Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kati!

Nekem is van pólyám, és most lehet, hogy fogom használni. Azt mondják, hogy a babákat megnyugtatja, ha pólyában vannak, a mozgási szabadságuk (vagyis korlátoltságuk) így jobban hasonlít az anyaméhben lévő állapothoz. Bár nem emiatt fogom használni, hanem azért, hogy Beni is ölbe vehesse Julcsikát - mert biztos akarja majd. Beninél is volt pólyám, de nála egyáltalán nem használtam. :lol: Majd meglátod, hogy nektek beválik-e.

beszteri

Sziasztok!

Én is a Jánosban szültem/ fogok szülni.
Csak Reni kérdését látva ugrottam be egy szóra.
Én Balog dokinál szültem és fogok is. Minden ok volt, én meg voltam elégedve a dolgok menetével. Mivel főorvos, valószínűleg elfoglaltabb egy kicsit, de mobilon szinte bármikor el lehet érni, ha kérdésed van. Nem szereti az adminisztrációt, de azért alapos.
Remélem segítettem. :wink:

Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok mindenkinek!

Üdv,

Zsu
svs

Tatyi!
Nálunk nem lesz pólya. Ez szerintem tényleg csak arra jó, hogy könnyebben meg tud fogni a babát. Beninek kifejezetten jól fog jönni, hogy tudja kistesót babusgatni. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok,
ma mindenkinek, aki kérte, átküldtem e-mailben a doksit. Azt írtam is, ha vmi nem lenne teljesen világos, akkor szóljatok és megpróbálom elmondani érthetőbben.
A bőrönd témához annyit hozzátennék, hogy nekem pl. 3 bőröndöm volt, egy kisebb a szülőszobára és egy nagy+ egy kisebb a "bentlakásra", mert sztem max. vmi hajókofferbe férne el ennyi cucc. :)
A gátmetszéshez meg annyi, hogy sokkal jobb, ha vágnak, mintha szanaszét repedsz. A szobatársnőmnek már a 3. babája volt és a dokija kicsit erőltette a gátvédelmet, erre szegénynek még a méhszája is berepedt, úgyhogy tök sokáig varták és szenvedett jópár napig, én meg a gátmetszésemmel a 3. nap már vidáman - na jó ez túlzás, de normálisan - tudtam ücsörögni. Amikor vágnak azt nem érzed, a varrást meg ki lehet bírni, nem vészes.

Pólyát én egyet kaptam és a Kisfőnök egyszer volt benne kb. 5 percig, mert elkezdett üvölteni, mivel utálja, ha le van "kötözve", szóval nekem nem jött be, de sztem ez tök egyéni, baba válogatja...

Kép
belfast

Belfast!

Köszönöm az anyagot!!!

Én meg már előre szenvedtem, hogy milyen ciki lesz bőrönddel bevonulni a kórházba... de ezek szerint mindenki nagy pakkokkal megy. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Belfast köszönöm szépen az anyagot!
Jól fog jönni.

Szerintem erre a pár napra több cuccal megy az ember, mint nyaralni... bár mi nőből vagyunk, úgyhogy nálam csak az szab határt, mekkora a kocsi csomagtartója:))
És az nem nagy!

Szép napot!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tõletek. 6 hónapos Pocakmanóm van aki úgy néz ki a János kórházban fog megszületni. Tudnátok nekem profi, kedves szülésznõt ajánlani elérhetõséggel, esetleg tarifával is priviben?

Elõre is nagyon köszönöm!

Csokitorta
csokitorta

Sziasztok csajok!

Képzeljétek! A vizeleteredményem még mindig nem jó, a szülésig meg már csak egy hónapom van, úgyhogy kaptam beutalót a kórházban, ahol majd eldöntik, be kell-e feküdnöm, vagy nem...:((((
Majd kiderül!
Előre is szerzek tapasztalatokat!
Bár mondjuk ilyet nem szerettem volna....
Szorítsatok!
Puszilok mindnekit!
Kati

Kép
tatyi1983

sziasztok,
nekem a terheléses vércukorvizsgálatról van gyakorlati kérdésem: hogyan zajlik ez pontosan a jános kórházban?
először éhgyomorra, aztán cukros lötty? vagy esetleg zsemle+tej reggelivel kell bemennem?
és a laborba kell menni, vagy a terhes rendelőbe?
köszönöm, hogy felvilágosítotok :)
dieurie

Szia Dieurie!

