[quote="kerekpocak"]
írta:kerekpocakamúgy meg sztem kérdezni kell. miért baj az?
kérdeztem én... csak a válasz nem volt kielégítő.
pl:
amikor levitt az osztályra a szülésznő, akkor mondta hogy csöngessek a csecsemősöknek, amikor először pisilni, babázni szeretnék, vagy bármi gondom van, mert az első ágyból kilelés csak segítséggel mehet. oké. csöngettem is, pisilnem még nem kellett, modntam hogy szeretnék babázni.
- pisilni volt már?
- nem, nem kellett még.
- jó. akkor egyen valami szénhidrátot, aztán menjen pisilni. babázni csak akkor mehet ha egyedül tud érte menni.
na ettem vacsit, majd mondták a többiek hogy várjak, vissza fog jönni a nőci kikísér pisilni. hát a férjem előbb beért pilisvörösvárról a kórházba, minthogy visszajött volna értem a nő.
- nagyon rákattant Milán a cicimre, hogyan tudom meg, hogy tényleg van-e mit ennie?
- megnézhetem?
- persze.
megmutattam, erre úgy megnyomorgatta, hogy azthittem bepisilek. majd közölte: van.
- nem tudom hogy jól tartom-e, tudna segíteni?
- hátilyenmellbimbóval hogyakarszoptatni?
ezzel ott is hagyott.
volt egy csomó tejem, fejni is kellett, saját ,mellszívóval, saját üvegbe, csak megtelt az üveg, meg meg akartam őket kérni hogy sterilizálják már le a mellszívót, és hogy öntsék át legyenek szívesek valamibe az üvegemből a tejet, hogy tudjak fejni még.
- mit akar azzal a tejjel?
- hát mondom akár éjjel odaadni a babának, vagy valami.
- mérnem szoptatja???
- szoptatom én, csak kicsit több a kínálat, mint amennyit megeszik a lurkó.
- és akkor ők most mit csináljanak?
elmondtam mégegyszer, hogy mi a kívánság.
- és mit fog csinálni azzal a tejjel? öntse ki inkább.
- dehogy öntöm, hát aranyat ér... miért önteném? később is jó lehet, stb....
- mire?
és komolyan mondom kb 20perces vitámba került, míg a lefejt 1,5 deci tejemet hajlandóak voltak átönteni egy kurva üvegbe. 1,5 deci tejtől megszabadulni egy bedurrant mellből igen nagy élmény. és 1,5 deci tejet felhalmozni a szülés utáni 2. napon szerintem igen nagy teljesítmény, főleg látva hogy a koraszülöttes lányok 2 óránként 10-20 milliket tudnak csak lefejni. szívem szerint inkább odaadtam volna nekik, legalább kikerültem volna a csecsemősökkel való incidenst.
hogy szopi közben hogy ébresztgessem Milánt, arról már írtam, mit tanácsolnak... köszi, akkor inkább hagyom aludni és szopjon egy órán át, de én nem fogok neki fájdalmat okozni. :S