Új privát üzeneted érkezett!

Jajj kangamama. Jobbulást neked!!! Hétvégén pedig kúráld ki magad!!

Na én is elmentem dolgozóba..este ha tudok, még benézek. Hétvégén nem leszünk itthon, elutazunk anyósékhoz /messze laknak tőlünk 240 km/.

puszi nektek!
Vendég

Köszi Diadella.
Anyósod nem tudna neked segíteni esetleg a párodat puhítani??? Én ha nagyon akarok valamit és nem megy, akkor az anyóskámat szoktam a férjemre uszítani és baromi ügyesen, okosan meg tudja oldani :lol:
kanga_mama

Kanga-mama, azért íram, hogy korábban érkezett a vártnál, mert 2003 tavaszán 40 körül volt a sorszámunk a Gólyahírnél, és úgy gondoltam, év vége előtt nem nagyon lesz ebből baba. Akkor még nem tudtam, hogy 50 alatt már bármikor jöhet. De egy júniusi este megszólalt a mobilom :lol: : "Született egy három kilós egészséges kislány, felkészültek?" :lol:
A gyerekorvosunk egyébként azt mondta, mikor látta hogy még nincs kiságy meg ilyenek, hogy egy csecsemő jól elvan egy fiókban is csak szeressék. :)

Kép
Kép
emike

Így már értem Emike. Azt hittem, hogy koraszülött volt. :roll:
kanga_mama

Te Emike, a vonalzódat nézve, most látom, hogy egy napon születtek lányok? Mármint 2 év különbséggel? Mert, hogy mindkettőjük vonalzóján pontosan az van, hogy 4-2 éves 3 hónaposak. Na, szóval érted?! :lol:
kanga_mama

Kanga-mama: Kúráld ki magad alaposan. Kötelező most dolgoznod? :?

Diadella: Én is kívánok nektek minden jót, remélem, hogy apa majd feloldódik, és aztán már nem csak érted, hanem magáért is akarni fogja az öf-et. Szép lassan át fog alakulni, hidd el!

KépKép
ancsúr

Ancsúr!

Írtam privit!

Timi
latimi

Kangamama!!!!

Gratulálok az egy éves szülinapotokhoz!!!!
Jövő ilyenkor már lehet,hogy a Ti babucitok is ott szunyókál az ágyikójában!!!! :lol: :lol: :lol:

A párodnak is boldog szülinapot!!!! :lol: :lol: :lol: Kép

Jó éjszakát mindenkinek:Kriszti Kép
kkriszi

Kanga-mama, nem egy napon születtek, de nagyon közel van a szülinapjuk. Anikó május végén született, Melinda meg június elején. Így lehet, nagy összevont szülinapi bulit tartani :D

Gyógyulj meg hamar!

Teszek föl Melindáról két képet, ilyen volt ilyen lett :lol:

Kép
Kép

Kép
Kép
emike

[quote="kanga_mama"]K írta:kanga_mamaöszi Diadella.
Anyósod nem tudna neked segíteni esetleg a párodat puhítani??? Én ha nagyon akarok valamit és nem megy, akkor az anyóskámat szoktam a férjemre uszítani és baromi ügyesen, okosan meg tudja oldani :lol:

Az a helyzet, hogy a nagy távolság miatt ritkán találkozunk. Azért igyekszünk havonta egyszer meglátogatni őket!
De most azt hiszem nem lesz nagyon időnk ilyesmiről beszélgetni, mert épp egy nagy munka kellős közepére fogunk holnap becsöppenni..ez pedig a kukoricatörés... :roll: :roll:
Vendég

Ancsúr! Úgy legyen! :wink:

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok..szép idő lesz..töltsétek a szabadban....ha pedig végképp nagyon unatkoztok, szeretettel várunk benneteket egy kis kukoricatörésre! :lol: :lol: :lol: :lol:

puszi mindenkinek!
Kata

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!EmikeNagyon édes volt mellinda,nagyon teteszik ez a közös kép!Most már milyen nagy,és milyen szépkislány! A vásárlásról nekem az a véleményem,hogy mi ugye nemtudjuk a pontos születését,ezért szép lassan vásárolgatunk.Annyi minden kell egy kisbabának,és nindent egyszerre megvenni?hát nemtudom.Utána meg ha megszületik,csomó elintézni való van.Papírok,Gyámhivatal,Kórház.Főkép ha valami messzi kórházba születik,ugye ennek megvan jócskán az esélye.Ha meg hazajövünk vele szeretnénk tölteni minden pillanatot!Akkor nem szivesen vásárolgatnék már.Nekünk már kivan festve tapétázva a gyerekszoba,van rajta Mici macis föggöny.A bútorokat majd nyáron,és utána a többit amit bele lehet pakolni.Habár 1-2rugi,meg body,meg plüss játék már a sarokba várja kis lakóját!!De nekem megnyugtató!Mikor oda bemegyek,már nemszomorkodom mert tudom hogy ide valaki készülődik.Abba a szobába minden vidám minden mosolyog.Ott csak boldognak lehet lenni,mert olyan mintha mesébe csöpentél volna be.A fal napsárga,középen Mici macis csíkok,az alja narancs,a szönyegen Tigris ugrál Malackával,a függönyön Kanga-mama Zsebibabával.A sarokban egy fonot kosárban,ue:plüss változatban,mellé 1-2kacsa,mackó,a párkányon porcelán játék díszek:katica,törpe, fa játékok.Mindig boldog vagyok ha rájuk nézek. :lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Enci!!

