Sziasztok!
Most értünk haza a bevásárlásból, Jocival és a húgommal voltam. Éjjel sok eső esett, minden csupa víz és nagy a pára odakint.
(Itt az erdő, szinte harapni lehet a friss levegőt!
)
Sancsi: A volt kolléganőmet és a férjét nagyon érdekli az ezotéria és én tőle hallottam az indigógyerekekről. (Az ő fiuk most 10 éves.)
Volt is egy könyve ezzel a témával kapcsolatban. Én annyira emlékszem az ő elmondásából, hogy ezek a bizonyos indigógyerekek az 1980-as évek után születnek, kiskorukban problémásak, kezelhetetlenek és az a "feladatuk", hogy felnőtt korukban jobbá tegyék a világot, kijavítsák a hibákat, amiket a felmenőik elkövettek itt a Földön. És amit Edith is írt az aurájukkal kapcsolatban, az állítólag indigókék, tehát innen ered az elnevezésük. Többet sajnos nem tudok róla, de talán nézd meg azt a topikot, amit Edith is ajánlott vagy írd be a keresőbe, biztosan találsz egyéb információkat is róla!
Örülök, hogy sikerült megnyugtatnunk a babakocsival kapcsolatban!
Rendbejött már Enéh egészsége?
Én 5 hónapos terhes voltam, amikor a férjemmel elmentünk a Tropicariumba. Lenyűgöző hely! Már alig várom, hogy Joci is nagyobb legyen és elvihessük őt is oda!
Edith: Anyósod úgy gondolja, hogy majd néhány hónap múlva a nagy pocakoddal fogod cipelgetni Krisztát!?
Bár én még nem próbáltam, de lehet, hogy csak ez az átmeneti időszak a nehéz, amig rááll a napi egyszeri alvásra és utána már magától is elalszik majd.
Tényleg jó lenne ha megosztanánk egymással, hogy ki mit főz, amiből a gyerekeknek is bátran lehet adni!
Múlt héten egy ismerősömtől kaptam 1-1 csokor szép spenót-, illetve sóskazöldet, megfőztem, porciózva betettem a fagyasztóba. Ma pl. krumplit és csirkemellet főzök Jocinak, felolvasztok egy adag spenótot, összevagdosom és azt belekeverem.
Nekünk ma tésztasaláta lesz a menü, úgyhogy abból nem kap.
Jövő héten kipróbálom a csirkemelles rakottkrumplit, amit Eszter ajánlott, úgyis régen ettünk már.
És még egy kérdés a végére: A ti gyerekeitek már ügyesen isznak pohárból? Nem a csőrösre gondolok, hanem sima pohárra. Mert én Jocival próbálkozom egy ideje (1,5-2 hete) és van amikor szépen kortyol, de olyan is, amikor a nyelvével kilöki a vizet, sőt néha nem is engedi, hogy a szájához tegyem a poharat, hanem a kezével eltolja. (Egyből a cumisüvegről próbáltam áttérni, csőrös poharat nem iktattam közbe.)
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Puszi: