Új privát üzeneted érkezett!

Manó:
nagyon ari Levi. :) . Hogy nézi a kislány kezében a kukit! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mano, Levi milyen huncutul néz a második képen. :lol:
Köszi, hogy megírtad az eredményt! Gyere gyakrabban, ha tudsz!
Vendég

Ejjj-ejjj Piroska! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pilla:
szerintem a világ is kicsi (én írtam másik fórumba is, mielőtt ide kezdtem írni, de összehasonlíthatatlan a különbség) és ennyire sok a problémás család! Sajnos keveseknek jutott ki a szép családi életből

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
pfúúúj! :):):) hogy te milyen vagy!!! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:oops: :D :oops: :D
Vendég

Sziasztok!

Egész nap csak visszaolvasok, írni nincs időm, talán majd este, én is írok a karácsonyról. :wink:

thenus

Becsi,
bármilyen fura is, de az öcsémmel imádjuk egymást, ő is pontosan tudja, milyen szenyók voltak velem az ősök - pontosabban a fater, de anyunak is pont akkora a sara, mert ő meg eltűrte a megalázásomat és a rendszeres verésemet. És vele is gusztustalanul viselkedtek bizonyos dolgokban, amit ő sem fog soha megbocsátani. Tesóm is nagyon utálja a "családi karácsonyt" általában ha lehet, a baráti körrel elutaznak a hegyekbe néhány napra, lehetőleg olyan helyre, ahol nincs térerő...

Giga,
hogy utálom én is az ilyen szomszédokat! Mi laktunk már olyan helyen is, ahol hajnal fél 3-kor mentem fel a szomszédhoz, hogy mostmár ideje lenne abbahagyni a bulizást, mire kiderült, hogy ő maga nincs is otthon, hanem kölcsönadta a lakást a haverjainak... köztük jónéhány gyanús külföldinek, akik nem beszéltek semmilyen emberi nyelven. Felhívtam az idegenrendészetes kollégákat, és kiderült amikor kijöttek, hogy 2 illegális is van köztük... hogy engem hogy utált a szomszéd, mert mosakodhatott a hatóságok előtt a dolog után... a többi viszont istenített! :oops: :lol:

Amúgy most jöttünk vissza a dokinénitől, valami vírusos torokgyuszija van Boginak, de már gyógyulóban, igaz, még 2-3 napig veszélyes lehet Ronira. Most egyfolytában azon vagyunk, hogy Bogi ne csókolgassa egyfolytában a hugit, de ő meg nem érti szegénykém miért...

Pá!
andibab

Sziasztok! Andibab: megértelek, mert én anyukámon és a húgán látom, milyen az, ha valaki "nem gyerek, csak lyány"... :( (Egyébként a Mérgező szülők című könyvet már láttam a kezükben...) Nagyapámnak van ilyen érdekes felfogása... erre lett két lánya, három lányunokája, fiú egy se... mikor unokatesóm kisfia (első dédunoka) megszületett, rögtön azzal kommentálta: az az egy szerencse, hogy fiú! Ehhez képest Lolot még egész jól elviseli (bár Lolo kicsit tart tőle, talán ő az egyetlen ember a világon, akivel nem szimpatizál...)

Ja, Lolonál a problémát úgy vettem észre, hogy ki is dudorodik a nyálkahártya picit, és amikor széthúzom a popsiját, hogy kitöröljem, akkor látszik, hogy össze van tapadva az egész hüvelye. :(
Szerencsére láza nincs, most sem, hogy náthás (mértem ma 2x is).
Vendég

sziasztok!

Andibab!
szörnyű amit leírtál!a lényeg,hogy már külön családod van és túltetted magad(úgy-ahogy)!ez gondolom minden karácsony este eszedbe jut!!!! :cry: :cry: jobbulást nektek!

Piroska!
Igen hála az égnek apa 100%-ig mellettem van!!!!!!Nem volt mindég ilyen a párom rokonsága!Most amióta hazaköltözött a nagysága!azóta após is megváltozott4Megfertőzte!! :twisted: :twisted: após még úgy ahogy tűrhető,de amióta megszületett a harmadik unokája(sógornőm fia)azóta szinte csak ő létezik számára!előtte pedig csak az én gyerkőceimmel foglalkozott,ők voltak "nagypapa szeme fényei"!Na mindegy!Nem is érdekel annyira,csak a gyerekeket sajnálom!
anyuékkal pedig nagyon jó a kapcsolatunk4December 24-én reggel hozzájuk megyünk és ott ebédelünk,utánna délután a mamához(anyu anyukája)megyünk át!aztán 25-én pedig anyuék jönnek hozzánk!!!!!Nagyon szépen szoktak telni nállunk a karácsonyi ünnepek!!!!!már nagyon várom!

Verna!
Hú nem hangzik valami jól amit leírtál!szorítunk értetek!

Becsi!
Jézusom,tényleg szólhattak volna,hogy mire készűlnek!! :evil: :cry: :shock: :shock:
Nagyon jó a házikó!!!!!!!!! :D

szép estét és jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na, jól elindítottam ezt a témát, pedig tényleg nem állt szándékomban! :oops: Viszont az látszik, hogy milyen nagy kiváltság, ha valakinek összetartó és szerető családja van.
Egyet viszont leszűrtem, és ez kicsit el is bizonytalanít: a legtöbb baj és a legnagyobb harcok testvérek között van. Vajon ki kell-e tennem ennek Marcit??? Nekem nincs testvérem, és így legalább az összehasonlításdikat és az örökség feletti harcokat megúsztam, és tök jól elvoltam, nem hiányzott a testvér. Persze néha rossz volt egyedül, de nem tudom, ilyen áron kellene-e.

Andibab,
nagyon elszomorított a történeted. :cry: :cry: :cry: Hogy ütheti meg valaki a saját gyerekét???? Ezt sosem fogom megérteni. Milyen lelki sebeket hagyhatott ez benned!?! Kívánom, hogy néhány év múlva már a Karácsonyról egyáltalán ne ez jusson az eszedbe, hanem mindaz a szép, amit a Te saját kis családod teremt.

Tiop,
a sógornőd nagyon durva!!!! Hogy merészelte?????

Bocsi, ha a többieket nem emelem ki, nagyon tanulságos a történeteket olvasni, az ember egy idő után úgy érzi, hogy igazságtala, és neki nem is olyan rossz, lehetne ezerszer rosszabb is. Nagyon szomorú, hogy ennyi keserűség, harag, harc van a családokon belül, amiknek a béke, a nyugalom, a szeretet és az össszetartás szigetének kellene lennie. :cry: :cry: :cry: :cry:

Verna,
szegény Lolo!!!! Nagyon sajnálom, hogy így járt, remélem, hamar és fájdalommentesen túl lesz a beavatkozáson! :cry:

Becsi,
hű, engem is szétvetett volna a méreg!!!!! Őrület, milyen érzéketlen néhány orvos!!!!! Főleg egy ilyen kis lánnyal! Azért ez nem játék, ha ilyen durván megvizsgálják, az később akár a saját nemi életére is kihathat! Én tudom! Nekem kiskoromban a 6 évvel idősebb unokatesóm "csak" a melleimet simogatta, főleg a jobbat. (én persze ezt az "unokatestvéri szeretenek" tudtam be. De nagyon rosszul esett, akkor voltam úgy 11-12 éves. Na, azóta sem tűröm el, hogy férfi a mellemhez nyúljon, egyszerűen összerándul a gyomrom, és minden szexuális izgalmam elszáll. :oops: Pedig akkoriban ezzel nem is törődtem, csak már nagylány koromban derült ki, hogy mennyire kihatott az életemre. A jobb mellemből még szoptatni is sokkal rosszabb volt, egyszerűen utáltam!

Giga,
na, "jó" helyre költöztetek! :evil: De talán idővel mindenki elrendeződik végre, és akkor nem lesz több fúrás-faragás. :?

Mano,
jó, hogy jelentkeztél! A két gyerek tisztára, mintha testvérek lennének, szerintem nagyon hasonlítanak egymásra! Levike meg igazi férfi, már most a hasa jobban érdekli minden másnál! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

nircee

azért én látok nagyon jó testvéreket a környezetemben...remélem nálunk is így lesz, bár a titkot még nem tudom, de sejtésem van...ha SZERETETBEN neveljük őket akkor remélem ők is erre törekszenek....
mindenesetre tudom mit NEM kell csinálni...

nekem 23 évig azzal tömte a fejem anyám, hogy szeret engem apám, csak hát nem tudja kimutatni...kackac és ezt sajnos még el is hitte neki...
Egyetlen szeretetteljes megnyílvánulása felém az volt, hogy ha beteg voltam és haza jött ebédelni benézett és megkérdezte hogy vagyok?
Szerettem beteg lenni...akkor ilyen "szépeket" mondta nekem
:oops:
Pedig nagyon ki voltam éhezve a szeretetre és aki esetleg megadta nekem nagyanyám, keresztanyám, szomszédok később a párom azokat mind utálták... :cry:

Sajnos nekem nincs olyan szerencsém mint Andinak nagyon felszínes a kapcsolatom az öcsémmel, egymás szemébe jó pofi..hátbatámadás pedig ezerrel..sajnos nagyon hasonlít apámra...azért remélem ő boldogabb lesz

Ja és én "szerettem" a karácsonyt otthon, mert akkor 3 napig olyan szépen meg tudták játszani magukat...olyan volt mint egy álom
:lol:

De az egyik kedvenc történetem mikor éjjel haveroktól mentünk haza Csömörröl Tarcsára és a tökrészeg apám kiakadt,hogy anyu nem talál gyufát és ordította, hogy bemegy a kukoricásba és kinyír mindenkit........képzeljetek hátul 2 kis gyereket...brrr

:twisted:

És nem volt alkoholista...csak sör és csak este otthon...de az jutalom volt neki,mert hát "olyan sokat dolgozik"

Na nem panaszkodok...

Egyébként újévi fogadalmak között szerepel, hogy pszichológussal átrágnám ezt az időszakot, mert én nem tudom túl tenni rajta magam, hogy ilyen igazságtalaul rossz gyerekkorom volt... :oops:

Más

Van isteni dióval, mazsoláva töltött mézes puszedlim érdekel valakit???

jó éjt!
becsi
Iklad

bocs ezt most kaptam

A férfiak dögök !!!!

Frissen lezuhanyozva állok a tükör előtt és panaszkodom a férjemnek,
hogy
szerintem kicsik a melleim. A férjem ahelyett, hogy határozottan azt
mondaná, nem igaz, így szép, ahogy a természet megalkotta, kissé
habozva
előáll egy javaslattal:

"Ha azt akarod, hogy megnőjenek a melleid, finoman illesszél egy kis
darab
háromrétegű WC-papírt a kettő közé, és néhány másodpercig
dörzsölgesd minden
nap!"

Mivel bármit hajlandó vagyok kipróbálni, megyek, hozok egy darab WC-
papírt,
és a tükör előtt állva elkezdem dörzsölgetni a melleim közét.

"Mennyi idő múlva hat ez?"--kérdezem.

"Pár év alatt megnő." - válaszolja a férjem.

Abbahagyom.

"Gondolod, hogy ha mindennap WC-papírral dörzsölgetem a melleim
közét, attól
megnő néhány év alatt?"

Erre szemrebbenés nélkül válaszolja:

"Hát a seggednél bevált."
becsi
Iklad

Pilla,
na, ez tipikus! :evil: :evil: :evil:

Becsi,
én is pont a pszichológuson gondolkoztam, de sajna az olyan nagyon drága (és ugyebár 1 alkalom nem elég), hogy esélytelen... :cry: :cry: :cry: Már kb. 5 éve el akarok menni.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

nagyon szomorú ezeket olvasni, viszont szerintem akik átélnek ilyet, azok nem valószínű, hogy a szülők példáját követik majd és családjuknak csakis a jót adják át. Remélhetőleg.

Andibab amikor olvastalak, még könnyeztem is. Nem csodálkozom, hogy ezt a férfias szakmát választottad.

Becsi, teljesen más téma, de akárhányszor ráklikkelet a www-dre, mindíg végignézem a képeket, olyan szép, olyan jó helyen laktok.

Giga, sajnos ilyenek mindíg vannak és még milyenek lesznek.

Verna, hát ez elég rossz, én már olvastam erről még régebben ezért nézegetem is minden alkalommal, úgy emlékszem, hogy ez akkor van, ha nincs ott rendszeresen törölgetve vagy ez mitől van, te már bizti utánanéztél jól a témának. Leírhatnád, úgyis van itt sok lányos anyuka, hogy mire kell figyelni.

Nircee én is megszoktam kukkantani a videóidat, nagyon jók. Marcika tud már egyedül járni? Mert a kanapén úgy közlekedik, mint egy kis jégtörő. Nagyon édes. Nem biztos, hogy minden testvér rossz testvér, mi hárman vagyunk csajok és jó tesók.

Hát Becsi még nem tudom, hogy van-e kistesó, mert a laboron az van, hogy van, a teszten az van, hogy nincs, pénteken derül majd ki, hogy van-e vagy nincs.

Mi voltun ma Miskolc-Tapolcán egy nagyot sétálni, találkoztam ott egy barátnőmmel, ő is Mátyásföldön lakik, de miskolci és épp itthon voltak Pistikével a 4 hós kisfiával. Hát olyan édi volt, kis dörmögő férfihangon rikácsolt, fura volt Lelle cérna hangja után. Lelle sitty-sutty elaludt, majdnem két órán át húzta, fél 2 körül értünk haza, kajcsizott és onnantól kezdve egészen a fürdés előtti "nagyágyparti"-ig csak sírt, de keservesen, ilyen még nem is volt. Már nagyon megvoltam ijedve, alig vártam, hogy Apa hazaérjen, ő tudta pár percig vigasztalni, de neki sem ment sokáig. Fürdött és el is aludt. Nem tudom mi lehetett.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka,
hát, most kezd egyedül járni, már 6-7 lépést tesz, aztán lehuppan. Úgy, hogy csak épp nekitámaszkodik valaminek, úgy olyan gyors, mint a szélvész!!! :lol: :lol: :lol:
Mi lehetett szegény Lellével???? Úgy sajnálom ilyenkor őket!!! :cry: :cry: :cry: Remélem, semmi komoly!
Jól látom, Lél lesz, ha fiatok lesz??? És ha lány? :lol: :P
Én nagy bajban leszek, ha fiam lesz, mert csak lányneveim vannak, abból kb. 10. :oops: A Marcell Márk-ot is olyan nehezen találtam meg, de ezzel ki is merítettem a nekem tetsző neveket. Persze lenne még, de az 1. vagy nem passzol a Kéri-hez, 2. vagy van már valakinek, és én nem akarom, hogy egyetlen ismerősömre is emlékeztessen a gyerekem. :?

Kép
Kép
nircee

Remélem az idei karácsony mindenkinek nagyon szép és boldog lesz! Mi még tehetünk azért, hogy a gyerekeinknek ünnep (és ne rémálom) legyen a karácsony!

Pimpóka, szóval mégiscsak lehet, hogy jön a kistesó :wink:

Márk is nagyon nyűgös mostanában, tegnap éjjel alig aludtunk, volt sok sírás, és hiába altattuk el ölben, amint leraktuk fel is ébredt. Talán a foga kínozza, de én már tényleg nem tudom - mindig azt hiszem, hogy na, mostmár biztos kibújik pár napon belül, de még mindig semmi, csak a nyűglődés. Úgy sajnálom szegénykét :cry:

Becsi! Teljesen felháborított a dokis sztori, szerintem ezt nem teheti meg, akkor sem, ha jót akar!!! :evil: :evil: Tényleg teljesen felzaklatott! Ilyenkor nagyon örülök, hogy nem lányom van (még) :?

Verna, remélem minden rendben lesz Lolóval!

Na, megyek aludni, amíg Márk is alszik..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Becsi:
hol az a puszedli? :)

Becsi, Nircee:
nem mindig a pszichológus a megoldás. Nekem van egy barátnőm, aki a családi környezete miatt mániás depressziós lett. Nem tudom, tudjátok-e, milyen az, de amikor mániás állapotában van, teljesen szétesik tudatilag, egyáltalán nincs képben. Olyankor mindig be kellett vinni a kórházba és ott összerakták sokszor hónapok alatt. Jelenleg gyógyszereken él. Én őt úgy ismertem meg, hogy mentem Bajára főiskolára és nem volt ülőhelyem, elkezdtünk beszélgetni, mert tiszta pánikba estem, hogy most végig nem lesz hely, hogy fogok három és fél órát állni, majd vizsgázni, aztán megint haza, nagyon fárasztó. Hát ő őszintén elmondta, hogy mániás depressziója van, kezelés alatt áll, megy haza gyógyszereket feliratni. Feltűnt, hogy ennek a lánynak olyan durva üldözési mániája van, hogy az hihetetlen, tiszta negatív, holott látszik rajta, hogy teljesen jól áll az emberekhez. Ez az ellentét olyan szinten megragadta az agyam, hogy összebarátkozunk, mert kíváncsi voltam, milyen ember az, aki ilyen ellentétes önmagával. Azóta nagyon jóbarátok lettünk, mindig felhívott telefonon, amikor rátörtek ezek a negatív érzések és én mindig helyretettem, mert tudom, milyen ez, én nagyon mélyről másztam fel, nekem helyre kellett tenni magam ezelőtt tíz évvel, mert ott tartottam, hogy öngyilkos leszek, aztán szintén ugyanígy segített nekem egy barátnőm: amikor felhívtam, mindig készenlétben volt és mindig megbeszéltük a bajomat, aztán mindig oda jutottunk, hogy van megoldás. Így én kimásztam ebből a mélypontból, néha szinte hihetetlen, hogy ilyen mélyről is fel lehet jönni, de lányok egy biztos: ilyen mélyről ha feljössz, akkor már minden rózsaszín :):):). Szóval én elkezdtem ugyanígy segíteni ennek a lánynak, aztán képzeljétek el, eltelt több, mint fél év (igaz, hogy volt olyan, hogy minden nap felhívott sírva, sőt, volt, hogy kétszer egy nap, de aztán mosolyogva tette le a telefont), aztán egyszer meséli, hogy megismert egy pszichológusnőt, akinek a specialitása a mániás depresszió meg a skizofrénia. És amikor ő mondta, hogy ő is az, a pszichológusnő azt mondta, hogy Ő MÁR LÁTOTT SOK MÁNIÁST, DE AZOK NEM ÍGY NÉZTEK KI, EGYÁLTALÁN NEM LÁTSZIK RAJTA, HOGY AZ! Azóta már nem negatív az emberekkel, ez az ellentét teljesen elmúlt, már ritkábban is hív fel, de áltában ha felhív, akkor azért hív, hogy jó hírt közöljön. :) És azóta heti kétszer kihagyhatja a gyógyszerét. :) A naptárában ott van a nap, amikor találkoztunk nagy betűkkel és a napokban mondta, hogy most volt a találkozásunk egy éves évfordulója. :):) Azért ide is el lehet jutni, nem mindig kell a pszichológus, néha elég egy megértő barát is, egészséges és józan lelkülettel, aki mindig ott van, amikor szükséged van rá. És gondoljatok bele, ez a lány beteg, kezelés alatt áll, ti nem, tehát nektek nem kell olyan mélyről feljönni. Persze ti döntitek el, hogy mit tesztek, de én azt mondom, ez kicsit olcsóbb és néha többet segít, bár egy jó pszichológus ugyanezt teszi, csak azt a jó pszichológust nehéz megtalálni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre:
tegnap szinte mindenkinek a babója nyűgös volt, megfigyeltem. Biztos front volt...
A fiúknak meg a kukijukkal szokott baj lenni, úgyhogy ne örülj előre :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

na sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy vannak akiknek a gyerkkori karácsonyaik rossz élményként maradtak meg. :( Én nagyon jó szívvel emlékezem azokra az időkre vissza, és sokszor olyan, mintha nem is az én életem lenne, és már nagyon távolinak tűnik. Azóta annyi minden megváltozott. Mikor gyerekek voltunk imádtam a karácsonyt, annak ellenére, hogy apám a hétköznapokon minden nap részeg volt, gyomorideggel vártuk haza, és esténként felkészültünk anyu szekálására. Karácsonykor minden más volt. Olyankor nem ivott, és már reggelről parasztreggelivel indítottunk, és mindenkinek megvolt a maga feladata. Mindig apu főzte a halászlét, anyu meg az egyebeket, és mindig apámmal közösen díszítettük a fát. Amikor meg még nagyon kicsik voltunk, ő díszítette egyedül, és nem tudom, hogy hol, mikor (mert mi nem tudtunk a nagyikhoz menni, nem egy helyen laktunk) de egyszercsak kész volt. Az ajándék mindig meglepi volt, és mindig apróság, mert szegények voltunk, mint a templom egere. De valahogy ez még gyerekként sem számított soha. Vacsora előtt lekapcsoltuk a villanyt, és csak a gyertyák égtek, meg a fa világított, anyuék meg énekelték a Mennyből az angyalt, később meg mi is velük. MInden évben ezt a napot vártam a legjobban. Másnap elutaztunk a nagymamámékhoz, mindkettőhöz. Mindig énekkel mentünk be hozzájuk, és nagyon jól teltek ezek a napok. Januárban persze visszatért minden a régi kerékvágásba...
Aztán összejöttem a párommal ( 16 évesek voltunk-13 évvel ezelőtt :oops: ) Én úgy érzem akkor hagytam el a varázslatos gyerekkort, onnantól más lett minden. Még jó pár évig külön otthon karácsonyoztunk, és 7 éve mikor összeköltöztünk, az ő karácsonyozásaikba kapcsolódtam be. Nem volt rossz itt sem, de meg sem közelítette azt amit én otthon megszokotam. Hiányzott a hangulata, és mai napig hiányzik. Nincs aki megteremtse. Anyósom ugye mindig azt hangoztatja ő utálja a karácsonyt... :? Nálunk pedig anyun múlott, hogy érezni lehetett a "varázst". Közben a családom széthullott, és vele a régi karácsonyok...Tesóm is elköltözött otthonról, apám egyre durvább volt, anyu pedig nem birta már tovább és elváltak. Apuval nem nagyon tartottam a kapcsolatot aztán, csak ritkán látogattuk meg nagyon leépült, az ital teljesen tönkre tette. Idén januárban meghalt. A temetésen is a régi karácsonyok jutottak eszembe.... :cry: :cry:
Most hogy már gyerekem van, megfogadtam, hogy innentől arra törekszem, hogy 20 év múlva majd ő is ugyanilyen szeretettel emlékezzen vissza a karácsonyokra, mint most én.
Már most nagyon készülök, és leszarom anyósomat. Ő már leélt 50 évet valószínűleg boldog karácsonyok közepette, nyugodtan nyafoghat, de az én gyerekemnek csak most kezdődnek ezek.