Nekem ez májusban volt a jánosban.
Felírták a port, limonádét csináltam, éhgyomorral odamentem vettek vért, majd kellett várni és akkor meginni a lötyit, majd visszamenni és megint vettek vért.
Jó idő volt addig lehetett napozni...Olvasnivalót érdemes vinni...

Mamabogár
mamabogár

akkor előre fel kellett volna íratnom? vagy ott megkapom?
(bocs hogy ennyit kérdezek, de a cukorivástól jobban remegek, mint eddig bármilyen vérvételtől :oops: )
dieurie

Sziasztok,
Én is a Jánosban fogok szülni, ha minden igaz, 28. héten vagyunk.
Nekem két deci tejet, meg egy zsemlét kellett vinnem, nem volt cukroslötyi.
itaca

[quote]A írta: gátmetszéshez meg annyi, hogy sokkal jobb, ha vágnak, mintha szanaszét repedsz. A szobatársnőmnek már a 3. babája volt és a dokija kicsit erőltette a gátvédelmet, erre szegénynek még a méhszája is berepedt, úgyhogy tök sokáig varták és szenvedett jópár napig

Nem egészen értem, hogy hogyan következne a gátvédelemből a méhszáj sérülése? Biztos bennem van a gond, de sem az anatómiai ismereteim, sem az egyebek alapján nem logikus a dolog. De észérvekkel meggyőzhető vagyok.[/quote]
kkata21

Nem vagyok orvos, ő nekem azt mondta, hogy a gátvédelem miatt nagyon elhúzódott a kitolási szakasz és emellett a baba feje is elég nagy volt - bár maga a baba nem volt nagyon nagy, erre emlékszem -, lényeg, hogy ezt nem bírta a méhszája és repedt.

Kép
belfast

Sziasztok!
Cukorterheléses vizsgálat: Nálam is cukros lötyi volt, a dokim a magánrendelésén írta fel receptre a cukrot, amit ki kellett váltani. Én már készen vittem a cukros vizet kis citrommal. A két vizsgálat között nálam néztek egy UH-t, így ne volt olyan uncsi a 2 óra.

Kép
Kép
lbernuska

Aha, ultrahang nekem is volt a két vizsgálat között, de csak egy órát kellett várnom.. Úgy tűnik, minden doki másképp csinálja.
itaca

Sziasztok!

Nekem is el tudná küldeni valaki a légzéstechnikás anyagot? baloghrenata@freemail.hu
Kicsit későn jelentkezem érte, de nem gondoltam, hogy az elmúlt napokban ennyi hozzászólás lesz :D
Előre is köszi!

Zsu,
köszönöm az infót Balog dokiról

Szonce,
örülök, hogy érzed a ficánkolást. Ez majd egyre jobb lesz :)
Nálunk ez már kezd állandósulni. Én nem is értem, hogy mikor alszik ez a gyerkőc :D
Bár én ennek nagyon örülök, mert hajlamos vagyok aggódni, ha hosszabb ideig nem jelentkezik...

Kati,
drukkolok Nektek! Remélem minden rendben lesz!

