Új privát üzeneted érkezett!

Moncsi!
Régebben nekem is voltak hangulatingadozásaim. Szerintem hormonális. Én aztán végképp utálok unatkozni, rettentően féltem az itthonmaradástól. De szerencsére nagyon jól megvagyok!!! Tényleg gondold át mi kötne le.
Én sokat olvasok, netezek, dekorálom a babaszobát (üvegfestés, szélforgó, falra minták, stb) varrogatás, tv (módjával mert hót uncsi műsorok vannak, na meg itthon van az 5 éves lányom, aki a folyamatos csicsergésével sokat lendít a dolgon. Azért várom ám nagyon az 5 órát, hogy a párom hazaérjen.
Puszi!
Enikő
30+3
olajfácska

MoncsiKép
Én is feküdtem 2 hónapig, és néha tényleg nehéz elviselni. Próbáld valamivel elfoglalni magad, és ne arra gondolni, hogy mennyi mindent tudnál egyébként csinálni. Én eleinte nagyon sokat olvastam, igaz erre előtte soha nem jutott időm, tehát igen ki voltam éhezve rá. Nincs valami hobbid, amit így fekve is tudnál csinálni? Én pl. keresztszemezek, azt fekve is lehet azért.
Én is festettem a hajam 1x a terhesség alatt.

ReniKép
Üdv itt. Szerdán lesznek 8 hetesek a lányok. Én egyáltalán nem hordtam haskötőt és a szülés után ez volt a legkevésbé fontos nekem - bár előtte igen sokat foglalkoztam én is a kérdéssel. Itt egyébként (Írország) nem is hord senki császár után, igen furcsán is néztek rám, amikor rákérdeztem a dologra. Viszont kellett 5 napig szoros harisnyát hordanom, az szörnyű volt.

Gyöngyi

bgy

EnikőKép
Nekem miután kórházban töltöttem 2 napot a megrövidült méhnyak miatt, a dokim 3x1g magnéziumot javasolt. Igaz, hogy én ezt a mennyiséget nem bírtam, mert iszonyúan meghajtott. Azért ennyi szerintem még neked nem kell, de ha többet keményedik a hasad akkor lehet emelni az adagot, de talán inkább a dokiddal beszéld meg.

Gyöngyi

bgy

GYöngyi!
a szorulás miatt kérdeztem. csak szoptatod és mégis van neki?
a haskötőre itt is azt mondja vki, hogy állítólag összenövést okoz (??). nem tudom, nekem az első kettő is császáros volt, az ikrek is azok lesznek. de már most akkora a hasam, mint 7 hónaposan volt velük. csak kibírjam befektetés nélkül!!!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

ReniKép
Nem csak szoptatom őket, felesben kapnak anyatejet és tápszert.
Emesének teljesen normális a kakija, Réka pedig mindig szorulásos - úgy tűnik rám ütött.
Én nem hallottam még erről az összenövéses dologról, de itt a lányok egy része használta, és nem lett gond belőle - de ezt majd ők leírják.Kép Az első kettőnél hordtál haskötőt?

Gyöngyi

bgy

akkor Te most kint vagy? ott is ilyen meleg van?
most jöttünk haza, kicsit körülnéztünk babacucc ügyben, de nem sok sikerrel...
irtó hőség van.
a székrekedés ismerős Kép((
most szedek homeos bogyókat, mert a terhesség alatt meg totál végem van.
lehet az is, h a tápszer miatt van a kicsinek.
haskötő:
az elsőnél inkább hordtam, de idegesített, mert szorított (tépőzáras). most van egy hastartó, vagyis napokon belül lesz, küldik.
lassan három éve költöztünk ide vidékre és itt több munka van, a ház körül is, ezért többet mozgok, meg ugye itt a két nagyobbik is.
az alhasam elég kemény volt a műűtétek után, van egy kis pukli rajta és most ez egyre feszül. féjni nem fáj, csak érzem.

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

LillaKép
Niki nagyon ügyes!Kép
Nem tudtam írni neked, mert nincs cím a profilodban. Írj nekem légyszi, vagy add meg a címed!

Gyöngyi

bgy

ReniKép
Merre laktok? Igen, kint vagyok/vagyunk. A múlt héten nagyon meleg volt, főleg az itteni mércével mérve.Kép A lányok eléggé meg is szenvedték.
Látszik, hogy ma nagyon ráérek, szinte csak én írtam az elmúlt órákban...Kép A lányok átlagban 4 órát alszanak (ez az első ilyen nap), sőt Emese este 7,5 órát aludt - ez azért már túlzás, nem?!Kép
Biztos a tápszer teszi, de érdekes hogy Emese teljesen jól van, Réka pedig szenved. Pedig kapnak homeos bogyókat is, lehet Réka adagját megemelem, hátha segít.

LillaKép
Te írtad régebben hogy Skype-olsz? Megírhatod akkor gyongyi.b-re is a címed, vagy meg is beszélhetjük/chat-elhetjük ott a dolgot.

Na, mostmár megyek, felébredtek a lányok a nagy alvásból.Kép

Gyöngyi

bgy

ReniKép
Üdv. itt.Kép Én használtam haskötőt, és nekem jó, volt, hogy nem lifegett ott a hasam. De inkább csak esztétikai hatása volt, mert nem lett szebb tőle a hasam.

MoncsiKép
Én oda-vissza elolvastam a kedvenc könyveimet, amikre már évek óta nem értem rá. Nagyon becsüld meg ezt az időt, mert sosem leszel ilyen kis gondtalan.KépKép Én a többiekekl ellentétben a kórházban is jól éreztem magam. Olvasgattam, sokat beszélgettem kismamikkal, főleg ikres pocakosokkal. a gondolod fektesd be magad, bár én indok nélkül nem mentem volna be.

GyöngyiKép
Szorulásra még a cukros kamillateát ajánlják. Azt próbáld ki. ne félj nem szokik rá a cukorra tőle.

A szélcsövezésnél masszírozod is a kis pociját ? Nekünk úgy segített.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia ReniKép
üdv nektek is.
milyen sok kismama jön mostanábanKép

most mennem kell később jövök.

Vikta
vikta

Cateye, Vikta! köszi az üdv-öket! Kép

Gyöngyi!
Dél-Alföldön lakunk.

vannak azért ugye, akiknek nem kellett sokat bent feküdni szülés előtt?
azért kérdem, mert nekem a kicsi most kezd majd oviba járni ősszel, de tojásallergiás és ha ott eszik, akkor kaját kell neki vinni. (a tejallergiáját mostanra nőtte ki.)

lehet, hogy fura, de kicsit nehezebben viselem az Õ oviba kerülését, mint a nővéréét...

amit még kérdeznék Tőletek: tornáztatok-e a terhesség alatt?

Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: jól vagyunk és nagyon szépen köszönjük a sok-sok drukkot! Egy hete jöttünk haza a kórházból, a gyerekek nagyon szépen gyarapodnak (Annamari 2450-el született és most két hetesen már 2700 gr, Bátor pedig 2400-al született és most 2530 gr). Naponta 8 alkalommal esznek, úgy kb. 3 óránként, és egyszer vagy kétszer kapnak tápszert, a többi anyatej. Alkalmanként 50-70 gr-ot esznek és tudom őket egyszerre is szoptatni. Viszont a mellem nehezen bírja, csillagokat látok ahogy ráharapnak a cicimre, sőt, most már a fejés is fájdalmas. Tudtok valami bevált gyógymódot (a bimbóvédő krémet minden alkalommal használom)? Az első héten itt volt velünk az Édesanyám, de most két hétre elküldtem "szabadságra", jót tesz neki egy kis pihenés (ő vigyázott már május óta Dorkára, így nagyon leterheltem szegénykémet). Így most "csak" öten vagyunk itthon, a férjem két hét szabadságot vett ki.
Láttam, hogy van valakinek szopis étrendje (talán Cat Kép). Elküldenétek nekem is? Köszi előre is! címem: borgabi kukac axelero pont hu

Tettem fel pár képet a netre is magunkról:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4390&page=3
http://babanet.hu/album/main.php?album=4390&page=4

puszi mindenkinek!
gabus + kétszer 2 hetesek Kép és 19 hónapos Dorka
gabus74

Sziasztok uj belepok!!!

Edit, Annamari,
igen, majus 23 volt a csaladegyesites datuma:-)))))
Pocak - szetnyilt hasizom tema: ez engem is nagyon erdekel, mert az enyem is jol szetnyilt. A dokim azt mondta, ebbol lehet koldokserv is kesobb, ha nem regeneralodik. Az index-topikon (ikresen) van egy lany, akinek megcsinalta gyonyorure plasztikai sebesz, tb altal tamogatva. Egeszsegugyi indok, mert magatol nem all helyre. nekem azt mondta legyek kb 2 evig turelemmel, ha nem lesz jo, akkor kell csak elgondolkodni ezen. Tornazni kell, lassan, ovatosan, nem 200 felulessel kezdve:-))

Mas: tegnap ejjel elkezdtuk az ejszakai evesrol valo leszoktatast. Volt orditas szegeny Beni reszerol, de a lanyok jol birtak. Most cel az este 10-tol reggel 5-ig valo alvas. remelem 1-2 nap, es mar nem is sirnak. vegul en sem teaztatok, hanem a radikalis modszert valsztottam, mert gyorsabb. Apa mar nagyon faradt volt:-((, ezzel rajta segitunk, mert o kelt fel az ejszaka kozepen hozzajuk.

Edit,
ez a gyogytorna-sztori remes!!!! Hat ilyen egy embert???!!!! Itt pesten en is tudok ajanlani, o a 13. keruletben tornaztat, a tatra utcaban, szoval csak at kell jutni a Margit-hidon es ott van. Ha raszannatok magatokat a pesti utra.

Kép
nettke

GabusKép
Küldtem! Tündériek a gyerkőcök, főleg a rózsaszín és világoskék ruciban. Olyan nagy babák!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gabus!
Jó, hogy jelentkeztél!Megnéztem az albumotokat, Jó nagy pocid volt! Nagyon szépek a babákKép
Dorka hogy viszonyul a tesókhoz?

Cat!
Nálunk is csak akkor játszanak el ám a fiúk, ha mehetnek össze-vissza a lakásba...Kép Ha már rácsot látnak fóbiájuk van, így szinte csak aludni mennek be a szobájukbaKép

Teszek fel én is pár képet a fiúkról:
Kép

Kép

Ildikó
ildikó

Moncsi!

Most olvastam vissza...
Nekem is nagyon hamar 2000-es volt a méhszájam, de ez gyakori azoknál akik már szültek. Nekem nem kellett szigorúan feküdnöm, de azért sokat pihentem, és vigyáztam, hogy ne nagyon emelgessem a két éves lányomat. Én 2110-el mentem kórházba, 1 hónapot töltöttem bent. Kitartás! Otthon pihenni sokkal jobb, mint a kórházban, pl. ha csak a kényelmetlen ágyakra és a menüre gondolok...

