Sziasztok!
Aranyos lehet a bilire szoktatas idoszaka.
Edith, pont akartam kerdezni toletek, hogy hogyan csinaltatok a hozzataplalast. Itt a vedononk magasrol leszar. Egyszer voltam tanacsadason, rogton, ahogy visszajottunk Angliaba. Az egesz annyibol allt, hogy megmertek Lolli testsulyat. Meg hosszusagot se mertek. Amikor rakerdeztem az anti refluxos tapszerre, csak bamult ram a vedono. Aztan elment, hogy valami konyvbol utananezzen, de nem talalta a konyvet. Azt mondta majd keres telefonon es ki is jon hazhoz, de azota se kep, se hang. Mondjuk nem is hianyzik, mert ugy tunik annyit se tud a babakrol, mint en. Aztan mentunk oltasra, ott is rakerdeztem a tapszerre, ott meg azt a valaszt kaptam, hogy kerdezzem a vedonot.
Ezek utan merjek en itt barmit is kerdezni?
Az a rossz, hogy az osszes baratnom csak szoptatott, igy naluk mas volt a helyzet hozzataplalasnal. En meg ugye szoptatok es tapszerezek. Sose volt eleg tejem, de ha lett is volna se tudtam volna csak tejet adni Lollinak, mivel akkor minden kijon belole. Kb. 3 hete egy reggel kiprobaltam, hogy szopi utan nem tapit, hanem lefejt tejet adtam neki es megfogadtam, hogy ilyet soha tobbet nem teszek. Minden kijott belole. Ot is at kellett oltoztetnem, nekem is at kellett oltoznom es meg agyat is kellett huznom. Talan meg tobb is jott ki belole, mint amennyit megevett.
Szoval, a hozzataplalast megkezdtem, csak most nem tudom, hogy hogyan tovabb. Gyumit eszik, zoldsegek kozul repat, paszternakot, edeskrumplit, krumplit (ebbol csak keveset, nincs inyere egyaltalan). A zoldsegekhez is almat kell kevernem, kulonben nem eszi meg. Ja, imadja a sutotokot, csak azt itt nem lehet kapni. Anyukamek hoztak a multkor sutotokos bebietelt otthonrol, de mar mind elfogyott.
Itt pedig olyan bebietelek vannak, hogy a hajam egnek all tole. Vegigbongesztem, hatha ad valami jo otletet a fozeshez, de nemelyik meg egy felnott gyomrat is megkinozna. Ugyhogy eddig meg csak nehany zoldseget foztem es kutyultam ossze neki. Kifogytam az otletekbol, nem tudom, hogy mi mast lehetne meg adni egy kb. 5 honapos babanak. Nagyon halas lennek, ha valaki tudna segiteni.
Ja, es kepzeljetek a tanacsadas a haziorvosi rendelo varojaban van. Ott, ahol a beteg felnottek is varakoznak. Odahuztak nehany asztalt a babak vetkoztetesehez es ott kell a varoban pucerra vetotkoztetni oket es kozben fujja rajuk a legkondi a hideget. Ugyhogy ugy dontottem, nem kerunk a tanacsadasbol. Merlegunk van itthon, meg tudjuk merni mi is. Tobbet ok se csinalnak, akkor meg minek
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli