sziasztok!
Meme!
Ok, akkor elteszem későbbre
szép aláírás?
Újabb beküldhetős dolog ezer meg egy van : blokkok, vonalkódok, használt vonatjegy... a férjem szerint a krumplihéjat se dobjam ki, sosem lehet tudni... ezt csak azért mondja, mert gyűjtöm a csomagolásokat, hátha kell egyszer a vonalkód valamihez - így aztán eleinte egy cipősdoboz, később egy nagy kartondoboz, most a garázsban egy egész polcrendszer tele - és már kinőttem
Persze ha nyerek valami jót akor nem morog - nem értek a sílécekhez, de egy ismerős szerint 60-70 ezerért biztos el tudom adni amit most nyertem. Majd utánajárok
Rita!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem is ősszel mennek oviba a lányok, de eszembe sem jutott bölcsibe adni őket. Pláne, hogy nyáron sokkal jobb velük, kint lehet lenni sétálni, játszóterezni, sokkal könnyebb mint télen bezárva a lakásba. Elröpül hamar, hidd el. Mire beszoknának jön a szünet (legalábbis felénk szokott szünet lenni , ilyenkor csak összevont csoportokkal megy néhány bölcsi, nem azok az óvónénik, dadusok mint akiket megszoktak), aztán meg kezdhetik az új közösséget az oviban.
Miért nem próbálsz meg gyerektársaságot csinálni? Nálunk minden héten pénteken van "bölcsi". Mivel nagy a lakásunk, meg kertünk is van, így nálunk szoktunk összejönni, péntek délelőtt a fix időpont, jön aki ráér, mindig van néhány gyerek kb. 1-2 évesek, ők játszanak mi meg beszélgetünk - mindenkinek jó
Elvileg van zenetanárnénink is, ő szokott "zenebölcsit" tartani, énekelnek, mondókáznak együtt, néha hoz hangszereket is, a gyerekek imádják. Ő általában 1-1.5 órát van itt, de miután ő elment mi még maradunk. Vagy ha ő nem tud jönni attól még mi összejövünk. Én ezt nagyon szeretem, és a csajok is várják és folyton kérdezik a többi gyereket, hogy mikor jönnek játszani?
Cat!
Tök jó lehet az ilyen Anyák napja, én tuti végigbőgném
Képzeljétek, tegnap este én ügyeltem az uram helyett vidéken
Szegény már kezett besokallni, most is ügyel péntek-szombat-vasárnap, hétfőn meg megy egyenesen dolgozni, szóval kezdett elege lenni, erre én mondtam, hogy cseréljünk! És benne volt!
Tök jó volt, mindenkinek! Én kicsit kimozdultam, ő meg jól elvolt a gyerekekkel, és a csajok sem sírtak, kérdezték hogy hol vagyok, mondta, hogy dolgozni, és simán elfogadták, lefeküdtek este, reggel sem volt balhé.
:):) Ahzt hiszem nem utoljára cseréltünk
És ami tök jó az egészben, hogy a férjem sem panaszkodott, végre kezdenek összecsiszolódni. Mondjuk felsorolta, hogy mi mindent keleltt velük csinálni, mire mondtam, hogy tudom, minden este ezt csinálom
Anyámmal összevesztem, már megint . Nem akarok mindenkit ezzel untatni, de annyira ki tud akasztani. Most pl. közölte, hogy én nem jól nevelem a gyerekeket, "tönkreteszem őket, mert én csak magammal törődök"
Mindezt azért, mert én nem cipelem őket fel a lépcsőn, pedig így tökremegy a csípőjük, bezzeg ő még 60 évesen is... én gyalogoltatom őket az utcán, pedig még kicsik és más gyerek ilyenkor még babakocsizik, veszélyeztetem az életüket (!) mert képes vagyok kocsiba tenni őket és 10 percet autóztatni őket azért, hogy a jobbik játszótérre menjünk
Mert ugye bármikor karambolozhatok... De felelőtlenség az is, hogy nem mindig frissen főtt kaját adok nekik, mert én vagyok olyan rossz anya, hogy képes vagyok a maradékot hűtőbe tenni és este vacsira vagy másnap ebédre megmelegíteni
És még sorolhatnám, hogy nincs napirendjük, mert havonta egyszer-kétszer ha hosszabb útra megyünk akkor a kocsiban alszanak és nem délben az ágyikóban, most is minek vittük őket Pestre magunkkal (azért, mert én nem tudok a hátsómon ülni...), sokal jobb helyük lenne a bölcsiben, ott legalább foglalkoznak velük, etetik őket rendesen, már rég szobatiszták lennének, ha kicsit is törődnék a dologgal...
Ja, és hozzátette, hogy ő nem ismer senkit, akinek ennyit segítenének a szülők, mint nekem, én meg kihasználom őket... tény, havi 2-3x eljön délelőtt 2-3 órára, meg szombaton havonta 1-2 x vigyáznak a csajokra ha suliban vagyok. Még apu szokott néha eljönni ha angol órán vagyok, Zsolti meg ügyel. De ez is csak 2, max. 3 x egy hónapban (mondjuk ő nem is szokott ilyen hülyeségeket beszélni). Ez olyan sok?? Mi lenne, ha még szeretnék moziba, fodrászhoz, konditerembe is menni??! Pláne, hogy folyton azon panaszkodnak, hogy ők alig unokázhatnak
Na, jó, kisírtam-dühöngtem magam, bocs
Újra beindítottam a bébiszitter keresést, ennél bármi jobb
Ditke