sziasztok!
Detti!
Nálunk is haraptak a csajok, bár tény, hogy ahogy nőnek ezt kinövik, hóünapokkal ezelőtt volt az utolsó amire emlézsem. mivel nekem nem jártak bölcsibe, így arra nincs tippem, de az utolsónál tudom, hogy Pepe harapta meg Csengét két helyen is és nagyon csúnya lett. Csenge mutogatta fűnek-fának hogy hol harapta meg Pepep. egyszer apukámnak is mutatta, ő meg nagyon rápirított Petrára (nem kiabált hanem csak ilyeneket mondott, hogy csalódtam benned, azt hittem okosabb az én kisunokám, stb) és nagyon komoly képet vágott hozzá. Pepep elkezdett sírni és fogadkozni, hogy soha többet... És azóta tényleg nem harapott. Lehet hogy az segített, hogy nem én szajkóztam már ezredjére, hogy nem szabad, hanem valaki "kívülálló" aki azért mégis fontos a gyereknek. (Én a körömrágással voltam így kisiskolás koromban. Hiába mondta bárki, hogy milyen csúnya dolog, nem izgatott. aztán egyszer alegjobb barátnőm anyukája észrevette, rámpirított, utána egyszer sem vettem a számba a kezem
)
Megpróbálhatnátok, hogy egyszer valamelyik nagyi megy a gyerekekért, és mikor mondja a gondozónő, hogy ki kit harapott akkor legyen nagyon szomorú, meg egész úton hazafelé. Nem mondom hogy tuti ötlet, de hátha
Amúgy meg én tuti a gondozónőnek szólnék, hogy ha harap valamelyikük akkor állítsa ki 2 percre. Üljön kisszékre, álljon sarokba, akármi, csak büntesse meg, szerintem ebben a korban még abból értenek, emlékszem, nekem ennyi idősen a fél életüket büntiben töltötték
Most meg hogy nőnek már nagyon ritkán kell alkalmazni, szóból is értenek
(Ja, meg mondjuk aharapás eltűnt, de a szóbeli terror virágzik, szerintem ez is legalább olyan szörnyű
Ma reggel is letoltam Csengét, hogy ne szekálja már Pepét, erre közölte, hogy ő csak beszélget
Baba!
Én az altatásra voksolnék. Mindenre emlékeznek, Pepe még azt is tudja, hogy mikor melyik rendelően vizsgálták (tudod, a nyirokcsomói miatt sokat voltunk vérvételen, UH-on), szóval szerintem jobb ha nem teszed ki ilyen traumának
Ők még nem úgy fogják fel, nem értik mi miért történik, stb. Simán lokálban szerintem nem is csinálják, sőt, szerintem köldöksérvet már spinálban sem, odáig nem tudják felvinni a spinált, csak a lágyéksérvet lehet spinálban. De meg kéne kérdeznem az uramat, ő ezt jobban tudja.
A thrombosishoz csak vérvételt csinálnak, de minden műtét előtt vesznek vért, szóval ez annyi, hogy 1-2 kémcsővel többet vesznek le mint egyébként, nem szúrják külön érte. (Már ha jön az első vénából elég vagy nem kapja el a kezét, stb...) Legalábbis felnőttnél így csinálnák, gyerekekhez nem konyítok.
Eri!
Már miért kellene elmenned? mi a poén az olyan beszélgetésekben ahol mindenki ugyanazt szajkózza? Szerintem iagzad van abban amit mondtál, csak Detti félreértette, hogy ez mind szó szerint rá vonatkozik. Én is úgy gondolom, hogy ez gondozónő+szülő közös feladata, de az adott szituban csak a gondozónő van ott, neki kell lépni, a szülő annyit tehet, hogy nagyon sokat beszélget a gyerekkel erről. A szülőt is megértem akinek megharapták a gyerekét. A baj az, hogy az emberek manapság képtelenek normálisan megbeszélni dolgokat, mindjárt állatként ugranak egymásnak. miért nem lehet ezt normálisan megmondani??
Ja, még egy harapásos szitu: Még régen volt, kb. 1 évesek múltak a csajok mikor turizni voltam velük. Ott tébláboltak a lábamnál míg válogattam és egy kislány aki kb. 3 éves lehetett odament Csengéhez. Csak azt láttam, hogy megölelte, majd Csenge sírni kezdett. azt hittem megijedt, elkezdtem vigasztalni, mondtam, hogy nem bánt akislány. Erre megnyugodott, majd mikor megint odament a kislány és megölelte akkor éktelen ordításba kezdett. Akkor már nem értettem, elég fájdalmasan sírt, nem szimpla nyafogás volt. És minid nyúlt a sdapkájához. Erre mikor felhúztam láttam, hogy ott a nagy harapásnyom a gyerek homlokán
Szóltam a másik szülőnek, hogy harapott a lánya és legyen szives figyeljen oda rá míg vásárolunk, nehogy még egyszer előforduljon. (De tök normálisan mondtam) Erre a nő közölte, hogy az ő gyereke nem harap. Mutatom, hogy ott a nyoma, mire: azt biztos az én másik gyerekem csinálta.
Megjegyzem, nem is nagyon voltak egymáés közelében, meg én láttam is, csak azt hittem megölelni akarja. Szó szót követett, már a többi vevő is mondta, hogy az ő lánya volt ott, erre a nő ahelyett hogy a gyereket regulázta volna meg, közölte, hogy biztos az én 1 évesem adott okot (!) erre, jobb lenne ha én nevelném meg
Szóval vannak ilyen szülők is, ezzel aztán semmit nem lehet tenni, legfeljebb leütni
Még akartam írni, de elfelejtettem
Mennem kell, Pepe beteg megint
Tényleg, ti külön viszitek oviba-bölcsibe őket? Mert most Csenge jól van, de a férjem túl korán megy, ő nem tudja vinni őket, az meg hogy jön ki, hogy az egyiket elviszem, otthagyom, a másikkal meg visszasétálok? Nem beszélve arról, hogy így Pepét is öltöztetnem kellene lázasan
Viszont így meg Csenge is tuti elkapja ha össze vannak zárva
Szép napot mindenkinek!
Ditke