Új privát üzeneted érkezett!

Annamari-csoda szépen nőnek a fiaid, nagyon formásak ,gratu a csak anyatejhez még mindig!

Itt gyűlnek a játékok, jövő héten vagyunk még, gyertek ha van kedvetek!
jártok tornázni, mit mond a szakember?-hogy viselik a kispasasok?
Fáradtság érzése nagyon ismert-hidd el már nem sok van hátra és ezen is túllesztek, bármily távolinak is tűnik-Kitartás!!
Péter hogy bírja, tud segíteni vagy csak téged igényelnek a babák?
szép napokat nektek.
k
pkinga

Sziasztok!

Velünk minden rendben, nődögélünk.

Annamari!

Nagyon köszi, hogy behozod a cuccokat, igazán remek. És köszönettel elfogadjuk a tieiteket is, nem baj, ha nem olyan szépek, 2 gyerekkel az ember ne válogasson, nem? Nagyon nagy segítség lesz, ha nem kell naponta kézzel kimosnom 2 db-t, hogy legyen mit felvenniük. Egyébként mennyire fázósak miután hazakerülünk? Melegen kell őket öltöztetni nyáron is? Mikor vittétek őket valahová először? A fiúk nagyon szépek, remélem a szopiztatással a nyomdokaidba lépünk.

Gyöngyi!

Neked is hálás köszönet a ruhákért, elfogadjuk. Majd írd meg, ha lehet menni értük, a férjem a Bosnyáknál dolgozik.

Kristin

Én is megvárom ,amíg Niki magától kér fülcit. Én 17 voltam amikor kilyukasztattam- egyből 4 helyen!

puszi mindenkinek, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Én fokozatosan szoktattam le őket a melegről.
A fiúk május 23.-án jöttek haza, aznap elég hűvös volt, és fűtöttünk. Első nap 26 fok volt a lakásban, vastagon felöltöztettem, paplan két rétegben + egy kispléd. Orsitól kaptunk kölcsön báránykát, mert fázósak voltak, az is jó szolgálatot tett. Másnap jött a védőnő, elképedt, hogy mit művelek. Aztán egy nap, és kevesebb takaró, még egy nap és csak 25 fok, aztán egy héten belül bejött a kánikula és egy szál pelusban voltak a kiságyban egy textilpelussal letakarva. Én utólag visszagondolva is ugyanígy csinálnám, mert a kórházban 28-30 fok volt, és a fiúk kb két hetet voltak inkubátoron kívül.

A szerda neked végülis jó lenne?

A szopival biztosan a nyomdokaimba lépsz, nagyon ügyesen szopiznak a kismanóid. A Péterfy amúgy ebből a szempontból tényleg jó, hogy mindent megtesznek, hogy megyőzzék a mamát, hogy fontos a szoptatás. És hát segítenek is mindenféle jótanáccsal.
Még mindig nem mondtad, hogy ki a kezelőorvosotok, de majd szóban...

Most megyek, vége a hisztinek, hátha jó hosszú alvás lesz. Tegnap este letettem őket 8-kor, éjféig aludtak, akkor felköltöttem, hogy én is tudjak lefeküdni, majd evés után húzták a lóbőrt fél hétig Kép

Anett!
Érdekes, hogy nappal én is mindent szépnek látok. Ha az éjszakák így folytatódnak, akkor éjszaka is elégedett leszek Kép

Kinga!
Akkor a jövő héten kimennénk, ha Nektek is jó és nem zavarunk. Gyere messengerre, megbeszéljük.

Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
a barikat is vidd el Lilláéknak, bizti az ő babái is fázósak lesznek. Tudom, hogy most jóval melegebb van, de ha lehűlne az idő, akkor azért lehet, hogy kellhet.

Egyébként én bentre a sapit akkor vettem le, amikor a 3 kg-t elérték. A dupla takaró viszont nekünk nagyon sokáig megvolt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja, amit írni akartam.

voltunk babaúszáson!! a fiúk nagyon élvezték Kép Kép
mi meg apával totál lefáradtunk.

A lelkemnek ugyan nem tett jót, hogy volt kb. 10 olyan anyuka 3-5 hós gyerekkel, akinek laposabb volt a hasa, mint az enyém a szülés előtt Kép
(de persze ők nem ikreket szültek)

Találkoztunk Kirriékkel is, ugyan ők épp utánunk lévő turnusba jöttek, de majd a jövő héten már összehozzuk a közös pancsit Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
törpefenyö

Szóval,bemutatkozásul rolunk annyit>Lilla és Dorina 11 hónaposak,2800 ill.2670g-nel,50cm-sen születtek.Még mindig ciciznek,3*
apfő,sőt még tejtestvérük is volt.Shöpf-M.ben születtek,Villányi főorvos úrnál császárral a 37.héten természetes indulással 2hét bentfekvés után.Most 8800g ill.9000g 75cm-sek,Lillácska a héten fel állt.Nagyon kerestem az Ikrek Könyvét,de ha valaki kölcsönadná megköszönném!Ha nem,lassan megirom magam!Ha-Ha!
törpefenyö

Sziasztok!

