Koko: válaszoltam.
Ildikó, ggabszi, köszönjük szépen. Ő még nem haragszik meg (talán) érte, ha idő előtt öregbítem.
Thomasos formatortát szerettem volna eredetileg, bár igencsak szívtam a fogamat az árán
, de megoldotta a dilemmámat, hogy pont most volt zárva a Horváth Cukrászda.
Ez a verzió lényegesen olcsóbb, a torta meg isteni volt (bejáratott hely, úgyhogy nem okozhatott kellemetlen meglepetést), jópofa ez az új eljárás, amivel bármilyen képet fel tudnak vinni egy tortára.
Nekünk sem volt végszámadás, rémlik egy bajsza alatt elmormolt félmondata az ügyintézőnek, hogy "nyilván nullás lesz a végszámadás", de úgy éreztem, nem nekünk címezi, úgyhogy ezzel onnantól nem is foglalkoztam. Gondolom, hivatalból elintézték, vagy nemt'om.
Végre valahára elintéztem a babakötvényes dolgot, azért nem ment simán, sikerült felhúznom magam. Az APEH ugye nem adja ki azonnal az adókártyát, csak egy igazolást ad az adószámról (meg ott az igénylés másodpld-a), na, ezt a Bank nem akarta elfogadni a számlanyitáshoz, nekik mindenképpen a kártya kell, merthogy az Államkincstár kekeckedik velük. Kérdeztem, hogy ugyan mi más (több) adatot tartalmazhat az adókártya, mint az APEH igazolás, mindkettő egy forrásból származik és különben is kell nekik új ügyfél, vagy nyissak máshol számlát? Nesze Neked e-Magyarország, meg ügyfélkapu, meg egyablakos ügyintézés.
Végül elfogadták az igazolást...