Bocsi csajok, ha elkalandoztam, vagy nagyon bő lére eresztettem, de ebben a formában még soha nem beszéltem erről.

thenus

Henus,
hát neked is kijutott a jóból meg a rosszból! Furcsa lehet ilyen vegyes érzelmekkel emlékezni a gyerekkorra... De olyan jó, hogy a szépre emlékszel! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
a Fa tusfürdőre visszatérve: a férjecském mamája semmitől nincs rosszul, de ha Fa tusfürdő vagy dezodor illatot érez, azonnal befullad. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, tényleg nagyon furcsa. Én is érzem. :roll: Minden rossz ellenére, nagyon jó szívvel emlékezem vissza a karira.
Van egyébként egy másik sztorim ami mindig lelkifurdalást okoz karácsonykor. Mikor már nagyobbak voltunk, és magunk díszítettük a fát, kezdett kibontakozni az akaratosabbik énem, :D az öcsémmel nem birtunk megegyezni, hogy mit tegyünk fel előbb. Az égősort, vagy a díszeket. Akkora parázs vita keveredett, hogy idegességemben lezavartam a tesómnak egy pofont. Azt vártam, hogy visszaadja, mint egyébként mindent, de nem... Kifordult, és otthagyott, mondván, csináljak amit akarok. Egész este nem szólt hozzám. Nekem az akkor 100x jobban fájt, mintha ő is lekevert volna nekem egyet. Na ez azóta is minden fadíszítéskor eszembe jut. Azt nagyon megbántam, pedig a tesóm csak röhög rajta, ha beszélünk róla. :?

thenus

Hát igen, gyerekként nem igazán tudjuk irányítani tetteinket, nem vagyunk tisztába azzal, amit teszünk, de látod, a tesódat nem érdekli. Amúgy meg azért nem baj, hogy mindig eszedbe jut, mert ez az emlék figyelmeztet mindig, hogy ne bánts meg másokat. Nekem is van olyan emlékem, ami mindig figyelmeztet és néha úgy vagyok vele, hogy örülök, hogy nem felejtettem el. Érdekes, hogy az ember jobban emlékszik arra, ha ő bántott meg valakit, mintha őt bántották. Legalábbis én így vagyok vele...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

PIERROT
Az utolsó karácsony egyedül

A néni fát vett,
egy apró zöld fenyőt,
úgy vitte karjában,
mint egy csecsemőt,

Feldíszítette,
tett rá almát-diót,
s hogy zene is szóljon,
bekapcsolta a Petőfi Rádiót,

Ez az utolsó Karácsony egyedül,
hogy külön ünnepelünk,
jövőre biztosan sikerül,
és majd újra együtt leszünk,

Megterített egy személyre,
a csupasz asztalon
ma kivételesen két fogás volt,
hisz' ez nagy alkalom.

A fotelben ült,
kezében a bácsi fényképe.
Mióta elment, sokadszor,
most is megígérte, hogy

ez az utolsó Karácsony egyedül,
hogy külön ünnepelünk,
jövőre biztosan sikerül
és majd újra együtt leszünk
ott fenn...

Kép Kép Kép
Vendég

Most csak egy percre jöttem..

Giga, Márknak ilyen zoknija van:
Kép

Szilikon az egész talpa, jó meleg. A zokni tetejére szoktam ráadni.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee, nem tudom, hogy mi lehetett Lellével, tökre kezdtem pánikba esni, már azon gondolkodtam, hogy átviszem az ügyeletre, a kórzház itt van velünk szemben. De szerencsére aludt egész mostanáig.

Folyton azt próbálgatja, hogy meddig tud állni ha elenged mindent, ha már 10mp-től tovább néz minket, hogy látjuk-e. Valamint megtanulta piszkálni az orrát, egyszer csak észrevette, hogy ott egy lyuk és azóta bányászik benne néha. És olyan édes, az újak amiket csinál, hogy tud játszani "kerekecske, dombocskát", úgy hogy ő csinálja nekünk, magának vagy mi csináljuk neki és még "csipcsipcsókázni" is szeret csak abba hároszor kell beleiktatni a "hess le tyúkokat". Sőt egyedül próbál enni kanállal tök szépen és fésülködni is tud már. Hát én olyan büszke vagyok rá, hogy ilyen kis ügyes.

Ha kisfiunk lesz majd akkor Lél Mátyás lesz, pedig én szeretem a férjem nevét is, Gergely, de nem akarja, hogy a fiát ugyan úgy hívják majd, mint őt. Ha kislány lesz a kistesó akkor Villő lesz. Nircee én azt hittem Marci ő Márton...

Poffal kapcsolatban nekem is eszembe jut egy történet. 7. osztályosok voltunk és a reflexekről tanultunk, a nővéremnek mondtam, hogy tegye a kezeit a térdére és ne mozduljon, majd szegényt jól orrba nyomtam, úgy, hogy vérzett is....és közöltem vele, hogy neked nincs reflexed...igaz ezen csak röhögünk már régóta, de nekem sokszor eszembe jut, hogy milyen szenya voltam.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!
Pilla!
Kora reggel megkönnyeztél!!! :cry: honnan szeded ezeket???Nagyon szívbe markolók!! :(

