Szia Méri!
Csatlakozom Anyapochoz, és még annyit hozzátennék ( bár én is csak hallomásból, mert egy barátnõm olvasta), hogy ha belegondolunk, akkor elég logikus, hogy a gyerekek születésük után az anyukájukkal aludjanak, hiszen elõtte 9 hónapig bent voltak a jó kis pocakmelegben, és nem kell rögtön utána elvárni tõlük, hogy külön aludjanak.
Jó, hogy nálatok 11 hónap telt már el, de hát minden kisbaba más
. Mellesleg tényleg sok baba van, aki minden probléma nélkül elalszik egyedül is. Az én két lányom nem ebbe a kategóriába tartozik, a nagyobbik már 3,5 éves (kisebbik 1,5)és még mindig velünk alszik, ill. alszik el, aztán átrakom a kiságyába, ami a miénktõl 20 cm-re van. Meg a kicsit is átpakolom elalvás után, a másik kiságyba. Viszont ha éjjel felébrednek, jönnek át megint hozzánk. Néha képzelheted milyen forgalmat bonyolítok éjjelente
! A férjem meg már annyira edzett, hogy fel sem ébred egyáltalán.
Én most nyárra tervezem, hogy átköltöztetem õket a gyerekszobába, bár még nem tudom, hogy fog a dolog alakulni.
Egyébként a családban nálunk is van elõzmény, az egyik unokatesó 6 éves koráig aludt a szülõkkel.
Mindezekkel csak azt akartam, mondani neked, hogy amíg te bírod energiával, és igénylitek (szopizás, stb miatt.) addig szerintem nyugodtan mehet a dolog. Nálunk egyébként szintén a szopizás miatt alakult így, aztán meg így maradtunk
. Bár lehet, hogy lassan vennünk kéne egy szélesebb ágyat, mert nõnek a gyerekek
.
Márti!
Nálunk az anyukám furcsállja kicsit, hogy együtt alszunk még mindig, azt mondja "nem egészséges" a dolog, persze neki az sem természetes, hogy a lányomék nyugodtan bejárkálnak a fürdõszobába, ha az apjuk zuhanyozik, mivel ez nálunk anno nem így volt. Én meg úgy vagyok vele, hogy majd ha valakinek zavaró lesz a dolog, akkor abbamarad úgyis. Addig meg meghallgatom, amit mond és csinálom tovább ahogy jónak látom
.
Sziasztok,
Hétpettyes