Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!!!!!!!!!!!!!

a szokásos...elkezdtem visszaolvasni de még egy oldal hátra van ,viszont tele vagyok kérdéssel,mert válasszal...

Cat!!
Nekem is sokszor okoz lekiismeretfurdalást hogy nem tudom megfelelően kényeztetni őket ,úgy mint egy egybabás anyuka...

Én még mindig minden evés előtt és után mérlegelek...a szopi miatt tudnom kell mennyit ettek.Pedig már sokszor elhatároztam hogy ki fogom hagyni...nem megy!Napi 5-ször esznek és ez 600-700 között van.Ez elég nekik?Most voltak 3 hósak!

Orsi!!
Varrtál a gyerkőcöknek egy jó nagy hentergős szőnyeget.Én is szeretnék varrni csak nem tudom mi legyen az alapja.Egy nyári takarót gondoltam bevonni színes kockákkal...Te hogy oldottad meg????

Gyöngyi!!!!Merre vagy külföldön??,mekkorák most a lurkók?Nem lehet könnyű a babáktól elszakadni!

Vikta!Hamar el fog telni a kórházi idő.Én nagyon paráztam tőle de igy utólag azt mondom nem volt rossz...Én egy nagyon jó csapatba kerültem,akkikkel sokat nevettünk,beszélgettünk,pizzát is rendeltünk...mintha otthon lennénkKépKép....meg a látogatók...meg vártuk a kaját az is program volt..szóval ne félj tőle

Edit!nagyon hamar megfordultak a babák...gratula...

olvasok tovább...kristin
kristin75

megint itt...

Gabus!én is azt csinálom hogy mikor kel az egyik és a másik még alszik én felkeltem mert ha "szétmegy "az etetésük akkor én egész nap "szívok".

NAGYON SOK SZÉP BABA VAN MEGINT!!!
rakjatok még képeket!!!!!

Cat!küldök neked én is mailt,ha van időd tedd fel nekem légyszi őket!!Melyik homeos bogyot adod nekik a szuri utáni kellemetlenségek elkerülése végett?és az mire jó még?

Lilla!
én azt tapasztaltam hogy mikotr elfelejtek inni akkor aznap alig lesz tejcsim,igy most az a legújabb hogy szopi után kötelező egy korsó(0,5liter)vizet meginnom.
mikor születtek a babáid hogy már 3 hósak?

JUdit!!!
itt vagyok én is csak nagyon keveset kapcsolom be a gépet...pedig mindig elhatározom hogy sűrűbben fogok jönni...
Nagyon szépek a fiúk...édesek a sapóban...és nagyon-nagyon nőnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kedden megyünk az oltásra és akkor mérik is majd őket cm-t,akkor én is leirom a mi paramétereinket,meg lesznek vrólunk is fotók!!!!

Rólunk!!
Nagyonm sokat gagyarásznak már,és rengeteget nevetnek!!!
Norbi mindig belebújik a fenekembe...ő szinta csak negem"szeret",ami persze jól esik ,de nem akarom hogy ez igy legyen...nem akarom hogy a hátam mögé bújós kisfiú legyen.
Laura mindig és mindenkire tele szájjal mosolyog...ő ha meglátja a bátyát nevet rá is...Norbi csak csodálkozik ki az a másik baba.
Õk még nem fordultak meg,viszont nagyon folyik a nyáluk,és Norbika nyügi is mostanában.Elvileg korai a fogzás 3 hósan,de nekem mégis nagyon gyanúsak,főleg a kispasi...
Kedden rákérdezek arra is!

Mamik!
kinek mikor jött ki az első-alsó fogacskája?
Hallott már valaki olyat hogy nem ez a kettő jött ki először???

kristin
kristin75

KristinKép
Vannak babák akiknek hamarabb jönnek a fogak, és más sorrendben, de 98%-ban nem jellemző. Nekem Olinak korán jött az alsó kettő, de akkor is már 5 hónapos volt. Egyébként a fogcsírácskák már hamarabb elkezdenek dolgozni, és 2-3 hónap is eltelhet addig amíg kijön a fog.

Oltásra ActHib-DiPerTe c30 v. d30-as homeo bogyó jó. Előtte való nap, és az oltás napján 5-5 golyóska feloldva kis vízben. Nem lehet sajnos minden gyógyszertárban kapni, érdemes előtte odatelefonálni. Fogzásra Chamomilla homeobogyó jó.
Dentinox gélben Lidokain van, így azt ne adjátok, csak a folyadékot, amiben csak kamilla van.

Játszószőnyeg: Szerintem ne tiszta mintásat varrjál. Nekünk volt mindkét féle, és a mintáson nem találják meg a játékokat. Olyat érdemes varrni, aminek a közepe tiszta egyszínű, és körben a szélein vannak rávarrt minták.

Feltettem egy képet. Sajnos a másik kettő annyira rossz minőségű volt, hogy ha lekicsinyítem, akkor élvezhetetlen. Ez sem jó minőségű, de még látható.
Mivel fotóztok ? Milyen felbontásra van állítva ?
Érdemes maxi felbontásra állítani, és úgy fotózni, és utánna lekicsinyíteni.

GabusKép
Én is felébresztettem őket, hogy egyszerre egyenek. Ez nem kegyetlenség, csak így lehet élhetővé tenni a napot.

