Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Solya: Ha az Apolkával gáz lesz, akkor gáz lesz a Mónikával meg a Hajnalkával... Nekem az egyik legjobb barátnõmet Apolkának hívják (25 éves), és Apolnak becézzük, nekem nagyon tetszik ez a név Kép

Mi nem akartunk nagyon gyakori nevet, de nagyon ritkát sem, mert a vezetéknév is nagyon ritka, szóval nem akartunk ezerfelé magyarázkodni. Végül sikerült elég rendesen belenyúlni a Balázzsal, amibõl most rengeteg van, de hát ez van, majd a kistesónál jobban körülnézünk Kép

Úgyhogy nem túl gyakori keresztneveket várok a Tersztenyák névhez Kép (lány nevünk van már Kép)

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Pocok! Kép

Cory!
Majd gondolkodom, de bennem ne bízz! Csupa elcsépelt név tetszik.
Bár épp tegnap jutott eszembe, milyen szép az Ágota. Tudom, hogy ez lány név, de tetszik. Kép
És nincs túl könnyû dolgotok! Kép
Solya
solya

Hali!

Bekukkantottam ide is,végig olvasva benneteket.
Olvastam,hogy Sasha esetleg Manónak keresztelné a gyermekét.
Olvastam a "névtelen" hozzászólását is.Én kicsit finomabban szeretnék fogalmazni.
Egyáltalán nem az a célom,hogy megbántsam vele Sashát,és senki mást aki még ezen a néven gondolkodik.
Én csak magamból kiindulva tudom azt,hogy biztosan nem tenném meg ezt a gyerkcömmel,hogy Manó névre hallgasson.Teljesen más ha a családban,rokoni,baráti társaságban így hívják õt.De inkább kisgyermeknek.
Én inkább választanám a Barna nevet,ami ráadásul teljesen passzol a Demeterhez is.Én most belegondolok abba,hogy tényleg egy állásinterjúnál bemutatkozni Manó néven...Sajnos olyan világban élünk,hogy sok mindenbõl megpróbálunk viccet,néha csúffot üzni.Én biztosan nem tenném ki ilyen helyzetbe a gyerekemet,annak ellenére,hogy az is igaz,bármilyen néven ellehetne viccelõdni.
De mégis szerintem nézzük elõbbre is,Manónak hívhatjuk mi magunk,de mégis csak érdemesebb elgondolkodni egy olyan néven ami kevésbé terhelhetõ viccekkel,és ami vmennyire azért tekintélyt parancsoló is.
De ez tényleg csak az én szerény véleményem,úgyis mindenki úgy dönt,ahogy jónak tartja.

Regi
Névtelen

Sziasztok,
"gyakori név" témában: Míg 15-20 éve a legdivatosabb neveket akár 10-20 ezer gyerek is kapta (mittudomén, Zoltán, Tamás, Lajos, vagy ami épp volt) ma akkora a szórás, hogy pl asszem az Alexandra volt példaképp felhozva, mint a legtöbbet adott név 2000 év körül, és azt is csak 1200-1400 baba kapta (kb átlagban 100 ezer újszülött/év). Szóval sokkal nagyobb a szórás, többféle nevet használunk, így kisebb az esélye is, hogy "szembejön". Kép
Még egy érdekesség: 97-ben a fiúk 71, míg a lányok 268 féle nevet kaptak! Azaz a lányos szülõk merészebben válogatnak, úgy tûnik.
A Manó témában egyetértek Regivel, bár a fene tudja, a terhestornán egy mama Samunak hívja majd a fiát...nálatok nem Samunak hívták a csontvázat a gimiben? (Ami szertárban "lakott" és mindig át kellett cipelni az órára...Kép)
Bár nekem fiam lesz, most nem aktuális, de én mindig is meg voltam gyõzõdve róla, hogy ha lányom lesz, akkor csakis Dóra vagy Nóra lehet. Ehhez képest a férjem Dósa.Kép Mindegy, õ úgyis nagyon ragasztkodik az Emeséhez, majd ha összejön a kislány is...Kép
Mi is a Mátét választottuk, az is "divatnév" úgy tûnik, de a férjem másik alternatívája a Zsolt, ami szintén nem hangzik olyan szép dallamosan. Szerintem fontos, hogy ritmusa, dallama legyen a névnek, meg ki lehessen mondani normálisan, pl én ismerek Grósz Zsombort - így leírva oké, de próbáld meg kimondani - mondjuk 3 éves fejjelKép

sziasztok
Elli
Ellimami

Sziasztok!