Akit érdekel és még nem szerzett be mindent, vagy nem hallott róla, lehet bérelni néhény dolgot (légzésfigyelő, mérleg, stb.) a Minimanó Babacentrumban http://www.minimano.hu/

Üdv,
Reni
b.reni

kkata21: A méhszáj berepedése úgy függ össze a gátvédelemmel, hogy ilyenkor nem engedik a mamákat ész nélkül nyomni amikor jön a tolófájás, hanem kérik, hogy légzéssel hagyd, hogy csak annyit jöjjön a baba, amennyit a tolófájás hoz rajta, ez azt jelenti, hogy többet dekkol picit a bébi az egyes szakaszokon, így a méhszájat is esetleg tovább feszíti és ezért repedhet csúnyán.
Hiszen csak úgy lehet gátvédelemmel szülni, hogy hagyják a maga ütemében szépen tágulni a szöveteket + a szülésznő ügyességén is sok múlik, hogyan "navigálja" a babát az egyes fázisokon és nyomni szigorúan csak akkor lehet, amikor ő mondja, szóval ott kell lenni picit agyban is.
Erről a szülésemnél okosodtam ki, egy 5. gyermekét szülő anyucitól, aki így szült, szóval jól hangzik, de nem könnyíti meg a szülést...:-)

Én nem gátvédelemmel szültem, de hálás vagyok a szülésznőmnek, hogy manuálisan átsegítette az óriásbébimet a méhszájon, mert szerintem nekem is repedt volna mindenfele, így meg csak annyit sérült, hogy varrni sem kellett.

Szerintem mindenki döntse el, mit vállal be.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

sziasztok lányok!

Szerencsére nem kellett befeküdnöm a kórházba, de nagyon aranyos dokihoz kerültem. 3 napig kell gyógyszert szednem, és kért egy teljes vizelettenyésztést...reméljük mostmár rendbe jövök...

Nem tud valaki dr Kostic Andrásról valamit? Még mindig szakorvosjelölt? Igazából én nézegetem a kórház honlapját, és nem lehet hogy ezek az adatok, amik fenn vannak kissé elavultak már? És szakorvosjelöltet lehet felkérni szülésre? A tarifáját nem tudja valaki? Bármi érdekelne róla akár priviben, vagy mailen:) :impetus@freemail.hu

Jók legyetek!

Puszi!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért, szoktam néha olvasgatni a topikot, de most csak azért irok, mert láttam a méhszájrepedés-gátvédelemmel hsz-t.

Igazából nem repedhet a gátvédelem miatt a méhszáj.
Attól, hogy tovább nyomja a baba, nem repedhet.
Attól igen, ha elég nagy a feje vagy ha még nem tünt el a méhszáj teljesen.
Ugyanolyan igénybevételnek van kitéve, ha lassan megy át rajta a baba, mintha kicsit gyorsabban. Sőt. Ha gyorsabban halad át, kevesebb ideje van a tágulásra, ebből következően könnyebben reped.
A gátvédelem nagyon jó dolog, ha a kismama együtt tud működni a szülésznővel. A kitolás valóban jóval hosszabb, hiszen elég sok fájást el kell szuszogni és nem szabad rányomni ha a szülésznő azt mondja, mert meg kell várni, amig magától kitágul annyira a gát, hogy ne repedjen és ne kelljen vágni.
Akinek látják, hogy nagyon feszül, inkább vágni szoktak, mert a repedés sokkal rosszabb és sokkal nehezebben varrható össze.
Az izom, amit átvágnak, nagyon szépen összevarrható, viszont ha reped, akkor szana-széjjel és ez megneheziti a varrást.
Körülbelül úgy kell elképzelni, mintha egy darab húst kettévágunk vagy kettétépünk, majd próbáljuk meg szépen összeilleszteni és összevarrni.

Tehát egy szónak is száz a vége, a gátvédelemnek nem velejárója a méhszáj repedése! :wink:
Vendég

Sziasztok csajok!

Bocs hogy csak igy ismeretlenül, de lenne egy eladó babakocsim hátha érdekel valakit!!
Szerintem az egyik legjobb babakocsi.
Ha érdekel Tel.: 06 30 2951327.

Kép
Kép
Kép

Kép
fiona66

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy Rátok találtam :-)
Sajnos még nem vagyok gyakorlott babanetes... és a vonalzóim se biztos hogy sikerültek. Majd meglátjuk!

Szia Eszter!
priviben már váltottunk pár szót a szülésznő fogadásról. A vezetéknevét még tudod adni, hogy könnyebb legyen utánaérdeklődni.