JudytKép
Helyesek a pasik nagyon!KépKép

Kristinék:
Kép

Cat
Kép
cateye

Kristin Kép
azt tudom mondani, amit Cat is. Én varratam a két pasinak, de túl színes lett, erre már csak használat közben jöttem rá. Szerintem csináld úgy, hogy vegyél (keress a szekrényben) egy egyszínű, valami pasztell/fehér, takaróhuzatot és csak a szélét díszítsd fel mintákkal, hogy a közepén ne legyen semmi.
A mienk túl mintás volt, és tényleg nem találtak meg rajta semmit ill. sokszor a mintát próbálták meg felszedni.
Egyszer, mikor kimostam a takarót, rátettem őket a mi dupla takarónkra, amin épp fehér huzat volt. Egybőn profin nyúltak a játékokért.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kedves Mindenki!

Eszter vagyok, 18. hetes ikerterhes. Sokat lehet tanulni a beszélgetéseitekből, de elsősorban olyan kismamát keresek, aki szintén télre várja az ikreit. Ha ismertek ilyet, előre is köszi.

A tapasztaltabbakhoz máris lenne néhánykérdésem:

keresek használt ikres holmikat: babakocsi, kiságy, mérleg, stb. Ja, a nemüket még nem tudom, csak hogy az egyik biztosan fiú.

az apukának ikerszüléskor 5 vagy 10 nap rendkívüli szabi jár? ha 10, mivel tudom bizonyítani? a munkahelyén állítólag utánanéztek, és mivel a jogsuabály külön nem említi az ikreket, csak 5 napot akarnak adni? helyénvaló ez?

Aki válaszol, annak előre is köszönet!
ikresmama

Szia Eszter,
gratulálok a babákhoz. Én is 5 napot tudok, de elvileg a munka törvénykönyvében bennevan. Majd megpróbálok rákeresni.

mi még tervezünk tesót, így használt holmiban nem tudok segíteni, mindent elrakunk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EszterKép
Gratula a babákhoz.KépKép Felettünk pár hozzászólással árul Eri kiságyakat. Szerintem azok nagyon jók, és jó árban van, én a helyedben megvenném. Babakocsit a babaszobán szoktak árulni használtan. Milyet keresel ? T.Fenyő is árul egy Hartant itt.

Hol fogsz szülni? Spontán vagy lombik babák ? Az én párom 10 nap szabit kapott a mh-től. Először Õk is 5-t mondtak, de aztán felhívtak egy tanácsadó céget, és Õk megerősítették a 10 napot ikrek után.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Eszter Kép Gratula a babákhoz, és boldog babavárást kívánok!

Kristin Kép Nagyon szépek a babák!

Viktáról hírek: szerdán fekszik be a kórházba, most töltötték be a 35. hetet. Jól vannak a babák, méreteket nem tud, mert már egy hónapja volt az utolsó UH. Nem tudom, hogy közületek valakinek megvan-e az Enikő telefonszáma - ha igen, akkor priviben küldjétek át nekem, mert Vikta feltétlenül szeretné megkapni! Köszi Kép

gabus
gabus74

Kristin

Kis túlzással 3 hósak: 06.06-án születtek.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Eszter,

Nekem ruhákon kivül elég sok mindenem van duplán.
Nem találok email cimet, irj, ha meséljek róla bővebben.
szhoffmann@freemail.hu

Szilvi
manoca

Enikő!

Szorítok és kitartás!
Nekem van tőled egy régi telefonszámom,de nem tudom,hogy az él-e még,mert anno mondtad,hogy elhagytad a telefonod ( ez egy 20-as szám).Ha gondolod,akkor küld át a számodat nekem 30/972-9339-re és ha hozzájárulsz,akkor továbbítom Gabuson keresztül Viktának!
És örülnék,ha néha jelentkeznél,hogy hogy vagytok!

Eszter!

Gratula a babákhoz! A törvény szerint a pótszabadság mértéke nem függ a megszületett gyermek számától.Mi a 3baba után is csak 5napot kaptunk!
Utánanézni a babanet/iránytű/kérdések között is tudsz,mert valaki feltette ugyanezt a kérdést.

Judyt!
Igazán pasisak már ezek a kisfickók4tündérien öltözteted őket!Nem láttam róluk még rugis képet?Vagy csak nem emlékszem rá?

Sziszus!
Ezt a hsra fordulást segítséggel nekünk is mutatta a dévényes.Meg azt is,hogy a vállukat hol kell masszírozni,hogy segítsük a kezüket!Ez nem azt jelenti,hogy megfogom a kezét és kiveszem a hasa alól.Hanem ilyenkor a nyaka mellett a kulcscsontjánál a kezemet le-föl (minha szeletelnék) huzkodom. - hát nem sikerült túl életszerüen leírnom!
Ez csak stimulálás,ami jót tesz nekik és könnyíti a helyzetüket!Egyébként ezt a fiúk nálunk is nagyon utálták!

