Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Ne aggódj előre!A PCO-nak lennének egyéb tünetei!Én nem vagyok érintett ebben, csak hallottam róla. NAgyon hosszú, rendszertelen a ciklus, nincs peteérés..stb.Niki tudna erről jobban tájékoztatni. De amíg nem derült ki semmi, nem kell stresszelni. Tudod:minden napnak elég a maga baja!Kép

ZsebiKép
Hogy milyen sokan vagyunk, ahol az apjuknál van a prücök!És még szerintem vannak néhányan kollégák a táblában.Nem gondoltam volna.

Borsókás

Borsi
borsókás

Zsebi Kép
Azt honnan tudjam, hogy van -e spontán pé-m??

Wish Kép
Nagy, nagy hatalmas drukkocska!!! Gondolok rád én is!!! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Zsebi,

nekem is nagyon erős szokott lenni azóta peteéréskor. Én először azt hittem, hogy valami bajom van. Gondolod, hogy ez jó jel, hogy erősebben jön az a valami? Amúgy én konkrétan rákérdeztem, hogy mi ez (amikor 2 hete voltam UH-n), és a doki azt mondta, hogy ez annak a jele, hogy beindult újra a petefészek működése.
Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy mikor legyetek együtt, mert nem is tudom, hogy van-e összefüggés a nyák erőssége és peteérés között, de ha minden nap együtt vagytok, azzal rosszat nem tesztek Kép

Tiko

Most olvastam vissza még csak péntek du. óta (nem voltam itthon hétvégén), hát nem semmi történet a volt férjeddel. Szerintem én ha ilyen szituációba kerülnék, a barátnőmben még nagyobbat csalódnék, mint a férjemben. Amúgy én se szeretek kisbabák közelében lenni.

Lányok, láttátok mát a "Tibor vagyok, de hódítani akarok?" Tudom ajánlani mindenkinek, nagyon jókat nevettem rajta.

Wish??? Gondolok rád!

Kép
zsuzsi73

Borsókás!
Sajnos. Kép Krizsa abba a műsorba amit Kárász Andrea vezetett (most nem jut eszembe a címe) mondta is hogy annak idején a lombikot a női dolgok miatt találták ki most egyre inkább a férfi dolgok miatt van rá szükség és pár év és a fajfennmaradás miatt kell a lombik. Azért ez nagyon szomorú. Kép

*
Hát vagy onnan tudod, hgoy méred a reggeli hőmérsékledeted minden nap azonos időben még mielőtt felkelnél az ágyból. Vagy figyeled a hüvelyi válladékot. Nekem ez olyan látványos, hogy nem kell "túrkálni" pisilés után amikor pé-m van akkor ilyen nyúlós nyák jön ki ahogy megtöröm. Csúny azsóval azt mondák rá olyan mint a takony. Áttetsző, és nyúlik. (bocsi nem akartam ismét ilyeneket írni, de aki ismeri az tudja ilyen tényleg amimikor érik a apete!) na szakemberek szerint ilyenkor kell összebújni, mert amikor a váladék színe megváltozik fehéres ragadós olyan összeállós lesz akkor már nincs lehetőség a fogantatásra. Kép Peresze akkor az már nem jön ilyen látványosan legalábbis nálam.
Akkor leeht a pocakt figyelni amikor kicsit itt szúr ott szúra akkor valószínűleg peteérés van, de azért ez nyilván kb. a ciklus 14. napja körül kell hogy legyen, bár nekem nagyon rövid a ciklusom így nekem a 10. körül van mindez.
Ja és lehet venni olyasmi teszteket mint a terhességi csak a peteérést nézi LH-teszt a neve ha jól tudom DM és gyógyszertárban szerezhtő be nem túl olcsó, én nem tudom mennyire mutatja a valóságot, mert én még soha nem használtam.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsuzsi!
Én is féltem először ettől hogy igy látszik, érzem a lombik óta, de mivel minden leletem jó azóta is és amúgy megjön időben biztos nincs baj. Lehet ilyenkor több pete érik már erre is gondoltam, mert azért nekem sem ilyen intenzív minden hónapban. Kép
Azt viszont biztos tudom, hogy ilyenkor van pé. Könyvben olvastam és a neten is lehet erre utalólag információkat találni. Megnézem és beteszem az elérhetőségét, nézd majd meg ha érdekel. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsuzsi! Kiscsillag!
Na ezt találtam:
A méhnyaknyák vizsgálata

