Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kiliman!
Tuti képek!!!! csak csöpögtessél még.... :D

Cat!
Én is fogyó!!!!! Egyébként nagyon sokat fogytál tavaly nyár óta, tök jó, hogy így sikerült. Van valami titka vagy egyszerüen csak kevesett ettél?

Lini!
Édesek a csemetéid, jöhetnek még képek.

Mi is benne vagyunk bármilyen taliban!!!!

Edit, Meme!
Akartam írni, hogy a nagyfiaitokra tök irigy vagyok!! Nagyon szerencsések vagytok, hogy ennyit segítenek és tök jó, hogy sikerült ilyen jól nevelni őket. Ez azért kemény munka!!! Amilyen kamaszokat látok, égnek áll a hajam!!!
Ja és Gréta!!! Nem csodálom Meme, hogy imádod.. :D :D

Ja a fiúk nálunk is köhécselnek, remélem más nem lesz, illetve remélem, hogy lassan abbahagyják.

Detti!
Remélem most már jó lesz ez a doki!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Nettke!

Igen, Lacikám is " vallott" . :wink: :D Még, a haza fele mesélte, jót nevettem én is az ő "szemszögükön". :wink:
Mikor beértünk Grétivel V.egyre, az első kérdése az volt, hogy vajon merre lakhattok, meg, hogy összefuttok-e valahol?!
Jobbulást Sárinak!

Cat!

Most, hogy Sári beteg, és nagyikázik, szerintem Samu a gondozónéniket ezzel a kérdéssel már megbombázta: Hol van Sári? :lol:
Érdekes amit a fejlesztési lehetőségekről írtál. Az meg még jobb, hogy Olinak ilyen hatásos. Ő volt az aki Kristófnak a leghangosabban énekelt. ( sikerült is elérzékenyülnöm rajta... ) Régebben nem Samu volt a nótafa nálatok? Vagy most már mindketten azok?

Kiliman, Detti!

Írok privit a képek miatt.
Hát, érdekesen alakul Bernát büfizése. Minden orvos mást vall ez fura. De, remélem egy tényleg megmondja végre és hamarosan mi váltja ki és mivel lehet megoldani!
Lacikám Itt: :lol: :lol: :lol: , és Ő kér vágást!!!!! ( erre az oldalra )

Edit!

Igen, Gréti matekozott, de nem szívesen... meg is értettem.
Kristófnak is pótolnia kellett szegénykémnek. Ráadásul tegnap volt nyílt nap, és a német óra a pénteki órára épült. :roll:
Remélem Oli már sokkal jobban van!
Az " öreg" dehogy haragszik, jót nevetett csak az egészen. Nem olyan típus, szerencsére. Meg ugye júlisban 40....
Én is örülök, hogy a nagyok ilyen jól haverkodtak! Képzeld, mint utólag kiderült Gréti azért nem nem ment velük sokat, mert a kecskeméti Bence haverjuknak tetszett, Grétinek viszont nem.... Micsoda sztorik, ugye?

Lini!

Üdv. köztük, édesek a picik!!!
Annak külön örülök, hogy vegyes-páros vagytok, :wink: mert ahogyan Lilla is említette mi vagyunk kevesebben.

Lilla!

Neked is írok privit, kérjük a képeket. :wink:
Örülök, hogy Zsófi megnyílt, bár láttad, ők elég zárkózottak. Nem is zavarna, ha mi is olyanok lennénk... Bár, kinövik majd, szerintem.
Meg, valszeg a zaj is zavarta őket, nem szeretik. ( bár amit ők csapnak , az nem zavarja őket... :roll: )

Kata!

Hurrá, a kényszer megszülte a sofőrt!!!! Látod, megy ez! Most aztán ne hagyd abban.

Brigi!

Eredmények:
:lol: :lol: :lol:
Lányaid fekszenek? Mert én is borzongok, kész vagyok ebben a sz..r időben.

Baba!

Nektek is jobbulást.
A csajok tudnak, jót mosolyogtam a képeken. Gondolom te nem , mikor megláttad. Ez volt az első ilyen " támadás"?

Nálunk:

Zsófi is mintha benáthásodna, de ez megy már vasárnap este óta.
Remélem megússzuk ennyivel.Zsombin egyenlőre nem látom, de sosem tudni.

Meme
szinta

Kata!

Egyszerre írtunk. Igen, kemény munka, sokszor egyáltalán nem könnyebb mint a picikkel, de alapjaiban tényleg jó srác Kristóf. Köszi. :)
Gréti is édes, bár a volt sógornőmmel megbeszéltük mikor hazavittük, hogy neki is vannak kamasz- trükkjei.
Kristófnak is hajajjjjjjjjjj.......

Edit!

Ami nagyon feltűnt, már ott is akartam mondani: Dávid rendkívül választékosan beszél, olyan szavakat használ, ami azt mutatja, hogy sokat beszélgettek.

Nettke!

Lászlókám nem is mesélte. De, tényleg nagyon jó fej. Bár, a ti ( 3-as ikresek) férjeteket nézve ( Cat már említette), az enyém " szabad" ember. S, csendben meg is jegyzem, ő talán azt nem is bírná.

Meme
szinta

Sziasztok :)

Meme :)
A lányok a pécsi maminál vannak. Én meg "szabad" vagyok. Csak azt nem tudom, hogy a sok dolog közül mihez fogjak hozzá és így sokszor inkább semmihez. :oops: :oops: :oops:
A lányokkal olyan jól szerveződik a nap, egyedül meg csak téblábolok.

Kristófnak boldog szülinapot így utólag.

Ha egyszer hosszabb időre jöttök Veresre, látogassatok meg minket. Onnan már tényleg nagyon közel vagyunk. :)

Én benne vagyok mindenféle taliban. Ha minden jól megy már nem is fogok dolgozni (remélem), és akkor kihasználom még maradék időnket. :wink: Sztem nem baj, hogy sokan vagyunk. A kistalikra az jön, aki ráér. Néhányan azért biztosan mindig lesznek.
A meghívás hozzánk még mindig áll, csak annyi kikötésem van az időpontot illetően, hogy meg kell várni, amíg használható lesz a fű. Egy hete kelt ki, talán júniustól. Nekünk egyelőre semmi nyári programunk nincsen. Válasszatok ti hétvégét! Júni vége, júli biztos jó lesz már fűügyileg, nem??

Baba :)
Nagyon jók ezek a képek!!!

LIni :)
Helyesek a gyerkőcök!! És nagyon hasonlítanak, bár látszik, hogy ki a fiú, ki a lány.

Detti :)
Ez a doki tényleg érdekes! Végülis csak a szakterületéhez nem ért :?: :roll:
Remélem ez a másik doki megoldja a gondjaitokat.

Csajok :)
Szeretnék venni egy kismamás felsőt a barátnőm esküvőjére, ami azért hétköznap is használható és lehetőleg nem L, XL méret, lévén, hogy a vállszélességem nem nőtt egy centit sem attól, hogy babát várok. :roll: Eddig néhány helyen voltam, de mindenhol egy méret, legfeljebb kettő, és hát mind lóg rajtam. A pocimon jó, de máshol .... :roll: :roll: :roll: Valami ötlet?

Szép napot mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)
Jobbulást Sárinak! Samu biztos szomorú lesz. :D Voltatok tegnap szülöin? Mi volt? Mi nem voltunk.

