.

KépKép
tüccs

Taminak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Henus,
hát, tényleg nem egyszerű nálatok a helyzet! :lol: Drukkolok, hogy mihamarabb el tudjatok költözni!

Andi,
Nektek mi van a háznézővel?

Katica,
az az igazság, hogy aki segíthetne, az dolgozik egész nap (konkrétan Anyu). Anyóst nem engedem Marci közelébe hosszú távon, Nagyim már öreg és szívbeteg, nem tud érdemben segíteni, Nevelőapám meg 150kiló, alig mozog, hajolni, emelni, lépcsőt járni nem igen tud, akkor múltkor is csak tűzöltást tudott végezni, bár nagyon rendes volt tőle. De most már tényleg jól vana férjem, épp nekiállt vasalni. :wink: :lol:

Szantre,
jobbulást Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:

Tüccs,
sokat gondolok majd Rád!!!!!!

Egyébként már a Nagymamám és Anyukám is beteg, Anyu szegény épp ma jött volna hozzánk hosszabban segíteni, de hát így ez is ugrott.

Tök jó, azon szórakozunk a férjemmel, hogy ha majd megkérdezik, mire emlékszem a 30. szülinapomból, akkor majd azt válaszolom, hogy f.sott az egész család. :lol: :lol: :lol: Én már csak röhögök ezen, Marci miatt persze aggódom, mert már a kis bordái is mind kint vannak, eddig sem volt túl sok súlyfelesleg rajta, hát most meg már szó szerint aszott szegénykém. :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak pár sor most...

Pilla: köszi, igen most úgy szoktam, h beleültetem az etetőszékbe és úgy elvan egy kicsit, fokhagymát szokott pucolni :lol:

A szája már egész szép. Ő is sokat esik, most az volt a baj, h futott és fölbukott az apja lábába, nem volt ideje lerakni a kezét és szájjal érkezett a földre.
mennem kell mert itt hisztizik az ölemben, remélem tudok majd még jönni.

Kép
murphyke

Sziasztok!
Bocs,hogy így ismeretlenül betörök....a segítségetekre lenne szükségem.Igaz,hogy szültem már itt,de simán,ügyeletes orvosnál,fogadott szülésznő nélkül....minden nagyon jó volt.Ezért is szeretnék felérni most is.
A kérdésem az lenne,mivel faros a Babám,lábaival a nyakába,ha nem fordul be,császároznak gondolom,amitől nagyon tartok,de erre is fel kell készülnöm.Mire számíthatok?
Hogy megy ez?Szoptathatok utánna?Odaadják a Babát vagy így nincs lehetőség arra,hogy együtt legyünk a "szülés" után?Ha van vkinek ideje,nagyon megköszönnék minden tanácsot,infót!!Üdv Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
gadevi

Szia Évi!

Nekem tavaly augusztusban már a 2. csaszim volt. :wink: Ne tarts tőle, ha szükség van rá, csak akkor csinálják meg!

A műtét előtt éjfél után már nem lehet enni, inni is csak sima vizet. Reggel eldöntik a műtétsorrendet, és annak függvényében kezdenek előkészíteni. Nekem volt szülésznőm is fogadva, szerettünk volna szülni, de máshogy alakult - szerencsére. Igazából a kezdet majdhogynem ugyanaz, mint a szüléskor, beöntés, leborotválnak, kapsz infúziót (benne egy icipici oxytocinnal, hogy a csöpp is érezze, hogy valami indul, ne érje akkora "meglepetésként" a dolog), és várod a műtőssrácot. Betolnak a műtőbe, ott vagy gerincközeli érzéstelenítést kapsz az aneszteziológus orvostól, vagy elaltatnak (bár ez utóbbit csak vészhelyzetben alkalmazzák, én hiába voltam eltökélt, hogy aludni akartam, az anesztes dokinéni rábeszélt az érzéstelenítésre, és jól tette!). Amikor hat az érzéstelenítő, lekennek jól fertőtlenítővel mindenhol, szép narancssárga leszel még napokig :lol: , bedugják a katétert, aztán elkezdik a műtétet. Te végig kapod az infúziót, figyelik a szivedet és a légzésedet, és igazából a kezdeti nyisszantástól számított max 10 percen belül (és ez kényelmes tempó!) kint van a töpörtyű! Ha nagyobbacska, akkor egy kis gyomorszájtól indított nyomással rásegítenek a kivételére, ez csöppet "meglepett" engem, de minden nagyon flottul ment. Az anesztes dokinéni, az asszisztense, meg a műszeres nővér egyfolytában dumálnak, ha kéred végigkommentálják, hogy most épp mi történik, nagyon jófejek. Odahozzák a babát véresen-maszatosan a fejedhez, én adhattam egy puszit is neki, aztán kivitték az előtérbe, ott látja el a gyerekorvos és a csecsemősnővér. Aztán eltolják a babaszobába, fürcsi, öltözés, és ennyi. A párod nem mehet be a műtőbe, az előtérben ott lehet, és mehet a babával a babaszobába, ott lehet a fürdetésénél. Ezalatt téged összestoppolnak, ami kábé 30-40 perc. Vagyis az egész művelet 50-60 percet vesz igénybe. A műtőből a csaszis megfigyelőbe tolnak, kapod az infúziókat, feküdnöd kell, a fejedet sem lehet megemelni a gericérzéstelenítés miatt. 12 óra múlva veszik ki a katétert, ekkor állítanak fel először az ágyból. Vacakul leszel, de nincs értelme szépíteni. A csöppet beviszik hozzád egy kicsit nem sokkal a szobába érkezésed után, de őszintén megmondom, hogy örülni fogsz, hogy lyuk van a fenekeden, és nem a szoptatáson fog járni az agyad. A párod zöldbe öltözve pár percre bemehet hozzád az őrzőbe, mást nem szeretnek beengedni, az nem "normál" betegszoba. A tejcsi is később indul csaszi után, mint egyébként. 24 óra elteltével kipaterolnak az őrzőből, aztán minden úgy megy, mint a hüvelyi szülés után. Bentmaradni tovább kell, általában minimum 5 napot, mi egy hetet voltunk. Érdemes harcolni az alapítványi szobáért, ha tudod, hogy császározni fognak!
andibab

Valakinek van tippje hányinger ellen????
Dórival nem volt, nemtudom mivel lehetne csillapítani. :?:

KépKép
tüccs

Andibab!
Köszia gyors választ!!!!