A Billings-módszerként is ismert méhnyaknyák-vizsgálat azt a jelenséget veszi alapul, mely során a méhnyaknyák a menstruációs ciklus alatt folyamatosan változik: a tüszőrepedés előtt három-négy nappal hígabbá és sikamlósabbá válik, hogy a hímivarsejtek könnyebben áthatolhassanak a méhszájon. Ilyenkor a méhnyaknyák fonalszerűen, hosszan kinyújtható. Ez a ciklus fogamzóképes szakasza. Fogamzásgátlási célokra a méhnyaknyák-vizsgálat önmagában igen kevéssé megbízható eljárás.

Itt van még számos más módszer amivel eleht a peteérést nézni. Kép

http://www.femalelife.hu/scripts/basic_facts/other_methods/natural_methods/conte nt.php

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi

Ok. Szerinted/szerintetek amúgy melyik a gázabb, ha a pasinak vagy ha a nőnek van baja?
Tudom, hogy ezt így általánosságban nem lehet mondani, hogy hol jobbak az esélyek, de szerintem pl. nálatok, ahol a párodnak van baja, még mindig jobbak az esélyek, hogy mégiscsak megtermékenyíti valahogy a petesejtet, mint pl. nálam, a 2 oldali elzáródásommal, mert én csak egy olyan csodában bízhatok a spontán próbálkozások során, hogy megnyílik a petevezeték. Tudom, itt köztetek is történtek már ilyen csodák.
Zsebi, neked a keresztneved titok, vagy meg lehet tudni?

Kép
zsuzsi73

Zsuzsi!
Amíg nem kezdtem lombikozni úgy gondoltam szerencsés ha a pasival van baj, mert akkor a lombikban ezt áthidalják aztán egyből sikerül, de rá kellett jönnöm, hogy talán az a jó ha a nővel van baj, mert akkor azt valamiért egyszerűbb és talán könnyebben sikerül, de eleht az egésznek semmi összefüggése. De a nőket legalább lehet kezelni ha valami baj van a pasiknál meg tulajdonképpen semmit nem lehet tenni. Kép
Valóban a te esetedben meg az a rossz, hogy spontán igen kicsi az esély, bár nálunk sem sok midnennel kecsegtettek. Rossz ez mindenképp. Kép

A keresztnevem Andi.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi

Most néztem a táblában, hogy te még milyen fiatal vagy!
Rajtam még van egy + nyomás, hogy engem jobban sürget az idő. Lehet, ha fiatalabb lennék, nem kapkodnék én se ennyire, hogy rögtön 3 hónap után jöhet a köv. lombik.

Kép
zsuzsi73

Zsebi Kép
Köszi szépen! Kép Így most hirtelen nem is tudom, hogy szokott -e lenni? Kép
Melyik adásban volt benne a Krizsa doki? Tudod pontosan?

Borsókás Kép
Igazad van. Ja és egyszerre írtunk pont! Kép
Ma lesz meg a pajzsmirigy eredményem.

*

Kép
Kép
kiscsillag

KiscsillagKép
Én már használtam ilyen peteérést jelző tesztet, amiről Zsebi írt. Gyógyszertárban vettem, BabyMark volt a neve. Sajnos az árára nem emlékszem. (Talán 2-3000 Ft volt.)A lényeg az, hogy nem sikerült vele kimutatnom a pé. napját. Pedig szerintem biztosan volt. Nekem ezzel nem szokott bajom lenni.
Lehet, hogy másnak jobb tapasztalatai voltak, én nem próbáltam többet.

Zsuzsi, ZsebiKépKép
Szerintem is nagyobb gáz, ha a pasinál van a hiba. Ott nincs segítség.Nem sok az esély a javulásra.Kép

B.