SashaKép
Demeter Dávid?
A Manó név nekem is nagyon tetszett (meg még tetszik is), de a diplomaosztónkon szólították az egyik fiút, akit Manónak hívtak, na akkor lemondtam errõl a névrõl. Olyan furcsa volt egy majd 30 éves férfi ezzel a névvel. Így a macskánknak lett ez a neve.Kép

ElliKép
Mi e miatt a csontváz miatt nem adtuk a fiunknak a Sámuel nevet. Párom nagypapáját így hívták és maga a Sámuel tetszett is nagyon, csak hát mindenkinek Samu lett volna.

Panka

panka

Sziasztok!
PocokKép! Bocs, de mi is a lányod neve? Vagy tényleg Ájisszá? Nem kötözködés, tényleg érdekel, csak nem értettem.

*

Visszatérve picit a "mi is magyar?"-témához:
szerintem nagyon egyszerû: meg kell nézni a Ladó-féle utónév szótárt.

mikoo
mikoo

Még valami:
ElliKép! Nem azért, de nekem tetszik hogy Dósa Nóra! Nagyon szépen összecseng!
mikoo

Pocok!

mivel nem te neveled az óvodástársakat és iskolai osztálytársakat, ilyen szempontból mindegy, hogy a tieid csúfolódnak- e vagy sem, mert lesz 30 másik, akik közül minimum 1-2-nek ez lesz a fõ élvezet. én azon az elven vagyok, hogy lesz úgyis egy csomó dolog, ami rajtunk kívûl áll, ami miatt csúfolható, pl. szeplõk, szemüveg, stb.legalább ne könnyítsük meg a rosszindulatú, vagy másként nevelt gyerekek szórakozását. nekem ne jöjjön haza sírva a gyerekem azért, mert olyan dologért szívatják, ami az én döntésemen múlott/múlik.
Névtelen

Asszen túlgondolkodjuk a dolgot. A lányom Sára Réka. én is próbáltam figyelni, ne legyen csúfolható. A születése után kapásból viccesen visszakérdeztek: sárgarépa? És nekünk nemjutott eszünkbe. De mondj olyan nevet, amit nem lehet csúfolni.
Solya
solya

Hali!

Nekem akkor is tetszik a Manó név, de ha belepusztulok sem adhatom ezt a nevet a fiamnakKép A párom nem akarja és mivel kettõn áll a vásár igy nem lesz a ManómKép A Dávid jó, tetszik, majd bevetem...

Nem is tudom, akárhogy törtem a fejem, nem emlékszem semelyik iskolámban sem név alapján történõ csúfolódásra. Egyszerüen nem! Pedig engem rengeteget csúfoltak. Szemüveges dagadt lány... ennyi elég a csúfoláshoz, nem kell a nevét se nézni!!! És a leggtöbb csúfolódás inkább a gúnynevek ráragasztásából állt. Pl egyik fiú osztálytársama t Uborkának csúfolták, a másik lány osztálytársam az Optika csúfnevet kapta, mert akkora szemüvege volt, mint egy ház. Ha valakinek nem csúfolható a neve, majd adnak neki egy csúfnevet. Ennyit a nevekrõl, nem kell ezt túlagonizálni, vagy csak én emlékszem olyan nagyon élénken az iskolás éveimre???Kép Az oviban meg egy mondókát fújtak... Digi-dagi daganat, kergeti a halakat... Ismered Névtelen?Kép Hallasz benne egy nevet is?Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Kép
Már olvasom egy ideje a Manó "eszmefuttatást" és én is írnék róla pár sort.
Nekem az ált-ban volt egy Manó nevû osztálytársam. Mind a 8 évig egy osztályba jártunk, de soha senki nem csúfolta a neve miatt (más miatt sem).

Itt már többször elhangzott, hogy ha vkit akarnak csúfolni azt úgy is megteszik. Nem kell ehhez a név.
Volt egy lány, akit X-lábúnak csúfoltak, de nem is volt X-lába :|
A szemûvegeseket pedig nálunk is csúfolták, de nem mindegyiket. Szerintem csak azt lehet csúfolni, aki "vevõ" rá, érzékenyebb.
De nagyon sokszor a vezetéknévbõl kreáltak csúfnevet.

Még egy: a húgom osztályában volt egy Álmos nevû fiú. Õt csúfolták ugyan, mert állandóan álmos volt és még az órákon is elaludt. Ez most nem vicc :|
és még egy: középiskolában volt egy osztálytársam, aki Bugyin lakott. Képzelhetitek ...

sziasztok, Phaedra

Megjegyzem, nekem nagyon tetszik a Manó név Kép
phaedraa

A csúfoláshoz: engem oviban a szemüvegem miatt csúfoltak, suliban a nevem miatt, ami "Demeter". Akkor volt nagy divat Halász Judit "sehallselát Dömötör" c. dala. Az elsõs tanítónõ rendszeresen föltette, a gyerekek meg körbeálltak, és mutogattak rám. Elég sz** volt. Az idióta tanár addig nem szólt rájuk, míg egyszer anyukám be nem ment, hogy ne rakja már föl direkt minden nap ezt a lemezt. Attól kezdve nem hallgathatta az osztály, a tanár persze mondta, hogy miattam nem. Naná, hogy nyolcadikig rajtam maradt ez a nem túl nõies becenév. Baromira utáltam. Most a gyerekem vezetékneve teljesen átlagos, a keresztnévvel meg nagyon vigyázok. Nagyon tetszik például Aladár név, de nem akarok kiszúrni a gyerekeimmel, úgyhogy ha lesz még több fiam, akkor se adom egyiknek se. Pedig fiúnevet találni nem könnyû. Épp azért, mert a fiúnevek közül már sokkal több vált csúfnévvé.
Névtelen

Hali!

Jól megoszlanak itt a vélemények a nevek terén,és a tapasztalatok is azon a téren,hogy ki mit,és hogyan élt át ovis,vagy iskolai éve alatt?
A csúffólodás tényleg nem csak egy néven múlhat,olvastam itt a szemüveget,dundiságot is példának.Ez a 2 dolog olyan amin sajnos nem tudunk egyik napról a másikra változtatni.Muszáj elviselnünk,ha az "eszetlen"kis csoport társaink,vagy sulistársaink belõlünk üznek tréfát.Mást úgysem nagyon tehetünk,anyunak otthon elsírjuk,vagy elárulkodjuk magunkat az ovónõknek,tanárnéninknek.
De képzeljétek el,ha van egy kisfiú aki éppen "túlsúllyal" küzd,szemüveges,és még a nevén is elkezdenek bohóckodni.Én eltudom képzelni,hogy ha haza megy,akkor azt vágja a fejemhez,hogy anyu,duci vagyok,szemüveges is,és mért kellett ilyen nevet adnotok nekem?Ha szegénynek összevan törve a kis lelki világa,kibukhat belõle sok minden.
Tényleg a nevek között viszont vannak olyanok is,ami könnyebb céltábla egy-egy rosszcsont lurkónak.A névválasztás tényleg a mi felelõsségünk,döntésünk,én mindig alaposan tanulmányozom,és mérlegelem,hogy milyen név is kerüljön a születési anyakönyvi kivonatra.