Ildikó
ildikó

Cat Kép Köszönöm szépen, megkaptam! És köszönöm a bókokat a gyerekek nevében is Kép
Ildikó Kép Dorka egyelőre még abban a fázisban van, hogy kezdi megszokni újból az itthoni környezetet. Talán annyiban nehéz neki, hogy május végétől Szegeden volt az Anyukámnál és engem nem is látott 6 (!) hétig. Június végén (még a szülés előtt) ugyan feljött az Anyukám Dorkával együtt ide hozzánk, de mi az ikrekkel csak egy hete jöttünk haza, így biztosan furcsa volt neki, hogy engem lát + itt vannak a babák is. Engem szerintem meg sem ismert Dorka, vagy legalábbis nem fogadott kitörő örömmel, nagyon hozzászokott a Nagyihoz. Most hétvégén pedig, hogy Anyukám hazament egy pár hétre, szegény Dorka megint összezavarodott, szerintem már azt sem tudja, hogy ki kicsoda a családban, nem tudja, hogy kihez kötődjön. De remélem, hogy lassan visszaáll a régi rend, én minden erőmmel azon vagyok, hogy ő ne érezze kirekesztettnek magát. A kistestvérekkel kapcsolatban nagyon jóindulatú egyébként, odajön hozzám, amikor szoptatok, illetve néha csak úgy ad egy-egy puszit a babáknak. A fürdetésbe bevonjuk, azt kifejezetten élvezi. Persze vannak érthetetlen hisztik is, olyankor nem is tudok vele mit kezdeni, mert maga sem tudja, hogy mi a baja olyankor. Inkább hagyom és lecsillapodik magától is.
Ma egyébként délután megtapasztaltam, hogy milyen egyedül a három gyerekkel - a férjem itthon hagyott bennünket egy órára. Persze Dorka éppen akkor ébredt (sírva), én pedig etettem (volna) a piciket. Bátorral a mellemen mentem be Dorkát vigasztalni, Annamari a büfipadján nyűglődött, Bátor tépte a mellemet.... utána én kezdtem el bőgni. Na de túlvagyunk ezen is, gondolom, lesz még ennél nehezebb is. De nem panaszkodom, élvezem, hogy van három gyönyörű gyermekem Kép Mi kellhet még?

gabus
gabus74

Sziasztok !!
Annamari,Edit!!!
mi is 23-án mentünk haza!!!!!!!!!!!!!!

Cat!!Orsi!!
Ahogy olvastam a hassal kapcsolatos hozzászólásokat nem várhatok nagy eredményeket a hónapok előrehaladtával sem.Pedig nagyon örültem hogy nincs rajtam csik csak puklik amik majd visszahúzódnak...nem húzódnak visszaKép

Orsi!!!!!!!! milyen a babaúszás?Gondolkozom rajata hogy jó lenne majd menni a babákkal őssztől.Hány hónapos kórtól érdemes menni??

Lilla!
Nagyon ügyesek a babácskáid!!!

Enikő!!
én 3*2 magne b6---ot szedtem,és alig keményedett a pocakom...,de az orvos mondta meg az adagot!

Üdvözlet minden új kismaminak és anyucinak!
Gabus!!!!
Gratulálok a picikhez ,nagyon szép súllyal születtek!!gyöünyörű szépek!!!
a képekből itélve természetes úton születtek...hányadik héten?ha esetleg van kedved leireni a szülesed történetét...szivesen olvasnám.én szinte végigf hordtam őketde sajnos a B magzat harántba fordult a terminus vége előtt kb 1 héttel igy nem volt mire várni tovább!!Akkor már nem bántam a császárt,de sajnálom hogy nem tudtam megszülni végül is az ikreket!!!

Mamik!!!
Volt z a jó kis karám ami műanyag és szines.Még az év elején volt róla szó...hol lehetett annak idején kapni???ikea vagy kika??

Pocakosok!!!
amig pocakos voltam én is ,nem értettem miért irják...addig pihenj mig megteheted...ma már pihennék ,ha újra pocakos lennék,mert ha megvannak a babók már nem fogtok tudni pihizni!!!

Jó éjt mindenkinek
kristin75

Gabus!
Nálunk is hasonló volt a helyzet, én 5 hétig voltam kórházban, és Napsugár akkor volt 2 éves. Neki azért könnyebb volt, mert itthon volt a férjemmel, és a mamákkal.Viszont nekem borzasztóan hiányzott...
Sírás ismerősKép, talán nekem a három gyerek alvásának az összeegyeztetése volt az egyik legnehezebb. Majd ha kialakul a napirendetek, sokkal könnyebb lesz. Sétálni tudsz menni 3 gyerekkel?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Hát már megint nem sikerült betartanunk a gyógytornász által előírt fogyókúrát!:-()))
1 hét alatt az Oli 47dekát hízott,a Marci 42-t, a Beni meg 35-t!Meg se mondom a gyógytornásznak,mert megkövez érte!Pedig már közel 1hónapja nem emeltem az adagjukom,még mindig 120-at esznek 6-7szer.Éjszaka pedig 3előtt már nem ébrednek fel.Este 7- 1/2 8között esznek és hajnal 3- 1/2 4-ig alszanak.De volt már,hogy 1/25-ig is kihúzták!
Így most Oli 5200gr,Marci 4880 és a Beni 4800gr.Hétfőn voltunk 11hetesek!
Szerintetek nagyon gáz,ha 3hónapos korukra megháromszorozzák a születési súlyúkat?

Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Nálunk hasonló a helyzet, mert Emese született 2080 g-mal és ma 4320 g-nak mérték... Réka 1840 g-mal született és 3840 g volt ma. Õk még csak most szerdán lesz 8 hetesek.Kép
És mi is csak 100-120 g-okat eszünk - napi 7x átlagban.
Na megyek mert Emese már teljesen elkékült az ordítástól. Ma 1-2 óránként esznek, már nagyon kivagyok, az éjszaka is hasonlóan telt...Kép

Gyöngyi

bgy

Edit!
Csak tájékoztatásulKép Szabi 5500g, Levi 5250g volt 3 hónaposan. Õk ilyen idősen 5* ettek kb. 135 g.-ot.
Szerintem nem gond, hogy ilyen sokat híznak, ők kisebb súllyal születtek, és igyekeznek behozni a lemaradást!Kép

Ildikó
ildikó

EditKép
Ilyen kis súlyú babáknál nem gáz, ha 3-szoroznak. Egy 4 kilósnál már gáz lenne.KépKép Minél kisebb a születési súly, annál hamarabb dupláznak, vagy háromszoroznak. Olyan 6-7 hós korukra lelassul majd a folyamat.
Az enyémek csak anyatejesek voltak, de nálunk is volt heti 440-460 gr-os gyarapodás az elején. Az ilyen picik kompenzálnak.

KristinKép
A karámot a Kikában lehet kapni, Bieco a márkája. Műanyag járókakeret a hivatalos neve.

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit Kép
komolyan küldd el azt a gyógytornászt, ha enyni stresszt okoz Neked. Tényleg nem éri meg!!! és ezt halálosan komolyan mondom.
Az én fiaim is híztak, mint a bolond gomba az elején, kis súllyal születtek, így volt mit behozni.
Ne aggódj ezen! Nem gond, ha így híznak, semmi bajuk nem lesz tőle!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Már a fiúk is megháromszorozták a születési súlyukat. Mondjuk, én ezt nem találom olyan soknak, teljesen elégedett vagyok. Az első hetekben 300-350 grammokat híztam, most már csak 250-eket nőnek hetente. De ez is jónak számít még.

Ma jártunk a Péterfyben, láttam Lilla babáit. Gyönyörűek. Nem is gondoltam, hogy meg fogja őket mutatni. Nem is akartam kérni, nehogy megsértődjön. De olyan szívesen mutatta őket. Nagyon klassz lány ez a Lilla. Nekem nagyon szimpatikus. Kép Nyalást most off
Lányok, én el sem hiszem, hogy a mi fiaink is voltak olyan picik. Sőt, még kisebbek is. De olyan aranyos kis manócsák, hogy csak na. Niki nagyon kislányos.

Lilla!
Azt elfelejtettem mondani, hogy nálunk egy rakás ujjatlan body van forgalomban (ezeket hordjuk születésük óta, és még nem nőttük ki Kép), azzokkal egész jól meg lehet oldani a melegítést. Alsó rétegnek bőven elég.

Orsi!
Elvittem a rucikat meg a báránykákat is. Lilla örült nekik.

És Lillának van egy ikres szobatársa, aki szintén olvas bennünket, csak még nem volt alkalma írni.
Zsuzsi!
Ezúton kérlek, ne csak kukucskálj Kép, írj nekünk magadról! Én nagyon kíváncsi vagyok, és bizonyára a lányok is szívesen látnak.

A fiúkat megnézte a dokinéni, teljesen rendben találta és nagyon megdícsérte őket, hogy milyen szépek és milyen gyorsan növögetnek. Nagyon szeretem ezt a dokinénit nagyon kedves.
Vért is vettek ma, PKU-t kellett ismételni, mert a sote-n túl korán vették le, akkor amikor még nem voltak anyatejesek. Azért azt ott csak illett volna tudni, hogy mikor kell levenni Kép Na mindegy. Engem az is megbotránkoztat, hogy a vérmintát postán kell elküldeni. Már csak azért is, mert akkor hol a higiéné, mert nyilván mindenki más postán küldi ismétlésre a levett mintát. Hát...

Puszi mamáknak, babáknak
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Bocsi, hogy csak így ismeretlenül idepofátlankodom, de már régóta nézegetlek Titeket, igaz írni még nem írtam.
Rólunk annyit, hogy van egy 2 éves fiam és az ikrekkel most vagyok 17+1.

Egyből a segítségeteket szeretném kérni, mert sajna a szakirodalom nem igazán foglalkozik ezzel, adat hiányában.
Múlt héten voltam AFP-n, meg géndiagnosztikán is és mindenféle Mom értékem lett. Az ikreknél azt olvastam, hogy magasabb az érték, de mennyivel? Mi az ami még elfogadható? Dokihoz csak pénteken megyek, addig meg megesz az ideg.
Nektek milyen értékeitek voltak?

Előre is köszi szépen a segítséget!

Réka
muki

Réka!

Ne edd magad, fölösleges. Ikreknél nincs referenciaérték, ezért nem is szoktak nagy feneket keríteni neki. Nekünk 2,3 lett az AFP, 79-es MOM-mal, ha jól emlékszem. De mondom, ez semmit nem jelent. Végülis ki számolná ki, hogy a sokból melyik babának mennyi?

Pussz, téged is szeretettel látunk. Spontán ikrek? Gondolom, a nemüket még nem tudod. Vagy igen?

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
Köszi a gyors választ és a fogadtatást.Kép Próbálok nyugis lenni, de én már csak ilyen parázós vagyok.
Egyébként spontán babák, nagyon kétpetéjűnek látszanak a doki szerint és az egyik nagyon fiú gyanús.
Az a furcsa, hogy volt egy terhességem, ami sajnos szeptemberben elhalással végződött és ők is ikreknek indultak.
És megnéztem a "nagykönyvben", hogy mik a lehetséges okok, hogy egy nőnek egyszerre két petéje érjen, na ebből rám semmi sem igaz.

Próbálom felvenni a lépést majd veletek, de nem egyszerű képbe kerülnöm.KépDe igyekszem, mert nagyon sok hasznos infót tudtam meg már eddig is Tőletek!

Réka
muki

Lányok!