Én január 18-ra vagyok kiírva a kislányunkkal és már van egy nagyfiunk, így talán már van egy kis tapasztalatom, de a János kórházat nem ismerem, így bármilyen infóra vevő vagyok. Még teljesen nem tudtam visszaolvasni, de folyamatosan haladok ahogy az időm engedi!

A szülésfelkészítőre szívesen elmennék, van aki éppen jár? Hol tart a foglalkozás?

Mamabogár, Neked is írtam tegnap egy privit és Kaszás dokiról érdeklődtem. Ha lesz egy kis időd írnál nekem róla? Neked volt szülésznőd választva?

Esetleg van aki január közepére van kiírva?

Most gyorsan ennyi, de még jövök....
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok!

Dieurie! Nekem felírták a cukros lötyit. De ezek szerint van más megoldás is, amint olvasom van akinek a tejet írták fel zsemlével... Hát az a jobb verzió.
Írj ha túlvagy rajta....
Zsu!
Írtam ...

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Mamabogár-Móni:
Köszi a választ! Akkor tényleg nagyon gyors szülésed volt és milyen szerencséd, hogy pont a doki volt ügyeletben :-) Én még filózok, hogy megfogadjam e!
Arra gondoltam, hogy inkább egy szülésznőt fogadok, úgyis ő van velem többet a szülés alatt (elméletileg!).
Igaz hogy második babó jön, de azt mondják minden szülés más és más. AZ utána jövő "dolgokban" azért már rutinosabb vagyok, mármint a szoptatást, peluscserét stb. illeti. Viszont a higéniás dolgokra elég érzékeny vagyok és Németországban (ott született a kisfiam), ezzel nem volt probléma. Én tartok egy kicsit ezektől a kórházi viszonyoktól. Meg hallottam is pár rossz véleményt, de azt a pár napot csak ki lehet bírni.

Mondjuk amivel nem értek egyet (pontosan már nem tudom ki írta), hogy éjszakára beadná a babát. Én sajnos ezt a hibát elkövettem a fiamnál anno. A második éjszakára bedtam, hogy tudjak aludni, de egy perccel se aludtam többet, sőt inkább idegeskedtem. Úgy megkönnyebbültem mikor hajnal fél 5-kor behozták szopizni hozzám. Utána egyszer sem tettem meg és a kislányomnál se fogom!
A másik dolog a cumisüveg! Én esküdt ellensége vagyok! A kisfiam nem is ismerte a cumisüveget (igaz sokan csodálkoztam már ezen), de nagyon büszke vagyok rá. És persze a cumit sem!

Persze senkit nem szeretnék megbántani, ezek az én véleményeim! Csak sajnos anno engem is könnyen elbizonytalanítottak a cumisüveggel és próbálkoztam is, de szerencsére a kisfiam nem fogadta el, csak a cicit :lol: :wink:

b.reni:
Voltál szülésfelkészítő tanfolyamon? Meg tudnád esetleg mondani, hogy hol tartanak most? Én is szívesen mennék, de lehet hogy nem tudok mindegyikre eljutni.

Ibernuska:
Ha jól olvastam, Neked van erről a szülésfelkészítőről anyagod! El tudnád nekem küldeni? Megköszönném! Zsu152@gmail.com

És belfast Tőled meg elkérhetem a légzéstechnikai anyagot?

Akkor senki nincs aki január közepére várja a babóját?

Bocsi, egy kicsit hosszúra sikerültem :?