Nálunk Oli rekedt, de azon kívül semmi baja nincs, hacsak az nem, hogy tegnap mérgében kiharapta a bör ülögarnitúránkat. Azt hittem helyben agyvérzést kapok. Leordítottam a fejét. Most kér lyuk van a méreg drága garnitúrán. Azért választottunk bört, hogy az lemosom ha összecsokizzák, firkálják stb, de azt nem számítottuk bele, hogy ki is harapják. :evil: :twisted:

Leordítottam a motort lopó nö fejét, de inkább szaladtam a motor után, szóval nem volt sok idöm. Na meg Ö is gyorsan elspurizott, érthetö okokból.

Kata :)
A fogyás titka, hogy nem vacsoráztam egyáltalán. Most újra kezdem, mert a 10-böl 3 kiló visszajött a lazaságom miatt. :P

Én az utóbbi dokinéni véleményével szimpatizálok, szerintem is összefügghet az asztmával, és nem lelki eredetü.

Lini :)
Édesek a kölkök, és nagyon hasonlítanak. Jöhetnek még képek!

Judyt :)
Nekem is emlegetik a fiúk a fiúkat, és föleg Oli, hogy Atika lepisilte a falat a kocsmánál. :lol: :lol:

Edit :)
Itt a babaneten is van fejlesztös topik, ahol írnak mozgásfejlesztö konduktorok is. pl. a Petöböl. Ahogy végig szaladtam rajta, professzionális pszichomotoros fejlesztés a következö helyeken van: BHRG - Lakatos Katalin, Korai Fejlesztö Központ, Gézengúz Alapítvány, Tunyogi Erzsébet féle játszóház. Dévény Anna módszere csecsemöknél nagyon hatásos, szerintem egyedülálló a világon, de kisgyermekeknél már nem tudnak olyan hatást elérni, illetve csak nagyon visszamaradott gyerekeknél, amiröl a mi esetünkben nincs szó, pszichomotoros fejlesztésre nem jó, ezt a mi dévényesünk mondta. Szerintem neked érdemes lenne valami Alapítványhoz fordulni, hátha kapnátok kedvezményt a fiúkra, hogy ne kelljen kifizetni ennyi pénzt. Én a helyedben megpróbálnám a Gézengúzt, elég jókat írnak róla. Hallottam már egyébként Gekkoról, ahol pont volt BHRG-s képzett gyógytornász volt, de ennek ellenkezöjét is, pl a szentendrei gekkoról, hogy nem volt hozzáértö. Szóval lutri.

Meme :)
Igen Samu volt régebben a dalos pacsirta, most profilt váltott, táncos lesz. :D Állandóan musical iskolába akar menni. Otthon minden nap performance van, valamilyen jelmezben táncol, mi meg pisilünk a röhögéstöl. Oli meg a nagy énekesünk, de versel, mondókázik mindent. Mondjuk én a zeneovinak is betudom, mert nagyon szerette.

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Nézd meg a kismama-ruhákat a 2in1-ban. Elég nagy a kínálat, viszonylag elérhető áron árulnak.
Júniusra egyébként már biztosan olyan állapotban lesz a füvetek, hogy simán rá lehet menni.
Nekünk eddig három fix programunk van a nyárra (júl. 1-11-ig, júl.30-aug. 3-ig, és aug. 15-20-ig biztosan utazunk), javasoljatok időpontokat!

Cat,

Minek kellett ahhoz történnie, hogy Oli kiharapjon egy bőr ülőgarniturát??!!??!

Én is fogyózom (kivétel ez alól a múlt hétvége :wink: ). Egy hét alatt 70 dekát fogytam is :lol:

Tényleg, Baba, te elkezdted a narancsbőr masszázst? Én igen, és tök jó!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Fényképek: sajna még most sincs működő írónk.... Cat, Zoli mesélt vmi helyről, ahová fel lehetne pakolni a képeket mindenkinek. Kideríted mi volt az?

Lini

Nagyon arik a manók. Persze, hogy jöhetnek még képek. :)

Brigi

Szuper a tali! Mi júli 12-19 megyünk Bibibe, akkor nem jó. Egyébként bármi. Azért lehet, hogy füvesthettek újra, ha ennyien rászabadulunk. :wink: Én anno a New Yorkerben vettem felsőket, akkor volt jópár, ami kismamás fazon volt, csak 1 számmal nagyobbat vettem belőle és kész. (amúgy 1 felsőt pont elraktam neked, hogy odaadom, ha legközelebb talizunk. ez mondjuk totál utcai, nem ünneplős, de én nagyon szerettem. :) )

Detti

Na, most már én is kíváncsi vagyok, hogy mi baja Bernátnak. :shock: Remélem, most már valaki rá is jön....

Tali-ötlet: hétfőn mintha úgy láttam volna, hogy a közelünkben megint cirkuszi sátrat építenek. Sztem hétvégére tervezik. Mi lehet, hogy elmegyünk. Érdekel még valakit?

Cat

A Rákoskeresztúri Gekko-ról nem tudsz esetleg vmit? Azért könnyebb volna oda menni, ha kell, főleg, hogy én nem a hétvégét szeretném erre szánni. De feleslegesen nem akarok pénzt kidobni. :? Amúgy mi akkor akár be is jelentkezhetünk, mert másfél hónap és 3-k leszünk. Ha úgyis kb 1 hónap múlvára tudnak időpontot adni. :roll:

Meme. Nettke, Kata

Jobbulást a betegeknek! :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hű megint menynit írtatok!

Cat!
Köszi a részletes leírást. Rázizzenek a témára és utána nézek,hogy hol s mint mennek a dolgok.
Azt hiszem a helyedben én is így reagáltam volna az ülőgarnitúrás szorira. :evil: Azért tudnak ezek a gyerekek!!! :shock:

Meme!
Igen,ha előveszi a választékos modorát! :D :wink:
De már van egy érdekes stílusa rosszabb napjain!Ami sajnos a nem megfelelő iskolai szigor következménye is.Csütörtökön megyek rendkívüli szülői értekezletre,mert az osztályból 6szülő (köztük én is) bent járt az igazgatónál.olyan horror dolgokat meséltek a gyerekek az iskolában töltött időről!!!
Amúgy a választékos beszéd a sok olvasásnak és az apukájának köszönhető!!!De majd átadom a dicséretet.
Én nem hallottam arról,hogy a Bence "hajtott" a Grétire.Olyan édesek ezek a szorik! :)

Kiliman!
Dobd csak fel azokat a képeket!!!Remélem,semmi kompromittálót nem csináltál!!! :wink:

Detti!
Megkaptad a válaszom?

Nettke!
Jobbulást nektek!Mi a szülinapi program???Ajándék?
Adhatnál pár ötletet!Bár mi már csak apróságot veszünk,mert a kolpingolást meg a hintát betudhatják annak.Ja,igen!!!Képzeld,kész a hintánk!Jöttök egy próbára valamikor?Homokozó,hinta,csúszda van. Állítólag lesz torony és nagy csúszda is idén nyáron!!! :wink: (Bár a hinta is tavaly nyárra készült :P )

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Itt a mű!!!Apa keze-munkája:

itt még készülőben
Kép

majd készen ( na jó :) ,még valami hinta-féleséget kapnak hozzá)
Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

Edit,

Igen, megkaptam, de nem árulom el :lol: :lol: :lol:

Nagyon ügyes a férjed, hogy ilyen játszótereket készít. Mi is gondolkodunk egyen, de ha nem mi csináljuk - és valljuk be, az én férjem kreatív nagyon, de azért ilyet szerintem nem tud csinálni (majd mindjárt kapok megint a fejemre ezért a megjegyzésért...) - akkor elég drága, sajnos.

Lilla,

Én már régen gondolkozom azon, hogy el kéne vinni a gyerekeket cirkuszba. Nálunk most hétvégén volt, erről lemaradtunk. Majd írd meg, hogy nálatok mikor lesz.

Detti

KépKép
kiliman

Meme,
nem ez volt az első, a saját szobájukban a ruháikat rámolták már ki párszor régebben, mielőtt betépőzáraztam volna. :wink:
Ez a kép is már februári, de ezt a szekrényt a konyhában kvázi nekik hagytam, csak műanyag cuccokat raktam bele, így nem volt horror, mikor megláttam. Csak az az 50 db. szívószál... :D

Detti,
nem kezdtem még el a masszázst, felhívtam a masszőrt, csak épp nem ért rá, viszont elfelejtett visszahívni. Ahogy azóta én is őt. Na majd jövő héten újra rápróbálok, akkor már a tornát is folytatom.
Ma már jobban vagyunk mindannyian.

Brigi,
nekem van egy fölsőm, amit szívesen neked adok, küldök róla képet. Rajtam is esküvőn volt. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Folytatom a csepegtetést: szülő :arrow: gyerek
Kép Kép Kép Kép Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1208956271.4123.jpg[/img] http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.2591.jpg[/img] Kép Kép

Kiliman

Aki nem volt ott annak jó tippelést :)

KépKép
kiliman

Kiliman :)
Nagyon jók az anyamajom/apamajom-kismajom képek! :D

Lilla :)
Zoli a picasaweb.com -ra gondolt. Oda lehet feltölteni képeket.

Cat
Kép
cateye

Annyira jók ezek a képek, egyre jobban sajnálom, hogy nem lehettünk ott.
Na, de legközelebb! :)

Kép
baba888

Cat,
bőrgarnitúra.... háát :evil: Sári már jobban, ha ma nem lesz hőemelkedése sem, akkor holnap már megy bölcsibe :D

Kiliman,
csúcs!!! Az összes kollégámnak megmutattam mindenkit és név szerint :D . Jó, hogy így "csepegteted" a képeket!

Kata
látod, milyen ügyi vagy a sofőrködésben!! Így fejlődik ám az ember, ha váratlan helyzetekbe kerül.. tapasztalatból mondom.

Edit,
a hinta csúcsszuper!!!! Nagyon ügyes Tamás! Mi benne vagyunk egy újabb taliban, persze. Majd ezt privátban fixáljuk :lol:

Lilla, hol vagytok Ti pontosan, hol építik a cirkuszt???

Kép
nettke

Edit!
Király a hinta!!!!!

Kata!
Ügyi vagy!!! Csak így tovább!

Kilimann!
Még-még képeket!!!!

Cat!
Húú, a kanapés stori elég húzós :shock:

Képzeljétek úgy veszem észre, mintha Ákosnak vissza nőtt volna az orrmandulája. :(
Megint olyan kis tátika szegénykém, mint tavaly. Éjszaka is olyan, mint egy kis "dart wader", szuszizik-horkol. :(
Lehet vissza viszem a fül-orr-gégére.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Nagyon jó lehetett a Kolpingozás! :)
Mondjuk mi inkább magunknak valók vagyunk, főleg a férjem, őt tuti nem lehetne rávenni egy ilyen sokgyerekes bulira. De ha valaki Debrecenben jár, szívesen látjuk! (Igaz, most szét van verve a konyhám mert új konyhabútort csináltatok, de remélem néhány hét és rendben leszünk. Na jó, az uram pesszimista, szerinte jó ha őszre lesz belőle valami... :evil: )
Nem tudom írtam-e, de sikerült állást találnom júniustól, a megyei kórházban leszek az SBO-n. Sajna műszakos meló, 12 órázunk, de legalább sok szabadnapom lesz :P

Lilla!

Ok, küldöm a rucikat, írj priviben címet! Van még hosszú farmerunk ha esetleg érdekel, nyári az nincs több de majd még szétnézek.
Ha turiba megyek mit, milyen méretben keressek?

Másvalakinek valami?

Edit!

Nagyon jó ez a hinta, mi csak csináltatni tudnánk de szerintem idén megint nem lesz rá keret. Talán majd a jövő évi költségvetésből.. bár már a légkondit meg a teraszt is arra terveztem be...

Cat!

Nem tudod, ez a BHRG képességfelmérés vidéken is van? Gekko van Debrcenben is, de arról nem sok jót hallottam, inkább lehúzásnak tűnt a dolog.

Van egy lovarda itt a Klinika mellett, tegnap kimentem és beszéltem a lovasoktatóval, ha minden jól megy kipróbáljuk a pónilovaglást a lányokkal. Tulajdonképpen még nem igazán lovaglás ez, kicsik még hozzá, de majd ücsörögnek a lovon :lol: Olyan szintű a pónimánia, hogy gondolom szerzek egy kis örömet nekik :) Most még sisakot kell szereznem, nem tudom kapok-e ilyen kicsit lovasboltban. Esetleg lovagol valaki közületek?

Brigi!

Én a CundA-ban vettem most egy felsőt aminek olyan mell alatt elvarrott kismamaszabása van, esetleg ott is szétnézhetsz, nem volt drága sem.

Baba!

Nagyon tetszett a kép :lol: :oops:

Detti!

Kíváncsi vagyok mit mond majd a másik doki.

Ditke
ditke62

Ditke :)
Hívtam a BHRG-s telefonszámot, hogy megkérdezem a vidéki lehetöségeket, de nem vették fel. :( :( Majd még próbálkozom.

Gratulálok az álláshoz! Akkor nem mentek külföldre? Az SBO az valami sürgösségi? Bocs a tudatlanságomért. :oops: :oops:

Mi is szeretnénk majd menni lovagolni, mert föleg Oli nagyon imádja. Szerintem elöször jó rájuk a sima biciklis sisak is, legalábbis én nem tervezek venni nekik mást.

Ez durva ha visszanött az orrmandulája Ákosnak. :shock: :shock: Jó hamar. :( :(

Van valami kórság megint a böliben, mert sokan köhögnek. Az enyémek még nem, de reggel hallottam Lujzit, hát horror volt.

A köhögésre visszatérve Oli végig köhögte az elsö éjszakát a Kolpingban. Szégyeltem is magam, hogy a szomszéd biztos nem alszik. Erre reggel az étteremben az egyik kislány annyira görcsösen köhögött a sarokban, hogy majdnem megfulladt. Dettiék biztos hallották, mert ott ültek. :roll: Horror volt. Na revidiáltam a nézeteimet Oli köhögésével, mert az semmi volt ahhoz képest, és estére el is múlt.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Judyt!
Húúú, ez borzasztó! Ez az orrmandula nálunk is van, Gergőnek és aug. óta tudjuk, hogy ki kéne venni, de egyszerűen nem bírom rávenni magam. Félelmem ez a visszanövés....., uncsitesónak is kivették 3 évesen, most meg 5 évesen is. Igazándiból szerintem nincs jó alkalom. Arra gondoltam megvárom míg 3 éves nem lesz és azután. Bár egyre zavaróbb ez a nyitott szájtartás, biztos láttátok. Szóval előbb-utóbb rá kerül a sor.