A névtelen hozzászólására reagálnék.Honnan tudja,hogy Pocok nem nevelget ovis,vagy iskolás gyerköcöket?Valamint nem hiszem,hogy a Pocoknak majd mind1 lenne,hogy a gyerköcei esetleg csúffolódni fognak az oviban,suliban.

A végére vmit.Nekem is nagyon tetszik az a név,hogy Ajsa,habár én csak egy Ajsát ismerek,õ pedig egy két éves kislány kutyus a környékünkönKép
De nagyon tetszik,hogy gyermekeknél is találkozom vele.
Regi
Névtelen

Sziasztok Kép
Katalin, Erika, Mária, Ildikó, Éva, Judit
Zoltán, János, Gyula, István, Tamás
Kb. ez a név felhozatal volt jellemzõ az osztályokra. Szerintem, amikor mi jártunk suliba, akkoriban teljesen más volt. Tényleg furcsa volt, ha akadt egy ritka nevû gyerkõc. A mostani kölkök pedig már hozzá fognak szokni, hogy számtalan név van, közöttük nekünk furcsák is
De mint említettem is nálunk volt egy Manó és egy Elõd. Régi magyar név ez utóbbi, de nem volt jellemzõ eltérni a "sémától" és ezeket a kölköket mégsem csúfolták.
Annál több gúnynév született a vezetéknevekbõl.

A keresztnevekre visszatérve sokszor a szülõk a "hibásak", amikor "kielemzik" gyermekeik elõtt, hogy "hú, de h* neve van ennek v annak". Már eleve feldobva a labdát, hogy lehet csúfolódni. Nem azt mondom, hogy direkt (mielõtt vki kiforgatná a gondolataimat) sokkal inkább arra gondolok, hogy sokkal meggondoltabban kellene beszélnünk, véleményt mondanunk a gyermekeink elõtt.

Phaedra
phaedraa

"mivel nem te neveled az óvodástársakat és iskolai osztálytársakat, ilyen szempontból mindegy, hogy a tieid csúfolódnak- e vagy sem, mert lesz 30 másik, akik közül minimum 1-2-nek ez lesz a fõ élvezet."

"A névtelen hozzászólására reagálnék.Honnan tudja,hogy Pocok nem nevelget ovis,vagy iskolás gyerköcöket?Valamint nem hiszem,hogy a Pocoknak majd mind1 lenne,hogy a gyerköcei esetleg csúffolódni fognak az oviban,suliban."

Talán így, hogy egymás után olvasható a 2 hozzászólás, Regi is újraolvashatja és rájön, hogy mennyire értelmetlen, amit írt.
Névtelen

Kedves Névtelen!

Elolvastam a hozzászólásodat,csak ajánlani tudom neked az értelmezõ szótár használatát,mert én hiába olvastam el újra,és újra a soraimat,semmi értelmetlent nem találtam benne.Ennél magyarabbul nem tudok neked fogalmazni.
A többiketõl pedig elnézést kérek,amiért idenem illõ témákat nyüstölünk,részemrõl lezártam a dolgot.
Regi
Névtelen

Regi!
Mielõtt vérre menne: Névtelen azt mondta ezzel, hogy ebbõl a szempontból tök mindegy, hogyan neveled a gyereked, úgyis lesz valaki, aki majd csúfolni fogja. És ehhez nincs köze annak, hogy Pocoknak van-e óvodás korú gyermeke és õk csúfolódni fognak-e. Ergo neked kell odafigyelned arra, hogy a lehetõ legtöbb támadási felületet eltüntesd a gyermeked életébõl.

ugyi, Névtelen?

Sasha!
A Manó az én fejemben is megfordult, de nálunk is a párom egyértelmû és gondolkodás nélküli neme számûzte! Kép Aztán belegondoltam. A név kötelez. Hogy lesz felesége, gyerekei, ha olyan lesz, mint egy Manó?! Kép Arról nem is beszélve, hogy nálunk a vezetéknevünk vége man. Most a Dénesbe vagyok beleesve. Már Máté is majdem az lett, de úgy néz ki, még pár évig puhítanom kell a párom...Kép (Addigra meg divatnévvé válik, mint a Sára! Kicsi korom óta tudtam, hogy a lányomat így hívják majd! Kép)
Solya
solya

Hali!