Nagyon jó volt olvasni a soraidat!!!Biztos nagyon-nagyon szép lehet a babaszobátok!!!! :lol: :lol: :lol:
Most már én is bátrabb leszek a vásárlással,mert nekem is nagyon jól esik megvenni egy-két rucit,na és a páromnak is,aki már nem egyszer tért haza egy-két aprósággal,amit a babucinknak szán!!!

Mióta is álltok a sorban?Mennyi a sorszámotok???
Ha jól emlékszem ,akkor mintha azt írtad volna,hogy már egy éve vártok!!!!

Álomszép lehet a babaszoba,amit a kicsinek elterveztetek!!!Elképzeltem magamban,hogy milyen gyönyörű lehet,és biztos,hogy boldog lesz ott a kis manócskátok!!!! :lol: :lol: :lol:

Mostmár igazán kedvet kaptam a vásárolgatáshoz,hisz így nem egyszerre kell megvenni mindent,hanem apránként!!!Amúgy mi egyébként is így képzeltük el,de egy kicsit megijesztettek,hogy vásárolgatni még nagyon-nagyon korai!Hiába mondtam nekik,hogy örökbefogadás az teljesen más,mint a terhesség ,mert az örökbefogadással biztos,hogy a végén ott vár minket a baba,ami a terhességnél, sajnos nem minden esetben igaz!!!
De ránk,várakozókra minden esetben ott vár egy kisbaba!!!Csak ki kell várni,mire megszületik nekünk!!!

Köszi,hogy leírtad ezt nekünk,és raknál fel képet a babaszobátokról,hogy mi is láthassuk ezt a szép mesebirodalmat???

Lányok,írjatok Ti is,hogy Ti miként várjátok,és akiknél már ott van a csemete,azok miként készültek a fogadására!!!!

Olyan jó érzés olvasni ezeket a sorokat!!!!

Puszi mindenkinek:Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok!Bocsánat olyan hévvel írtam a baba szoba szépségéről,vétettem egy csomó hibát!Elnézést,természetesen MelindátNagybetővel szerettem volna írni!Bocsi!KKriszti!Már novemberben lessz 1 éve!!!!DE sosem csüggedek,inkább mikor szomorúbb vagyok,mindegy mit (csak egy kis zoknit)mindig veszek valamit neki.Ezzel is előrébb vagyunk!Majd ha Apának lemegy az őrültek háza,(sok munka)segít felrakni,mert egyedül próbáltam a kiscicámat is aki 7kg gyönyörű gyerekünk!!!De gyakorlatias ember lévén,meg szőkenő révén nemmegy.Majd Apa!Eről jut eszembe, köszönöm aki megjelölt az iwiwen vissza jelőltem!Tök jó hogy már arcot is tudok a névhez kötni.Pl:TeKKriszti olyan édesek rólad a képek, olyan aranyos vagy rajta mint egy kislány!Kanga-mamaTéged nem találtalak mert csak a vezeték neved ismerem.Ha kérhetem megjelölnél.
Vendég

Emike!!!
Milyen nagyon édi volt Melinda,és most pedig már milyen aranyos nagylány lett!!!! :lol: :lol: :lol:

Enci!!!
ÓÓÓ,köszönöm a bókot!!!
De biztos,hogy jó képeket néztél rólam?Bár az biztos,hogy folyton vigyorgok,ezért tűnhetek kislányosnak a képeken!! :lol: :oops: :lol:
Nem vagyok egy kicsit beképzelt???ÁÁÁ,neeeem!! Kép

Egyébként én mindig is vidám természetű emberke voltam!! :lol: :lol: :lol:

A képeket várjuk,ha tudsz akkor majd tegyél fel!!!

Lányok!!!
Más is tehetne fel képet a babaszobáról,ha gondoljátok!!!
Olyan jó lenne látni,hogy kinek milyen lett a babasarok kialakítva!!!!

Nekünk még a babasarok nagyon messze van mire kész lesz,de majd ha egyszer kész lesz én is bemutatom nektek!!!!

Szép napot nektek!!!

Puszi:Kriszti
Kép
kkriszi

Emike: Melindát már el sem tudnám képzelni a baseballsapi nélkül, annyira védjegye lett :) (mint Tvrtkonak :D :D ). Állati jól áll neki!
rkata

Sziasztok!

Ígérem, hogy holnap visszaolvasok és mindenkinek válaszolok, de most hulla vagyok és csak ennyire "fussa". Pocsékul vagyok még mindig.

Erika, kérésed, parancs bejelöltelek...

Bocsi, csajok, megyek az ágyba.

Puszi mindenkinek!
kanga_mama

Sziasztok lányok!!!

Merre vagytok??Még mindenki alszik???

Kellemes napot mára!!

Kangamama!!!Remélem,hogy már meggyógyultál!! Kép

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Hát mit mondjak, még mindig nem vagyok jól. Úgyhogy Kriszti, sajnos még mindig nem gyógyultam meg. :cry:

Ancsúr, igen sajnos muszáj, mert a helyettesem is beteg, szegénykém ő is lázas. Ez van. Nem tudom, hogy fogják ezt megoldani, ha én hosszú időre távozom. Muszáj lesz felvenniük valakit, mert ez így nem fog működni.

Kriszti! Köszönjük a jókívánságokat.

Emike, Melinda nagyon édes kisbaba volt és csodaszép lányka lett, megigézőek a szemei. Azt hiszem lesz gondod a fiúkkal majd.

Diadella, kár... pedig szerintem jó lett volna, ha a mama is próbál segíteni.

Erika, szóval a függönyön vagyok a gyerekszobában :lol: Remélem, majd a kis lakónak is tetszeni fogok. Főleg zsebibaba, mert ő azért mégiscsak aranyosabb...
kanga_mama

Emike, Anikóról nem raksz fel ilyen volt és ilyen lett-et? :lol:
kanga_mama

Sziasztok!!!!