Edit!
Szuper lett a hintátok!!!! Jó, hogy ilyen aranykezű férjed van.

Ditke!
Én sem tudom mi az az SBO, nekem a sebészeti osztály ugrana be..... :?: , de csak tippelek.

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Az a gond ezzel az orrmandulával, hogy mivel a száján veszi a levegőt, így sokkal jobban terheli a szivet is, és a fogzást is érinti, mivel nyitott a szája nem zár össze az állkapocs.. Nekem tavaly ezt modta a doki. :(
Az tuti, hogy most nem az altatást választanám, mint tavaly.
Lehet kérek beutalót, és jövőhéten elviszem Ákost.

Ditke!
Gratula a melóhoz!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Ditke!
Nálink is nyerő a póni. :)

Ákos
Kép

Atika
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Gratula a munkához. Ha jól emlékszem, akkor ide akartál menni Nyíregyen is, és akkor nekem úgy tűnt, hogy tetszene is a munka. Valami ER féle, nem?

Ez rémesen hangzik. Nagyon sajnálom. :( :( :(

Edit :)

Tuti a hinta!!!! Nagyon ügyes a férjed. Végül nem vesztek nekik bicót?

Kiliman :)

Nagyon-nagyon jók a képek!!! Kár, hogy mi egyiken sem vagyunk rajta. :wink:

Na megyek takarítani. Ma van az utolsó szabadnapom. :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!!

Bocsi,hogy nem voltam,de sajna betegek vagyunk még mindig.
Már 2 hete.Hüpp.Mikor keverednek ki szegénykéim??!! :(
Szoktatok a Velencei-tóhoz jönni nyaranta?
Nálatok is van hiszti?Hülye kérdés biztos. :oops:
Teszek még képeket!

Kép Beni Kép Vandi Kép :)

lini
lini28

Judyt,

Ezek a képek a Kolpingban készültek?

Ditke,

Gratula az új állásodhoz!

Ma megint kiborultam - most a változatosság kedvéért az ovitól. Ma volt egy ovis tájékoztató a bölcsiben, ahol ott volt az óvoda vezetője. Hát én teljesen kiakadtam ezen az ovis felvételen...

Először is azokat a gyerekeket veszik fel, akik betöltik a 3. évüket szeptember 1-ig. Na most, csak a mi bölcsinkben 28 (!!!) ilyen gyerek van, az oviba meg 35-öt vesznek fel... Viszont aki december 31-ig tölti be a 3. életévét, az január 1-től már nem járhat bölcsibe. Minden oviban sokszoros túljelentkezés van, tehát fogalmam sincs, hogy felveszik-e egyáltalán a gyerekeimet, mert ha nem (sehová), akkor januártól fel kell mondanom a munkahelyemen???????

Felháborítónak tartom, hogy volt ott egy kb. 8. hónapjában járó kismama, akinek egyébként sem tudom, hogy hogyan járhat bölcsibe a gyereke, de az oviba fel fogják venni a gyerekét, mert 3 éves lesz szep. 1-ig, ő meg otthon lesz a második gyerekével. Nekem meg van két gyerekem, akik igaz, hogy csak októberben leszenk oviskorúak, de én meg dolgozom, de ez már nem érdekli az ovit, vagy az önkormányzatot.

Mondta az ovis nő, hogy tavaly 4 anyukának fel kellett mondania a munkahelyén, mert az egész kerületben nem volt üres hely :twisted:
Felháborító az egész szerintem, mert állítólag egyre kevesebb gyerek születik, zárják be az ovikat (itt nálunk a kerületben bezártak egyet egy bölcsivel egyetemben, mert a helyére egy Lidl épült :roll: ), de aztán meg mégiscsak túljelentkezések vannak.

Ja, és a válasz arra, hogy ha nem veszik fel a gyerekeimet, akkor mégiscsak mit csináljak: adjam magánoviba. No comment.

Detti

KépKép
kiliman

Azt még kifelejtettem, hogy ahol van hely (mert kisebb településen van az ovi, vagy éppen kistérségi), ott nem zavar, hogy a gyerekek oviba járnak, miközben az anyuka otthon van a kisebb gyerekkel, vagy csak úgy. Anyukáméknál, vidéken tuti, hogy felvennék őket, mert ott tényleg kevés a gyerek. De nálunk, egy kertvárosban, ahol naponta épül egy új ház vagy lakópark, ott tényleg túljelentkezés van.

Azon gondolkodtam, hogy holnap felhívom az önkormányzatot és megkérdezem, hogy kinek és mennyit kell a borítékba raknom, hogy októberben ovisak legyenek a gyerekeim :roll:

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Brigi kívánságára, hogy még teljesebb legyen a csapat :)

Kép

Üdv a Tolpingosok között :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Nálunk elsö felvételi prioritás az oviban, hogy betöltse a 3 évet, második, hogy körzetes legyen, és a harmadik, hogy mindkét szülö dolgozzon. Így gyakorlatilag ahol otthon van Anyuka a kisebbel nagyon nehezen jut be. DE nálunk nincs felvétel évközben, tehát hiába októberiek a fiúk, nem vették fel öket oviba, viszont maradhattak a bölcsiben. Mégiscsak jobb helyzet, mintha az utcára kiteszik öket.

Tavaly én ugyanebben a frászban voltam mint Te. Végigszaladgáltam az összes magánoviban, mert nekem is úgy nézett ki, hogy fel kell mondanom, ha nhem oldódik meg ez a dolog.

Az idei jelentkezésröl meg annyit, hogy komoly protekciónk van a körzetes oviba, ugye közel 4 évesen, mégsem tudjáka fiúkat abba a csoportba felvenni ahová szeretnénk. Szóval szerintem is kiborító az egész. :evil: :twisted: :x

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csak gyorsan...

Szóval bocs, de még nem néztem utána cirkusznak, mert tegnapra én is kidőltem. Estére már 38.6 fokos láz, fáj mindenem, totál kivagyok. :twisted: Robit hiába rendeltem haza, nem tudott csak 6-ra jönni, most is egyedül vagyok velük, de remélem mire déután felébrednek már itthon lesz. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke,
utólag is gratulálok a diplomádhoz!! És most az álláshoz. Kimerítő lesz a 12 órázás és az állandó hajtás.. de legalább orvoskodhatsz :lol: Ez sürgősségi osztály, ugye?

Judyt,
orrmandula-téma... rettenetes! Szegény kisfiad. Hogy csinálnak ilyet, ha nem altatásban? És miért nem vállalod az altatást?

Detti, Cat
nagyon sajnálom az ovi-témát!!! Basszus.
Detti, nálatok nem opció a további 1 év bölcsi? Vagy a meglevő problémák miatt jobb lenne a nagyok között?

Cat,
Sárit ma már bevittük, mert már tegnap sem volt semmi baja, és rossz mint az ördög :) Remélem a köhögőst mi már letudtuk a Kolpingban, és nem kapják el megint!