Nem emelek ki senkit,mert látom,hogy mindenkinek kijutott ebből is abból is!Én azért nagyon szépen emlékezek a gyerekkori karácsonyaimra!Anyuék már jóval karácsony előtt elkezték mondani,hogy már csak ennyi,meg annyi van hátra az ünnepig és,hogy jól kell viselkedni,mert a jézuska látja és csak a jó gyerekekhez látogat el!(persze mindég eljött hozzám is) :lol: Emlékszem amikor 24-én reggel felkeltem apu már hozta is a ruhámat(a szánkó már elővolt készítve,akkor még volt hó minden karácsonykor)felöltöztetett és elvitt szánkózni!tudtam mire visszajövünk a jézuska megfog jönni!Alig vártam,hogy elteljen az "az idő és kibonthassam az ajándékokat4emlékszem arra is,hogy ahogy hazaértünk és belépek a szobába,megcsapott a fenyő illata és az a melegség(azt nem is lehet leírni)láttam az ajándékot a fa alatt!Jaj csajok azok a napok voltak gyerekkorom legszebb napjai!aztán ebédre mentünk egyik mama,majd este a másik mama!a tesómmal pedig csodás a kapcsolatom,nállunk fel sem merűl írigység,utálat stb......!A szüleim elfogadták a férjemet,sőt ők szoktak lelket önteni belém amikor kiakadok,hogy sokat dolgozik már!!!!! :!: Az utálat gyűlölködés,írigység az a sógornőm felől jön és sajnos ahogy leírtam megfertőzte szerencsétlen apóst is!Csak az a gáz,hogy apóst is ott veri át ahól nem szégyenli,de nekem a pofámat bekell fognom!!!Értitek,gondolom!!!Amióta a gyerekek megvannak,azóta igyekszem azt a varást megadni nekik amit én kaptam annakideén othon!Szegény férjemnek nem volt ilyen gyerekkora,ő mindég mondja,hogy arra emlékszik,hogy egyszer kapott egy csepel biciglit!a többi karácsony kiesett neki! :shock: mikor meg nagyobb volt,ő díszitette egyedűl a fát(anyós sajnos sokat ivott a család széthullott)A férjem csoda,hogy normális maradt!Gondolom ez azért van,mert nem akar olyan családot ami neki volt!!!(gyerekkort)A varázs számomra már eltünt,de a gyerekeknek megvan!!!!!Az pedig mindennél többetér,hogy látom ugyanazt az izgalmat és örömöt az arcukon,mint amit én éreztem annak"ideén!Bocsi csajok kicsit hosszúra sikeredett!!! :oops: :oops: :oops:

Szép napot!Sziasztok!
Milyen jó,hogy vagyunk itt egymásnak!Felér egy terápiával!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpo!
Szorítok,hogy a labornak legyen igaza!!!!!!! :wink: :D Gratulálok,hogy ennyire okos és ügyes Lelle!!!!!!! :wink: :P

Szantre!
Szerintem a goga is kínozhatja Márkot,de az idő is közre játszik!minket is megvisel akkor gondol bele,hogy őket is kínozhatja! :? Jól mondja Piroska,a fiúknál a kuki lehet gond!rolinak felrántották mert levolt egy kicsit tapadva!!!!Aszem 4 éves lehetett! :roll: aranyos Márk a holdkompban!!! :D

Mano!
Levike még mindég nagyon szép kisfiú!!!azok a szemek!!!!Látom a "kuki" nállatok is nagy sláger!!!!!! :lol: :lol: :wink:

Nagyon rákkatantatok itt egy páran a kistesóra!!!! :D :D Mindent bele csajok!!!!!!!!! :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Tiop:
kistesóval kapcsolatban én nagyon szeretnék, de olyan jó lenne még kiélvezni a Didrit. Ugyanis én imádok szoptatni, olyankor odabújik hozzám, ez olyan varázslatos, olyan meghitt és annyira szeretem, hogy olyan jó lenne, ha még megvárná a kistesó, hogy legalább a fél évet kiélvezzük! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jól kiveséztétek az emlékeket, remélem mindenki meg is könnyebbült miatta. Az első lépcsőfok a feldolgozásban, hogy az ember lánya beszél róla..
Nálunk a karácsonyok inkább a sütés-főzés jegyében teltek, mindig sok-sok rokon látogatott meg minket. Szegény anyu állandóan munkában volt emiatt, így az ünnep egy rohanásból állt. Szenteste én leginkább a fát díszíteni szerettem a legjobban, nekem az volt a meghittség pillanata. Mi 3-an vagyunk tesók, jó volt ilyenkor velük díszíteni a fát. Sosem veszekedtünk, és mindig a Wham kazettát hallgattuk ilyenkor. Aztán a bátyó hamar kirepült (8évvel idősebb nálam), szóval a karácsony hamar változott, mert szenteste már 1-gyel kevesebben voltunk.
Mi idén még anyósoméknál ebédelünk szenteste, de jövőre nem engedek és az egész napot itthon fogjuk 3-asban tölteni. Anyóséknál nemigen meghitt ez a nap, valahogy nincs semmi varázsa. Nem tudom mi hiányzik, de nekem valami nagyon-nagyon.

KépKép
tüccs

Tüccs!
Felnőttél!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Én a családomban azt látom, hogy nagyon összetartók a testvérek. Apukám is a 3 testvérével, anyukám is a húgával nagyon jó kapcsolatot ápol. Unokatesóim közül szinte mindenki egyke, vagy későn lett tesója (egyik unokatesómnak 22 évvel fiatalabb az öccse, apukája második házasságából - de imádják egymást!!! ;) ).
Egy rossz példát látok (az sem tragikusan rossz), de ott egyértelműen az okozza a tesók közötti ellentétet, hogy a nagyobbik lány mindig "bezzeg" gyerek volt. A kisebbik egész más típus, és meglehetősen rosszul élte meg, hogy folyton a nővéréhez hasonlították, ahelyett, hogy elfogadták volna olyannak, amilyen...

De mondom, általánosságban teljesen jó a kapcsolat a családomban a testvérek között, főleg apuéknál, ahol nagymamám igazi tyúkanyó volt, még az unokatesóim is olyanok voltak gyerekkoromban, mintha a testvéreim lettek volna!

Egyébként meglepően jó éjszakánk volt, az előzőhöz képest!!! Lolo nyugodtan aludt, és csak egyszer kért inni hajnalban!!! Utána magától simán visszaaludt! :)

A problémájáról most hirtelen ennyit tudok belinkelni:
http://www.babanet.hu/faq/ivar11.php

Mindenképp megmutatom a dokinak tanácsadáson (nyilván nem napokon múlik, hiszen a jó ég tudja, mikorra kapunk időpontot szakrendelésre, és az tuti, hogy csak speciális gyerekszakrendelésre vagyok hajlandó vinni!!!).
Vendég

sziasztok

verna

valószínűleg ez is egy kulcs a jó kapcsolathoz, hogy minden gyereket úgy kell elfogadni amilyen és nem hasonlítgatni a tesókat és a hiányosságokat felróni egymás előtt...már jobb kapcsolatuk lesz ....
nekem anno az érettségire semmit nem mondtak...sőt
öcsém buktával szakmunkásvizsgázott ő kislagzit kapott...
anyám a mai napig el van tőle ájulva, hogy milyen okos, én meg milyen hülye...persze egy kezemen meg tudom számolni hány könyvet olvasott ki...de még a legyen ön is milliomosba is be akarta küldeni... :roll:

én inkább örülök neki, hogy már most látom a különbségeket a 3 gyerkőc között, marha unalmas lenne ha egyformák lennének.....

henus

azért az jó , hogy van valami amire szívesen emlékszel ebből a korszakodból, az pedig ,hogy a temetésen ez jutott eszedbe külön jó, mert így legalább van valami jó ami megmaradt benned apudból..
én csak álltam ott és hiába kerestem a fejemben... :cry:

pimpoka

szép név a mátyás :lol:

megyek keresem a receptet
becsi
Iklad

Mazsolás puszedli

- 250 g méz,
- 220 g cukor,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 6 db őrölt szegfűszeg,
- 3 evőkanál fahéj,
- 500 g finomliszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 2 db tojás
- 80 g margarin.