Lányok,ha van kedvetek Ti is felrakhatnátok ilyen volt,és ilyen lettet!!!! :lol: :lol: :lol:

Biztos picinek is nagyon szépek voltak a gyerkőceitek!!!

Csak azt nem tudom,hogy miért nem írtok többen?
Várakozók,merre vagytok??Könnyebb így a várakozás,ha beszélgethetünk egymással!!! :lol: :lol: :lol:

Gyertek bátran,és írjatok nekünk!Szívesen olvassuk a soraitokat!! :lol: :lol: :lol:

Diadella!!Szegénykém,nem irígyellek a kukoricatörés miatt!!!
De azért jó ötlete mondott Kangamama,az anyóssal kapcsolatban!!Hátha Ő is tudna segíteni nektek az örökbefogadás elindításában,vagyis ha Ők elfogadják az öribabát,akkor hátha segítenének egy kicsit,hogy a férjednek esetleg megváltozzon a véleménye!!! :lol: :lol: :lol:
De majd a Gólyahíres tali,reméljük,hogy minden problémát megold!!! :lol: :lol: :lol:

Ki jön még a talira???
Kizsó,Te biztosan ott leszel,akkor Diadella,Ancsúr...

Többiekről sajnos nem tudom,hogy jönnek-e!!!

Írjatok!!!!

Puszi :Kriszti
kkriszi

Jó, felrakhatok :)
Anikó ilyen volt, és ilyen lett:

Kép Kép

Kép
Kép
emike

Köszönjük Emike!

Nagyon cuki voltAnikó is,és most is nagyon szép lány!!!
Büszke lehetsz rájuk!!! :lol: :lol: :lol:

Jó lenne már a mi picurkánkkal is eldicsekedni,de ami késik az nem múlik,így szokták mondani!!! :lol: :lol: :lol:

További szép napot mindenkinek!!!Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok lányok!

Hazaértünk. Anyósék nagyon ügyesen megoldották a dolgot, mert az idén már gép törte le a kukoricát, úgyhogy "csak" a helyére kellett pakolni.
De én nem pakoltam...azt a fiúk csinálták...én inkább a háztartásban segítkeztem.
Nem tudom, hogy anyósomnak mi a véleménye az öf-ról.. mert lehet, hogy nem lenne neki szimpatikus az ötlet, és akkor még akár visszafelé is elsülhet a dolog. Nem lányok?
De egyébként valszeg egyetértene velem..de egyszerűen nem volt rá megfelelő alkalom, hogy erről beszélgessünk.
A sógornőmnek viszont meséltem a dologról / ő a férjem huga/, ő maximálisan egyetért velem, pláne, hogy nagyon hasonló cipőben jár, mert neki is volt már 3 műtétje, 4 sikertelen lombikja...de ő még majd próbálkozik ha befejezi a főiskolát.
Ő erősebb csajszi mint én, ezt aláírom. Én már nem bírom a lombikokat..pláne úgy, hogy elötte megint meg kéne, hogy műtsenek.
Szal szegény anyósomnak 2 gyereke van és hogy hány unokája lesz és mikor??? Háááát..ez jó kérdés. :oops: :oops:

Enci! Nagyon jól hangzik a babaszoba így leírás alapján..biztos nagyon szép!!!

Emike!! Anikó nagyon szép kislány lett...na nem mintha picinek nem lett volna szép! De már egy kész hölgy!!

Lányok!! Eltűnt a cicám!! Akiről a multkor képet tettem fel. Ez a 6. napja, hogy nem jött haza. Ilyet még sosem csinált. Már kerestük itt a környéken...de semmi.
Teljesen magam alatt vagyok! Ő nekem sokkal több volt mint egy macsek..7 éve velem van..átmentünk mi már sok mindenen, és imádom őt..amikor szomorú voltam mindig olyan édesen bújt hozzám...amikor a barátnőm átjött hozzám és zokogott nekem, mert problémája volt, akkor az én cicám belemászott az ölébe és elkezdte nyalogatni a kezét!
Ő nem csak egy cicus!! Ő az én drága egyetlen kiscicám..és beleőrülök ha nem jön haza!
7 éves! Nagyon hozzám van nőve!
Ma és holnap itthon vagyok, mert a hétvégék miatt szabad napot vettem ki. Minden pillanatban azt lesem, hogy mikor jön haza.
:( :( :( :( :( :( :(
Vendég

Kangamama!!
Szegényke, még mindig nagyon beteg vagy?
Elvileg mára már hatnia kell a semicillinnek..a bacik nagy részét már pusztításnak kellett, hogy indítsa.
Ha pedig vírus..hááát az majd visszavonul ha "kizajlotta magát"...sajna azt ki kell bírni!
Sok-sok gyümi..sok-sok c vitamin. Bocsi, biztosan magadtól is tisztában vagy ezekkel a dolgokkal... csak azért írom le, mert sokan félnek a túlzott c vitamin adagolástól, ami normál esetben felesleges is...de amikor ilyen beteg valaki..bizony a napi
1000-2000 mg simán bemehet!! Mondjuk 2-3 részletben!

Én teljesen rendbe jöttem a megfázásból..nagyon az elején elkaptam az aspirinnel és amugy is napi 500 mg c vitamint eszek, meg gyógynövényes cseppet kezdek most inni, ami immunerősítő és nagyon nagyon jó hatású, ráadásul nem gyógyszer!!!!

Gyógyulj meg!!!!!
Kép
Vendég

Diadella, köszi... ma már egy kicsit jobb, de tényleg csak egy kicsit. Nagyon makacs ez a nyavalya most. Ráadásul a bal kezem tegnap kicsit meghúzódott. Felemeltem az Amandát, rosszul fogtam meg és hát ugye nem akartam a kislányt leejteni, ezért inkább a kezemet áldoztam fel.. Majd meggyógyul.

A cicád miatt szerintem ne aggódj. Ugye jól emlékszem, hogy pasiból van a drága? Itt az őszi párosodás ideje... Elő fog jönni, ne aggódj. Az én macskám is el-el szokott tűnni 4-5 napra évente 2-szer, pedig lány cica. Aztán hazajön tök éhesen, felzabálja a hűtőszekrényt és utána csak lustizik. Ráadásul azt elfelejtettem írni, hogy ő ki is van pakolva, mert volt egy szülése, amikor is 4 kiscicája volt és 3 egyszerre akart kibújni és bizony beszorultak a szülőcsatornába, úgyhogy a császármetszés mellett mindjárt meg is szabadítottuk a nőiességétől. Sajnáltam, de muszáj volt, mert évente kétszer könyörögtünk ismerősöknek, hogy csak egy cicát vigyenek el, ez így nem működik. Na, szóval a cicád miatt nagyon szorítok, de szerintem nem lesz baj... megjön, hidd el.

Emike, gyönyörű Anikó! Köszi a képeket. Este teszek fel én is a kerilányról ilyen volt és lett-et, jó?
kanga_mama

Kangamama!
Na örülök, hogy egy picit jobban vagy!
A férjcském is itthon van ma...és most az elöbb indult el körútra gyalog...a környező utcákba a kis drága macsekom után kutatva...
én is soxor megfogadtam már, hogy megműttetem, de annyira sajnálom őt..megtehetem én ezt vele? Van nekem ehhez jogom? Ne nézzetek hülyének...de én így gondolkodom erről..pedig bizonyos szempontból neki is jót tennék vele...de bizonyos szempontból pedig nem.

Na, most megyek hasznossá teszem magam itthon..kicsit pakolászok, takarítgatok..majd még benézek!!

Ja és majd én is teszek fel a kereszfiamról "ilyen volt- ilyen lett"-et".
Vendég

Diadella, a cicák ilyenkor akár több km-es távolságra is elmászkálnak. Haza fog jönni... csak még kitombolja magát. Igen, a kandúrunkkal mi sem tettük meg... aki egyébként egy gyönyörűséges 7 kilós koromfekete cica volt 2 hatalmas sárga szemmel, de a Cirmivel muszáj volt, mert az egészsége is múlott rajta. Tehát nem volt kérdés...

Kiváncsian várom a fotókat!
kanga_mama

Diadella: megírnád az immunerősítő gyógynövényes cseppnek a nevét? Egyelőre én is az 500-as C-vitamint nyomom, már amikor el nem felejtem... :oops:

A cicusnak adjál még egy-két napot, amíg kicsajozza magát :), ráérsz utána aggódni... Remélem, hamar előkerül a kis gézengúz!
Amikor (településen belül) új házba költöztünk, szerettük volna macsekunkat is hozni, de ő másképp gondolta. Hiába zártam be egy hétre, hogy szokja az új helyet, amint kiengedtem, meglógott. Hatszor (!!!) szökött vissza a régi házunkhoz (úgy, hogy át kellett mennie a forgalmas 2-es főúton és a vasúton is!), mindig az új lakók telefonáltak. Végül szomorú szívvel, de lemondtunk róla, az új lakók szívesen örökbefogadták :), és mi is tudjuk, hogy jó helyen van.

Én is teszek fel Cseniről ilyen volt-ilyen lett képet:

Egy naposan:

Kép

Tegnap :) (3 évesen, 2 hónaposan és 5 naposan)

Kép
rkata

Kata, csini Cseni még mindig gyönyörűséges! Imádom azt a dús haját... a mosolyát... a vagány beállását. Hihetetlen szép! Akár csak Vincus. Minden rendben az oviban? :lol:

Amikor a nővérem költözött... kb. 15 km van a két falu között, ha hiszitek, ha nem hiába hozta el a macskákat... Visszamentek és otthagyták a nővéremet. Hiába no, a macskák a területükhöz vannak szokva, azt védik és bizony nem a gazdit. Jó, persze, megpihennek, hízelegnek, de azért mert otthon érzik magukat. De biztosan vannak nálam okosabbak, akik jobban értenek a cicákhoz... ezt valahol olvastam is, meg hát mondom, tapasztalat.
kanga_mama

Kata!! Csenge de gyönyörű!! Az a fürtös kis haja! Nagyon szép nagylány lesz belőle..csak győzd levakarni a pasikat! :wink:
A csepp neve "Echinacea csepp". olyan 1500-1600 körül van nálunk de sokáig elég.
Viszont olvasd el a betegtájékoztatót, mert alkoholos a csepp.

