Új privát üzeneted érkezett!

Vanni,

Persze az anyakönyvi kivonatot mindenképpen intézd még időben, hiszen arra lesz legelőször szükséged majd.
A pneumococcus oltás választható, de ajánlott úgyhogy az nem is volt kérdés h beadatom. Két év alatt ingyenes utána térítéses.

Az anyósom védőnő és mondta hogy az ő idejükben ilyen még nem volt, ezért persze figyelve arra hogy a gyerek természetes védekező rendszere kialakuljon azért amit lehet adassak be.

két hasznos link:

http://www.pneumo.hu/Portals/3/document ... oknek1.pdf

1236821390.0349.xls

Az apum sokáig azt hitte hogy Márton lesz az unoka, gondolta mindezt a Marci becenévből :D

A Molnár dokinál szültem, imádom !!!!!!!!!!!!!!! És úgy hiányzik már úgy megszoktam hogy annyit jártam hozzá, remélem rövidesen újra találkozom vele ketteske ügyében :D :D :D

Tekintettel arra hogy veszélyeztetett vagy és persze bízunk abban hogy Márton időben érkezik és nem korábban… de azért a szoba készüljön el, illetve a lista alapján h mire is van szükség tényleg az alapvető dolgokat szerezzétek be, vagy legalábbis a párod kapacitálja magát akkora amikor Te már a kórházban leszel.

Mondjuk előre mondom szegény így is majd szét fog szakadni mert annyi mindent kell és fog csinálni….

Hát a súlyod alapján…. Asszem szép menet lesz, nálunk Marci 57 cm és 4300 gr volt, ja és nem rémisztés de Molnár doki császárellenes….

Szerintem én is folyamatosan be voltam keményedve, de én a kezdetektől ezért már hozzászoktam és idézőjelben picit lazábbra vettem a dolgokat a vége felé…. Persze nálam az okozott sokszor gondot hogy aránylag sűrűn volt vérzésem, hirtelen a semmiből (méhlepényből levált darab…)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.03.12 02:49-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Coraln,

Nem haladok az első könyvvel, habár ha a tempót így tartom akkor lassan majd elővehetem a második kötetet.

Amikor nekem kellett a cukorra menni, őszintén semmi gondom nem volt a folyadék elfogyasztásával. 7-kor otthon megittam, robogtam dokimhoz vizsgálatra és 9-kor pontban már ott is voltam a laborban…
De orvosa (is) válogatja, emlékszem volt a laborban olyan kismama akinek ott készítették el a koktélt és utána 2 órán keresztül ott lézenghetett a folyosón…

És ahogy Mulan is mondja nem szabad a sor végére állni, főleg ha időre veszik le a vért, nálam nagyon jól működött mindenhol mindig előre engedtek. Sőt pont a cukornál volt hogy hamarabb érkeztem és beálltam a sorba, mondjuk 15 percet álltam csak, de mindenki állandóan mondta hogy tessék előre menni … én pedig nem győztem hárítani hogy köszönöm de van még időm….

kubuspace

Krisztacsillag,

Amit lehet tényleg most csinálj meg (értem a papírokra) mert szülés után …. Hát örülsz ha pihenni tudsz majd.

Nekem a munkahelyemen (külsős bérszámfejtőnk van) odaadták az összes igényléshez szükséges papírt, sőt ez a hölgy még vállalta is hogyha kitöltöm a papírokat beviszem neki majd szülés után akkor ők el is viszik az OEP-hez, kincstárhoz.

És minden rendben is van, kapom a „nagy pénzeket” már….

kubuspace

és immáron a zárszó (sokatok örömére) :D :D :D

Már megint sokat írtam, de mentségem legyen hogy napközben nem vagyok itt, egyébként pedig most éppen a teszveszen nyomulok, lőttem Marcinak egy kirakót (3 éves kortól használható :lol: lehet h egy kicsit korai ?) pár ruhácskát, hálózsákot, és még várok egy kabátra ami majd másfél óra múlva jár le….. Jó lenne megkaparintani. Ja pont az orrom előtt nyúltak le egy 18 darabos fiú szettet (2200-ért) a licit vége előtt 1 perccel valaki rám licitált 2250 Ft-al. Huh de mérges vagyok.

kubuspace

ez pedig legyen az utóirat...

tünemény a kisfiam, úgy alszik mint egy angyal most néztem meg a kiságyában, van egy tigrises (micimackó haverja) kis kendőnk vagy nem is tudom mi az, amit a gyerekek kineveznek kedvencüknek és az állandóan velük van. Nos ezt Marci felváltva egy ruhapelenkával állandóan fogja és most is ott van a kezecskéjében. Együtt alszanak. Majd megzabálom a tüneményt. Ja lassan de azért haladunk, mostmár 6300 gr a manóka :D

kubuspace

oké oké befejezm ígérem,
de két képet küldenék azért

az elsőn éppen beájultunk kaja közben

Kép [img]

kubuspace

Kép

itt pedig tigris a bal sarokban kék, narisárga színekben látható

szép napot Mindenkinek

pusz

Zsuzsa

még 1 óra 15 perc és vége a kabátaukciónak nah azt valahogy kibírom :lol: :lol: :lol: :lol:

kubuspace

Kubuspace,
Hú, Te is Molnár dokinál szültél:) A 4300gramm szé.p kis súly.... a buksija is nagyobb volt az átlagnál?
Sajátos humorérzéke van.. én is nagyon szeretem... nem rémísztettél meg, hogy császárellenes, de mégis, mit mond, miért? Én tegnap voltam nála, és épp arról kérdeztemm, hogy mik a császárra az esélyeim- hát, most keresztbe van a baba, ha így marad, akkor császárral fogok szülni. Egyébként rangidősként átengedem neked a Marci nevet, mert amíg nem bújik ki, addig úgyis szinte csak babának hívom... :)
Ügyi vagy, hogy ilyen aktívan licitálsz.. nekem mégnem volt merszem, de majd megtörik a jég, csak jöjjön el a 34. hét, akkor fogok elkezdeni serényen licitálni szerintem.
A felkészítóőanyagra nagyon kiváncsi vagyok, pláne, hogy Molnár doki nem volt túl szószátyár, amikor a szüléssel kapcsolatos kérdéseimet tettem fel neki. Azt tudom, hoyg van epidurál, és ha cszászár, akkor a párom nem jöhet be a műtőbe... De akkor hogy van a szőrkontakt? :) Az apukára való tétel, ha épp anyára nem tudják tenni a csaszi miatt?