Töltelék:
120 g őrölt dió
120 g porcukor
150 g rumban áztatott mazsola
1 db tojás.
Díszítés:
1 tasak cukormázpor

Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk és 10 órán át hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk 2mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük.

6 cm körüli köröket szaggattam és a töltelék után a tetejét rárakva oldalt, körbe jól össze kell nyomkodni.

mázat nem raktam rá, csak egy mazsit, mert így is iszonyat mennyiség cukor van benne, ezt még nem kisérleteztem ki, hogy kevesebbel milyen...
2-3 nappal fogyasztás előtt érdemes elkészíteni, hűvös levegős helyen tárolni, mert elég nagy a nedvesség tartalma a töltelék miatt nehogy penészedjen...bár sajnos nálunk erre nem volt ideje

:oops:
becsi
Iklad

piroska

igazad van teljesen
ebben azért az is benne van, hogy itt vagyok évek óta itthon és marhára van időma múlton filózni...elég lenne csak akkor amikor valami éppen van...sajna a mai napig van...
te végül is a csaj pszichológusa voltál, hisz az sem csinál mást gondolom mint meghallgat, elbeszélget és a lényeg, hogy teljesen kívül álló...mert természetesen akik ellenem vannak azoknak nem mesélek, akik meg mellettem azoknak persze szívesen, de úgy érzem ők inkább még jobban belelovalnak ebbe, mert úgy gondolják így támogatnak...holott inkább helyére kéne tenni a dolgokat részrehajlás nélkül
tegnap a védőnővel beszélgettünk ilyen dolgokról telefonon és már az jót tett a lelkemnek, mert ugye ő mást lát mint én..sokkal reálisabban tud ebben gondolkodni,mert nem befolyásolják az érzelmeim

na lépek főzni...bár még fogalmam sincs mit :cry:
becsi
Iklad

hát, én is főzni készültem, aztán beugrott, hogy hétvégén vettem egy csomó húst(5-6kg), de hová is tettem... csak a szag után mentem...
Úgyhogy most nem tudom, hogy mit és leginább, hogy miből fogok főzni...

Becsi ez jól hangzik, szeretem a mézeskalácsot is :-).
Van még valami jó kis karácsonyi sütirecepted vagy egy tuti mézeskalács recept? A fára szeretnék sütni mézeskalácsokat, még eddig soha nem sikerült nem szétégetni....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

ja és akkor még nem meséltem anyósról...aki 18-20 évig nem ismerte az ajándék fogalmát és volt olyan karácsony amikor elpasszolta a páromat a hugához.....fát meg hébe-hóba állított, főleg amikor a párom már kikövetelte...
így aztán apa már októberben a karácsonyt tervezgeti :lol:

egyébként ahogy nézegetem ezt a rengeteg játék katalógust mindig az jut eszembe, hogy mit kaptunk mi amikor karácsony volt, mert század ennyi választék nem volt...bár én mindig csak könyvet kértem...nem is emlékszem másra

tényleg főzök :oops:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Pilla: már megint megkönnyeztem amit beraktál. Hm régebben nem voltam ilyen érzelgős.
Ja fogzással kapcs: igen valszeg ez van most is, meg a múltkor is. Még nem gyógyult meg teljesen a megfázásból, le volt gyengülve az immunrendszere, és erre rájött a fogzás. Csak ez 3 héten belül 2x is eléggé gáz. Remélem tényleg "csak" emiatt van, és nem fog a vizelet, vérvétel semmit kimutatni.

Van valakinek ötlete, hogy mit adjak neki éjszaka? A Dentinox gél csak nagyon rövid ideig hat, adok még homeopátiás gélt is de nem sokat érnek. A fél éjszakánk sírásból telik ki, és úgy látom a fogán, hogy van még hátra pár éjszaka míg kibújik.

Karácsony: egészen 6 éves koromig, míg meg nem halt a nagymamám nagyon szépek voltak, aztán próbáltuk hasonlóvá tenni, de míg nálunk lakott a nagypapám nem voltak olyanok. Inkább kissé szomorúak. Ráadásul sokat veszekedtek a szüleim meg ő, így az lett a vége, hogy idősek otthonába költözött tőlünk. Ennek ellenére nagyon szerettük a karácsonyt, míg kicsik voltunk mi 3-an tesómékkal, apukámmal v. nagyapámmal elmentünk számolni a karácsonyfákat amiket látni lehetett kívülről mert ki voltak világítva. Ezt nagyon szerettük. Mire hazaértünk anyukám elkészült mindennel. Később együtt csináltunk a főzést-sütést, díszítést.
Mióta együtt vagyok a férjemmel a karácsony nálunk főleg utazásból telik ki, Szeged-Záhony-Budapest között. Már a végén nagyon nem szerettem, hogy állandóan csak megyünk. Tavaly telt be a pohár, mikor 8 hónapos terhesen szarul mertem lenni egy éjszaka, és emiatt egy nappal később mentünk a férjem sógórnőjéékhez. Nem mertük bevállalni a 3 órás utat (a dokim a lelkemre kötötte, hogy feküdjek, ne menjek sehova). A lényeg, hogy iszonyú botrány kerekedett, hogy mi mekkora szemetek vagyunk, mert a férjem 2 éves keresztlánya arra a napra várt minket és elbasztuk az egész karácsonyt. Aztán mikor elindultunk hozzájuk, azt mondták, hogy akkor most ne menjünk mert éppen alszik a gyerek. A végén a nagyszülőknél találkoztunk és ment a kötelező jópofizás.
Az idén kijelentettem, hogy aki látni akar az idejön én nem megyek sehova. Kiváncsi leszek mi lesz a vége, elvileg jönnek, gyakorlatilag ki tudja.
Az idei karácsony most azért is lesz más, mert anyukám 7 év után most jön haza előszőr, még az unokáját sem látta előben. Szóval tényleg igazi családi karácsony lesz, remélem veszekedések nélkül.

na egy kicsit én is hosszú voltam, el is dugulok.

szép napot

murphyke

(bocs, ha sok a hiba, csak nincs rajtam szemüveg és nem látom mit írok :oops: )

Kép
murphyke

pimpi

ennek lehet a tésztájából akár fára is... szerintem, én egyébként eddig mindig a horváth ilonából sütöttem mézest fára is meg enni is...

nem repedős, fincsi beigli receptem is van...bár abban apa amester én csak kuktáskodom :oops:

még nem filóztam rajta milyenkaják és sütik lesznek...de pl most már pár éve hagyomány, hogy laci bácsi féle halgombóslevest főzünk, mert ezt nyugisan ehetik a gyerekek is...mondjuk macerás, de ezt is apa gyártja
becsi
Iklad

Sziasztok!