Szép hétvégét mindenkinek!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Na azóta a háziorvos is felkészített, hogy a cukros löttyös verzióra számítsak :(
szerintem minél hamarabb megyek és túlleszek rajta...
köszönöm a biztatásokat
dieurie

Dieurie!
Ne felejts el magaddal citromot vinni, vagy ha otthon készíted el, akkor beletenni (fél citrom leve), úgy egy kicsit elviselhetőbb. És először töltsd a pohárba a vizet, és utána folyamatosan adagold a cukrot. Én a múltkor elrontottam (pedig előző terhességemnél volt 3 cukorterhelésem, ennél a második, szóval nem vagyok kezdő), és olyan kemény lett, mint a kő. Rohannom kellett a gyógyszertárba venni másik adag cukrot és megcsinálni megint. :) :) :) Addigra viszont már kopogott a szemem az éhségtől, és bármilyen hihetetlen, jól esett, hogy végre magamhoz vehetek valamit... :)

beszteri

Zsu!
Sajna nem tudom a vezetéknevét. :oops:
beszteri

Sziasztok!

Én elkezdtem múlt kedden a felkészítőt és nekem nagyon tetszett. Mindenkinek ajánlom.
Egy csomó hasznos dolgot elmondtak és meglepődtem, hogy milyen részletességgel.

Ezen a héten a 6. téma jön: Hazamenetel, első napok otthon.

Üdv,
Reni
b.reni

Szia Reni!

Köszi szépen, hogy megírtad hogy hol tarta a tanfolyam. Akkor én valszeg a következő héten megyek csak amikor a vajúdás és a szülés lesz. Pontosan hová kell menni?

Belfast:
Köszi az anyagot még egyszer :-), mindjárt írok e-mailt is!

Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Szia Zsuzsi!

A János büfé (előtte tudsz parkolni, ha autóval mész) mellett található lépcsőn kell felmenni az auditóriumba, ott tartják az előadást.

Sok nagypocakos megy arrafelé 5óra tájban, úgyhogy nem nehéz megtalálni :D

De ha pontosabban szeretnéd tudni, akkor szólj és megpróbálom elmagyarázni...

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok!

Ma lehet csinálnak nekem méhszájvizsgálatot, elmondná valaki, hogy ez mit takar? Mit csinálnak ilyenkor? Mivel? Meddig? Mi a következménye?

Köszi!
Elkezdtem tőle félni:(
szonce82

Szonce!

Ne félj tőle, nem lesz semmi baj. Az egy manuális vizsgálat, de nem fájdalmas, csak kellemetlen picit. Abszolút nem tart sokáig, pár másodperc az egész.

No para! Csak lazítsál...:-)

Csak rutinból csinálják vagy van valami oka? Nekem a havi kontrolloknál mindig megnézték, ez hozzá tartozik. Szóval nem ez lesz az első és utolsó.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:12-kor.
szonce82

Sziasztok,
melyik szulesznonek kell a vezetekneve? annamarinak?
En az elerhetoseget is tudom...+

Tatyi irtam neked pü-t.

SIlver :) hogy halad nalatok is mar az ido, kepzeld Merse mar felall 2 honapja egyedul, kuszik, de nagyon gyorsan es hatalmas nagy :)
HJogy vagytok?

Udv Mindenkinek

ha kerdes van Molnar dr szivesen irok...

Kép

Kép
cirkuszka

Szia Szonce.

Ne haragudj, de a fiam lefoglalta az összes kapacitásomat, így nem tudtam megnézni mit írtál és kérdeztél a vizsgálatról.
Lehet már késő, de azért leírom.

Mindenki máshogy reagál a vizsgálatra, az orvosom mondta, hogy enyhe vérzés minden manuális vizsgálatnál előfordulhat, mivel a terhes nők nyálkahártyája igen vérbő...de ettől nem kell megijedni.

Én nem véreztem a terhesség alatti vizsgálatoknál, csak a szülésnél amikor megvizsgált az ügyeletes doki, de ez természetes.

A doki csak nyúlkál és nyomkod kicsit, nem fáj, hiszen ha a méhszáj zárt, akkor nem tud benyúlni, tehát nincs ami fájjon.

Vigyázz az internetes olvasgatással, mert teljesen feleslegesen megijeszthet és félelmet tehet beléd. Ne olvasgass túl sokat, csak amennyit feltétlen szükséges....ez csak jó tanács.

Várom majd, hogy mi volt a vizsgálaton, de szerintem minden rendben lesz. Sok sikert.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Cirkuszka halihó!!!