Aki egyszerre szoptat, vagy szoptatott: Van olyan, hogy egy idő után túl nagyok a babák ahhoz, hogy egyszerre szopizzanak? Vagy csak én vagyok béna? Mert ha egyszerre teszem őket cicire már a párnába is nagyon belesüppednek, és tekergőznek össze-vissza, harapdálják szét a cicim. Külön-külön pedig nagyon ügyesen szopiznak még mindig.

Réka, jó hogy mondod. Elfelejtettem elmenni az Ikrek könyvéért Kép

Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
nalunk is volt doktorneni, minket beoltott (2honapos szuri). En fogtam szegenyeknek a labat, hat kis hosok ezek a babak!!!
En is nagyon szeretem, nagyon pozitiv dokineni:-)))
Reka,
szia! AFP semmit nem jelent, kerlek ne parazz ezen!! En paraztam, es megbantam, felesleges volt. Nekunk horrorisztikus 8 v 9-es ertekunk lett (3babanal), es egeszsegesek mint a makk. Semmit nem jelent az AFP, ertekelhetetlen adat ikrek eseten. Igen-igen, meselj bovebben, hogy lettek az ikrek, mit tudsz roluk?
Edit,
gyonyoruen gyarapodtok!!!! gyogytornasz meg kit erdekel:-)) OFF email ment neked ON

Es mivel Edit segitett nekem,most tudok feltenni kepeket ujra:-)
Van kozos kep, es 2 a babakrol. Beni a fius kinezetu rovidgatyas legenyke, a lanyok rozsaszinben, a pufi hajasbaba az Hanna Sara, a kopaszka az Natika.KépKépKép

Kép
nettke

sziasztok mamikKép

tegnap egész nap kemény volt a hasamKép
ma voltunk a kórházban és nagyon pihiznem kell, így hazaengedtek. amúgy minden rendben van, de ha lesz még egy ilyen villám kórház látogatásom, akkor már bent kell maradnom.
most nem olvasok vissza, mert megyek pihizni. talán majd holnapolvaslak bennetek.

puszi mindenkinek: Vikta
30+3KépKép 13hóKép
vikta

jaj, majdnem kimaradt
Gabus,
megneztem az albumodat. Micsoda pocak!!!!!!!!!
Es gyonyoruek a babak. Mind! Dorka egy tunemeny:-) Gratulalok nektek, es legyetek nagyon boldogok.

Kép
nettke

Sziasztok!

Orsi!
Igyekszem nem görcsölni ezen,de annyira elültette ez a nő a bogarat a fülembe,hogy már útálom a heti mérlegelést!
Lecserélném,de ebben az 1 kérdésben nem értünk egyet apával.Intézném a dévényest,de nem érem el soha.Egyszer meg kellene próbálnom este a telefonálást,de mindig későn jut csak az eszembe.Meg nem is nagyon érek rá "emberi" időben!

Réka!
Üdv közöttünk!Mesélj,mesélj!

Anett!
Még mindig nagyon jók a képek!És ezek a rózsaszín babácskák!Igazán férfiasan fest köztük Benike!
Milyen furcsa,mi úgy néz ki ugyanazokra a "pasikra" bukunk: neked is van Benikéd,nekem is,meg Tamásod is,meg nekem is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
de én tényleg úgy gondolom, hogy ennek így nincs értelme. Nem ér annyit, hogy ezen ennyit görcsölj, mert látszik, hogy nagyon zavar...
Én már elküldtem volna a fenébe, de tudom, hogy nem mindenki áll így a dolgokhoz.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

RékaKép
Üdv a csapatban!Kép Hol fogsz szülni, merre laktok ? Mesélj a nagyobb gyerkőcről is.

NettkeKép
Nagyon helyesek vagytok, és nagyon jól nézel Te is ki a képen. Lehet, hogy nekem is kellene még egy gyerek, és így lefogynék?KépKépKép

ViktaKép
Tényleg pihizz sokat, inkább otthon mint bent a kórházban. Méhszáj nem változott ?

GyöngyiKép
Én egyszerre szoptattam 3-4 hónapos korukig, de a végén már csak akkor tudtam együtt szoptatni, ha itt volt a férjem, mert büfiztetni nem tudtam közben, mert már nagyok voltak. Nekem elférni elfértek, és nem forgolódtak. Sanda gyanúm, ha tovább szoptattam volna már nem tudtam volna egyszerre. Bár a nagyobb ikresek között van aki sokáig szoptatott egyszerre. Talán ott kellene megkérdezni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi!

Én is megszabadultam volna már tőle,de a férjemnek más erről a véleménye.Szerinte nem így mondta és nem ezt gondolta a gyógytornász,amit én állítok.Félreértelmezem a szavait és egyébként is van benne igazság,merthogy kis gömböcök a fiúk.Tehát ő ragaszkodik hozzá,hogy egyenlőre hordjuk oda a fiúkat.Azért is lenne jó a dévényezés,mert amellett nem lehet ezt a gyógytornát csinálni,mert a két módszer kioltja egymás hatását.Azt pedig a férjem is elfogadta,hogyha mást mond a dévényes és nem így látja a dolgokat,akkor aszerint fogjuk "kezeltetni" a fiúkat.
Azt is szeretném tiszteletben tartani,hogy ő nem szeret Pesten vezetni,ezért még próbálkozom a pátyi telefonszámmal.Csak ott mindig üzenetrögzítő felel.Úgyhogy ma este fogom megpróbálni felhívni.Ha megint rögzítő lesz,hagyok rajta üzit és ha a héten nem hív vissza,akkor jöhet Pest!
A jövő keddi gyógytornászt pedig próbálom meg se hallani! (ismerve magamat nehezen fog menni)

Lányok!
Segítsetek:
Hol van Budapesten olyan baba-bizományi,ahová beadhatnám a babakocsinkat eladásra?Olyan helyet keresek,ami eléggé ismert és forgalma is van!Ha valaki tud ilyet,címet és estleg telefonszámot szeretnék kérni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vikta!
Feküdj sokat!