Orsinak nem kell ám hinni,mert tök jól néz ki!
Ja, és végre láttam élőben Levit+Mátét-hát nagyon édes és szép babákKép
Joci pedig ma "merült" először, ügyesen csinálta, mert amíg az egyik kis vízipók mellettünk sírt az első merülés után, addig ő felbukott a vízből és nekiállt vigyorogniKép
OrsiKépJövő héten 8.30-ra ottleszünk, vagy ha Ti egy turnussal később jönnétek,írd megKép

KépKép
KépKép
kirri

A fogyás témához annyit,Én 56kg voltam indulásnál,hiztam 30kg-ot és 2hónapos korukban már 52 voltam úgy hogy dölt belölem a tej,és 2pofára zabáltam!Semmi mozgás,semmi torna!Ipari melltarto betét felhasználo vagyok még mindig ez jó!!!de a fürdőruhába nem mutat olyan jol.van v.kinek eféle "gondja"?
törpefenyö

Kirri Kép
OK Kép a jövő hetet akkor majd leegyeztetjük Kép
Ezek szerint mi is merülünk már a jövő héten Kép Kiváncsi vagyok Levire különösen, mert ő ez a locsolásos dolgot sem csípte már annyira, egyébként nagyon elvolt, de amikor víz ment az arcára, azt nem szerette annyira Kép

Törpefenyő Kép
az ikrek könyvét most adták ki újra, így lehet venni a Melánia könyvkiadónál.
Szerencséd van a szopival. A mi fiaink 6 hónapig csak szopiztak, és én híztam a szopi alatt. A terhesség alatt 12 kg-t híztam, ami le is ment mire hazamentünk a kórházból, és 2 kg-val voltam kevesebb, mint a terhesség előtt... de a szopi alatt feljött rám 5 kg.
Szerintem ez inkább alkati kérdés.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Törpefenyő (és a többiek)!

Ikreket váró kismama vagyok, még alig a 14. héten. Az Ikrek könyve miatt próbálok írni, már ha sikerül, mert a napokban már 1x nem ment.
Múlt héten vettem meg a kiadónál, mert újra megjelent. (Melania Kiadó, Bródy Sándor u. 23/a. A József körúthoz közelebb van, mint a Múzeum körúthoz.)Rengeteg volt belőle, de a legtöbb névre eltéve, mert volt, aki már fél éve (!) várt a könyvre. Amikor mentem, még tudtak volna másnak is adni.
szilvibank

Én is kb fél éve jegyeztettem elő, és szerdán hívtak fel, hogy megjelent és menjek érte.
3960 ft

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ikrek könyve ide vagy oda, több olyan kérdés is felmerült bennem, amire tapasztalt ikres mamiktól talán konkrét(abb) választ kaphatok:
- mennyire általános az szerintetek, hogy az ikerbabák hamarabb születnek?
- mennyire "tuti" a császár ilyen esetben? (Nálunk már van 2 egészséges kislány, spontán születtek, fejvégű fekvésből.)
- mennyivel előbb szoktak befektetni az orvosok kórházba, ha "csak" az ikerterhesség a rizikófaktor?
- az orvosom alapból össze akar varrni AFP és ultrahang után, gondolom azért, mert nem első terhesség. Igaz erről pont mostanában volt itt szó, úgyhogy nem annyira lényeges a dolog. Elfogadom, ha úgy gondolja, mert az előző két gyerekem is nála született, a bizalom megmaradt.

Ha olyasmit feszegetek, ami számotokra már unalmas, akkor bocsánatot kérek, de sok olyan dolog van, amit egy babára várva az ember lánya nem tapasztal meg.
szilvibank

SzilviKép
Gratulálok az ikrekhez!KépKép Mekkorák a lányok ?

Válaszolgatok a kérdésedre:
* Ikreknél gyakoribb a koraszülés, de nem lehet általánosítani. Itt elég sok ember a 36. hét után szült, de átlagosan szerintem a 35. hétre jön ki az ikerszülések súlya. Sok-sok szerencse kell hozzá, hogy Te sokáig tudd hordani őket.Kép Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek nem az első babái az ikrek, azok tovább hordják, és nagyobb súlyú babákat is szülnek, ilyen szempontból szerencsésebbek.
* A császár az első babásosoknál gyakoribb, aki már többedszerre szül, és előtte spontán szült, gyakoribb, hogy meg tudja szülni az ikreket is, ha jól fekszenek. Első babásosoknál könnyebben nyúlnak a késhez.
* Orvosától függ, hogy mikor fektet be. Én megbeszéltem vele, és engem csak a 37. héten fektetett be, amikor már tényleg rizikósnak tartotta a napi két bejárást CTG-re, és flow vizsgálatra.
* Én is varrás párti vagyok, így egyetértek a dokiddal, főleg aki már szült, és lazább a méhszáj.Kép

Melyik kórházba és kihez jársz ?

OrsiKép
Ma én is ezzel szembesültem amivel ma Te.Kép Turi túrán voltunk Alenával a városban, és semmi nem jött rám, ami korábban jó lett volna. Eléggé el voltam keseredve ezen. Azért persze szereztem pár jó darabot.Kép Most újult erővel fogyózok Norbi módszerrel, kicsit módosítva ala Cat.KépKép
(Alena már 11 kg-t fogyott, szuperül néz ki!!!)

