Sziasztok,
Kati,
hogy álltok a hasfájással ? Remélem javult a helyzet. Persze nekem nem sok gyakorlatom van de az Infacolról hallottam már, azt nekem is ajánlották.
Erika,
lehet hogy igazad lesz, utánanéztem én is és nagyon úgy tűnik hogy nálunk nem lesz indokolt az anyatejgyűjtő állomás látogatása
Mindenesetre holnap jön a védőnőnk és megpróbálok beszélni vele hátha tud olyan anyukát akinek sok teje van és esetleg Marcikának lehetne tejtestvére.
Millye,
két hete, amikor én szültem a következő volt a napi menetrend. 1/2 6-kor már kihozhatod a babát etetésre, 7-ig kell visszavinni a reggeli vizitre, érdekes módon nekem még mielőtt elindulhattam volna 8-kor mindenképpen kihozták. Persze hajlanak arra hogy egyáltalán ne legyen bent baba napközben az osztályon, de kérdezem én mi van akkor ha anyuka, (mondjuk én a B szobában) a csapóajtóig jut el első nap és több ereje nem lévén fél órát ül a folyosói padon hogy folytassa az útját. Szóval ekkor jobb szerettem volna ha Marci bent maradhatott volna náluk. Egész nap nálad lehet, este 3/4 7-re kell a fürdetésre, vizitre visszavinni. Utána fél 8 körül újra hozták és 10-ig nálam lehetett.
Mondjuk volt egy érdekes dolog az egyik reggel. Bementem mert segítségre lett volna szükségem és képzeljétek kerek 20 percig vártam úgy bent hogy egyetlen csecsemős sem volt sehol. Pár baba volt csak bent. KÉRDEZEM ÉN HOGY MI VAN AKKOR HA ILYENKOR TÖRTÉNIK VALAMI, VAGY ÉPPENSÉGGEL JELEZ A LÉGZÉSFIGYELŐ ???????
Természetesen létezik kedves csecsemős is, mondjuk van egy kis vékonyka, aki tele van arannyal, na ő ezerrel gonosz, szörnyű ő volt az aki miatt nem szívesen emlékezek a bent töltött napjaimra. Ellenben vagy egy másik hölgy, a Márti, aki szemüveges szintén vékony testalkatú, ő tündéri volt velem. Kérdezz nyugodtan bárkitől azért vannak ott, egyszer hátha megcsípi őket a dér és kedvesek lesznek.
Én a szoptatóspárnámat vittem be, hihetetlenül jól esett a gátmetszés utáni 1-2 napban az ülés a segítségével.
Zsu,
Ruhát adnak bent, sőt pelenkát is. (Nekem legalábbis nem volt rá gondom). Persze jobb szeretik ha a saját pelusod használod, de nem érdekelt, én betoltam hogy pelenkázzák át mert én nem tudom. És megtették. Sőt a goni csecsemőst Marci pelenkázás közben le is pisilte, így két pelenkát használtunk fel hirtelenjében. (hi-hi).
Mi csak hazajövős ruhát vittünk be, szerettem volna elkerülni hogy elkeveredik a saját ruhánk.
Millye,
Ja igen a popsikenőcs mellé még kell a köldökcsonk kezeléséhez sebhintőpor és alkohol is (elméletileg a gyermekorvosod már fel is írta ezeket). Én megmondom őszintén mindig visszatoltam, amikor pelenkázni kellett. Ha végigolvasom a 23 oldalas jánoskórházas szülésfelkészítő anyagot abban is az van hogy ha bármi segítség kell akkor szóljunk a csecsemős segít, elintézi stb. stb. Na én úgy voltam vele hogy igenis élek ezzel a lehetőséggel. Egyébként is kórházi listában nincs benne, hogy nekem hintőport és alkoholt is kellene vinnem !
A fürdetésről csak annyit, hogy én szerettem volna megnézni, megkértem őket, úgy néztek rám, mintha azt kértem volna, hogy rendezzünk folyosói futóversenyt a babás bevásárlókocsikkal. Vagy nem is tudom. Szóval lényeg, hogy mivel ők csap alatt fürdetik, így nem lehettem részese ennek. Na mindegy első fürdetésünk is jól sikerült, azóta pedig profikká lettünk.
A tejemet illetően semmi változás, iszom a milupa milusant, sok sok vizet, minden etetés után lefejem a maradékot, de 24 óra alatt ha 120 összejön akkor sokat mondtam. Mindenesetre továbbra sem adjuk fel. Lesz tejem, érzem..
Sokat írtam megint, ne haragudjatok, de olyan jó egy kicsit "beszélgetni".
Puszi Mindenkinek
Zsu