Kangamama! Igen, a cicák általában területhez vannak szokva, nem pedig gazdihoz.
De náluk is vannak kivételek.
És az én cicám ilyen kis kivétel.
Amikor elváltam a férjemtől és elköltöztem tőle /panel lakásba laktunk Dunakeszin/, akkor nem volt hova mennem, csak anyuékhoz. Oda is mentem...de anyu nem engedte, hogy oda vigyem a cicámat, merthogy ő szobacica, és a lakásba nem lehetne bent..viszont kint meg nem mertem hagyni, mert nagyon forgalmas úton laknak..náluk egy cica sem élte meg sajna az 1 éves kort, mert mindegyiket elütötte az autó!
Szóval nem vihettem magammal a cicámat, ott kellett hagynom a volt férjemnek.
A lelkem amugy is romokban volt..és az elválás a macsektól még csak jobban romba döntött.
Akkor volt egyébként 2 éves a maccsom.
Úgy egyeztem meg az ex-el, ogy csak egy ideig legyen szives gondozni az én cicámat, amíg anyuéknál lakom, aztán elköltözöm onnan /nem részletezem hogy miért volt ez így, mert hosszú/, és akkor viszem magammal...ez pedig kb fél év lenne.
Azt mondta, hogy ok!
Én vettem neki a kajákat és vittem át minden héten egy heti cicakaját neki!
Olyan boldog volt amikor meglátott! /mármint a macsek/
Aztán egyik alkalommal az ex úgy fogadott, hogy elege van, a macskámból állandóan csak "sír"...szó szerint, keservesen nyávog,alig eszik..engem akar...vagy elviszem, vagy leviszi az utcára és útnak ereszti!
Felhívtam anyukámat...megkérdeztem...válasz >> NEM hozhatod!!
Potyogtak a könnyeim...most mit csináljak? Hova menjek? Egy cica miatt nem maradhatok azzal az emberrel akit már nem szeretek ...de a macsekot sem akartam elveszíteni.
Aztán apukámnak köszönhetem, hogy végülis elvihettem még aznap, mert hazamentem...zokogva apu rám nézett...hogy úúúúristen...és azt mondta, hogy na ezt neeeem..gyerünk vissza Dunakeszire a Dominikért!!Anyunak nem tetszett.
Aztán persze ő is megszerette!
Kicsit akaratos macsek..olyan igazi vérbeli sziámi.
Anyuékhoz csodálatosan beilleszkedett a cicám.
Ezután elköltöztem albérletbe a mostani férjemmel...vittük Domit is...és gyönyörűen beilleszkedett..pedig ott nem volt szigorúan lakásba!
Aztán elköltöztünk ide ahol most lakunk...és ide is pillanatok alatt beilleszkedett...már 5 éve itt lakunk, és imád itt lenni ő is!!
Szóval neki én vagyok a mindene..nagyon ragaszkodik..ha jövök haza a munkából, és meghallja, hogy beledugom a kulcsot a kapu zárjába, rohan elém a kapuba nyávogva!! Ő az én kis tündérem!
Remélem hazajön.
Amúgy a férjem hazaért...nem látta sehol.
Vendég

Ja, az elöbb elfelejtettem, Kata, itt a betegtájékoztató!
http://www.bioszallito.hu/Dr-Theiss-Ech ... ermek-9210
Vendég

Sziasztok lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!Nagyjából átnéztem a csevegéseteket és örömmel olvasgattam, hogy van egy ilyen fórum ahol "közös ismerősöket " lehet találni. A férjemmel mi is szeretnénk örökbefogadni kisbabát vagy kisbabákat/ mi válaltuk ikerpárt vagy testvérpárt is/. Hozzátok képest még a tortúra legelején tartunk.Már túl vagyunk a pszichológiai vizsgálaton,most október legelején megyünk a tanfolyamra. Már én most is nagyon izgatott vagyok! :oops: Remélem minden sikerül! Amikor megvolt a tanfolyam kb.mennyi idő telt el amíg leküldték nektek a határozatot, hogy örökbefogadásra alkalmasak vagytok :?: Míg nincs határozat addig nem lehet jelentkezni egyesületeknél :?:Megosztanátok velem a tapasztalataitokat :shock: :shock: Nagyon szépek és aranyosak a gyermekeitek :P :P :P Remélem egyszer én is lehetek majd anyuka! :lol: Üdv Dotti
dotti

Dotti, szia!! Szeretettel üdvözöllek itt a fórumon! Bár én vagyok itt talán a legújabb tag/ vagyis mostmár Te :)/, de azt ez alatt a rövid idő alatt is le lehet szűrni, hogy a legjobb helyre jöttél!
Nagyon aranyosak, segítőkészek a lányok! Már nekem is rengeteget segítettek!
Kívánom, hogy mielöbb meglegyen a jogerős határozatotok és aztán már csak a hosszú, néha fájdalmasan is hoszzú, de annál boldogabb gondolatokkal teli várakozás marad!!
Sok erőt neked!
És szeretnék kérni valamit tőled. Mivel én még sehol sem tartok hozzád képest sem, szeretném, ha leírnád majd, hogy hogyan zajlott a pszichológiai vizsgálat, milyen volt a környezet tanulmány..persze csak ha nem gond ez neked!
Nagyon szeretnék mihamarabb én is csatlakozni a hivatalosan örökbebakákra várókhoz..és ezek nekem erőt adnának...és persze tájékoztató jelleggel is bírnak!
Egyszóval Megköszönöm!

Jó fórumozást!
És ha nem gond neked, akkor írj magadról egy pici, hogy megismerjünk valamennyire!

puszi, Kata
Vendég

Köszi, Diadella, az Echinacea szirupot a gyerekdoki is ajánlotta, úgyhogy mindenképpen beruházok rá a napokban.
Én ugyan nem fogom levakarni a pasikat a lányomról, ahogy elnézem az erejét, megoldja majd ő maga (meg a Herkules öccse :) :) ). :lol: :lol:

Kanga_mama: köszi a kérdést, úgy tűnik, eddig tartott az ovi-mizéria, pénteken már minden a legnagyobb rendben volt és ma sem volt semmi gond. Viszont egyre szemtelenebb a kiscsaj, gondolom, ez az ovival jár :?
rkata

Sziasztok lányok!!!

Dotti!!!
Nagy-nagy szeretettel köszöntünk itt a fórumon!!Hidd el,nagyon jó helyen jársz!!