Edit

Kép

Kép
edit73

Húú akkor mi nagyon szerencsések voltunk, mert 10 nap "ingyen" szabit kapott a férjem. Bár közben is dolgozott.Kép

GabusKép
Viktának nagyon szorítunk, bár itt már nem lehet gond!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

...pár napja nem volt netKép, ezért kértem meg Gabust, h írjon (köszi!!)

holnap megyek "nyaralni", így egy kis időre elköszönök tőletek.
35+2-öt töltötték be a babák és én még a körülményekhez és a "kis" hasamhoz (ma horzsoltam meg a pulttal; nem éreztem hol a végem) képest jól érzem magam. (persze van állandó pisilés meg nem alvás, meg már sehogy sem jó.... de ezt mindenki túlélte és én már csak a gyerekekre gondolok ilyenkor és nem is fáj semmi.Kép)

aranyosak, édesek a babák most nem térek ki egyesével.
Enikő legközelebb már mi is rakunk fel képeketKép

GyöngyiKép
Milyen kenyérsütő gépet használtál?
Nehéz v könnyű volt tisztítani?
Eddig én is sütöttem kenyeret (nem géppel) de 3 gyerköc mellett nem lesz rá időm, így nagyon gondolkodok egy gépen.

Öblítő
Nálunk Dalma ekcémás, de szerencsére a nagyon enyhén.
Mi ezért öblítő helyett ecetet használunk. Az öblítő belemegy a ruhába és nem lehet kiöblíteni, ez irizálhatja a bőrét (ha érzékeny rá).
Az adagok: 20%-os ecet kb 1 evőkanál és hozzá 3 ek víz na ez az öblítő helyére. (persze nem méricskélem hanem kis pohárba öntök mindent és így bele a gépbe)
Nem lesz tavaszi virág illatú a ruha, de ecet szagú sem és környezetkímélő és bőrbarát.
már minden ruhát így "öblítek" a magunkét is.

GabusKép
Lehet, h én vagyok túl félős, de inkább először a baráti, ismerős körben keresnék bébiszittert. szerencsére nálad bevált.
lehet, h ilyen jó segítséget én ismerős körben sem találnék. de jobban megbízom bennük. majd meglátjuk mi lesz, egyenlőre a nagyik segítenek aztán meglátom...

MoncsiKép
Ne izgulj! Én 35 hét után még itthon vagyok (még) és 2110-nél tartok már hetek óta. Persze feküdj és keveset mozogj!
És én állandóan mondtam a ygerekeknek, h szeptemberben szülünk és szépen növekedjenek bennem és közben simogattam a pocimon keresztül őket. tudom, h értették, érezték.

És Lilláról meg Judytról meg nem is tudom mit mondjak. Több hétig bent tartották a babókat Csoda amit csináltak!!!

LillaKép
Neked a belső méhszáj is nyitva volt az utsó 3 hétben? Hogy volt ez nálad? Mennyi volt?

MamikKép
A mérlegelés kell? Én legszívesebben kihagynám vagy felelőtlenség????
dALMÁT SEM MÉRLEGELTEM, AZÁNn kiderült, h keveset eszik és 2-3 hóban mérlegelés de megörültem úgy ficergett a mérlegen. volt h szopi után kevesebbet mutatott.

KristinKép
Persze jöhetnek külön-külön is a fogak. Nálunk elég hamar jött 4 hónapos kora előtt. De valakinél meg 8 hónaposan jön. Nem jelent semmit.

EszterKép
Gratula az ikrekhezKépKép

Képés köszönöm a biztató szavakat és a drukkolást.Kép

pusz: Vikta
35+2KépKép és 14,5hóKép
vikta

Vikta Kép
mai ésszel én az első 1 hóban mérnék ikrekkel, hogy lássuk mennyit tudnak enni. ha minden OK, akkor utána nem. Ha meg tápi kell, akkor azért nem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást babakocsi témában. Azóta szorgalmasan keresek, találtam volna is könnyebbet, a Graco Duo Rider egyész jó lenne, de egy baja van, nem átfordítható a karja, ezért csak úgy tudnám tolni, ha közben nem látnám a törpéket. Nem tudom, engem ez nagyon zavar. Szóval, marad a Bergon, Vecsésen van egy csajszi, aki kb.10 ezerrel olcsóbban tudja hozni.

Moncsi!

Én most vagyok a 24.hétben, szóval sok idő nincs közöttünk! Kitartás, és sok-sok pihi!
Nekem is szokott keményedni, de szerencsére csak akkor, ha esik az eső.(Hidegfront?) Valamiért erre vagyok érzékeny.
Nem tudnátok tanácsot adni, mit tegyek a szívritmuszavarommal? Gyógyszert nem írnak rá, a borogatás pedig nem mindig használ. Félek, nehogy komolyabb legyen a dolog.Egyébként mindenkinek GYÖNYÖRÛ a családja, már alig várom, hogy a sajátomról is feltegyek képeket.

Eramaci
eramaci

NettkeKép
Köszi az infót, szerintem nekünk nem ugyanaz van, mint Natinál lehetett, mert nem sebesedik, és úgy néz ki, hogy lehámlik és utána múlik... bár felhúzódott a buksira is, de majd meglátjuk hogy ott is ugyanígy lesz-e.
Sajnálom, hogy Natit így megviselte az oltás. Javult azóta a helyzet? Nálunk nem tudom, hogy ugyanazt adják-e mint ami otthon a fizetős, de egyáltalán nem viselte meg őket. És a 2,4,6 hós oltás ugyanaz, így remélem a 4 hósnál se lesz gond.