Nettke!
Milyen nagyok már a babák!KépÉs te is csinos mami vagy!Kép

Réka!
Szia!Kép Gratula a pocaklakókhoz!
Nevek vannak már?

Edit!
Sajna én pesten nem vagyok ismerős. A neten hírdetted már? Nekem így sikerült eladni a régi ikerkocsinkat.Feltettem vagy öt helyre.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!!

Cat!!
köszönöm,szeretnék venni majd használtan hogy mire elindulnak már be legyek biztositva...csak nem tudtam hiogy milyet keressek (karám)

Réka!!
üdv köztünk,ha van fotod és fel tudod rakni azt is szivesen vesszük(uh,2 éves babáról)
meg irj magatokról.............

Edit!!
mi a xvii.kerületbe járunk dévényeshez...ez a város szélén van és nem kell bemenni a a centrumba ahol sok az autó és sok a dugó...ha gondolod megadom a számát nagyon aranyos 30-40 éves lány.........

Nettke!!!!
Gyönyörűek a gyerekek...és te is nagyon jól nézel ki...nem is látszik rajtad sem hogy nemrég szültél...

Gyöngyi!!

én együtt szoptaTOM ÕKET...4,5 és 5 kg-osak...igaz még nem nagyok de nekem is volt már olyan érzélsem hogy kezdik kinőni ezt a pózt(hónalj tartás),de miután jól beigazitottam őket már nem volt gond....apa rossz helyre helyezte...pár centin múlt,de nemv estem neik jól szájra...

kristin
kristin75

Nettke!
Gyönyörűek vagytok.KépNagyon szépen növekednek a gyerkőcök.Kép

Vikta!
Pihizz amennyit csak tudsz!!!

Gabus!
Nagyon édik a gyerekek.KépNekem is az a kép tetszik a legjobban amelyik Cat-nek (rózsaszín-kék rucis).

Ildikó!
A te gyerkőceid is már jó nagyok.Kép

Kristin!
Vannak újabb képek?
Kíváncsi lennék mennyit nőttetek már.

Mi tegnap előtt voltunk 5 hetesek.Kép
Úgy veszem észre, hogy sajna egyre kevesebb a tejcsi a fiúknakKép, már többet kell pótolni nekikKép.
De hát ez van, majd meg látjuk meddig tudom még őket szoptatni.

KépKép

Az albumban több kép is van akit érdekel itt megnézheti:
http://www.babanet.hu/album/main.php?&album=6088

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, köszönöm a fogadtatást!

Megnézegettema képeket, nagyon édesek a gyerkőcök, nagyon irigy vagyok ám.

Végül ma elmentem a dokimhoz, aki megnyugtatott, hogy az AFP tényleg nem mérvadó az ikreknél, meg is vizsgált és egyenlőre mindent rendben talált.
A vizsgálat nagyon fájt, ahogy nyomkodta a hasam az UH fejjel, a könnyem is csorgott, de annyira egymáshoz bújtak, hog ymásképp nem tudta megnézni a gerincülket.
Most azt mondta, hogy az egyik nagyon fiús, a másik nagyon lányos, de azért térjünk még vissza rá.
Én mondjuk titkon ebben reménykedtem, remélem igaza lesz a dokinak.
Nevek nem nagyon vannak, majd ha biztosabbak lesznek a nemek, akkor elkezdünk agyalni. Lányneveink mondjuk lennének, de a fiúnevekkel vagyunk gondban.

Egyébként a Schöpf-Mereiben fogok szülni, itt született két éve a kisfiam is. Sajna ő a PIC-en kötött ki a maga 4100 grammjával, meg 60 centijével bepréselve egy inkubátorba, de most legalább ismerem az ottani légkört, gondolom az ikrek is ott kezdik majd.

Egyébként fura véletlenek, hogy a Schöfi a kórház, a dokim meg nagy lombikos, tehát mind orvosilag, mind kórházilag felkészültünk az ikrek fogadására.

Bocsi, hogy csak magunkról írtam, de ma van Danim névnapja és megyünk át a nagyihoz (akinek meg a szülinapja) egy kis ünneplésre.

Õ a kisfiam, Dani
Kép

Õk pedig az ikrek, kb 9 hetesen, akkor még ráfértek egy képre
Kép

Réka
muki

Vikta!
Épp a napokban írtam neked, hogy mintha egyre többet keményedne a hasam!
Sokat fekszem én is. Vigyázzunk nagyon, az augusztust húzzuk ki együtt mindenképp!!!
Nekem egy hét múlva uh, rá egy hétre doki, remélem nem kell előbb riasztanom a keményedések miatt. Biztos hogy ez a hülye idő idő teszi. 30 fok, aztán zivatar, aztán szélorkánok.
Írj pár sort, ha tudsz! Végy igénybe minden seítséget! Még jó, hogy a férjem már megint kiküldetésben van, hétvégén meg anyóséknál konyhát glettel. Õk se tudták volna jobbkor szétbombázni a konyhájukat... :-(
Ildikó, Judit, Nettke - nagyon aranyos babák!
Réka! Jó az uh kép, ilyen kis korból nekünk nincs ilyen jól kivehető képünk! :-) Dani helyes kislegény!
Puszi!
Enikő
31+6
olajfácska

JudytKép
Nagyon helyesek a pasik! Végignéztem az albumot, és nagyon kiegyensúlyozott babáknak néznek ki.KépKép