Egyébként nem is értem, hogy miért kell ilyen mizériát csinálni ezzel az ovival, miért nem lehet évközben kezdeni.. jobb is ha nem egyszerre szokik be 2 hét alatt 25 gyerek, nem? A mi városunk igazán dugig van gyerekekkel (más sincs itt csak kitelepült kisgyerekes fiatalok), 4 óvoda van, és semmi gond nem volt azzal, hogy évközi mini-csoport induljon. Szóval nem látom át, hogy Budapest kertvárosi kerületei miért ilyen bürokratikusan és mereven működnek!
(Nálunk az első prioritás az oviban egyébként az, hogy szobatiszta legyen a gyerek!!! Még 3 éves kor előtt is lehet már vinni, 3-4 héttel, csak nem adnak pelust, ez a legnagyobb kikötésük!!)

Agyrém, hogy olyanban kell gondolkodni, hogy esetleg felmond az ember!!!! :evil: Messze van még Európa... :cry:

Edit,
jaj, az ajándék-téma: apróságok csak, mert nem vagyok híve a nagy ajándékkal való "ellepésnek", sose örülnek annyira, amennyire várom.
Szóval ilyen kis állatfigurák (szarvas, farkas stb, kb 4-5 centisek, műanyag, kb 10 db), van a bölcsiben és nagyon szeretnek vele molyolni, meg puzzle, meg 3 "Verdák" autó, ez most nagy sláger nálunk, nomeg gyurma. A mama meg a dédi közösen veszik a biciklit, és ez így együtt már untig elég!! Meg egy Verdás McQueen-es formatorta. :D

Kép
nettke

Lilla,
jobbulást!!!!

Kép
nettke

Lilla,

Jobbulást! Bernát nálunk is lázas volt éjjel, de reggelre már nem, úgyhogy mentek a bölcsibe...

Cat,

Én totál kivagyok, már felhívtam 5 ovit, ahol közölték, hogy menjek el beíratkozni, de sok jóra ne számítsak :cry: De tényleg, mit csinálok akkor, ha tényleg nem veszik fel őket sehová, de a bölcsiből meg menniük kell???? bár eddig mindegyik vezető ovónő azt mondta, hogy a bölcsi nem teheti ki őket az intézményből tanév közben.

Most itt, az OKM-ben keresek valakit (meg a XVIII. kerületi önkormányzatnál), aki esetleg "segíthetne", bár nagyon utálom ezt a dolgot... :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Húúú, ez az ovi. :shock:
Én is csak reménykedem, hogy felvesznek minket.
Nálunk az első a 3. életév, második a körzetes és a testvér abba az oviba jár, 3. a beiratkozási sorrend.
Igen a kolpingban készült a pónis kép.

Lilla!
Jobbulást!!!!!!

Nettke!
Tavaly altatásban volt, és a műtét utánni másfél óra horror volt.Akit helyi érzéstelenítéssel operáltak az sokkal jobban viselte a dolgot és hamarabb ihatott is.Na majd meglátjukmit mond a doki.

Judyt
KépKép
judyt

Vidd el beiratni öket ahová csak lehet. Egyébként még az lehet a mentsváratok, ha azt hazudod, hogy nem szobatiszták. Nálunk a bölcsiben maradhatott az a 3 évét betöltött gyerek, aki nem volt szobatiszta. Azokat nem tették ki. Csak az a gáz ebben, hogy pont a gondozónök látják, hogy szobatiszták-e, mert ök vannak velük.

A mi bölcsink egyébként rendes volt ilyen szempontból, hogy maradhatnak a fiúk. Szerintem ez helyi döntéskör, lehet a bölcsivezetöt kellene megfüznöd, mert az ovikba bejutni nincs sok esély, hacsak nem magán ovi.

Ez a beiratkozási sorrend mint szempont nagyon durva. Tegyük fel május 5-töl van a beiratkozás 10-ig, akkor miért jó az ovinak, ha 5-én reggel megjelenik mind a 60 szülö a gyerekkel ott cirkuszolni????? Ezt nem értem. Ezt is valami észlény találta ki. :shock: :shock:

Jobbulást neked! Csapd ki öket a kertbe, szép az idö, hátha jobban tudsz pihenni.

A Kolping is betudható szülinapi ajándéknak, méghozzá mekkorának! :D

Ovihely: Valószínüleg azért szorulunk ki az áhitott csoportból, mert annyi testvérpár megy oda, hogy már nem lesz hely. 7 gyereket tudnak abba a csoportba felvenni, de már 6-nak ott van a nagyobb testvére, így ök tuti oda mennek. Így csak egy hely marad, de mivel én a fiúkat együtt akarom, ezért nem oda fognak menni. Mondjuk már nem is érdekel, csak vegyék fel öket valahova, mert ezt a cirkuszt ami az ovival van rühellem. Mi lesz még késöbb az iskoláknál, ha már az ovival is ilyen cirkusz van :?: :?: :?:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Az ovitémához én csak annyit tennék hozzá, hogy nálunk tavaly bezártak a 4 csoportból egyet, mert nem volt gyerek. :roll: Ami azért hülyeség, mert így a 4 csoportból (22-23 fővel) csináltak 3-at, így 30-31 gyerek van egy csoportban.
És most jön a csattanó: állítólag szept-ben meg akarják nyitni a 4. csoportot a cigányoknak (bocs a "kisebbségnek") :evil: :twisted:
Előre rettegek, hogy a Gréti hosszú hajából hogy fogom kiszedni a tetveket :roll: :twisted: Pedig van külön óvodájuk, csak oda már nem férnek, mert annyi cigánykölyök születik. :shock:
Nem vagyok rasszista, csak utálom őket. Hozza be a gyereket tisztán, illatosan, bogármentesítve, és akkor nincs semmi bajom. De ha a védőnők esetleg rendberakják őket, otthonról úgyis újra összeszedi.

Más: a "Tolpingolás" fantasztikus lehetett. Nagyon jók a fotók, habár én csak találgatok, hogy ki-ki lehet. :oops: :lol:

Detti! Nem lehet a fiúkat még 1 évig a bölcsiben hagyni? Vagy Ti nem akarjátok?

További szép napot: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Szörnyű ez az ovi-mizéria, nekem ebben nagy szerencsém volt. A körzetes ovi tök jó és nálunk dec 31-ig kell betölteni a 3-at és akkor felvesznek ha körzetes vagy. De még januárban is jöttek a csoportjukba akik akkor lettek 3 évesek. A szobnatisztaság elvileg feltétel, de már előre moindták, hogy nem gond ha vannak balesetek, na nálunk azért heti több is van és egy szavuk sincs. A 3 évet meg kellett várni, illetve annak nem kell aki szept. 10-ig betölti, ők kezdhetnek szept. elején. Itt még mondták is az óvónők, hogy milyen jó, hogy folyamatosan szoknak be. Most csak az a kérdés, hogy maradnak-e jövőre is kiscsoportosok vagy mennek középsőbe és csak a nagyot ismétlik. Én jobban örülnék, ha a kicsit járnák kétszer, de ez attól függ hogy hányan mennek a nagyból iskolába.