Köszi növünk, pillanatnyi paraméter 74 cm és 10.5 kiló. Ki vagyok, úgy megerősödtem, hogy az csak na...:-)

Húha, ha Merse már ilyen ügyes akkor nekünk sem sok időnk van hátra. Mi most már pörgünk forgunk, erőlködünk, de egyenlőre csak odaszenvedi magát a tárgyakhoz, nem nevezném kúszásnak, de jól haladunk.
8 hónaposan feláll a fiatal ember, ez nem semmi...nagyon ari lehet és gondolom baromira örül magának, még hogy a fiúk későn érnek meg lusták. Én nem így vettem észre...:-)

Priviben írd már meg légyszi, Mersének melyik tápszert adtad vagy adod, most már Botondnak is kell, a tejci már elfogy lassan, kell a pótlás.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Tatyi!
Örülök, hogy végül nem kellett befeküdnöd!!!

Zsu!
Üdv köztünk! Én december 8.-ra vagyok kiírva, majd utána beszámolok a személyes tapasztalataimról a kórházzal kapcsolatban. :-D Megy a szülésfelkészítős anyag e-mail-ben.

Szonce!
A méhnyak vizsgálattól ne félj! Hülyeség, hogy vérzel utána!!! Ha normálisan csinálja a dokid (és miért ne tenné úgy), akkor semmi következménye, mellékhatása nem lesz!!! Ne olvasgass a neten negatív dolgokat!!! Nekem minden hónapban a magánrendelésén csinál ilyet a dokim. Teljesen olyan, mint egy sima hüvelyi vizsgálat, ne izgulj!!!

Kép
Kép
lbernuska

Kép

11 épület - szülészet, nőgyógyászat
23 épület - auditórium (szülésfelkészítő tanfolyam)

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Babát szeretnénk a férjemmel már egy éve, de elég nehezen sikerül. A nyáron volt egy vetélésem és most kezdtünk ismét próbálkozni. Ami kiderült az egy év alatt, hogy gond van a hormonokkal és nem volt peteérésem sem, amire kaptam gyógyszert. Most azon gondolkozom, hogy orvost váltok és az egyik kolleganőm ajánlotta Balog Imrét. Van esetleg olyan közületek aki hozzá jár? Tudnátok nekem írni pár sort arról hogy milyen, mennyire vagytok elégedettek vele? Esetleg van olyan köztetek akinek nem "sima" terhessége van? Nekem a hormonokat kellene beállítani és valahogy hozzásegíteni hogy baba legyen, mert már kezdünk türelmetlenek lenni.
Előre is köszönöm.

KépKép
csige-bige

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:12-kor.
szonce82

Cirkuszka köszönöm a privi üzit.

Képzeljétek!
Meszes a méhlepényem, így azt mondta a dokim, nem maradunk Milánnal együtt nov. 20ig... Egyre izgibb a dolog:)

Nekem is minden vizsgálatnál csinálnak méhszájvizsgálatot... nekem egyátalán nem fáj... Szonce ne izgulj!

Szép napot mindenkinek!
Pusz!
Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi!
Bocsanat a pü-re de tenyleg igy gondolom es 100% igaz, legszivesebben szembe kopnem.... ne haragudj , ha az orvosod, en csak azt tudom mondani reszvetem...

Silver,
Meri nem magyarorszagon kaphato tapszert kapja, ausztriabol nemetorszagbol hozzom neki es ezeket a baba kajakat is eszi. Kulonben a milupa milumil az de a magyar az eu konfortos , ezalatal a gyerekbol sugarban jon ki!
10,5 kg? huuu Meri meg nincs annyi boven most voltunk 1 honapja es akkor volt 80cm 8770gr magas de vekony :) szerintem azert ilyen gyors a fejoldese...

Udv

Kép

Kép
cirkuszka

Szia Csige-bige!

Írtam privát mailt.

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok.