Tényleg felér ez a fórum egy terápiával! Én nagyon hálás vagyok Nektek, mert már az nagyon jó, hogy az ember őszintén kiírhatja magából azt, amit esetleg évek óta eltemetett, vagy nem merte senkinek sem elmondani. És az, hogy olvasom a sok történetet, mindig ráébreszt arra, hogy nem vagyok egyedül, és hogy az élet már csak ilyen: egyik oldalon ad,a másikon elvesz... Szívből kívánom, hogy mindenkinek olyan legyen most a Karácsonya, amilyen varázslatos kiskorában volt, illetve, akinek akkor nem az volt, annak most sikerüljön megteremteni! Szerintem is már felnőttünk, így ugyanolyan már nem lesz, de a gyerekeinknek igyekezzünk minél szebbé tenni!!!

Én már elég jól haladok a díszekkel, minden este csinálok egy kicsit, így idén végre nem leszek elmaradva semmivel. Majd csinálok fényképeket, de most még félkész állapotban vannak. Most lesz az első alkalom,hogy itt nálunk lesz a Szenteste és én is fogom megcsinálni a menüt (tavaly nálunk voltunk, de a kaját Anyuék hozták, Marci akkor volt 3 hetes). Előételnek pástétom lesz kenyérrel, majd sajtgolyócskák, aztán a főételt nem tudom, desszertnek meg lesz marcipán gyümölcs, amit én formázok és díszítek. Csinálok majd mézeskalács házikót is, abban a Nagymamám is segíteni fog. :lol:

Becsi,
megnéztem a honlapotokat, Úristen, milyen gyönyörű házatok van!!!!!!!! Kész udvarház! És a környék!!!!!!!!!! A kukoricás is a Tietek? Hát, ennél jobb környezetben fel sem nőhetnének a gyerekeid! Egyébként nem vagytok túlságosan elszigetelve? Vagy pont ez a jó benne???? Nekem nagyon, nagyon tetszik, mióta laktok ott?

Pilla,
jaj, ne tegyél be több ilyet, nem bírom!!!!! :cry: :cry: :cry: A Nagyszüleim még élnek, de nagyon gyengék már, bármikor elveszthetjük őket, és ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy még ne most... még nem készültem fel rá. Jaj, nagyon megríkattál!!!!

Kép
Kép
nircee

SziasztoK!

Bogi reggelre elkezdett köhögni... Fú, nem lesz egyszerű kilábalni ebből a vírusból. Már az én torkom is kapar rendesen.

Pimpoka,
drukkolok a kistesónak!

Nircee,
aki egyke, nem igazán tudja felmérni, milyen a testvérrel való kapcsolat, az unokahúgom is egyke, de ő vállalta a két gyereket, és azt mondogatja folyton, hogy mennyire látja, hogy neki milyen jó dolgok maradtak ki az életéből. Persze vannak hullámvölgyek is egy testvéri kapcsolatban ugyanúgy, mint a párkapcsoltban is, de az igazán jó tesók túljutnak rajtuk könnyedén! Nekem nagyon jó, hogy van az öcsém, igaz, néha-néha elküldjük egymást jó messzire zabot hegyezni :oops: de annyira sz@r lenne, ha nem lennénk mi egymásnak. Például, amikor a nagyszüleink meghaltak - sajnos tragikus hirtelenséggel mentek el egymás után, először a fater szülei 6 hónap különbséggel, majd 6 év múlva anyu szülei mindössze 2 hónap különbséggel - mi egymást támogattuk, a szüleinknek eszébe nem jutott, hogy mi is gyászolunk, esetleg jólesne egy ölelés, mi Tesókámmal egymásba kapaszkodva sírtunk a temetéseken. Szerintem megadhatod Marcinak azt a kistesó által, hogy legyen egy igazi bensőséges barátra esélye! (akivel esetleg együtt fognak utálni benneteket, a szigorú szülőket... :wink: )

Becsi,
én biztos megpofoztam volna az orvost, hogy merészel ilyet tenni anélkül, hogy közli mi az ábra????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nálunk a karácsonyi menü aszaltszilvával töltött és baconbe tekert egybesült pulykamell lesz, vele sütött zöldségekkel és krumplipürével. Meg sütök majd jó porhanyós fahéjas sütit, és gyümölcskenyeret. Már alig várom, hogy Bogival mehessünk tésztát nyújtani, mert abban nagyon profi már a leányzó! :wink: :D Sajna a férjem abszolút konyhai antitalentum, ő max lábatlankodni szokott a konyhában és hátráltatni. Pedig olyan jó az együtt sütés-főzés (a férjem "elődje" viszont nagy konyhaművész volt, istenien főzött, bár sokszor nem csak kaja készült a konyhában, másra is jó a konyhaasztal... :oops: :oops: )

Üdv mindenkinek!
andibab

andi andi :D

gyermekorról nosztalgiázunk, nem régi hapsikról...az majd egy következő téma :D
becsi
Iklad

ADVENTI NAPTÁR!

Hozzávalók (egy sütőlaphoz):
a tésztához:
5 dkg RAMA margarin,
25 dkg méz,
10 dkg barna cukor,
1/2 csomag szalalkáli,
2 evőkanál rum,
35 dkg liszt,
10 dkg darabolt dióbél,
1 csomag mézes fűszerkeverék,
1 teáskanál ánizsmag,
RAMA margarin a forma kikenéséhez

a díszítéshez:
25 dkg porcukor,
1 db tojásfehérje,
zöld és piros ételfesték

A mézet, a cukrot és a margarint egy edényben addig melegítjük, amíg a margarin és a cukor megolvad. Kézmelegre hűtjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet a dióval, a mézes fűszerkeverékkel, az ánizsmaggal és a szalalkálival. A tésztát zárható edénybe vagy fóliával letakart tálba tesszük és legalább 3 napig állni hagyjuk.
A tésztát átgyúrjuk és fólián kinyújtjuk, majd áthúzzuk a sütőlapra. A kés tompa élével 24 mezőt rajzolunk be. A 21-től 24-ig terjedő mezőket a fotó szerint csillagformával alakítjuk ki a tésztában. A tésztát 200 °C-ra
előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.

Átszitáljuk a porcukrot, majd a felvert tojásfehérjével és néhány csepp vízzel csomómentes mázzá keverjük. A mázat háromfelé osztjuk: egyik részét pirosra, másik részét zöldre színezzük, míg harmadik része fehér marad.
A három különböző színű mázat kis műanyag tasakokba töltjük, ezek sarkait levágjuk, és az előrajzolt vonalakat megfestjük. A csillagokat fehérrel kitöltjük, és a számokat felfestjük.

Recept - Adventi naptár
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

MIKULÁS CSIZMA!
Hozzávalók (2 csizmához és kb. 6 figurához):
a tésztához:
12,5 dkg RAMA margarin,
25 dkg liszt,
60 dkg finom minőségű kristálycukor,
1 csipet só,
1 db tojás,
RAMA margarin a forma kikenéséhez,
2 db tojássárgája

a díszítéshez:
1 db tojásfehérje,
12,5 dkg porcukor

A lisztet, a margarint, a cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 60 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát két réteg háztartási fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. A csizma körvonalát pauszpapírra átrajzoljuk és kivágjuk. Az elkészült sablont a tésztára helyezzük és kivágjuk. A tésztából összesen 4 csizmát lehet kivágni.