Millye, nem is tudta, hogy combon is lehet büfizetni... jól hangzik, mert nekem elég gyenge a csuklóm és derekam....

Zita, biztos nem iszol sokat lefekvés előtt, hogy megúszod az éjszakai pisijáratokat.... vagy igen? :) Attól is függhet, hogy milyen erős a záróizom:)
vanni

Hát az igaz, hogy nem viszem túlzásba az ivászatot, valahogy nem kívánok olyan sok folyadékot. De emésztésem jobb mint valaha, bőröm nincs kiszáradva, vizesedni nem visedek, úgyhogy szerintem azért nagy baj nem lehet. Vagy igen? Egy ideje csinálom az intimtornát, lehet az is segít a záróizom erősítésében.

Ma betöltöttem a 35. hetet. Két hét, és már gond nélkül jöhet Julcsi. Jujj, de jó! :) Persze tudom, akár a 42. hétig is húzhatjuk, de valamiért reménykedem, hogy inkább 1-2 héttel előbb jön, csakúgy mint anno anyukája :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Kis szünetem van, Marcipán elaludt a játszószőnyegen, yes yes yes.

Vanni,

Szóval 37 cm volt a buksi, ha kiváncsi vagy a születéstörténetemre akkor a 222 oldalon, 16.05-kor írtam le h mi is volt a szülőszobán.
Az igazat megvallva a szülés előtti napon teljesen beparáztam és Molnár doki ott „vigasztalt” a folyosón hogy minden rendben lesz, én pedig hiába mondtam neki h mi lenne ha császárral letudnánk az egészet. Főleg h tudtuk azt h Marci nagy baba…. És akkor elmondta hogy a császár egy nagy hasi műtét, jobb lenne ha inkább próbálkoznánk természetesen, vagyis ez nem opció.
Mondjuk a vége felé még mindig kérdéses volt természetesen próbálkozunk vagy irány a műtő. Ez ½ 4-kor volt, aztán valahogy összeszedtem magam és 20 perccel később megérkezett a kisfiam.
De tudok olyan csajszit aki szintén nála szült még nagyobb babája van mint nekem és őt sem császározta először, aztán mivel már hosszú ideje és eredménytelen volt minden akkor döntöttek a császár mellett.

Mondjuk egy percig nem bántam h nem lett az, mindenképpen szerettem volna megtapasztalni azt h milyen megszülni a babámat. Fantasztikus és a fájdalom abban a pillanatban elillan ahogy odateszik a cicidre a csöppséget.

Egyébként 28 v 32 hetesen Marci is keresztben volt még, aztán csak meggondolta magát…
Hát köszönöm a Marci név teljesjogú használatát, aztán majd megbeszéljük hogyan is osztozkodunk a névhasználaton a későbbiekben. :lol: :lol:

Mindjárt küldöm az anyagot, hasznos tényleg. Mondjuk én egy felkészítőn sem voltam, de nekem bőven elég volt ezt elolvasni.

Molnár dokitól soha nem kérdeztem (kivéve szülésznő és őssejt), talán csak annyit minden egyes vizsgálatkor hogy ugye egészséges Marci és ugye minden rendben van vele.
Az uccsó hetekben pedig hogy mikor szülünk már….

Ja az egyik teszveszes kabátot az uccsó másodpercben buktam, 10 Ft túllicit miatt.

Küldök egy képet a combis büfizetetésről, bealvásról

Zita Zita, lassan akkor indul nálad is a CTG

Nem győzöm hangsúlyozni nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra és hogy mindig jönnek újak, szupi egy csapat van itt.

pusz Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Kép Kép Kép

kubuspace

ja és miért van az hogy nem tudom úgy levágni a körmét h ne karmolja össze magát, most alvás közben finoman megreszeltem a végét, hátha élesre vágom a körömollóval,

illetve készültem feltenni egy kérdést nagyon nagyon és ezzel a lendülettel szépen el is felejtettem.....

kubuspace

közben eszembejutott, ezt a kérdést leginkább már kisbabás anyukáknak címezném

azt szeretném megtudni hogyan tároljátok a babáitok ruháit

a., fajtánként külön, növekvő méret szerint

b., méretek szerint külön pakolva

tudom tudom én is inkább foglalkoznék mással, de az a gondom hogy azt veszem észre hogy annak ellenére hogy élreelvágólag szépen vannak a ruhák a szekrényben (nálam a., verzió szerint) valahogy nem tudok rendszert tartani h milyen ruháink is vannak, illetve sok ruhára nem is kerül sor, és csak pakoljuk el mert már használat nélkül kinőttük.....

kubuspace

Kubuspace: Az éjszakánk jól telt szépen aludt a baba és nem is bukott, de reggel 9 órakor megint kijött belőle egy adag. Azzal vigasztalom magam, hogy jobb mintha hányna, de eddig nem bukott és ezért aggódok hogy ezért nyűgös... nem tudom, hogy az időjárás tette-e a nyűgösségét vagy tényleg hasfájós lesz... de a lényeg, hogy harmadik napja bukja ki a kaját. Már azon is gondolkoztam, hogy túl mohó és sokat van cicin és ezért a felesleget kibukja... jó lenne ha így lenne. De az a gond, hogy szeret cicizni és nem tudom megtenni, hogy ha nyűglődik akkor ne adjak neki. :cry: éN a baba ruháit nem mérte szerint tárolom mert nincs is olyan rengeteg ruhája és erre már végképp nincs időm. Annak idején a lányom ruháit méret szerint tároltam. Talán akkor nem voltam ennyire elhavazva és volt erre is időm :lol:

Tatyi1983: Eddig nem bukott amikor a combomon büfiztettem... csak 3 napja bukik és nem tudom, hogy miért... remélem nem tert sokáig mert nagyon sajnálom. :cry:

Vanni: Lehet a combon is büfiztetni és ez is kényelmes főleg éjszaka :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Bizony, jövő kedden már ctg-zünk! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Én is a Jánosban fogok szülni május vége felé, tehát már a 30. hétben járok.
Sajnos csak most találtalak meg titeket, de innentől lelekes olvasótok leszek! :-)

Krisztacsillag, Moffly, nekem is Lintner doktor úr a választott orvosom, és eddig én is meg vagyok vele elégedve.
A szülésről viszont még nem beszélgettünk.
Nem tudjátok, hogy mennyire rugalmas? Meg lehet vele beszélni bizonyos dolgokat (pl. gátmetszés, oxitocin szükségessége)? Van szülésznő, akivel szeret együtt dolgozni?

Moffly, én nagyon kíváncsi lennék az árakkal kapcsolatos információidra. ;-)

Köszönöm szépen!
zizi27

Sziasztok!

Milyen sokan és sokat írtatok! Úgy szeretlek olvasni Titeket! :-)

Kubu! Szerintem ugyan olyan a sárga plédetek, mint a miénk. Milán megőrül érte. Csak azzal tud eleludni... mutatok egy édi képet róla:

Én a babARUHÁKAT ÚGY HASZNÁLOM, RENDEZEM, HOGY KÉT SZEKRÉNYÜNK VAN mILÁNNAK. eGY NAGYOBB FENYŐSZEKRÉNY, HÁROM REKESZES, EBBEN A MÉG NAGY, DE NEMSOKÁRA JÓ RUHÁKAT TARTOM, PLUSZ OVERÁL, KOCSIZSÁK, ÉS EGY KISEBB szekrényben az aktuálisan méretben jó ruhákat, egyik polcon body, másikon rugi, hogy Apa ne keverje a dolgokat...:)

Bocsi a nagybetűk miatt, az a fránya caps lock... de már nincs kedvem újra gépelni...
Mellékelem a képe(ke)t

Menjetek sétálni! Nagyon jó idő van. Mi már voltunk, és remélem még leszünk ma.
Tényleg! Van valaki aki rajtam kívül képes kétszer is sétára indulni egy nap, ha olyan az idő?? :-)

Puszi Mindenkinek!

Kati

Kép kedvenc pléddel alszunk...

Kép anyával Sopronból hazafelé a kocsiban

Kép új "kisbarát"

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Küldöm a képeket Benjáminról :)

Kép

Kép

Kép

A büfizés nekünk sem mindig sikerül és mostanában Beni is sokat bukik. Szerintem túleszi magát.

Az elmúlt két nap elég nehezen telt. Eddig teljes csend volt, 3 óránként ébresztés, kaja, aztán alvás. Most pedig nem sikerül két etetés között aludni. Olyan nyűgös szegénykém. Csak a szopizással lehetne megnyugtatni, de hát nem lóghat egész nap rajtam. Pedig én is szívesen venném, mert imádok vele összebújni :)

Millye,
látom, hogy nálatok is ez a helyzet. Lehet, hogy tényleg front van?!

A Suttogó tényleg nagyon jó könyv. Próbálom alkalmazni a benne leírtakat, de eddig még nem igazán sikerült. Mindig felkapkodom, amikor sír :)

Kati, Zsuzsa
jó látni újabb képeket. Nagyon édesek a fiúk :)

Jövő héttől már mi is mehetünk sétálni. Már alig várom.

Üdv az újaknak!

Reni
b.reni

b.reni: Lehet, hogy a frontra érzékenyek... de én a vitaminokon is gondolkodok mert akkor kezdődött a bukás amikor elkezdtem neki adni a K és D vitamint... :oops: mindenesetre ma egy szavam nem lehet rá mert csak enni kelt fel és aludt tovább... egyedül most fél öttől fél hétig volt fent de elnézelődött majd cicizett és most alszik... szerintem alszik majd 1-2 órát és utána férjem megfürdeti eszünk és alszunk... remélem nem lesz ennek az egész napi alvásnak böjtje és aludni fog éjszaka... :oops:
Benjámin nagyon szép baba :lol: milyen aranyosan alszik a képen... :lol:

Az én fiam itt büfizik... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye,
Nagyon szép a fiad a képen :)
Neki is jó sok haja van, mint Zsuzsa Marcijának.

Nálunk ma a délelőtti etetések között szinte végig üvöltés volt és semmivel sem tudtam megnyugtatni.
Most szerencsére alvás van.
Egyébként úgy látom, hogy nálunk az a gond, hogy van egy pont amikor még le lehet tenni aludni cicizés után, de ha ezen átlendül, akkor már nyűgös lesz és nem tud elaludni a következő etetésig. De ebbe néha bezavar a csuklás, hogy nem büfizik, vagy bukik és utána már nem igazán sikerül elaltatni.

András hányszor kel fel este?

Szonce,
az Infacolt előre is lehet adni, hogy ne legyen hasfájós a pici?

Ma fürdetek először egyedül, vicces, de kicsit izgulok, mert eddig nem volt egyszerű a dolog. Valahogy mindig fürdés közben jött rá Beni, hogy ő mennyire éhes, illetve tegnap előtt miután kivettem a kádból és magamhoz öleltem telibe kakilt. Vicces volt, csak azt nem tudom, hogy ha egyedül van az ember, akkor ezt például hogy kezeli :)
Na remélem, ma nem lesz ilyen...

Reni
b.reni

Sziasztok

Végre kiderült tutira, hogy kislányunk lesz :)
Poénos, mert anyukám tudományos módszerrel kiingázta, hogy fiú, egy kolléganőm szintén tudományosan valami pálcával kimutatta, hogy fiú. Erre mondta a doki, hogy lány :)
Most nem tudom, hogy 100%-ra vehetem az orvosi véleményt és merjek venni rózsaszín ruhákat, vagy legyek szkeptikus és inkább a zöld- sárga ruhákat gyűjtsem, hátha mégis fiú :)
Unokaöcsémnél a hetedik hónapig meg volt győződve a doki, hogy lány, aztán hirtelen fiú lett.

Cukros oldat bekészítve a hűtőbe, készen a felhasználásra. Csak azt nem értem, hogy ha valaki a zsemlét és a tejet is megengedi, akkor mit szórakozunk itt cukros löttyel?

További szép estét mindenkinek
Coraln
coraln79

kubuspace, tatyi, Reni, millye,
Helyes babáitok vannak, gratulálok :)

coraln,
Anno nekem is még zsemle és tej volt, de most azt mondta a doki, hogy az utóbbi időben ezek kalória értéke eléggé kiszámíthatatlan, ezért kérte a referenciaként szolgáló cukros lötyit. Én örültem, hogy megúsztam most is egy szúrással, mert a nővérek így is ingatják a fejüket, amikor felajánlom mindkét karom, mert elég nehéz nálam vénát találni.

Mi tegnap voltunk UH-on, gyerkőc továbbra is fiú :), átfordult fejvégű fekvésbe (hurrá!!!), és mivel úgy döntött, hogy neki tökéletesen megfelel a magzati póz, így a kis kezeivel sikerült úgy eltakarnia az arcát, hogy mindössze néhány pillanatig tekinthettük meg profilból. Szerencsére minden OK, és úgy tűnik, ő is a méretesebb babák táborát fogja gyarapítani, mert 2000 gr feletti a becsült súlya (a doki néni szerint ebben a korban általában 1800 gr körül szokott lenni).
Hmmm...persze ez nem csoda, ha anyukája 2 órakor arra ébred, hogy majd' éhen hal... :roll: Így most már túl vagyok 2 szelet kenyéren... :oops:

Kérdésem a már babázókhoz, hogy mostanában darabár tekintetében mi számít jó árú pelenkának? Látom, hogy mindig van valahol akció és lassan be kéne szereznem az ilyen jellegű dolgokat. Korábban mi Huggiest és Liberót használtunk, a Pampers a combos lánykámnál nem jött be, Babylove pedig akkor még nem volt.

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Sziasztok!!

Reni!
Nagyon édes Beni! :-)) Tündéri, ahogy így alszik!
Fürdetni én is csak pár hét után mertem egyedül. Általában anyukám segítségét kértem eleinte, ha a férje,m nem ért haza... De mostmár bevállalom! Az első fürdetések nálunk is üvöltásekkel mentek, meg lepisilésekkel, egyszer sikerült engem is lekekilnia Milánnak. De szerencsére ezen már túl vagyunk:)

Hát mi már túl vagyunk azon a koron, hogy minden etetés után alszunk... Mostmár csak séta alatt tud aludni, vagy ha tényleg nagyon fáradt. Szóvál ritka, hogy elalszik napközben... És éjszaka is felkelünk kétszer.

Reni az éjszakák hogyan telnek??

Millye! Micsoda hajtömeg:-) Nekünk sosem lesz ennyi?? :-) Bár ha nálunk Apa haját örökölte, akkor nem lesz.

Liz!

Mi a Liberot használjuk. Kipróbáltuk az a Noname pelenkát is, amit 100 dbos kiszerelésben árulnak, még felkészítőn a szülésznő is ajánlotta, de nem nagyon zárta a nedvességet... Mást ezen a kettőn nagyon nem is próbáltam. A Libero teljesen bevált.

Ennyi fiú közé elkélne a kislány is:-) MIlyen sok kisfiú van a fórumunkban:-)

Szép napot mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

B.reni: Pici fiam általában kétszer kel fel hajnalban. Olyan hajnali 1 vagy 2 órakor és 5 vagy 6 órakor... de csak eszik és alszunk is tovább... szóval nem igényli, hogy fent legyünk 1-2 órát :lol: Hogy sikerült a fürdetés? Ti hányszor keltek fel éjszaka és mennyi időt vagytok fent?

Liz: Újabb kisfiú lesz a fórumon? Gratulálok hozzá! Mennyit híztál terhesség alatt? Nagyon jó, hogy megfordult a babád! Nálam nagyon necces volt, hogy megfordul-e, de szerencsére megfordult... :lol: Én Pamperst használok és nekem bevált... a kórházban Liberót adnak a babákra... van akinek a Liberó válik be van akinek a Pampers... nálunk nincs gond a Pamperssel és nem folyik ki belőle a cucc... :lol:

Tatyi1983: A te fiadnak is milyen szép kék szemei vannak... :lol: azt mondták amikor terhes voltam, hogy azért ég a hasam mert nagy lesz a haja... hát nagy lett... :lol:

Az én fiam nagyon szeret pucérkodni meg öltözni na meg születése óta imád fürödni... még egyszer sem sírt fürdés közben úgyhogy szerencsém van vele... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Liz!

Most látom a kérdés az volt, milyen a jó árú pelenka... :)
Hát a Libero ugye 4000 körül van a 90 dbos, szoktunk mellé venni egy 33-35 dbosat, és az kb. egy hónapig elég.így legjobb esetben 6000ftból kijövünk pelenkaügyileg. A Noname 100 dbos volt 3700 ft körül

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!
Hát behoztam a lemaradásomat, olvastam két oldalt, az összes baba gyönyörű, de tény, hogy a lányok eltűntek????!!!
Na majd én, már négyszer mondták, hogy kislányunk fog születni, úgyhogy remélem javítom a statisztikát kislány ügyben.
Kérdésem lenne felétek: Az utóbbi napokban nem érzem jól magamat. Kiírt a doki, már két hete itthon vagyok, úgyhogy munkahelyi stressz kizárva. Folyton hányingerem van, és délelőtt általában szédelgek, és pár lépés után le kell ülnöm. Délutánra jobb a helyzet, de akkor meg a hányinger nem hagy nyugton.
Ha volt valakinek ilyen tünete, és van rá valami megoldása, kérem segítsen, mert ahelyett, hogy pakolgatnék, tervezgetnék, és boldogságban beszélgetnék a babámmal, azon vagyok, hogy túléljek egy egy ilyen napot.

Köszi előre is! Ildi

Kép
bcuca

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:31-kor.
szonce82

Sziasztok!

Szonce!
Ádám is édi-bédi!! Hogy alszik! De aranyos!
Úgy szeretem nézni Milánt mikor alszik. Néha elmosolyodik, néha lefelé görbül a szája. Vajon miről álmodhatnak?...:)

Nálunk akkor oldódott meg a székletprobléma, mikor már tápszert is kellett adnom neki pótlólag.
Egyébként a szilva lekvár csodákra képes. Nem is hittem volna, ha nem próbálom ki. Tegnap megettem négy szelet pirítóst a lekvárral, ma szinte futottam a wc-ig... :D De ami a lényeg: Milánt is sikerült meghajtani vele... Érdemes kipróbálni.

Voltunk sétálni, de ez a bolond szél úgy fúj. Lehet hogy ma azért nyűgösebb kicsit...

Kati

Kép
tatyi1983

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:31-kor.
szonce82

zizi27
Lintner doktor bácsit mi is nagyon kedveljük, mert kedves és türelmes. :)

A szülésről nem beszélgettünk még mi sem vele. Bár mi még ráérünk, mert csak most töltjük be a 20. hetet. És jelentem mi kislányt várunk. :)

Szóval részleteket nem tudok, gátmetszés, szülésznő, stb... de tervezzük, hogy legközelebb rákérdezünk minden ilyesmire...

Te szeretnél szülésznőt választani?

Mindenki!
Előfordult veletek, hogy az egyik oldalon szúró fájdalmat éreztetek a terhesség alatt? Én az első hetektől kezdve érzem, és most hogy félidős vagyok, egyre jobban... ok, nem vészes, csak nyugtalanító tud lenni. A doki szerint vagy vesekövem lesz vagy csak a méhem növekedésétől van... csak mostanában ez pocakkeményedéssel is jár...
Bár gondolom nincs baj, mert a kislányom ma még a szokásosnál is aktívabb, reggel óta rugdossa az anyukáját... 

Köszönöm!
krisztacsillag

Sziasztok!

Krisztacsillag,
nekem is volt szúró fájdalmam a terhesség alatt, de az inkább lefelé a szeméremcsontom felé sugárzott, amire azt mondták, hogy a baba növekedésétől és a tágulástól van.

Millye, Kati
a fürdetés szerencsére jól sikerült, nem volt semmi meglepetés :)
Esténként a sárgaság miatt eddig ébreszteni kellett 3óránként. Tegnap volt az első este, hogy kipróbáltuk meddig alszik. Fél 1kor volt az utolsó etetés és 3/4 6kor az első. Nagyon örültünk neki :)

Sajnos a mai nap megint nyűgösen telt. Beni minden etetés után bukik, gondolom túleszi magát. Csak az a baj, hogy ilyenkor kiveszem a kiságyból és kizökken az alvástól.
Ti ezt hogy csináljátok? Ha bukik mindig felveszitek, vagy hagyjátok?
Igazából nem hiszem, hogy gond lenne, mert az oldalán fekszik, tehát kifolyik a szájából.

Pelenkából mi is a Liberot használjuk. A Pamperst nem szerettem, nekünk sokszor átázott.

Reni
b.reni

Krisztacsillag, mivel én már a harmadik trimeszterben járok, lassan ideje lenne elbeszélgetnem Lintner dokival a szülésről.
Jövő hétfőn, ha megyek hozzá, majd teszek egy próbát. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen a hozzáállása, bár eddig rettentő rendesnek tűnik.
Ti mindig a kórházba mentek hozzá?
Még nem tudom, hogy szeretnék-e szülésznőt választani. Ha tényleg mindegyik rendes, akkor lehet, hogy nem is kell.

A szúró fájdalom nekem is nagyon ismerős, főként akkor éreztem/érzem, ha sétálok. Szerintem a szalagok nyúlnak csak, szóval ne izgulj miatta!
zizi27

Sziasztok,

Előre mondom: hidegélelmet bekészíteni… hosszú leszek, 3-kor etettem, és azóta ébren vagyok, álom elillant, sokat írtam.. :mrgreen:

Mission completed, csütörtökön egész délután Marciruhákat pakoltam, most ott tartunk h szekrény szerint vannak a méretek elosztva, nem rossz tetszik, mert így legalább ha valamit kinőttünk akkor egyszerűen csak „megszüntetünk” egy szekrényt. Párom mikor du hazajött és meglátta h a gyerekszoba romokban és mindenhol ruhahegyek, majd órákkal később is h még mindig csak hajtogatok…… De tényleg jó volt, hiszen így kiderült hogy közel egy fél böröndnyi ruhától már el kellett búcsúznom.

Zizi,
Üdv közöttünk. :D

kubuspace

Kati,

A plédes kép mindent elárul, istenem hogy fogja a kis tünemény.