Hát nagyon elkeseredtem... :cry:

gadevi

Hát csak gyorsan elmondom...
Szonjával indultam az előbb lefeküdni, de még sült egy adag krumpli. Szóltam apának, majd vegye ki. Mondja, jó. Még az ajtóból intek neki, mert épp telfonál, és visszaint, hogy oké. 10 perc múlva előjövök, ő ül a gépnél, kérdem kivetted? Bólogat, ja. Közben rám se néz. (Kb fingja nincs miről, és kivel beszél..) benézek a konyhába, és egy szénnel teli edény fogad.... :shock: :shock:
Végülis kivette... :roll: :? :lol: :lol:

thenus

Évi!
NEM SZABAD ELKESEREDNI!!! A műtétet azért csinálják, hogy ne legyen semmi probléma!!! Szerintem jó lenne, ha keresnél egy szülésznőt (ha orvost nem akarsz itt a kórházban), legalább lenne egy biztos pont az események közepette. Igazából én is nekikeseredtem a nagyobbik csaszija után, ráadásul akkor a kitolás közben mondták, hogy ne nyomjak többet, mert belehalhat a gyerek, és sürgősségi műtéttel kikapták belőlem, ő kb 3-4 perc alatt kint volt. Utólag viszont átértékeltem a helyzetet.
Persze hogy mindenki habos-babos rózsaszínnek képzeli és iszonyúan felemelő eseménynek a gyermeke születését, ami így is helyes, DE!!! ha gond van, akkor jó, hogy már "kitalálták" a műtétet, és nagy biztonsággal végzik. Nekem a második alkalmával az életemet mentették meg, ha normál úton szültem volna, akkor abba valószínűleg belehalok, belső problémák miatt. A műtétnek az a célja, hogy se a baba, se a mama élete ne kerüljön veszélybe az esetleges komplikációk miatt, és ebben a kórházban tényleg csak akkor műtenek, ha kell! Én is egészen az utolsó percig normál szülésre készültem, mert itt támogatják az orvosok a csaszi utáni hüvelyi szülést, de utólag belegondolva, jobb, hogy így alakult, nem indult be határidőig, ezért műtöttek - tudta az én picurim, hogy nem szabad sietnie, vigyázott rám. :wink:
És attól, hogy nem ölelgettem meg egyik lányomat sem a születése utáni pillanatban, még semmi gond nincs a kapcsolatunkkal! Bogi pl. egészen addig visított a babaszobában, amíg ki nem hozták és a vállamra-karomra nem fektették, na akkor elhallgatott és csak bambult rám a nagy szemeivel, aztán amikor elvitték, újra kezdte a koncertet. :lol: Roni pedig élete első pár napját inkubátorban töltötte, csak etetni lehetett kivenni, aztán amíg bent voltunk, ő végig a PUR-on "lakott", én jártam át hozzá, és csak az utolsó éjszakát tölthette velem a szobában, mégis semmi probléma nincs a kapcsolatunkban, én vagyok az első akihez fordul, ha épp sipítozni van kedve, még az apja se tudja megnyugtatni...
Ha meg az első percek szopizása után bánkódnál, azt is tudnod kell, hogy itt ösztönzik az anyukákat csaszi után is amint felemelhetik a fejüket, hogy tegyék mellre a babát (ebben sokat segíthet a fogadott szülésznő, mert a csecsemősök nagyon el vannak havazva, iszonyúan sokan szülnek a kórházban a "reformok" óta). Az én egyik szobatársam pl. ugyanúgy császáros volt, mint én, és gyönyörűen szopizott a baba mihelyst cicit kapott. Semmi gondjuk nem volt a szopi terén!

tüccs,
esetleg gyömbéres keksz, sótlan földimogyoró, citromos víz?

Henus,
pasik.... :roll: :lol:
andibab

Gadevi!
Csak ismételni tudom amit Andi írt. Valóban úgy van minden. És a szopizást is csak erősíteni tudom. Nekem este 1/4 11-kor volt a császárom, hajnal 3-kor kihozták a babát, és a csecsemős mellre rakta, mivel ugye nekem a fejemet sem lehetett mozdítani, és már szopizott is!!! :wink: Azóta is... :oops: :D

thenus

Tüccs,
szegénykém!!!! Nem akarlak riogatni, de nekem a 16. hét körül múlt el, addig csinálhattam akármit, nem múlt el. Ugyanígy voltam, Marcinál semmi, Siminél meg ez... Ki kell bírni, mást nem tudsz tenni.
A barátnőmnek a sós mogyoró vált be, én azt nem próbáltam, a sótlan nem használt, a citromos víz hűtve jó, de csak 1-2 percig, aztán kezdődik előről. Minden hideg jó (fagyi, fagyasztott gyümölcs stb), de csak nagyon rövid ideig, mert kezdődik előről minden.
Sajna ez van, átérzem, nekem még frissek az "élményeim".

Kép
Kép
nircee

Na, itt vagyok!
Elég rémes napunk volt. Szegény picimnek egyfolytában folyik az orra, alig tud emiatt aludni, éjjel is kb. 20percenként felébredt. Remélem hat ez a homeós cucc, mert én is kezdem elveszteni a türelmemet Márkkal, pedig az ő betegsége még csak most kezdődik.. Kicsit kivagyok ettől a 4napja tartó roszulléttől, én nagyon ritkán vagyok beteg, és az se szokott ilyen szar lenni, a fejem folyamatosan hasogatott, az most kezd csillapodni. Nem tudom mit és hol szedtem össze, de már a páromnak is folyik az orra :? :(

Tüccs, sajnálom a hányingert, de vigasztaljon, hogy nemes célért szenvedsz :lol: :lol: (Szomorúan olvasom, hogy neked és Nircee-nek is "tünetmentes" volt az első terhesség, a második meg már kevésbé. Félek, nehogy én is így járjak a következővel, pedig én nagyon imádtam várandós lenni.)
Tüccs, holnap nagyon gondolok rád!

Nircee, nektek is jobbulást! (Amúgy én is teljesen egyetértek Andibabbal, hogy a pasik ne hagyják már el magukat annyira, ha betegek, mert ha egy anya betegszik meg, attól még megy minden ugyanúgy, a gyerek el van látva, a kaja meg van főzve, stb. )

Giga, két gyerekkel, babakocsival akarsz vonatozni??? Az nem lesz semmi :shock:

Na, megyek lefekszem, míg a Törpöm is alszik!
Jó éjt mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Mindig csak olvasgatlak benneteket, de most Gadevi elgondolkoztatott, és bár nem vagyok otthon császáros ügyekben, mégis, hátha segít: ha használsz, vagy használnál homeopátiás szert, akkor a Pulsatilla C200 hatására megfordulhat a faros baba. De leírom, mit írnak róla, mert lehet, hogy neked nem stimmel teljesen:
" Az igazi Pulsatillát igénylő terhes imád várandós lenni, nagyon jól érzi magát. Specifikus indikációk: farfekvés a szülés körüli hetekben, idő előtti burokrepedés - ilyenkor célszerű egy adag C200-at adni a szerből. A magzat gyakran megfordul, a szülési kontrakciók beindulnak a hatására."
Nekem sokat segített a homeopátia a szülésnél, meg a babának is a születés után.
A fogadott szülésznőt én is javasolnám, az enyém a homeoban is otthon volt és az orvosom sem utasította el szerencsére. Mármint a homeopátiát :D

Remélem minden a legjobban alakul!

Judit
dezsojudit

Jó reggelt!

Talán javul egycsöppet a helyzet, bár még mindig van hasmenése Cicának, már ritkábban (nem 10-15, hanem 30-40 percenként), és tegnap dálután evett néhány falat Mekis hamburgert (férjem hozott, mert nagyon megkívánta, erre Marci is kikönyörgött néhány falatot, elveim ellenére). És képzeljétek, használt, biztosan érezte, hogy jót tesz neki, kb. 6-7 falatot evett a széléből, egy picike hús is bekerült, és SEMMI BAJA nem lett tőle, ki sem jött!!! :shock: Hát pedig ez az utolsó, amit egy hasmenős babának adnék. :roll: :? Fura a természet, mert mikor Marci érzte, hogy elég, akkor nem is evett egy falattal sem többet.

Más:
a férjemet szeretném megvédeni, nagyon édesek vagytok, hogy így mellettem álltok (jól esik nagyon!!!), de szegénykém tényleg nagyon kivolt. Nem szokta magát elhagyni, de most hirtelen nagyon felment a láza, ömlött róla a víz, rázta a hideg, nem várhattam el tőle, hogy ellássa Marcit is, magát is alig bírta. Mindeközben meg egyfolytában hányt. Amint jobban lett másnap, azonnal átvette a gyerek körüli munkákat, pedig még nem volt teljesen jól.
Rengeteget segít nekem amúgy, Ő vasal, takarít, bevásárol, gyereket emelget, tisztába tesz stb., ha kell, főz, a mosogatógépet ki-bepakolja, úgyhogy egy szavam nem lehet, nekem csak a pihenés és a mosás jut (azt is megcsinálná, de ahhoz egyelőre még ragaszkodom), de sokszor ki is ő tereget. Csak akkor kell Marcit ellátnom, mikor bevárásol vagy postán van.
De akkor kivételesen Neki volt rám szüksége, nem rá voltam mérges, hanem a sorsra, hogy pont akkor jött össze minden, amikor a kritikus időszakhoz értünk a terhességben, és extra nagyon kellett volna vigyáznom magamra. Anyós kavart be a hülye viselkedésével, nevelőapámmal szépen nyugiban meg tudtunk volna mindent csinálni.

Szantre,
teljesen érthető, hogy kezd fogyni a türelmed, szegény Márk persze nem tehet semmiről, de Te is ember vagy!!! Én is ki szoktam néha borulni, ha már nagyon össze jönnek a dolgok, és utána csak gyötör a lelkiismeretfurdalás, és Marcitól elnézést is szoktam kérni, de hát van ilyen, szerintem azt is meg kell tapasztalnia, hogy Anya (és az emberek) nem mindig csupa mosoly és jókedv, van, mikor elfogy a türelem, vagy idegesebb az ember. De ez az én véleményem. MIHAMARABBI JOBBULÁST KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tüccs,
még Neked akartam írni, hogy van, akinek csak 1-2 hétig tart, nem törvényszeű, hogy olyan hosszú legyen, mint nekem! Én ezt az időszakot bírtam a legnehezebben, rengeteget vesztettem el a türelmem, mert az örökös hányinger teljesen elvette minden erőmet, felőrölt, így szegény Marcival elég sokat veszekedtem. Bántam is nagyon, úgy sajnáltam, de egyszerűen már nem voltam ura magamnak a hetekig tartó rosszullétek miatt. Szóval nem törvényszerű, de készülj fel erre is, és tudd, hogy ez elmúlik!!!!!!! Ha bármiben segíthetek, kérdezz nyugodtan!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

A betegeskedőknek jobbulást kívánok! Sára is taknyol, gondolom elkapta hétvégén az IQ fighter sógornőmtől...

Tüccs, én hányingerre csak a kólát tudom, de gondolom azt most nem nagyon akarsz inni. Kitartás! Drukk a dokihoz!

Henus, jót mosolyogtam a sült burgonyás sztorin. :oops: Férfiak...
Remélem sikerül elköltöznötök.

Murphyke, örülök, hogy javult a helyzet. :)
Vendég

Kép Kép Kép

Írni is akartam, de nyafi van. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok Anyukák!!

Segítséget szeretnék kérni.
Június közepén fogok szülni a Flór Ferencben és nem nagyon ismerem a helyi szokásokat.

Hálás lennék, ha valaki leírná, hogy mi az amit vinnem kell a kicsinek és mi az amit a kórház biztosít.

Előre is nagyon köszönöm.

Piroska
pironya

Sziasztok!
Sajnálom, hogy szinte mindenkinek kijut a betegségből - Lolo is elkezdett ma tüsszögni, remélem, nem lesz náthás...

Nálunk az van, hogy tegnap összetörték az autómat, jöttem tornáról, és egy fickó szemből nagyon jött, keskeny helyen, épp csak le tudtam húzódni előle, és így "csak" a tükrömet vitte el és a kerék fölötti elem nyomódott be. Megálltunk, odajött, már akkor láttam, hogy ivott... nem is nagyon akadékoskodott, hajlandó volt kifizetni a káromat. Akkor én a benyomódást nem is vettem észre, csak a tükröt, azt rögtön kifizette, aztán este elmentünk hozzá, hogy van még más is, akkor a bátyjával beszéltünk, de reggel már hívott a fickó, hogy kifizeti a többit is, oda is adta már a pénzt. Az ajtót is megkarcolta picit, de azzal már nem is foglalkozunk, régi autó, felületi karcolás már nem oszt, nem szoroz... Azért kiosztottam rendesen (nem ingerülten, csak a miheztartás végett), hogy gondolkodjon már, mielőtt részegen ül autóba, most ezt még olcsón megúsztuk, de mi van, ha kiugrik elé egy kisgyerek... Szégyenkezett is rendesen, hivatkozott mindenféle problémájára, de nem nagyon hatott meg... most délelőtt ott volt velem Lolo is, mondtam is, hogy ha a koccanáskor velem lett volna a gyerekem, akkor nem lettem volna ilyen higgadt...