RékaKép
Ki a Schöpfis orvosod ? A Kósa vagy az Arnold ? Õk nagy lombikosok. Én is ott szültem. Egyáltalán nem garantált az ikrekkel a PIC. Mi sem voltunk ott egy percet sem. Még inkubátort sem láttak a fiaim.Kép

Nagyon helyes a kisfiad! Remélem bejön a vegyespáros vágyad!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Jaj, Annamari! Hogy Te milyen édes vagy! Annyira jól esett, hogy szimpinek találtál, mert Te is nagyon szimpatikus vagy nekem! Attól meg egyenesen duplájára dagadt a májam, hogy szépnek találtad a gyerekeimet. A Tieid is nagyon aranyosak. Tényleg nehéz róluk elképzelni, hogy ők is voltak akkorák. Még egyszer nagyon köszi, hogy szállítottad a rucikat, megnéztem és nagyon tetszenek. Az összes szobatársam "sárgult az irígységtől", hogy milyen jó cuccokat kaptunk.

Orsi!

Neked is nagyon köszi a rucikat, már nagyon várjuk, hogy felvehessük őket!

Gyöngyi!

Köszi a ruhaszállítmányt! A címem: bordas1@ enternet.hu. Szoktam Skype-olni, de a számítógép költözött a helyéről, mert az lesz a babaszoba és azóta nem találom a mikrofont... No comment.

Kristin!

Mikor költöztök? Mi is kaptunk egy rákoscsabai dévényes címet, vajon hozzá jártok Ti is? Szabad megkérdezni a nevét? Írnál róla bővebben? Csak, hogy mire számítsak...

Csajok!

Üdv az újaknak, most bővebben nem tudom köszönteni őket.

Ne higgyetek Annamarinak, ha a súlyát kifogásolja! Bomba jól néz ki, életben még sokkal helyesebb, mint a képeken!

Rakjatok fel minél több képet, olyan jó látni a gyönyörű gyerekeket!

Az ikres szobatársam, akit Annamari emlegetett egy nagyon aranyos lány. Már többször próbált régebben regisztrálni, de valami miatt sha nem sikerült fellépnie. Most egy darabig, lehet, hogy nem is fog tudni ezzel foglalkozni, de ha megengedi, én szívesen bemutatom nektek.
Niki ma 1800 lett!!! Mi valszeg nem fogunk 23-án hazamenni, mint ahogy itt sokan, de drukkoljatok, hogy jövő hét közepére sikerüljön! Dávid megdöntötte saját szopirekordját, 70-et bepakolt reggel és egséz nap nagyon lelkes volt. Niki is tudna annyit, de már az 55-öket sem merjük bevallani.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Réka!
Nagyon helyes Danika.KépNagyon sok boldog névnapot kívánunk neki.Kép

Cat!
Köszike a bókot.Kép
Attila nagyon jó gyerekKép, csak sajna hasfájós szegénykém.Ákoska már nehezebb eset, mert elég akaratos, egy percet sem tud várni.Képzeld el, hogy szegény párommal mindig eljátsza a két órás etetést.Sokszor sirukál, Én úgy veszem észre, hogy az lehet a gondja, hogy nem tud elaludni, csak akkor ha ájulásig eszi magát.Szerinted ez normális?
Vagy még akkor aludna el, ha álomba ringatnánk a kis popóját, de elkapatni sem szeretnénk.
Mi lehet vajon a megoldás?
Már előre félek, hogy később nem tudja majd magát lekötni.Pedig már olyan szépen nézelődik, de ez csak 5-10 percig tart el nála, és utánna nyöszörög.

Lilla!
Nagyon ügyesek vagytok!!!!Kép

Lányok!
Szoptatás alatt lehet érzéstelenítőt kérni a fogorvosnál?
Ugyanis nagyon fáj a bölcsesség fogam, és lehet, hogy már nem bírom sokáig a fájdalmat.Kép
Vagy lehet valamilyen fájdalom csillapítót szedni?

Már régen járt erre Szilvi.KépTudtok róla valamit?

Puszi mindenkinek:

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Judyt Kép tök jól esett, hogy hiányoltál Kép

Először is: minden csöppség gyönyörű!!! Kép

Üdv az újaknak, de már a pocakosokat nem nagyon tudom követni.

Nagyjából mindig olvasgatok, de mire leülök írni elszáll minden ihletem. Azt hiszem kicsit monoton lett az életem, és ezt nehezen is viselem.

A srácok tündériek, egyre többet vigyorognak, gagyognak, kommunikálnak. A mozgással nem nagyon dicsekedhetek, útálnak hason lenni, így nem is forognak meg ilyenek, persze az okosok szerint ez még simán normális.
Van valakinek tippje arra, hogy mióta tápszerezünk nehezebben kakilnak, nagyjából kétnaponta, de van hogy meglázmérőzöm őket, mivel lehetne ezen segíteni?

Különben meg úúúgy mennék valahová ... de nem megyünk Kép
Ma már kínomba bementem a munkahelyünkre. Ja, és mitörtént, ott van a Melánia irodája is, kérdeztem a gazdaságisunkat, hogyan lehetne ikrek könyvét szerezni, erre a folyosoról felvett egyett és a kezembe nyomta Kép egész este abból olvasott fel a férjem.

Na megyek, még fejnem kell.

Szilvi

Itt egy tegnap hajnali kép, az 5 órás etetés után készült

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Kép

bocs, de ezt még ki akartam próbálni Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Judyt!
Igen, ilyenkor látom igazán, hogy a fiaim mekkorák, ha összehasonlítom a ti képeiteket!Kép
Megnéztem az albumodat, sírós képetek nincs is?Kép
Együtt alszanak a fiúk?