EditKép
Sajnálom, hogy így jártatok a Dévényes nővel.KépKépKép Közelebb nem volt tornász ? Egy órás autóúttal szerintem bárhova Pesten eljutottatok volna.

AnnamariKép
Nagyon szépek vagytok. Édesek a fiúk.Kép
Élénken emlékszem még ezekre az időkre, és éjjel tényleg sokkal borulátóbb az ember, sokszor sírásra áll a szájja. Nappal valahogy túlteszi az ember magát ezen a fáradtságon. Hamar elmúlik majd ez az időszak.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A nap híre nálunk: Nikici kikerült kiságyba!!! És teljesen jól érzi ott magát, nem lett lusti, mint Dávid: kétszer szopott 55 g-t (még mindig 30 a hivatalos adagja), hogy még szopizott volna, de 15 perc után levettem. Úgy imádom a kis zabagépet! Meg a lusta nagy tesóját is, aki holnap 2100 felett lesz már.

Orsi

Köszi a barikat is, bármi jól jön, amit szeretnek a kis drágák.

Annamari

A szerda tökéletes, én 9-től ált fél 8- ig vagyok bent, majd írok sms-t és megbeszéljük. A szopizással mindig csúszunk, úgyhogy ahhoz nem nagyon lehet igazodni.

A Csáki dr-nőhöz kerültünk, de bővebben majd szóban, feltéve hogy ráérsz majd!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat Kép
akkor áruljátok el nekem a nagy titkot... mert én totál magam alatt vagyok. Kép csinálom a norbit már 3 hete, tök rendesen, no bűnözés... az első 2 hét alatt lement 1 kg, de azóta semmi Kép Kép szóval így lelkesedésem sincs...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cateye, köszi a válaszokat!

A Péterfyben fogok szülni Csősz dr-nál. Az előző gyerekem születésénél tudtam meg, hogy ott elég jó korababaellátás is van (ő nem volt korababa, de ikreknél erre is fel kell készülni), nem is akarok változtatni -extrém esetek kivételével persze, amikor úgysem én döntök. Egyelőre még dolgozom, de aug. 20-i hétvége után szabira megyek és nem megyek vissza dolgozni. Ezzel az orvos is egyetértett, a munkahelyemen is tudják.A java még csak ezután kezdődik: lakáscsere és költözés.... :-((( Mondjuk pakolni-hurcolkodni már nem én fogok...:-))))
szilvibank

Orsi!
Nem lehet, hogy ez azért van, mert sokat edzel és a háj izommá alakul, ami nehezebb??? Kép

Megadnád még egyszer, hogy hol van a táblázatod, mert elfelejtettem lementeni a kedvencekhez és nem tudom melyik arhívumban volt.

Üdv az újaknak!

Cicamica!
Csak így tovább! Kép

Jó éjt!
M.

megy valaki a babanetes találkozóra?
mimóza

Lilla! Kép Kép Kép

Nagyszerű hírek! Hogy milyen ügyes ez a kis csaj! Bámulatos. Mondjuk a Dávid testsúlya is irigylésre méltó.
Aztán ha hazakerülnek meg úgy nőnek, mint a gomba. Amikor hazahoztuk a fiúkat, még nagyok voltak az 50-es rucik is, most meg már némelyik 62-es is jó Kép 2500 gremmot nőttek 8 hét alatt.

Mi olyankor megyünk be, hogy ki tudjuk kerülni a nagyvizitet, mert még íratni akarok konakiont is. Vagy előtte, vagy utána. De azalatt bizonyára te sem szoptatsz. Nekünk legalábbis nem volt akkora csúszásunk sosem.
de majd megbeszéljük. Ezek az én elképzeléseim.

Mimóza!
http://gportal.hu/portal/vkorsi/

Mi nem megyünk babanetes talira, mert a nyári babás talit régebben elkezdtük szervezni, és az ugyanakkor lesz.

Jó éjt mindenkinek!
Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszönöm az Ikrek Könyve infokat,hétfön rá startolok. Én nagyon lazán vettem a terhességemet,jöttem-mentem,dolgoztam,autoztam.Utolag belátom sokkal óvatosabbnak kellett volna lennem.Annyi szörnyüséget lehet hallani.Aki tud pihenjen,kényeztesse magát,és nyugodtan legyen önző!Minél tovább bent van a baba annál kevesebb probléma merülhet fel késöbb! Jó éjszakát!
törpefenyö

A babanetes tallálkozo csak ikreseknek van?
törpefenyö

TörpefenyőKép
Nem csak ikreseknek van a babanetes tali.

MimózaKép
Mi nem megyünk, már későn szóltak.Kép

OrsiKép
Megírtam a titkot.Kép Nagyon kitartónak kell lenni, de botlások megengedettek.

