Liv, én ugyanúgy csinálom a zsömlét, mint a kenyeret. Nem lehet, hogy a sütésen múlik? Talán kiszárad egy kicsit, ami első nap még nem tűnik fel.
Livus, szerintem bejönne neked Nigella
Szerintem Stahl nem csak tőle szerzi receptötleteit, de Stahl imidzsének kialakításába egyértelműen befolyásoló minta N.
Biobaba, pár hete volt téma a quiche, írtunk róla itt elég sokat, pontosabban Sárától van a recept. Leírjam, vagy van időd visszanézni? Spárgás formában a megpárolt spárgát teszem a tésztára, leöntöm tejszínes-tejes-tojásos, esetleg szercsendiós-borsos keverékkel, és megsütöm közepes lángon.
A csőben sült spárgához szintén megpárolom a spárgát (úgy hogy még roppanós legyen, mi úgy szeretjük) kivajazott jénaiba teszem, leöntöm középsűrű besamellel és megszórom reszelt sajttal, megsütöm, avagy a besamelbe keverem a sajtot néhány tojássárgájával együtt, hozzákeverem a felvert fehérjéket, és ezzel keverem és sütöm a spárgát - de ez valójában felfújt
Sára, neked meg jövök egy spenótos gnocchival:
Ha fagyaszott a spenót, jól kinyomod a levét. Ha friss, addig párolod vajon, amíg elfő a leve rendesen, utána aprítod kicsire kézzel v géppel. Túróval összekevered (kb 1 cs fagyasztott sp negyed kiló túró), vagy 60-70 deka friss spenóthoz ugyanennyi túró (vagy ricotta
). Ha langyos, belekeversz 2 tojást, és kb 15-20 deka lisztet. Só, bors, szerecsendió, esetleg fokhagyma. Lisztből először inkább kevesebbet. Pihenteted fél órát, utána kiskanállal szaggatod a forró vízbe. Ha szétfő, teszel hozzá még lisztet, de apránként. Pár percig főzöd, ha feljöttek a víz tetejére, már majdnem kész is vannak. Jénaiba szeded, leöntöd paradicsomszósszal vagy nem, és megszórod reszelt sajttal. Ja a tésztába is mehet sajt is. Átsütöd forró sütőben, vagy nem. Mert anélkül is finom ám
Erdélyi receptek jöhetnek, Kendőanyu! Mi a kedvenced? Akkor is, ha nem túl reform