Segítségeteket kérném.
Tud valaki jó saját tapasztalatokkal szülésznőt és jó nőgyógyászt ajánlani a SZT. JÁNOS KÓRHÁZBAN?

Még csak ma regisztráltam a babanetre - bár hosszú évek óta olvasom (nagyon sokat segített! :) , és már van is két "nagy" kisfiam, őket a Baross utcai SOTE klinikán szültem.
Nemrég költöztünk a János kórház közelébe -és nemrég ( 1 napja!! :-) :-) :-) derült ki, hogy a pocakomba is beköltözött valaki.

Azt hiszem, jobban örülnék fiatalabb dokinak, dokinőnek...aki még friss és lelkes, és nincsen olyan magas beosztásban, vagy olyan túl régen a szakmában , hogy emiatt állandóan túlterhelt és fásult legyen...

Előre is köszönöm.
Vendég

Sziasztok!

Tatyi:

Ezt már régebben kérdezted, hogy a Kosticz dokiról tudunk-e vmit.

Egyszer mikor terhes voltam, este beestem hozzá ügyeletbe, mert egész nap fájt a pocim és pont arra jártunk autóval...
Szóval nagyon pozitív tapasztalataim voltak vele, igazán lelkiismeretesen kikérdezett, megvizsgált, ellátott infóval, és lovét nem fogadott el.
Szerintem már nem aktuális az az infó a János honlapján...

Eszter!
Hogy vagytok? Cukor?
Aztán Beni?
Ha tudsz írj...:-)

Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Cirkuszka!
Mindenkinek van véleménye, és erre voltam kíváncsi. Nyilván nem szerethet mindneki mindenkit!:)

Velem kedves volt Kostic, nem volt vele kapcsolatban negatív élményem, dehát csak egyszer voltam nála, így nem ismerem.

Mamabogár! Melyik infora gondolsz?

Kérdés mindenkihez:

Mit tudtok a málnalevél-tea hatásáról? Mire is lehet inni? Ha jól emlékszem tágulást segíti. Ezt a fajta teát szabad szülés előtt pár héttel inni?
És a tejfokozó teát? Azt csak szülés után lehet? Ti hogyan csináltátok (fogjátok csinálni?)?
Érdekelne!

Képzeljétek!
Meszes a méhleépnyem, úgyhogy heti kétszer kell ctg-re mennem. Ma megyek először. Ha meszes a méhlepény az gáz? Emiatt lehetséges hogy beindítanak korábban szülést? Mondjuk ma megkérdezem majd bent, de ha elfelejteném valamki tud valamit mondnai erről?

Puszika nektek!
És szép napot!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Meg volt a ctg, minden rendben volt, egy óra múlva már itthon is voltam.

Kérdés: Ti szeretnétek egy szobában maradni éjjel is a babával?
Mert úgy hallottam van erre lehetőség... Bár több ágyas szobában elég kényelmetlen lehet, ha a szobatársadhoz épp látogatók jönnek, neked meg épp szoptatnod kell... bár ez előfordul gondolom akkor is, mikor éjjelre beadod a babát!
Szóval ki hogy csinálja?

Kat

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Nekem még nincs tapasztalatom abban, hogy mi a jobb, ha együtt maradsz a babával, vagy ha leadod estére.

Amit eddig hallottam, azt szívesen megosztom veletek, bár szerintem ez nagyon egyedi.
Állítólag szerencsésebb leadni, mert érdemes pihenni még két éjszakát, utána úgysem tudsz majd :D
Azt mondják, ha még nem indul be a tej, akkor felesleges kínlódni szegénnyel éjjel és Te sem vagy nyugodt, ha csak sír. A Jánosban az első este cukros vizet adnak nekik, utána tápszert, ha még nincs tejed, ha van, akkor le kell fejni és odaadják neki azt este.

A tejserkentő teákról pedig az a mondás, hogy érdemes megvárni, amíg magától beindul a tej. Ha mégsem, akkor kell csak teákhoz, homeopátiás szerekhez nyúlni, mert ha rögtön elkezdi az ember és később mégis elapad a teje, akkor nem lesz mi segítsen.

