2000.09.08 08:37
Szerző: Anonymous
Szia Szilvy!
A telefon nem én voltam, momentán nem is érint a dolog, (7 -5 évesek).
A csoportpénzt is az óvónők diktálják? Mert nálunk kell csinálni egy SzMK -t (szülői munkaközösség),annak van elnöke, és a csoportbeli szülők együtt megszavazzák a csoportpénzt. Igaz, a dolog nálunk is formális, mert vagy az óvónők mondják, máshol ennyi szokott lenni, vagy az SzMK elnök kitalálja, hogy a tavalyi jó volt avagy sem.
A többi szülő miként vélekedik az ovitokban?
Véleményem szerint az ovi nem egy szent hely, igenis bele lehet és kell szólnunk nekünk szülőknek a dolgokba. Csak ugye mindenki fél, hogy nehogy az ő csemetéje járjon emiatt rosszul. Ezért esetleg érdemes összefogni!
Én amúgy elég nagyszájú vagyok az oviban, amihez hol találok partnert, hol nem. De szerencsére eddig nem érzem úgy, hogy a gyerekeknek hátránya lett volna belőle.
(csak egy sztori: tavaly ősszel a nagyfiam elesett az oviban, felrepedt az álla. Elvitték az SzTK-ba, ahol összevarrták és Tetanuszt kapott. A TB kártyák fénymásolatát már rég begyűjtötte az ovi, de történetesen nem találták, és emiatt, valamint az SzTK állandó számítógépes gondjai miatt az egész esetről semmilyen dokumentáció nem volt! Mindemellett dél körül volt a dolog, én meg teljes nyugiban mentem este fél 6-ra a gyerekért, mert nem értesítettek (holott el tudtam volna szabadulni.)
Ezek után este 7-kor már 39 fokos láza volt a srácnak, másnap otthon is kellett maradni vele. Na, amikor mentünk újra oviba, kivertem a balhét. Ja, még ide tartozik, hogy az óvónők is csak egy cetlit adtak azzal, hogy ne érje víz a sebet, meg hogy mikor kell visszavinni a gyereket. Én meg ugye éjjel ott álltam, hogy vajon ez belefér-e a Tetanuszba, vagy valami mástól lázas, de ha hívok dokit még azt sem tudom megmondani, mit kapott a gyerek. Szóval akkor nagy balhék voltak az oviban. Előtte 2 év alatt egyszer sem hívtak engem telefonon, azóta meg mindenért ideszólnak. De szerintem ez még mindig jobb, mert meg tudom velük beszélni a dolgokat. (azóta is volt még egy varratásunk, de ott a Tetanuszt már megúszta))
Szóval szerintem beszélj a többi szülővel, és ha többen vélekedtek így, próbáljatok együttesen fellépni a véleményetekkel!
Ildi