Na, más: megvan a prolaktin eredményem, normális. Sajna ez a tejcsorgáson nem segít, de megpróbálom homeoval rendezni, a lényeg, hogy tesóval lehet próbálkozni, szóval most már csak azt kell eldöntenünk, hogy mikortól (a rákszűrés eredmény is megjött, az is ok).
Vendég

Thenus...köszi :lol:

Dezsojudit,Neked is köszönöm!Már utánna is olvastam..csodálom,hogy nem találtam magamtól.. :oops:

Szombaton benézek a kórházba,hátha lesz ott vki akivel beszélhetek.Anno én a Timivel szültem..nem tudom ott van-e még.

gadevi

Gadevi, még neked akartam írni, hogy én rögtön megkaptam csaszi után Lolot, ahogy bevittek az őrzőbe, rendbetettek, bejöhetett a családom, addig velem volt, utána megszoptathattam, és még az éjszaka folyamán 2x hozták ezen kívül szopizni, amíg felkelhettem. Amikor meg 12 óra fekvés után felkeltem, rögtön mehettem érte a csecsemős szobába, és vihettem kis kocsiban a szobába. (Fogadj szülésznőt, és akkor ő is tud segíteni abban, hogy rögtön tudj szoptatni, beszéld meg előre!)
(Egyébként amíg engem varrtak, az apja volt a kisasszonnyal, gyakorlatilag végig.)
Vendég

sziasztok!

nem volt időm visszaolvasni, csak a hírekkel jövök most.
Kapaszkodjatok meg, 3-an vannak odabent. :shock: :shock: :shock:
Én sírva fakadtam a vizsgáló ágyon és még most se tértem magamhoz, Robi szintén.
2hét múlva megyünk újra, addig elvileg 1 fel fog szívódni a doki szerint. Ha mégsem, akkor dönteni kell. Igazából már döntöttünk, biztosan 2-őt vállalunk mindannyiunk egészsége érdekében. Csak remélni tudjuk, hogy a természet majd megoldja helyettünk ezt a "problémát".

most mennem kell, aztán még jövök.

KépKép
tüccs

Tüccs: hát ez nem semmi... petezsákokat láttak, vagy már szívhangot is? Nagyon nehéz helyzet lehet, nem lennék a helyedben, egy ilyen döntést felvállalni... (de valóban a lényeg a biztonság, és a babák egészsége)! Reméljük, hogy tényleg megoldja a természet, állítólag a kettes ikerterhességekből is soknál felszívódik az egyik...
Mindenesetre gratula, most már tuti, hogy tesó lesz, csak kérdés, hogy hány! :)
(Őszintén szólva nem irigyellek az ikerterhesség miatt, nekem ez a rémálmom! ;) )
Vendég

Sziasztok!

Tücccccccccccccccccccccccccccsssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát koppant az álam egy nagyot! :shock: :D
GRATULÁLOK!!!!!!!!! :D :D :D És nagyon remélem hogy minden rendben lesz!!!!
Vigyázz nagyon magatokra!

Nem tudja valaki véletlenül hogy hol van most a Surányi Dr. rendelése?Láttam hogy szétvan bombázva a Mátyásföldi! :shock:

Szia Évi! :wink: :D

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa: szét van bombázva? Én ott voltam pár hete, és a szomszédban építkeztek, de Surányi rendelt simán... aztán lehet, hogy azóta változott, akkor tőle kell megkérdezni...
Vendég

Szia Ancsa!

Hétfőn és csütörtökön délután rendel, és bár tényleg tatarozzák a rendelő melleti épületet, ő zavartalanul "üzemel".

Üdv:
R
péceli reni

Tüccs,
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!
Nekem meg álmom volt egy ikerterhesség, mindkétszer drukkoltam érte, főleg, hogy a családomban vannak ikrek!
A haveroméknál így lett 3 kislány, azt mondták, felszívódik 1, hát nem tette, ők meg nem tudtak ilyen döntést meghozni, így maradt a 3! Gyönyörű, egészséges mindegyik, így utólag iszonyat nehéz bele is gondolni, hogy esetleg valamelyikről lemondtak volna.

Itt van róluk 2 kép:
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Lányok, SOS kérdésem lenne:

mit ajánlotok vérvörös popsikára???? Már napk óta nem használunk popsitörlőt, kamillás vízzel mossuk Marci popsiját, de így is egyre nagyobb területen maródik ki a popsija, már ordít, ha hozzáérünk. Kamillás-körömvirágos krémmel, Gabi popsikrémmel és Sudocremmel kenem felváltva, de nem használ semmi.
Szegénykém már úgy fürdik, hogy hasra fekszik, a popsiját kidugja a vízből, és én lötykölgetem, mert már beülni sem tud. Borzasztó látni, ahogy szenved, és nem tudok rajta segíteni!!!!
Ráadásul már ott is piros, ahol a combijánál hozzáér a pelus, így már az is irritálja, ülni sem igazán szeret, csak fekszik vagy áll, esetleg térdel.

Légyszi segítsetek!!!

Kép
Kép
nircee

Tüccs!!! Gratula! Izgi nagyon!

Nircee, probléma nálunk is a piros popó, már seb is van/volt rajta. Mi kamillában fürdetjük egy nagy lavórban. Csinálok két kiszsák kamillavirágot és leforrázom két bödönnyi vízzel a forralóból és ahhoz adok hideg vizet. Ebben ül minimum 20 percet. Semmi mást nem teszek bele, mert ha habfürdő van a vízben, csípi. Nálunk is volt olyan, hogy nem tudtuk leültetni, mert visított, de a kamillába beleül. Gyulladást csökkent, szárít.
Sokat legyen szabadon a popó, sajna sok ruhába vagy zokniba kerül, de jót tesz.
Egyszer Andibab írta, hogy szokta hajszárítózni, ez is jó, mert Lellének jól esik, ha fújom, de szárító meleg, a miénken nincs hideg fújás.
Valamint a doki írt fel nekünk pimafucort, de még nem használtuk, mert most a napi többszöri kamillafürdőtől szépen javul. Ja és hagyd a körömvirágot most, sokkal jobban belobbantja, csak a sudocreme-vel kendd vastagon, ha pelenkába teszed és gyakran cseréld!
Ja és a dokink azt mondta, hogy nyugodtan adjak neki ilyenkor, ha emiatt nagyon nyugtalan egy kis adag nurofent vagy panadolt.
Mi még használunk homeosat is, ha érdekel megírom.
No, hát nekünk ezek segítenek, hátha nektek is bejön valamelyik.