SolyaKépÉn egy kicsit másképpen értelmeztem a névtelen hozzászólását,de tényleg nem ér annyit az egész,hogy ezen vitatkozzam,ez a topic nem errõl szólKép

PocokKépA kiskutya szép,havanese fajtájú,és tényleg szép,formás kiskutya.Kistermetû,szép a szõre is.Ami miatt egyszer rám szólt a gazdája,hogy ne Ajsának hívjam,mert nem ez a neve,hanem AisaKépNekem akkor is Ajsa marad,de csak akkor hívom így,ha nem a mama sétáltatjaKépKépKép
Regi
Névtelen

segítségként:

A LEGGYAKORIBB NEVEK 2000-ben
Fiúk:
Dániel
Dávid
Bance
Máté
Tanás
Péter
Balázs
Ádám
Márk
LÁszló

Lányok:
Viktória
Vivien
Anna
Alexandra
Fannai
Dóra
Réka
Petra
Eszter
Nikolett

Sok sikert

dec8
dec8

Sziasztok!
Mi úgy voltunk a névválasztással, hogy ne régi "parasztos" neve legyen a gyerekeknek, hanem valami modern, idegen nyelven is könnyen kimondható. Pl. a férjem sokat jár külföldre és a Zsolt nevet mindig Soltnak ejtik. Így lettek ikerlányaink Dorina és Johanna. Az én idõmben (kb. 10éve) sokat számított, kinek mennyire modern a neve.
Névtelen

Sziasztok!

Jó ez a topikKép

A mi porontyunkat Bulcsúnak hívják.A választásnak 1 fõ oka volt.Az,hogy a vezetéknevünk magyar(nagyonKép) és magyar nevet szerettünk volna hozzá választani.
Persze most gondban vagyunk,mert ha legközelebbi babócánk is fiúcska lesz,nehezebb lesz a választás.
Lány nevek:Regina és Benigna lettek volna.De inkább az utóbbi.

A becézéssel mi is gondban voltunk.Leginkább azért,mert eszünk ágában sem volt,hogy becézzük Bulcsút.De amikor a nevet elárultuk a családban,az volt az elsõ kérdés,hogyan lehet majd becézni,Bulcsika?!!KépVagy BulikaKépKépA férjem határozott nem-mel válaszolt,hogy nem lesz itt semmi becézés.Hát,nincs is...Csak azt nem tudom,mi lesz a suliban.

Kedves utóbbi Névtelen!Elárulnám,hogy a Zsolt név éppen a Solt régi magyar névbõl származik,úgyhogy akár büszkék is lehettek rá,hogy a kedves külföldiek ilyen "jóltájékozottak"KépMegjegyezem,az én férjem is Zsolt és sokat dolgozott kint,de azért nagy nehezen megtanulták a nevét.Kép

Egyébként a ManóKép névnek is van magyar vonatkozása.

Van abban is vmi,hogy ha már változik a világ,szabad legyen a névválasztás is.De azért ne Hoszéármándók,Szamanták,Dzsokik legyenekKép
De ilyen újfajta név az Olimpia(talán emlékeztek),vagy közelmúltban szült ismerõsöm kislánya a Jadranka(Adriácska)nevet kapta.Persze kérvényezni kellett.
A furcsa nekünk inkább csak az,hogy a magyar helyesírás szabályai szerint a külföldi neveket úgy kell írni,ahogy mondjuk.Egyébként talán nem is lenne baj.NemKép

Üdv,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc, szerencséje van a fiatoknak, mert a Benigna valami borzalom. És ha nem a "benigna" (latin 'jóindulatú') szóból származik, akkor megeszem a fejem, ennyit a magyarságáról...
Etimológia

te viszont rettenetesen 'jóindulatú' vagy Kép
speciel nekem se tetszik a Benigna név, de anyapocéknak talán szíve-joga úgy hívni a gyerekeiket, ahogy akarják
Névtelen