Borsi
borsókás

Kiscsillag Kép
a cukrod magas. Terhesen is max. 7.8 lehetne a terheléses érték 2 órával, amikor a cukorintolerancia gyakoribb. Ez tényleg magas és az sem jó, hogy 12-re felment az 1 órás érték. Erre nagyon oda kell fiygelned, mert ha nem teszed, akkor babásan nagyon-nagyon könnyen csúszhatsz át az inzulinos körbe. Gondolom el fogják neked mondani, de diéta, ami kell. ELső blikkre szerintem 160 gr-os elég lehet. Ami nagyon fontos minden vércukorral kapcsolatos problémánál - és ne is írd le, hogy nem tudod megvalósítani, mert az egészéges múlik ezen, így meg _kell_ valósítani, hogy később ne legyél cukorbeteg. Tehát 3 óránként étkezés, hogy ne ingadozzon a vércukorszint, ha pl. vesszünk egy 160 gros diétát, akkor az úgy néz ki, hogy 30+20+55+20+35 gr szénhidrát(7ó, 10ó, 13ó, 16ó, 19ó).
Tényleg ezen múlik, és ezzel elkerülhető, hogy idősebb korodra inzulinos cukorbeteg legyél... de ezen nagyon-nagyon múlik. Ezek alapján az eredméynek alapján Te egyértelműen a cukorbetegségre veszélyeztetettek kategóriájába tartozol. 3-4 órás eredmény nincs??? mert még az is számítana, hogy ott mennyire esik le.

peteérés: ha szabályos ciklusaid vannak, akkor kb. 90%, hogy van spontán peteérésed, ha össze vissza ugrál 25-45 nap között, akkor valószínűsíthető, hogy gond van. Ha stabilan 40-50 naposak a ciklusaid, akkor ált. van peteérésed, de gond is van valami.

babatéma: lehet, hogy rosszul gondolom, de ezen a mélyponton túl kell jutni. Tudom én is végigcsináltam, de szerintem akkor tudunk igazán jól hozzáállni ehhez, ha ezek a rosszérzések kicsit eltűnnek. Ha tudunk más örömének örülni, persze kijön a mi fájdalmunk is, de ő nem tehet arról, ami Veled történik, és ha igazán jó barátnők vagytok, akkor szeritem rosszul is esik neki, hogy nem látogatod meg. A problémátokról meg nyugodtan beszélhetsz vele.... szerintem....

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LányokKép
Most olvastam a Dévais topikon, hogy Wishnek 9 petikéje lett!!!Farkaslány írta meg oda.

Wish!!NAgyon ügyes voltál!Gratulálok!!! Most már drukkolok, hogy jól sikerüljön a randevú a kiskatonákkal!Kép
Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Remélem a Dévais lányok és Wish nem haragszanak meg a kémkedésért,de már úgy izgultam érte, muszály volt átkukkantanom!

Borsókás

Borsi
borsókás

Orsika Kép
Hát, nem nyugtattál meg. Kép De köszi amit leírtál nagyon hasznos! Te biztos többet tudsz erről. Én azt sem tudom ez most mire volt jó, hogy megnézték. Meg miért van az , hogy akkor meg az éhgyomri az mindig jó? Akkor csak nem lehet olyan nagy a baj! 3-4 órás eredmény nincs, mert az sztk-ban azt mondta a nő, hogy ők "csak" hármat szúrnak, mit akarok én ötöt szúratni magam? Persze, hogy nem erőltettem! Kép Így is elég volt! Kép Meg úgy kikelt magából, hogy ők mindig mindenkitől hármat vesznek és ő jobban tudja! Kép
A babatémában, lehet, hogy neked van igazad, de egyelőre még nem szeretném meglátogatni. Nem érzem, hogy meg kéne! Lehet, hogy bennem van a hiba, de erőltetni sem akarom! Nincs lelki erőm hozzá. Kép Talán majd pocakosan, akkor biztos elmegyek! Kép Remélem az meg már nincs messze! Kép Annyit meg kibír a kapcsolatunk!

Gyógyulnak a foltjaid?? Olvastam, hogy rámentél a fekete pályára. Te jó ég! Kép Nem vagy semmi! Kép

Borsókás, Zsebi Kép
Szerintem elég baj az, ha baj van! Kép Én nem szelektálnék így, hogy férfi vagy női baj a rosszabb. Kép Mindegyik egyformán szörnyű!! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag!
Nem emlékszem a címére a műsornak a Kárász Andrea vezette amikor minden részben terhes mamikat mutattak hogy hogy is szült mindig más kórházban. Ott volt egy nő aki ikreket vár és Krizs ahozta össze neki és így látogattak el a Kaáli intézetbe is ahol Krizsa elmondta az alap dolgokat az Intézetről. Kép

A pajzsmirigy működéséedet csak úgy levették a avért és kész vagy volt még egyéb vizsgálat is?