Meló: ez sürgősségi osztály, olyan vészhelyzet féle: trauma és szülés kivételével ide érkezik mindenki: infarktus, agyvérzés, vakbélgyulladás, lábujjviszketés :roll: Nekem ez nagyon tetszik, imádom a differenciáldiagnosztikát :) Csak a 12 órázás lehet gáz, de majd kiderül. Lehet, hogy jó lesz :) Bár a legtöbb per akórházban magasan az SBO-t érinti, de hát ez van.
Külföldi munka nincs kilőve, de olyat ami minden szempontból jó lenne még nem találtunk, így marad ez. Amúgy pont mikor Tolpingozni voltatok akkor voltunk Bp-en egy interjún egy spanyol fejvadász cégnél. Nagyon jól hangzik, 4 hónap nyelvtanfolyam Barcelona mellett :wink: Már csak sebészállás kellene, de a fene egye meg, a svédeknél is divatos szakma a sebészet :(
Pszichiáter meg akkor sem leszek ha felkopik az állam :oops:

Cat!

Köszi, hogy próbáltad hívni őket :)

Betegeknek jobbulást!

Ditke
ditke62

A bölcsiben két dolog miatt nem tudom-akarom hagyni őket:

1. A bölcsi vezetője azt állítja, hogy azok a gyerekek, akik dec. 31-ig betöltik a 3. évüket, január 1-től már nem lehetnek bölcsisek :roll: Szerencsére sikerült megtalálnom az ide vonatkozó törvényt, ami a gyermekek védelméről szól, úgyhogy ma délután a vezető orra alá fogom dugni. Úgyhogy a helyi rendeleteivel elmehet a p....ba (bocs).

2. Én úgy érzem, hogy októberre a gyerekeim már ovi-érettek lesznek. Főleg testi és szellemi tekintetben. Már most simán egy szinten vannak a 3-3,5 évesekkel. Úgyanúgy (tisztán) beszélnek, ismernek vagy száz mondókát és éneket, egyedül öltözködnek, vetkőznek, tök jól megmossák a fogaikat egyedül. Na jó, a fegyelmezéssel van némi gond... ja, és még nem szobatiszták, ami feltétel, de októberre szerintem ez is meglenne.

A legolcsóbb magánovi, amit találtam, 45e ft/hó :cry: A Montessori meg a Waldorf ovikat is megnéztem, de a Waldorfba 4 éves kortól vesznek fel (30e ft/hó - még egészen tűrhető), Montessori meg nincs a közelben. Bár én rosszul vagyok ezektől az alternatív nevelési módoktól...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Először is, amíg el nem felejtem:

Anett! :D

Nagyon boldog születésnapot kívánok a 3 éves csipet-csapatnak!

Detti! :)

Azt hiszem, Neked mondtam, nálunk úgy van, mint a legtöbb bölcsiben, hogy akik május 31-ig betöltik a 3 évet, azok nem maradhatnak.
Egyébként úgy néz ki, a fiúk maradnak bölcsiben, ha lehet. Megkérdeztem a logopédust is, no meg a pszichológus is megerősített, hogy a fiúknak kifejezetten jót tenne még egy év bölcsi. A gondozónők úgy látják, h óvódaérettek, no de engem jobban érdekel a szakemberek véleménye. Beszéltem a kerületi egyesített bölcsődék vezetőjével, és azt mondta, hogy a fiúk csak úgy maradhatnak bölcsiben, ha szakvéleményt viszek a logopédustól és a pszichológustól is, ez utóbbival pedig személyesen is fog beszélni, hogy mennyire indokolt a fiúknak még egy év bölcsi. Azután, annak függvényében, h mennyi a gyerek, dönt arról, hogy maradhatnak-e. Na, de ha ez dönti el, akkor eleve halálra ítélt próbálkozás. Egyébként azt mondta, h ő ilyet nem mondhat, de írassuk be a fiúkat az oviba is, nehogy két szék közt a földre üljünk. A körzeti ovinkat is megnéztem, nekem nem tetszik. Szerintem nagyon sivár, ingerszegény a bölcsihez képest.

Cat! :)

Nem sértődtem meg, csak erősítetted azt, amit a szakemberek is elmondtak, hogy mennyire fontos a szenzomotoros fejlesztés. Sajnos úgy áll a helyzet, hogy államilag finanszírozott helyre sehová sem férünk be, a BHRG-t pedig nem tudom megfizetni. A Gekkón nem is gondolkoztam. Azért még futok egy kört, hogy hová lehetne ingyen, vagy viszonylag olcsón elvinni őket.
Különben beszéltem a logopédussal, és azt mondta, hogy tévhit, hogy nem lehet őket ilyen idős korban fejleszteni, ha már elindult a beszédük. Én mindenesetre nagyon bízom benne, hogy használni fog, és kihasználjuk ezt a lehetőséget. Szeptembertől valószínűleg a nevelési tanácsadóban és a beszédjavítóban is lesz hely szenzomotoros fejlesztésre. De addig sok van, és sokat veszíthetünk, ha nem találok valamit.
A dévényesen még elgondolkodnék, de abban biztos vagyok, h nem helyettesítheti a szenzomotoros fejlesztést. Egyébként a logopédus is azt mondta, h kicsiknél csodákat tesz a dévény, a nagyobbakról pedig nem mer nyilatkozni.

Brigi, Rillisz! :)

Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget.

Ditke! :)

Neked gratulálok a diplomádhoz és az új munkahelyhez is!
Kivel lesznek a lányok ovi után, ha 12 órázol majd? Anyukáddal? Vagy össze tudjátok majd egyztetni a férjeddel a műszakokat?

Kata! :)

Neked a vezetéshez gartulálok! Fog ez menni, csak gyakorolni kell. Én egy erdélyi kisvárosban tanultam vezetni, és kétségbe voltam esve, h mi lesz itt Pesten. Első héten csak a bölcsiig mentem el, aztán egyszer csak kénytelen voltam bemenni a gyerekkel a Péterfybe, és azóta bátran vezetek.

Andi! :)

Ez tetszett, h nem vagy rasszista, csak utálod őket :D Nekem van jó és rossz tapasztalatom is velük. A rosszak túlsúlyban.

Nagyon jók a kolpingos képek! Nagyon klassz lehetett, sajnálom, h nem lehettünk ott.
Kiliman! Te varázsló! Brigi lányai jól érezték magukat? :D
Egyéb talikban benne vagyok, a Kolping szerintem jövőre is drága lesz nekünk.

Judit!

Sajnálom ezt az orrmandulás dolgot. Ugyanakkorára nőtt vissza? Úgy értem, zavarja a normális életvitelét? Vagy csak olyankor amikor beteg?

Lini! :)

Üdv köztünk! Nagyon édes vegyespárosod van. Gyere minél gyakrabban!

És végül:
A fiúk a bölcsiben már alváshoz sem kapnak pelust, és nagyon jól bírják. Hihetetlen, hogy már csak éjszakára kell pelenka (no, anyagilag sem mellékes). Itthon azért majdnem minden nap van Ádámnál baleset, de ez is attól van, h nem hajlandó sem wc-be, sem bilibe kakilni, így aztán a gatyába megy.