ViktaKép
A gépet pofon1xrű takarítani, csak az edényt kell nedves ronggyal áttörölni. Nekem Le Caf és Clatronic márkájú gépeim voltak, de tapasztalatom szerint mindegyik ugyanazt tudja. A lényleg hogy az edény elég vastag anyagból legyen, és a teteje jól zárjon.
Köszi az öblítős tippet, lehet hogy kipróbálom ha nem javul a helyzet.
A kórházhoz kitartás, nagyon drukkolunk!Kép

KristinKép
Írországban élünk, csütörtökön leszünk 3 hónaposak. Oltással kapcsolatban, én úgy tudom, hogy a Thuja occidentalis homeos bogyó is jó. Ezt az oltás után kell beadni.

AnnamariKépGabusKépKristinKépSziszusKépJudytKép (remélem nem hagytam ki senkit)
Nagyon édesek a gyerekek!

CatKép
Ti vettetek lábzsákot a PP Aria-hoz?

FenyőKép
Megértem az aggódásod az utazás miatt, én is félek egy kicsit a hazaúttól. Hogy viselik majd a lányok a repülést, az utazást utána, a sok új embert, stb. Persze nem hagynám ki a világért se, nekünk ez lesz a "nyaralás". Remélem jól alakul a nyaralásotok!!!Kép

12 hetesen Emese 4,9 kg és 58 cm, Réka 4,66 kg és 58,5 cm.
Kép

Gyöngyi

bgy

Gabus!
Nagyon szépek a gyerekeid!!!Remélem emlékszel még rám a medlombról,pár nap különbséggel szültünk,csak én ikreket akkorKépTe meg most!Igazán büszke lehetsz!!

Puszi!
gysz Szilvi
pandamaci

Vikta

Nekem 5! hétig volt nyitva külső-belső 5 cm-re (2,5 ujjnyira) Vagyis amikor bekerültem ez volt az állapot, mert utána nem is mertek vizsgálni annyira rázós volt a helyzet. Dávid lába pedig belelógott a hüvelyembe (éreztem is amikor rugdosott). Nem tudtam felhelyezni egy hüvelykúpot, annyira belógott mát a magzatburok, hogy nem ment be tőle csak félig. Vizsgálni legközelebb csak közvetlenül a csaszi előtt a műtőben vizsgáltak, a helyzet ugyenaz volt. Azért azt az 5 hetet nem kívánom senkinek. Utóleg nem is tudom, hogy bírtam ki ép ésszel, hogy nem kelhettem fel, sőt még fel se ülhettem. De megérte, mert így van 2 egészséges bőgőmasinám, akik ma éjjel megint sz őrületbe kergettek minket!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,Kép
koszi a tippet a homeos bogyorol, be fogom szerezni. Te egyebkent itt a kozelben(zugloiak vagyunk mi isKép tudsz olyan gyogyszertarat, ahol van?
(Most olvasgattam vissza egy kicsit mas forumokon pl korababas, ahol csak olvaso vagyok. Most mar ertem kire gondoltal akkor, mikor nehany napja irtad, hogy egyes ferjek lelepnek az ikresek mellol... naggyon szomoru vagyok!!!) Kép
Meg egy. Te irtad ugye, hogy bebiruha turkalos ismerosod van. A Telepes utca sarkan. Node melyik sarkan??Kép Este meddig van nyitva? Bocsanat hogy OFF vagyok, de Saribaba nagyon no, es kene oszies ruha ra..

Gyongyi,
reg meg akartam kerdezni, a kislanyaid ir masodik nevet hogyan kell kiejteni? Leirod fonetikusan?Kép

Kép
nettke

Szia Eszter,

kezdem ugy latni, hogy ez az apaszabadsag munkahelyfuggo... Az en ferjem a harom babahoz 3x5 napot kapott!!!!! Akkor mi nagyon mazlistak vagyunk.
Mondjuk nem vehette am ki egyben... csak 2-3 naponkent, de ugy is sokat jelentettKép

Kép
nettke

NettkeKép
Aine - http://www.babynamesofireland.com/pages/girl-names-a-c.html
Roisin - http://www.babynamesofireland.com/pages/girl-names-n-z.html
Itt katt a név melleti Listen gombra...Kép

CatKép
Engem is érdekelne amit NettkeKép kérdezett, mert úgy néz ki leszünk majd otthon Tesóméknál is, és akkor elugranék egy kicsit turkálni.

Gyöngyi

bgy

NettkeKép
Itt nálunk a Viktoria Med gyógyszertárban árulnak homeo bogyót, de előtt szólni kell nekik telcsin, és megrendelik. Ez a gyógyszertár az Öv utca-Telepes utca sarkán van.

A barátnőmék turija meg a Telepes utca-Huszt utca sarkán van.(ez is túl van a Miskolci úton, az Öv utca fele) 6-ig vannak nyitva, de ha szólsz, hogy később akarsz menni, akkor meg tudom beszélni velük, és maradnak tovább.

GyöngyiKép
Tündériek a csajszik!Kép Nekem nagyon hasonlítanak.

Cat

Cat
Kép
cateye

252-0711 a telcsiszáma a patikának.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én csalódtam a turiban. Mi is vettünk pár cuccot, de azóta is bánom, mert azóta nyögjük az árát. Tény, ami tény jó m,inőségűek a cuccok, de egy-egynek az árából újat lehetne venni.

Edit!

Nekünk síma 0-12 kg-ig való gyerekülésünk van. Maggy van ráírva, vagy mi. Az egyiket használtan, a másikat újan vettük 10 ezerért.

Gyöngyi!
Gyönyörűek a lányok. És hogy nőnek!

Képzeljétek, tegnap Gergő megfordult. És csinálta egymás után vagy tízszer. Mára elfelejtette. Meg kellett neki mutatni, csakl aztán jutott eszébe, jé ezt már tudja.

Most szaladok. Még csak most fogok ebédelni.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Bocsánat, ha én nem írtam le, de ez angol-amerikai használt és új ruha. Lehet, hogy lehet új dolgokat venni az árából, de csak Auchanban, Corában, Tescoban, vagy piacon. A minőségben óriási különbségek vannak. Mi kaptunk tescos ruhákat ajándékba, és az első ráadáskor kezemben maradt a pattentja, vagy piacos pulcsit, ami 70%-ban volt csak pamut. A Brendonos és KG-s ruhák meg sokkal drágábbak ettől. Én vettem KG-s tipegőket, aminek 3 ezer Ft volt darabja.

Persze mindenki pénztárcája szerint öltöztesse a gyerkőcét. Sajnálom, hogy így jártatok.KépKép

Gergőnek gratulálok a forgáshoz! Nagyon ügyes!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Semmi baj, csak nem készültem fel az árakra Kép
Tudod, arra számítottam, hogy babaszobás árak lesznek, csak élőben is meg lehet nézni.
Egyébként teljesen igazad van, amit vettem, mind nagyon jó minőség, és tudom, hogy ilyen minőséget nem ilyen áron lehet venni.
Egyébként csak azért gond, mert ugye kettőjüknek kell, és olyan, mintha semmit nem vettem volna rengeteg pénzért. Én 12 darab cuccért 18 ezret fizettem. Hát nem olcsó mulaccság, az biztos.
Amúgy én a Coraban és a Tescoban is vettem teljesen jó minőségűt, és olyat is, aminek a pattentja a kezemben maradt.

Minden esetre, ha meg kell jelennünk valahol, akkor rájuk tudom adni a barátosnédnél vett szebbecske cuccokat.

Anett!
Ne haragudj, hogy felébresztettelek. Hallottam a fáradtságot a hangodon. Csak egymás mellett voltatok a telefonkönyvemben. Kép

Pusz,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kristin!
Nálunk képzeld ugy volt,hogy kb.5 honaposan Lillácskának a szemfogai tüntek úgy mintha jönnének,mutattuk is nagy büszkén a dokinéninek de csak vaklárma volt.A mai helyzet(1 évesek multak) Dorinának van 8 foga és jön a hátsó két rágó(minden nyafi nélkül)viszont Lillácskának egy darab sincs.Lassan kezdünk aggodni.Nem tudnék 2 egyforma dolgot mondani a lányokról,fura, más 2 petéjü ikrek vmennyire hasonlitanak de ez a két maca mint tüz és viz!

Eszter!

Nekem van egy adag fölös ruhám,föleg lányosak,ha majd aktuális lesz neked átnézheted,és biztos meg tudunk eggyezni ha vmi megtetszik.
A Hartan babakocsi is talán elado sorba kerül télire!

Egyébként szeptemberben nyilik a luxus áruház helyén a vörösmarty téren a H & M!
Jo minőség,normális ár!
törpefenyö

T.fenyőKép
Sajnos a H und M-ben eleinte nem lesz gyerekruha. Itt nem az a biznisz, hanem női cuccokat fognak árulni. Én is szeretem a H und M-t, és a C und A-t is nagyon.Kép

Nálunk is volt 5 hósan egy vaklárma, hogy Olinak a szemfoga jön. És tényleg volt is egy csontdarab rajta. Mutattam büszkén a dokinőnek, és Õ mondta, hogy ez csak foggyöngy, és nem a foga, és, hogy az le fog esni neki. Na azóta nem esett le, de a foga sincs kint.

Nekem is két ég és föld gyerekem van. Nem véletlenül írja a szakirodalom a kétpetéjű ikreket alikreknek. Nem tudok hasonlóságot mondani közöttük sem külsőre, sem belsőre, pedig egy fajta nevelés. Teljesen igaz, hogy a gyerekeket 90%-ban a gének határozzák meg, és csak 10% a nevelés.

AnnamariKép
Azért örülök, hogy szép cuccokat sikerült ott venned. Én egyébként mindig eladom utánna a ruhákat, és így visszajön az árának egy része, amit később visszaforgatok.

Cat

Cat
Kép
cateye

GyöngyiKép
Nekünk nincs lábzsák az Aria-hoz. Tavasszal vettük, és nyáron nem kellett, de most, hogy mondod lehet, hogy kellene venni hozzá. Nálatok kapható?

LányokKép
Télen nálunk is eladósorba kerül a Peg Perego Duette babakocsink 2 db Primo Viaggio autós hordozóval. Mi nagyon szerettük, de az Aria Twin felváltotta a helyét, és a hordozókat meg kinőttük. Hibátlan állapotban van, a sportüléseit alig használtuk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Régen jártam erre, mivel a nyarat a Balatonnál töltöttük, ahol nem volt net.
Ha nem baj, most ismét megpróbálnék csatlakozni hozzátok.
A rengeteg új és szépen cseperedő babucihoz gratulálok, a pocakosoknak pedig kellemes babavárástKép
A fiúk most nyolc hónaposak nálunk és égetnivalóak de azért imádjuk őketKépKép

Rita
trus

Sziasztok!

Irtam egy csomót és elszállt Kép a fiúk meg elkezdtek ficeregni ...

Mindenki babája csodaszép Kép Kép

Orsi Kép hogy állsz bébiszittyó ügyben?

Dorisról tudtok valamit?

Cat Kép T.fenyő Kép szerintem nálunk is nagyon különböznek a fiúk, de persze ebből másnak még nem sok látszik Kép

Rita Kép dejó, hogy visszajöttél Kép fiúk kevesebet sírnak? képek? Kép

Sajna, én táblázat nélkül nem tudom követni ki hol tart pocakosodában Kép de mindenkinek kitartá!! Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!
Tegnap éjjel már próbálkoztam beszállni közétek, de valahogy eltűnt amit írtam... 9 hónaposak az ikerlányaim és sehogy sem tudom összehozni a napirendjüket (totál különbözőek, igaz, kétpetéjűek). Vannak napok, amikor egyszerre megy az evés, alvás, de ált. felváltva, és akkor a nap végére szörnyen elfáradok. Apa sokat dolgozik, így többnyire egyedül vagyok a csajokkal, még este is. Ti hogy csináltátok? Lehet egyáltalán összehangolni őket, vagy ne is reménykedjek? Ha sikerül az egyiket elaltatnom, a másodikkal már nincs gond, csak ha az egyik üvölt, akkor a másik sem alszik el...
Előre is köszi, ha van valami tippetek! Ditke
ditke62

DitkeKép
Én ebben nagyon következetes voltam, mert meguntam a 6 hónapig tartó össze-visszaságot. Nekem is kétpetéjűek, és teljesen különbözőek. Egyszerűen rá kell térni az egyszerre etetésre, és altatásra. Ha nem éhes valamelyik, kevesebbet eszik, de legközelebb majd bepótolja. Utánna irány az ágy, vagy a játszás. 9 hónaposan már nagyon fontos, hogy legyen rendszerük. Én egy időben beteszem mindkettőt a szobájába, és kijövök. Utánna még molyolnak egy kicsit az ágyukban, felállnak, beszélgetnek, majd az egyik elálmosodik és lefekszik, elalszik. A másik mivel nincs partner, szintén elalszik. Én hagytam bőgni is őket, mert meg kell szokniuk a napirendet Persze nem percre pontosan van a napirend, azért 20-30 perc csúszás belefér. Nekem kb. 2 hétbe egy nap van, amikor valamiért szétcsúsznak (egyik kevesebbet alszik), na akkor én is széthullok estére, mert hulla vagyok. Ezt nem szeretem.
Nálunk például nincs olyan, hogy altatás, nem is volt soha. Magukat altatják. Vagy a rongyijukat morzsolják, vagy Olivér búg magának, és azzal alszik el.

Mesélj a csajokról! Nevek ? Képek? Terhesség ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin!
Édesek a gyerkőceid.Kép

Rita!
Nagyon örülök, hogy újra itt vagy.Kép
Meglestem a weboldalatokon a fiúkat.Csoda szépek.Kép

Gyöngyi!
Nagyon helyesek a csajok.KépNekem is nagyon egyformák.Kép

Ditke!
Üdv köztünk.Kép

Edit!
Köszike a bókot.Kép
Rosszul emlékszel, vannak rugis képek is.Az albumunkban megnézheted.

Vikta!
Drukkolok nektek.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Cateye!
Köszi a gyors választ, megnyugtató, hogy mással is van ez így. Nekem csak most kezd betelni a hócipőm, mert hat hónapos korukig ugyan igény szerint szoptak, de azért volt valamiféle napirend, ha nem is percre pontosan. A hetedik hónapban kezdték az összevisszaságot és most kezd tetőzni, legalábbis nálam. (Lekopogom, ma még de. és most is egyszerre aludtak...) A nevük egyébként Petra és Csenge, november közepén születtek 34 hétre (majdnem 35), toxaemiás voltam, magas volt a vérnyomásom, vizesedtem, aztán egyszer csak megrepedt a burok. Petra 1550 gr-mal, Csenge 2000-rel született, császárral. A súlykülönbség azóta csak nőtt, már több mint 1 kilo, Cseni jól eszik, Petrába alik tudok beledugni néhány falatot. Eleinte ezen görcsöltem, aztán feladtam: jókedvű, élénk, neki ennyi is biztos elég. Még most is szopni akarna (3 hónapos koráig nem szopott, csak lefejt tejet kapott üvegből, biztos most akarja bepótolni...), csak már nincs elég tejcsi, jó lenne némi házikoszt is. Én eddig altatgattam őket. Letettem a kiságyba, paskoltam a fenekét, verseket mondtam, simogattam, amíg el nem bóbiskolt. Persze tudom hogy nem kéne, de eddig nem mertem sírni hagyni. A férjemmel egy este megpróbáltuk, Cseni viszonylag hamar beletörődött (kb. negyed óra), de Pepe egy órán át üvöltött, potyogtak a könnyei, aztán még fél óra múlva is hüppögött a kiságyban, másnap pedig egy mosolya sem volt, még arra is gondoltunk, hogy beteg, annyira "depressziós" lett. Így aztán ezt feladtuk (lehet hogy korán?) Na, mennem kell ebédet csinálni, mert én még nem ettem és mindjárt ébrednek.
Ditke
ditke62

DitkeKép
Szerintem túl korán feladtad a sírni hagyást. Másnap már nem 1,5 óra, hanem 1/4 óra sírás után elalszik. Orsinak megvan leírva a módszer, majd megkérem, hogy küldje el neked emailben. Bár lehet, hogy ők nagyon megszokták a mondókázást, ringatást.
Gyönyörű neveik vannak a csajoknak! Képet tudsz feltenni róluk ?