LillaKép
Szuper ügyi kislányotok van. Hihetetlen, hogy azon kívül, hogy korábban érkezett semmi baja nem volt. Nagyon jó az immunrendszere, büszkék lehettek rá.
Persze a fiatokra is, csak Õ már alapban törperős volt.Kép

SzilviKép
Nem kell nekem a költözést mesélni.Kép 34 hetes terhes votlam az ikrekkel, amikor költöztünk. Ráadásul a 3. emeletre fel, így elég strapás volt. Akkor jelzett este először a szervezetem, hogy sok már neki, jól bedagadtak a bokáim, de másnapra lementek szerencsére. Visszagondolva mi nagyon merészek voltunk, hogy így bevállaltuk a költit, de fentről vigyázztak ránk.Kép

Honnan hova költöztök ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Mimóza Kép
sajna nem Kép egyszer jutottam el tornászni a héten... annak nem sok haszna van.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cateye

Csak az biztos a költözéssel kapcsolatban, hogy honnan... A jelenlegi lakásunk 43 nm, úgyhogy innen mennünk kell érthető okokból. Feldobtuk ezt eladásra, keresünk másikat közben, de van olyan verzió is, hogy aput kérjük meg, cseréljen velünk. (Egyedül él egy 3 szobás házban 10 percre innen, a kerttel a stroke utóhatásai miatt nem bír, de vele együtt lakni lehetetlen -ezt kipróbáltuk, a fél nyarunk ráment 2 éve a pakolásra-hurcolkodásra és vissza kellett csinálni.Tesóm nincs, tehát ebből a részéből vita nem lehet.Ellenjavallat: oda született, 62 éve ot lakik, a mi lakásunk könnyen kezelhető, de 2. emelet, lift nélkül. Igaz, amennyit mászkál, ez még talán beleférne.)
szilvibank

SzilviKép
Biztos a kertes ház lenne Nektek a legoptimálisabb. De az is igaz, hogy nagyon nehéz egy idős embert a megszokott környezetéből kiszakítani, és emeletes helyre költöztetni.

Nekünk is kicsi volt az előző lakás (56 nm, 2 szoba), ezért próbáltuk meg eladni. Rossz helyen volt, és nem számítottunk rá, hogy az első komoly érdeklődő elviszi, inkább csak próbálkoztunk eladni. Utánna lóhalálában kellett másikat keresni, mert már 28 hetes terhes voltam a fiúkkal. 34 hetesen költöztünk, és 38 hetesen szültem. Épp, hogy be tudtunk rendezkedni. Az asztalos utolsó pillanatban végzett a pelenkázóval.Kép Sokáig ne halasszátok, mert visszagondolva mi túl merészek voltunk, hogy ezt így vállaltuk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cateye

Nem rajtunk múlik, hogy mikor megyünk, mert amint megtudtuk, hogy ikrek lesznek, azonnal meghirdettük a lakást. A kínálattal a mi esetünkben több a gond, mert ennyi embernek már kell 3 szoba. A kínáltak meg zömében 65 nm-esek, az kevés. Kb. annyi nm jutna 1 főre, mint most, vagyis dettó szűkösen lennénk.
szilvibank

Cat!
A férjem iszonyúan utálja Pestet,nem is ismeri.Így ha máshol lehet intézni,inkább nem megy oda.Meg az alapítványnál is azt mondták,hogy tök mindegy kihez visszük a fiúkat.Õk szeptemberre tudtak volna időpontot adni.Van egy másik lehetőség Pátyon,majd hétfőn megpróbálok beszélni vele.Ha nem vállal,akkor jöhet az Orsi által ajánlott hölgy.

Annamari!
Milyen érdekes,mi is május 23-án jöttünk haza!

Cicamica!
Öltözködéshez csak ugyanazt tudom mondani,mint az előttem szólok.Szerintem látni fogod,hogy mennyire kell felöltöztetni őket.Alapból egy réteggel több,mint ami rajtad van.Aztán ezt lehet napközben "korrigálni".
Nagyon ügyesek vagytok!Gratula Nikicinek a kiságyhoz és a szopihoz is!!!

Törpfenyő,Szilvibank!
Üdvözlet mindkettötöknek és gratula!

Mimóza!
Mi se megyünk a babanetes talira.Remélem,jövőre már eljutunk!Te mész? Mesélj majd!

Orsi!
Szerintem először a felesleges folyadék távozott belőled,azért volt ilyen látványos a fogyás.De kitartás,mert menni fog,csak ne állj rá állandóan a mérlegre!Mennyi időnként méred magad?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást a többieknek is!
Megvolt a "nagy megbeszélés" apuval és olyan gyorsan egyezett bele, hogy még én mondtam, aludjon rá egyet, mert ez komoly döntés és a jelenlegi helyzet miatt inkább most gondolja meg magát, mert később már nem tudjuk visszacsinálni, nem is akarjuk, egyszer elég volt. (Akkor hozzá költöztünk volna, még 2 gyerekkel, anyu halála után.)

Jaj, elfelejtettem egy választ: A lányaink 8 és 5 évesek, így talán könnyebben vesszük majd velük az akadályokat, mintha egész kicsik lennének. Most nagyon lelkesek, örülnek a tesóknak. Óvatosan, de azért mondtam nekik, hogy gond is lesz velük, sőőőt, hangjuk is lesz... :-)))
szilvibank

Sziasztok!

Orsi!
Kitartás! Nálam is volt ilyen, amikor semmit nem fogytam, de nem hagytam abba, és a köv. héten megint lement 1 kiló. Te pedig nagyon ügyi vagy, tényleg betartod az updatet! Sajna én már visszahíztam egy kilót, mert elkezdem megint édességet enni( nem csak déligKép ), de hétfőtől megint szigorú leszek magamhoz.
Ja, és azt is megállapítottam, hogy aki sok ( legalább 10 ) kilótól akar megszabadulni, annak sokkal könnyebben és gyorsabban lemegy, mint mondjuk nekem, aki 4-5 kilót akarok fogyni.

Viszont a hasam még mindig csúnya....
Ráncos, mint egy öregasszonynak...Kép
És azt is észrevettem, hogy a hasizmom teljesen szét van szakadva ( legalábbis olyan érzésem van), ha lefekszem és megnyomom a hasamat, akkor középen, függőlegesen van egy hosszú rés. Ti tapasztaltatok már ilyet? Mit lehet ezzel csinálni?

Szilvi, Törpefenyő!
Üdv a topikban!Kép

Lilla!
Gratula NikinekKép nagyon ügyes kis manó!

Ildikó
ildikó

Szia Ildikó,

én tudom mit lehet ezzel a pocival csinálni: Plasztikai sebész a te embered. Tudom ez elrettentően hangzik de ez van. A tünetek teljesen olyanok mint nekem, pedig még nem szültem ikreket. A fiam után aki a maga közel 4 kilójával szétrepesztette a hasam bőrét kb. 10 évig mindent megpróbáltam, hogy eltünjön a sok csík meg a lyuk a hasamon. Persze semmi eredmény! Így legutoljára eljutottam egy plasztikai sebészhez aki elmondta, hogy ezeket az izom kötegeket nem lehet semmivel helyreállítani, mert elcsúsztak, megnyúltak. Fel kell nyitni, levágni a felesleget és összehúzni őket, az izmokat takaró bőrrel hasonlóan. Ez nem csak esztétikailag fontos, hanem sajnos a belsőségeinket nincs mi védje mert csak bőr meg esetleg zsír van rajta. Egy kisebb ütés is nagy gondot okozhat. Ezek hallatán én úgy döntöttem, hogy a következő vagyis a mostani terhességem után mag is csináltatom. Így meg pláne, hogy ikreket várok. Féltem is őket nagyon. A doki igazát bizonyítja, hogy én már a 14, héttől érzem őket és nagyon hamar ki is domborodott a méhem, hiszen nincs felette izom ami fogná!
Remélem tudtam segíteni bár ez nem egy leányálom és nem is olcsó de az egyetlen megoldás sajnos!
Ha továbbra is érdekel akkor szívesen segítek!
Üdv:M.
kmoncsi

SzilviKép
Gratulálok a megoldáshoz!KépKép Azért ez így sokkal jobb mint lakás után kajtatni. Ez nálunk is komoly gond volt, hogy mostanában olyan lakásokat csinálnak, hogy 61 nm-re sűrítenek be 3 szobát. Jobban mondva 1 szobát és két félszobát. Ezért lett nekünk is tetőtéri a lakásunk, mert itt legalább nagyobb a tér, és csak nettó nm-t kellett fizetni. A 3 szoba pedig normál méretű.

Neked a két kiscsaj már komoly segítség lesz. Szerintem élvezni fogják a babázást! (legalábbis az elejénKép)

IldikóKép
A pocakom nekem is csúnya. Bár nem csíkos, és az izom helyét érzem, de löttyedt. Nekem soha nem volt kockás hasam, de az alhasam lapos volt. Most engem nagyon zavar, hogy a puncim fölött is ilyen buggyos, na meg komoly úszógumim is van.
Most nagyon elszánt vagyok a Norbi update mellett, aztán majd meglátom, hogy bírom kilengések nélkül.KépKép

Fiúk hogy vannak ? Eljátszanak magukban ? Hányszor és mennyit alszanak egy nap ? Szilárdat hányszor esznek ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Móni!

Köszi a segítséget, már ezen a plasztikai dolgon én is gondolkodtam, és úgy döntöttem, várok még pár évet, hogy a fiúk egy kicsit nagyobbak legyenek, és ha még akkor is nagyon zavar, biztosan megcsináltatom. Eddig reménykedtem, hogy mire a fiúk egy évesek lesznek, kicsit jobb lesz, de addig már csak másfél hónap van....

Cat!
Majd számolj be hogy birod az update-et!
Köszi, mostában elég jól vagyunk, a fiúk egyre többet játszanak el magukban. Főleg a Szabi szeret egy-két dologgal sokáig elbíbelődni, a Leventét inkább minden érdekli, de csak kevés ideig. Már csak egyszer alszanak egy nap, délután 3-6ig.
Délben főzeléket, délután vagy joghurtot, vagy valamilyen pépet esznek. De sajna még mindig isznak tápot is étkezés után... Már próbáltam nekik teát adni, de csak néznek rám, és köpik ki... A pépesből ketten esznek meg kb. 3 decit, utána még ált. megisznak 1-1 deci tápot.
Ti már esztek darabosat? Én már ezen gondolkodom, hogy meg kéne próbálnom nem csak pépes dolgokat adni a fiúknak. De valahogy azt gondolom, hogy azt is olyan macera lesz elkezdeni, mint a kanalas evést.A lányom pl. minden falattól öklendezett, sőt, hányt isKép
Még mindig későn fekszünk, 9 3/4-10 körül, és kilenckor kelünkKép Ti?