És erre a cukorra volt valamilyen érzésed, vagy "csak" úgy elmentél megnézetni? Mert nekem nem akarják megnézi pedig a nagyim is az, de úgy vagyok vele addig talpalom amíg meg nem nézik. Kép

Borsókás!
Biztos nem haragszik meg érte Wish!

Wish!
Ezúton is gartulálok és megy tovább a durkk az első akadály átlépve szép eredménnnyel. Hajrá hajrá!!!!!!!!!!!!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Kiscsillag : neked csak terheléses cukrot néztek, inzulinszintet nem ? Javaslom, hogy látogass el a lombikbaba.hu-ra ott a PCO-alatt rengeteg hasznos információt kaphatsz !! Lehet köze a PCO-hoz, de félni NEM kell. Most kiderült valami, ami akadálya lehetett a babásodásnak. Van segítség és ez a lényeg !!!
Ahogy Orsi is írta, ha kb. 28 napos a ciklusod (ált. 25-32 napot szoktak mondani), akkor nagy valószínűséggel van spontán pé-d. Nem néztek nálad középidős UH-t ? Illetve a 3,14,21 napi hormonszintből is kiderül.

Attól még, hogy valakinek 28 napos a ciklusa, lehet PCOs !

Pont témába vág, ui. sikerült lebeszélnem, hogy a héten leveszik az 5 pontos terheléses vércukor+inzulin méréséhez a vért. Remélem most nem robbantják szét a vénámat Kép

nekem egyik LH teszt sem jött be, se a Babymark, se a mikroszkóp, erre én már többet ki nem adok pénzt ! Kép Pedig direkt akkor néztem, amikor 1000% hogy volt pé-m. A BAbymark a Rossmanban kapható és 2 ezer forint (5 tesztcsík van benne)

Zsebi : én is mindig tanácstalan voltam az együttlétek sűrűségét illetően. Végül úgy jött ki, hogy tüszőrepi előtt 3 nappal, tüszőrepi napján és másnap voltunk együtt. Elvileg 2-3 naponta elegendő.. de én nem mertem soha ennyit kihagyni Kép Kép

Klassz lett a táblicsku Kép

mniki

Kiscsillag Kép
az éhgyomrid azért jó, mert előtte kb. 12 óráig nem ettél... az éhgyomrija ált. a cukrosoknak a jó. Pont az a baj, hogy ha szénhidrát kerül a szervezetedbe, akkor azzal nehezen birkózik meg. Ezért kell a diéta, hogy ne ingadozzon ennyire a vércukorszint, mert az ingadozó nagyon megterheli az ereket (szívesen részletezem, ha érdekel hogy miért, de első körben kihagynám Kép ozmózis a kulcsfogalom)

szénhidrátértékeket bármely kalóriatáblázatban találsz. Ha kb. 2-3 hétig megnézed, hogy amit eszel abban mennyi van, és tudatosan összeállítod, hogy mit eszel, akkor utána már el is lehet dobni a mérleget, mert nem kell az állandó méricskélés.

jah, LH tesztek nálam sem működnek, pedig ált. több tüszőm is érik és 1 a domináns.

Zsebi Kép
terheléses cukorvizsgálatra a nőgyógyid és a házidokid is beutalhat, simán meg kellene, hogy csinálják, ha meg terhelt a család, akkor pláne.

A cukorbetegségnél tényleg a _megelőzés_ ami extra fontos, mert bizonyos típusnál el lehet ezzel kerülni az inzulinos szúrkálódást. (na most nem tudom, hogy az Ies vagy IIesnél... ezeket mindig keverem)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Wishnek gratulálok! és drukkolok a találkozóhoz a kiskatonákkal!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Niki!
Én azért sem "merek" ennyit kihagyni mert ugye nekünk a kiskatonákkal van a baj. Ha normálisak akkor elvileg 72 napig szépen várakoznak a petére, de mivel nálunk ezzel is gond van ki tudja meddig élnek. Kép