Etimológiának tökéletesen igaza van. Még ez a Beniizéke név, hát ki találta ezt ki?? Hogy lehet egy gyereknek ilyen nevet adni könyörgöm.......
Névtelen

Na meg a Regina név is minden csak nem magyar!
Névtelen

Anyapoc!
Ajánlom a Kendét, Alpárt! Kép Ezek is könnyen becézhetõek! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Nagyon jónak, és érdekesnek találom ezt a topicot!Kép

Nekem hármas ikreim születtek, a nevük Kormos , és ehhez a kisfiúnk a Roland ( Rolcsi), a lánykáink az Antónia ( A ncsa)és a Réka (Rékus) neveket kapták. Bár mi elsõsorban nem ezt néztük, hanem ,hogy távol legyen a születésnapjuktól, valamint a jelentésüket. Nekem mindhárom név nagyon tetszik, és a páromnak is.

Nekem nem jönnek be a mai külföldön divatos nevek: Eszmeralda, Dzsesszika......
Ilyenkor elképzelem, hogy idõ korukban mi lesz: Eszmeralda néni!??

Tetszenek viszont a ma divatos nevek, valamint a kevésbé divatosabb magyar eredetû nevek.

Ismeretségi köreimben van Magor, Elizabet, Szórád, Antigoné, Korali, Domán!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Néhány csemege a hivatalos utónévkönyvbõl:
Denissza
Doroti
Dzsenet
Dzsenifer
Dzsenna
Dzsesszika
Elizabet
Eszmeralda
Floransz
Izaura
Kelli
Kimberli
Klarissza
Lolita
Melani
Melissza
Melodi
Mendi
Molli
Natali
Peggi
Polli
Sarlott
Szamanta
Szelli
Szendi
Szkarlett
Tifani
Vanessza
Zsaklin
Zseraldin
Zsinett
Zsorzsett
Zsüliett

Csakhogy a legesleggyönyörûbbeket említsem. Válogassatok!
Névtelen

Húha! Nem semmi nevek! Van egy-két, amelyik aranyos lenne( Molli, Doroti), ha nem itt Magyarországon élnék, és nem magyar lennék! Ízlés kérdése!
Lolitát, Zsaklint, Sarlottot személyesen is ismerek.

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

NE! Lolitát? Milyen szülõ az ilyen? De most komolyan?
Névtelen

A Lolita a Dolores kicsinyített alakja (Lolával egyetemben).
Névtelen

Hi!

A Szendi egyik régi ismerõsöm vezetékneve...Kép
A Natali helyett ott a Natália, Erzsébet helyett az Elizabet ami valóban jobban hangzik. A becézése is. Bözsi vagy Lizi???

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Névtelen!

Valóban van olyan szülõ, aki Lolita nevet ad a gyermekének, de ez még semmi! Ez az ismerõsömnek 3 lánya van, a legidõsebb Lolita, a középsõ Lara ( így, u nélkül), a kicsi meg Léna! Ez is elég durva szerintem! A anyuka meg Hilda Kép!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Néhány helyreigazítás.
Nem voltam pontos az elõzõ hozzászólásomban.Azt nem írtam le,hogy magyar vonatkozású nevet is szívesen adnánk.
Így,kedves Etimológia,szeretném veled tudatni,hogy a Benignának elég erõteljes a magyar vonatkozása,ugyanis Magyar Balázs lánya volt pl. Benigna.A többit rád bízom,nézz csak utána.
Egyébként kritizálni a legkönnyebb,de érdemben segíteni...És ez a borzalom.

Solya

Köszi,de egyik sem nagyon illik a vezetéknévhez.Túl rövidhangzásúak.Kép

Névtelen ápr.21 17.58

Névtelennek lenni jobb?KépAkkor már inkább ilyen név.Mert arc nélkül nagyon könnyû ám!