Orsi!
Nálatok hogy megy az altatás? Vagy inkább nem altatásKép

Ildikó
ildikó

Ildikó, Moncsi!

Én azt hallottam Évától, aki szintén gondolkozik plasztikai mütéten, hogy ikrek után a has helyrehozatalát fizeti a TB! Érdemes ennek utánajárni, bár én biztos soha az életben nem lennék erre hajlandó, akárhogy is nézek ki... (Nekem is van rés+háj+ráncok...)
Azért szerintem egy plasztikai sebész nem teljesen érdek nélkül mond ilyet, tornával rengeteget lehet segíteni, itt a babaneten is olvastam erröl, valahol a "mi nök" topicok közt.

Orsi!
Kár! Kép

Annamari!
Köszi a linket!
Miért nem ott tartjátok a nyári babás találkozót, ahol a babanetes van? Elég jó helynek tünik.

Mi csak akkor megyünk, ha jöttök még egy páran, úgyhogy gyertek! Kép

Jó éjt!
M.
mimóza

Mimóza!

Azért, mert az egyik lány korábban felajánlotta a lakását e célra. Már egyszer bevált Kép. No meg szoptatni is egyszerűbb ott. Lévén, hogy mindannyian pici babákkal leszünk.

Az újaknak üdv itt.

Költözködőknek: irigy, irigy
Mi 37 nm-en vagyunk, most még nem annyira szűkös, de nem sokáig lesz elég.

Edit!
Anették is május 23.-án vitték Benit haza Kép

Marcsi!
Boldog születésnapot a hároméveseknek! Gondolom, el sem hiszed, milyen nagyok. Annyira aranyosak! Legalábbis annyira élvezem, amikor írod, hogy miket szövegelnek.

A pocakom nekem is elég csúnya. Jó repedezett, meg löttyedt is. 10 hét alatt lement rólam 12 kiló, azóta (6 hete) semmi. Még van rajtam 7 kiló plussz az egy évvel ezelőtti állapotomhoz képest (56). Mondjuk, ha 60-ra lemenne, már elégedett lennék.

Cat!
Jó bátor voltál, hogy be merted vállalni a költözést annyi idősen! Nekem a festés is sok volt, pedig az "csak" a 29. héten volt.
Nem tettem le róla, hogy meglátogassunk, csak most sűrű lett az életün egy kicsit. Mindig eszembe jutsz, amikor megyünk dévényezni a Huszt utcába Kép

Puszi mindenkinek,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

IldikóKép
Mi még 2* alszunk egy nap, délelőtt és délután. Este 8-tól alszanak az enyémek reggel 1/2 6-ig, majd reggeli után visszaalszanak 1/2 8-ig még. Nekem tízóraira, ebédre és uzsira esznek szilárdat, és ebédhez még adok tápit is utánna. A többihez már nem adok, csak akkor, ha nagyon nem eszik azt amit kapnak. Én már adok darabosat, több-kevesebb sikerrel. A HIPP-nek van olyan bébiétele, amiben vannak krumpli, vagy tarhonya darabok. Néha elég ügyesen eszik. Azért gondoltam, hogy megpróbálom ezt, mert a banán falatkákat is megeszik a kezemből. Szerintem ezzel nem lesz gondunk. Ellenben a játékkal nagyon. Ezért is kérdeztem Tőled, mert az enyémeknél semmi javulás, hogy jobban eljátszanának magukban. Reggel egy 1/2 órát elvannak a játékaikkal utánna viszont felállnak a karámban és üvöltöznek, látványosan unatkoznak. Ki kell engednem ilyenkor őket, mennek a lakásban mint a meszes, én meg mögöttük, harsányan kiabálva, hogy NEM. Utánna ha beteszem őket a karámba megy a hangos visítás. Látványosan unják a játékaikat, és mindent. Alig várom mindig, hogy letehessem őket aludni. Nagyon nehéz így kihúzni velük a napokat, főleg ha rossz idő van. De ilyen nagy melegben napközben sem viszem le őket, csak estére.

AnnamariKép
Babakocsiztok a Huszt utcába ? Szoktunk sokat arra sétálni, lehet, hogy összefutunk majd. Hány szám alatt van a tornász ?

A Te pocakoddal semmi gond még, mert nekem is 6 hónap volt, mire "helyre" állt, mostabi állapotába.KépKép

MarcsiKép
Én is boldog szülinapot kívánok a fiúknak!KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Mimóza Kép
ici-picit vitatkoznék. Ha az anyukám valakinek pl. a kezére, ami tényleg ekcémás azt mondja, hogy kezelni kellene, azt nem érdekből modja, hanem, mert látja rajta, hogy gond van vele!!!!
innentől nem gondolom, hogy egy plasztikai sebész, akinek szakmája van, valamiről nyilatkozik bármiért is érdekből mondaná. A szétnyílt hasfalat nincs az a torna, mi helyrehozza! és tényleg veszélyes is lehet, mert a belső szervezeket nem igazán fogja össze semmi, és sok összenövés keletkezhet ill. kitüremkedhet egy idő után.