Ezt a 3.14.21. napi vérvételt érdemes egy hónapban megcsináltatni nem? Mert a 14. napi nekem már nem fér bele, nem tudok addig dokihoz elmenni a 3. már sokszor volt az mindig jó volt. KépAkkor a 21. et is lehet kihagyom aztán majd a köv hónapba megcsinálom az egészet egybe, bár amilyen formám lesz biztos valamelyik hétvégére fog esni. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
én azt javasolnám, hogy UHs ciklusban csináltasd ezt meg. Tehát nem 3-14-21 a napok. A 3 az harmadik nap, de a 14. az középidő, tehát, ha a 16. napon van tüszőrepedésed, akkor akkori, és a 21. meg a tüszőrepi után 7 nappal.
Jó egy ciklusban letudni szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Fú gyorsan kiszámoltam ha minden jól megy és most nem késik nem jön előbb akkor pont mindegyik hétföznapra esik, szóval a köv. hónbaban megcsinálom mind a hármat aztán lássuk mi az eredmény. Kép Kép Bár ha már bekavar a ciklus inkább csússzon mert akkor is még pont jó vagyok. Kép

Még egy kérdés a 3. 14. 21. napinál az összes női hormont nézezzem (hogy kérjem a beutalót) vagy csak a progit?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Orsi!
Akkor beszéljem meg Krizsával hogy nézzen meg uh-val? Vagy hogy??????

Csütörtökön megyünk immunológiai vizsgálatra a párommal. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
szerintem igen.
Amit néznek (legalábbis nálam ezt nézték)
3. napon a szokásos "minden"
utána "14." napon LH, prog, prolaktin
"21." prog, prol.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
Igazad van a baba témában, de én is úgy érzek, mint kis*. Én örülök a más örömének, de attól még nem tudom magamat rávenni, hogy babák közelébe menjek. Tisztában vagyok azzal, hogy nem helyes ez, de ettől én még így érzek. S tudom azt is, hogy el kellene "engednem" ezt a témát magamtól úgy, hogy ha egy babát meglátok, ne az legyen az első gondolatom, hogy nekem miért nincs?

Kép
zsuzsi73

Orsi!
Köszönöm szépen. Akkor azt hiszem ha megjön felhívom Krizsát és megbeszélem vele,hogy mikor is érdemes bemennem uh-ra remélem megcsinálja és íratok vele papírt a vérvételre azt meg meg tudom máshol is csináltatni. Kép

Zsu!
Tudod mit szerettem volna még tőled kérdezni. A 3. lombiknál beadtad a papírt a Magórához lett abból valami vagy se híre se hamva az egésznek?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsuzsi Kép
ezek az érzések szerintem maximálisan természetesen. Úgy gondolom, hogy akkor könnyebb kicsit, ha nem próbáljuk meg görcsösen elnyomni bennünk. Ha lehet beszélünk róla, ha lehet megéljük őket...

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Zsebi,

látom ti itt vagytok, ezért tőletek kérek segítséget.
Nekem ma jött meg, holnap mennem kell vérvételre, hormont néznek.(utána kezdődik a fogigátló) Pontosan melyik hormont? és amit néznek annak mi a normális értéke?
A doki most, amikor a 2. lombikot megkezdtük az UH-gal, elővette az 1. lombik papírjait. Na, és azt mondta, hogy elég rosszak voltak a hormon eredményeim, lehet hogy azért lett csupán 1 petesejtem. Szóval ezért kérdezem, hogy mit fognak nézni, és mi számít jónak/rossznak.

Kép
zsuzsi73

Zsuzsi!
Na erre is jó a pszichológus, nekem is sokat segített ebbe a babás dologban. Örömöt kell látni mások örömében. Én beláttam nekem egyedül nem megy túllépni a harmadik sikertelen próbálkozáson és ezen az egész más gyerekéhez való viszonyon mára már úgy érzem normálisan tudom kezelni, persze nekem is vannak nehéz napjaim, de alapjáraton nem érzek fájdalmat. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
Mi az az immunologia vizsgálat és miért kell???
Nekem is lenne már 3. napi hormon, de még mindig se híre-se hamva a mikulás bácsinak! Kép Kép
Neked most miért kell a hormont megint megcsináltatni?
Engem a doki küdött el erre a vizsgálatra. A pajzsmirigy vérvétel volt igen. Ma derül ki milyen lett.