2 csizmát egymás mellé helyezünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Margarinnal bekenünk két sütőpapír csíkot (8×20 cm) és a margarinnal bekent oldalt kifelé fordítva feltekerjük azokat. Egy-egy papírtekercset ráhelyezünk a két csizma szárára. A másik két csizmát felülről ráhelyezzük a papírtekercsekre, majd a széleket körben enyhén összenyomjuk. Az egészet bekenjük tojássárgájával. A csizma sarkait és ráncait a kés tompa élével karcoljuk be.

A maradék tésztából kis formákat alakítunk és szintén a sütőlapra helyezzük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük. A sütőpapír tekercseket eltávolítjuk és a csizmát hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felét porcukorral elkeverjük. Kis átmérőjű habzsákba töltjük és a csizma karimáját megrajzoljuk vele. A csizma szárának üregét megöltjük süteménnyel és más aprósággal.
Kép

mÉZESKALÁCS!
Hozzávalók:
2 tojás
1 1/2 dl méz
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 ek. kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
50 dkg liszt
reszelt citromhéj
kenéshez cukros tej
élelmiszerszínezék

1 egész tojást és 1 sárgáját a mézzel, 10dkg porcukorral és a vajjal összekeverünk. Hozzáadjuk a kakaóport és a citromhéjat, meg a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyített lisztet,majd simára dolgozzuk. Legalább 2 órát pihentetjük. A tésztát lisztes deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. A kiszaggatott figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben 165 fokon aranybarnára sütjük. Forró cukros tejjel megkenjük, hogy fényes legyen.

A maradék porcukrot a megmaradt tojásfehérjével kikeverjük, és tetszés szerinti színekre megfestjük. Nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkán lyukat vágunk és a kihűlt mézeseket kidíszítjük! (Én karácsonyfadíszt is szoktam belőle készíteni, szines csillogó kis gyöngyökkel is kidíszítem, akkor teszem rá a gyöngyöket, amikor még nem köt meg a cukormáz! Tűvel a tetejükre lyukat szúrok és arany vagy ezüst cérnát fűzök át rajta!)
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Ezer bocsánat, hogy így felkavartalak Titeket a Pierrot dal szövegével. Megígérem, hogy ezentúl csak vicces történeteket írok.

Úgy tűnik az időjárás is azt szeretné, hogy költözzünk. Voltam kint, szépen haladnak a fiúk. Fugázás, festés kész, teszik fel a cirkót és a radiátorokat.

Henus, szinte szóról szóra leírtad a mi családunkat, csak annyi különbséggel, hogy nálunk az anyám alkoholista és én 17 évesen léptem le otthonról. A szüleim pedig nem váltak el... Sajnos... Soha nem beszélek a gyermekkoromról, próbáltam nagyon mélyre elásni magamban. Így nagyjából a szépre tudok emlékezni, de néha azért bevillanak a képek.

Andibab, mit is lehet csinálni az étkezőasztalon? :wink: :lol: Gondolom puzzle-t kirakni.
Jobbulást Nektek!

Nircee, várjuk a képeket a díszekről.

Verna, bevallom még nem hallottam erről az összenövéses dologról, de tegnap minden pelusozásnál jól megnéztem a lány sunciját. Remélem gyorsan és fájdalommentesen megoldódik a probléma.

Tiop, ezek a mézesizék gyönyörűek! Kár, hogy annyi kézügyességem van, mint egy vak lónak...

Becsi, a Horváth Ilona szakácskönyv a legjobb! Én abból tanultam meg főzni és állítólag jól főzök.

Murphyke, még kipróbálhatod a Chamomillát. Azt hiszem 15CH, de a gyógyszertárban biztos tudják melyik kell Lilinek, ha megkérdezed.

Testvér: az én húgom 9 évvel fiatalabb nálam. Rettentően gyűlöltem Őt, amíg gyerek voltam Ő volt a kedvenc, loknis, vörös hajú tündérke, akit mindenki imádott. Én meg voltam a fekete bárány. Aztán ahogy felnőttünk nagyon jóban lettünk és imádjuk egymást. A húgomra mindig, mindenben számíthatok és azt hiszem ez fordítva is igaz.

Karácsonyi menü: már leírtam, hogy nálunk van a hal, a kacsa, saláták, párolt kápi, torta. Általában ki szoktam találni minden évben valami különlegességet is. 23-án estére pedig megfőzöm a kocsonyát és 24-én napközben azt esszük. Általában 10-12 tányérral csinálok. El is fogy újévre.
Anyutól 25-én hozok egy kondér töltött káposztát, 2 rúd beiglit. A párom nagymamája is ránk sóz egy vagon sütit 26-án. Kb. a felét, ha meg tudjuk enni, így ami mélyhűthető azt elrakom, ami nem azt eszegetjük egy darabig, aztán a kutyák karácsonyoznak belőle.
Vendég

Jóvan na!

én is a puzzle-ra gondoltam.... :oops: :oops: :lol: :lol:
andibab

Tiop,

köszke a mézeskalács receptet! Így most az is lesz, és én is megpróbálok majd a fára is rakni belőle, feltéve, ha a kedves férjem nem zabálja fel az egészet 5 perc alatt (merthogy ezt szokta csinálni :roll: )

Üdv!
andibab

puzzle, mi...szóval ti így hívjátok....:-D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hogy nevessünk is...

Miért nem adnak tanácsokat a férfiak a női magazinok levelezési rovataiban?

Kedves Walter!

Szeretném, ha segítenél nekem.
Tegnap, amikor elmentem otthonról dolgozni, a férjem otthon maradt és tévét nézett szokása szerint.
De nem jutottam túl messzire, mert a kocsim motorjával történt valami.
Hazasétáltam, hogy a férjem segítségét kérjem.
Amikor haza értem, nem hittem a szememnek.
A hálószobai nagy tükörben illegette magát az én fehérneműimben, lábán az új szandálommal és a piperetáskám tartalmát is magára kente.
32 éves vagyok, a férjem 34, és 12 éve vagyunk házasok.
Amikor igy lebukott, azt próbálta bemesélni, hogy azért öltözött az én alsó ruháimba, mert nem találta a sajátját.
De amikor azt kérdeztem, hogy miért festette ki az arcát, könnyekben tört ki, és bevallotta, hogy már 6 hónapja viseli titokban a cuccaimat.
Megfenyegettem, hogy ha nem hagyja abba, elhagyom.
6 hónapja bocsájtották el a munkahelyéről, és azóta teljesen a padlón van.
Nagyon szeretem a férjemet, de mióta ultimátumot kapott, három lépés távolságot tart.
Úgy érzem, hogy nem tudok közelebb kerülni hozzá. Kérlek segíts!

Köszönettel: Shaila Lusk

=================

Kedves Shaila!

Annak, hogy megállt a kocsi motorja ilyen rövid vezetés után, nagyon sok hibája lehet.
Először is azt nézd meg, hogy van-e elég benzined.
Ha igen, akkor lehetséges, hogy a benzinpumpával van a baj.
De ha az is működik, akkor biztos, hogy nem kap elég levegot, vagy a gyertyák piszkosak és nincsen szikra.
Remélem, ezzel segíteni tudtam.

Walter
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?