Nekem szerencsére a hasizmom nem nyílt szét, és a bőrömön is csak 2 repedés van... de az állaga még eléggé nyers pizzatészta-szerű! Van rajta egy kis zsír is, de sok a kinyúlt bőr. Bízom benne, ha lemegy ez a 8kg, akkor jobb lesz a helyzet.

(a cickóimra vagyok továbbra is kiváncsi, hogy milyenek lesznek a szopi után... remélem eltűnik ez a két tejeszacskó Kép)

Ildikó Kép
remekül Kép azóta is átalusszák az éjszakát, egyszer sem keltek fel. 5kor ébrednek, akkor kapnak kaját, Máté még alszik fél7-hétig, de Levi 6kor már biztosan kukorékol, ha nem korábban.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Ne izgulj, nekem a cicim tökéletesen helyreállt, szülés előtti állapotába. Bárcsak a hasam is ilyen lett volna.Kép Igaz nekem nem szoptak olyan sokáig mint Neked, de tudod a mellszívóval rettenetesen aktívan nyúztam a melleimet, ami szerintem rosszabb mint a szopi.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Kedvenc képem most, gondoltam megosztom veletek. (nem mi vagyunk rajtaKép)

Kép

Cat
Kép
cateye

LányokKép
Van valakinek ötlete hogy hogyan segíthetnék Rékának a kakilásban? Már 1,5 napja nem sikerül neki, és már nagyon szenved...Kép Itattam már vele vizet, szélcsöveztem - eredménytelen.

LillaKép
Tegnap landolt - szó szerint - Pesten a ruhacsomag. Megirom a részleteket, amint lesz egy kis időm...

MarcsiKép
Én is nagyon sok boldog születésnapot kívánok a lánykáknak!Kép

CatKép
6 hónap után áll csak vissza a pocak? Mi lesz velem akkor a okt. elejei esküvőn? Azt hittem addigra már valami szuper ruhában feszíthetek.Kép

Ez most lehet hogy nagyon önzően hangzik, de néha annyira nem bírom már ezt az örökös fejést...Kép Teljesen depis tudok lenni, hogy esetleg lenne 5 percem leülni és pihenni, de nem lehet mert fejni kell... Azért persze mindig megteszem, meg tudom hogy kell nekik, de mennyivel jobb lenne, ha kiszopiznák!!!

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
én nem elkeseríteni akarlak, de az én pocakom még mindig nem a régi. Még mindig olyan, mint egy 4 hós kismamáé.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Én nagyon reménykedtem, hogy addigra helyreáll, mert a szülés után 2 héttel már alig látszott... de sajna azóta nem ment visszább, sőt, a vágás feletti fittyenés viszont csökkent egy picit.
Egy kis hasizom gyakorlat se segít rajta? Engem szörnyen zavar, mert eddig egyedül a hasam volt, ahol nem volt soha zsírréteg...
Ja, képzeld amióta írtam hogy utálnak a csajok hason feküdni, azóta feszt hason alszanak.Kép

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Szerintem a 1,5 nap nem sok. Nálunk pár hónaposan Dalma 4 napig nem kakilt, én megijedtem. A védőnő azt tanácsolta, h a hőmérőt alaposan mossam le, tegyek rá popsi kenőcsöt és tegyem be a popsijába lassan és kicsit. A gyerek ordított de nem lett eredménye. Másnak magától kakilt de nem keményet, így meg lett volna a "kínzás" nélkül is.

TörpefenyőKép
Üdv és gratula a gyerekehez.

SzilvibankKép
Üdv nektek is.
Mi is költözünk, de megvárjuk az ikrek születését. (akkor lesz kész a lakás)

A kis, pici manókáim betöltötték a 30. hetet.
Nagyon szeretem őket. És már kezdem várni, h én is a kezembe vehessem őket.

Pusz: Vikta
30+1KépKép 13hóKép
vikta

GyöngyiKép
amit leírtam azt hívják szélcsövezésnek???
mit értesz az alatt, h Réka szenved?
görcsöl a hasa? kifeszíti a lábát?

Vikta
vikta

ViktaKép
Igen, azt hívják, és van rá céleszköz...Kép Azzal a felesleges szél is távozik, csak úgy süvítKép.
Közben megoldódott a gondKép.
Feszíti a lábát és egyfolytában üvölt, azt hiszi hogy éhes, de igazából csak arra ébred fel, hogy fáj a pocija.

Gyöngyi

bgy

Sziasztok lányok!