Jaj, és mindenkinek köszönöm a gyógyulós jókívánságokat, hatottak.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Begyűjtöttük a gyerekeket. Szerencsére nagyon jól viselik a mamit, de azért mikor mondtuk, hogy megyünk haza, akkor alig tudtuk őket meggyőzni, hogy előbb még összepakolunk. :) :) :)

Úgy volt, hogy holnap megyünk a barátnőmékkel dumcsizni. Ma értek volna haza Amerikából. Erre délután telefonált, hogy találjam ki hol vannak? Bostonban! :roll: :roll: :roll:

Ovitémához: Én egyre jobban örülök, hogy "vidéki" lettem, mert lehet, hogy itt nincsen ilyen-olyan fejlesztés, de felvették őket egy rendes oviba, ahol alig van kisebbség, maximálisan együttműködőek, és törődnek a gyerekekkel. Az óvónő még kérdéses nekem (mármint, hogy a gyerekek fogják-e szeretni), de általában jó a vélemény róla a sajátos stílusa ellenére.

Hát magasan leköröztök minket önállóságban. Bár lehet, hogy én nem hagyom őket kibontakozni??? Nálunk az egyedül öltözés, vetkőzés még nyári ügy lesz. A fogmosás meg ... Néha még evésben is visszababásodnak és kérik, hogy etessem őket. Főleg Bobó, de sztem ez inkább anyahiány, amikor dolgozom.

Annamari :)
Biztos használni fog a logopédia, ha azt mondták, bár nyilván nem annyit, mintha szenzomotoros fejlesztésre is járnátok. Amúgy te is látni fogod az eredményt és még mindig újra mérlegelhetsz pár hónap múlva. Azért valamennyi mozgásos fejlesztést a logopédusok is csinálnak. De az is nagyon sokat fog segíteni, hogy megmondják, hogy te mivel tudod segíteni a gyereket és napi kevés foglalkozás is csodákat tesz, ha a megfelelő gyakorlatokat csináljátok.

Ügyesek a fiúk a szobatisztasággal. A kaki is beérik előbb, utóbb.

Jobbulást!

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szió Mindenkinek!

Először is jobbulást a betegeknek!

Ami minket illet: nálunk is az óvoda a fő téma. Azok alapján, amit írtok szerintem a mi helyzetünk elég jól alakul: van egy ovi, amit elég sokan javasoltak, és van a körzetes ovink. A felvétel egyikbe sem tuti, de nem kilátástalan. Most épp azon hezitálok, hogy hova jelentkeztessem Őket. Az óvónénit egyik helyen sem ismerem, inkább más szempontok vannak...bizonytalan vagyok...Ovisok! Mi az ami nagyon fontos?

A tali(ka)t, amit javasoltatok mi is szívesen programba vesszük. Emlékszem a tavalyi ikrestalit is sokáig emlegettük még mindannyian.

Lilla! Hogy álltok egészség ügyben?

Lini!
Üdv köztünk! Éljen a vegyespáros! Ráadásul nekem Bencém is van! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Meggyógyultunk. :) (koppkopp)

Lilla,
jobbulást!!

Lini,
jobbulást nektek is! Nálunk egy takonykór simán eltart akár 3 hétig is.. :(
Nagyon helyesek a kölkök! :)
Hiszti szerintem mindenhol van, inkább a különböző fokok lehetnek eltérőek. :wink: Nálatok melyikük a hisztisebb?
Mi le szoktunk ugrani nyáron 1-1 napra, vagy egy délutánra a tóhoz. Leginkább a reptérről (Farkashegyi repülőtér), ha annyira kánikula van, hogy még repülni sem lehet, összeverődik egy kis banda, és irány a Velencei-tó hűsölni. Mióta a csajok megvannak, ők is hűsölnek. :D

Kép
baba888

Annamari :)
Persze biztos, hogy fog segíteni a logopédia, ha már bejutottatok kár lenne veszni hagyni. Csaj nagyon nehéz még ekkora gyerekeket fejleszteni, mert nehezen müködnek együtt.
A Dévény nagyon jó arra, hogy felmozgasság az izmokat, inakat, de utána kell valami torna, amivel megtanulják helyesen használni az izmokat, és karban tartja. Mi itt rontottuk el, hogy Olival dévényeztünk, és utána el kellett volna rögtön vinni szenzomotoros fejlesztésre, biztos nem lenne a beszédhibája. A dévényes akkor az Ayres terápiát ajánlotta, de a munka mellett nem tudtam vinni.

Próbáld meg esetleg felhívni a Gézengúz Alapítványt, hogy van-e ingyen, vagy kevés pénzért helyük. Valahol csak van keret ilyenre. Egyébként nem vagytok lemaradva, ha szeptemberben lesz szenzo fejlesztés a Beszédjavítóban. Ugyanis nekünk is azt mondták, hogy nagyon idöben vagyunk a fejlesztéshez, mert a legtöbben csak az iskola érettségi teszten veszik észre, hogy gond van, és akkor kezdik. Egyébként a teszt a Lakatos Katalin BHRG-s tesztje. Még akkor is segít a gyerekeken, ha 5 évesen kezdik el, igaz ez más kicsit megkésett.

Remélem sikerül maradni a bölcsiben 1 évet. Én is így ítéltem meg tavaly a bölcsit mint Te, hogy sokkal jobb nekik még 1 évig mint az ovi. Be is igazolódott, mert akik elmentek az oviba tölük kisbarátaik, nem érezték jól magukat. A fiúknak is jót tenne ha maradhatnának, és mellette mennének a fejlesztések.

Brigi :)
Önállóságban sok múlik a szülökön. Ha nem hagyod, akkor lassabban lesznek önállóak. Én sem hagytam öket, mert idegesített, lassabban is értek meg erre. Pólót, pulcsit a mai napig nem tudnak önállóan le-fölvenni.

Vikóka :)
Irasd be mindkét oviba a pörcöket, és amelyik bejön az legyen. A másik fizetös? Egyébként az ovónö a fö kérdése, rajta áll vagy bukik minden.

Hogy vagytok?

Cat
Kép
cateye

Még mindig ovi: a kerületi állami ovikba (főleg a körzetesbe) nagyjából 0,2%-os esélyünk van bekerülni :cry: Sajnos rossz hónapban születtek a fiaim :roll:

Találtam egy magánovit, közel hozzánk, ahol egy hely biztos lenne, egyet meg lehet, hogy megold a vezető (akinek szintén ikrei vannak). De ez 48e ft/fő, ami baromi sok nekünk. Még akkor is, ha tök jó programokat szerveznek.

Amikor megyünk beíratkozni a körzetesbe, akkor lehet, hogy viszünk egy fehér borítékot :roll: Hátha...

Brigi,

Az én gyerekeim rengeteg önállóságot tanultak a bölcsiben, amit itthon lehet, hogy én nem tudtam volna nekik megtanítani, mert eszembe se jutott volna, hogy egy ilyen idős gyerek már pl. egyedül öltözik vagy vetkőzik. Ezért sem bántam meg, hogy bölcsibe irattam őket.