Mniki Kép
Igen "csak" terhelés volt eddig. Nekem az is elég! Kép A karomon szépen díszeleg a lilás, kékes, zöldes folt. Kép Mert nekem sikerült a szétrobbantás. Kép Az inzulinos az milyen???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Zsuzsi Kép
Remélem azért nem haragszol, hogy én is válaszolok. Nekem is kell ilyen hormonvizsgálat ezért én már rákerestem a neten. Ezt az oldalt tudom ajánlani. Nézd meg! Általában ezeket kérik és itt megvannak az értékhatárok is.
http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag!
Immunológára Krizsa küldött. Kép
Mostmár nagyon sokat csúszik neked ez a miki. Babás nem lehetsz? vagy nálad ez "normális"?
Hormonra magam miatt megyek hogy mostanában mindig barnázom és lehet a progiszint nem normális, jobb megnézetni. Kép Illetve én lombik előtt ha küldenek ha nem mindig megnézetem a 3. napit. Ilyen három napos meg még soha nem volt hát nézzék meg, hátha lehet valamire következtetni. Kép

Ez a hormontábla tök jó én is ezt szoktam nézegetni a gáz az egészben csak az hogy nekem mindig más mértékegységben írják le az eredményt én meg nem értek hozzá nem tudom átvéltani, szóval saját részre nem igazodok ki rajta. Kép Azért ez is jó nem?

Akik régóta vannak itt meg tudják mondani a múltkori 3. napi vérvételt megkérdeztem a lányoktól, de nem írtam mértékegységet mindenki dobott egy hátast, hogy atya isten, aztán mikor odaírtam derült ki hogy minden rendben velem. Kép

Cljub!
Remélem szépen nőnek a tüszencsek a pocidban!!!! Ha tudsz jelentkezzzzzzzzzz!!!!!!!!!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Köszi kis*

mostmár emlékszem, nekem az FSH volt magas. de ez mit jelent, ha magas?

Kép
zsuzsi73

Zsuzsi : az oviklub.hu-n is van egy komplex táblicsku, ahol meg tudod nézni, hogy x napi hormonnak milyen értékűnek kell lennie.

Kiscsillag : az inzulint a PCO miatt szokták kérni a dokik, ilyenkor a levett vérből nem csak a vércukor értéket nézik, hanem az inzulint is.
Mikor mész vissza az orvoshoz ?

Zsebi : a sima nőgyogyid is tud írni beutalót a vérvizsgálatra, a K.-féle "beutalóval" máshol nem veszik le a vért !!! Az tulképpen nem beutaló !

mniki

Niki!
Azt tudom, hogy K. féle beutatló nem beutaló. Kép, de gondoltam a papírt megírhatja hozzá a melóhelyen meg átíratom a házi orvossal. Kép A saját nőgyógyihoz nem megyek mert úgyse néz meg uh-al, valszeg váltok ha egyszer erhes leszek. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsuzsi!
"Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű."

Zsebi (ezt az oviklubbon találtam.)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsuzsi Kép
bocs, de épp elmentem a pörcökért.

Mennyi volt az FSH értéked? mert az nekem is magasabb a hat. értéknél, 12 volt a pasikkal, és most is, de ennek ellenére 11 petesejtem lett, és a spontán ciklusban is volt 2 db.

A határértékeknél nagyon figyelj a _mértékegységre_ mert kb. ezer féle lehet mind1ik hormonhoz, és nem biztos, hogy a kaáliban mindent abban néznek, amiben ez a tábla van.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Helló csajok!

Kis*! Kép
sajnálom, hoyg nem lett jó a terhelésed Kép. Merre voltatok a hétvégén?

Viki! Kép
Én azért még mindig nagyon Drukkolok!!!!!

Zsebi-Andi! Kép
Úgy néz ki nálunk is kiskatona gond van Kép

Borsókás! Kép
Igen ezen én is megdöbbentem, hogy a tábla 80%-ában a "iskatona miatt" ok szerepel Kép Épp mutattam a páromak is.

Tényleg! lányok, akik hasonló cipőben jártok (kiskatona probléma), megkérdezhetem, hoyg mivel foglalkozik a párotok?

wish! Kép
Gratulálok én is a 9 Petikéhez, és továbbra is nagyon DRUKKOLOK!!!

Kép
Kép
beuka

Megnéztem a legutóbbi 23. napi véreredményemet.
Az FSH-m ezek szerint kiváló, mert 4,25 ennek nagyon örülök Kép az LH-m viszont ehhez képest magas.
Spontán peteérésem viszont minden bizonnyal van.
Tudja valaki, hogy az ösztradiol mit mutat (az nekem elég magas)?