Először is szeretném mondani neked,hogy igen,Te is leszel egyszer ANYUKA!!!!Csak addig még eltelik egy pár év a várakozással!!!
De hidd el,ennek a várakozásnak már van értelme,hisz a végén a Ti kis pici babátok fog rátok várni!!! :lol: :lol: :lol:

Ha elvégzitek a tanfolyamot,akkor már jelentkezhettek a Gólyahír Egyesületnél!!
A határozat kézhezvétele,az nagyban függ a gyámhivataltól!
Mi pl.két és fél hónapot vártunk a jogerős határozatunkra!!

Arra nagyon figyeljetek,hogy bele legyen írva a határozatba,hogy milyen korú,és milyen egészségi állapotú babát szeretnétek,és ,hogy testvért elfogadtok-e!!!!

Ezek nagyon fontos adatok!!!Én már csak tudom,hisz ez miatt (mivel nekünk a gyámügy ezeket nem írta bele)csúszott a határozatunk kb. 1 hónapot!!!
Az a fontos,hogy a kormeghatározásnál szerepeljen az,hogy újszülöttkortól,vagyis 0-tól eddig és eddig alkalmas örökbefogadásra!!Csak így lehet a Gólyahírnél örökbefogadni,mert Ők újszülöttet adnak örökbe nyílt örökbefogadással!!

Lehet,hogy tudtad ezeket az infókat,de azért írtam le ezeket,hogy nehogy úgy járjatok mint mi !!!

De végre már mi is örülhetünk,mert szeptember 3-án jogerős lett a határozatunk,és végre kiegészítésként beleírták a hiányzó adatokat is!!! :lol: :lol: :lol:

Szeretnénk megismerni Téged,ezért ha van kedved,akkor írhatnál egy kicsit magatokról!!

Diadella!
Sajnálom a macsekodat,de még van remény,hogy előkerül!!!
Nekünk is van egy fekete kandúr macskánk.Ő Lucifer!!
Mindig el szokott tünni egy-két napra,utánna pedig nem győz enni,mert annyira éhes!
Szóval történt egyszer,amikor lakásfelújítás,építkezés,nagy felfordulás közepette azt vettük észre,hogy a mi kis ördögfiókánk nem jött haza már napok óta!Minden este hívogattuk,hogy merre járhat.Fájó szívvel beletörődtünk,hogy a mi kis Drága Lucikánk már nem jön haza többé!!Ez május körül lehetett 2002-ben.
Eltelt a nyár,Lucifer sehol!(Amúgy Őt pár naposan fogadtuk örökbe,mert az anyacicának elpusztultak a kölykei,ezért hoztunk egy pár napos cicát neki,akit még úgyanúgy szoptatott,mintha a vérszerintije lett volna)
Majd ugyanaz év októberében,még mindig nagy munkában voltunk(gázt vezettük be),egyszercsak estefele megláttunk egy fekete lesoványodott macskát az ajtó előtt!!!
Kimentünk,és mit ad Isten,hát a mi fél éve eltünt Luciferünk került elő!!!!
Hihetetlen volt,hogy hazajött ennyi idő után!!!!
Azóta már csak egy-két napra szokott eltünni itthonról!!!

Ezt csak azért írtam le,hogy még biztos elő fog kerülni a kis Dominik cicuskád!!!! :lol: :lol: :lol:

Az anyóssal kapcsolatban,pedig nekünk is voltak félelmeink elmondani nekik az örökbefogadást,mivel,hogy nem Zolinál van a probléma!!De annyira pozitívan fogadták,hogy utána már nem volt bennünk semmi félelem ezzel kapcsolatban.
Azóta is mindig érdeklődnek,hogy mi újság már,csökkent-e a sorszám stb....

Most már elhallgatok,mert már megint sokat írtam!!

Puszi nektek:Kriszti Kép
kkriszi

R.Kata!

Gyönyörű kislány volt Csenge,és még gyönyörűbb nagylány lett belőle!!!
Nagyon vagány ez az óvodás csajszi!!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi:Kriszti
kkriszi

Kriszti! Hát lucifer nem semmi! Fél évre eltünni!! Lehet, hogy valahol megpróbálták befogni? Én is gondoltam már erre, hogy Domikát esetleg befogták, mert hát ugye szép cica..ha be is zárták valahová..sztem ahogy kiengedik, egyből haza fog jönni!!
Azt az egyet nem bírnám elviselni, ha baja esne és én nem vagyok ott, hogy segítsek neki!!
Kriszti a baba nevét tudjátok már? Vagy az még tényleg ngyon korai? De nem biztos, mert a barátnőm és a hugom is már 10-12 évesen eldöntötték, hogy a gyereküket hogy fogják hívni..és úgy is hívják őket!!

Kata! Ha gyerekeknek szeretnéd az echinacea-t, akkor ne a cseppet vedd, mert az alkohol tartalma miatt nem ajánlott gyerekeknek..hanem az Echinacea szirupot! Abba nincs alkohol!
Bocsi..már megint okoskodom..nem tehetek róla..szakmai ártalom! :oops: :oops: De ha jól értem, akkor a gyerekdoki is a szirupot ajánlotta!

Lehetne kérdésem? Az örökbefogadással kapcs-ban!!

1. Azt írjátok, hogy ha elvégezzük a tanfolyamot, akkor már lehet jelentkezni valamelyik alapítványnál!
De akkor már azt is lehet tudni, hogy alkalmasak vagyunk örökbefogadásra? Ez pontosan mikor derül ki, hogy alkalmasak vagyunk e??

