Szia Hope és Évi!
Én is átmentem mindezeken a dolgokon, amit leírtatok! Kisfiam 2 éves volt februárban, nem akarlak elkeseríteni titeket, de még most sem alussza végig az éjszakát. Ez nem jelenti azt, hogy a ti babátok is ilyen lesz két évesen, csak szeretném megosztani a tapasztalataimat, ha nem gond:
Mi is a hasfájással kezdtük, 3 kemény hónapig tartott, de túléltük. Aztán volt 2 nyugis hónap, amikor "csak" 4-5 ször volt fenn éjszaka, aztán jöttek a fogak....Volt olyan éjszakám is, amikor minden 40-45percben felébredt. De ezt is túléltük!
Egészen 2 éves koráig megmaradt ez a 4szeri felébredés, de mostmár sokkal könnyebb, mert nem sír, csak kér egy kis teát, iszik egy kortyot, megkérdezi, hogy "apa, miért horkol?" aztán alszik tovább...
Olyan még sajnos nem volt, hogy 2 éjszakát átaludt volna egymás után!
Évi! Nekem is mindíg azt mondták, az okosabbak, hogy hagyjam csak sírni, mert máskülönben elkényeztetem. Eleinte megpróbáltam, de rájöttem, hogy nem ér annyit az egész,mert nekem is megszakadt a szívem. Azóta sok ismerősömnek van babája, de én mindenkinek azt mondom, hogy szerintem egy csecsemőt, akinek fáj a hasa, vagy egyszerűen anyahiánya van igenis fel kell venni, és megnyugtatni.Én azt vallom, hogy egy pár hónapos gyereket nem lehet elkényeztetni. De ha mégis elkényeztetem, akkor mi van??? Majd, ha nagyobb lesz, leszoktatom róla! Nem érdemes az első éveit ilyen hülyeségekkel elrontani, úgyis olyan gyorsan elszalad az az 1-2 év,most meg ha akarnám sem tudnám kényeztetni, mert nem haggyja magát!!