Szilvi!
Látszik, hogy jól laktak, mert nagyon nyugisan alszanakKép
Együttérzek veled, sajna mi sem megyünk szinte sehova. Nekem az a kikapcsolódás, ha elmegyünk havonta-kéthavonta a Tescoba vásárolni....
Kaki: nálunk is volt ilyen, hőmérőzés is, de pár hét után hozzászoktak a tápszerhez, és tudtak kakilni. Mi Milumilt eszünk.
Ez a százlabú nagyon jó, hogy tudtad betenni? Már én is próbálkoztam régebben vele, de nem sikerült.

Ildikó
ildikó

Most egy kicsit "ideülök" hozzátok, mert már nagyon kíváncsi vagyok kivel mi van.

MamikKép
Tudjátok jól esik, h ti is izgultok értem(tünk) köszönöm a segítő szavakat.KépKépKépKépKép

GyöngyiKép
Ha fáj a hasa és feszíti a lábát, kend be a pociját olajjal és az óramutató-járásával megegyezően finoman masszírozd.

EnikőKép
Hogy vagy? Keményedik még a hasad?
A napi tíz keményedést hogy kell érteni? (van amikor 2 órán keresztül kemény a pocim. De ez az egész kedden kezdödött.)
Remélem nálam csak az időjárásváltozás miatt van.

Szia GabusKép
Jó hallani rólatok. Hívtalak ezen a héten kétszer, de gondoltam szoptatás-pelusozás, ... volt. Szerencsére akkor már otthon vagytok. Akkor egy hetet voltatok bent úgye?
Megnéztem a web-oldalotokat és a gyerekek nagyon édesek.

A hasszétnyílás alatt mit értetek?
És mik a puklik a hason?

NETTkeKép
Mennyi idősek most a gyerekek?
Hogy megy a leszoktatás?
Aranyosak a képekKépKép

IldiKép
Segítség szempontjából alakult valami?

EditKép
Szerintem jó, h híznak. Örülj neki.
Most 2 és fél hónaposak, úgye? Az 5 kiló tökéletes. A gyógytornász miért akarja fogyókúráztatni őket?
Szerintem az egy év alatti gyerekeket nem lehet túletetni, annyit eszik amennyire szüksége van.

RékaKép
Üdv neked is.

Cat, ILdikóKép
Szerencsére maradt az 1 ujjnyi (már több, mint 10 hete!!!) a pihi megtette hatásátKép

KristinKép
Ti miért jártok dévényeshez? Én azt gomdoltam csak akkor kell menni ha kis súllyal vagy nagyon korán születtek a babák. Hogy van ez?

JudytKép
A "ruhapróba" és a "hát te ki vagy" képek tetszettek nekem a legjobban. Látom a közel 40 kép közül csak 1-en vagy látható. Ez nálunk is így volt, mert mindig fáradtnak és kócosnak, stb... érezetem magam. De most majd nem érdekel. Fekete karikkás szemekkel is kérek majd képet.Kép

EnikőKép
És is az időre gyanakszom. (arra szeretném fogni.) nappal elég jól el vagyok, de ez már a 3. éjjel, h majdnem egész éjjel kemény volt. Mától több magnesiumot fogok enni. Ja és esténként iszok egy pohár vörösbort. Ne nézz hülyének, ismerős szülésznő ajánlotta.

LillaKép
Drukkolok, h mielőbb ti is hazamehessetek

SzilviKép
Ez a Lilypie kukac nem jön össze nekem, pedig már párszor próbáltam és mindent pontosan leír, h kell csinálni. nagyon béna vagyok.
Már 3 hónaposak a gyerekek?

rólunk:
most hetente kell majd dokibácsihoz menni.
és össszeségében minden o.k. Enikővel megcélozzuk augusztus végét, szeptember elejét és előtte egyikünk sem "engedi ki" a gyerekeket.
pusz: Vikta
30+5KépKép és 13hóKép
vikta

SzilviKép
na most megnéztem azt a jó kis táblázatot, amit Orsi készített.
tényleg 3 hónaposak a gyerekek, azt hittem a kukac adott ki rossz időpontot, csak nekem úgy tűnt, mintha nemrég születtek volna.
úgy összefolyik nekem az idő mostanában....

ViktaKép
vikta

ViktaKép
A 30. héttől nekem folyamatosan kemény volt a hasam, mint a beton. Nekem is a napi 10 felkeményedést mondta a doki, de én sem értettem, hogy mi az, mert folyamatosan beton volt a hasam. Ez így is maradt a szülésig. És érdekes, hogy később a CTG folyamatos 60-70-es fájásokat mutatott, néha 100-at, de nem éreztem belőle semmit. Szedtem rá a magnéziumot, de nem használt semmit.

SziszusKép
Édesek a pasik, és jó kövérek.KépKép Nekem is mehetnékem volt sokáig, mert összefolytak az ünnepek a 7köznapokkal, és monoton volt minden. Már az is nagy program volt, ha elmentünk az Árkádba fagyizni, vagy a Corába bevásárolni. Mostmár jobban megyegetünk velük, de igazából nekem van meg a bajom vele, mert a legtöbb helyen nincs gyerek infrastruktúra, így állandóan a nyomukban kell lenni. A vendégség végére mindig én alszom el a kocsiban a fáradságtól. De azért jó értelmesen beszélgetni más emberekkel.KépKép

JudytKép
Ákoska példája nagyon hasonlít Samuéra. Kajában Õ sem ismert tréfát, azonnal kellett neki, és rettentő nagy mennyiség. Õ is ájulásig ette magát mindig, de cserébe 6 hetesen átaludta az éjszakát. Szerintem egy 1 éven aluli gyerek nem tudja még túlenni magát, mert nem passzióból eszik, hanem mert éhség érzete van. Etessétek csak nyugodtan, a felesleget úgyis kihányják.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?