2. Olvasgatom /még mindig/ az Örökbefogadás ajándéka c. könyvet. És újabb kérdésem van a könyv kapcsán!
2 évig érvényes ugyebár a határozat nyílt öf esetén..ha letelik a 2 év, akkor lehet kérvényezni a meghosszabbítást!
Azt írja a könyv, hogy ha minden változatlan akkor sima ügy.
De ha pl elköltözünk ez idő alatt...akkor ujra kell kezdeni az egészet..tanfolyam, pszichológiai vizsgálat..és minden egyéb...hát ekkora baromságot!! Én ezen teljesen kiakadtam!!
Na és ezzel kapcsban azt kérdezném, hogy remélem a sorszám az megmarad...tehát ha pl beadjuk..eltelik a 2 év...vagyunk mondjuk már a 130.-ak...hosszabbítást kérünk, de közben mondjuk elköltöztünk, akkor nem változik a 130-as sorszámunk remélem!!!
egyébként annyira nem értek egyet ezzel az egésszel..de ez csak az én magányvéleményem..
Vendég

Kép [/img]
dotti

Diadella: bocsi, félreérthető voltam, a dokit úgy általánosságban kérdeztem, a gyerekeknek homeós Echinaceat ajánlott (5CH, vagy 6DH, ha jól tudom, ez utóbbi a csepp), nekem a szirupot. Én nem bánom, ha okoskodsz, egy gyógyszerésztől (az vagy, ugye? :) ) csak tanulhatok! :)

Ha ezt írja a könyv, akkor marhaságot ír. Mi elköltöztünk az érvényességi idő alatt, a Tegyesz kijött környezni, meg a helyi gyámhivatal, ennyi, megírták az új alkalmasságit. Mi a fenének kéne a tanfolyamot emiatt újra elvégezni??? Mi a csuda köze van az örökbefogadásra való felkészülésnek, vagy pláne a pszichés állapotodnak a lakóhelyváltozáshoz???
Arra kell csak figyelned, hogy a hosszabbítás az EREDETI alkalmassági lejáratához viszonyul, nem a meghosszabbítás dátumához. Magyarul: ha az eredeti alkalmasságitok mondjuk október 10-ig szól, a meghosszabbítás dátuma pedig november 15., akkor nem következő év november 15-ig szól az új érvényesség, hanem csak október 10-ig. Ez érthető volt, ugye? :)
rkata

Sziasztok!

Nemhiába még kezdő vagyok a levelezgetésben Addig-addig akartam szép képet küldeni nektek,hogy a levelem lemaradt! De nemsokára újra írom! :oops: :oops: :oops: [/b]
dotti

A másik kérdés: az, hogy alkalmasak vagytok-e, írásban csak a határozatban derül ki. De az esetek 99,9 %-ban megadják, nagyon komoly kizáró oknak kell lennie (pl. olyan mentális, pszichés zavar, ami nem teszi lehetővé egy gyermek ellátását), ha pedig nem, azt meg kell indokolniuk, ami ellen fellebbezési jogotok van, fellebbezés alapján pedig felülvizsgálat, új eljárás. Szóval nem kell attól tartani, hogy pofára megy, meg az ügyintéző kénye-kedve szerint osztogatja az alkalmasságit és akivel ki akar tolni, annak nem adja meg.
rkata

Még valami (aztán eltűnök a balfenéken :) ): az alkalmassági határozat 2 évre szól függetlenül attól, hogyan szándékozol örökbefogadni (annak nincs köze ehhez - ráadásul előre honnan is tudhatnád, honnan lesz végül babád?). Nincs külön alkalmassági határozat titkosan, vagy nyíltan öf-ni szándékozóknak. :)
rkata

Sziasztok!

És akkor az ilyen volt és ilyen lett:

Amanda 2 naposan
Kép

Amanda 3 hónaposan
Kép

Amanda 20 hónaposan
Kép
kanga_mama

Diadella, Rkata kimerítő választ adott, így nem koptatom az amúgy is fájós kezemet. Még mindig fáj a tegnapi meghúzódástól. Hát ez a cica-történet... nem semmi. Szorítok, hogy előkerüljön Domikád.
Volt idő, amikor én szomorkodtam, mások szorítottak, hogy előkerüljön és meg is lett.

Dotti, szia! Örülünk neked!

Rkata, örülök, hogy minden rendben ovi téren is.
kanga_mama

No, most beszéltem anyósommal. Ma voltak a dokinéninél kontrollon a kericsajjal.
Holnaptól bölcsi beszoktatás!!! Istenem mi lesz ebből?! :lol:
kanga_mama

Kriszti!

Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem mire ügyeljünk. Mi 0-1.5 éves kisbabát vagy kisbabákat( testvéreket és ikerpárt is megjelöltük) szeretnénk örökbefogadni :P Én is böngészgettem az örökbefogadást intéző egyesületek között. Nekem is a gólyahír tetszett a legjobban :P Ti több helyre is beadtátok a jogerős határozatot :?: Gondolom már ti fenn vagytok a várakozók listáján :!: Sorszámot is kaptatok :?: Sok sikert kívánok nektek!

Diadella!

Én nagyon paráztam! A környezettanulmány során nagyon aranyosak voltak a kirendelt szakemberek! Számos kérdést tettek fel pl.Mikor döntöttünk az örökbefogadásról :idea: Miért :idea: Tud-e a környezetünk az örökbefogadási szándékunkról :?: A családról,rokonokról, kapcsolattartásról is megkérdeztek. Milyen igényeink vannak az örökbefogadandó kisbabával kapcsolatban :?: Hol lesz a gyerekszoba stb... Megnéztek minden helységet, nagyon örültem amikor megdícsérték az otthonunkat. :P Készítettem kávét ,üdítőt és rágcsálnivalót,de nálunk sem fogyasztottak. A pszichológiai alkalmasság is nagyon jól sikerült. Egy kedves,aranyos nő várt minket. A vizsgálat beszélgetésből állt.
számtalan kérdést tett föl, ami hasonló jellegűek voltak mint a környezettanulmány során.Semmi személyeskedő kérdés nem hangzott el :!: :!: Nem kellett semmiféle tesztet készíteni :!: :!: :!: Majd a kb.1 órás kérdéshalom után sok sikert kívánt az örökbefogadáshoz :!: Hozzátok már bejelentkeztek környezettanulmányra :?: De ne izgulj,minden jól fog alakulni!Nagyon aranyosak!Remélem segíthettem!