Megkérdeztem az Aloe Verás készítményeket, amit valaki ajánlott, hát nem mondom nem olcsó Kép Majd megbeszéljük a párommal, hogy megpróbáljuk-e.

Kép
Kép
beuka

Beuka Kép
, a 23.napi véreredmény nem mérvadó, csak a 3.napi, amikor a hormonszinteket elemzik. Ösztradiol és az LH szint is természetesen magas még, hiszen 1 héttel az ovuláció után voltál.

14.napon az ösztradiolnak és Lh szintnek van jelentősége (van-e ovuláció, de természetes ciklusban bőven elég ekkor az UH), 21.napon a progeszteron termelődésnek!

Norka
s_norka

Zsebi, Zsuzsi!

Sajna napközben nem tudtam jönni, még ez a hetem nagyon zűrös. De hozzászólnék a délelőtti témához.
Szerintem az a legrosszabb, ha nincs egyik félnél sem probléma (nem azért, mert nálunk ez a helyzet), mert ilyen esetben nincs mit tenni. Nincs kezelés, gyógyszer, semmi. Csak várunk a csodára.

Zsebi!

Lécci írd be a táblába, ismeretlen eredetű,mármint hogy nincs probléma nálunk. Na ez értelmesre sikerült. Kép

Én meg pont azt néztem valamelyik nap, hogy én vagyok a legidősebb. Kép
Az a baj, ha tudnánk, hogy sikerülni fog x idő múlva, akkor nem lennénk idegesek, de így, hogy attól kell félnünk, hgy egyáltalán sikerül-e, így elég nehéz. Dehát ezt nektek nem kell magyaráznom. Kép

Tiko

tiko

Beuka!
Az én párom rengeteget ül autóban lehet hogy ez is baj, legalábbis a dokik szeritn. Ki tudja ezt csak akkor tudnánk ha a munka előtt is nézték volna meg most is. Kép Az egész helyzet ilyen szempotnból katasztrófa. Kép
Sokszor belegondolok, hogy a mi gyermekeink mennyit fognak ezek a dolgok miatt bajlódni, bár talánnekik annyivel könnyebb lesz, hogy akkor már esetleg még több mindent fognak tudni beavatkozni.Mert ugye itt az alapbaj, hogy igazából eddig csaka női dolgok "javítására" figyeltek a tudosók és most hogy már ilyen "kaotikus" a helyzet talán már a férfira is próbálnak kitalálni valamit. Kép

Én már meg is rendeltem az Aloás cuccot, de végülis én azt modnom hgoy ha belegondolsz 100 szem van benne ha napi egyet vesz be az három hónapig elég ha így nézed nem drágább mint bármelyik másik vitamin szeritnem. Kép

Tiko!
Hát igen ha így nézzük valóban az a legrosszabb amikro még nincs is mire fogni a sikertelenséget. Bár hidd el ha már lombikkal vagyunk és elvileg összerakják a kismanókat elvileg fejlődnek és mégsem marad meg akkor már mindegy mi az ok. De valóban nekünk legalább van mire ráfogni és biztos könnyebb elfogadni.

Én is midnig ezt mondom a páromnak mikor azt mondja türelmetlen vagyok várjak és eljön a csoda, hogy ha tudnám 100 %-ig hogy sikerülni fog akkor nem lennék ideges, mert tudnám egyszer eljön a gólya hozzánk is, de így hogy várjak csak megy az idő és semmi siker. Kép Mégis azt mondom neked van fény az alagút végén és minden nap egyre közelebb kerülünk a mi babánkhoz és pár év múlva már mosolygunk az egészen. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat Zsebi és Viki!
Hát ott tartunk......
Biztosan emlékeztek rám, nyáron volt egy lombikunk, ami ugyan sikerült, de elvetéltem 6 hetesen (500-as bhcg-vel)
Leiden mutációm van, ami véralvadási probléma és talán azért nem marad meg.Ugyan kaptam rá heparin injekciót, de a következőnél több kell majd.
Most várakozunk egy ideig, de készülünk a következőre lelkileg.
Megmondom őszintén, félek a kudarctól, nagyon!!!
Azért olvasgatok folyamatosan,mindig örülök, ha valakinek sikerül és szorítok Nektek!ú
Puszi mindenkinek!
crys74