Ma voltunk egy fitnessben, ahol van gyermekmegörző, korábban mentünk jóval, hogy együtt játszunk még ott, meg megismerkedjen az óvonénivel. Jól is érezte magát, de sajna a torna felénél ki kellett jönnöm, mert annyira sírt. Hangos volt a zene és nem is tetszett neki. Mi ilyen dummm-dumm zenéket nem hallgatunk, ott meg az izomagyúak arra nyomatták. De még próbálkozunk, mert szeretnék többször eljárni és nem csak úgy, hogy valakinek mindíg jönnie kelljen szitterkedni. Remélem megszokja majd, meg egyébként is délelőtt szertnék járni majd. De az a fél óra is nagyon jól esett.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

nircee,
én semmi mást nem tudok javasolni, ha már napok óta megy és egyre rosszabb, akkor nem csak "sima" kicsípés, hanem valószínűleg gombás felülfertőzés is van, ahhoz meg gyógyszeres kence kell, amit a doki felír! esetleg megpróbálhatod a sudocreme-t "keverni" canestennel vagy candibene-vel, az ujjad hegyére teszel mindkét típusból borsónyit, összekevered a gyerek fenekén ahogy kencézed. más ötletem nincs. a hajszárítózás tényleg jó, és nem hideg levegővel (te se szeretnéd, ha hűtenék a hátsód...) hanem a hajszárító kisebbik fokozatával, kábé 20 centiről, lazán mozgatva a hajszárítót, hogy legyen légáramlás oldalra is. és sokat legyen szabadon. a hajszárítózást minden pelenkázáskor kábé 3-5 percig kell csinálni.

nem irigyellek, nálunk is kezdődik valami ilyesmi, ugyanis mostmár mindenféle gyümis izékéket összezabál :roll: a kicsi királylány és szerintem a sav nem tesz jót a bőrének, csakúgy, mint anno Bogi esetében... :cry:
andibab

Sziasztok!
Tegnap előtt megírtam egy tök hosszú irományt, és természetesen mikor szálljon el a net, ha nem pont akkor amikor elküldeném.
Most meg mennem kell, mert Lili nyűglődik. Majd még jövök. :?

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Hát tegnap estére elkeseredtem és nagyon-nagyon félek is mi vár ránk. A családnak elmondtuk, mindenki ujjongott, de senki nem gondolt bele valójában mit is jelent ez a helyzet. Kicsit több együttérzést vártam volna, de áááá valahogy az én családom nem erről híres. Na, de ez egy másik sztori.
Kicsit helyre kell tennem magamban a dolgokat, megpróbálni örülni is a gyerkőknek. Nem fogok jönni pár napig, de olvasni azért foglak titeket.

üdv, Era

KépKép
tüccs

Tüccs, gratulálok nektek!
Vendég

Tüccs,
semmiképpen ne keseredj el, mert még egyáltalán nem biztos, hogy mindhárom megmarad!!! Ezek kivételes esetek, csak azért írjuk, mert van ilyen is, ehhez is hozzá kell szoktatni Magadat, de nagy a valószínűsége, hogy 1, max. 2 kis embrió marad meg, hiszen még annyira az elején vagytok!!!! Ha meg majd ott lesz a döntés kényszere, akkor ráértek ezen aggódni.
Persze az ikerterhesség nem leányálom, és a hármasikrek meg különösen, főleg, hogy van már egy gyereked, de azért nem is tragédia, csak extra odafigyelést kíván.
Gondolom, azért is el vagy keseredve, mert 2 gyereket akartatok, így meg lehet akár 3, vagy 4 is (ez utóbbira azért tényleg nagyon kicsi az esély!), és ebben tényleg nem tudok semmi helyénvalót mondani, mert én sem tudom, mit kezdenék ezzel a helyzettel.
De ha ez segít egy kicsit, elmondom, hogy a haveromék a 3 mellé erősen gondolkodnak, hogy pár év múlva bevállalnak még 3-at, vagy 4-et!!!!!!! Annyira tetszik nekik ez a dolog, és persze ők nem tudják, milyen 1 gyerekkel, és mivel elbírnak egyszerre 3-mal, ezért nem tartják olyan nehéznek a dolgot. Igaz, ők anyagilag is simán bevállalhatják.
Szóval fel a fejjel, nem szabad elkeseredni, mert ezzel csak ártasz Magadnak és a Babáknak, próbálj pozitívan gondolkodni: több gyerek több öröm!

Popsi,
köszi Lányok a tippeket, majd megpróbáljuk a hajszárítózást, bár a férjemet nehéz lesz erre rávenni (macerás), de majd megpróbálom én. Szabadon nem merem hagyni a popóját, mert itt nincs annyira meleg, és nem szeretném, ha még egy megfázással is küszködnünk kellene, de ez a hajszárító jó ötlet! A Canestenes megoldást is kipróbáljuk, köszi!!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Tüccs, pihenjél, nyugodj meg. A döntést úgyis ti hozzátok. Hogy ki milyen tanácsot ad vagy hogy érez együtt, ha belegondolsz aki megtudja, hogy 3 babát vártok, nyilván örül és nem gondol bele, hogy négy gyerekre lehet nem vagytok berendezkedve, testileg, fizikailag, lelkileg sehogy sem. Viszont, ha valaki azt tanácsolná neked, hogy rá se ráts, vetess el egyet-kettőt az még rosszabb szerintem, mint az örörmujjongás a 3 gyereknek. Ne csak megpróbálj örülni a gyerekeknek, hanem örüljél, hogy újra sikerült! Igen, nem vagyok a helyedben, nem is tudom, hogy én hogyan éreznék, de tényleg nyugodj meg és majd a következő vizsgálatnál eldől, hogy mi lesz.

Andibab, nálunk két hőfok van a hajszárítón és nem szereti a legkisebbel sem, anyósnak van hideg fújós, ami valójában nem is hideg, mert szobahőmérsékletű és azt jobban bírja, de leginkább, ha én fújkálom neki a számmal, azt nagyon szereti.

Na, lécci áruljátok már el, ti mit főztök ma? Hátha valami megtetszik mert semmi ötletem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tüccs, gratulálok, és nagyon megértelek. Az az igazság, hogy mikor az emberek gyereket vállalnak, mindig nagyon örülnek, hogy juhé, ha meg ikrek, akkor többszörös juhé, de sohasem gondolják végig, hogy tulajdonképpen ez mivel jár. Mivel neked van már egy csöpp tökéletesen tudod, mi lesz a szitu, és elképzelheted ezt duplán (triplán?) Szóval mikor én megtudtam, hogy terhes vagyok, sírtam de szégyen vagy nem nem örömömben, hanem kétségbeesésemben. (Persze azóta minden más) de sokszor mondom, hogy ha ugyanezt kellene csinálnom ikrekkel, mint Szonjával, már rég a Lipótra hordhatnák nekem a bablevest...
Mindamellett, azt mondom, nem szabad elkeseredni, hanem a jó oldalát kell nézni, és tuti, hogy csak rutin kérdése, hogy beleszokjatok a 2-3 csemete ellátásába...Anyukám annak idején dolgozott hármas ikreknél, és zök jó volt, sosem volt nagy káosz, mindig mindennek meg volt a rendje...Szóval ki fog ez alakulni nálatok is biztos. A másik meg amit Nircee is írt, hogy még nem biztos, hogy ennyien maradnak...
Remélem itt írtunk már neked annyi mindent, hogy egy kicsit kifordulsz...:wink:

Nircee, én is a szabad popsit akartam ajánlani. Ha nincs már nagy fosinga szerintem időnként pár percre megpróbálhatjátok, attól csak nem fázik meg! :roll:

Pimpoka, nekem ma szénhidrát napom van, ezért a következő alternatívák léptek fel főzés témakörben :) : Tarhonya sertéspörivel (mármint ebből nekem csak a tészta része, de gondolnom kell a többiekre :wink: ) Aztán bolognai, és nudli is szóba került. De ha a tarhonya mellett döntünk akkor Szonjának csinálok tökfőzit, mert van egy friss tököcskénk, és nem akarom, hogy tönkre menjen. Estére sütök sütit :wink: Ja és van még tegnapról egy kis paprikakrém leves...Na az nagyon fini... :P

Tiop, merre van? napok óta nem írt... :roll:

Nekünk már harmadik éjszakánk volt nagyon szar. :x Szonja krimi amit művel... Most éjjel szó szerint harcoltunk.