Jó étvágyat!

Cat

Cat
Kép
cateye

Ditke Kép
üdv itt!
nem ragozom, ugyanaz van, mint Catnél. Két totál különböző pasival. Egyidőben etetek, ha valamelyik álmosnak tűnik, akkor én viszem a másikat is aludni a szobába. Megszokták, hogy így megy, és így sokkal könnyebb.
Nálunk 7 hónapig volt összevisszaság, azóta rendszer van, és így könnyebb velük. Igény szerinti szopi volt előtte is nálunk, a rendszer a hozzátápi elkezdése után lett kialakítva, előtte képtelen voltam.

Altatás: mi alkalmaztuk a sírva hagyós módszert, mindkét gyereknél. Máténál még 1.5 hós korában, Levinél meg amikor felállt, és nem aludt vissza.
Az én fiaim iszonyú akaratosak. Mindkettő az első nap 1.5 órát volt hajlandó végigüvölteni, a második napon ez kb. 30-40 perc volt, és talán az 5-6. napon már egy hang nélkül elaldutak, így van ez azóta is.
Az éjjeli etetésről is így lettek leszoktatva, vagyis Máté, mert Levi 2 hónapos kora óta viszonylag átalussza az éjszakát. Első éjjel ugyancsak 1.5 órát sírt, a másodikon 30 percet nyöszörgött, a 3. éjjel felébredt ugyan 3szor, de simire visszaaludt, és a 4. éjjel óta nem kel.
Mostanában valamiért megébred, de kap inni, és alszik tovább... bár, ha belegondolok 3-4 napja nem is ébredt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Küldd át légyszi nekem a sírni hagyós módszert, amit Cat említett. Cím: bordas1@enternet.hu

Én is most tartok ott, hogy betelt a pohár. Minden délelőtt kb 10-től 1, 2-ig és minden este 8-tól éjfélig rapliznak egyszerre vagy óránként váltva egymást. nem éhesek, nem pisisek, stb. Elegem van! A tesója mellett hagytad sírni? Nem ébredt fel tőle az is? Nagyon szeretném már, ha tudnék kicsit este pihenni.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
mellette Kép
az esti és a napközbeni elalvásnál nem ébresztik fel egymás, ha a másik többet sír.
Éjjel Levi is ébredt az első nap, együtt nyomták 1.5 órán keresztül... de a második napon, amikor Máté halkabban csak 30 perc körül sírt, akkor Levi nem ébredt már fel.

mindjárt megkeresem, és átküldöm.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönöm a kedves fogadtatást Kép

Ditke Kép
Én abszolut "rendszerpárti" vagyok ... kb. mint Cat úgy csinálom.
Evés egyszerre, ha valaki nem éhes annyira, eszik legközelebb.
Alvásnál a fáradtabbal többet foglalkozom, míg a másik is elfárad és akkor kb. egyszerre mennek aludni.
Persze van hogy valaki előbb ébred.

A sírni hagyós módszert még nem mertem kipróbálni, pedig lehet kellene.
Nekem a fiúk többször is felsírnak éjjel.
Nem tudom miért. Cumi vissza és alszanak tovább.
Nem vészes de jó lenne ha alunának nyugodtan.

Szerintetek erre is jó a sírni hagyós módszer?

Lilla Kép
Sajna nekem rengeteget sírtak ennyi idős korukban és akkor nem vált be a sírni hagyás ... főleg nem napközben, mivel ketten együtt a végletegik hergelték egymást és sosem lett vége.
De nagyjából kinőtték. Nagyjából Kép

R
trus

Sziszus Kép
Köszi a kérdést. A helyzett jobb de korántsem felhőtlen Kép
Gondolom átérzed ... Ti hogy vagytok? Jobban bírod már a sírást? - már ha van -

Cat Kép
Feldobod a legutóbbi képeinket ha van időd?
Nekem sehogy sem megy Kép
Köszi

R
trus

Rita és a fiúk:
Kép

Balu és Bence
Kép

RitaKép
Erre nem jó a sírni hagyós módszer.Kép Ezt maguktól el fogják hagyni a korral. Nekem 9 hós korukra hagyták el a cumitúrát, és nyikk nélkül alszanak éjjel. Egy barátnőmnél működött a sírni hagyás úgy, hogy vizet kért minden éjjel óránként a 7 hós lánya, már megszokásból. Persze nem iker gyerek, így nem volt kit felkiabálnia.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Mindenki!

Sajna még dolgozom, így egyelőre nem tudok túl sűrűn "jönni", s most, hogy idejutottam, csak tátom a szám, mennyi hozzászólás volt 2 nap alatt.
Először is köszi a sok gratulációt! Nagy "munka" volt, ugyanis lombik ikreink lesznek - nem egypetéjűek.
Köszi a tapasztalatokat a szabiról, remélem, hogy 10 nap jár, már csak be kellene bizonyítanom a férjem cégének.

