2001.09.17 21:34
Szerző: Anonymous
Szia Judit!
Bizony nem vagy egyedül! Szerintem többé-kevésbé mindenki depis az elején, csak sokan még maguknak sem vallják be. Én már túl vagyok rajta, de legalább 3 hónapos koráig eltartott, hol jobban, hol kevésbé. Illetve, egy-egy rohamban most is lekap, de ez szerintem már nem a szüléstöl van, hanem az ösztöl. Nálunk még tetézte az inkompetencia érzését, hogy sokáig tápos volt a babám, mert nem volt elég a tejem. Egyik emlékem, hogy feküdtem a baba mellett, már egy órája próbáltam szoptatni, potyogtak a könnyeim, a baba ordított, ha kivettem a cicit a szájából, az anyósom pedig simogatta a hátát, hogy szegényke, fáj a hasa. Meg a vágy, hogy csak egyszer tudnék három órát aludni egyben.
Szerintem az az elsö mérföldkö, amikor elkezd a baba mosolyogni. Onnantól könnyebb, addig az ember úgy érzi, mintha a filodendront tutujgatná, és még szégyelli is, hogy így érez. És ha van segítség (férj, nagymama, elviselhetö anyós), pofátlanul sózz rájuk minden melót: mosás, mosogatás, vasalás. A szoptatáson kívül mindent meg tudnak csinálni! Meg segített, hogy napközben többször felhívtam a férjem, így nem volt olyan rettenet hosszú az idö egyedül.
A nagyfiaddal próbálj meg foglalkozni, mert most ö biztos vesztesnek érzi magát.
Kitartás, szerintem a nehezén már túljutottál.
Üdv, Fruzsa