Cili

Nekem is van Hilda ismerõsöm és nagyon tetszik a név,hozzá és a vezetéknevéhez nagyon megy.Kép

anyapoc

Kedves Anyapoc!
Utánanéztem, mert fogalmam sem volt, a kismillió Magyar Balázs közül ugyan melyikre gondolhatsz. Hát - tájékoztatásul közlöm mindenkivel, aki szintén gondolkodóba esett -, hogy Kinizsi Pál feleségérõl van szó, így talán könnyebb lett volna megtalálni, de igazad van, dolgozzon csak a szemét kritikus. Kép
Csak hát, attól, hogy egy - feltehetõleg bigott - úr latin nevet ad a lányának, maga a név még nem lesz magyar, és az sem teszi szebbé, hogy egy relatíve híres ember követte el azt a hibát, hogy élt vele. Amit mutat, hogy nem sokan követték a példáját, ellentétben azokkal, akik a gyereküket Reginának (latin "királynõ") keresztelték. A Benignával többek között az is a baj, hogy "gn" hangkapcsolat abszolút idegen a magyar fültõl (gnú, Ignotus, stb. csupa idegen szó).
Egyébként ha tudnád, hány bolond fõúr adott a gyerekének olyan nevet a megelõzõ századokban, hogy Akhilleusz, meg Athéne (akkor még nem korlátozták õket), csak azért, mert jó kis történeteket olvasott a nevezett hõsökkel, akkor rájönnél, hogy pont ugyanarról a szokásról van szó, mint manapság a Dzsesszikák meg Hoszéarmandók esetén. Csak akkor nem a TV-bõl merítettek. Kép
A névtelenek csak jót tesznek, amikor körülményeskedés nélkül leírják, amit a (még meg sem született) lányod háta mögött sutyorognának majd mások.
Etimológia

Sziasztok!!

Pocok!

Nekem a Larával nincsen bajom, még a Lénával sem, inkább a másik kettõvel, csak felsoroltam, hogy az említett ismerõsöm milyen érdekes és ritka neveket választott a gyermekeinek, ami azért nem mindennnapi!

Anyapoc!

Mondtam, hogy minden ízlés kérdése, én soha nem adnám a Hilda nevet a kislányomnak, de változnak az idõk, akkor még divatos név volt a Hilda.
Persze minden ember más!!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Egyik ismerõsöm lánya Nadin. Nagyon illik rá. Nem becézik. Nekem tetszik még az Anka is.
Kata
kata

Nekem bejön a NadinKép

Mi a véleményetek az alábbiakról:

Boldizsár, Kolos, Csanád, Andor, Koppány, Rajmund, Benedek, Levente??

A barátnõm nyárra várja a babát, és ezeken gondolkodnak.

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Etimológika,kedvesKép

Az iskolában,ahol tanítok,nem egy Benigna van és nem sutyorognak a hátuk mögött.De ez amúgy is intelligencia kérdése.Ha az én(még meg nem született) lányom háta mögött megtennék mégis,akkor tudni fogom,hogy hozzád hasonló emberekkel van dolgom.
Fantasztikus okfejtésedbõl az következik,hogy tulkép bmilyen nevet is adunk gyermekünknek,az nem más,mint vkinek vmikori majmolása.
Ja, az elõbbi hozzászólásomban megírtam,hogy nem csak magyar,de MAGYAR VONATKOZÁSÚ név is szóba jöhet.Könyörgöm,értsd rá!!!
Nos,a további kritikákból,köszi,nem kérek.Felejtõs,kímélj meg!!!

Pocok

Köszi a linket!Meg fogom nézni!

anyapoc

Sziasztok!

Nekem ez a véleményem ezekrõl a nevekrõl:

Levente: Szerintem gyönyörû
Andor: Tetszik nagyon
Benedek: Imádnivaló, csak tényleg egyre több vanKép
Boldizsár: Aranyos, bilbilai név
Csanád, Koppány: Szép magyarosak
Kolos: Majd utána nézekKép
Rajmund: nekem ne maz igazi.