Cateye: Nem tudod a tanácsadó cég nevét megadni?
Manoca: az e-mailem: sajere@freemail.hu

Holnap kicsit több időm lesz, és újra "jövök"

Puszi: Eszter
ikresmama

Cat

Én is megnézném azt a turit, kiegészíteném a ruhatárukat addig,amíg van kire hagynom őket ha elmegyek. Mikor kapnak új szállítmányt és kb hányra érdemes odamenni?
Most nincsenek eladó cuccaid? Azt tudom, hogy néhány rucijuk nagyon tetszett a képeken.

Rita

Irtó szépek a fiaid! És mekkorák! Emlékszem, én akkor csatlakoztam hozzátok, mikor épp megszülettekKép.

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Sajnos most nincsenek eladó cumók, mert a tavaly télieket már vagy eladtam, vagy elajándékoztam kisbabás barátnőknek.Kép

Minden nap hoznak új árut a boltba, én például ma voltam lent, és nagyon sok cucc volt. Főleg kisebbek 56-62-68-as méret.

Mindegy mikor mész, talán dél körül nem szerencsés, mert lehet, hogy elugranak ebédelni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés,mert egész nap orvosnál voltunk.Szemük rendben, ortopédia rendben mindhárom fiúnál!Kontroll 6hósan!

Gabus!

Viktának az Enikő telefonszáma: 30/7433113!

Enikőnél méhszáj 1111-es,erős jóslófájások,amúgy jól van!

Edit

Kép

Kép
edit73

Szia Mindenkinek!
Köszi a sok biztatást, azt hiszem jó helyre csöppentem, egy kis erőt tudok belőletek meríteni. A ma éjszaka katasztrófa volt, úgyhogy még inkább elhatároztam, hogy kipróbálom ezt a sírni hagyást. Ma éjjel is próbálkoztam volna vele, de apa bejött fél óra bömbölés után, hogy még az állatkínzást is bünteti a törvény, ez meg mar azon is túlmegy... Úgyhogy kivette a csöppet a kezemből és 40 percen keresztül ringatta a nappaliban, amíg el nem aludt. Aztán másfél óra múlva keztde előlről... Egyébként inkább Petra szokott ébredni, de szerintem éhes, mert napközben alig eszik. Tényleg alig, reggel még szopi van, tízóraira kb. egy fél banán vagy barack, ebédre 2-3 kiskanál főzelék, van hogy annyi se, ki se nyitja a száját, uzsonnára egy fél adag tejpép és este megint szopi. A szopik után mindig megkínálom pótlással üvegből (lefejt tejcsi), mert már nem mindig elég a gyári csomagolásban levő, úgyhogy azt se mondhatom hogy az a baj. De éjszaka sokszor csak akkor hallgat el, ha szophat, és tényleg szopik, nem alszik el rajta egyből. Ja, és nem cumiznak, ebben következetes voltam, úgyhogy nincs minek kiesnie. Mindenesetre a férjem most 4 napig nem lesz itthon, addig kipróbálom a sírni hagyást, annyi alatt kiderül, hogy működik-e, igaz? Nappal is így csináltátok, vagy azért ne változtassak ilyen drasztikusan mindent?
Majd próbálok kéoeket is feltenni, remélem sikerül, még nem csináltam.
Köszi mindenkinek, majd megírom mire jutottam!
Ditke
ditke62

Próbálkoztam a képek felrakásával, de nem igazán megy. Kiírja, hogy a kép meghaladja a max. 600x600 pixeles méretet, csökkentsem. De azt meg hogy kell?! Tud valaki segíteni? Köszi!
Ditke
ditke62

Ditke Kép
ha kiveszed, akkor azzal azt jelzed neki, hogy elérte, amit akart, így készülj fel, hogy legközelebb, még hangosabban és követelőzőbben fog sírni.... a szakirodalom szerint. Kép
de akkor jöjjön a mi életszerű példánk. Én minden nap, vagyis, minden első nap a 1.5 óra óbégatás után kivettem őket, és szophattak (akár éjjel, akár este). És ebből semmi gond nem lett. A második napon már 30 perc nyüszi volt kb. és utána maguktól (!) aludtak el.
Szóval Neked is ki kell majd tapasztalnod, hogy a Te gyerekeidnek mi a jó! Te ismered őket.

Én nappal is ue. a módszert alkalmaztam. Nem ugyanakkor, mivel nálunk ennyire nem volt kritikus a helyzet, tehát mindig csak 1 megoldandó feladat volt.

Szerintem az éjjeli evések elhagyásával, majd nappal megjön a lánykád étvágya. Rá fog jönni, hogy akkor kell ennie.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DitkeKép
Csak csatlakozni tudok Orsihoz.Kép Először az éjjeli alvást kell következetesen bevezetni, utánna a nappali magától be fog állni. Hidd el. Amíg nálunk éjjel cirkuszoltak, nappal is nyugtalanabbul aludtak. És tényleg ha elhagyod az éjjeli evést, nappal többet fog enni a lánykád. Egyszerűen éhesebb lesz. Szerintem nagyon fontos, hogy Ti is kipihentek legyetek, ehhez aludni kell.
Először próbáld meg éjjel hagyni sírni, mert túl drasztikus lenne, ha éjjel és nappal is egyszerre hagynád őket üvölteni. Pont jó, hogy a párod nem lesz otthon!KépKép

Ma adok először a kölköknek tojássárgáját főzelékben. Kíváncsi leszek rá!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?