Hát én nagyon szörnyű napokat éltem meg a hétvégén. Kellene néhány bíztató szó mielőtt teljesen pafra vágom a családom. szóval, mivel 2000-es lett a cervix-em, ágynyugalomra rendelt a doki. csa 2-3 órát lehetek fel egy nap. Na most ez éppen arra elég, hogy ellássam magam, a többi idő fekvés. Ez kész katasztrófa egy olyan izgő-mozgó nőnek mint én!!! Vasárnap már háromszor sírtam, hogy bezzeg mindenki megy dolgára (horgászni, kirándulni, lagziba) én meg egyedül... A végére már annyira sajnáltam magam, hogy elutasítottam a párom kedves szavait (persze ő volt az aki itt hagyott és elment horgászni) meg mindenkit aki csak közeledni akart!!! Annyira utáltam magam, hogy azt mondtam, hogy tán még a kórházban is jobb mert ott van társaság, jobban megértenek mint itthon egyedül. Ma kimentem reggel és vettem magamnak hajfestéket és széppé varázsolom magam, hátha segít! Tudtok valami varázsszert az ilyen agyament gondolatokra??? Sűrűn várhatom még az ilyen jellegű hisztit???
M.
M.
kmoncsi

Orsi!
Ne haragudj, nem akartam megsérteni az orvosokat általában. (Az én szüleim is azok.) Csak vannak rossz tapasztalataim, föleg az ilyen drága magánkezelést nyújtó orvosokkal. Pl. nekem is és a barátnömnek is azt mondták egy magán visszérklinikán, hogy feltétlenül mütétre van szükség (100-200 e Forint), ne higgyünk annak, ha mást mondanak. Mindketten elmentünk másik orvoshoz (nem magánrendelésre) és kiderült, hogy egyikünknek sincs visszérbetegsége!!! A másodiknak nem füzödött ehhez a véleményéhez érdeke, az elsönek viszont ugyancsak...
Amúgy egy ekcéma kezelése kicsit olcsóbb, mint egy több százezer forintos plasztikai mütét, úgyhogy azért tartok attól, hogy itt nemcsak szakmai, hanem anyagi szempontok is közbeszólnak. Persze igazad van, ez egy rosszindulatú, gyanakvó hozzáállás, de azért talán nem ártana más orvos véleményét is kikérni. Azt beismerem, hogy a hasfal problámáihoz tényleg nem értek, de úgy hallottam tornával szükíthetö az izmok közti nyílás. Nincs más hátra, a gyakorlatban kell kipróbálnom! Kép

Cat!
Nagyon helyes kép!

Mimóza
mimóza

Moncsi!

Üdv itt!
Meg tudom érteni a hozzáálásod,de mindig gondolj a célra,a gyerekek egészsége most a legfontosabb!
Ne hidd,hogy a korház olyan jo dolog,én 4 honapig élveztem vendégszeretetüket hazamenetel nélkül.Ez jobb lenne neked?
Sztem nem!És az sem ,hogy esetleg koraszülöttként lássák meg a napvilágot,mert azért igy hátránnyal indulnak.
Probáld megbeszélni a férjeddel és a családdal,hogy ez nem ellenük irányul,csak unatkozol,sztem megértik.
A vége felé meg ugy sem lesz energiád ugrálniKép

Ha meg meglesznek a gyerekek,akkor meg azért imádkozhatsz,hogy csak 5 percet tudj leülniKép

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

21 hetes ikerterhes vagyok, két kisgyerek anyukája (6 és 3 éves). még a terhességem elején kerestem ikrek topicot és Cateye ajánlotta ezt (lehet, h emléxel még), de csak most keveredtem ide. pár napja olvasgatlak Titeket. csatlakoznék, ha nincs ellenetekre Kép
most látom, hogy a szülés utáni has a probléma. én is eléggé félek ettől. haskötőt hordtatok?

Gyöngyi! milyen idős a kislányod?

Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Moncsi!
Együttérzek...Én is feküdtem 2 hónapot. Nekem szerencsére nem voltak ilyen rossz gondolataim, már az elsö nap megfogadtam, hogy nem szekálom a családomat és sikerült is betartani. Készítettem egy táblázatot és mindennap áthúztam egy napot rajta. (ld. centi a katonáknál)
Na, aztán mindent bepótoltam, miután hazajöttünk a kórházból... Kép

Azért a kórházba ne vágyjál...Volt olyan, hogy napokon keresztül senki nem tudott aludni a hatágyas kórteremben, csak egyetlen iszonyatosan horkoló kismama...Több rémmesét nem írok, te is el tudod képzelni...

Remélem lassan hozzászoksz a gondolathoz, hogy most nyugisabb idöszak következik. Gondold végig mi mindent tudsz csinálni fekve és használd ki ezt az idöt.

Nem akarlak még jobban letörni, de úgy hallottam terhesen nem ajánlott a hajfestés, mert felszívódhatnak káros anyagok a festékböl. Kép

Kitartás!
Mimóza
mimóza

Vikta!
Keményedik a hasad? Mennyit?
Nekem általában délelőtt egyszer-egyszer, estefelé úgy 3-4-szer.
Szombaton elég sok program volt és este sokkal többet keményedett meg éjjel is. Bevettem éjjel is egy magnéziumot. Megijedtem, mert a doki azt mondta napi 10 rendszeres keményedés felett irány a kórház. Most 3x1 Magne B6-ot szedek. Lehet ezt az adagot emelni kellene?
Mamik, volt aki több magnéziuot szedett? Mennyit?
Enikő
30+3
olajfácska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?