A sétát illetően én egy picit „lusta” vagyok (most még). Mivel emeletes házban lakunk és a lifttől az utcáig van 8 lépcsőfok amit mindenképpen meg kell tennem h ne házon belül legyek… és megmondom őszintén mivel terebélyes most még a babakocsi nagyon nehéz emelgetni, persze kidolgoztuk már a módszert (apával többször teszteltünk, ez úgy ment h ő ott állt mellettem, Marci a babakocsiban) és nézte h hogyan szerencsétlenkedem le magam a lépcsőn… sokan hülyén néztek minket hogy itt egy nagy ember és ahelyett h segítene, de ez arról szólt ha egyedül vagyok hogyan tudom a feladatot végrehajtani…

Szóval mi csak du megyünk 2 órára, délelőtt pihi, játszás, nekem tanulás ha prüntyi engedi… de tudom ez változik ahogy megjön a jó idő és már nem kell eszkimónak felöltöztetni a gyereket.

Gondolom a dátum az új kisbarát képen nem valós, vagy esetleg eltitkoltál valamit? :lol: De hihetetlen ahogy fogja. Nagyon tetszik.

kubuspace

Reni,
Beni egy tündér, ahogy tudnak aludni, és az alváshoz felvett póz, hát én úgy írigylem őket. A nemalvásra, üvöltésre egy kis éneklés, hmmm ?
Olyan hangom van hogy attól még a virág is lekonyul, de én kitartóan dalolok mindig Marcinak, eredmény h akkora szemekkel néz rám mindig és mivel vannak kedvenc nótáink… így azért többnyire szerencsém van nyűgi időszakban is.

Az Infacol előreadagolást úgy gondolod h már most elkezdenéd függetlenül attól h nincs baj ? vagy pedig arra vonatkozott a kérdésed hogy kaja előtt (de gondolom nem). Hát drukkolok h ne legyen hasfájós, lekopogom mert én nem tudom h mi az, de mindenesetre egy-két étkezés alkalmával használtam, pfúj Marcinak nem ízlett, pedig szerintem teljesen semleges íze van, de neki inkább bejön citromcsepp amit olykor-olykor egy-egy óráig tartó csukláskor kapott. 8)

A fürdetés-éhséget illetően, mondjuk nálunk a tápszer miatt más a helyzet a védőnénink mindig azt mondja, hogy ha babuci fürdés előtt már felfalná az egész tápszer ellátmányt, akkor itassam meg egy picikét aztán fürcsi után jöhet a kaja ezerrel. Nálunk bevált, de mondom mi teljesen mások vagyunk hiszen sajna cici egyáltalán nincs már..

Lekopogom nálunk még se fürdőkádba, se előtte, se utána amikor popsi szabadon semmi ilyen ajándékcsomag nem volt… max pisi de ahhoz már edzve vagyok… nálatok mindenesetre szép mutatvány lehetett.

Azt nem tudod megvárni hogy amíg nem bukik addig ne tedd be az ágyacskájába? Egyként ha oldalt van akkor semmi gond, tegyél oda egy pelust a szájához persze u h kapjon levegőt… :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.03.14 06:34-kor.

kubuspace

Millye,
Apuci a fürdés felelős ? Nálunk állandó bérlete van a feladatra. Olyan aranyos volt a nagymamám (80 éves) hiszen ő azért még teljesen más körülmények között nevelte, gondozta anyukámat…. Amikor először meghallotta, hogy apuci intézi a fürdést. Nem is akarta elhinni, persze gondolom azért a 40-es években, amikor anyukám is született nem ez volt a természetes, hogy anyuka esetleg babavacsit készít miközben apuka nagyban hancurozik babucival a fürdőben. András kép :D :D :D :D :D
Apropó mint nagyhajasbabás anyukák szerinted kell valamit csinálnunk babucik hajával ? Nálunk a dokibá megkérdezte, hogy mikor vágom le a baba haját…. Mondtam h nem tervezem.. úgyis kihullik, meg hozzá se mernék nyúlni…
:D
Szerinted ?

kubuspace

Coraln,

Végre egy kislány ! Tele vagyunk fiúkkal.. én azt mondom h hallottam olyat is, hogy egészen a szülésig fiúról beszéltek a szülők/doki aztán amikor megérkezett babuci és valahogy másképpen nézett ki mint ahogy a fiúk szoktak hát akkor apuci aki a szülést szépen végigcsinálta akkor és ott elájult….
Nekünk van egy ajándék rózsaszín kutyánk, amit múlt héten kaptunk…. Rosszul vagyok tőle.. de ajándékozó szerint a lényeg h a gyereket lefoglalja.. :evil:

kubuspace

Liz,
Üdv a hajnali írogatok között is.
Pelenkát illetően kezdtünk a köldökvédős liberoval majd pampers/libero váltogatással eljutottunk a huggies-hoz. Ezek mind ajándék pelenkák voltak, nálunk egyébként mindegyik bevált ha gond volt az max annak tudható be hogy anyuka bénán pelenkázott… szóval az uccsó 50 darab aji pelenkánál tartunk ezért gondoltam hogy elmegyek pelenkabeszerző körútra, először is a dm-be hogy a babakuponos füzetkéből (remélem ezt mindenki kiváltotta)

http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... kezes.html

felhasználom a kedvezményeket. Szóval kezdtem a babylove pelenkával. Mit mondjak maximálisan meg vagyok elégedve, történt ugyanis h Marci alvás közben nagydolgozott (még ilyet :lol: :lol: ) illetve sokat is pisilt, és amikor peluscsere volt órákkal később hát semmi minden bent maradt, nagyon szupi.

http://www.pelenkafutar.com/probacsomag.htm
http://www.pekoline.hu/kiskerarlista.pdf