Norka! Kép
Köszi, a felvilágosítást Kép. És akkor a 23. napon mért 37,13-as progeszteron, jó, vagy sem?
A héten a 3. napi eredményt is megkapom, úgyhogy majd lerohanlak benneteket Kép

Tiko!
Valóban talán az a legrosszabb, ha nem tudni a mi a hiba, hisz akkor gyógymód sincs.
Ne legyél így elkenődve, biztos sikerülni fog! Kép Kitartás Kép

Kép
Kép
beuka

Crys!
Gondoltam hogy te lehetsz az de nem voltam biztos. Hát megmondom neked az őszintét (ha olvasol minket nem is kell bemutatni a dolgot) nagyon nehéz újra és újra felállni, de szerintm aki már a lombikot bevállalja az már mindenre elszánt és igenis harcolunk a kicsikét bármekkora fájdalom is a sikertelenség. Kívánom hogy nektek is mielőbb sikerüljön révbe érni. Kép

Tiko!
Te is még most annyira firss sebbel rendelkezel, hogy az csak na. Hidd el sikerülni fog még akkor is ha most te ezt nem látod. Tudom mit érzel hiszen én már nem egyszer mentem ezen keresztül. Ráadlsul ahogy haladunk előre a siekrtelen lombikok számával egyre nagyobb teher a lelkünkon a tudat fogy az 5 tb támogatott lehetőség. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Beuka, az a progi sacc per kb. jó, ha abban a mértékegységben van, mint gondolom, lezajlott pé-t jelez, ennyi.

Lányok, nincs időm itt visszaolvasni, mondjátok meg nekem, Lazarus barátunk azóta ugye nem kelletlenkedett itt? (csak a levél miatt)Köszi
s_norka

Crys!
Gondoltam hogy te lehetsz az de nem voltam biztos. Hát megmondom neked az őszintét (ha olvasol minket nem is kell bemutatni a dolgot) nagyon nehéz újra és újra felállni, de szerintm aki már a lombikot bevállalja az már mindenre elszánt és igenis harcolunk a kicsikét bármekkora fájdalom is a sikertelenség. Kívánom hogy nektek is mielőbb sikerüljön révbe érni. Kép

Tiko!
Te is még most annyira firss sebbel rendelkezel, hogy az csak na. Hidd el sikerülni fog még akkor is ha most te ezt nem látod. Tudom mit érzel hiszen én már nem egyszer mentem ezen keresztül. Ráadlsul ahogy haladunk előre a siekrtelen lombikok számával egyre nagyobb teher a lelkünkon a tudat fogy az 5 tb támogatott lehetőség. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

BEuka, ZSebiKépKép
Az én férjecském is nagyon sokat ül, a munkája 90%-ában számítógép mellett kell ülnie. Tehát ebben az ülés dologban lehet valami.
Bár nálunk azért nem ilyen egyértelmű a dolog, hisz okozhatja a katonák hibáját a visszértágulat és/vagy a ciszta is.

TikoKép
Egyetértek azzal, hogy legrosszabb az, amikor elvben mindenki rendben van, mégsincs gyereksírás a lakásban.Valahogy én is megnyugodtam, amikor kiderült, hol a baj. NAívan azt hittem, hogy ha ez megvan, akkor meglesz az is, hogy javíthatunk rajta.Ugyan túlesett a párom a műtéten, mégsem biztos, hogy ettől javul majd a helyzet.
Szóval igaza van Zsebinek. Onnantól kezdve, hogy lombikra kerül a sor, mindegy már mi volt az ok.

VikiKép
Hogy vagy? Már csak egy utolsót kell aludnod, és holnap kiderül minden. ÕSzintén drukkolok, hogy te legyél a következő zebrás itt a topikon!!!Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Nóri!
Lazarus azóta nem jelentkezett. Kép

Délelött beszélettük itt a hormon témát. Orsi javasolta nekem hogy a 3. 14. 21. napi vérvéelnél menjek be elötte uh-ra hogy mikor van a pé, mert ezeket ahhoz kell nézni (utóbbi kettőt) szerinted mikor hívjam K. ha megjött és egyeztessek időpontot? Kép

Nektek is ilyen lassú a babanet, vagy csak velem szarakodik?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

NorkaKép
Nem, csütörtök óta nem írt már ide többet.Hála istennek.Azóta nincs is vita.Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X