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

A múlt héten tudtuk meg, hogy a babánk kisfiú lesz. Csokorba szedtük a neveket, amik szóba jöhetnek, a segítségeteket kérném:

A: András, Ádám, Ágoston, Álmos, Andor, Áron, Ármin
B: Benedek, Boldizsár, Bálint, Bendegúz, Botond, Bulcsú
C:-
Cs: Csanád, Csaba
D: Dániel, Dávid, Dorián
E,É: Ernõ, Éliás
F: Frigyes
G: Gergely, Geminián
GY:-
H:-
I: Illés
J:-
K: Kornél, Kolos, Kadosa, KOnrád, Kristóf, Koppány, Krisztián
L: Levente
M: Martin, Márton, Márk, Mátyás, Mihály, Máté, Miklós, Milán
N: Nándor, Nataniel,Norbert
O: Olivér
P: Pál, Péter, Patrik
R: Rajmund, Richárd, Roland
S: Sebestyén
Sz: Szabolcs, Szilárd, Szilveszter
T: Tamás
U:-
V: Vazul, Viktor
Z: Zénó, Zalán
Zs: Zsolt, Zsombor, Zsadány

Zsanett
Névtelen

Anyapoc!

Az unokanoverem lanya Balla Benigna. Benkenek vagy Bencsinek becezzuk. Soha senkinek a barati-rokonsagi-iskolai korben nem jutott eszebe, hogy csufolja. Mindenki ki tudja mondani. O nagyon orul, hogy nem egyike az iskolaban leledzo kisezer Viktorianak, Alexandranak, Pannanak. Szerintem kellemes hangzasu a neve.

En az Etimologia altal irt listara batran ratennek jonehany osmagyar nevet is, amik (szamomra) meg furcsabbak es kevesbe illeszkednek a mai magyar csaladnevekhez.
Szidi
Szidonia

Zsanett!
Vezetéknév nélkül viszonylag nehéz a segítség. Kép
Solya
solya

Szidonia

Osztom a nézetedet a névvel kapcsolatban,nekem sem esik nehezemre kimondani.Kép
Az egyik osztályomba járó Benignát Beninek becézik,de az általad leírt becézések is nagyon tetszenek.
Etimologikához meg nem akarok véleményt fûzni.Kép

Egyébként találtam egy jó nevet,ami nekem tetszene ismétfiú esetben:Szatmár.Csak az a baj,hogy a férjemnek nem igazán tetszik.Ez van.

Anyapoc

anyapoc

Lányok,
szerintem Etimológiának is joga van a véleménynyilvánításhoz, még akkor is, ha bántó a véleménye! Szerintem fontos, hogy minden szempont képviselhesse magát egy beszélgetésben, különben túl egysíkúvá válik, nem? Ahhoz, hogy tudd, mi a boldogság, néha szomorúnak is kell lenned! Kép
Solya
solya

Solya

Ez így van.És nem is arról van szó,hogy bántó a véleménye.Visziont azt nem szeretem,ha hülyének néznek.KépValahogy ez a stílus nekem nem jön be.Pedig a kritikával egyébként nincs bajom.
Persze,akkor mi a fenének írtam ebbe a topikba?Kép

Anyapoc

anyapoc

Solya!

Elnézést, igazad van.Kép Véghi a vezetéknévKép

Zsanett

Egyébként egy nagyon jó barátunk miatt a Zsadány felé húz a szívünk, második a Levente tetszik nagyon! A Zsadány nevû ismerõsünk imádja a nevét, annak minden "furcsaságával" együttKép
Névtelen

Véghi Zsadány LeventeKép?

Zsani
Névtelen

Lehet, hogy megtaláltad? Kép
Solya
solya

Solya!

Lehet!Kép Mi a Ti véleményetek róla?? Komolyan! De azért várom az ötleteket!Kép

Zsanett
Névtelen

Vissza: Anyaságról