Az árak egyébként 30-50 ft között szórodnak, a legjobb ha 30-40 ft között találsz szerintem.

kubuspace

Ildi,
nem lehet h a front kavar be hányinger ügyben ?
Jobbulást :D

Krisztacsillag,
ahogy Reni is mondja nekem is szeméremcsont felé irányuló szúrásom volt, de h ez oldalról indult volna ? Simán belefér egyébként a méhnövekedés tüneteibe, magnézium magnézium, azzal semmit sem ártasz.

kubuspace

Szonce,
Tetszik Ádi íjjász képe.
A kakit illetően kezdetben nekünk is volt ilyen, de mivel mi is tápszeresek vagyunk és ajánlott h más folyadékot (víz, tea) is kapjon ezért jött a javaslat h teáztassuk meg, vettem kamillateát, szalmasárgáig áztatom és megitatom Marcipánnal… kezdtük először a hőmérővel, de ez senkinek nem volt jó, majd jött a tea aztán a robbanás és megnyugvás… Én egyébként is szoktam teáztatni persze vizet is kap a kicsikém.

Ja a tápis babáknak nem is kell naponta kakilniuk, olvasom máshol h van olyan babuci aki minden evéskor kakil, ergo egy nap 6-7 alkalommal, az nálunk egy heti mennyiség.. :oops:

kubuspace

A héten nálunk egy csomó ujdonság van, Marci sokat elvan magában is én meg elbújva figyelem h mit is csinál. A játszószőnyeg ívét levettem pl és beraktam a kiságyába azon kivételes pár órára amikor nem az én ágyamban van, hanem a sajátjában… és hát megy ezerrel a duma a kis figuráknak és dolgozik rajta hogy elérje őket, ütögeti, sikongat.. ja és valahogy az egyik figurát le is dolgozta és úgy aludt el hogy úgy szorította hogy képtelen voltam figurát megmenteni..

Tegnap úton voltunk, persze mert apa is itthon volt, képzeljétek elindultunk otthonról pindurka kezét simiztem, elkapta az ujjam szorította és beájult, nem sokat mentünk első helyig max 25 perc, ujjam szorít, el nem enged és amikor megpróbáltam kihúzni akkor persze (mindezt alvás közben) visszahúzta. Megzabálom.

Ja tegnap apa és az én munkahelyemen is voltunk, gondolhatjátok… dögönyözés ezerrel ennek eredménye h 6-kor leraktam és csak 3-kor ébredt most hajnalban. Sajna így nagyon kevés lesz a napi elfogyasztott mennyiség, de remélem ezzel azért nem csinálok rosszat neki.

kubuspace

Képzeljétek, tegnap bosnyák téren mentünk volna át a kereszteződésen egyenesen amikor egy motoregér, aki mellettünk állt, gondolt egyet és előttünk elkanyarodott balra, eredmény: apa majdnem elütötte, persze hogy rádudált hogy öcsi azért ne már, a kreszt csak be kellene tartani, erre motoros felháborodik hogy ő pedig indexelt. Szóval azért megkérdezném mégis hogy gondolja h ül valaki az autójában, mellette egy motoros akinek az indexlámpája kb az autó ajtajának a közepén helyezkedik el… mégis mit gondolt röntgen szemeink vannak ?
De itt nincs vége a történetnek, mi átmentünk a kereszteződésen és mentünk szépen tovább, amikor is hallom, hogy jön mögöttünk ezerrel a motoros, üvölt és nem hazudok szerintem azért „úsztuk” meg az egész dolgot mert ahogy mellénk ért és benézett az ablakon meglátta a babát és gondolta talán mégse kellene patáliáznia.. de azért „kiváncsi” lettem volna ha Marci nem véd meg minket akkor mit csinál a pasi ? mellénk áll és belerúg az autóba vagy lerúgja a visszapillantót… hihetetlen volt… komolyan örüljön h a szabálytalansága ellenére nem ütöttük el … nekem annyira döbbenet volt az egész

kubuspace

Vettem babamasszázskrémet, ma lesz az első alkalom hogy meztelenkedünk egy kicsit és jól megmaszírozom a drágámat. Kiváncsi vagyok hogyan hálálja meg ezt nekem. Gondolom sok sok dumával és vigyorkával.

Apropó Ti hogy vágjátok babuci körmét úgy le, hogy ne karmolja össze magát, nálunk ez nem megoldott, valahogy mindig marad valahol egy élesebb rész, úgyhogy brutál hogy néz ki néha….

Ruha: elmentem rugit venni valamelyik nap és az eladó leszólt h nehogy már rugiban legyen a fiam napközben, inkább kising, nadrág stb. Ti hogy öltöztetitek ? Most őszintén egy 60 x centis legényként aki még csak fekszik és velem van itthon egész nap minek öltöztessek nadrágba ? Én sem vagyok azért hülye h kibabráljak magammal és a pelenkázást még bonyolultabbá tegyem.
Nem mondom tegnap amikor leléptünk itthonról nadrág volt rajta… de egyébként én nem osztom teljes mértékben a véleményét

kubuspace

Méh
Előfordulhat szerintetek h a méhem még nem húzodott teljesen vissza ? Annyira azt érzem, hogy még azt tapintom, kemény és rugalmas és kidudorodik. Ja tegnap valaki megkérdezte, hogy babát várok ? Majdnem bokán rúgtam.
A héten már elkezdtem tornázni és diétázni (hiszen tejem már úgysem lesz) remélem lesz elég energiám és kitartásom és az eredménye is látható lesz hónapok múlva..

Fektetés
Éjszakára hasra vagy hanyatt fektessem babucit ? Annyira megoszlanak a vélemények, mi egyelőre hanyatt alvásban vagyunk, napközben van hason meg próbálom erősítgetni manókát ebben a pózban, látszik hogy lassan fordulunk üzemmódba szeretne kapcsolni..