Detti

KépKép
kiliman

Ezt találtam. http://www.softalap.hu/szivarvany-kuldetes.hu.php

Szerintem a Szivárvány Korai Fejlesztő Központban van felmérés, bár nem hiszem, hogy a lányoknak ilyenre lenne szükségük. Olyan korán értek mindenben, hogy kizárt. :P

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi :)
Nálunk inkább Csengével van annyiban gondom, hogy ő nem képes tartósan figyelni a dolgokra. Bár kérdeztem az óvónőt, szerinte ez ebben a korban tök normális. Tudom, hogy nem szabad összehasonlítani az ikreket, de Pepe mindenben sokkal kitartóbb. Pl. Csenge nem néz végig egy hosszabb mesét, vagy mikor a Disney jégrevün voltunk Pepe szinte tátott szájjal mozdulatlanul bámulta végig, Csenge az utolsó harmadban már izgett-mozgott. Viszont ő éjjelre is szobatiszta már, Pepe meg még a nappali alvásnál is be-bepisil. A beszéd szerintem eléggé rendben van, az r-et nem tudják pörgetve kimondani de ez elvileg még normális ebben a korban. A mozgásuk is jó, bár konkrét feladatokkal nem teszteltem őket. Szóval csak ez a figyelemzavar zavar ( :wink: ) de remélem idővel majd alakul. Sokszor azt érzem, hogy Peptra lekörözi Csengét, gyorsabb, jobban vág az esze és ezt Csenge "rosszasággal" kompenzálja, úgy tesz mintha őt nem érdekelné a dolog. Pl. tudja az összes verset amit az oviban tanulnak, de szinte csak akkor mondja, ha Petra nincs a közelben, mert különben Peppe túlkiabálja, gyorsabban mondja, stb. Sokkal többet kellene különválasztani őket, csak hát nem olyan könnyű azt megoldani.

Annamari!

A műszakokat amennyire lehet megpróbáljuk összeegyeztetni a férjemmel, hogy tudjon a csajokra vigyázni. Amikor meg nem megy akkor valószínűleg nagyik+hugom. Mivel az összes nagyszülő tanár így a nyári szünet elég megoldottnak tűnik, majd ősztől lesz nehezebb. Én inkább attól tartok, hogy hogy fog menni a férjemnek egyedül az esti fürdetés-fektetés, vagy reggel az oviba indulás. Még azt sem tudja, hogy hol keressen egy bugyit nekik :oops: Bár fejlődőképes, mostanában már egész ritkán hozta haza őket az oviból más ruhájában :lol: Tulajdonképpen a türelmét kellene fejleszteni, mert félek, hogy leordítja a hajat a csajok fejéről ha nem alszanak el este vagy időhúzás lesz reggel induláskor...

Detti!

Hogyhogy ennyire kicsi az esély a körzetes oviba? Minden gyerek akit szeptembertől felvesz körzetes? Nekem is azt mondták eleinte, hogy betöltik novemberre a helyeket, de én visszavágtam, hogy "gondolom mind körzetes gyerek lesz, mert különben megyek fellebbezni" és ez hatott. Azért több mint százezret kiadni oviért szerintem horror (én spec. meg sem tudnám fizetni - érdekes, hogy még ide is alig van hely :shock: ). Nem tudom elképzelni, hogy mi többet nyújthat egy ovi ami ennyit ér. Ennyi idősen még az udvaron kell labdázni meg verset tanulni, az meg ingyen van. Persze értem, hogy ha nincs más megoldás... de szerintem ne adjátok fel, ha sokat jártok a vezetőnő nyakára talán megadja magát...

Lilla!

Jobbulást!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak nálunk mesebeli net van: hol volt hol nem volt ....
Most is csak reménykedem, hogy kibírja míg ezt megírom.

Nagyon irigy vagyok a "toplinfotel" miatt, szuperek a képek is!!

Én is szeretném megnézetni szakemberrel a fiúkat, ha hazamegyünk a nyárra, biztos ami biztos alapon. Viszont a logopédust nekem is 5 év körülre mondták, ha kellene.
Detti nem irigyellek ovi ügyben. :?
Mi is ovitéma körül forgunk mostanában, el akarunk költözni, de figyelnni kell, hogy melyik helyen milyen az ovoda/iskola mert itt minden megyében más a körzeti rendszer és mást támogatnak, az ovi 4 éves korig horror összegbe kerül.

Közben megvolt a 3. szülinap. Nagyon jól sikerült. Végülis a 14' bicaj mellett döntöttünk és elég gyorsan bele is tanultak a fiúk.

Remélem mostmár rendszeresebben lesz net, eléggé megvisel mikor hetekre végképp el vagyok zárva világtól.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!
Voltunk tegnap a füll-orr-gégén.Jó hír, hog nem nőtt vissza Ákosnak az orrmandulája, de el kell vinni röntgenre és a pulmonológiára allergia vizsgáltra.Valami lilás-szürkés nyálkát látott a doki.

Sziszus, Nettke!
Boldog szülinapot kívánok a gyerkőcöknek!!!!!!

Cat!
Én is ezen agyaltam, hogy holnap akkor mikorra kell mennünk, hogy legyen esélyünk a bekerüléshez.
Több helyre is be lehet iratkozni????

Judyt
KépKép
judyt

Köszönjük mindenkinek!!!! Isteni volt, örültek, az idő is szép lett, szóval jó kis szülinapunk volt! Hihetetlen, hogy 3 évesek a törpök :D
Edit, köszönjük szépen az egész kis családnak!!!

Judyt,
jó, hogy nem lett gond az orrmandulával, nagy megkönnyebbülés..

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Utólag is nagyon boldog Szülinapot kívánunk a törpöknek!!!!! Tényleg nagyon szuper idő volt!

Judyt!
Nagyon jó, hogy nem nőtt vissza az az orrmandula! Nem mondta a doki mi lehet az a lilás-szürke nyálka?
Igen, engem is az aggaszt, hogy terheli a szívet, meg állítólag a súlyosabb állapotokban esetleg oxigénhiányos állapothoz is vezethet.

Ovitéma: Ez tényleg nagyon gáz ami ebben az országban megy!!!!! Detti, nem irigyellek. A fiúk maradnak a bölcsiben, szerintem nekik ez lesz a legjobb és nálunk nagyon rendesek, simán maradhatnak. Majd jövőre küszködhetek az ovival. Most már tudom melyik a körzetes ovink, (a környéken kb. 4 ovi van ), de én nem a körzetest néztem ki, bár kb. ugyanolyan távolságban vannak tőlünk.

Sziszus!
Pont mostanság gondoltam rád, hogy régen írtál....

Lilla!
Jobban vagy már? Az a legrosszabb amikor az ember beteg és közben lássa el a gyerekeket. :(

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Nektek mi van az ovival?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,

Minket sem került ki a takony-kór, mind a négyen megbetegedtünk egy kicsit :( Nem olyan vészes a dolog, azért bölcsi, munka van.

Képzeljétek, szombaton reggeltől estig apa vigyázott a gyerekekre! nekem barátnős délutánom volt. Voltak a másik gasztros nőnél. Ő azt mondta, hogy nem hiszi, hogy lelki okok miatt lenne ez a visszabüfi. Most három hétig nem kaphat semmiféle tejterméket :( Ez nagyon-nagyon rossz, mert Bernát imádja a tejet, a joghurtokat, gyakorlatilag ezeken él(t). Úgyhogy most kemény napok következnek.

Nettke,

Boldog szülinapot a gyerkőcöknek!

Judyt,

Én boldog lennék, ha az ovi felvételnél a gyorsaság számítana :roll: Ha nálunk ez számítana, ott éjszakáznék a bejárat előtt.
Majd írd meg, hogy milyen volt az ovis felvétel!

Sziszus,

Nektek is boldog szülinapot! Majd tegyél fel képeket!

Akik megírták a címüket, azoknak megpróbálom a héten elküldeni a foteles képeket.

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?