Na most megyek főzni, aztán kifele, mert holnaptól már nem mondanak ilyen jó időt... :?

Szép napot!

thenus

Sziasztok!

Kicsit eltűntem,mbár olvasó üzemmódban azért itt voltam.
Először is:
Tüccs,
GRATULÁLOK!Remélem mihamarabb sikerül megnyugodnod.

Nircee,
piros popsira próbáls ki a sudocrem-et,nekünk 2 nap alatt helyre tette,nagyon jó.

Velünk semmi extra,Levente 2 hete volt 10 kiló 30 deka.
Kicsit szerintem vékonyka(bár a hasa pufók) de az orvos szerint ilyen a testalkata.
Szinte egész nap kint vagyunk,vettem homokozót,folyton homokozik.Most van készülőben a játszótere,júniusra kész lesz remélem.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.:
nem tudjátok hol lehet kapni sima 2 és fél méteres csúszdát?
Mert amint láttam annak van létrája,szerelvénnyel együtt van,nekem meg csak a csúszda kell,mert úgy lesz beépítve fa szerelvénybe...

Rakok pár képet aztán mepróbálok többet jönni.
Szép napot mindenkinek!
Kati és Levente
Kép
Kép Kép

Kép
mano83

hali!

Pimpoka,
nem arra gondoltam ám, hogy hideggel fújod a gyereket! az én kis nyamvadt hajszárítóm olyan, hogy a kisebbik fokozat kábé szobahőmérsékletű (langyinál picit melegebb) a nagyobbik meg leégeti a hajam... :roll: :lol:
én halat párolok rizzsel valószínűleg provanszi módra, Bogi imádja, és én is nagyon megszerettem újabban, pedig korábban nem rajongtam a halas kajákért. előtte meg lehet, hogy valami krémleves lesz, a Knorr-os dolgokat is szeretjük, főleg a bazsalikomos paradicsomlevest, de lehet, hogy most inkább brokkoli vagy vegyes zöldség leves lesz.

tüccs,
nagyon izgi! én is csak azt tudom írni, hogy most csak azzal foglalkozzatok, hogy van a pocidban újra élet! hogy mennyi, az most ne aggasszon, ahogy nircee is írta, sose lehet tudni, hányan maradnak. a döntést illetően pedig csak a szívedre hallgass, senki-semmi másra!
andibab

mano,
Roni itt ül az ölemben épp, és teljesen ráizgult Levi képeire, visong meg vigyorog és mászik rá a monitorra! :lol:
andibab

Sziasztok!

Tüccs, gratulálok a babákhoz! A többiek sok mindent írtak már neked, én is azt tudom mondani, hogy nyugodj meg, örülj annak, hogy újra kismama vagy, és hogy babá(i)tok lesz(nek). Tudom, hogy ez most nagy sokk-ként ért, engem is úgy ért volna. De hidd el, ha Isten kettő, vagy három babával akar megajándékozni, akkor ad hozzá segítséget is :wink:

Kati, Levi nagyon kis huncutka :lol: édi!Épp kérdezni akartam felőletek, mikor írtál.

Nircee, sajnálom Marci popóját!

Pironya, igaz, hogy már másfél éve szültem, de leírom, hogy akkor mi volt a helyzet. Biztos változott az óta egy-két dolog, akkor majd kijavítanak azok a mamik, akik nem olyan rég szültek.
Ruhácskát adnak, csak a hazavitelhez kell. Popsikrémet, gézlapot, sebhintőport a köldökcsonk ápolásához szintén adnak. Pelenkát kb. 4 db-ot adnak naponta, de van, hogy annyit sem, szóval az kell. Vigyél popsitörlőt, textil pelenkát büfiztetéshez 2-3 db-ot. Mellszívót is vihetsz be, én vittem, bár a kórházban még nem használtam, megkértem, hogy mutasák meg a kézzel fejést, csak otthon használtam a mellszívót. Nagyjából ennyi jutott eszembe. Ha van még valami kérdésed, nyugodtan kérdezz!

Verna, még jó, hogy egy koccanástól nem történt több!!!

Pimpoka, nekem jó dolgom van, ma nem kell főznöm, anyósom csinált tegnap Sárikának direkt pulykamellből, hogy könnyű legyen rizseshúst(gondoltuk, ezt már ehet, már tegnap is csak reggel volt híg kaki, ma meg hála Istennek még nem, szóval úgy tűnik, kezd rendbejönni), erre az én kislányom mit kér? Meglátta a hurkát a tányérunkon, és egyből mutogatott, hogy "tóbász", kolbász. Eddig nem ettünk előtte semmit, felváltva ettünk, addig valaki mindig lekötötte Sárát, hogy ne ácsingózzon a rendes kaja után, de tegnap úgy voltam vele, hogy fog örülni a husinak, hát nem jött be. Az én kicsi lányom jó kis fűszeres hurkát evett :oops: :D
Na szóval maradt még tegnapról kaja, így nem kell főzni.

Nálunk is elég rosszak mostanában az éjszakák, mára reggelre telt be a pohár teljesen, és döntöttem úgy, hogy leszoktatom Sárát a ciciről. Szíve szerint ő még cicizne, ha nem lennék kismama, valószínű, semmi kifogásom nem lenne ellene, de ez most már kezd nagyon sok lenni. Velünk alszik éjszaka, így ha felkel, eddig csak odafordultam hozzá, be a cici, és hamar visszaaludtunk. De már egy ideje érzékeny a mellbimbóm, a terhesség miatt, így kellemetlen a szoptatás, főleg, hogy mostanában 20 perceket, fél órát is elcumikázna rajta, mielőtt elalszik rendesen. Egy idő után kiveszem a szájából, de nem alszik még rendesen, felkel, sír, hogy cici, és kezdődik minden előről. A másik dolog, meg hogy már alapból is nehezen találom meg a kényelmes testhelyzetet éjszaka(kezdődik a térd között párnás időszak), és ha sokáig kell oldalt feküdnöm, úgy hogy Sára közben szopni tudjon, akkor megfájdul a derekam. Ma éjszaka meg 10 percenként felkelt, két órán keresztül, aztán aludt 2 órát, majd megint ébredezett, negyed hatkor végleg felkelt, hatkor lementünk, úgy hogy most hulla vagyok. Hú, jó sok lett a panaszkodás, csak leírtam, hogy miért döntöttem úgy, hogy az éjszakai cicit kiiktatom. Nagyon nehéz lesz, előre félek. Megpróbálok tejet, vagy kakaót adni neki elalvás előtt, ha teljesen rendbejött a hasa. Meg elmagyarázom neki, hogy nem lehet ciczni, anyának fáj a cicije. Annyira sajnálom szegényt, mert fontos neki a cici, de mindannyiunk érdeke, hogy kipihent legyek, és így tovább már nem megy. Addig kell átállnia, amíg megérkezik a kistesó, különben két gyerekhez kelhetnék éjszaka :shock: Meglátjuk, hogy fog sikerülni. Szívem szerint hagynám még szopizni, de már fizikálisan nem bírom. Annyira rossz ez így, hogy nekem kell tőle elvennem. Sokan mondták, hogy sok kisgyerek várandósság alatt magától abbahagyja. Mennyivel könnyebb lett volna, ha Sára is magától mond le róla. :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs!
Nem semmi!
Nekem ikerterhességnek indult Zsombor!
Örültünk, neki, de féltem is. Persze utána máshogy alakult.
Néha most eszembejut, hogy hogy bírtam volna két picivel, meg a két naggyal. :?

Ichtus!
Nem lehet egyszerű Sárát leszoktatni, nagyon klassz dolog, hogy ilyen sokáig megvolt neki ez a lehetőség.

Nircee!
Szabadon hagyni a popsit,napocska most még ablaküvegen keresztrűl, esetleg infralámpa. Más ötletem nincs, de tényleg nagyon tudnak tőle szenvedni...

Szép napot mindenkinek, ma tényleg gyönyörű idő lesz. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Katica, hát te mintha rólunk beszéltél volna! :shock: :? Ugyanez megy nálunk is. Most éjjel pl. ébredt 2-kor, fél 3-ig nem lehetett kivenni a szájából a cicit, mert nem alszik olyan mélyen, ha kiveszem, sír, keres... 4-kor újra ébredt, 5-ig cumizott, de akkor már nagyon ideges voltam, és jött a sírás, mert nem volt erőm odaadni neki. Én nem vagyok terhes, de ha már csak ránéznek a cicimre, sikítok. Szonját az ölembe vette, és persze nem tudtam nem odaadni neki, de nem mert elaludni, mert nagyon sokáig nyitva volt a szeme, nézett engem, olyan kérlelőn, de én a dühtől nem láttam semmit, csak morogtam. Nagyon megsajnáltam utólag, főleg, hogy ilyenkor a másik kezével bele szokott kapaszkodni a pólómba, de most nem tudta hová tenni a kezét, olyan kis védtelen volt...nagyon megsajnáltam. Úgyhogy bennemmég nincs meg az elhatározás a leszokásra, de nagyon érik...

thenus

Sziasztok! :D

Bocsánat, hogy nem olvasok vissza de csak bekukkantottam.

Tüccs

Örülök a jó hírnek, nagyon -nagyon gratulálok, és gondolok rátok sokat.Nálunk lánykám volt iker baba de sajna hugica v. öcsike elbúcsuzott tőlünk ami a 2-es ikrek legtöbbjénél így van, mintegy 20 %-uk marad ikerként a többi babó egyke lesz viszont végig kíséri atestvér elvesztése . Nálunk a lánykámnál simán voltak konkrét depressziós jelek amiket erre vezettek vissza.Bocsi a kitérőért :oops: .Szerintem a szívetekre hallgassatok senki másra mert Ti fogjátok nevelni szeretni és vigyázni a gyermekeket felnőttévállásukig a többiek meg eltünnek ki erre ki arra.

Popsi kiütés

Valószínű tényleg gombás fertőzés, a többiek elég sokmindent írtak már én csak annyit szeretnék, hogy az infra lámpa rásegít a gyulladásra nem ellene dolgozik.
Viszont a Bioptron segít hisz azt felfekvés ill. több probléma kezelésére kialakított orvostechnikai készülék. Tudom iszonyú drága, de van a 16. ker-ben kölcsönző ahonnét a kezeés idejére kölcsönözhető.
Lerövidül a betegség ideje és sokkal gyorsabban gyógyul a popsi .
Nézzetek utána a neten sok mindenre jó atz egész családnak

Más
Tud valaki segíteni abban kit érdemes szülésznőként felkeresni, mert én is szeretnék választani mivel eddig mindíg volt de most még nemtudom ki lehetne az :oops: . 26-án megyünk 4D-re remélem Dávidka megmutatja a kis pofiját is mert még sose lláttuk csak a kis fokhagyma girizd popóját és nagy tappancsát ami persze családi rökség lesz hisz maminak is 45-ös szegény kölkök mit örökölhetnének ezek után :lol: .
3-án meg megyünk a 30 hetes vizsgálatra dr. Toldihoz s utána már majdnem jók vagyunk finissben.Nálunk is gond az, hogy az én kiciském totál keresztben fekszik és nem töri magát a befordulásért.Mondjuk szerintem még ráér de a doki aggódik mivel úgy néz ki nem lesz egy törpe alkat :wink: .Hát majd meglátjuk.
Bocsi hogy hoszzú lettem, és azért is mert nem tudok állandó résztvevője lenni ennek a remek kis csapatnak.

Mindenkinek jobbulást sajna mi is náthássak vagyunk így mikor már jó idő van . De mindenkinek jobbulást s ígérem próbálok többször jönni.Jók legyetek sziasztok :wink:
tappancs28