Akkor magunkról írnék pár mondatot:
A férjemmel 15 éve vagyunk házasok. 4 évig jártunk lombikkezelésre. Volt 2 korai terhességem,ami vetéléssel végződött.Sajnos mai napig nem tudják az orvosok miért nem maradnak meg az embriók :roll: :roll: De magamat azzal vigasztaltam ennek így kellett történnie :!: Talán lehet,hogy sérült babák lettek volna :?: :!: Egy ismerősöm azt mondta a kis embrióink már a mennyben vannak és ők is azért fohászkodnak, hogy egészséges "kistestvérük" szülessen.
Tehát szembesülnünk kellett a ténnyel csak örökbefogadással lehet gyermekünk :!: :wink: Így hát elindultunk mi is a hosszú és rögös úton. De nagyon várjuk a kis jövevényt :!: :!: :!: :P
Már nevet is választottunk,persze ez majd függ attól is milyen lesz a kisemberke személyisége,illik-e majd rá :?: Már babarucikat,etetőszéket,pelenkázó asztalt, etetőszéket sőt még bébihordót is kaptunk. A gyámügyesek megis jegyezték látszik,hogy már nagyon várjuk a mi szemefényünket.
Valóban így is van,de gondolom ti is ugyanezeket élitek át nap mint nap :!: :!: :!: Nagyon jó volt veletek mindezeket megosztani. Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek :!: :!:
Puszi:Dotti
dotti

[b]Kanga _mama!

Gyönyörű a kislányod,gratulálok :P :P :P
Holnapra egy kalappal! És mihamarabb gyógyulj meg!

Üdv:Dotti

[/b]
dotti

Diadella!!

Na,szóval akkor kezdeném a válaszokat!!

Ha elköltözöl,akkor mint R.Kata is írta csak környezetezni mennek ki,és megnézik,hogy ott is megvannak-e a pici gondozásához,neveléséhez szükséges feltételek!

Nem értettél félre valamit a könyvben?Vagy tényleg ilyen zagyvaságokat írt???

Ha 2 év után hosszabbítod egy évvel a határozatot,és netalán addig sem tudsz sehonnan örökbefogadni akkor meg kell ismételni a pszichológiai vizsgálatot,és a környezettanulmányt,és új határozatot fogtok kapni,ami szintúgy két évig érvényes de a tanfolyamot már nem kell újra elvégezned!!
A tanfolyamot csak egyszer kell elvégezni,mégpedig az első határozatotok előtt!!!

Jelentkezni akkor lehet a Gólyahírhez ,ha megvan a pszichológiai vizsgálat(arról mi kaptunk egy papírt,hogy alkalmasak vagyunk),környezettanulmány,és a tanfolyam.Ha ez mind megvan átküldik a gyámügyhöz,és ha átküldték a papírjaitokat,és csak a gyámügy van hátra,akkor már lehet felvenni a kapcsolatot a Gólyahírrel!!!

Javítsatok ki,ha nem így van!!!!Nem szeretnék senkit sem félre tájékoztatni!!

Szóval a tanfolyam az egyszeri,de a pszichológiai vizsgálatot minden új határozat előtt meg kell ismételni!!Ha második gyerkőcöt is szeretnél örökbefogadni,akkor megint kell egy új határozat!!!(Bár nekünk a gyámügyön azt mondták,hogy 3 év alatt annyit fogadhatunk örökbe,amennyit tudunk,de ez nem így van,mert minden örökbefogadáshoz új határozatra van szükség!!!)
Ugye jól mondom???Szóljatok,ha nem!!!

Kérdezted a picurkánk nevét!Szóval mi már a Gólyahíres jelentkezési lapra már rá is írtuk,hogy ha kislányunk születik,akkor Réka lesz,ha pedig kisfiunk születik,akkot pedig Gergő lesz a neve!
Ikrek esetén még nem tudjuk pontosan,hogy milyen neveket választunk még!Bár ikrekre szerintem kevés az esélyünk!!!

Kangamama!
Amanda nagyon tündéri kiscsaj volt,és most pedig nagyon elragadó kis teremtés lett belőle!!!

Aki szeretné velünk megosztani,hogy milyen volt,és milyen lett képeit,az bátran tegye meg,hisz nagyon kíváncsiak vagyunk!!!

Én csak a kiskori babaképeimet tudom felrakni,ha valakit érdekel!!!
Ha igen,akkor keresek egy párat,és felrakom!

Most már valóban eldugulok egy kicsit!!!

Puszi nektek:Kriszti :wink:
kkriszi

Drága Dotti, Amanda a keresztlányom. És jelenleg a mindenem, mivel én/mi is a várakozók táborát gyarapítjuk. :lol: De hát persze nem tudhattad, ha nem olvastál vissza. Sebaj, tulajdonképpen nagyon szeretjük ezt a kis hunci-buncit.

Te Kriszti, el ne merj dugulni... mert nagyon mérges leszek. Itt maradsz Drága, és tessék beszélni... imádom az írásaidat olvasni... árad belőlük az optimizmus és hát ugyibár ez minket doppingol :lol: :lol: :lol:
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?