Persze, én is szívesen olvasnék véleményt olyantól, akinek már van gyerkőce és megtapasztalta, hogy milyen is ez.

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok!

Móni!
Kösz az érdeklődést! Minden rendben, cukor tökéletes, magas vérnyomás és vizesedés nuku. Szóval teljesen normál lefolyású terhesség. :) Így nagyon reménykedem a normál szülésben. :)
Benivel is minden rendben, édes, aranyos. Meg kell zabálni. Nagyon-nagyon önálló lett az elmúlt időben, gondolom, a terhességem miatt is. Hisztik néha vannak, de enyhe lefolyásúak - ha ennyi sem lenne, aggódnék, hogy nem fejlődik rendesen. :) Amúgy nagyon szófogadó, még anyukám is megjegyezte, aki azért jóval szigorúbb nevelési elveket követett anno, mint mi. :)

Kati!
Összegyűjtöttem pár dolgot, hogy mivel lehet felkészülni a szülésre - homeopátia, málnalevél-tea, gátmasszázs. http://2008novemberikismamik.freeblog.h ... _szulesre/
Tejfokozó tea: sztem csak szülés után, és egyáltalán nem biztos, hogy szükséged lesz rá. :) Én Benivel elkezdtem inni, de fájt tőle a pocija, így abbahagytam. Amúgy arra is van más szerek, de nekem az is elég volt, hogy megittam 3-4 l folyadékot (főleg ásványvizet) naponta, és olyan voltam, mint egy "fejős tehén"... :)

Bocs, most csak ennyi, mert Beni hiányol... :)

beszteri

Sziasztok!

Mostanában csak olvasni volt időm egy kicsit, de írni nem.

Válaszolok pár felmerült kérdésre, de már nem tudom hogy ki mit kérdezett, ezért válasza ki mindenki, azt ami érinti.

Méhszáj vizsgálat:

Az orvosok azért végzik, hogy nem nyilt-e ki, mert az baj. Olyankor lehetséges mütétet, vagy fekvést írnak elő. :(
Nem kell megilyedni az ilyen vizsgálatoktól, mert az olyan, mint amikor álltalános rákszűrésre mennél. :lol:
Elvileg és gyakorlatilag nem vérzel utánna. Csak ha az orvos nem megfelelő óvatossággal nyúl hozzád!!!!!!!

Babák szülés után hol legyenek:

Mindenki ahogy érzi, de tapasztalatból tudom, nekem nem volt rossz egy kis pihenés, mert utánna nem volt rá lehetőségem.
Nem volt 2 napig tejem így egy kicsit pihentem is északa.
Benn a nővérekkel a baba jól el volt, és jól ellátták.

Nem bántam meg, és most a második babánál is ezt fogom tenni, mert utána nem lesz pihenés. :lol:

Teák Serkentők:
Szülés után ha nem indul be a tej akkor érdemes kipróbálni ezeket a szereket. A kórházban ajánlott sok folyadékot 2-3 litert inni, de nem szénszavas üditőket, csak ásvány vizet.
Ajánlott még a rántott leves kömény maggal, ez a babának is jót tesz ha beindul a tej.
Alkoholmentes sörre is mondják hogy serkenti a tejkiválasztást.
Először ezeket kell kipróbálni szerintem (én is ezt ettem). :lol: :lol:

Amikor haza jöttünk akkor jött a tea és a homeopátiás szer, én ezeket is kipróbáltam, segítettek.
Naturland fitolak teát, és Urtica Urens homeopátiás tejserkentőt használtam.
Ennek eredménye: nem apadt el hamar a tejem 11hónapig tudtam fejni( lányom sajnos nem szopizott, nem fogadta el a mellem).

80-120-160miliket tudtam a segitségükkel fejni etetésenként, ha abba hagytam akkor drasztikusan lecsökkent a mennyiség 50-60milire. :(

Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, de most volt időm.
Ha valakinek van még kérdése szivesen válaszolok.

Sziasztok, Erika
hverika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?