Két képet küldök, mielőtt eldugulnék, bocs de olyan jó „elmondani” mindent.
Az első kép, éppen hazaértünk a nagy csavargásból, a második képen pedig az első harija látható és az arckifejezés kb. ilyen „so what” jellegű.

kubuspace

Ma megyünk kopaszi-gátra sétálni végre végre, az elmúlt héthétvégén a szél miatt ugrott ez a progi..

Szép hétvégét Mindenkinek..

Huha már világos van.. Marci ébred mindjárt, újra eszünk.

És nagyon úgy tűnik, hogy a kislányvonal is kezd erősödni, kapásból 3 lány.

Pusz

Zsuzsa

és akkor a képek ....

kubuspace

Kép Kép

kubuspace

Zsuzsa!
Jó, hogy olyan képet raktál fel, amin te is rajta vagy, mert így a te nevedhez már arcot is tudunk párosítani.
Lehet, hogy tényleg a front visel meg engem is, régen migrénes voltam, ami most az elmúlt két hónapban nem jelentkezett, de lehet, hogy helyette kapom a hányinger dolgot. Hát még mindig ezerrel legyen hányingerem, mint egy migrén.
Szép időt mondanak hétvégére, úgyhogy jó sétálgatást és levegőzést mindenkinek.
Remélem, hogy nálam a dokik nem tévednek, és tényleg kislány lesz, mert már elég sok lányos holmit beszereztünk, és kaptunk.
Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok, egy elveszett barany :?

Mentsegemre szolgaljon egy 13 honapos fiu mellett semmi idom nincs... Merse asztal-szek maszas bajnok! Jo hogy nem a csillarrol kell leszedni neha....

Vanni , kubuspace ram gondolt :P :P :lol: Nagyon durva hogy hogy eltelt nalad is az ido, gratulalok Kisfiuhoz :) Eddig meg nem hallottam senkit aki kislanyt szult volna Molnarnal :D

Kubusspace Gyonyoru nagy Marci baba :D
Bocsi hogy nem valaszoltam a wiwen egek is erte rendesen.

Mit szolnatok ha csinalnank egy Baba-Mama talit? Vmikor aprillis kornyeken esetleg? :)

Szep estet!
Sziasztok

Kép

Kép
cirkuszka

Kubuspace - Annyi esemény történik veletek... Ha engem megkérdeznek, hogy hogy vagyok, csak annyit tudok mondani, hogy minden rendben, eddig x kilot híztam :)
Anyósom, anyukám ki is van akadva, hogy miért nem mesélek többet, dehát miről??
Ha megszületik a baba, sokkal több dolog lesz amit ki akarok majd adni magamból.

Doki csinált a multkori ultrahangon 3D-s (vagy 4Ds??) képet, nagyon cuki a baba, már egész emberformája van, így végre mutogathatom, nem egy alien-re kell mindenkinek azt mondani, hogy 'jajj, milyen helyes' :)
Már alig várom, hogy megszülessen, de iszonyatosan messze van még julius.

Jó éjszakát nektek!

Coraln
coraln79

Sziasztok,

Ígérem nem írok sokat..

Ildi,
Hát a szülés óta talán ez az első kép rólam ami valahogy használható, de még mindig nagyon látom hogy szörnyen fáradt az arcom, ja és a fogyókúra sem ártana..
Talán mondtam korábban h 10 x éve migrénes vagyok, ezért is féltem nagyon a terhesség alatt hogyan is fogom viselni a rohamokat, volt bőven és tényleg szenvedtem is, most le is kopogom hogy a szülés óta talán csökkent a gyakorisága..
Abban igazad van h inkább hányinger mint migrén nem csak most hanem mindig..

Cirkuszka,
Én is tegnap szembesültem azzal hogy nem lesz mindig alvós-babakocsi tologatós időszakunk, előbb-utóbb felváltja majd a pakolós állandóan menős állapot. Huh már most szoktatom magam.
Bocs h le csajsziztalak, remélem nem bántottalak meg ezzel. Ne rémisztgess azzal h Molnár dokinál csak fiúk vannak, ugyanis másodiknak már egy kis csajszit szeretnénk.

Ne viccelj már a nemválaszolás miatt, nagyon is jól tudom hogy megy el az ember napja úgy hogy a nap végén úgy érzi h semmit nem csinált, ezzel szemben dögfáradt..
A lényeg h van időd jelentkezni és az már jó.

Yes, yes yes én nagyon üdvözlöm az ötletet, legyen Baba-Mama tali, igen igen igen.

Coraln,
Lehet ám, h nem sok minden történik velem, csak mivel egésznap nem tudok kivel beszélni, ezért inkább az írást eresztem bő lére.
Oh biztos hogy Te is beszédesebb leszel majd amikor már hatalmas lesz a pocid, manóka mozog, rugdoss ezerrel, nem tudod majd a cipődet felvenni akkor lesz majd beszámoló az anyukáknak. És amikor csöppség megérkezik biztos vagyok benne hogy nem fognak többet reklamálni hogy nem mesélsz eleget.
Emlékszem az első néhány uh felvételre, olyan büszkén mutogattam mindenkinek, de ők csak nézték nézték h egyáltalán mit kell nézni…

Tegnap voltunk a Kopaszi-gáton. Ha valaki még nem járt volna arra akkor ajánlom, napsütésben, szélcsendben babakocsit tologatni úgyhogy jobbról-balról ott a Duna. Szupi jó volt kint lenni.

Marci olyan botrányosan keveset eszik az elmúlt két napban hogy ma éjszaka már odajutottam hogy alkalmazom az álometetés módszert, így azért valamennyire utolérjük magunkat, én reggel 8-tól másnap reggelig mérem hogy mennyit eszik úgyhogy lépek is mert még egy adagot el kell a kislegénynek fogyasztania.

Szép napot Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?