Ichtus: nagyon köszönöm sokat segítettél :D :D :D
pironya

Sziasztok Lányok!
Néhányan talán emlékeztek rám... Miután megszületett a kislányom próbáltam bekapcsolódni a topic életébe, valahogy nem jött össze, napközben nem tudok a gép elé ülni, este már túl fáradt vagyok, de néha olvaslak Titeket. Mindenkinek gratulálok a gyönyörű gyerekekhez, örülök, h egyre több pocakos kismama van köztetek.
Most megakadt a szemem Katica, és Thenus hozzászólásán a leszoktatással kapcsolatosan és úgy döntöttem leírom a tapsztalataimat, hátha segít meghozni a nagy döntést.
A kislányom Tünde Abigél igazi kis szopimán csajszi volt. 1 éves koráig gyakorlatilag csak szopizott, 6 hós korban elkezdtük a hozzátáplálást, sikertelenül. Kóstologatott ezt azt, de pár kanálnál több sosem fogyott. 13 hós korában indult el, akkor megjött az étvágya. Továbbra is szopizott. Mivel ő már 2 hós korától átalussza az éjszakát, külön szobában nem volt gond az éjszakai keléssel. A reggeli és esti szopi fixen megvolt napközben pedig változott a szopik száma. Néha már azt hittem magától el is hagyja, de kb. 15 hós volt, amikor átesett a ló másik oldalára. Napközben folyton szopizni akart, húzta a ruhámat, karmolt, ha nem kapott azonnal tejcsit. Egy ideig tűrtem, volt olyan, h sírva szoptattam, és szép lassan elérkeztem arra a pontra, ahol azt mondtam eddig és ne tovább. Elhatároztam, h napközben csak elalvás előtt kap. Nem mondom, h könnyű volt, és azt sem, h nem voltak hisztik, de próbáltam elterelni a figyelmét, és végül elfogadta. 2 hét után elhagytuk a reggeli szopit. Úgy gondoltam az esti maradhat ameddig igényli, de nem kellett 2 hét és Ő maga állt le az estiről, valószínűleg ekkorra a tej íze is megváltozott. Odabújt, néha a szájába vette, aztán rászorította a kis arcát a mellemre, és szépen elaludt. 20 hónapos volt, amikor végleg elhagyta a szopit. Próbáltam tehéntejet adni, de nem fogadta el. Reggel és este azóta is megvan az összebújás, közben az ujját szopizza. Sokkal nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak látom, nem gondolom, h nagy trauma lett volna számára. Igazából itt már nem a szopizás, hanem a testi kontaktus a fontos számukra. Remélem tudtam segíteni...
Nircee, sok okos dolgot mondtak a többiek, esetleg próbáljátok meg a Bepanthen Plus kenőcsöt! Jobbulást Marcinak!

Szép hétvégét kívánok Nektek!

Cincérke

Kép
cincérke

Pumperka, gyönyörűséges a kicsi fiad!!Már tegnap is írtam, csak elszállt a hozzászólásom, és nem volt kedvem még egyszer megírni mindent :oops:

Henus, tényleg így van minden, mint nálatok. Fogalmam sincs mitől van ez a nyűglődés némelyik éjszaka. Máskor meg annyira jó, elalszik este, és csak hajnalban, vagy reggel kér cicit. Ha így maradt volna, nem gondolkoztam volna a leszoktatáson, de mostanában a rémes éjszakák miatt muszáj. :(

Cincérke, de jó, hogy jelentkeztél! Jöhetnél sűrűbben is!! És rakj fel képet Tündéről, olyan kíváncsi vagyok rá. Baba volt még, mikor utoljára láttuk itt. Köszönöm, hogy leírtad a történetedet. Remélem, nekünk is fog menni különösebben nagy megrázkódtatások nélkül. Tudom, hogy nehéz lesz.

Piroska, szívesen :D

Czakocza, mi van veletek, rég voltatok erre.

Tiop?

onm gbvb n mv m (ezt már Sára üzeni nektek) :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
Köszi,hogy akartál érdeklődni.:)
Néztem iwiwen Sárikát,háááát,ngyon komoly az a hajszerkezet!:)
Levinek még mindig nem sok haja van...apja fia.:(:)

Andi,
Biztos nagyon édes lehetett Roni!:)
Korán kezdi a pasikat nézegetni:)

Valamikor mostanában megyek én is Toldi doktorhoz a kórházba,de csak rutin ellenőrzés,nekünk nem készül kistesó egyenlőre.
Talán majd 2-3 év.:(

Szép estét mindenkinek!

Kati

Kép
mano83

Sziasztok!

Köszi a segítséget, most a Canesten+Sudocrem kombináció van, kamillás vizes lemosással, továbbá sok-sok zuhanyozás, mert akkora adagot kakil, hogy azonnal kifolyik minden. Utána levegőn szárítás, fújom, azt nagyon élvezi.
Próbáltuk a kisgatyát pelus nélkül, de szegénykém még olyan gyakran és hígan f.sott, hogy az egész szoba olyan lett (kente szét, ahogy játszott), így feladtuk.
Egyébként délelőtt már úgy tűnt, minden megoldódott, mert elaludt, és így 3 óráig teljesen tiszta volt a pelus, de aztán délután ismét belehúzott szegénykém... Igazából minket sokkal jobban megvisel, mint őt, az étvágya is teljesen jó, állandóan éhes. :lol:

Pumperka,
elfelejtettem írni, hogy tünemény a kisfiad!!!!!!

Verna,
nagy szerencse, hogy nem lett komolyabb baj, tényleg jó, hogy Lolo nem volt Veled!!! Persze a részeg sofőrök utólag nagyon szánják-bánják, aztán legközelebb újra beülnek a volán mögé. :evil: :evil: :evil:

Mano,
végre jelentkeztél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hű, milyen fiús lett már Levike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azok a szemek még mindig hódítanak!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol:

Katica, Henus
én a leszoktatásban nem tudok segíteni, de drukkolok, hogy majd zökkenőmentes legyen!!! Gondoljatok arra, hogy előbb-utóbb mindenki leszokik a ciciről, és azért mindenki felnő! :wink: Ne legyen lelkiismeret-furdalásotok, ha nem most, akkor néhány hónap múlva jönne el ez az idő. Ez az élet rendje. :?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

kössz a biztatást, Nircee, Cincérke. :) Nekem egyébként erről is, mint sok egyébről nagyon határozott gondolataim vannak.
Meggyőződésem, hogy a csecsemő-és kisgyermekkori "traumák" nem másnap fognak jelentkezni, hanem sokkal később... Óvodás, kisiskolás-, ne adj Isten kamaszkorban. Ez az egyik amiért szeretném ha az elválasztódás is zajlana a maga útján. Én szerintem maradok a morgás szintjén, és csak lassan próbálkozom, nem direktben. Arról nem beszélve, hogy minden gyerek más, és a mi történetünk már ott eltér Cincérkéétől, hogy Szonját egyáltalán nem zavarja sem a menstruáció, sem a fogyókúra által megcsappant tej. Nálunk nappal nincs gond, csak reggel, és elalváskor van cici ( vagy ha akkor nem vagyok itthon akkor sem). Az éjszaka a gáz. De hiszek benne, hogy egészségesen fejlődő gyereknél a természetes leválás ugyanúgy bekövetkezik, mint mondjuk a beszédtanulás. Kinél előbb kinél később. Lehet, hogy nálunk később.
Katica, nálatok más a helyzet ugye a tesó miatt. na részemről ennyi ezzel kapcsolatban, és igaziból ha Katica nem írja le a részleteket, én meg sem említem, csak ugye néha jól esik kibeszélni. :wink:

thenus

Nircee! Boldog Szülinapot!

Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?